Aktuelno 2

14.05.2024.

10:57

Subaru se oslanja na "velikog brata": Sa Toyotom prave tri električna krosovera

Subaru i Toyota dugo sarađuju na razvoju vozila, a sada je najavljeno da će ovo partnerstvo izroditi tri nova električna krosovera u naredne dve godine.

Izvor: autoblog

Subaru se oslanja na "velikog brata": Sa Toyotom prave tri električna krosovera
Subaru

Podeli:

"Teško je predvideti kako će se stvari razvijati kada su električna vozila u pitanju. Veliki je rizik za nas da sami uđemo na to tržište, pa smo razgovarali sa Toyotom i dogovorili se da je bolje da idemo udruženi", rekao je šef Subarua Acuši Osaki.

Toyota je, naravno, veća i poseduje 20% deonica kompanije, pa nije čudo što se manji brend oslanja na njih. Jedna od stvari koje su u planu Subarua jeste da "doda gas" kada je u pitanju proizvodnja Forestera, odnosno da doda i hibridnu varijantu.

Mada će nastaviti sa razvojem svoje ponude EV, šef Subarua rekao je da neće odustati ni od automobila sa SUS motorima.

"I dalje nam je važno da prodajemo ovu vrstu vozila, pa smo zbog toga već isplanirali proširenje rostera hibridne ponude", naveo je Osaki. Kako je istakao, ovo će uključiti i novi hibridni sistem za Crosstrek model, kao dodatak novom Foresteru.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: