Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 27.04.2010.

17:28

Otkazana trka u Crnoj Gori

Dva dana uoči starta otkazana je trka „Putevima kralja Nikole“, kategorije 2.2, koja je trebalo da se održi u Crnoj Gori.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Organizatori su bili prinuđeni da otkažu trku zbog nedostaka finansijskih sredstava, ali su neke ekipe (Rumunija, Grčka... ) već stigle u Cetinje na start. "Imali smo sreće, pošto smo krenuli nešto kasanije, pa smo već kod Žarkova dobili informaciju da je trka otkazana i vratili se u Beograd", rekao je mladi trener profi tima „Partizan Srbija“ Dušan Banović.

"Sreli smo i ekipu budimpeštanskog „P nivo betonekspresa“ koja je jutros krenula na put i obavestili smo ih da nema trke", dodao je on.

"Odmah smo reagovali i uspeli da obezbedimo da nas prime organizatori serije trke u Moskvi. Već ovog vikenda vozićemo tri jednodnevne trke kategorije 1.2 za UCI bodove, a potom od 5. do 10. maja je etapna trka kategorije 2.2 „Pet krugova oko Moskve“. U svakom slučaju, imaćemo dobar program u pauzi nastaloj zbog otkazivanja trke 'Putevima kralje Nikole'", istakao je Banović.

Profi tim „Partizan Srbija“ u Moskvi će voziti u sastavu Ivan Stević, Žolt Der, Esad Hasanović, Svetislav Blagojević, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica. Vodiće ih Dušan Banović.

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić nije zadovoljan zbog otkazivanja trke u Crnoj Gori, jer je organizator primio dve ekipe Srbije - „Partizan Srbija“ i regionalni tim Srbije, a u majicama bjelopoljskog Ciklomonta vozilo bi još pet - šest vozača iz Srbije.

"Praktično, imali bismo na trci skoro sve naše seniore i planirali smo je kao dobru etapu u priprema za trku „Kroz Srbiju“ u junu. Dobro je što je „Partizan Srbija“ obezbedio učešće u na trkama u Rusiji, bar će njihovi vozači da imaju kvalitetan program. Mi do kraja maja i početka juna imamo samo domaće trke, a tada planiram da dve selekcije učestvuju u inostranstvu, jedna na trci „Velika nagrada Kranja“ u kategoriji 1.1 a druga na trci u Slovačkoj", objasnio je Čubrić.

Trka „Putevima kralja Nikole“ bila je planirana da startuje 29. aprila i da ima ukupno tri etape.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Pogačar je spreman za Tur de Frans

Slovenački biciklista Tadej Pogačar izjavio je tri dana pre početka trke Tur de Frans da se nikada nije tako dobro osećao na biciklu i da mu je cilj pobeda, posle trijumfa u trci Điro d'Italija.

Beta

15:23

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu