Nova vest
Košarka

Utorak, 24.12.2019.

08:40

Milo Đukanović: Budućnost je državni klub, metafora Crne Gore

Na svečanosti povodom sedam decenija postojanja KK Budućnost, posebnu nagradu dobio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović za veliki doprinos razvoju kluba.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Milo Đukanović: Budućnost je državni klub, metafora Crne Gore
Foto: ABA/Buduænost VOLI

Đukanović je u govoru naglasio da je "Budućnost prepoznatljiv simbol Crne Gore, emocija, adresa pripadnosti".

"Ova Budućnost je metafora nove Crne Gore. Bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab. Privilegija da naša deca za sportske uzore imaju svoje sugrađane, prve komšije sa kojima su odrastali. Crnogorski sportski brend, zaštitni znak države, klub privrženih, odanih navijača svih generacija. Zato su u pravu kada kažu da je Budućnost državni projekat, bez obzira na to što pod tim podrazumevaju. Budućnost ima podršku države i tako će i ostati. Država ulaže i sportske selekcije i klubove koji su internacionalno prestižni, ulagati u mlade u bilo kojoj oblasti uvek je najpametnija i uvek opravdana investicija. Obaveza je svih nas da Budućnost i u budućnosti bude ponos Crne Gore", istakao je Đukanović.

Budućnost ne živi od prošlosti, već gleda u – budućnost, poručio je predsednik kluba iz "Morače" Dragan Bokan.

"Biti crnogorski brend i njen ponos predstavlja posebnu vrednost. Budućnost je i profesija i strast, ovo veče je ostvarenje snova za mnoge od nas. Bilo je lepih i manje lepih detalja, uspona i padova, ali ono što je decenijama nepromenjivo je emocija koja nas je sve povezivala. Kada sam pre deset godina preuzeo ulogu predsednika kluba, motivisan da pomognem tom našem posrnulom divu, dobro sam znao da to neće biti lako, ali sam bio u jedno siguran, da neću odustati. Bio sam siguran da na putu neću biti sam, jer sam znao da ima dosta ljudi koji su spremni da u presudnom momentu budu od pomoći", rekao je Bokan.

Budućnost trenutno deli prvo mesto u regionalnoj ABA ligi sa Partizanom i Cedevitom Olimpijom sa skorom 9-3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve