Pampers pomaže 10 porodilišta u Srbiji

Pampers će pomoći 10 porodilišta u Srbiji sa nameštajem i pelenama za novorođenčad, povodom deset godina Pampers UNICEF partnerstva i kampanje 1 pakovanje = 1 vakcina.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

13:51

Pampers pomaže 10 porodilišta u Srbiji

Glasanje za gradove koji će primiti donaciju je upravo završeno i odabrani gradovi su: Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Valjevo, Senta, Priboj, Požarevac. Ovih deset porodilišta će tokom januara meseca primiti novi nameštaj za novorođenčad kao i pelene.

Ove godine Pampers i UNICEF obeležavaju 10 godina partnerstva i kampanje 1 pakovanje = 1 vakcina. Tokom ovog perioda pokazali smo da zajedno možemo unaprediti živote mama i dece širom sveta. Kao gest zahvalnosti prema svim roditeljima iz Srbije koji su podržali kampanju, Pampers želi da pomogne 10 porodilišta u Srbiji, (Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Valjevo, Senta, Priboj, Požarevac) i donira nameštaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način Pampers nastavlja sa svojom misijom da doprinese boljoj nezi beba od prvog dana, nudeći pomoć porodilištima.

Na Pampers Facebook stranici svako je mogao da glasa za grad u Srbiji gde će porodilište biti opremljeno. Svaki glas predstavljao je mogućnost za modernizaciju porodilišta. Na ovaj način građani su svojim humanim gestom pomogli mamama i bebama, kako u Srbiji tako i u svetu, i da još jednom pokazali da zajedno možemo da menjamo svet. Na ovaj način svako je mogao da doprinese kampanji Pampers UNICEF 1 pakovanje = 1 vakcina i poboljšanju života mama i beba širom sveta.

O Pampers UNICFEF 1 pakovanje = 1 vakcina kampanji

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a traje već deset godina i tokom ovog perioda eliminisan je materinski i neonatalni tetanus u 17 zemalja (Bangladeš, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kina, Komoros, Republika Kongo, Obala Slonovače, Egipat, Eritreja, Gabon, Gana, Gvineja Bisao, Irak, NDR Laos, Liberija, Madagaskar, Malavi, Mauritanija, Mozambik, Mjanmar, Namibija, Nepal, Ruanda, Senegal, Sijera Leone Pampers poziva roditelje da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja. Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote, prema podacima Referentne grupe za dečiju epidemologiju i UNICEF-a (Lancet, Okotbar 2014), 49.000 novorođenčadi svake godine, što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Za deset godina, partnerstvo Pampersa i Unicefa imalo je samo jendu želju: da eliminiše materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i Unicefa „Jedno pakovanje jedna vakcina“ oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i vakcina je stizala do majki i beba svake sekunde.

Pridružite nam se u našoj rođendanskoj želji kako bismo sa Pampers®-om i UNICEF pomogli da se zaštite bebe širom sveta od nenonatalnog tetanusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: