Nova vest
Tenis

Petak, 05.02.2016.

09:42

Novak: Rodžer je inspiracija, želim kao on

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu činjenica da Rodžer Federer u 35. godini igra na najvišem nivou predstavlja inspiraciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Rodžer je inspiracija, želim kao on
Getty images

Srpski teniser dominantan je u svetskom tenisu poslednjih godina, a protekle nedelje je u Melburnu osvojio svoj rekordni šesti Australijan open i ukupno 11. Gren slem.

Đoković je još uvek daleko od apsolutnog rekorda po broju osvojenih Gren slemova koji sa 17 drži Rodžer Federer. Srpski teniser, koji u maju puni 29 godina, kaže da će pokušati da, kao i Federer, igra na najvišem nivou i kada zađe u četvrtu decenoju života.

Federer po mnogima, ali i po sopstevnom priznanju, igra vrhunski tenis iako ima 34 godine. U protekle dve godine igrao je u tri Gren slem finala, a u Melburnu je zaustavljen u polufinalu. Na ta četiri Gren slema zaustavio ga je Novak Đoković.

„Rodžer je na mnogo načina inspiracija mnogim ljudima. On je veliki šampion, neko ko je veoma istrajan. On nastavlja da igra u svojim godinama na najvišem nivou. Odigrali smo prošle godine dva Gren slem finala, na Vimbldonu i US openu. Stigao je ponovo u Melburnu do polufinala, tako da definitivno ne odustaje. On oseća da još uvek može da se bori za najveće trofeje i ne vidim zbog čega bi prestao da igra. Ne postoji razlog. On igra na veoma visokom nivou. Kreće se dobro, igra sjajno, a ima 34 godine“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta kaže da ga Federerov primer ohrabruje jer, kako kaže, ima žleju da igra tenis još barem pet godina na najvišem nivou.

„To i meni daje određeni komfor i uzbuđenje jer definitivno imam osećaj da imam ispred sebe još mnogo godina. Da li ću uspeti da u tim godinama igram na tom nivou? Ne znam, ali ću svakako dati sve od sebe“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve