Aktuelno 5

11.05.2024.

21:16

Seat nastavlja da živi: Ovo je budućnost španske marke

Seat že nastaviti da živi, i to kroz jeftiniji automobil koji su najavili čelnici ove kompanije.

Izvor: Indeks

Seat nastavlja da živi: Ovo je budućnost španske marke
Seat

Podeli:

Šef Seata i Cupre, Vejn Grifits, hteo je da stane kraj nagađanjima o budućnosti marke Seat jednom zauvek, pa je tako potvrdio da će jeftini automobil verovatno postati stvarnost.

Ova nagađanja je delimično podstakao i Thomas Šafer, predsednik matične kompanije Seata i Cupre, koji je prošle godine rekao da je "Seatova budućnost Cupra".

Grifits je rekao da će "ta budućnost postati istina kada budu mogli da se prave isplativiji električni automobili".

Kao deo odgovora o tome kakva će biti budućnost marke, Seat mora da se usmeri na pitanje automobila jeftinijeg od 20.000 evra, rekao je Grifits za sajt "Autocar".

Seat grupacija će ostati fokusirana na Cupru u bliskoj budućnosti jer je ona profitabilnija, ali u fokusu će biti i Seat jednom kada elektrifikacija dosegne segmente nižih cena, i kada bude odgovarajuće tražnje, istakao je on.

Ovakav automobil nije neposredni prioritet prosto jer danas ne bi bio profitabilan, ali je Seat zato osvežio modele Ibiza i Arona, za šta Grifits takođe kaže da je "važan potez" kako bi se pokazalo da se u Seat automobile i dalje ulaže.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: