Život

Utorak, 29.10.2013.

10:26

Surf na najvećem talasu na svetu (FOTO)

Brazilac Karlos Burle, uhvatio je gigantski talas koji je nastao posle oluje Sveti Juda, blizu ribarskog sela Nazari u Portugalu. Ovaj surfer najverovatnije je postavio svetski rekord za najveći talas na kome je surfovano pošto je na obalama Portugala "jahao" na talasu visokom 30 metara.

Izvor: telegraph.co.uk

Default images

Talasi su nastali kao posledica oluje koja je zahvatila Evropu i koja je odnela 13 života. Plaža na kojoj je brazilski surfer uhvatio talas je poznata u surferskim krugovima kao Meka za velike talase. Burle je bio sa prijateljicom Majom Gabeirom, takođe iz Brazila, koju je ovaj gigantski talas onesvestio i zamalo udavio.

"U nekom trenutku sam čuo vikanje i vriskanje. Svi smo bili toliko uzbuđeni a ja sma im vikao da je ovo veliki dan i da svi moramo biti fokusirani" rekao je Burle i dodao: "Zaista je stvar sreće, jer nikada ne znate kada ćete uhvatiti veliki talas. Za mene je to bio izliv adrenalina, posebno nakon što je Maju skoro potopio isti talas."

U Ginisovoj knjizi rekorda zapisan je Geret Meknamara sa Havaja koji je surfovao na talasu od 23m na istom mestu, ali pre tačno dve godine.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
Maja Gabeira koju je gigantski talas umalo potopio.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
Bivši i sadašnji rekorderi u surfu najvećeg talasa
Geret Meknamara i Karlos Burle
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
.
Foto: Beta/AP/Miguel Barreira
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

23 h

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: