Nova vest
Tenis

Subota, 14.04.2012.

13:16

MK: Novaku lako do četvrtfinala

Prvi reket sveta Novak Đoković trebalo bi da ima lak put do četvrtfinala u Monte Karlu, dok takav slučaj nije sa Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković i Tipsarević će biti slobodni u prvom kolu, dok će Troicki morati na teren, a čekaće ga duel sa domaćim teniserom Žan-Reneom Lisnarom.

Upravo Troicki ima najteži žreb od sve trojice srpskih predstavnika u Kneževini, pošto će već u drugoj rundi, ako pobedi Lisnara, igrati protiv četvrtog tenisera sveta Endija Marija.

Đoković posle pauze u prvom kolu, u drugom igra protiv boljeg iz duela jednog kvalifikanta i Italijana Andreasa Sepija. Potom bi za protivnika mogao da ima Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, Huana Ignasija Čelu iz Argentine, Uzbekistanca Denisa Istomina i Bernarda Tomića iz Australije, pre potencijalnog susreta sa španskim teniserom Davidom Fererom u četvrtfinalu. Novak se nalazi u istoj polovini žreba kao Mari, što znači da bi sa Britancem mogao da igra u borbi za finale.

Drugi reket sveta Rafael Nadal nalazi se na istoj strani sa Tipsarevićem, ali bi njih dvojica mogli da se susretnu tek u polufinalu. Ipak, Janko će sigurno imati težak posao do tada, pošto ga u drugom kolu čeka bolji iz duela Kanađanina Miloša Raonića i Alberta Montanjesa iz Španije. U trećem kolu za potencijalnog protivnika ima Francuza Žila Simona, a ako i u toj rundi bude uspešan, u četvrtfinalu bi mogao da igra protiv Fernanda Verdaska iz Španije ili Francuza Žo-Vilfreda Conge.

Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak, a kao i sve ostale turnire iz serije 1000 moći ćete da ga pratite na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu