Unikatne torbe od papira

Milan Ilić iz Negotina se na sasvim neuobičajen način bavi reciklažom stare hartije kojoj uz mnogo truda i mašte daje potpuno novi oblik. Tehnikom pletenja papira koja se u meksičkim zatvorima koristi u programima rehabilitacije, od starih novina Milan izrađuje unikatne ženske tašne, nesesere i novčanike.

Izvor: B92

Petak, 03.05.2013.

17:46

Default images

Kada je pre dve godine ostao bez posla Milan Ilić iz Negotina svakodnevno je razmišljao o tome šta bi mogao da radi kako bi upotpunio kućni budžet. Surfujući po internetu pažnju mu je privukao tekst o tehnici pletenja papira i koju je počeo strpljivo da uči. Od tada do danas ovaj mladi dizajner i pristalica koncepta o očuvanju životne sredine ispleo je na desetine ženskih torbi, nesesera I novčanika.

Materijal za izradu tašni Milan dobija od prijatelja, a on kaže ne bira literaturu, torbice uspešno izrađuje kako od kataloga i nedeljnika tako i od dnevnih novina i žute štampe.

Proces izrade je izuzetno komplikovan, traži mnogo vremena i mašte, a počinje plastifikacijom papira.

Model i boju tašne Milan izrađuje na osnovu želje kupca ili ukoliko toga nema na osnovu trenutne inspiracije. U izradi svojih, kako kaže, unikata koristi i druge materijale, tkanine, eko kožu , nitne i metalne rajfešluse, sve što može da se obradi ručno.

Ovaj mladi dizajner je uspeo da uz pomoć svojih prijatelja, osim pripadnicama lepšeg pola u Negotinu i Beogradu, svoje proizvode predstavi i Slovenkama, Hrvaticama, Kanađankama, a najviše za njegovim tašnama luduju Ruskinje, pa se često mogu videti na ulicama Moskve.

Foto: screenshot/Youtube

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: