Uređenje doma

Vežbanjem u trudnoći do prirodnog porođaja

Žene koje vežbaju u trudnoći imaju veće šanse da se porode prirodnim putem, a ne carskim rezom, kažu istraživači.

Četvrtak, 18.07.2013.

14:27

Izvor: klix.ba

Default images

Podeli:

Vezbanjem u trudnoci do prirodnog porodjaja Malo brze setanje tri puta nedeljno prepolovce rizik od toga da ce trudnica roditi pretesko dete, sto je glavni uzrok hitnih operacija prilikom porodjaja. Carski rez je inace, kako su naucnici ranije utvrdili, povezan sa gojaznoscu kod dece, kao i s tim da su sklonija infekcijama, astmi i dijabetesu. Istrazivanje je sprovedeno na pet stotina trudnica kojima je vezbanje u trajanju manje od 20 minuta samo dva dana u nedelji pomoglo da smanje sanse za radjanje preteskog deteta. Takodje, broj ocekivanih carskih rezova kod ovih zena pao je za 34 odsto, objavio je britanski casopis Sportske medicine. Takodje, lekari upozoravaju i na to da je veca mogucnost da ce gojazne zene imati carski rez. Izvor: klix.ba Foto: adamr/ freedigitalphotos.net klix.ba Zene koje vezbaju u trudnoci imaju vece sanse da se porode prirodnim putem, a ne carskim rezom, kazu istrazivaci. Zene koje vezbaju u trudnoci imaju vece sanse da se porode prirodnim putem, a ne carskim rezom, kazu istrazivaci.

Malo brže šetanje tri puta nedeljno prepolovće rizik od toga da će trudnica roditi preteško dete, što je glavni uzrok hitnih operacija prilikom porođaja.

Carski rez je inače, kako su naučnici ranije utvrdili, povezan sa gojaznošću kod dece, kao i s tim da su sklonija infekcijama, astmi i dijabetesu.

Istraživanje je sprovedeno na pet stotina trudnica kojima je vežbanje u trajanju manje od 20 minuta samo dva dana u nedelji pomoglo da smanje šanse za rađanje preteškog deteta. Takođe, broj očekivanih carskih rezova kod ovih žena pao je za 34 odsto, objavio je britanski časopis Sportske medicine.

Takođe, lekari upozoravaju i na to da je veća mogućnost da će gojazne žene imati carski rez.

Izvor: klix.ba
Foto: adamr/ freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare