Nova vest
Tenis

Utorak, 29.03.2016.

00:32

Mari u krizi: Opet poraz u trećem kolu!

Grigor Dimitrov napravio je iznenađenje i pobedio Endija Marija sa 6:7 (1-7), 6:4, 6:3 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Mari u krizi: Opet poraz u trećem kolu!
Getty Images

Škot je i u Indijan Velsu izgubio u trećem kolu, ali ovaj poraz više će ga boleti jer tradicionalno igra bolje na Floridi i jer je izgubio mnogo bodova pošto je prošle sezone igrao u finalu.

U prvom setu gledali smo izuzetno kvalitetnu igru sa mnogo intenzivnih razmena i sjajnih poteza na obe strane. Dogodio se i po jedan brejk, ali je pobednika prvog seta ipak odlučivao taj brejk.

Kako mu se i ranije dešavalo, Dimitrov je pao u ključnom trenutku – počeo je ’dodatni’ gem duplom greškom i odjednom je počeo da kasni na loptice, pa je Škot sigurno i ubedljivo dobio taj brejk.

Kada se očekivalo da će Mari dodati gas, dogodilo se upravo suprotno – najednom je postao nervozan, posle svakog poena nešto je komentarisao sebi u bradu ili glasnije, a konstantno se i raspravljao sa sudijom.

Dimitrov je dobio 16 od prvih 18 poena u drugom setu i poveo je sa 4:0. Tada je došao red na Bugarina da postane autodestruktivan, pa je greškama vratio Marija u set (4:3).

Servirao je Bugarin za 1-1 na 5:4, od 40:15 došao je Mari do brejk lopte, ali je tada Dimitrov odigrao odlučno, izvukao se na forhend, spasao brejk loptu i ubrzo osvojio set.

Prošle godine u Sinsinatiju Dimitrov je bio na korak do pobede nad Marijem, a sada je posao završio uprkos tome što je Endi prvi došao do brejka i poveo sa 3:1. Bugarin nije posustajao, lepo je birao trenutke u kojima treba da bude strpljiv, a u kojima da napadne, dok je sa druge strane Mari postajao sve nervozniji.

Dimitrov je vezao pet gemova i došao do velike pobede koja može da mu bude podstrek posle nešto slabijeg starta sezone.

U četvrtom kolu čeka ga Gael Monfis, koji je u dva seta savladao Pabla Kuevasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve