Nova vest
Tenis

Sreda, 30.03.2016.

23:09

Top 5: Vika u seriji za polufinale Majamija

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka nastavila je sjajnu seriju koja je počela prošle nedelje u Indijan Velsu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Top 5: Vika u seriji za polufinale Majamija
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Azarenka je posle titule u kalifornijskoj pustinji nastavila da niže pobede i plasirala se u polufinale WTA turnira u Majamiju.

Vika je u četvrtfinalnom meču savladala Džoanu Kontu iz Velike Britanije za nešto više od sat i po vremena igre, rezultatom 6:4, 6:2.

U duelu u kojem je, za standarde ženskog tenisa, viđen mali broj brejkova (samo tri), Konta je pokazala da se nalazi u odličnoj formi od starta sezone, ali nije imala dovoljno snage da se suprotstavi dvostrukoj šampionki Australijan opena.

Beloruskinja se od starta mučila u svojim gemovima, uspevala da izbegne brejk šanse do rezultata 3:3, kada je u maratonskom gemu spasla jednu. Očekivano, usledio je gem u kojem je oduzela servis rivalki i tu prednost je sačuvala do kraja seta, uprkos tome što se suočavala sa tri brejk šanse.

Posle dobijenog prvog dela, osma nositeljka na turniru potpuno je pustila ruku, igrala bez pritiska i serijom od pet uzastopnih gemova rešila meč.

“U početku nisam uspevala da joj pročitam servis, bilo mi je teško da se prilagodim, ali sam se onda spustila niže u kolenima i pokušavala da veći broj riterna ubacim u teren, ali i da budem agresivnija”, rekla je Azarenka i dodala:

“Prilagođavam se svakoga dana, u zavisnosti od protivnika sa kojim igram, uslovima u kojima se meč igra. Igrala sam nekoliko mečeva u večernjem terminu, neki mečevi su bili po velikoj vrućini, a danas je bilo izuzetno vetrovito. Sve zavisi od adaptacije i koncentracije na oporavak jer sam u poslednje vreme igrala mnogo tenisa”.

26-godišnja devojka iz Minska nastavila je put ka trećoj tituli u Majamiju, a u borbi za finale stoje joj Medison Kiz ili Anđelika Kerber, koje svoj meč igraju od jedan sat po našem vremenu.

Ono što je još važnije jeste da će ovim rezultatom napraviti skok od tri mesta i od ponedeljka će biti peta igračica sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve