Sony u problemima: Ne mogu da proizvedu dovoljno senzorskih čipova za kamere

Sony se svim silama bori da ispuni obaveze prema narudžbinama za senzore za kamere, mada je to sve više nemoguća misija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2019.

13:51

Sony u problemima: Ne mogu da proizvedu dovoljno senzorskih čipova za kamere
Foto: EPA-EFE, OMER MESSINGER

Iako je broj proizvedenih telefona iz godine u godinu relativno stabilan, oni u sebi sadrže sve više kamera, pa je prema tome i broj narudžbina za senzore višestruko povećan.

Kao najveći proizvođač tih senzora na svetu, Sony drži više od polovine tržišta i snabdeva neke od najvećih proizvođača telefona.

Između ostalog, njihovi senzori se nalaze i u svim novijim iPhone modelima, piše PC Press.

Već drugu godinu, Sony fabrike senzorskih čipova rade 24/7 i tokom prazničnih dana. Uprkos tome, ne uspevaju da naprave dovoljno čipova da zadovolje potražnju.

Kompanija je uložila značajnu količinu novca u povećanje svojih proizvodnih kapaciteta, ali će oni biti operativni tek 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: