Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.11.2008.

23:47

Trifunović: "Presudio egal u skoku"

Trener Panionisa Aleksandar Trifunović kaže u izjavi za B92 da je relativna ravnoteža u skoku bila glavni faktor u pobedi nad Partizanom u 4. kolu Evrolige.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

"Uspeli smo da ostvarimo osnovni cilj koji smo sebi postavili pred meč, a to je da ostvarimo egal u skoku sa Partizanom, koji je u tom elementu bio dominantan u prva tri kola. U odbrani smo takođe bili vrlo dobri, ali to nismo maksimalno iskoristili zato što smo izvodili slobodna bacanja lošije nego inače (52%)", rekao je mladi stručnjak za B92.

"Slaba koncentracija na penalim glavni je razlog što nismo ubedljivije slavili. Naravno, Partizan je vrlo jak tim i zadovoljan sam pobedom sa bilo kojom razlikom. Ovaj trijumf mom timu donosi dodatan podstrek za rad. Na meču sa 'crno-belima' prvi pu smo bili kompletni posle mesec i po dana".

Upitan da prokomentariše krajnje domete Partizana i Panionisa, Trifunović je odgovorio:

"Partizan je ozbiljan kandidat za Top 16, a možda i više. Ne samo zbog kvaliteta, već i atmosfere koju Pionir nosi sa sobom. Neke ekipe koje su možda jače na papiru sigruno će pasti u Beogradu. Ne bih da prognoziram budući rezultat svog tima u EL jer zaista mnogo zavisi od zdravstvenog biltena. Borićemo se za Top 16, pa šta uradimo. Što se tiče domaće scene, imam utisak da se u Grčkoj mnogo toga radi van terena kako moj tim ne bi ponovo izborio plasman u Evroligu", ocenjuje bivši trener Crvene zvezde i Lijetuvos ritasa.

Panionios u 5. kolu gostuje Armani Džinsu u Milanu, a Partizan dočekuje CSKA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu