Novootkrivena crna tarantula dobila ime po Džoniju Kešu

Naučnici u Folsomu, u Kaliforniji, pronašli su novu vrstu crne tarantule koju su nazvali po legendarnom američkom muzičaru Džoniju Kešu.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 05.02.2016.

11:27

Novootkrivena crna tarantula dobila ime po Džoniju Kešu
Foto: Gettyimages

Osmonogo stvorenje Aphonopelma johnnycashi je u potpunosti crno, kao što se obično Keš oblačio na svojim nastupima izvodeći pesme "The Man in Black" i "Folsom Prison Blues".

"Ja sam veliki obožavalac Dzoznija Keša, ali nisam se upustio u ovo istraživacnje tražeći nešto što bih nazvao po njemu", izjavio je Kris Hamilton, koji je identifikovao tarantulu kao jednu od 14 novih vrsta paukova otkrivenih na jugozapadu SAD.

Hamilton je zajedno sa istraživačima Auburn univerziteta i Milsaps koledža ispitivao tarantule pronađene zapadno od reke Misisipi. U prethodnih 10 godina oni su sakupili skoro 3.000 jedinki u nekoliko država i otkrili su da je pauk Džoni Keš široko rasprostranjen, ali se dugo vremena smatralo da pripada drugoj vrsti poznatoj kao A. iodius.

"S obzirom na to da su mužjaci novootkrivene tarantule crni i da su pronađeni u Folsomu, gde se nalazi zatvor u kome je Keš svirao za zatvorenike 1968. godine, sinulo mi je da bi njegovo ime bilo savršeno za ovog pauka", objasnio je Hamilton AFP-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: