Zdravlje

Petak, 29.03.2013.

10:51

SAD:Ordinacija zubara leglo bolesti

Zdravstvene vlasti su uputile apel pacijentima jednog oralnog hirurga iz Oklahome da se podvrgnu testovima na hepatitis i virus HIV (side), preneo je AP.

Izvor: Tanjug

Default images

Poziv je upućen jer se iza uredne spoljašnjosti ordinacije tog lekara u Tulsu kriju nehigijenski uslovi koji predstavljaju opasnost za njegovih 7.000 pacijenata.

Odbor stomatologa Oklahome saopštio je da su državni i okružni zdravstveni inspektori obišli ordinaciju dr V.Skota Haringtona (W.Scott Harrington), nakon što su testovi pokazali da je jedan od pacijenata, bez drugih poznatih faktora rizika, pozitivan na hepatitis C i virus HIV.

Inspektori su otkrili više problema vezanih za sterilizaciju u Haringtonovoj ordinaciji, uključujući unakrsnu zarazu iglama i drugim instrumentima, kao i korišćenje odvojenog, zarđalog, seta instrumenata za koje je poznato da su nosioci zaraznih bolesti, ističe se u žalbi.

Haringon je dobrovoljno zatvorio svoje ordinacije i sarađuje s istražiteljima. On se suočava sa saslušanjem 19. aprila i mogao bi da izgubi licencu za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: