Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 27.11.2008.

17:08

Šumaher tuži anti-doping agenciju

Nemački biciklista Stefan Šumaher podneo je tužbu protiv francuske anti-doping agencije, koja ga je proglasila pozitivnim tokom Tur d'Fransa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šumaher je u saopštenju objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu negirao da je koristio nedozvoljena sredstva i rekao da je podneo tužbu protiv AFLD jer nije odgovorila na pitanja koja im je nemački biciklista poslao pre dva meseca.

Šumaher je jedan od četvorice biciklista čiji su rezultati bili pozitivni na CERA, koja je unapređena verzija zabranjene supstance EPO. On je pobedio na dve etape ovogodišnjeg Tur d'Fransa.

Nemački biciklista nije suspendovan jer Biciklistički savez Nemačke još čeka rezultate istrage koju je u Francuskoj obavila AFLD.

Šumaher će rekao da će tražiti dozvolu za učešće na trkama sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve