Nova vest
Odbojka

Petak, 13.06.2008.

17:01

Stefana Veljković u Crvenoj zvezdi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stefana Veljković igraće naredne dve godine u Crvenoj zvezdi, a ugovore sa tim klubom produžile su i Ivana Nešović, Ivana Isailović i Bojana Živković. Njih četiri predstavljene su novinarima u Zvezdi, čiji Ženski odbojkaški klub od ove godine sponzoriše konzorcijum koji čine Droga Kolinska, Grand kafa, Štark i NCA grupacija.

Predstavnik tog konzorcijuma Slobodan Vučičević izrazio je veliko zadovoljstvo što se jačanje kluba odvija prema očekivanjima.

"Kada smo u martu potpisali ugovor, jasno i otvoreno smo poručili da želimo da napravimo napor više i da zadržimo mlade, kvalitetne igračice u Srbiji i Crvenoj zvezdi, što smo danas jednim delom i ostvarili", rekao je Vučičević.

Veljkovićeva je ugovor sa Zvezdom potisala po dobijanju ispisnice od beogradskog Poštara, čiji je član bila prethodne četiri godine.

"Radujem se prelasku u Zvezdu, sa kojom me čekaju novi izazovi. Osvojila sam ove godine duplu krunu sa Pošarom, ali je posle četiri godine došlo vreme za promenu. Još je rano da razmiljam o odlasku u inostranstvo, a Zvezda je ozbiljan klub u čijim sam planovima jasno prepoznala svoju ulogu", kazala je Veljkovićeva.

Ona je istakla da su na njenu odluku o novom klubu u velikoj meri uticali planovi i ambicije "crveno-belih" za naredne godine, kako u domaćem šampionatu, tako i u evropskim takmičenjima.

"Zvezda je ove godine igrala finalni turnir Kupa CEV, osvojila treće mesto. Iskreno verujem da takav uspeh možemo da ponovimo, a možda i da premašimo", dodala je Veljkovićeva. "Poznajem sve odbojkašice Crvene zvezde, družile smo se i družimo se i kroz reprezentativne obaveze, pa sigurno neću imati problema da se ukoplim u novi klupski tim".

Takodje, Veljkovićeva je izrazila uverenje da će se Crvena zvezda boriti za šampionsku titulu u nacionalnom šampionatu.

"Uvek želim šampionsku titulu, bez obzira koji protivnik je sa suprotne strane. Igraću protiv bivšeg kluba, koji će braniti titulu koju sam i ja osvojila. Ali to je tako u svetu profesionalnog sporta. Nisam ni prvi ni poslednji igrač sa takvim iskustvom. Poštaru ću uvek biti zahvalna", rekla je Veljkovićeva.

Veljkovićeva je prvo pojačenje Ženskog odbojkaškog kluba Crvena zvezda za novu sezonu, ali je taj klub iznenadio odbojkašku javnost i novim ugovorima sa odbojkašicama kojima bi sledeće godine istekli važeći ugovori. One su potpisale ugovore kojima saradnju sa Crvenom zvezdom produžavaju za još dve godine.

Isailovićeva, Nešovićeva i Živkovićeva takodje su reprezentativke Srbije. Izrazile su zadovoljstvo ostankom u Zvezdi, a posebno ambicijama koje taj klub ima u narednim sezonama.

"Ova generacija odbojkašica Zvezde je veoma kvalitetna i tek treba da pokaže pravu vrednost", rekla je srednji bloker Ivana Isailović na prezentaciji u klubu.

Korektor Ivana Isailović je dodala da to što su tri devojke produžile ugovor sa Crvenom zvezdom uz dolazak Veljkovićeve nije samo sreća za klub, već i za njih. "Bićemo jače i na domaćoj i na međunarodnoj sceni", kazala je ona.

Tehničar Bojana Živković rekla je da je srećna što je deo ekipe koja je sve jača i da je uverena da će ekipa svoju snagu pokazati i kroz rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

TENT na korak od Lige šampiona

Odbojkašice TENT-a pobedile su na gostujućem terenu u Beverenu Asteriks Avo 3-1 (25:20, 25:20, 23:25, 25:12), u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beta

22:30

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu