Nova vest
Košarka

Petak, 05.07.2013.

18:21

Srbija preko Hrvatske do polufinala

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Češkoj pobedom nad Hrvatskom 73:66 (24:17, 14:18, 21:16 , 14:15).

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Srbija će u borbi za finale igrati sa Australijom koja je bila bolja od Španije sa 87:76.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mihajlo Andrić sa 20 poena, 15 je ubacio Micić, a Janković 13.

Na drugoj strani ubedljivo najbolji bio je Dario Šarić sa 30 poena, Garbić je zabeležio 14, dok je Junaković upisao 10 poena.

Srbija je imala prednost tokom celog meča i kontrolisala igru, u nekoliko navrata imala je i 12 poena prednosti. Ipak, Hrvatska je u poslednjih nekoliko minuta uspela rezultatski da se vrati u igru, pa je usledila penal završnica. Srbija je poenima Micića, Jankovića i Andrića uspela da stigne do pobede.

Tok meča:

U prvih nekoliko minuta viđena je izjednačena igra, nijedna ekipa nije uspela da stvori veću prednost (9:9). Srbija je nakon toga igrala bolje i stekla šest poena prednosti (15:9), a precizni su bili Andrić, Janković i Micić. Hrvatska je veoma brzo anulirala tu prednost. Ipak izabranici Dejana Mijatovića ponvo vraćaju vođstvo, pa je prva četvrtina završena rezultatom 24:17.

Srpski košarkaši su dobro igrali tokom druge četvrtine, pa su ubrzo stekli dvocifrenu prednost (31:19). Našim košarkašima nije išao šut za tri poena, redom su promašivali Micić, Novak i Kutlešić, a Hrvati vrlo brzo mini-serijom smanjuju na tri poena zaostatka (35:32). Novak je nakon toga bio precizan sa linije 6,75, a na drugoj strani uzvatio je Gabrić. Kraj druge četvrtine (38:35).

Košarkaši Srbije su drugo poluvreme otvorili serijom 9:0 i stekli 12 poena prednosti (47:35). Hrvatska vezuje dve trojke, ali je Srbija do kraja četvrtine uspela da sačuva prednost. Andrić igra odlično za Srbiju, do sada je postigao 20 poena, a na drugoj strani najbolji je Šarić sa istim brojem poena. Treća četvrtina završena je rezultatom 59:51.

Hrvatska je promašila dva puta šut za tri poena i nije uspela da se približi Srbiji, ali su i naši košarkaši bili neprecizni. Minut i po pre kraja izabranici Dejana Mijatovića su imali osam poena prednosti, ali je usledila drama. Šarić postiže koš uz faul koji je napravio Micić, a on je bio precizan i sa linije penala za 68:64. Micić je odmah fauliran u narednom napadu, ali je promašio oba bacanja. Pri skoku je Gabrić faulirao Jankovića koji je pogodio oba bacanja. Na drugoj strani trojku je promašio Šarić, a još jednom je načinjenfaul na Micićem, koji je ovoga puta bio siguran 72:64. Meč je završen rezultatom 73:66.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve