Nova vest
close

Đorđa Meloni

Svet

Meloni sazvala hitan sastanak: Vlada mora da odluči

Italijanska vlada je usvojila uredbu kojom bi se vladi omogućilo da izmeni listu sigurnih zemalja iz kojih migranti stižu, uklanjajući pravne prepreke u sprovođenju kontroverznog vladinog sporazuma o migraciji s Albanijom.

10:22

22.10.2024.

8 d

Svet

"Neprihvatljivo"

Napadi Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na mirovne snage UN u južnom Libanu su neprihvatljivi, izjavila je danas italijanska premijerka Đorđa Meloni.

16:58

13.10.2024.

17 d

Svet

Zelenski u ofanzivi; Na redu Đorđa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je predstavio "plan pobede" za okončanje rata u Ukrajini i italijanskoj premijerki Đorđi Meloni.

7:51

11.10.2024.

19 d

Svet

Orban: Meloni je moja hrišćanska sestra

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je italijanska premijerka Đorđa Meloni njegova "hrišćanska sestra" i da kulturni identitet igra sve veću ulogu u evropskoj politici.

15:56

6.9.2024.

54 d

Svet

Meloni se vratila: "Evo me, tu sam. Pozovite sve jedinice"

Iako je avgust tradicionalno vreme odmora za Italijane, odsustvo premijera te zemlje Đorđe Meloni iz javnog prostora bila je tema brojnih medija, a danas je italijanska liderka odlučila da sve "iznenadi", snimanjem sebe u premijerskoj palati.

23:16

27.8.2024.

63 d

Svet

Meloni poručila: Smirite tenzije

Italijanska premijerka Đorđa Meloni danas je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Irana Masudom Pezeškijanom pozvala na smirivanje tenzija i sprečavanje širenja konflikta na Bliskom istoku, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

19:49

8.8.2024.

83 d

Svet

Đorđa Meloni je ljuta

Italijanska premijerka Đorđa Meloni poručila je svojoj desničarskoj stranci Braća Italije da bi trebalo da izbaci iz svojih redova svakoga ko idolizuje fašističku prošlost Italije.

17:31

3.7.2024.

119 d

Svet

Nove razmirice u Briselu; Đorđa pobesnela

Poljski premijer Donald Tusk danas je, pred početak samita EU, pokazao razumevanje za stav italijanske premijerke Đorđe Meloni, koja ne krije bes jer je isključena iz pregovora o raspodeli ključnih pozicija u evropskim institucijama.

16:40

27.6.2024.

125 d

Izdvajamo

Info - B92

Život - B92

Novo Sport Video Menu