Aktuelno

Šta nikako ne treba navesti u biografiji?

Kada se prijavljujete za neki posao uvek morate da vodite računa kakvu biografiju ćete poslati. Većina se trudi da je napiše što stručnije i sa što više detalja, ali ponekad i samo jedna reč može da odbije budućeg poslodavca da vas uzme u obzir kao kandidata za posao.

Utorak, 20.08.2013.

21:36

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sta nikako ne treba navesti u biografiji? "Kreativan" i "efikasan" su reci koje se najcesce koriste u biografijama, a koje bi svakako trebalo da izbegavate. Ovo su najcesce koriscene reci u skoro svim biografijama, a pored njih se koriste jos i "organizovan", "motivisan", "bogatog iskustva", "inovativan", "odgovoran", "analitican" i "efikasno resava probleme". Ukoliko vam je stalo do posla svakako treba da izbegavate ove reci i da ih zamenite nekim novim, kako biste poslodavcu sto bolje priblizili sebe kao radno sposobnu osobu. Treba izbeci klisee i navesti neke zaista vase jedinstvene osobine. Na posao se uvek treba prijaviti cim primetite da je oglas izasao, jer ce tako poslodavac videti da vam je stvarno stalo do posla i to ce mu mnogo vise znaciti od biografije pune "praznih" reci. Takodje, u licnom kontaktu ili buducem radu moci ce da proveri sve stavke iz vase biografije. Ako dobijete priliku da se licno predstavite poslodavcu, iskoristite je i pokazite mu koliko vam je stalo do posla. Izvor: ljepota.ba Foto: sxc.hu ljepota.ba Kada se prijavljujete za neki posao uvek morate da vodite racuna kakvu biografiju cete poslati. Vecina se trudi da je napise sto strucnije i sa sto vise detalja, ali ponekad i samo jedna rec moze da odbije buduceg poslodavca da vas uzme u obzir kao kandidata za posao. Ponekad i samo jedna rec moze da odbije buduceg poslodavca da vas uzme u obzir kao kandidata za posao...

"Kreativan" i "efikasan" su reči koje se najčešće koriste u biografijama, a koje bi svakako trebalo da izbegavate. Ovo su najčešće korišćene reči u skoro svim biografijama, a pored njih se koriste još i "organizovan", "motivisan", "bogatog iskustva", "inovativan", "odgovoran", "analitičan" i "efikasno rešava probleme".

Ukoliko vam je stalo do posla svakako treba da izbegavate ove reči i da ih zamenite nekim novim, kako biste poslodavcu što bolje približili sebe kao radno sposobnu osobu. Treba izbeći klišee i navesti neke zaista vaše jedinstvene osobine.

Na posao se uvek treba prijaviti čim primetite da je oglas izašao, jer će tako poslodavac videti da vam je stvarno stalo do posla i to će mu mnogo više značiti od biografije pune "praznih" reči. Takođe, u ličnom kontaktu ili budućem radu moći će da proveri sve stavke iz vaše biografije. Ako dobijete priliku da se lično predstavite poslodavcu, iskoristite je i pokažite mu koliko vam je stalo do posla.

Izvor: ljepota.ba
Foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare