Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.03.2013.

21:57

Mari hita ka tituli, pao Čilić

Škotski teniser Endi Mari pobedio je Marina Čilića iz Hrvatske sa 6:4, 6:3 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Za plasman u finale Škot će se boriti sa boljim iz okršaja Tomaša Berdiha i Rišara Gaskea.

Mari na Floridi podiže formu iz meča u meč, a sada je relativno lako izašao na kraj sa Čilićem. Bila je to osma Marijeva pobeda u devet okršaja sa hrvatskim teniserom.

Čilić je namučio Marija na US opena, a na početku se činilo da bi nešto slično moglo da se dogodi i sada. Hrvatski teniser uzeo je prva dva gema, potom su teniser razmenili još po jedan brejk, ali od petog gema Mari preuzima kontrolu.

Od vođstva Čilića 3:1 Škot je osvojio sedam od narednih osam gemova – poveo je u setovima i 2:0 u drugom.

U četvrtom gemu Mari je bio na ozbiljnim mukama, ali je u vrlo dugom gemu spasao četiri brejk lopte i poveo sa 3:1. Tu je Škot prelomio meč i, iako je u osmom gemu propustio meč loptu, u devetom je uspeo da realizuje ukupno sedmu meč loptu za konačnih 6:4, 6:3 za 103 minuta igre.

Ukupno, Mari je imao 18 direktnih poena i 20 grešaka, dok je Čilić zabeležio 25 vinera i 37 neiznuđenih grešaka.

Mari je u Majamiju osvojio titulu 2009. godine, a prošle sezone izgubio je u finalu od Novaka Đokovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Siner: "Iznenađen sam – nije mi lako"

Italijanski teniser Janik Siner izjavio je u Šangaju da je uveren da će se njegov slučaj pozitivno rešiti uprkos žalbi Svetske antidoping agencije (WADA) koja traži njegovu suspenziju.

Tanjug

20:02

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu