Petak, 03.06.2005.

19:40

Remi sa Belgijancima

Izvor: B92, Beta

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore odigrala je nerešeno 1:1 sa Belgijom, u meču kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Gol za "plave" postigao je kapiten Danko Lazović u 8. minutu, a Belgija je izjednačila u 84. minutu golom Martena Martensa. Srbija i Crne Gora od 75. minuta igrala je bez dva igrača, pošto su zbog crvenih kartona sa terena morali da izadju Miloš Krasić i Marko Lomić.

Fudbaleri SCG poveli su u 8. minutu pogotkom Lazovića posle greške golmana Belgije Glena Verbauheda, kome je ispala lopta u 16-tercu.

Posle toga, u 13. minutu reprezentaciju SCG imala je veliku priliku da poveća prednost, iz kontranapada koji je izveo Ivan Todorović. On je izbio sam ispred golmana gostiju i nesebično uposlio Lazovića, ali je kapiten sa dva metra promašio prazan gol. Do kraja tog dela utakmice reprezentacija SCG imala je terensku inicijativu i nekoliko dobrih prilika, koje su, medjutim, propustili Boško Janković, Miloš Krasić i Lazović.
Beta
U nastavku meča SCG se odlučila da čuva stečenu prednost i terensku incijativu prepustila je selekciji Belgije, ali napadi gostiju nisu bili opasni po gol Vladimira Stojkovića.

Ključni momentat na utakmici dogodio se u 75. minutu kada je zbog jedne bezazlene situacije na sredini terena Krasić laktom udario gostujućeg igrača. Nastala je velika gužzva na terenu kada su se izmešali igrači i stručni štabovi obe reprezentacije. Došlo je do koškanja, a najratoborniji bili su Milan Biševac i belgijski igrač Diter van Torno.

Sudija Stefan Johaneson uspeo je vrlo brzo da smiri igrače, a potom je Milošu Krasiću pokazao crveni karton zbog udaranje protivničkog igrača. Posle konsultacija sa pomoćnikom pokazao je žuti karton Marku Lomiću, koji je pre toga imao već jednu opomenu, tako da je to značilo i automatsko isključenje i za levog beka reprezentacije SCG.

Od tog momenta reeprezentacija Belgije je pojačala pritisak, a u 84. minutu, posle kornera sa leve strane, kapiten gostiju Marten Martens je sa sedam, osam metara lobovao golmana Stojkovića.
Beta
Do kraja utakmice reprezentacija SCG je, iako sa dva igrača manje, imala priliku da pobedi, ali je rezervista Lazar Popović posle odličnog prodora Boška Jankovića po levoj strani, glavom šutirao pola metra pored gola.

Posle utakmice selektor Belgije Žan Fransoa de Sar rekao je da je veoma srećan zbog osvojenog boda u Novom Sadu.

"Primili smo gol posle velike greške našeg golaman. Nešto slično dogodilo se i našim protivnicima u prvoj utakmici. Mislim da smo imali veliku sreću kada je SCG promašila priliku za 2:0. Na kraju iskoristili smo brojčanu prednost i postigli gol koji me čini veoma srećnim", rekao je belgijski selektor.
Beta
On je ocenio da je situacija u grupi još neizvesna i da će morati da nastave da igraju dobro, kako bi u predstojeće četiri utakmice osvojili što više bodova.

Selektor mlade reprezentacije SCG Dragomir Okuka rekao je novinarima da posle svega što se dogodilo mora da bude zadovoljan.

"Moram da budem zadovoljan bodom. Imali smo povoljan rezultat. Igrali smo dobro, ali smo zahvaljujući našim balkanskim glupostima, po ko zna koji put sebe doveli u nezgodnu situaciju", rekao je Okuka, dodajući da nema nikakve zamerke na sudjenje i da je sudija dobro obavio posao. On je najavio da će vrlo brzo analizairati današnju utakmicu i razmisliti da li će neke igrače i dalje pozivati.

"Svi igrači koji nose dres reprezentacije moraju na terenu da se ponašaju primereno", istakao je Okuka.

Utakmicu u Novom Sadu posmatralo je 6.000 gledalaca.

U kvalifikacionoj Grupi 7 na prvom mestu je Belgija sa 14 bodova, dok SCG i dalje zauzima drugu poziciju sa 13 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: