Nova vest
Tenis

Subota, 05.02.2022.

12:25

Mekinro: Nadal ima veliku šansu, može da ostavi Đokovića i Federera

Legendarni Amerikanac Džon Mekinro govorio je o trci "velike trojke" za Grend slem titule.

Izvor: MS

Autor: MS

Mekinro: Nadal ima veliku šansu, može da ostavi Đokovića i Federera
EPA-EFE/LUKAS

Rafael Nadal je osvojio Australijan open i izdvojio se sa rekordnih 21. titulom, dok su Novak Đoković i Rodžer Federer ostali na 20.

Mekinro smatra da Nadal ima šansu da uveća razliku, već na Rolan Garosu.

"Voleo bih kada bi Federer, Đoković i Nadal završili sa istim brojem Grend slemova, da li 21 ili 22. Lepo je što su Rodžer i Novak odmah čestitali Rafi na tituli u Melburnu, to su sjajne poruke. Naježio sam se posle finala... Oni su toliko dobri sportisti da ne želite nijedan da ostane iza", počeo je Mekinro.

Ostaje pitanje da li će Đoković dobiti dozvolu u Parizu, zbog poznatog stava o vakcinaciji.

"Teško će Rodžer osvojiti ijedan Grend slem do kraja karijere, iako ništa nije nemoguće. Za Novaka Đokovića mnogo zavisi od vakcinae, moramo da vidimo li će uopšte igrati u Parizu", rekao je Amerikanac, a onda dao velike šanse Špancu.

"Mislim da Nadal ima velike šanse da dođe do 22. Grend slem titule. Može da ostavi iza sebe Federera i Đokovića", poručio je Mekinro.

Rolan Garos je na programu od 22. maja do 5. juna, a titulu bi trebalo da brani Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve