Nova vest
Rukomet

Sreda, 26.08.2009.

13:22

Partizan gradi dvoranu u Pazovi

Rukometni klub Partizan odlučio je da izgradi novu dvoranu u Novoj Pazovi i tako konačno reši pitanje koje već dugo muči 'crno-bele'.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Čelnici Partizana bili su prinuđeni se odluče na ovaj potez pošto dvorana na Banjici jedva ispunjava sve potrebne uslove. Problemi sa svetlom, nemogućnost da se slikaju utakmice i velika sredstvima koja klub izdvaja za rentiranje dvorane naterala su 'crno-bele' da pronađu drugo rešenje.

Šestinu budžeta izdvajamo za zakup dvorana SC Voždovac na Banjici. Mi smo na Banjici samo korisnici usluga, nemamo povlašćeni status, ne možemo da utičemo na jačinu svetla. Znam da situacija nije najbolja, ali nisu ni ljudi u Sportskom centru u najboljoj finansijskoj situaciji, pa da se pozabave tim problemom“, rekao je direktor Partizana Aleksandar Blagojević.

On je dodao da je ovo bilo najbolje rešenje za Partizan, koji će izgradnjom svoje dvorane dobiti objekat koji će imati na raspolaganju 24 časa dnevno, što će u mnogome olakšati rad kluba.

Izgradnja dvorane je bila neminovnost, jer nijedan ozbiljan klub ne može da funkcioniše bez svog trenažnog centra. Širimo bazu, očekujemo da se mnogo veći broj dece uključi u celu priču, nadamo se da se da će ih u naredne četiri godine biti bar 400% više. Baš zato nam je potrebna hala kojom raspolažemo 24 sata. Idejno rešenje pravio je arhitekta slovenačke firme koja će praviti dvoranu“, istakao je Blagojević.

'Crno-beli' su se odlučili da novu halu grade u Novoj Pazovi, a ne na Voždovcu, pošto posle dve godine pregovora nisu uspeli da nađu zajednički jezik sa čelnim ljudima Opštine.

Na kraju smo se odlučili za Novu Pazovu. Projekat je završen, već smo imali veliki broj razgovora sa čelnicima Opštine i sada od njih zavisi kada ćemo dobiti dozvolu za početak gradnje. Dvorana će biti gotova za samo tri meseca i imaće kapacitet 512 sedećih mesta, a ako odlučimo da u njoj igramo utakmice, onda ćemo ubaciti i montažne tribine, pa će kapacitet biti oko 1000 mesta. Podloga će naravno biti gerflor“, istakao je direktor 'crno-belih'.

Prva opcija nam je bio Voždovac, ali na žalost u Opštini nisu imali sluha za nas, a očito ni interesa, a ponajmanje želju da nam pomognu. Dve godine smo pokušavali. Ipak, ako nađemo lokaciju na Voždovcu, tu bi onda napravili još ozbiljniji projekat“, naglasio je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve