Tehnopolis

Sreda, 24.08.2011.

12:10

Samsung - novi telefoni i sistem naziva

Kompanija Samsung najavila je četiri nova Android telefona, koji će svoju premijeru imati na IFA sajmu u Berlinu.

Izvor: B92

Default images

Galaxy W, Galaxy M Pro, Galaxy Y i Galaxy Y Pro su smartfoni na 2.3 verziji Androida. Pre Berlina oni su najavljeni u sklopu objave novog sistema imenovanja telefona u okviru Galaxy porodice.

Pa tako, modeli sa oznakom S (Super Smart), predstavljaće vrhunac Samsung ponude.

R (Royal / Refined) su modeli ispod S klase, a iz Samsunga kažu da su namenjeni onima koji žele da budu definisani tehnologijom koju sa sobom nose. Uređaji srednje klase biće označeni slovom W (Wonder), a M (Magical) smartfone srednje ka nižoj klasi.

Oni koji žele jeftine smartfone trebalo bi da potraže modele sa oznakom Y (Young), namenjene mladima ali i tržištima zemalja u razvoju.

Osim toga, postojaće i dodatne oznake, kao što su LTE, koja označava podršku za ovu tehnologiju, Plus što će značiti da je radi o unapređenoj verziji modela, a oni koji u nazivu imaju Pro posedovaće QWERTY tastaturu.

Odluku da ponudi modele nižeg cenovnog ranga Samsung je doneo jer predviđa da će jeftini modeli, do 200 dolara, činiti više od polovine tržišta do 2015. godine.

Što se najavljenih modela tiče, najskuplji je Galaxy W, telefon 3,7 inčnog ekrana rezolucije 800x480, procesora na 1,4GHz processor i kamere od 5 megapiksela. Model sa tastaturom, Galaxy M Pro ima manji ekran, 2,66 inča rezolucije 480x320 i takođe jednojezgarni procesor, ali nešto slabiji, 1GHz i kameru od 5 megapiksela.

Jeftini model sa tastaturom je Galaxy Y Pro, a on, kao i Galaxy Y, ima kameru od svega 2 megapiskela, slabiji procesor i lošiji ekran, ali će pripadati najnižem cenovnom rangu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: