Aktuelno 6

11.05.2024.

13:37

Mercedes priznao poraz, odlučio se za V8

Vrhunski Mercedes-AMG CLE63 trebalo bi da stigne na tržište ovih dana, i donosi iznenađenje za sve koji su očekivali da će V8 motor otići u penziju.

Izvor: Motor1

Mercedes priznao poraz, odlučio se za V8
Profimedia

Podeli:

Do sada je nekoliko izveštaja nagoveštavalo da bismo ovde mogli da vidimo četvorocilindarski motor sa 671 KS, ali umesto toga novi CLE63 dobiće V8 motor.

U pitanju je, konkretno, 4,0-litarski V-8 sa dvostrukim turbo punjačem, koji isporučuje maksimalnih 585 KS. 

Nejasno je da li se razmatra plug-in hibridni pogon, ali su neki prototipi imali ulaz za punjač, a na video-snimcima se ne čuje zvuk motora tako da je verovatno u pitanju elektrifikovana verzija.

Prelazak na V8 napajanje mogao bi biti reakcija Mercedesa na kritike javnosti zbog prvobitnih planova za ovakav tip automobil koji bi imao veliku "konjažu", prenosi sajt Autocar, dodajući da se C klasa svakako slabije prodaje u Evropi.

Ako je ovo tačno, CLE63 će se konjskim snagama pozicionirati između CLE53, od kojeg je jači, i C63 modela, od kojeg je slabiji. U svakom slučaju, više informacija znaćemo kada CLE63 stigne na tržišta.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: