Tehnopolis

Subota, 14.06.2014.

17:43

Da li je Google upravo najavio Android 5.0?

Google je poznat po tome ne što svoje projekte ne krije iza zaključanih vrata. Kompanija svako malo javnosti daje male naznake i tragove u vezi sa svojim projektima.

Izvor: TalkAndroid

Default images

Pre zvanične najave Androida 4.4 KitKat internet je bio pretrpan nagađanjima o tome šta će novi operativni sistem donet i kada će se to desiti, a čini se kao da Google želi da postigne isti efekat i sa Androidom 5.0.

Kompanija je na svom Twitter nalogu postavila ova fotografiju sa ciljem da promoviše Svetsko prvenstvo u fudbalu, ali na slikama se takođe nalazi i nešto što bi moglo da bude najava novog OS-a.

U gornjem desnom uglu svakog od Nexus 5 uređaja sat pokazuje 5:00.

Google je u prošlosti koristio satove da najavi određenu verziju Androida – Nexus 2 je imao 2:300 za Gingerbread, Galaxy Nexus je pokazivao 4:00 za Ice Cream Sanwich a Nexus 4 je pokazivao 4:20 za Jelly Bean, a trenutno, dostupni Nexus uređaji pokazuju 4:40 za KitKat.

Vrlo je moguće da će kompanija novi Android OS predstaviti na predstojećoj I/O konferenciji, tako da je sada pravi trenutak da se internet preplavi spekulacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: