Aktuelno 1

05.04.2024.

16:00

Posle dvojke ide – sedmica

Električni krosover Polestar 2 neće biti direktno zamenjen sličnim automobilom kad ode u penziju, već će ga naslediti dosta drugačiji model - Polestar 7.

Izvor: Autocar

Posle dvojke ide – sedmica
Polestar

Podeli:

Otkako je 2020. stigao kao drugi po redu automobil švedskog brenda u vlasništvu kompanije Geely, ovaj EV je premašio prodaju od 150.000 primeraka na 26 tržišta širom sveta, a nedavno je unapređen novim konfiguracijama pogona i funkcijama.

Očekuje se da će Polestar 2 potrajati otprilike do 2027. godine, ali izvršni direktor kompanije Tomas Ingenlat je rekao da "neće dvojku zameniti dvojkom", nagoveštavajući radikalnu reinvenciju jednog od najprodavanijih EV na svetu u poslednje četiri godine.

U ovoj ranoj fazi, Ingenlat nije bio voljan da deli detalje o tome kako bi zamena za Polestar 2 mogla da izgleda, rekavši: "Kakvu vrstu automobila ćemo napraviti, i kako ćemo to uraditi, otkrićemo kada dođe vreme za to". 

Sugerisao je da će 7 biti pozicioniran slično kao 2 na tržištu i da će čak zauzeti sličnu poziciju u Polestarovom portfoliju.

Polestar 7 bi trebalo da zameni kompaktnu modularnu arhitekturu (CMA) koju je proizveo Volvo, novom platformom specifičnom za EV drugog brenda u grupi Geely. 
Najverovatnije će to biti neki oblik arhitekture održivog iskustva (SEA) koja je u osnovi modela Polestar 4. Taj malo veći električni krosover nudi do 610 kilometara dometa, puni se snagom od 200 KW, a do 100 km/h stiže za 3,8 sekundi.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: