Ko je tajanstveni duhovni učitelj Novaka Đokovića koji mu je pomogao kad je bilo najteže FOTO

Guru Novaka Đokovića u žižu javnosti dospeo je kad je najboljem teniseru sveta bilo najteže. Ko je čovek iz senke?

Život

Izvor: hellomagazin

Subota, 05.02.2022.

21:31

Default images

Treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio, agenti Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro... Novak Đoković oduvek je bio okružen vrhunskim stručnjacima koji su dobrim delom zaslužni za njegovu poziciju na teniskom krovu sveta

Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju "saradnici" iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.

Jelena i Novak Đoković ponovo zajedno nakon mesec dana FOTO Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja. Žarko je lekar, doktorant medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

Šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam. Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Jelena Đoković ljuta i na svekra Srđana? Zamerila mu je jednu nepromišljenu izjavu, Novak je podržao

Guru Novaka Đokovića pomogao je kad je bilo najteže

Pre nekoliko godina, posle jednog meča u kojem nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

"Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni", rekao je američkim novinarima.

Novak Đoković pod Ostrogom sa ikonom u rukama FOTO/VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: