Na skeneru: Strah, očaj i nemoć u Tunu

Poraz od sedmoplasirane ekipe švajcarskog prvenstva od 3:0. Na to nije potrebno ništa dodati kada se želi oceniti igra Partizana u Tunu.

"Crno-beli" su ponovo razočarali. Ako je Šamrok pre nekoliko godina bio 'loš dan', Tun sigurno nije. Partizan je odigrao loše, slabo, neorganizovano, nemoćno i zasluženo završio svoju sezonu u Evropi bolnim udarcem u patos.

Golman nesiguran, ali sprečio debakl, jedini solidan u odbrani čovek od 35 godina, vezni red slabašan, bezidejan, napad nije ni mogao da se pokaže.

Više crvenih kartona nego golova u Evropi ovoga leta (4-3), to je bio Partizan.

Izvor: AK

Petak, 30.08.2013.

01:06

Default images

88 Vladimir Stojković – Ako je u prvom meču obradovao navijače svojim povratkom na teren, u revanšu se i nije proslavio. Iako je 'skinuo' nekoliko zicera, uglavnom je delovao nesigurno, po pravilu najviše kada su u pitanju centaršutevi i visoke lopte. Možda se nesigurnost defanzivaca se prenele i na njega, ali je u svakom slučaju neke situacije morao bolje da reši.

13 Nikola Aksentijević – Dve trećine uspešnih akcija Tuna išle su po strani terena koju je 'čuvao' povratnik iz Holandije. Slab u duelu, izgubljen kod brzih pasova, ostavljao je previše prostora za igru domaćih krilnih igrača. Sa njegove pozicije došao je neometan centaršut za prvi gol. Lošu igri zaključio je lošim ponašanje, bespotrebno udaranje rivala u nadoknadi vremena i novi crveni karton za Partizan u Evropi ove godine.

3 Vladimir Volkov – Daleko od svojih najboljih partija, nešto bolje pokrivao svoj deo terena nego kolega sa suprotne strane, ali ni po toj strani Tun nije imao problema da kreira akciju. Suviše prestrašen da ozbiljnije pomogne timu u napadu.

26 Milan Obradović – Trebalo bi da se postide svi njegovi saigrači s obzirom da je sa 35 godina ponovo bio najpouzdaniji igrač svog tima u odbrani. U prvom poluvremenu sa nekoliko sjajnih startova spasao svoj gol, ali bez asistencije saigrača nije mogao da pokrije kompletnu poslednju liniju tima. U nastavku ostao bez snage.

6 Vojislav Stanković – Koliko je ozbiljan bio Ivan Ivanov kada je rekao da Stanković može da ga zameni ne možemo znati, ali nije baš dobro procenio kolegu. Potpuno van ritma, nije uspela da ga povuče ni sigurnost Obradovića, dva puta je ispadao iz igre čime je omogućio zicer rivalu, što ga je dovoljno prestrašilo da u nastavku bude potpuno nepouzdan.

21 Saša Marković – Tokom leta iz Partizana su naglašavali da im je najpotrebnije pojačanje na mestu zadnjeg veznog. Nadali su se da će Marković moći da pokrije tu poziciju, ali ako su mislili na mečeve protiv Radničkog, Javora i ostalih Superligaša možda su i bili u pravu. Kada je u pitanju Evropa, veliki promašaj. Igrač na njegovoj poziciji trebalo bi da zaštiti odbranu i pokrene napad. Tun je stizao do kaznenog prostora bez otpora, napad "crno-belih" je jedva video loptu.

22 Saša Ilić – Iako i dalje jedini igrač u ovom timu za koga se može reći da je 'fudbalerčina', godine su očigledno uradile svoje. Kapiten je odigrao jedan od najgorih mečeva u poslednjih nekoliko godina. Nije bilo prepoznatljivog žara u duelima koje je lako gubio, bez upotrebljivih pasova, bez 'vođstva' ekipe, neopotrebljiv u odbrani gola.

39 Miloš Jojić – Junak iz duela u Humskoj nije postojao u Švajcarskoj. Stopio se u sivilo veznog reda, bez dobijenog duela, bez ideje kada se krene napred. Strah je i kod njega učino svoj deo posla u korist rivala.

29 Filip Malbašić – Još jedan promašaj prelaznog roka. Dobio je ulogu krilnog napadača, ali osim nekoliko slučajnih kontakata sa loptom nije ozbiljno pokrenuo napad "crno-belih". Na kraju verovatno tragičar meča jer je propustio da sa pet metara donese izjednačenje svom timu.

11 Nikola Ninković – U prvom meču pokrenuo tim, trener ga proglasio motorom ekipe, ali se u revanšu ugasio. Možda zbog briljantne partije protiv 'nezgodnog' Radničkog. Bez ideje u napadu, bez dobrog pasa, bez asistencije defanzivi.

45 Aleksandar Mitrović – Želeo je gol na oproštaju, postigao ga, ali mu je neprevedno poništen. U nastavku meča se trudio da izvuče dobru poziciju, iznudio i penal, ali mu ni on nije odobren. Bez pomoći u napadu nije imao rešenja za uglavnom dva rivala na leđima. Možda mu je nedostajalo malo više pokretljivosti. Meč završio pre vremena zbog povrede.

Rezerve:

8 Darko Brašanac – Za osam minuta nije ni imao šansu da poveže pokidane konce u veznom redu.

24 Petar Grbić – Prisilno dobio ulogu centarfora u poslednjih 20 minuta, nije mnogo poremetio odbranu domaćina.

17 Andrija Živković – Sa 17 godina bio je najhrabriji na terenu. Možda mu je to neiskustvo i bilo najveća snaga. Nije 'znao' da se u Evropi igra jači fudbal nego u JSL, pa je odigrao kako najbolje ume. Umalo namestio gol za izjednačenje. Svojom igrom verovatno istakao kandidaturu da u narednih 18 meseci popravi stanje u kasi "crno-belih".

Nisu igrali: 1 Živko Živković, 99 Erik Đemba Đemba, 40 Miloš Ostojić, 5 Nemanja Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: