Tehnopolis

Četvrtak, 12.12.2013.

18:21

BIl Gejts: Programiranje? Prosto kao pasulj!

Osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na planeti Bil Gejts objasnio je da kompjutersko programiranje i nije toliko komplikovano kao što se mislilo i to na neuobičajeno slikovit način.

Izvor: Izvor: www.telegraph.co.uk

Default images

U kratkom video snimku Gejts je u jednom trenutku pomenuo i zombije, a jednostavan način na koji je objasnio metod kodiranja u svojim ranim programerskim danima neke možda može potpuno da zbuni, a neke da podstakne na razmišljanje da se možda ne radi uvek o rasporedu jedinica i nula u programskom kodu. Vrlo verovatno je zbog takvog načina kreativnog mišljenja i postao milijarder.

Uglavnom, osnivač Microsofta na neverovatno jednostavan način objašnjava kako programiranje zapravo nije posao kojim se bave sami genijalci, već je skup logičkog razmišljanja i zaključivanja.

"To je zapravo skup logičkih mogućih odgovora na sva 'ako' pitanja. Na primer, ako napolju pada kiša, velika je verovatnoća da ćete obući jaknu, zar ne? U suštini sve se svodi na logiku."

Mnogima će možda trenutak kada programiranje objašnjava zombijima izazvati tugu što nisu imali upravo takvog profesora računarstva u srednjoj školi.

Pogledajte Gejtsov inspirativni "kratki" kurs programiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: