Tehnopolis

Utorak, 06.08.2013.

18:35

Ovo su aplikacije koje zaista koristimo...

Global Web Index identifikovao je 10 aplikacija koje zapravo zaista koristi 969.49 miliona vlasnika smartfona. Listu čine smartfon aplikacije koje se aktivno koriste na osnovu procenta ljudi širom sveta koji su koristili servise koje one nude u proteklih mesec dana.

Izvor: Global Web Index

Default images

Google Maps se nalaze na prvom mestu, a tokom proteklog meseca koristilo ih je 54 odsto globalne smartfon populacije. Apple Maps su skoro nevidljive dok Nokijine Ovi Maps koristi 9 odsto smartfon korisnika i one se nalaze na 11. mestu.

Na drugom mestu nalazi se Facebook mobilna aplikacija koju koristi 44 odsto vlasnika smartfona kako bi bili u kontaktu sa svojim prijateljima, porodicom i brendovima.

Facebook takođe ima još dve aplikacije u deset najkorišćenijih, dok se još dva Googleova servisa takođe nalaze na ovoj listi - YouTube je na trećem mestu (35 odsto korisnika) a nam četvrtom se nalazi G+ mobilna aplikacija sa 30 odsto korisnika.
Na petom mestu se nalazi Weixin/WeChat. Ovaj kineski servis aktivno koristi 27 odsto globalne smartfon populacije što je prilično impresivan rezultat s obzirom na činjenicu da se praktično koristi samo u Kini, Hong Kongu i Maleziji.

Šesto mesto je zauzeo Twitter sa 22 odsto aktivnih korisnika a vrlo blizu su i Skype i Facebook Messenger koji imaju podjednak broj korisnika.

Servis za slanje poruka WhatsApp sada uslužuje 17 odsto korisnika smartfona i nalazi se na devetom mestu.

Na desetom mestu se nalazi Instagram koji aktivno koristi 11 odsto vlasnika smartfona.

Iako su mnogi možda očekivali da na listi vide i Vine, ovaj servis je tokom prošlog meseca aktivno koristilo svega 2 odsto vlasnika smartfona a ispred njega se nalaze Foursquare, Shazam, Flickr i Yelp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: