Nova vest
Tenis

Sreda, 30.03.2016.

23:23

Novo polufinale Mastersa za Gofana

Belgijski teniser David Gofan prvi je polufinalista Mastersa u Majamiju, posle pobede nad Žilom Simonom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novo polufinale Mastersa za Gofana
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Gofan je na Floridi izjednačio najbolji rezultat na turnirima iz serije 1.000, trijumfom rezultatom 3:6, 6:2, 6:1.

Gofan će se u borbi za finale boriti sa boljim iz meča Novak Đoković – Tomaš Berdih koji je na programu od 3 sata posle ponoći po našem vremenu.

25-godišnji momak koji živi u Liježu skoro godinu dana nije uspeo da ponovi uspeh iz Rima kada je stigao među najboljih osam, a sada će na drugom vezanom Mastersu igrati polufinale.

Do novog uspeha stigao je sjajnom partijom protiv Francuza, posebno u druga dva seta, iako je i u prvom bio bolji. Međutim, taj deo je izgubio jer je Simon iskoristio drugu brejk šansu pri rezultatu 1:2 i na taj način kaznio rivala koji je propustio četiri prilike u prethodnom gemu.

Mogao je David i u finišu prvog dela da se vrati, ali nije uspeo i Simon je poveo u setovima – 2:6.

Tada je usledio veliki pad u igri 19. Nosioca – mnogo je grešio, bio je letargičan, pa je četrdesetak minuta kasnije na semaforu pisalo 6:2 za Gofana. Belgijanac je u trećem setu bio još ubedljiviji i posao završio za nešto manje od dva sata igre.

Ovaj trijumf doveo ga je na korak do plasmana u Top 10, ali će u polufinalu imati izuzetno težak zadatak – od Đokovića je izgubio sva tri međusobna duela, dok protiv Berdiha ima skor 0-2 u pobedama.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.134.605 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve