Tehnopolis

Nedelja, 21.04.2013.

20:31

FB Home i na drugim platformama?

Mark Zakerberg je na nedavnom predstavljanju aplikacije Facebook Home ostavio mesta i za druge platforme, naglašavajući da će na događaju „ovaj put govoriti“ samo o Androidu, što su neki protumačili kao najavu Homea i na drugim platformama.

Izvor: Izvor: Bloomberg, gadgeterija.com

Default images

Ako je verovati informacijama koje je objavio Bloomberg, Apple i Facebook već izvesno vreme pregovaraju o prenošenju aplikacije Home i na Appleove proizvode, prvenstveno na iPhone. Android je, osim otvorenosti, poznat i po zasićenosti tržišta, a Zakerberg je vešto ugrabio priliku koja se pružila – iako nije potpuno jasno koliko će uspešan Facebook Home projekt uopšte biti. Jednostavno je prerano za bilo kakve zaključke, međutim za punu sliku, Facebook će definitivno morati sarađivati i sa drugima kako bi uspeo da komercijalizuje svoj proizvod.

Adam Moseri, Facebookov šef proizvoda i jedna od glavnih figura kada je reč o Facebook Home
projektu, izjavio je kako su „pokazali drugima šta su napravili, a trenutno su u fazi razgovora“.
Više informacija od toga nije poznato, jer su i Apple i Microsoft odbili da komentarišu bilo šta. U ovom trenutku i iOS i WP pružaju određen nivo integracije sa ovom popularnom društvenom mrežom, a šta će se dogoditi u budućnosti teško je predvdeti. Ono što je prilično izgledno jeste da će se Chat Heads u skorije vreme pojaviti na i na drugim platformama osim Androida. Pitanje je samo u kom obliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: