Nedelja, 03.11.2013.

16:29

Najlepša udata mama: U Kini ću prikazati prave srpske vrednosti

JelenaKiš uskoro putuje za Kinu, gde će predstavljati Srbiju na internacionalnom takmičenju za najlepšu ženu sveta. Za portal Super žena, najlepša udata mama otkriva kako će izgledati njeno predstavljanje...

Izvor: Super žena

Default images

Jelena je najmlađa predsednica Matice iseljenika Srbije, koja postoji od 1949. godine, i mama troje dece - dve devojčice i jednog malenog dečaka. Na takmičenju u Guangzhou, čije će finale biti 23. novembra, prvi put će predstaviti Srbiju...

Uloga ovog takmičenja je da pokaže da žena može da drži korak sa vremenom, da pomiri tradicionalne vrednosti i potrebe modernog doba. Cilj je i da pokaže da žena može imati decu, porodicu, visoko obrazovanje, graditi svoju karijeru, biti podrška drugima, a istovremeno davati doprinos zajednici u kojoj živi.
Pored brojnih poslovnih i porodičnih obaveza, porodica Kiš kupila je nedavno i malo štene haskija - “Osvojilo nas je čim smo ga videli”, govori Jelena, koja trenutno sprema doktorat na temu “Srpski mediji u dijaspori”.
“Meni je veliko zadovoljstvo što ću biti ambasador srpske lepote i naših vrednosti na ovom svetskom takmičenju u Kini. Želja mi je da promovišem svoju zemlju na najlepši način, ali isto tako da pokušam da to tamičenje dovedem u Srbiju, gde bismo pokazali lepote naše zemlje. Verujem da će brojni kontakti doneti i neke nove mogućnosti. Posebno sam srećna što imam veliku podršku sjajnih drugarica i mojih predivnih ćerki, koje mi svakodnevno daju odlične ideje za predstavljanje u Kini”, rekla je Jelena.
Jelena će nositi predivne haljine izvrsnih kreatora Ines Janković, Marije Šabić, Jadranke Kanazir, Verice Planić i Marije Hand Made. Uz etno haljine nosiće i unikatan nakit od zlata i srebra Majdan arta, koji već godinama organizuju međunarodne radionice izrade unikatnog nakita, minijature i skulpture u Majdanpeku.

“Čast mi je što predstavljam sve najlepše i unikatno iz Srbije. I veliku zahvalnost dugujem Ireni Belisim,i koja brine da moje lice zasija punim sjajem. I za kraj, posebno veliko hvala Milutinu Rajkoviću Kaktusu za vrhunske i reprezentativne fotografije”, rekla je Jelena pred polazak, a redakcija Super žene joj želi mnogo sreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: