Nove Nokie - C3, C6 i E5

Osim tablet računara, ovih dana popularni su i mobilni telefoni sa QWERTY tastaturom, namenjeni pre svega onom delu tržišta koji aktivno posećuje različite društvene mreže.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2010.

17:41

Default images

Nokia je ovoga puta ponudila tri nova modela - C3, C6 i E5, po pristupačnim cenama. Ovi telefoni nastali su nakon što je kompanija prepoznala potrebu korisnika za lakšom razmenom poruka, mailova i korišćenjem društvenih mreža, rekao je Ansi Vanjoki, šef za tržišta ove kompanije.
Najjeftiniji među njima, C3, pojaviće se na tržištu u drugom kvartalu ove godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 90 evra, uvećanoj za poreze. Ovaj model osim pune QWERTY tastature ima 2,4 inčni QVGA ekran, kameru od skromnih 2 megapixela i dolazi sa 55MB memorije, uz mogućnost proširivanja MicroSD karticom do 8GB.

C3 ima Series 40 korisnički interfejs, Ovi Chat i Ovi Mail aplikacije, mogućnost pristupa društvenim mrežama jednim klikom, kao i dodatne pogodnosti za korisnike popularnih društvenih mreža.

Uređaj će biti dostupan u tri boje - zlatno, sivoj i pink.
Sledeći, po ceni, je model iz E serije, koji ima preporučenu cenu od 180 evra, takođe bez poreza. E5 smartphone zasnovan je na Simbyan platformi i osim jednostavnog pristupa društvenim mrežama, pristupa velikom broju aplikacija preko Ovi servisa, telefon ima podršku i za popularne mail naloge, Yahoo, Gmail, Hotmail, Ovi Mail, ali i Microsoft Exchange i IBM Lotus Notes Traveler.

2,4 inčni QVGA LCD ekran, 250MB interne memorije, uređaj se odlikuje i podrškom za MicroSD do 16GB i kamerom od 5megapiksela, a što se mogućnosti povezivanja tiče tu su HSDPA/HSUPA i WLAN.

E5 bi trebalo da se pojavi na tržištu u trećem kvartalu ove godine, a biće dostupan u crnoj, beloj, plavoj, braon i srebrnoj boji.
Najskuplji, među predstavljenim telefonima je model C6, koji će se po ceni od 220 evra, takođe bez poreza i taksi, na tržištu naći u drugom kvartalu 2010. godine.

Puna QWERTY tastatura i 3,2 inčni TFT ekran odlikuju ovaj smartphone, zasnovan na Symbian platformi. WLAN, GPRS/EGPRS, Bluetooth 2.0 i integrisani A-GPS, podrška za sve popularne mail i IM klijente, pristup Ovi mapama uz besplatnu navigaciju kao i jednostavan pristup društvenim mrežama karakteristike su ovog modela.

Osim primarne kamere od 5 megapixela, sa blicem, C6 ima i sekundarnu kameru, za video pozive, a biće dostupan u crnoj i beloj boji.

Ostale karakteristike modela C3, C6 i E5 možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: