EVE Online: Sprema se najveća bitka svih vremena…ponovo

Prošlo je dve godine od kada je CCP Games zabeležio najveću bitku između igrača u istoriji video igara, u njihovom MMO naslovu EVE Online. Bitka kod B-R5RB je brojala 10.000 učesnika i trajala je dvadeset sati. I to sve zbog neplaćenog računa. Poznavaoci političke mape u ovom svemirskom sandboxu najavljuju da ćemo ove godine verovatno prisustvovati ponovnom obaranju rekorda.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Sreda, 30.03.2016.

20:34

EVE Online: Sprema se najveća bitka svih vremena…ponovo

Najveća alijansa Clusterfuck Coalition, koja je prošle godine promenila ime u The Imperium, sve više se otuđuje od svojih članova – običnih igrača, koji zauzvrat to nezadovoljstvo prenose na gore putem lanca komande. Tromost velike Imperije, i nedostatak zabavnog sadržaja za članove ubrzala je rast broja nezadovljnih.

Vođa Imperijuma The Mittani je zatim pokušao da putem Kickstartera finansira izdavanje knjige o The Fountain War. EVE zajednica je oštro osudila ovaj pokušaj besramne ratne propagande koja bi bila monetizovana od strane članova alijanse. Eve Reddit je uspeo da obori ovaj kickstarter projekat, a Mittani posle neuspešnog finansiranja istog, savetuje svoje članove da ne koriste više r/EVE.

Usledile su vesti o dezertiranjima visoko profilnih Korporacija iz Imperije, koje su u svojim ostavkama imali zajednički ton nezadovljstva o gubljenju fokusa Imperije. Ove korporacije su sa sobom povele i mnoge poznate Fleet Commandere i veliki broj špijuna, kao i operativno znanje o funkcionisanju vojne mašinerije Imperije.

CCP Games je pre oko mesec dana, uveo novi sistem za osvajanje i kontrolu zvezdanih sistema. Ovaj novi sistem dozvoljava korišćenje gerila taktika pri osvajanju teritorija, tako da taktika velikih brodova više ne odlučuje pobednika i novog vlasnika sistema.

Dok nezadovoljstvo u Imperiji raste, sve više informacija curi prilikom prelaska njihovih članova u rivalske alijanse koje, kao ajkule, osećaju krv u vodi.

Da bi dodao ulje na vatru, i da bi naplatio dugove od nekih korporacija koje su članice Imperije, popularna EVE kladionica i kockarski sajt ‘I Want ISK” počinje da plaća alijansama da krenu u rat protiv Imperije i finansira ratnu mašineriju Ujedinjene Koalicije.

Svakodnevne vesti na EVE novinskim sajtovima i listinzi na killboard sajtovima pokazuju veliki broj okršaja koje vodi Ujedinjena Koalicija na svim frontovima vršeći pritisak na Imperiju.

Koliko prošle nedelje zabeležen je okršaj sa 2000 učesnika, što obećava još veće i masivnije bitke između Imperije i Ujedinjene Koalicije. Neka svemir gori!

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: