Tehnopolis

Ponedeljak, 01.04.2013.

21:44

Apple se izvinjava kineskim korisnicima

Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Kuk, uputio je izvinjenje kineskim korisnicima nakon što je kompanija u kineskim medijima bila kritikovana kao "neosetljiva" na njihove probleme.

Izvor: B92

Default images

U njegovom drugom javnom izvinjenju od kada je stupio na mesto izvršnog direktora Applea, Kuk je postavio pismo na kompanijski sajt u Kini u kome se izvinjava za sve "nesporazume" koji su u javnosti stvorili utisak da se kompanija ponaša arogantno prema potrošačima u KIni. On je takođe obećao da će Apple unaprediti servisnu politiku za iPhone 4 i iPhone 4S, kao i garantne uslove i korisnički servis.

Državni kineski mediji su prošlog meseca oštro kritikovali ponašanja Applea u zemlji, kako se prema potrošačima u Kini ponaša kao da su nevažni jer nudi kraće garantne rokove za njegove proizvode nego što je to slučaj u drugim zemljama.

Ovaj problem su Appleu shvatili vrlo ozbiljno jer je Kina nakon Amerike drugo po veličini tržište za njihove proizvode, a sam Tim Kuk je izjavio da se nada da će u vrlo skoroj budućnosti postati i Appleovo najveže tržište. Za vreme prvog tromesečja ove godine Apple je na tržištu koje obuhvata Kinu, Hong Kong i Tajvan ostvario prihod od 6.8 mililjardi dolara.

Kineski mediji su saopštili da Ministarstvo privrede i trgovine koordinira akciju za rešenje problema sa garantnim rokovima i uslovima servisa sa Appleove proizvode i da je tražilo od Applea da se javno izvini kineskim potrošačima zbog nejednakog tretmana.

"Svesni smo da je nedostatak komunikacije stvorio sliku da se Apple ponaša arogantno i da nas nije briga za primedbe korisnika u Kini. Najiskrenije se izvinjavamo za nesporazum koji je nastao", napisao je Kuk.

Prvo javno izvinjenje Kuk je bio primoran da uputi nakon katastrofalnog starta Apple mapa prošlog septembra, i propusta koji su ovaj servis učinili skoro potpuno neupotrebljivim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: