Tehnopolis

Četvrtak, 16.10.2014.

18:40

Android Lollipop "blokira" smartfon kada je ukraden

Kalifornijski zakoni imaju odredbu prema kojoj svi telefoni koji budu napravljeni od sledećeg jula imaju "kill switch" funkciju koja omogućava da onemogućite njihovo korišćenje kada budu ukradeni, a Google je upravo ugradio takvu funkciju u Lollipop.

Izvor: B92

Default images

Recode izveštava da Android Lollipop ima funkciju koja nosi naziv "Factory Reset Protection", koja čini da telefon zahteva lozinku pre nego što se resetuje.

Kada se ovo ukombinuje sa sposobnošću da daljinski zaključate vaš telefon, koju je Google predstavio prošle godine, izgleda da Android uređaji sada imaju pun "kill switch" koji može da učini telefon beskorisnim kada vam ga ukradu.

Ovo bi moglo da napravi značajnu razliku za vlasnike Android telefona, jer od kako je Apple dodao razne vrste zaštite za njegove telefone, krađa iPhone-a je opala.

Izvor: www.benchmark.rs / TheVerge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: