Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.03.2021.

11:16

"Lakše je u Evroligu preko Evrokupa zbog Zvezde"

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice imaju realnu šansu da se preko Evrokupa dokopaju Evrolige.

Izvor: MS

Autor: MS

Foto: Dragana Stjepanovic/Starsportphoto

Budućnost je pobedom nad Cedevita Olimpijom (79:66) izborila plasman u četvrtfinale, što su dve stepenice od vize za Evroligu.

Naredni rival biće im Monako i o šansama da se Podgoričani vrate u Evroligu posle tri godine govorio je predsednik kluba Dragan Bokan.

"Smatramo da naša ekipa ima šanse da dođe do finala, pogotovo ako budemo imali sreću kao do sada, jer je Cedevita Olimpija izgubila dobijeni meč od Virtusa. Nadam se da će nas pratiti i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu i da, ako Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi, ulaskom u finale izborimo povratak u košarkašku elitu. Još je rano da se priča o Evroligi, ali ako je izborimo, na ispitu će biti grad i država zajedno, jer sudeći po tome kuda ide crnogorska ekonomija, nećemo moći da imamo domete kakve želimo", rekao je Bokan za "Vijesti".

Kako je naglasio, prvobitno cilj je bio plasman u Top16, ali se ostvarilo mnogo više. Međutim, problem za njih je što neće biti domaćini u Podgorici protiv Monaka.

"Nadamo da nismo rekli poslednju reč kad je u pitanju Evrokup. Možda i prvi put od svih prolazaka u četvrtfinale imamo jednake šanse kao naš protivnik, ali nam velika stvar ne ide naruku, jer smo hendikepirani što drugi meč nećemo moći da igramo u 'Morači'. Nažalost, moramo da budemo domaćini u nekoj od dvorana u Evropskoj uniji, vidjećemo da li će to biti u Hrvatskoj, Sloveniji ili negdje drugo".

Otkrio je da je opcija Zadar, da je realnija Ljubljana, a postoji i mogućnost da se oba meča odigraju u Monte Karlu.

"Zaista su veliki troškovi organizacije, jer moramo da idemo čarter letovima i da plaćamo boravak u hotelu pet noći van Podgorice. To mnogo košta, procene su da će nas učestvovanje u četvrtfinalu koštati blizu 100.000 evra".

Napomenuo je i da Budućnost ima veliku podršku.

"Raduje nas rast broja navijača, a poslije Crvene zvezde i Partizana smo klub koji se najviše prati na društvenim mrežama, sa preko 25.000 ljudi. Podigli smo nivo praćenja i jako smo srećni zbog toga, jer Budućnost dolazi sa malog tržišta i plasman u četvrtfinale Evrokupa puno znači za sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori".

Trener Dejan Milojević na pravi način vodi Podgoričane.

"Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski deo, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše došemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu", završio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve