Fudbal 226

Ponedeljak, 29.07.2013.

15:35

Fenomenalni Rajković za finale!

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, pošto je posle dramatične penal serije savladala Portugaliju - 3:2

Fenomenalni Rajkoviæ za finale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

226 Komentari

Sortiraj po:

Rondon

pre 10 godina

Bistrac- Milinkovic-Savic, je jedno prezime.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rondon, 29. jul 2013 21:07) Kako jedno, kad su dva. Nista mi nije jasno. (bistrać, 30. jul 2013 14:34)
Okej, upravu si, dva prezimena, moja greska, ali je jedan igrac sa DVA prezimena.

bistrać

pre 10 godina

Bistrac- Milinkovic-Savic, je jedno prezime.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rondon, 29. jul 2013 21:07)

Kako jedno, kad su dva. Nista mi nije jasno.

Marko

pre 10 godina

@Privatizacija
Prodaja igraca je sastavni deo fudbala i profesionalnog sporta uopste. Igraci igraju u reprezentaciji da brane boje svoje zemlje ali i zato sto je to odlicna sansa da budu vidjeni i prodati. I tu nema ama bas nista pogresno. Sasvim je logicno i zdravo da talentovan mlad covek ima ambiciju da napreduje u zivotu, nezavisno od zanimanja. Tako i mlad fudbaler koji ima talenat i zeljan je uspeha moze i treba da zeli nesto vise od domace lige. Ako nam najbolji igraju u reprezentaciji, dokazu se i prodaju se, sjajno. Problem je sto se kod nas forsiraju menadzerski igraci koji igrom nikako ne zasluzuju tu sansu, ali je dobijaju 'preko veze'. Ali to je vec druga prica.

Marko

pre 10 godina

@Rondon
Hvala na informativnim komentarima. Stvarno izgleda da imamo veoma perspektivnu mladu generaciju. Plasim se samo da je ne upropaste ovi u FSS-u. Vec sad vidim kako posle ovog ogromnog uspeha (nezavisno od rezultata u finalu) FSS dovodi Drulovica u A reprezentaciju, da zamaze oci narodu, pa ga posle 6-12 meseci tera napolje, kao sto su ne tako davno uradili sa Djukicem.

pes 3000

pre 10 godina

Citam komentare pa se pitam dali je igrala Srbija protiv Portugala ili su to bila samo 2 igraca...Aj za Rajkovica je jasno da je igrac utakmice ali gde je tu mesto Mitrovicu?Decko je neosporan talenat ali nije nista zasluzniji od ostalih momaka za dalji prolazak i neznam koji je cilj dizati samo njega u nebesa?Vidim neki pominju komplekse ako se isti igrac kritikuje-ko da nema pravo da se komentarise takva "velicina" od 18 leta...Ponavljam opet-decko je dobar fudbaler ali molim ostrascene partizanovce da ne padaju u vatru ako neko iskritikuje momka jer to su automatski "kompleksi" a to na ovoj vesti nije potrebno ni malo!Cestitke svima u Reprezentaciji i sto pre najurimo Ramadanija i njemu slicne iz naseg fudbala-pre gledamo finale Srbija - Spanija(Brazil,Nemacka...) jer... tako smo u mogucnosti :)

PimPong

pre 10 godina

Svaka cast momci! Nisam imao priliku da gledam utakmicu - pogledao sam skraceni snimak. Odusevili su me golovi i nasih i Portugalaca. Tako se igra fudbal. Rajkovic je bio fenomenalan. Kod golova nije nista mogao da ucini, a imao je nekoliko fantasticnih odbrana, naravno, ukljucujuci i penale.

Rondon

pre 10 godina

Inace, ovde ima jos igraca. Golman Stosic, stoperi Stefan i Milan Savic, pa onda stoperi, Marinkovic i Lazic, pa Radakovic iz Bolonje, pa Luka Stojanovic iz Sportinga, inace fenomenalan par zadnjih veznih. Pa Jesic iz Kelna, fantastican tehnicar, pa Nastic, levi bek Vosa, pa spic Zvezde Stefan Mihajlovic, naravno i Vukan Savicevic... Ima jos dosta. Odlicna gener 94godista. Ali Drulovic bira. I izgleda da nije pogresio.

Rondon

pre 10 godina

A sa Francuzima u grupi 1:1, ni mi ni oni u najjacim sastavima. Mozda bi nam bolje odgovarali Spanci, koji napadaju, uvek igraju, nisu grubi. A ne Francuska, ciji nam stil ne odgovara. Inace njihov poluspic, igrac PSG-a, doktor fudbala, igra kao da ima milion utakmica u nogama, fantasticna resenja. Trenirao sa sa njima kao klinci, u Evianu, camp Adidasa kao. Strasan igrac. Ali sve u svemu, mozemo do titule.

Djepeto

pre 10 godina

Izgubimo, nevalja. Pobedimo, nevalja. Dali je moguce ugoditi ovom Srpskom narodu
(Djepeto, 29. jul 2013 18:57)

A sto se krijes susjede, potpisi se lepo, ne izigravaj Srbina, molim lepo i hvala!
(Croasan Pinokio, 29. jul 2013 19:52)
Ti li si baba Vanga? Mora da u privatnom zivotu gatas po pticama ili gledas u pasulj

Bum tras

pre 10 godina

Neko pomenu da Partizan i Zvezda dovode strane igrace mlade a ne ove nase.
pa znate li koliko kosto jedan Pavlovski ili Djurdjevic, verovatno 300 000 i 30-40% od prodaje. a kad se preracunas i ne isplatti se cekati mladog igraca jer neko uspe neko ne.
e sad kad se bolje razmisli iskljucivi krivac za to je Karadzic. smanjenjem broja stranaca dozvolio je Stojicu i njemu slicnima da Partizanu i Zvezdi prodaju igrace po nenormalnim uslovima. za Milivojevica znamo kako je otiso u Cz a sto ne kaze za koliko su otisli Kojic i Luka u Partizan. Ne volim strance bolje nek igraju nasa deca,ali nek poveca broj stranaca,pa kad menadzer pocne da trazi astronomske cifre dovedes stranca, i tako jednom,dva puta i onda se spusta menadjerska provizija.

Rondon

pre 10 godina

Inace, Lazar Markovic ne moze da igra za ovu repku zato sto je vec standardan A rep, i igrace 80 posto prvu postavu u Benfici, tako da i nije za ovu repku, ipak je i previse nego dokazan za ove ostale igraci. Ovi svi, izuzetni talenti, ali jos nijedan nije standardan clan svojih prvih timova u Superligi. Osim Mitrovica, koji posle ovoga postoje standardan clan A reprezentacije.

Fika

pre 10 godina

Nisam 100% siguran, ali mi se čini da u ovoj reprezentaciji, izuzev Mitrovića, nema nijedan igrač Zvezde i Partizana, što je fenomenalan potez Drulovića. Jednostavno, nema tatinih i maminih sinova, menadžerskih pulena, nabeđenih novinskih zvezda splavova i "manekenki"...već momci koji žele da se dokažu i daju maksimum. Pa šta bude.

Kamo sreće kad bi Tole, Miha (ili bilo koji FSS pion) i Ramadani dozvolili da tako bude i u A selekciji...

(NastyB, 29. jul 2013 20:52)
# Link komentara
Ima Ozegovic iz Zvezde,ali je pozajmljen Banatu.Inace su standardni Markec i Ninkovic,a jos sa Vukanom Savicevicem,bicemo ubjedljivo najjaci u Evropi.

Rondon

pre 10 godina

Rajkovic fenomenalan, Golubovic bek za A repku, odlican sa loptom, Antic danas slabiji, inace sa najvecom fudbalskom inteligencijom. Filipovic i Veljkovic sasvim solidni, u finalu jos agresivnije. Maksimovic iako bez kluba, radi najveci posao, koji ne vidi svako preko tv. Milinkovic moze bolje. Pavlovski majstor fudbala, jednim potezom moze da resi. Djuka odlican, samo treba jos blize golu. Mitrovic najbolji igrac, nemoguc za cuvanje(iz licnog iskustva), najbolji spic Srbije, a tek 19god.

Rondon

pre 10 godina

Da Ozegovic je iz Zvezde, a u Banatu je bio prosle jeseni. Trebao je da dodje sada i Marko Zivkovic, ali nzm iz kog razloga ga Partizan nije pustio, desni bek inace. Ninkovica nije isto pustio, a on je mogao umesto Lukovica po levoj. Sto se Savicevica tice, odlican igrac, i ma mesja u ovoj repki, i za prvih 11, iza Pavlovskog, umesto Milinkovica npr, ali nije tip igraca koji se svidja Drulovicu, a Drulke se kune u Pavlovskog, i misli da Vukan ne moze nikada da igra pored njega.

NikolaŠA

pre 10 godina

I čovek se zapita,šta se desi sa ovim momcima kroz par godina. Finale evropskog prvenstva,kroz nekoliko godina ni učešće nemožemo da izborimo.

abraksas89

pre 10 godina

Rajkovicu care!! Konacno golman za reprezentaciju! Jedna velika retkost u bednom srpskom fudbalu jer je on neko ko je: velikim radom, talentom ( jer mu je otac takodje bio golman) a najvise srcem i zeljom dospeo do uspeha i videla za razliku od mnogih "onih drugih" ciji put do reprezentacije dobro znamo i uglavnom sledi formulu: mamini i tatini sinovi + puno $$$ + puno€€ Pedja sa srecom!! Ti si ponos Negotina!! :)

misa

pre 10 godina

Mitrovic lagano poslednji penal u stilu Didijea Drogbe protiv Bajerna u finalu Lige sampiona. Bravo momci svaka cast fenomenalni Rajkovic i svi ostali nista losiji. Portugalci prljavi, sudije sa ''par" sumnjivih odluka u njihovu korist al na kraju mi smo u finalu. Samo hrabro sa kim god budemo igrali. Pozdrav

Sajmon

pre 10 godina

A ovi sto misle da se ja ne razumem u fudbal evo sad mi izadje tiket..bohum x,3.30..esbjerg 2,3.20..ljungskil 2,4.00..sa 500 din.. 21120 din..malo li je ;)

Beograđanin

pre 10 godina

Cestitke momcima i selektoru Drulovicu! Sada na titulu, kada ako ne sada, to mora biti jedini cilj, a ne da se zadovoljimo finalnim ucescem. Ako izgubimo, ok, ali da damo sve od sebe, da se ne uplasimo velike prilike.
Sto se tice himne, nije to obican propust, jer nije bio prvi mec nasih na turniru, nego cetvrti. Volim Srbiju, zivim vani, ali kada dodjem u Beograd, cesto imam utisak da nisam u Srbiji, da sam u nepostojecoj drzavi, ta nekakva nostalgija za nepostojecim, prevazidjenim, nemogucim, iluzornim, besmislenim, je nesto nepojmljivo, to je farsa, i nigde nisam to drugde video i osetio. Drugi vole i cene vise sebe. Ovi momci mi medjutim daju nadu, na njihovoj generaciji je da vrate/izgrade identitet sebi i svojoj zemlji, koji nije izmisljan poput jugoslovenstva, koji je jedini postojao u kontinuitetu. Svaka cast na potezu posle intoniranja. Idemo po titulu, napred Srbija!
(Vaterpolo-fan, 29. jul 2013 19:28)
E prosto obožavam vas "od vani" kad se javljate i držite još predavanja! Šta ti znaš kako je ovde, dođeš na pet dana, i još ti ništa ne valja..što si onda pobegao, vrati se pa napravi postojeću državu!

Baki Zemunac

pre 10 godina

Ovo je nehumano tjerati djecu da igraju po suncu 120 minuta. Trebalo je preći na penale odmah poslije 90 minuta.
(ja, 29. jul 2013 17:51)

Daj prosipaj pamet na bagmintonu Hrvoje! Fudbal je igra gde se trci, puno trci! Uzgred, koliko godina decko imas i od kada pratis fudbal$

Dejan78

pre 10 godina

Bravo, momci!
Nije u redu posebno izdvajati bilo koga, ali ipak, Rajkovic je dokazao da je golman koji odlicno zna da cita penale. Sinisa, odlazi; Ljubinka za skeletora!

mirko kojotovski

pre 10 godina

Ako se malo prisetimo bili smo na evropskim dva puta u finalima i polufinalima do 21g.Veliki uspeh.E onda se umesaju tzv.menadzeri unistenja srpskog fudbala i na kraju ga i uniste Kod nas se klinci radjaju sa talentom i to nebitno sa kojim.Dar od Boga.Medjutim onda roditelji upropaste to jer poveruju neznancima koji se bogate na tudjim ledjima i samo za svoju korist.Mnogi klinci ne postanu ono sto bi realno mogli da budu.Na zalost sami smo krivi nasem destruktivnom zivotu misleci da samo novac donosi uspeh i srecu.

NastyB

pre 10 godina

Nisam 100% siguran, ali mi se čini da u ovoj reprezentaciji, izuzev Mitrovića, nema nijedan igrač Zvezde i Partizana, što je fenomenalan potez Drulovića. Jednostavno, nema tatinih i maminih sinova, menadžerskih pulena, nabeđenih novinskih zvezda splavova i "manekenki"...već momci koji žele da se dokažu i daju maksimum. Pa šta bude.
Kamo sreće kad bi Tole, Miha (ili bilo koji FSS pion) i Ramadani dozvolili da tako bude i u A selekciji...

savio

pre 10 godina

Batalite Zvezdu, Partizan i ostale klubove! Ovo je reprezenzacija SRBIJE i tu treba da smo udruzeni i slozni! Srecno momci i u finalu!

Markonato-RSA

pre 10 godina

Ako Drula ne ume i ne uspe da ih pripremi psihički za finalni meč, onda niko neće. Zaboraviti privremeno na provokacije i jeftina izazivanja, i samo u finalu do daske, a posle sve uz osmeh...

jagodinac

pre 10 godina

Za one koji ne znaju...
Predrag Rajkovic.
Pozicija: Golman.
Rodjen: 31.10.1995.god.
Mesto rodjenja: Negotin.
Klubovi: Hajduk Veljko Negotin, Jagodina.
(LM, 29. jul 2013 19:56)

samo mala dopuna: on i 'RISE' FILIPOVIC su ucenici Elektrotehnicke i gradjevinske skole NIKOLA TESLA u Jagodini( na sta smo mi u skoli ponosni!)

Nataeos

pre 10 godina

Lepo je videti vecinu komentara za nasu ekipu Srbije i bez prepucavanja pfc-czv!! Momcima bravo i da se ne zaboravi cestitke Ljubinku!!!!!!!

Rondon

pre 10 godina

Gajetano- Ti ne trebas da komentarises ovo, zato sto ti fudbal ne znas, tako da se prebaci na neke druge vesti. Tekst ti nema veze sa vezom.

Sajmon

pre 10 godina

Svaki igrac koji trci i bez lopte otvara se i trazi i dolazi u bolju poziciju za sansu za asistenciju..teze ga prati protivnicka odbrana..i uvek je u igri i daje veci izbor u resenjima sta sa loptom..a najvaznije je sto trcanjem hvata ritam igre i uvek je aktivan,zagrejan,koncetrisan...jos plus ako je tehnicki potkovan..to je put ka vrhunskom fudbaleru i sportisti ..

djordjevic

pre 10 godina

Samo da kazem ovima sto kritikuju Mitrovica...On je, za svoje godine, najbolji klasican centarfor koga je Srbija imala u poslednjih 20+ godina. Ne bude li potpuno prso (a objasnicu zasto mislim da nece) bice sigurno bolji od Save, Kovacevica, Pantelica, Zigica, Lazovica...Ma ne bolji od njih (sto stvarno nije tesko), nego ce biti 2-3 klase iznad.

A sto mislim da nece da prsne, pa zato sto uprkos tome sto je drzak i izgleda prepotentno (nije to lose za centarfora), onakva fizicka snaga mu SIGURNO nije pala sa marsa. Decko je radnik i zato je tu gde je...A ako je neko radnik kao klinac, stvarno je malo verovatno da ce prestati da bude radnik. Usput, ima osecaj za igru i sebican je bas onoliko koliko to centarfor treba da bude. Drugim recima, ako moze je u poziciji da moze da sutne na gol, NEMA SANSE da nekome doda...ali nece da drvi i dribla i zadrzava loptu bez razloga.

Babin_zub

pre 10 godina

Bravo momci!
Mislim da nam je vec u drugom delu ponestalo snage,da je koncentracija bila ispod nivoa,ali da portugalci nisu prikazali nista zbog cega bi trebali da zale sto nisu prosli.Mislim da ce spanci pregaziti francuze.
Nas golman skolski brani,vidi se da se radi sa njim,dok iz Mitrovica izbija iskustvo i rutina.Sta znaci kada igras standardno za prvi tim...
Ajmo do kraja,svaka cast!

el.special#2

pre 10 godina

Видео бих ове "коментаторе" да су они на месту младог Митровића! Играш са 18година нашу лигу где је циљ свим штоперима против Партизана, да те удвоје, пребију и ако имају среће повреде. После тога играш и тренираш за младу, па за А-селекцију, 330дана у години по 2тренинга дневно и онда не одеш да се одмориш него играш за омладинце где те тек туку јер све лопте иду на тебе. Ало људи?? -18год., спортски живот, трчиш и по киши и на 40степени, зар му не би било лакше da узме од кеве паре од ћалета лову и лепо оде на сплав, а не ту да трпи батине, ако већ кажете да се НЕ ТРУДИ !?

LM

pre 10 godina

Za one koji ne znaju...
Predrag Rajkovic.
Pozicija: Golman.
Rodjen: 31.10.1995.god.
Mesto rodjenja: Negotin.
Klubovi: Hajduk Veljko Negotin, Jagodina.

ALex

pre 10 godina

Svaka cast momci fenomenalan uspeh ali netreba stati na ovome idemo do kraja ,samo mi jedno nije jasno gde isceznu ovi momci i oni do dvedeset jedne godine kad treba da zaigraju u A selekciju nego imamo debitante u trideset u kusur godina u A timu, neko treba da stavi prst na celo i dobro da se razmisli....

Andrej

pre 10 godina

И овде вас муче комплекси!!! Митар у 120 минуту шпринта за лоптом док сви падају од умора!!!
(Ja, 29. jul 2013 18:36)

Pa dok su ti ostali ginuli on je trcao samo kad je morao:). Inace, vazno je da ti generalizujes na osnovu jednog komentara pa pises u drugom licu mnozine.

ZR

pre 10 godina

Pokazalo se da boj ne bije himna, vec znanje, hrabrost, motivacija, spremnost i veliko srce.
Rajkovic pod hitno mora u A reprezentaciju, treba nam takav golman. Neka se kali i stasava. Mlad je, ali zar to nije bio i Kasiljas svojevremeno?

N.

pre 10 godina

Cestitke momcima, ali realno ni ovi igraci ni ova igra ne valja. Ne uspeh da vidim nijednog igraca za kog bih mogao reci da ce biti nesto posebno dobar. Gde je nestala ona poznata jugoslovenska skola, tehnika, kreativnost? Nista od toga mi vise nemamo...Samo neke duge lopte, nema osecaja, igre na prvu, slabo se barata loptom. Postali smo Madjarska.

Sajmon

pre 10 godina

realno@...nemas ti pojma sta je savremeni fudbal..nek se tako seta u nekom evropskom klubu pa ces ga videt na tribine gde sedi a ne seta..

Vaterpolo-fan

pre 10 godina

Cestitke momcima i selektoru Drulovicu! Sada na titulu, kada ako ne sada, to mora biti jedini cilj, a ne da se zadovoljimo finalnim ucescem. Ako izgubimo, ok, ali da damo sve od sebe, da se ne uplasimo velike prilike.
Sto se tice himne, nije to obican propust, jer nije bio prvi mec nasih na turniru, nego cetvrti. Volim Srbiju, zivim vani, ali kada dodjem u Beograd, cesto imam utisak da nisam u Srbiji, da sam u nepostojecoj drzavi, ta nekakva nostalgija za nepostojecim, prevazidjenim, nemogucim, iluzornim, besmislenim, je nesto nepojmljivo, to je farsa, i nigde nisam to drugde video i osetio. Drugi vole i cene vise sebe. Ovi momci mi medjutim daju nadu, na njihovoj generaciji je da vrate/izgrade identitet sebi i svojoj zemlji, koji nije izmisljan poput jugoslovenstva, koji je jedini postojao u kontinuitetu. Svaka cast na potezu posle intoniranja. Idemo po titulu, napred Srbija!

Bunar

pre 10 godina

Samo da kazem ovima sto kritikuju Mitrovica...On je, za svoje godine, najbolji klasican centarfor koga je Srbija imala u poslednjih 20+ godina. Ne bude li potpuno prso (a objasnicu zasto mislim da nece) bice sigurno bolji od Save, Kovacevica, Pantelica, Zigica, Lazovica...Ma ne bolji od njih (sto stvarno nije tesko), nego ce biti 2-3 klase iznad. A sto mislim da nece da prsne, pa zato sto uprkos tome sto je drzak i izgleda prepotentno (nije to lose za centarfora), onakva fizicka snaga mu SIGURNO nije pala sa marsa. Decko je radnik i zato je tu gde je...A ako je neko radnik kao klinac, stvarno je malo verovatno da ce prestati da bude radnik. Usput, ima osecaj za igru i sebican je bas onoliko koliko to centarfor treba da bude. Drugim recima, ako moze je u poziciji da moze da sutne na gol, NEMA SANSE da nekome doda...ali nece da drvi i dribla i zadrzava loptu bez razloga.(djordjevic, 29. jul 2013 19:05)

Navijam za Zvezdu od kada znam za sebe, i potpisujem tvoj komentar! Nadam se da ga čeka duga (inostrana) karijera, i da dugo igra za repku! Inače svaka čast momcima, zaslužili su prolaz! A sada na zlato!

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

svaka cast nasim deckicima..kad sem gledao prvu utakmicu protiv turske nisam verovao mnogo da ce mo nesto znacajnije napraviti na EP ,ekipa se uz utakmicu u utakmicu sve bolje snalazila i tu im treba skinuti kapu do poda.sa ovim finalom srbija je definitivno najuspesnija zemlja balkana na omladinskim turnirima.(2 u21 ep finala ,jedno finale u 19EP i jedno polufinale u 19EP) komsije hrvati su se mnogo hvalili da imaju super mega talentovanu momcad kad su pre mesec ipo igrali u 19 EP pa su onda kukali kao nisu im igrali dva najbolja igraca.nisu ni srbima na ovom turniru igrala dva najbolja(lazar markovic i ninkovic iz partizana) pa smo stigli do finala.daje ovo nadu samo uvek je veliki korak od juniora do seniora ,verujem da ce mitrovic ,pavlovski ,djurdjevic biti igraci velikog kalibra pogotovo pavlovski..

bilo kako bilo ajmo ajde svi u napad;)!!!

Croasan Pinokio

pre 10 godina

Izgubimo, nevalja. Pobedimo, nevalja. Dali je moguce ugoditi ovom Srpskom narodu
(Djepeto, 29. jul 2013 18:57)

A sto se krijes susjede, potpisi se lepo, ne izigravaj Srbina, molim lepo i hvala!

Dulex

pre 10 godina

@gremlin - Govedarica cini mi se proigrava na levu stranu, Drulovic sprintuje do sesnaesterca i majstorski Savi centira loptu za 2:1 protiv Ceske!

bistrać

pre 10 godina

Da li se to meni prividja, da smo mi igrali sa 12 fudbalera u postavi ili su ovi sa B92 upisali jednog igraca vise. Zbog toga ce nas verovatno diskvalifikovati, a za to je Tole kriv.

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Bravo momci, sve čestitke! Stigo sam kući taman na početak produžetaka. Bilo je gusto ali sreća prati hrabre! U finale dajte sve od sebe pa šta bude, niko vam neće zameriti! Napred Srbija

Kapetan Esid

pre 10 godina

Bravo za Rajkovića! Genije na golu. Mitrović rastura! Bravo za ceo tim, a nije mi jasno zašto vređati Mitrovića kad je dečko i snažan i spretan, a i odlično je igrao.

Goran

pre 10 godina

Bravo legende, bravo momci, svaka čast, sve pohvale i golmanu, odlično je branio tokom čitave utakmice a za odbranjene penale nemam reči hvale. Ljubinko Drulović je za mene bio jedan od najboljih i najskormnijih fudbalera u Srbiji. Ajmo "Drulovci" ,čvrsto i u finalu, mada sta god uradili u finalu, ovo je ogroman uspeh.

Ja

pre 10 godina

mitrovic sto dalje od repke.. covek samo rusi jedinstvo..svi se muce i trce samo on lagano.. kako je na kraju izveo penal uslo je maestralno ali pristup penalu je bio kao da je kristijano ronaldo u najmanju ruku a ne da tek treba da gradi ime..
(., 29. jul 2013 18:27)

И овде вас муче комплекси!!! Митар у 120 минуту шпринта за лоптом док сви падају од умора!!!

Stirpa

pre 10 godina

Манекени из А селекције угледајте се мало на ове момке. Тако се игра за Србију бре!

neko

pre 10 godina

@ja
A sta je tu nehumano?
Pa i treba da trce. To im je posao, a za to su i lepo placeni.
Kad ce da trce ako ne sa 17-18 godina?
Pa ja sam u njihovim godinama trcao i vise od njih i to besplatno.
Fudbal se i svodi na trcanje.
Ako nisu hteli da trce, trebali su da izaberu stoni tenis.
Svasta covek ovde moze procitati.

Bole

pre 10 godina

Za ove koji pljuju Mitrovica, pravo cudo da je uopste mogao da odigra mec do kraja posle pogibeljnog starta nad njim pocetkom 2. poluvremena.

sale_bcn

pre 10 godina

BRAVO ORLICI!!!
Vidim Zvezda i Partizan dovode mlade reprezentativce Gane i Perua....A ovi sto stizu do finala Evropskog Prvenstva nemaju mesta kod vecitih..,ajd jos Partizan i nekako ima dobru skolu u Teleoptiku ali Zvezda uzas,pouzdano znam da je Golubovic gotovo najuren iz Zvezde pa je decko otiso u OFK,takvih primera ima na pretek....Danas smo videli da decko od 17 god. brani kao da ima 30,siguran u vazduhu istrcava perfektno Rajkovic za cistu desetku,Zvezdi fali golman ali neko je slep da vidi Talenat u ovom klincu.

.

pre 10 godina

mitrovic sto dalje od repke.. covek samo rusi jedinstvo..svi se muce i trce samo on lagano.. kako je na kraju izveo penal uslo je maestralno ali pristup penalu je bio kao da je kristijano ronaldo u najmanju ruku a ne da tek treba da gradi ime..

Bane

pre 10 godina

Trčanje, trčanje, i samo trčanje svih 90 minuta, to je ono što nam fali da bi ovakve utakmice završavali rutinski. Bravo momci, vi ste ponos srpskog naroda!

Sajmon

pre 10 godina

Sta glumi ovaj mitrovic..nece da potrci..dok ostali ginu..glumi zvezdu sa 18 godina..kad je ovakav sad nikad od njega nece bit igrac..zapamtite!

Zuki

pre 10 godina

Svaka cast momci!
Kao i vecini ni meni nije jasno ono povlacenje u odbranu u drugom poluvremenu. Umor? U prvom se portugalci nisu videli jer im nismo dali prostora za igru. A onda u drugom bez razloga krenuli da se branimo ispred sesnaesterca. I manje kvalitetan tim bi iskoristio toliko poklonjenog terena.
Samo neka se momci oporave pa protiv spanaca 90 minuta da se izgine od borbe. Kad ce ako nece u finalu. Veliki uspeh je i finale u svakom slucaju.

krastavčević, beograd

pre 10 godina

Pobedi Srbija, braaaaaavooo momci! Slabo pratim nogomet, ko igra drugo polufinale? Ako se dobro sećam Hrvatska - Luksemburg, Hrvati su favoriti sigurno!

njaVa

pre 10 godina

Bravo Rajkovicu majstore !!!
Njega treba zvati, a ne Stojkovica, Brkica, Jorgancevica u reprezentaciju.
Idemo po zlato !
Srbijo moja ponosna budi !

Sumadinac_91

pre 10 godina

Bravo momci,napred Srbija!
Taman ce ovaj gudacki orkestar lepo da uvezba "Boze pravde" za finale,a ovih par ovde mozda i provale da Jugoslavija ne postoji.

Đon-travolta

pre 10 godina

Bravo! :))) Fantastičan uspjeh, kada se uzme u obzir kako su se Portugalci ponašali nakon primljenog gola u prvom poluvremenu, i šta je sve glavni sudija zaboravio da sankcioniše! Sjajan gol za 2:2! Prijem i kontrola lopte za udženike! :) Još jednom sve čestitke na finalu! ;)

crni

pre 10 godina

Iskrene čestitke momci. Mitrović nije normalan, ali baš zato je neviđen igrač. Sve u svemu ogroman uspeh, a onako kako je počelo "svetom pesmom" tako je i završeno - tipično jugoslovenski.
P.S. ove MOMČINE nije trebalo terati da pevaju himnu, sami su se organizovali i makar samo zbog toga - MOMČINE kapa i naklon do zemlje.

Konstantno ista prica... Otkazati pripreme, jer ocigledno nemaju nikakvog efekta na nase fudbalere...

pre 10 godina

Mene samojedno kopka, da li se svi u svetu drogiraju, ili nasi najmanje treniraju? Mi smo u svakoj utakmici, bilo klupskoj, ili reprezentativnoj debelo inferiorni kada je trcanje u pitanju... Dobro kad svi nasi zivi docekase penale...

realno

pre 10 godina

@Sajmon
Mitrovic se setka, setka, pa na kraju dade i oducujuci penal istim tim setkanjem.
On jednostavno igra u napadu i takvi igraci nikada ne trce puno, jer 90% vremena provedu na polovini protivnika.
Seti se samo na primer Savicevica i nekih slicnih napadaca.
Isto tako su se setali, ali radili ono sto i treba da rade - davali golove.
U fudbalu bekovi i vezni igraci najvise trce, a napadaci najmanje.
To je oduvek tako, ali izgleda da si ti poceo juce da pratis ovaj sport.

Tottenham

pre 10 godina

svaka cast svakom momku,ali mene je zadivio Rajkovic sto zbog penala sto zbog igre,prvo poluvreme sjajno,posle smo nenormalno pali,ali sve se odlicno zavrsilo,jos jednom svaka cast svima od strucnog staba do svakog igraca po na osob

SRB

pre 10 godina

@Sajmon

Da si gledao ceo mec video bi da je Mitrovic trcao na svaku loptu.Ako ga ti pljujes sto u 100+ minutu ne trci jer,ocigledno nema vise snage da jurca na svaku loptu,nesto sa tobom nije u redu.Bar jednom mani se klubastva i da Srbija bude ispred tvog kluba(a pretpostavljam i koji je).
Cestitke momcima,svaka cast!

nenad

pre 10 godina

Bravo, momci. Svaka cast. Ovaj mali Rajkovic mnogo dobar golman. Odusevio me. Dovodite ga u Zvezdu pod hitno i dajte mu 5 godisnji ili 6 godisnji ugovor. Jos jednom bravo momci.

BranimiRS

pre 10 godina

Hej Sloveni, hej Evropljani, SRBI SU U FINALU !!!
Svaka cast orlici ! Rajkovica na gol orlova protiv Hrvatske !
p.s. Siguran sam da cemo Boze pravde slusati jos DVA PUTA !

Aleksandar

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!
(Stevan, 29. jul 2013 16:42)

Jesi ti blesav, znaš li ti osnovne stvari o ekonomiji, ako uloviš i sklopiš ugovor sa fudbalerom makar on imao dve leve nogo, onda ga moraš progurati u reprezentaciju. Nema veze što se reprezentacija s njim neće usrećiti, bitno je da mu cena poraste i da onda obrneš uloženi novac. To ti je kao trgovina akcijama, kupiš jeftino, pa probaš da prodaš što skuplje. J.beš to što ovi klinci i selektor im postižu rezultate, to neće biti dobro za menadžersku elitu, njih samo lova zanima. Dok je bilo bitno naći dobre igrače i dok su ti isti igrači uživali u igri i dobrim potezima, bilo je fudbala u nas, sad kad su bitne pare, nema 2 tačna dodavanja, ne poznaju osnove fudbala (ne znaju da štopuju, šutnu, odaju, nemaju kondicije da trče...), ali ima para zato. Dobro nisu milioni u pitanju, ali zar je i par stotina hiljada evra malo na ovu skupoću!

Boki

pre 10 godina

Bravo deco, svaka vam cast, cestitam i Ljubinku Drulovicu, krivo mi je samo sto ce Tole i ostala svita u savezu ovaj uspeh da pripisuje sebi.

NemanJA

pre 10 godina

Vidim neki komentarisu Mitrovica, ali ti ljudi su ocigledno fudbal igrali samo na soniju...Pogledajte koliko je duela i skokova imao Mitar sa njihovim stoperima, da ste nekad igrali fudbal znali bi da na to odlazi daleko vise snage nego na sirovo trcanje...Mitrovic je takav tip igraca koji trazi kontakt, a ne sprinter kao Markovic npr...Zato molim bez nepotrebnih navijackih ostrascenosti i podrzimo ove momke svi zajedno do kraja...

Barcaboy

pre 10 godina

Svaka cast nasim igracima!! Svaka cast Mitrovicu za penal,pogodio je malu mrezu sto nije nimalo lako PLUS je bio odlucujuci penal..Svaka cast svim igracima i golmanu Rajkovicu!!

branko

pre 10 godina

Не знам хоће ли имати знања и среће , али онаквим пуцањем одлучујућег пенала Митровић је показао да има карактер великог играча. Ипак за ову победу најзаслужнији је голман Рајковић. Браво момци! Трачак наде за наш фудбал.
По ко зна који пут се потврдило моје запажање: одлучујуће пенале не треба да пуцају левоноги играчи. Нису погодили ни наш ни Португалац.

sofronije

pre 10 godina

(Sajmon, 29. jul 2013 18:00)

Taj Mitrovic je ginuo ceo mec, i nosio odbranu na ledjima. To se naravno ne moze videti uvek, ali on se vrlo dobro gradio i oslobadjao cuvara, i na kraju niko od nasih nije imao snage. A onda, nonsalantno izvodjenje sa bele tacke, cisto da pokaze koliko hladan moze da bude. Samo neka nastavi da radi i imacemo pravog napadaca posle dugo dugo godina, a nekima je krivo.

gandalf

pre 10 godina

Pre 2 godine cuveni,jedinstveni,savremeni i covek ispred svog vremena, strucnjak zvani "Bata Djora" je sa ovim momcima u sred Srbije ispao u grupnoj fazi takmicenja sa sva 3 poraza!!! Rekao je tada da ti momci ocigledno nemaju kvalitet, a i verovatno su imali malo vremena da se sprema..tricavih godinu ipo dana je uigravao ove momke, vodio ih po raznoraznim kampovima ne bi li se sto bolje upoznali i uigrali...momci za to vreme nisu isli u skolu, nisu mesecima bili kod kuce, cak su i roditelji pisali protesno pismo savezu ne bi li dozvali pameti naseg maga, jednog jedinog, neponovljivog "Bata Djoru", a imao je tad i bolju ekipu od ove!!! Ne zelim da komentarisem Drulovica, ipak je i on izdanak cuvene trenerske skole fudbalskog saveza gde je vec pomenuti "Bata Djora" bio doskora direktor...
Nisu nama problem ni Litvanci sto nas zajedno sa UEFA-om provociraju sa himnom, ni sudije koje cesce sude na nasu stetu nego u korist( lakat nad Djurdjevicu u prvom poluvremenu,direktno iskljucenje i suspenzija jedno 5 meceva),mi sami sebe gazimo sa kvazi znanjem koje prenose kvazi strucnjaci i demagogija koja ih vec decenijama krasi...pustite vise tu decu da IGRAJU FUDBAL, a sistem koji je izbacio "Bata Djoru" i njemu slicne podhitno menjati dok nije kasno, nije dovoljno promeniti dva tri coveka, nego svi napolje pa sve iz pocetka...jer kolko god da oni upropaste opet se pojave ova talentovana deca(ne znam odakle vise) i pokazu nam da ima nada za nas fudbal !!!

Stevan

pre 10 godina

Sut po zemlji i goooooooooooooolllllll, goooooooooooooollllllll. Srbija je u finalu evropskog prvenstva. Dragi gledaoci da li je ovo moguce :?

Talični Tom

pre 10 godina

Lep uspeh ovih klinaca, ali je glavni problem ovde kako ih sačuvati menadžerskog uticaja, pa napraviti od njih solidan tim za jedno pet godina kada bude sledeći Svetski kup.
Takođe, tu je i "problem" mentaliteta - odsustvo agresivnosti i aktivnosti kada je potrebno...(Mada su pokazali kada krenu napred posle 5-6 minuta daju gol!!!)
Isto tako, veliko je pitanje da li Srbija ima ljude u fudbalskom savezu koji bi ispratili kvalitet igrača koji je ISPRED njih...
U svakom slučaju, SREĆNO MOMCI U FINALU !!!

gremlin

pre 10 godina

...sada cemo prisustvovati tradicionalnom PRINCIPU sutiranja penala by Aca Stojanovic...btw Bata Djora sa ovom ekipom imao nula bodova,a igrali smo kuci,a on direktor za "trenerske licence"e sad ono glavno bravo orlovi,bravo Drulovicu...u finalu samo hrabro...p.s.ko se seca Druloviceve asistencije protiv Ceske u 93 minutu...Drulo spremi vojnike za boj i zlato...

spale

pre 10 godina

Generacija Baneta Ivanovica, Jankovica i ostalih je u Nemackoj 2003. igrala finale na euro U21 i tad smo mislili da imamo ekipu za narednih 10ak godina..kad ono ni plasman na neko EP..a na rang listi FIFA 40i...sta li ce sa ovim momcima biti?

Nije prvi put

pre 10 godina

Da se nikad vise ne dogadjaju ovakve greske s himnom (i protokolom, uopste), mislim da je najbolje poslati Nikol F. Dzemiju da ona to sredi. Garant, nikom vise nista slicno nece pasti napamet.

Nego:

Slicna stvar sa nasom drzavnom himnom desila se i nekoliko godina pred rat (u kojem Srbija "nije" ucestvovala, jelte!) i dok je jos bila aktuelna za celu SFRJ "Hej, Sloveni".

Naime, repr. SFRJ je igrala neki nezvanicni turnir u nekoj od zemalja Beneluksa (cini mi se) i tada je umesto "Hej, Sloveni" pustena "Lijepa nasa". Rukovodstvo repr. je munjevito reagovalo, pa je himna prekinuta. Nasi nisu hteli da igraju dok se ne odsvira prava, vazeca himna.
Stvar je spasao neki taksista (nas covek) koji je slusao prenos u svom autu. I on je odneo himnu koja je odsvirana, pa je i utakmica odigrana.

PS Ovi nasi momci me mnogo podsecaju na onu ekipu koja je u Cileu osvojila Sv.prvenstvo (Mijatovic, Prosinecki, Boban, Suker...). Vidi se da su odlucni da se nadigravaju i POBEDE.

PS2: Is, bre, hejteri. Vi znate ko se zalaze, a ko ne. Sram vas bilo!!!

Sabre

pre 10 godina

Da u Zvezdi malo mozga imaju pozdravili bi se sa Bajkom i PODHITNO Dzaju angazovali da krene u realizaciju transfera iz Jagodine.. ovaj mali je ogroman potencijal, i moze postati samo bolji, a vec je, iskreno, bolji golman daleko od Bajka-macke, Stojketa, i ekipe..

Svaka cast nasima, ne verujem da imamo mnogo sanse u finalu, ali nije ni bitno, momci zasluzuju ogromne cestitke sta god da se u finalu desi.

Napred nasi, malo vise trcanja mora....

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!
(Stevan, 29. jul 2013 16:42)

I ja volim Drulovica, ali on nema pojma sa trenerskim poslom... Kasni sa izmenama, povlacimo se uvek kada damo gol i igramo tipicno srpski fudbal, svi iza lopte u blok,, ne zanima nas da predjemo centar i molimo se Bogu da ce ovi da promasuju u sledecih sat vremena... Potencijala ima u ovoj ekipi, i ona igra i ispod svojih mogucnosti, za sada je to dovoljno, ali mi generalno nemamo viziju kako odigrati svih devedeset minuta... Blistavih pola sata, a onda otaljavanje posla preostalih sat vremena. Sto se tice izmena, Antic nije smeo ni da pocne jer je najslabiji igrac ove ekipe(menja ga tek kad smo zbog njega primili gol i to zato sto se povredio), a trojac Mitrovic, Djurdjevic, Pavlovski nije smeo da igra zajedno drugo poluvreme... Zvog toga smo primili drugi, jer igramo bukvalno sa osam ipo igraca celo drugo (Djurdjevic je ponesto i pretrcao)....

ja

pre 10 godina

A Ljubinko Drulović Vam je selektor? Kako sam volio tog igrača, pogotovo dok je igrao za Porto. Sretno s Portugalcima, oni su jedna od rijetkih reprezentacija koju Hrvatska nikada nije pobijedila.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Meni stvarno nije jasna srpska fudbalska skola ... Iz kog razloga smo se mi povukli u drugom poluvremenu i pustili ih da drze loptu nikad necu shvatiti ... Onaj njihov desni bek sto je posle odigrao desno krilo je bio jedina opasnost i sam tim smo trebali da vrsimo presing non stop i da napadamo samo po levoj strani - umesto toga mi smo se povukli i bunarili prema Mitrovicu (ko Englezi, a koliko oni znaju najbolje govore njihovi rezultati) i tako davali tom jedinom opasnom igracu sansu da se odmara.

Inace svi oni kojima je klub vazniji od reprezentacije mogu samo da .....

Labud

pre 10 godina

fascinantno je kako nacionalisti i antinacionalisti pohrle da kpmentarisu sve i ironicno o himni uvek ima vise komentara nego o samoj utakmice. ostavite nas koji smo zbog fudbala ovde

ccc, steta

pre 10 godina

Rece neko da je trener Drulovic genije. Nije jos dokazan. Ne znam sta sad moze da kaze taj komentator? U drugom poluvremenu nismo pokazali nista od igre. Gubimo. Ne znam da li je kriv trener ili igraci, ali dobro... i ovo je uspeh.

Carlo

pre 10 godina

Nevezano za rezultat koji će biti na kraju, kad smo se povukli ubili su nas i dali nam dva gola, cik sko počeli da igramo napadački dali smo gol. Naravoučenije- napadaj jer se fudbal igra zbog golova.

Nejasno...

pre 10 godina

Nasi fudbaleri i definitivno snagu imaju za poluvreme i desetak minuta u drugom... I tako je i sa klubovima i sa reprezentacijom...

Gajetano

pre 10 godina

U 1. poluvremenu bili smo fizicki, takticki i tehnicki superiorni. Trebalo je da povedemo sa 2-3 gola razlike, ali nismo. U drugom je sve to netragom nestalo...

Zasto je Drulovic naredio da se "parkira autobus" u 2. poluvremenu? Nedostatak kondicije, cuvanje rezultata, ili nesto trece? Nista novo u nasem selektorskom a verovatno i igrackom mentalitetu. Gde se radja taj kukavicko-gubitnicki mentalitet, pitanje je svih pitanja. Ipak, bez obzira na rezultat i limitiranog selektora jasno je sledece:

1) Nasi klubovi imaju dobre omladinske skole i ovo je samo jedan od niza uspeha omladinskih selekcija. A fali nam nekoliko igraca ovog uzrasta koji su priznate fudbalske nade i vec igraju u ozbiljnim evropskim klubovima. Da pomenem Lazu Markovica...

2) Seniorska selekcija tone sve dublje. Gde nestaju ove mlade generacije, gde se izgubi fizika, tehnika, taktika? Ovo je za ozbiljnu antropolosko-sociolosku studiju (mislim da nema veze sa sportskom dimenzijom), mada sustinu vec znamo: gube se u politicko-birokratsko-menadzerskom brlogu, gde nam uglavnom i cela zemlja pociva.

P.S. Nase fudbalske omladinske selekcije vec neko vreme postizu bolje rezultate od kosarkaskih, sto je vec fenomen za sebe. A onda nestaju u vidu lastinog repa. Cudno, zar ne? Moja teza je da je "seniorska fudbalska reprezentacija najverniji odraz nacionalnog bica". Ko misli da je ovo glupost, mozemo da polemisemo (ali kulturno).

Pozdrav,

grujap

pre 10 godina

Momci igraju sa 10 igraca.Onaj Mitrovic potrcao nije obratite paznju.Vise sam se oznojao ja gledajuci nego on. Nemogu to da razumem, dok drugi ginu ja korziram.

gandalf

pre 10 godina

Odbrana nam je losa, jedino golman(Rajkovic) i desni bek(Golubovic) su dobri...od veznih Pavlovski je pravi plejmejker, Lukovic e dobar sa loptom kao Meleg, Mitrovic i Djurdjevic konacno 2 savremena napadaca, brza, jaka, konkretna sa loptom...ako iz ove generacije izvucemo barem 5-6 igraca plus L.Markovic i Ninkovic, uz Matica i Ljajica i odbrane iz trenutne reprezentacije i nekoliko dobrih ofanzivnih veznih, imamo sasvim dobru, modernu ekipu na duze staze...uz novog selektora momcima dati sansu bez pritiska, suludih ciljeva i ideja kojih ima sadasnji selektor!!!

Ratko

pre 10 godina

Ma pojma nemamo! U drugom delu nismo imali sut na gol Portugalaca. Oni nista posebno ne igraju i zabiju nam dva gola. Stvarno sramota a sve smo imali.u rukama za finale. Da smo ponovili igru iz prvog dela lagano bi zavrsili mec sa 2:0. A ovaj sudija je obican klovan, onakvu destrukciju i udarce od strane Portugalaca nije sankcionisao. Sada moramo u pruduzetke a Portugalci to nisu zasluzili. Mislim da smo u ovom mecu pokazali karakter i upornost a igra nam je katastrofa.

Dejan

pre 10 godina

Nisu loši naši, Mitrovic prelezeran, fali Marković... I nije mi jasno zašto posle dobrog prvog poluvremena, prepuštamo inicijativu Portugalu, i odmah primamo 2 gola... Srećno dođosmo do produzetaka... Sad nam je ostalo ili penali ili gubimo... Naši pocrkali već na pocetku drugog poluvremena, kao da nije lopta stalno kod Portugalaca... Svi mladi u svim sportovima nam imaju slabu kondiciju, i potrebnu definiciju mišića, moraju na tome da rade...

Миле

pre 10 godina

Крај регуларног дела утакмице, бледуњаво, али има још шансе, осим ако се иницијатива препусти Португалу.
Две ствари хоћу да истакнем у овом тренутку.
Прва: Да га не урекнем до краја утакмице, али мислим да смо коначно добили доброг голмана у овом момку Рајковићу. У ових деведесет минута нити једна грешка, нити један нерезонски потез, сигура. Само настави момче младо.
Друга: Коментатор. Замислите хрватског (или било којег другог) коментатора који каже Хрватска репрезентација је ово или оно, него искључиво НАША. Ко зна можда српска репрезентација и није НАША за овог Сзојановића.
Са срећом у наставку.

Vlada

pre 10 godina

Izgleda vec dugo da momci nemaju dovoljno snage.

Sve u svemu bravo za postignuto do sada a do kraja ovih produzetaka nek bude sta bude. Ja nisam ni blizu 4 u Evropi u bilo cemu, sem kad bi se eventualno takmicile ovce za sisanje, a vi cete deco imati o cemu i unucima da pricate.

Ostanite ponosni i ne dozvolite da vas iskvare bas do kraja u, na zalost, skoroj buducnosti.

Nataeos

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto
(Torcida_Opuzen, 29. jul 2013 16:02)
U vas nemate nase Menadjere...

Zlatko

pre 10 godina

Kako B92 nezvanično saznaje, u toku poluvremena došlo je do sukoba na relaciji Mihajlović-Drulović. Čuvši njihovo pevanje Mihajlović je zatražio od Drulovića da kompletna ekipa igra protiv Hrvatske. Ipak, Drulović je to odbio, rekavši da tog dana njegova deca imaju zakazanu utakmicu i da ne mogu stići i na hor. Nije isključena mogućnost da FSS pošalje pismo UEFA sa zahtevom da se utakmica protiv Hrvatske odloži za jedan dan, kako bi Siniša imao hor na raspolaganju. Nadamo se da taj sukob iz svalčionice neće poremetiti naše dečake, i da će u drugom poluvremenu uspeti da sačuvaju prednost i plasiraju se u finale EP-a u FUDBALU.

drmr

pre 10 godina

@Torcida_Opuzen
Nije to do igraca kada dodju do seniora, nego do Toleta i selektora koji naprave pakt,i razigravaju od raznoraznih menadzera igrace.Sto se tice mladjih kategorija njih vode odlicni selektori koji biraju najbolje igrace a ne one koji im nametnu menadzeri.E u tome ti je razlika zbog toga od odlaska gospodina Antica nas fudbal nevidjenom brzinom propada.
AJMO MOMCI DO POBEDE,pa u finalu sta bog da!

djordjevic

pre 10 godina

A sto da nam ne puste "Hej, Sloveni"? Pa zar jedni drugima kao iz nekih bizarnih navijackih "sala" ne namestamo da se pusti ta bivsa himna (KKPu u Pireju)? Kad ne postujemo sebe, ne postujemo jedni druge, sto i drugi da nas ne zezaju? Sreca pa ovi klinci odgovaraju na provokacije bas onako kako treba. Nisu oni krivi za bolest nacije.

AJMO SRBI!

Marijana

pre 10 godina

Lepo ide uz Hej Sloveni.
Kao sto je Jugoslavija bila država za razliku od Srbije, tako je i državna himna bila znatno lepša i melodičnija.

Pedja

pre 10 godina

Pustili su nam pogresnu himnu, Portugalci igraju kao mesari u klanici, sudija Englez se pravi Englez...ali idemo u finale! Napred, Srbija!

Dimitrije

pre 10 godina

Moze li neko da mi kaze da li ima Svetski kup za ovaj uzrast i kada se odrzava? I kako moze tamo da se plasira? Hvala. Dobro igramo samo mi se ne svidja sto nismo poveli u prvom sa dva razlike a mogli smo. Nadam se da cemo stisnuti i do kraja zavrsiti posao.

Crveno-bela Munja

pre 10 godina

Bravo momci,kupili ste nas ovim potezom i dokazali da ste prave patriote a posto ste pevali ko jedan zasluzujete da igrate kompletno u istom sastavu umesto onih manekena u A timu! P.s samo hrabro u nastavku,za nasu Srbiju i radost fudbalsku!

Alex

pre 10 godina

Bravo momci, barvo Uroše. …

PS: Nisam za teorije zavere (posebno protiv nas), ali nekako mi je utisak da ovaj komentator sa Eurosporta-a večito navija za naše protivnike, tj protiv nas, sve kao Portugal ima loptu, bolji je, stvara šanse, povisuje ton kada je im je šansa, očekuje izjednačenje, tako je bilo i protiv Francuske, a naročito protiv Turske. Ne znam, mozda je to samo subjektivan utisak
(Bryan Zentz, 29. jul 2013 16:07)

Verujem ti da je tako. Retko sam doziveo da neki strani komentator navija za nas.
Ja gledam isto na Eurosportu, ali na nemackom Eurosportu, a taj nemacki komentator je do sada odusevljen nasom igrom, pogotovo Mitrovicem.

Sta se tice utakmice, ja sam iznenadjen kako disciplinirano igraju nasi. Mozda bi trebali samo malo ofanzivnije da krenu u akcije i tako da stignu do drugog gola, da zavrse utakmicu. Do sada smo jos bolji, ali brzo moze da padne neki glupi gol, i onda je sve bilo uzalud.

A sta se tice himne ;) LUDILO ;)

olimpijac

pre 10 godina

au koliko dobro igramo, za razliku od seniora, lako vezemo po 3 pasa, ali mene odusevljava igra veznog reda,tj.igra u fazi odbrane kada nemamo loptu...i da ne zaboravimo, Lazar Markovic i Ninkovic su imali pravo da igraju za ovu generaciju, i hteli su, ali im klubovi nisu dali

Torcida_Opuzen

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto

Vaske_tb

pre 10 godina

Odbrana nam je krš. Levi bek je rupa, probijaju nam po levoj svaki put, beka nema nigde, barem imamo dobar napad samo da se ovaj Mitrović uozbilji.

Bryan Zentz

pre 10 godina

Bravo momci, barvo Uroše.

PS: Nisam za teorije zavere (posebno protiv nas), ali nekako mi je utisak da ovaj komentator sa Eurosporta-a večito navija za naše protivnike, tj protiv nas, sve kao Portugal ima loptu, bolji je, stvara šanse, povisuje ton kada je im je šansa, očekuje izjednačenje, tako je bilo i protiv Francuske, a naročito protiv Turske. Ne znam, mozda je to samo subjektivan utisak

dejan

pre 10 godina

Hej Sloveni je najlepsa himna na svetu..daleko lepse zvuci nego Boze pravde,,
da je pameti i srece da je ostala Jugoslavija i Hej Sloveni,gde bi nam bio kraj,,,,u svemu,a posebno u sportu..zamislite sta bi bilo u svim sportovima da smo zajedno,a ne ove mini kvazi drzavice,,

Stevan

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!

dynamic moves

pre 10 godina

Zna li neko kakva je situacija sa ovim Đurđevićem, jel potpisao negde u inostranstvu? Dobar su tandem on i Mitar mada nije sigurno ni da ovaj drugi osataje u Partizanu.

i lozi se :)

pre 10 godina

Au, Brajane. Pa ne znam jel mislis na srpskog komentatora sa Eurosporta ili na onog sto prenosi na engleskom? Ovaj nas, Smiljan Banjac, bas navija za nase.

Sloba

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto
(Torcida_Opuzen, 29. jul 2013 16:02)

Nije cudno ako si upoznat kako stvari funkcionisu kod nas. U reprezentaciji ne igraju najbolji nego oni koje menadzeri treba da "zavale", kumovi, is sl. (Neke zemlje imaju zakon po kojem dozvolu za igru moze da dobije samo fudbaler koji je igrao X meceva za reprezentaciju.) Za mladu igraju oni koji nemaju pametnija posla - tako je Mitrovic u timu jer ima kartone pa ne moze da igra za Partizan. Vidis, cak i tako je bolje nego kad menadzeri sastavljaju spisak.
U nasoj reprezentaciji nema kapitena Mancester Junajteda Vidica, nema najboljeg igraca Portugala Nemanje Matica, ali "igra" Scepakadabra. Ako neki selektor pocne da pokazuje rezultate i znake samostalnosti bice u najkracem roku zamenjen karikaturama.

Mile

pre 10 godina

Jos jednom li samo neko zatrazi Partizanu bilo kog bitnog igraca da im krse noge poreg drugorazrednih sudija, treba ga odbiti cak i ako ne moze da igra za klub u tom periodu. Benfika nije pustila Lazara Markovica iako im nije pocela ni domaca liga.

mica

pre 10 godina

Мени се баш свиђа коментатор са Еуроспорта, све је то субјективно. Ја волим и Ацу Стојановића, али баш гледам на Еуроспорту због исто доброг коментатора. Ови Португалци прљаво играју а онај ударац лактом над Ђурђевићем судија је видео и потпуно искулирао, ни жути да да.

gandalf

pre 10 godina

Rajkovic, Golubovic, Maksimovic, Pavlovski, Djurdjevic i Mitrovic...odmah poziv za A reprezentaciju!!! Zvezda bolje da je dovela malog Pavlovskog nego Ninkovica, em mladji em ce biti mnogo bolji igrac!!!

Torcida_Opuzen

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto

Sloba

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto
(Torcida_Opuzen, 29. jul 2013 16:02)

Nije cudno ako si upoznat kako stvari funkcionisu kod nas. U reprezentaciji ne igraju najbolji nego oni koje menadzeri treba da "zavale", kumovi, is sl. (Neke zemlje imaju zakon po kojem dozvolu za igru moze da dobije samo fudbaler koji je igrao X meceva za reprezentaciju.) Za mladu igraju oni koji nemaju pametnija posla - tako je Mitrovic u timu jer ima kartone pa ne moze da igra za Partizan. Vidis, cak i tako je bolje nego kad menadzeri sastavljaju spisak.
U nasoj reprezentaciji nema kapitena Mancester Junajteda Vidica, nema najboljeg igraca Portugala Nemanje Matica, ali "igra" Scepakadabra. Ako neki selektor pocne da pokazuje rezultate i znake samostalnosti bice u najkracem roku zamenjen karikaturama.

Stevan

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!

Nataeos

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto
(Torcida_Opuzen, 29. jul 2013 16:02)
U vas nemate nase Menadjere...

Ja

pre 10 godina

mitrovic sto dalje od repke.. covek samo rusi jedinstvo..svi se muce i trce samo on lagano.. kako je na kraju izveo penal uslo je maestralno ali pristup penalu je bio kao da je kristijano ronaldo u najmanju ruku a ne da tek treba da gradi ime..
(., 29. jul 2013 18:27)

И овде вас муче комплекси!!! Митар у 120 минуту шпринта за лоптом док сви падају од умора!!!

el.special#2

pre 10 godina

Видео бих ове "коментаторе" да су они на месту младог Митровића! Играш са 18година нашу лигу где је циљ свим штоперима против Партизана, да те удвоје, пребију и ако имају среће повреде. После тога играш и тренираш за младу, па за А-селекцију, 330дана у години по 2тренинга дневно и онда не одеш да се одмориш него играш за омладинце где те тек туку јер све лопте иду на тебе. Ало људи?? -18год., спортски живот, трчиш и по киши и на 40степени, зар му не би било лакше da узме од кеве паре од ћалета лову и лепо оде на сплав, а не ту да трпи батине, ако већ кажете да се НЕ ТРУДИ !?

sofronije

pre 10 godina

(Sajmon, 29. jul 2013 18:00)

Taj Mitrovic je ginuo ceo mec, i nosio odbranu na ledjima. To se naravno ne moze videti uvek, ali on se vrlo dobro gradio i oslobadjao cuvara, i na kraju niko od nasih nije imao snage. A onda, nonsalantno izvodjenje sa bele tacke, cisto da pokaze koliko hladan moze da bude. Samo neka nastavi da radi i imacemo pravog napadaca posle dugo dugo godina, a nekima je krivo.

NemanJA

pre 10 godina

Vidim neki komentarisu Mitrovica, ali ti ljudi su ocigledno fudbal igrali samo na soniju...Pogledajte koliko je duela i skokova imao Mitar sa njihovim stoperima, da ste nekad igrali fudbal znali bi da na to odlazi daleko vise snage nego na sirovo trcanje...Mitrovic je takav tip igraca koji trazi kontakt, a ne sprinter kao Markovic npr...Zato molim bez nepotrebnih navijackih ostrascenosti i podrzimo ove momke svi zajedno do kraja...

Zlatko

pre 10 godina

Kako B92 nezvanično saznaje, u toku poluvremena došlo je do sukoba na relaciji Mihajlović-Drulović. Čuvši njihovo pevanje Mihajlović je zatražio od Drulovića da kompletna ekipa igra protiv Hrvatske. Ipak, Drulović je to odbio, rekavši da tog dana njegova deca imaju zakazanu utakmicu i da ne mogu stići i na hor. Nije isključena mogućnost da FSS pošalje pismo UEFA sa zahtevom da se utakmica protiv Hrvatske odloži za jedan dan, kako bi Siniša imao hor na raspolaganju. Nadamo se da taj sukob iz svalčionice neće poremetiti naše dečake, i da će u drugom poluvremenu uspeti da sačuvaju prednost i plasiraju se u finale EP-a u FUDBALU.

olimpijac

pre 10 godina

au koliko dobro igramo, za razliku od seniora, lako vezemo po 3 pasa, ali mene odusevljava igra veznog reda,tj.igra u fazi odbrane kada nemamo loptu...i da ne zaboravimo, Lazar Markovic i Ninkovic su imali pravo da igraju za ovu generaciju, i hteli su, ali im klubovi nisu dali

gremlin

pre 10 godina

...sada cemo prisustvovati tradicionalnom PRINCIPU sutiranja penala by Aca Stojanovic...btw Bata Djora sa ovom ekipom imao nula bodova,a igrali smo kuci,a on direktor za "trenerske licence"e sad ono glavno bravo orlovi,bravo Drulovicu...u finalu samo hrabro...p.s.ko se seca Druloviceve asistencije protiv Ceske u 93 minutu...Drulo spremi vojnike za boj i zlato...

Kapetan Esid

pre 10 godina

Bravo za Rajkovića! Genije na golu. Mitrović rastura! Bravo za ceo tim, a nije mi jasno zašto vređati Mitrovića kad je dečko i snažan i spretan, a i odlično je igrao.

gandalf

pre 10 godina

Pre 2 godine cuveni,jedinstveni,savremeni i covek ispred svog vremena, strucnjak zvani "Bata Djora" je sa ovim momcima u sred Srbije ispao u grupnoj fazi takmicenja sa sva 3 poraza!!! Rekao je tada da ti momci ocigledno nemaju kvalitet, a i verovatno su imali malo vremena da se sprema..tricavih godinu ipo dana je uigravao ove momke, vodio ih po raznoraznim kampovima ne bi li se sto bolje upoznali i uigrali...momci za to vreme nisu isli u skolu, nisu mesecima bili kod kuce, cak su i roditelji pisali protesno pismo savezu ne bi li dozvali pameti naseg maga, jednog jedinog, neponovljivog "Bata Djoru", a imao je tad i bolju ekipu od ove!!! Ne zelim da komentarisem Drulovica, ipak je i on izdanak cuvene trenerske skole fudbalskog saveza gde je vec pomenuti "Bata Djora" bio doskora direktor...
Nisu nama problem ni Litvanci sto nas zajedno sa UEFA-om provociraju sa himnom, ni sudije koje cesce sude na nasu stetu nego u korist( lakat nad Djurdjevicu u prvom poluvremenu,direktno iskljucenje i suspenzija jedno 5 meceva),mi sami sebe gazimo sa kvazi znanjem koje prenose kvazi strucnjaci i demagogija koja ih vec decenijama krasi...pustite vise tu decu da IGRAJU FUDBAL, a sistem koji je izbacio "Bata Djoru" i njemu slicne podhitno menjati dok nije kasno, nije dovoljno promeniti dva tri coveka, nego svi napolje pa sve iz pocetka...jer kolko god da oni upropaste opet se pojave ova talentovana deca(ne znam odakle vise) i pokazu nam da ima nada za nas fudbal !!!

Gajetano

pre 10 godina

U 1. poluvremenu bili smo fizicki, takticki i tehnicki superiorni. Trebalo je da povedemo sa 2-3 gola razlike, ali nismo. U drugom je sve to netragom nestalo...

Zasto je Drulovic naredio da se "parkira autobus" u 2. poluvremenu? Nedostatak kondicije, cuvanje rezultata, ili nesto trece? Nista novo u nasem selektorskom a verovatno i igrackom mentalitetu. Gde se radja taj kukavicko-gubitnicki mentalitet, pitanje je svih pitanja. Ipak, bez obzira na rezultat i limitiranog selektora jasno je sledece:

1) Nasi klubovi imaju dobre omladinske skole i ovo je samo jedan od niza uspeha omladinskih selekcija. A fali nam nekoliko igraca ovog uzrasta koji su priznate fudbalske nade i vec igraju u ozbiljnim evropskim klubovima. Da pomenem Lazu Markovica...

2) Seniorska selekcija tone sve dublje. Gde nestaju ove mlade generacije, gde se izgubi fizika, tehnika, taktika? Ovo je za ozbiljnu antropolosko-sociolosku studiju (mislim da nema veze sa sportskom dimenzijom), mada sustinu vec znamo: gube se u politicko-birokratsko-menadzerskom brlogu, gde nam uglavnom i cela zemlja pociva.

P.S. Nase fudbalske omladinske selekcije vec neko vreme postizu bolje rezultate od kosarkaskih, sto je vec fenomen za sebe. A onda nestaju u vidu lastinog repa. Cudno, zar ne? Moja teza je da je "seniorska fudbalska reprezentacija najverniji odraz nacionalnog bica". Ko misli da je ovo glupost, mozemo da polemisemo (ali kulturno).

Pozdrav,

Bunar

pre 10 godina

Samo da kazem ovima sto kritikuju Mitrovica...On je, za svoje godine, najbolji klasican centarfor koga je Srbija imala u poslednjih 20+ godina. Ne bude li potpuno prso (a objasnicu zasto mislim da nece) bice sigurno bolji od Save, Kovacevica, Pantelica, Zigica, Lazovica...Ma ne bolji od njih (sto stvarno nije tesko), nego ce biti 2-3 klase iznad. A sto mislim da nece da prsne, pa zato sto uprkos tome sto je drzak i izgleda prepotentno (nije to lose za centarfora), onakva fizicka snaga mu SIGURNO nije pala sa marsa. Decko je radnik i zato je tu gde je...A ako je neko radnik kao klinac, stvarno je malo verovatno da ce prestati da bude radnik. Usput, ima osecaj za igru i sebican je bas onoliko koliko to centarfor treba da bude. Drugim recima, ako moze je u poziciji da moze da sutne na gol, NEMA SANSE da nekome doda...ali nece da drvi i dribla i zadrzava loptu bez razloga.(djordjevic, 29. jul 2013 19:05)

Navijam za Zvezdu od kada znam za sebe, i potpisujem tvoj komentar! Nadam se da ga čeka duga (inostrana) karijera, i da dugo igra za repku! Inače svaka čast momcima, zaslužili su prolaz! A sada na zlato!

SRB

pre 10 godina

@Sajmon

Da si gledao ceo mec video bi da je Mitrovic trcao na svaku loptu.Ako ga ti pljujes sto u 100+ minutu ne trci jer,ocigledno nema vise snage da jurca na svaku loptu,nesto sa tobom nije u redu.Bar jednom mani se klubastva i da Srbija bude ispred tvog kluba(a pretpostavljam i koji je).
Cestitke momcima,svaka cast!

neko

pre 10 godina

@ja
A sta je tu nehumano?
Pa i treba da trce. To im je posao, a za to su i lepo placeni.
Kad ce da trce ako ne sa 17-18 godina?
Pa ja sam u njihovim godinama trcao i vise od njih i to besplatno.
Fudbal se i svodi na trcanje.
Ako nisu hteli da trce, trebali su da izaberu stoni tenis.
Svasta covek ovde moze procitati.

Sajmon

pre 10 godina

Sta glumi ovaj mitrovic..nece da potrci..dok ostali ginu..glumi zvezdu sa 18 godina..kad je ovakav sad nikad od njega nece bit igrac..zapamtite!

spale

pre 10 godina

Generacija Baneta Ivanovica, Jankovica i ostalih je u Nemackoj 2003. igrala finale na euro U21 i tad smo mislili da imamo ekipu za narednih 10ak godina..kad ono ni plasman na neko EP..a na rang listi FIFA 40i...sta li ce sa ovim momcima biti?

NastyB

pre 10 godina

Nisam 100% siguran, ali mi se čini da u ovoj reprezentaciji, izuzev Mitrovića, nema nijedan igrač Zvezde i Partizana, što je fenomenalan potez Drulovića. Jednostavno, nema tatinih i maminih sinova, menadžerskih pulena, nabeđenih novinskih zvezda splavova i "manekenki"...već momci koji žele da se dokažu i daju maksimum. Pa šta bude.
Kamo sreće kad bi Tole, Miha (ili bilo koji FSS pion) i Ramadani dozvolili da tako bude i u A selekciji...

BranimiRS

pre 10 godina

Hej Sloveni, hej Evropljani, SRBI SU U FINALU !!!
Svaka cast orlici ! Rajkovica na gol orlova protiv Hrvatske !
p.s. Siguran sam da cemo Boze pravde slusati jos DVA PUTA !

mica

pre 10 godina

Мени се баш свиђа коментатор са Еуроспорта, све је то субјективно. Ја волим и Ацу Стојановића, али баш гледам на Еуроспорту због исто доброг коментатора. Ови Португалци прљаво играју а онај ударац лактом над Ђурђевићем судија је видео и потпуно искулирао, ни жути да да.

sale_bcn

pre 10 godina

BRAVO ORLICI!!!
Vidim Zvezda i Partizan dovode mlade reprezentativce Gane i Perua....A ovi sto stizu do finala Evropskog Prvenstva nemaju mesta kod vecitih..,ajd jos Partizan i nekako ima dobru skolu u Teleoptiku ali Zvezda uzas,pouzdano znam da je Golubovic gotovo najuren iz Zvezde pa je decko otiso u OFK,takvih primera ima na pretek....Danas smo videli da decko od 17 god. brani kao da ima 30,siguran u vazduhu istrcava perfektno Rajkovic za cistu desetku,Zvezdi fali golman ali neko je slep da vidi Talenat u ovom klincu.

grujap

pre 10 godina

Momci igraju sa 10 igraca.Onaj Mitrovic potrcao nije obratite paznju.Vise sam se oznojao ja gledajuci nego on. Nemogu to da razumem, dok drugi ginu ja korziram.

Barcaboy

pre 10 godina

Svaka cast nasim igracima!! Svaka cast Mitrovicu za penal,pogodio je malu mrezu sto nije nimalo lako PLUS je bio odlucujuci penal..Svaka cast svim igracima i golmanu Rajkovicu!!

djordjevic

pre 10 godina

Samo da kazem ovima sto kritikuju Mitrovica...On je, za svoje godine, najbolji klasican centarfor koga je Srbija imala u poslednjih 20+ godina. Ne bude li potpuno prso (a objasnicu zasto mislim da nece) bice sigurno bolji od Save, Kovacevica, Pantelica, Zigica, Lazovica...Ma ne bolji od njih (sto stvarno nije tesko), nego ce biti 2-3 klase iznad.

A sto mislim da nece da prsne, pa zato sto uprkos tome sto je drzak i izgleda prepotentno (nije to lose za centarfora), onakva fizicka snaga mu SIGURNO nije pala sa marsa. Decko je radnik i zato je tu gde je...A ako je neko radnik kao klinac, stvarno je malo verovatno da ce prestati da bude radnik. Usput, ima osecaj za igru i sebican je bas onoliko koliko to centarfor treba da bude. Drugim recima, ako moze je u poziciji da moze da sutne na gol, NEMA SANSE da nekome doda...ali nece da drvi i dribla i zadrzava loptu bez razloga.

jagodinac

pre 10 godina

Za one koji ne znaju...
Predrag Rajkovic.
Pozicija: Golman.
Rodjen: 31.10.1995.god.
Mesto rodjenja: Negotin.
Klubovi: Hajduk Veljko Negotin, Jagodina.
(LM, 29. jul 2013 19:56)

samo mala dopuna: on i 'RISE' FILIPOVIC su ucenici Elektrotehnicke i gradjevinske skole NIKOLA TESLA u Jagodini( na sta smo mi u skoli ponosni!)

LM

pre 10 godina

Za one koji ne znaju...
Predrag Rajkovic.
Pozicija: Golman.
Rodjen: 31.10.1995.god.
Mesto rodjenja: Negotin.
Klubovi: Hajduk Veljko Negotin, Jagodina.

Vaterpolo-fan

pre 10 godina

Cestitke momcima i selektoru Drulovicu! Sada na titulu, kada ako ne sada, to mora biti jedini cilj, a ne da se zadovoljimo finalnim ucescem. Ako izgubimo, ok, ali da damo sve od sebe, da se ne uplasimo velike prilike.
Sto se tice himne, nije to obican propust, jer nije bio prvi mec nasih na turniru, nego cetvrti. Volim Srbiju, zivim vani, ali kada dodjem u Beograd, cesto imam utisak da nisam u Srbiji, da sam u nepostojecoj drzavi, ta nekakva nostalgija za nepostojecim, prevazidjenim, nemogucim, iluzornim, besmislenim, je nesto nepojmljivo, to je farsa, i nigde nisam to drugde video i osetio. Drugi vole i cene vise sebe. Ovi momci mi medjutim daju nadu, na njihovoj generaciji je da vrate/izgrade identitet sebi i svojoj zemlji, koji nije izmisljan poput jugoslovenstva, koji je jedini postojao u kontinuitetu. Svaka cast na potezu posle intoniranja. Idemo po titulu, napred Srbija!

Sumadinac_91

pre 10 godina

Bravo momci,napred Srbija!
Taman ce ovaj gudacki orkestar lepo da uvezba "Boze pravde" za finale,a ovih par ovde mozda i provale da Jugoslavija ne postoji.

ZR

pre 10 godina

Pokazalo se da boj ne bije himna, vec znanje, hrabrost, motivacija, spremnost i veliko srce.
Rajkovic pod hitno mora u A reprezentaciju, treba nam takav golman. Neka se kali i stasava. Mlad je, ali zar to nije bio i Kasiljas svojevremeno?

Goran

pre 10 godina

Bravo legende, bravo momci, svaka čast, sve pohvale i golmanu, odlično je branio tokom čitave utakmice a za odbranjene penale nemam reči hvale. Ljubinko Drulović je za mene bio jedan od najboljih i najskormnijih fudbalera u Srbiji. Ajmo "Drulovci" ,čvrsto i u finalu, mada sta god uradili u finalu, ovo je ogroman uspeh.

crni

pre 10 godina

Iskrene čestitke momci. Mitrović nije normalan, ali baš zato je neviđen igrač. Sve u svemu ogroman uspeh, a onako kako je počelo "svetom pesmom" tako je i završeno - tipično jugoslovenski.
P.S. ove MOMČINE nije trebalo terati da pevaju himnu, sami su se organizovali i makar samo zbog toga - MOMČINE kapa i naklon do zemlje.

Pedja

pre 10 godina

Pustili su nam pogresnu himnu, Portugalci igraju kao mesari u klanici, sudija Englez se pravi Englez...ali idemo u finale! Napred, Srbija!

Labud

pre 10 godina

fascinantno je kako nacionalisti i antinacionalisti pohrle da kpmentarisu sve i ironicno o himni uvek ima vise komentara nego o samoj utakmice. ostavite nas koji smo zbog fudbala ovde

Boki

pre 10 godina

Bravo deco, svaka vam cast, cestitam i Ljubinku Drulovicu, krivo mi je samo sto ce Tole i ostala svita u savezu ovaj uspeh da pripisuje sebi.

Nataeos

pre 10 godina

Lepo je videti vecinu komentara za nasu ekipu Srbije i bez prepucavanja pfc-czv!! Momcima bravo i da se ne zaboravi cestitke Ljubinku!!!!!!!

Konstantno ista prica... Otkazati pripreme, jer ocigledno nemaju nikakvog efekta na nase fudbalere...

pre 10 godina

Mene samojedno kopka, da li se svi u svetu drogiraju, ili nasi najmanje treniraju? Mi smo u svakoj utakmici, bilo klupskoj, ili reprezentativnoj debelo inferiorni kada je trcanje u pitanju... Dobro kad svi nasi zivi docekase penale...

branko

pre 10 godina

Не знам хоће ли имати знања и среће , али онаквим пуцањем одлучујућег пенала Митровић је показао да има карактер великог играча. Ипак за ову победу најзаслужнији је голман Рајковић. Браво момци! Трачак наде за наш фудбал.
По ко зна који пут се потврдило моје запажање: одлучујуће пенале не треба да пуцају левоноги играчи. Нису погодили ни наш ни Португалац.

NikolaŠA

pre 10 godina

I čovek se zapita,šta se desi sa ovim momcima kroz par godina. Finale evropskog prvenstva,kroz nekoliko godina ni učešće nemožemo da izborimo.

Dejan

pre 10 godina

Nisu loši naši, Mitrovic prelezeran, fali Marković... I nije mi jasno zašto posle dobrog prvog poluvremena, prepuštamo inicijativu Portugalu, i odmah primamo 2 gola... Srećno dođosmo do produzetaka... Sad nam je ostalo ili penali ili gubimo... Naši pocrkali već na pocetku drugog poluvremena, kao da nije lopta stalno kod Portugalaca... Svi mladi u svim sportovima nam imaju slabu kondiciju, i potrebnu definiciju mišića, moraju na tome da rade...

Stirpa

pre 10 godina

Манекени из А селекције угледајте се мало на ове момке. Тако се игра за Србију бре!

Bane

pre 10 godina

Trčanje, trčanje, i samo trčanje svih 90 minuta, to je ono što nam fali da bi ovakve utakmice završavali rutinski. Bravo momci, vi ste ponos srpskog naroda!

Dulex

pre 10 godina

@gremlin - Govedarica cini mi se proigrava na levu stranu, Drulovic sprintuje do sesnaesterca i majstorski Savi centira loptu za 2:1 protiv Ceske!

Dejan78

pre 10 godina

Bravo, momci!
Nije u redu posebno izdvajati bilo koga, ali ipak, Rajkovic je dokazao da je golman koji odlicno zna da cita penale. Sinisa, odlazi; Ljubinka za skeletora!

realno

pre 10 godina

@Sajmon
Mitrovic se setka, setka, pa na kraju dade i oducujuci penal istim tim setkanjem.
On jednostavno igra u napadu i takvi igraci nikada ne trce puno, jer 90% vremena provedu na polovini protivnika.
Seti se samo na primer Savicevica i nekih slicnih napadaca.
Isto tako su se setali, ali radili ono sto i treba da rade - davali golove.
U fudbalu bekovi i vezni igraci najvise trce, a napadaci najmanje.
To je oduvek tako, ali izgleda da si ti poceo juce da pratis ovaj sport.

Bryan Zentz

pre 10 godina

Bravo momci, barvo Uroše.

PS: Nisam za teorije zavere (posebno protiv nas), ali nekako mi je utisak da ovaj komentator sa Eurosporta-a večito navija za naše protivnike, tj protiv nas, sve kao Portugal ima loptu, bolji je, stvara šanse, povisuje ton kada je im je šansa, očekuje izjednačenje, tako je bilo i protiv Francuske, a naročito protiv Turske. Ne znam, mozda je to samo subjektivan utisak

Bole

pre 10 godina

Za ove koji pljuju Mitrovica, pravo cudo da je uopste mogao da odigra mec do kraja posle pogibeljnog starta nad njim pocetkom 2. poluvremena.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Ako se malo prisetimo bili smo na evropskim dva puta u finalima i polufinalima do 21g.Veliki uspeh.E onda se umesaju tzv.menadzeri unistenja srpskog fudbala i na kraju ga i uniste Kod nas se klinci radjaju sa talentom i to nebitno sa kojim.Dar od Boga.Medjutim onda roditelji upropaste to jer poveruju neznancima koji se bogate na tudjim ledjima i samo za svoju korist.Mnogi klinci ne postanu ono sto bi realno mogli da budu.Na zalost sami smo krivi nasem destruktivnom zivotu misleci da samo novac donosi uspeh i srecu.

gandalf

pre 10 godina

Rajkovic, Golubovic, Maksimovic, Pavlovski, Djurdjevic i Mitrovic...odmah poziv za A reprezentaciju!!! Zvezda bolje da je dovela malog Pavlovskog nego Ninkovica, em mladji em ce biti mnogo bolji igrac!!!

Vlada

pre 10 godina

Izgleda vec dugo da momci nemaju dovoljno snage.

Sve u svemu bravo za postignuto do sada a do kraja ovih produzetaka nek bude sta bude. Ja nisam ni blizu 4 u Evropi u bilo cemu, sem kad bi se eventualno takmicile ovce za sisanje, a vi cete deco imati o cemu i unucima da pricate.

Ostanite ponosni i ne dozvolite da vas iskvare bas do kraja u, na zalost, skoroj buducnosti.

drmr

pre 10 godina

@Torcida_Opuzen
Nije to do igraca kada dodju do seniora, nego do Toleta i selektora koji naprave pakt,i razigravaju od raznoraznih menadzera igrace.Sto se tice mladjih kategorija njih vode odlicni selektori koji biraju najbolje igrace a ne one koji im nametnu menadzeri.E u tome ti je razlika zbog toga od odlaska gospodina Antica nas fudbal nevidjenom brzinom propada.
AJMO MOMCI DO POBEDE,pa u finalu sta bog da!

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Bravo momci, sve čestitke! Stigo sam kući taman na početak produžetaka. Bilo je gusto ali sreća prati hrabre! U finale dajte sve od sebe pa šta bude, niko vam neće zameriti! Napred Srbija

Mile

pre 10 godina

Jos jednom li samo neko zatrazi Partizanu bilo kog bitnog igraca da im krse noge poreg drugorazrednih sudija, treba ga odbiti cak i ako ne moze da igra za klub u tom periodu. Benfika nije pustila Lazara Markovica iako im nije pocela ni domaca liga.

i lozi se :)

pre 10 godina

Au, Brajane. Pa ne znam jel mislis na srpskog komentatora sa Eurosporta ili na onog sto prenosi na engleskom? Ovaj nas, Smiljan Banjac, bas navija za nase.

Sabre

pre 10 godina

Da u Zvezdi malo mozga imaju pozdravili bi se sa Bajkom i PODHITNO Dzaju angazovali da krene u realizaciju transfera iz Jagodine.. ovaj mali je ogroman potencijal, i moze postati samo bolji, a vec je, iskreno, bolji golman daleko od Bajka-macke, Stojketa, i ekipe..

Svaka cast nasima, ne verujem da imamo mnogo sanse u finalu, ali nije ni bitno, momci zasluzuju ogromne cestitke sta god da se u finalu desi.

savio

pre 10 godina

Batalite Zvezdu, Partizan i ostale klubove! Ovo je reprezenzacija SRBIJE i tu treba da smo udruzeni i slozni! Srecno momci i u finalu!

ja

pre 10 godina

A Ljubinko Drulović Vam je selektor? Kako sam volio tog igrača, pogotovo dok je igrao za Porto. Sretno s Portugalcima, oni su jedna od rijetkih reprezentacija koju Hrvatska nikada nije pobijedila.

Babin_zub

pre 10 godina

Bravo momci!
Mislim da nam je vec u drugom delu ponestalo snage,da je koncentracija bila ispod nivoa,ali da portugalci nisu prikazali nista zbog cega bi trebali da zale sto nisu prosli.Mislim da ce spanci pregaziti francuze.
Nas golman skolski brani,vidi se da se radi sa njim,dok iz Mitrovica izbija iskustvo i rutina.Sta znaci kada igras standardno za prvi tim...
Ajmo do kraja,svaka cast!

ALex

pre 10 godina

Svaka cast momci fenomenalan uspeh ali netreba stati na ovome idemo do kraja ,samo mi jedno nije jasno gde isceznu ovi momci i oni do dvedeset jedne godine kad treba da zaigraju u A selekciju nego imamo debitante u trideset u kusur godina u A timu, neko treba da stavi prst na celo i dobro da se razmisli....

Zuki

pre 10 godina

Svaka cast momci!
Kao i vecini ni meni nije jasno ono povlacenje u odbranu u drugom poluvremenu. Umor? U prvom se portugalci nisu videli jer im nismo dali prostora za igru. A onda u drugom bez razloga krenuli da se branimo ispred sesnaesterca. I manje kvalitetan tim bi iskoristio toliko poklonjenog terena.
Samo neka se momci oporave pa protiv spanaca 90 minuta da se izgine od borbe. Kad ce ako nece u finalu. Veliki uspeh je i finale u svakom slucaju.

dejan

pre 10 godina

Hej Sloveni je najlepsa himna na svetu..daleko lepse zvuci nego Boze pravde,,
da je pameti i srece da je ostala Jugoslavija i Hej Sloveni,gde bi nam bio kraj,,,,u svemu,a posebno u sportu..zamislite sta bi bilo u svim sportovima da smo zajedno,a ne ove mini kvazi drzavice,,

njaVa

pre 10 godina

Bravo Rajkovicu majstore !!!
Njega treba zvati, a ne Stojkovica, Brkica, Jorgancevica u reprezentaciju.
Idemo po zlato !
Srbijo moja ponosna budi !

Nije prvi put

pre 10 godina

Da se nikad vise ne dogadjaju ovakve greske s himnom (i protokolom, uopste), mislim da je najbolje poslati Nikol F. Dzemiju da ona to sredi. Garant, nikom vise nista slicno nece pasti napamet.

Nego:

Slicna stvar sa nasom drzavnom himnom desila se i nekoliko godina pred rat (u kojem Srbija "nije" ucestvovala, jelte!) i dok je jos bila aktuelna za celu SFRJ "Hej, Sloveni".

Naime, repr. SFRJ je igrala neki nezvanicni turnir u nekoj od zemalja Beneluksa (cini mi se) i tada je umesto "Hej, Sloveni" pustena "Lijepa nasa". Rukovodstvo repr. je munjevito reagovalo, pa je himna prekinuta. Nasi nisu hteli da igraju dok se ne odsvira prava, vazeca himna.
Stvar je spasao neki taksista (nas covek) koji je slusao prenos u svom autu. I on je odneo himnu koja je odsvirana, pa je i utakmica odigrana.

PS Ovi nasi momci me mnogo podsecaju na onu ekipu koja je u Cileu osvojila Sv.prvenstvo (Mijatovic, Prosinecki, Boban, Suker...). Vidi se da su odlucni da se nadigravaju i POBEDE.

PS2: Is, bre, hejteri. Vi znate ko se zalaze, a ko ne. Sram vas bilo!!!

Sajmon

pre 10 godina

Svaki igrac koji trci i bez lopte otvara se i trazi i dolazi u bolju poziciju za sansu za asistenciju..teze ga prati protivnicka odbrana..i uvek je u igri i daje veci izbor u resenjima sta sa loptom..a najvaznije je sto trcanjem hvata ritam igre i uvek je aktivan,zagrejan,koncetrisan...jos plus ako je tehnicki potkovan..to je put ka vrhunskom fudbaleru i sportisti ..

abraksas89

pre 10 godina

Rajkovicu care!! Konacno golman za reprezentaciju! Jedna velika retkost u bednom srpskom fudbalu jer je on neko ko je: velikim radom, talentom ( jer mu je otac takodje bio golman) a najvise srcem i zeljom dospeo do uspeha i videla za razliku od mnogih "onih drugih" ciji put do reprezentacije dobro znamo i uglavnom sledi formulu: mamini i tatini sinovi + puno $$$ + puno€€ Pedja sa srecom!! Ti si ponos Negotina!! :)

Đon-travolta

pre 10 godina

Bravo! :))) Fantastičan uspjeh, kada se uzme u obzir kako su se Portugalci ponašali nakon primljenog gola u prvom poluvremenu, i šta je sve glavni sudija zaboravio da sankcioniše! Sjajan gol za 2:2! Prijem i kontrola lopte za udženike! :) Još jednom sve čestitke na finalu! ;)

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

svaka cast nasim deckicima..kad sem gledao prvu utakmicu protiv turske nisam verovao mnogo da ce mo nesto znacajnije napraviti na EP ,ekipa se uz utakmicu u utakmicu sve bolje snalazila i tu im treba skinuti kapu do poda.sa ovim finalom srbija je definitivno najuspesnija zemlja balkana na omladinskim turnirima.(2 u21 ep finala ,jedno finale u 19EP i jedno polufinale u 19EP) komsije hrvati su se mnogo hvalili da imaju super mega talentovanu momcad kad su pre mesec ipo igrali u 19 EP pa su onda kukali kao nisu im igrali dva najbolja igraca.nisu ni srbima na ovom turniru igrala dva najbolja(lazar markovic i ninkovic iz partizana) pa smo stigli do finala.daje ovo nadu samo uvek je veliki korak od juniora do seniora ,verujem da ce mitrovic ,pavlovski ,djurdjevic biti igraci velikog kalibra pogotovo pavlovski..

bilo kako bilo ajmo ajde svi u napad;)!!!

Talični Tom

pre 10 godina

Lep uspeh ovih klinaca, ali je glavni problem ovde kako ih sačuvati menadžerskog uticaja, pa napraviti od njih solidan tim za jedno pet godina kada bude sledeći Svetski kup.
Takođe, tu je i "problem" mentaliteta - odsustvo agresivnosti i aktivnosti kada je potrebno...(Mada su pokazali kada krenu napred posle 5-6 minuta daju gol!!!)
Isto tako, veliko je pitanje da li Srbija ima ljude u fudbalskom savezu koji bi ispratili kvalitet igrača koji je ISPRED njih...
U svakom slučaju, SREĆNO MOMCI U FINALU !!!

Beograđanin

pre 10 godina

Cestitke momcima i selektoru Drulovicu! Sada na titulu, kada ako ne sada, to mora biti jedini cilj, a ne da se zadovoljimo finalnim ucescem. Ako izgubimo, ok, ali da damo sve od sebe, da se ne uplasimo velike prilike.
Sto se tice himne, nije to obican propust, jer nije bio prvi mec nasih na turniru, nego cetvrti. Volim Srbiju, zivim vani, ali kada dodjem u Beograd, cesto imam utisak da nisam u Srbiji, da sam u nepostojecoj drzavi, ta nekakva nostalgija za nepostojecim, prevazidjenim, nemogucim, iluzornim, besmislenim, je nesto nepojmljivo, to je farsa, i nigde nisam to drugde video i osetio. Drugi vole i cene vise sebe. Ovi momci mi medjutim daju nadu, na njihovoj generaciji je da vrate/izgrade identitet sebi i svojoj zemlji, koji nije izmisljan poput jugoslovenstva, koji je jedini postojao u kontinuitetu. Svaka cast na potezu posle intoniranja. Idemo po titulu, napred Srbija!
(Vaterpolo-fan, 29. jul 2013 19:28)
E prosto obožavam vas "od vani" kad se javljate i držite još predavanja! Šta ti znaš kako je ovde, dođeš na pet dana, i još ti ništa ne valja..što si onda pobegao, vrati se pa napravi postojeću državu!

Aleksandar

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!
(Stevan, 29. jul 2013 16:42)

Jesi ti blesav, znaš li ti osnovne stvari o ekonomiji, ako uloviš i sklopiš ugovor sa fudbalerom makar on imao dve leve nogo, onda ga moraš progurati u reprezentaciju. Nema veze što se reprezentacija s njim neće usrećiti, bitno je da mu cena poraste i da onda obrneš uloženi novac. To ti je kao trgovina akcijama, kupiš jeftino, pa probaš da prodaš što skuplje. J.beš to što ovi klinci i selektor im postižu rezultate, to neće biti dobro za menadžersku elitu, njih samo lova zanima. Dok je bilo bitno naći dobre igrače i dok su ti isti igrači uživali u igri i dobrim potezima, bilo je fudbala u nas, sad kad su bitne pare, nema 2 tačna dodavanja, ne poznaju osnove fudbala (ne znaju da štopuju, šutnu, odaju, nemaju kondicije da trče...), ali ima para zato. Dobro nisu milioni u pitanju, ali zar je i par stotina hiljada evra malo na ovu skupoću!

Миле

pre 10 godina

Крај регуларног дела утакмице, бледуњаво, али има још шансе, осим ако се иницијатива препусти Португалу.
Две ствари хоћу да истакнем у овом тренутку.
Прва: Да га не урекнем до краја утакмице, али мислим да смо коначно добили доброг голмана у овом момку Рајковићу. У ових деведесет минута нити једна грешка, нити један нерезонски потез, сигура. Само настави момче младо.
Друга: Коментатор. Замислите хрватског (или било којег другог) коментатора који каже Хрватска репрезентација је ово или оно, него искључиво НАША. Ко зна можда српска репрезентација и није НАША за овог Сзојановића.
Са срећом у наставку.

Marijana

pre 10 godina

Lepo ide uz Hej Sloveni.
Kao sto je Jugoslavija bila država za razliku od Srbije, tako je i državna himna bila znatno lepša i melodičnija.

nenad

pre 10 godina

Bravo, momci. Svaka cast. Ovaj mali Rajkovic mnogo dobar golman. Odusevio me. Dovodite ga u Zvezdu pod hitno i dajte mu 5 godisnji ili 6 godisnji ugovor. Jos jednom bravo momci.

Carlo

pre 10 godina

Nevezano za rezultat koji će biti na kraju, kad smo se povukli ubili su nas i dali nam dva gola, cik sko počeli da igramo napadački dali smo gol. Naravoučenije- napadaj jer se fudbal igra zbog golova.

Croasan Pinokio

pre 10 godina

Izgubimo, nevalja. Pobedimo, nevalja. Dali je moguce ugoditi ovom Srpskom narodu
(Djepeto, 29. jul 2013 18:57)

A sto se krijes susjede, potpisi se lepo, ne izigravaj Srbina, molim lepo i hvala!

misa

pre 10 godina

Mitrovic lagano poslednji penal u stilu Didijea Drogbe protiv Bajerna u finalu Lige sampiona. Bravo momci svaka cast fenomenalni Rajkovic i svi ostali nista losiji. Portugalci prljavi, sudije sa ''par" sumnjivih odluka u njihovu korist al na kraju mi smo u finalu. Samo hrabro sa kim god budemo igrali. Pozdrav

Baki Zemunac

pre 10 godina

Ovo je nehumano tjerati djecu da igraju po suncu 120 minuta. Trebalo je preći na penale odmah poslije 90 minuta.
(ja, 29. jul 2013 17:51)

Daj prosipaj pamet na bagmintonu Hrvoje! Fudbal je igra gde se trci, puno trci! Uzgred, koliko godina decko imas i od kada pratis fudbal$

Tottenham

pre 10 godina

svaka cast svakom momku,ali mene je zadivio Rajkovic sto zbog penala sto zbog igre,prvo poluvreme sjajno,posle smo nenormalno pali,ali sve se odlicno zavrsilo,jos jednom svaka cast svima od strucnog staba do svakog igraca po na osob

Crveno-bela Munja

pre 10 godina

Bravo momci,kupili ste nas ovim potezom i dokazali da ste prave patriote a posto ste pevali ko jedan zasluzujete da igrate kompletno u istom sastavu umesto onih manekena u A timu! P.s samo hrabro u nastavku,za nasu Srbiju i radost fudbalsku!

Markonato-RSA

pre 10 godina

Ako Drula ne ume i ne uspe da ih pripremi psihički za finalni meč, onda niko neće. Zaboraviti privremeno na provokacije i jeftina izazivanja, i samo u finalu do daske, a posle sve uz osmeh...

gandalf

pre 10 godina

Odbrana nam je losa, jedino golman(Rajkovic) i desni bek(Golubovic) su dobri...od veznih Pavlovski je pravi plejmejker, Lukovic e dobar sa loptom kao Meleg, Mitrovic i Djurdjevic konacno 2 savremena napadaca, brza, jaka, konkretna sa loptom...ako iz ove generacije izvucemo barem 5-6 igraca plus L.Markovic i Ninkovic, uz Matica i Ljajica i odbrane iz trenutne reprezentacije i nekoliko dobrih ofanzivnih veznih, imamo sasvim dobru, modernu ekipu na duze staze...uz novog selektora momcima dati sansu bez pritiska, suludih ciljeva i ideja kojih ima sadasnji selektor!!!

Andrej

pre 10 godina

И овде вас муче комплекси!!! Митар у 120 минуту шпринта за лоптом док сви падају од умора!!!
(Ja, 29. jul 2013 18:36)

Pa dok su ti ostali ginuli on je trcao samo kad je morao:). Inace, vazno je da ti generalizujes na osnovu jednog komentara pa pises u drugom licu mnozine.

Stevan

pre 10 godina

Sut po zemlji i goooooooooooooolllllll, goooooooooooooollllllll. Srbija je u finalu evropskog prvenstva. Dragi gledaoci da li je ovo moguce :?

Fika

pre 10 godina

Nisam 100% siguran, ali mi se čini da u ovoj reprezentaciji, izuzev Mitrovića, nema nijedan igrač Zvezde i Partizana, što je fenomenalan potez Drulovića. Jednostavno, nema tatinih i maminih sinova, menadžerskih pulena, nabeđenih novinskih zvezda splavova i "manekenki"...već momci koji žele da se dokažu i daju maksimum. Pa šta bude.

Kamo sreće kad bi Tole, Miha (ili bilo koji FSS pion) i Ramadani dozvolili da tako bude i u A selekciji...

(NastyB, 29. jul 2013 20:52)
# Link komentara
Ima Ozegovic iz Zvezde,ali je pozajmljen Banatu.Inace su standardni Markec i Ninkovic,a jos sa Vukanom Savicevicem,bicemo ubjedljivo najjaci u Evropi.

Alex

pre 10 godina

Bravo momci, barvo Uroše. …

PS: Nisam za teorije zavere (posebno protiv nas), ali nekako mi je utisak da ovaj komentator sa Eurosporta-a večito navija za naše protivnike, tj protiv nas, sve kao Portugal ima loptu, bolji je, stvara šanse, povisuje ton kada je im je šansa, očekuje izjednačenje, tako je bilo i protiv Francuske, a naročito protiv Turske. Ne znam, mozda je to samo subjektivan utisak
(Bryan Zentz, 29. jul 2013 16:07)

Verujem ti da je tako. Retko sam doziveo da neki strani komentator navija za nas.
Ja gledam isto na Eurosportu, ali na nemackom Eurosportu, a taj nemacki komentator je do sada odusevljen nasom igrom, pogotovo Mitrovicem.

Sta se tice utakmice, ja sam iznenadjen kako disciplinirano igraju nasi. Mozda bi trebali samo malo ofanzivnije da krenu u akcije i tako da stignu do drugog gola, da zavrse utakmicu. Do sada smo jos bolji, ali brzo moze da padne neki glupi gol, i onda je sve bilo uzalud.

A sta se tice himne ;) LUDILO ;)

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Meni stvarno nije jasna srpska fudbalska skola ... Iz kog razloga smo se mi povukli u drugom poluvremenu i pustili ih da drze loptu nikad necu shvatiti ... Onaj njihov desni bek sto je posle odigrao desno krilo je bio jedina opasnost i sam tim smo trebali da vrsimo presing non stop i da napadamo samo po levoj strani - umesto toga mi smo se povukli i bunarili prema Mitrovicu (ko Englezi, a koliko oni znaju najbolje govore njihovi rezultati) i tako davali tom jedinom opasnom igracu sansu da se odmara.

Inace svi oni kojima je klub vazniji od reprezentacije mogu samo da .....

dynamic moves

pre 10 godina

Zna li neko kakva je situacija sa ovim Đurđevićem, jel potpisao negde u inostranstvu? Dobar su tandem on i Mitar mada nije sigurno ni da ovaj drugi osataje u Partizanu.

Vaske_tb

pre 10 godina

Odbrana nam je krš. Levi bek je rupa, probijaju nam po levoj svaki put, beka nema nigde, barem imamo dobar napad samo da se ovaj Mitrović uozbilji.

krastavčević, beograd

pre 10 godina

Pobedi Srbija, braaaaaavooo momci! Slabo pratim nogomet, ko igra drugo polufinale? Ako se dobro sećam Hrvatska - Luksemburg, Hrvati su favoriti sigurno!

Sajmon

pre 10 godina

realno@...nemas ti pojma sta je savremeni fudbal..nek se tako seta u nekom evropskom klubu pa ces ga videt na tribine gde sedi a ne seta..

pes 3000

pre 10 godina

Citam komentare pa se pitam dali je igrala Srbija protiv Portugala ili su to bila samo 2 igraca...Aj za Rajkovica je jasno da je igrac utakmice ali gde je tu mesto Mitrovicu?Decko je neosporan talenat ali nije nista zasluzniji od ostalih momaka za dalji prolazak i neznam koji je cilj dizati samo njega u nebesa?Vidim neki pominju komplekse ako se isti igrac kritikuje-ko da nema pravo da se komentarise takva "velicina" od 18 leta...Ponavljam opet-decko je dobar fudbaler ali molim ostrascene partizanovce da ne padaju u vatru ako neko iskritikuje momka jer to su automatski "kompleksi" a to na ovoj vesti nije potrebno ni malo!Cestitke svima u Reprezentaciji i sto pre najurimo Ramadanija i njemu slicne iz naseg fudbala-pre gledamo finale Srbija - Spanija(Brazil,Nemacka...) jer... tako smo u mogucnosti :)

djordjevic

pre 10 godina

A sto da nam ne puste "Hej, Sloveni"? Pa zar jedni drugima kao iz nekih bizarnih navijackih "sala" ne namestamo da se pusti ta bivsa himna (KKPu u Pireju)? Kad ne postujemo sebe, ne postujemo jedni druge, sto i drugi da nas ne zezaju? Sreca pa ovi klinci odgovaraju na provokacije bas onako kako treba. Nisu oni krivi za bolest nacije.

AJMO SRBI!

Napred nasi, malo vise trcanja mora....

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!
(Stevan, 29. jul 2013 16:42)

I ja volim Drulovica, ali on nema pojma sa trenerskim poslom... Kasni sa izmenama, povlacimo se uvek kada damo gol i igramo tipicno srpski fudbal, svi iza lopte u blok,, ne zanima nas da predjemo centar i molimo se Bogu da ce ovi da promasuju u sledecih sat vremena... Potencijala ima u ovoj ekipi, i ona igra i ispod svojih mogucnosti, za sada je to dovoljno, ali mi generalno nemamo viziju kako odigrati svih devedeset minuta... Blistavih pola sata, a onda otaljavanje posla preostalih sat vremena. Sto se tice izmena, Antic nije smeo ni da pocne jer je najslabiji igrac ove ekipe(menja ga tek kad smo zbog njega primili gol i to zato sto se povredio), a trojac Mitrovic, Djurdjevic, Pavlovski nije smeo da igra zajedno drugo poluvreme... Zvog toga smo primili drugi, jer igramo bukvalno sa osam ipo igraca celo drugo (Djurdjevic je ponesto i pretrcao)....

Nejasno...

pre 10 godina

Nasi fudbaleri i definitivno snagu imaju za poluvreme i desetak minuta u drugom... I tako je i sa klubovima i sa reprezentacijom...

Dimitrije

pre 10 godina

Moze li neko da mi kaze da li ima Svetski kup za ovaj uzrast i kada se odrzava? I kako moze tamo da se plasira? Hvala. Dobro igramo samo mi se ne svidja sto nismo poveli u prvom sa dva razlike a mogli smo. Nadam se da cemo stisnuti i do kraja zavrsiti posao.

.

pre 10 godina

mitrovic sto dalje od repke.. covek samo rusi jedinstvo..svi se muce i trce samo on lagano.. kako je na kraju izveo penal uslo je maestralno ali pristup penalu je bio kao da je kristijano ronaldo u najmanju ruku a ne da tek treba da gradi ime..

Rondon

pre 10 godina

Gajetano- Ti ne trebas da komentarises ovo, zato sto ti fudbal ne znas, tako da se prebaci na neke druge vesti. Tekst ti nema veze sa vezom.

bistrać

pre 10 godina

Da li se to meni prividja, da smo mi igrali sa 12 fudbalera u postavi ili su ovi sa B92 upisali jednog igraca vise. Zbog toga ce nas verovatno diskvalifikovati, a za to je Tole kriv.

Rondon

pre 10 godina

Rajkovic fenomenalan, Golubovic bek za A repku, odlican sa loptom, Antic danas slabiji, inace sa najvecom fudbalskom inteligencijom. Filipovic i Veljkovic sasvim solidni, u finalu jos agresivnije. Maksimovic iako bez kluba, radi najveci posao, koji ne vidi svako preko tv. Milinkovic moze bolje. Pavlovski majstor fudbala, jednim potezom moze da resi. Djuka odlican, samo treba jos blize golu. Mitrovic najbolji igrac, nemoguc za cuvanje(iz licnog iskustva), najbolji spic Srbije, a tek 19god.

N.

pre 10 godina

Cestitke momcima, ali realno ni ovi igraci ni ova igra ne valja. Ne uspeh da vidim nijednog igraca za kog bih mogao reci da ce biti nesto posebno dobar. Gde je nestala ona poznata jugoslovenska skola, tehnika, kreativnost? Nista od toga mi vise nemamo...Samo neke duge lopte, nema osecaja, igre na prvu, slabo se barata loptom. Postali smo Madjarska.

Ratko

pre 10 godina

Ma pojma nemamo! U drugom delu nismo imali sut na gol Portugalaca. Oni nista posebno ne igraju i zabiju nam dva gola. Stvarno sramota a sve smo imali.u rukama za finale. Da smo ponovili igru iz prvog dela lagano bi zavrsili mec sa 2:0. A ovaj sudija je obican klovan, onakvu destrukciju i udarce od strane Portugalaca nije sankcionisao. Sada moramo u pruduzetke a Portugalci to nisu zasluzili. Mislim da smo u ovom mecu pokazali karakter i upornost a igra nam je katastrofa.

Rondon

pre 10 godina

Inace, ovde ima jos igraca. Golman Stosic, stoperi Stefan i Milan Savic, pa onda stoperi, Marinkovic i Lazic, pa Radakovic iz Bolonje, pa Luka Stojanovic iz Sportinga, inace fenomenalan par zadnjih veznih. Pa Jesic iz Kelna, fantastican tehnicar, pa Nastic, levi bek Vosa, pa spic Zvezde Stefan Mihajlovic, naravno i Vukan Savicevic... Ima jos dosta. Odlicna gener 94godista. Ali Drulovic bira. I izgleda da nije pogresio.

ccc, steta

pre 10 godina

Rece neko da je trener Drulovic genije. Nije jos dokazan. Ne znam sta sad moze da kaze taj komentator? U drugom poluvremenu nismo pokazali nista od igre. Gubimo. Ne znam da li je kriv trener ili igraci, ali dobro... i ovo je uspeh.

PimPong

pre 10 godina

Svaka cast momci! Nisam imao priliku da gledam utakmicu - pogledao sam skraceni snimak. Odusevili su me golovi i nasih i Portugalaca. Tako se igra fudbal. Rajkovic je bio fenomenalan. Kod golova nije nista mogao da ucini, a imao je nekoliko fantasticnih odbrana, naravno, ukljucujuci i penale.

Rondon

pre 10 godina

A sa Francuzima u grupi 1:1, ni mi ni oni u najjacim sastavima. Mozda bi nam bolje odgovarali Spanci, koji napadaju, uvek igraju, nisu grubi. A ne Francuska, ciji nam stil ne odgovara. Inace njihov poluspic, igrac PSG-a, doktor fudbala, igra kao da ima milion utakmica u nogama, fantasticna resenja. Trenirao sa sa njima kao klinci, u Evianu, camp Adidasa kao. Strasan igrac. Ali sve u svemu, mozemo do titule.

Marko

pre 10 godina

@Rondon
Hvala na informativnim komentarima. Stvarno izgleda da imamo veoma perspektivnu mladu generaciju. Plasim se samo da je ne upropaste ovi u FSS-u. Vec sad vidim kako posle ovog ogromnog uspeha (nezavisno od rezultata u finalu) FSS dovodi Drulovica u A reprezentaciju, da zamaze oci narodu, pa ga posle 6-12 meseci tera napolje, kao sto su ne tako davno uradili sa Djukicem.

Sajmon

pre 10 godina

A ovi sto misle da se ja ne razumem u fudbal evo sad mi izadje tiket..bohum x,3.30..esbjerg 2,3.20..ljungskil 2,4.00..sa 500 din.. 21120 din..malo li je ;)

Rondon

pre 10 godina

Da Ozegovic je iz Zvezde, a u Banatu je bio prosle jeseni. Trebao je da dodje sada i Marko Zivkovic, ali nzm iz kog razloga ga Partizan nije pustio, desni bek inace. Ninkovica nije isto pustio, a on je mogao umesto Lukovica po levoj. Sto se Savicevica tice, odlican igrac, i ma mesja u ovoj repki, i za prvih 11, iza Pavlovskog, umesto Milinkovica npr, ali nije tip igraca koji se svidja Drulovicu, a Drulke se kune u Pavlovskog, i misli da Vukan ne moze nikada da igra pored njega.

Bum tras

pre 10 godina

Neko pomenu da Partizan i Zvezda dovode strane igrace mlade a ne ove nase.
pa znate li koliko kosto jedan Pavlovski ili Djurdjevic, verovatno 300 000 i 30-40% od prodaje. a kad se preracunas i ne isplatti se cekati mladog igraca jer neko uspe neko ne.
e sad kad se bolje razmisli iskljucivi krivac za to je Karadzic. smanjenjem broja stranaca dozvolio je Stojicu i njemu slicnima da Partizanu i Zvezdi prodaju igrace po nenormalnim uslovima. za Milivojevica znamo kako je otiso u Cz a sto ne kaze za koliko su otisli Kojic i Luka u Partizan. Ne volim strance bolje nek igraju nasa deca,ali nek poveca broj stranaca,pa kad menadzer pocne da trazi astronomske cifre dovedes stranca, i tako jednom,dva puta i onda se spusta menadjerska provizija.

Djepeto

pre 10 godina

Izgubimo, nevalja. Pobedimo, nevalja. Dali je moguce ugoditi ovom Srpskom narodu
(Djepeto, 29. jul 2013 18:57)

A sto se krijes susjede, potpisi se lepo, ne izigravaj Srbina, molim lepo i hvala!
(Croasan Pinokio, 29. jul 2013 19:52)
Ti li si baba Vanga? Mora da u privatnom zivotu gatas po pticama ili gledas u pasulj

Marko

pre 10 godina

@Privatizacija
Prodaja igraca je sastavni deo fudbala i profesionalnog sporta uopste. Igraci igraju u reprezentaciji da brane boje svoje zemlje ali i zato sto je to odlicna sansa da budu vidjeni i prodati. I tu nema ama bas nista pogresno. Sasvim je logicno i zdravo da talentovan mlad covek ima ambiciju da napreduje u zivotu, nezavisno od zanimanja. Tako i mlad fudbaler koji ima talenat i zeljan je uspeha moze i treba da zeli nesto vise od domace lige. Ako nam najbolji igraju u reprezentaciji, dokazu se i prodaju se, sjajno. Problem je sto se kod nas forsiraju menadzerski igraci koji igrom nikako ne zasluzuju tu sansu, ali je dobijaju 'preko veze'. Ali to je vec druga prica.

Rondon

pre 10 godina

Inace, Lazar Markovic ne moze da igra za ovu repku zato sto je vec standardan A rep, i igrace 80 posto prvu postavu u Benfici, tako da i nije za ovu repku, ipak je i previse nego dokazan za ove ostale igraci. Ovi svi, izuzetni talenti, ali jos nijedan nije standardan clan svojih prvih timova u Superligi. Osim Mitrovica, koji posle ovoga postoje standardan clan A reprezentacije.

bistrać

pre 10 godina

Bistrac- Milinkovic-Savic, je jedno prezime.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rondon, 29. jul 2013 21:07)

Kako jedno, kad su dva. Nista mi nije jasno.

Rondon

pre 10 godina

Bistrac- Milinkovic-Savic, je jedno prezime.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rondon, 29. jul 2013 21:07) Kako jedno, kad su dva. Nista mi nije jasno. (bistrać, 30. jul 2013 14:34)
Okej, upravu si, dva prezimena, moja greska, ali je jedan igrac sa DVA prezimena.

Sajmon

pre 10 godina

Sta glumi ovaj mitrovic..nece da potrci..dok ostali ginu..glumi zvezdu sa 18 godina..kad je ovakav sad nikad od njega nece bit igrac..zapamtite!

.

pre 10 godina

mitrovic sto dalje od repke.. covek samo rusi jedinstvo..svi se muce i trce samo on lagano.. kako je na kraju izveo penal uslo je maestralno ali pristup penalu je bio kao da je kristijano ronaldo u najmanju ruku a ne da tek treba da gradi ime..

grujap

pre 10 godina

Momci igraju sa 10 igraca.Onaj Mitrovic potrcao nije obratite paznju.Vise sam se oznojao ja gledajuci nego on. Nemogu to da razumem, dok drugi ginu ja korziram.

N.

pre 10 godina

Cestitke momcima, ali realno ni ovi igraci ni ova igra ne valja. Ne uspeh da vidim nijednog igraca za kog bih mogao reci da ce biti nesto posebno dobar. Gde je nestala ona poznata jugoslovenska skola, tehnika, kreativnost? Nista od toga mi vise nemamo...Samo neke duge lopte, nema osecaja, igre na prvu, slabo se barata loptom. Postali smo Madjarska.

dejan

pre 10 godina

Hej Sloveni je najlepsa himna na svetu..daleko lepse zvuci nego Boze pravde,,
da je pameti i srece da je ostala Jugoslavija i Hej Sloveni,gde bi nam bio kraj,,,,u svemu,a posebno u sportu..zamislite sta bi bilo u svim sportovima da smo zajedno,a ne ove mini kvazi drzavice,,

Bryan Zentz

pre 10 godina

Bravo momci, barvo Uroše.

PS: Nisam za teorije zavere (posebno protiv nas), ali nekako mi je utisak da ovaj komentator sa Eurosporta-a večito navija za naše protivnike, tj protiv nas, sve kao Portugal ima loptu, bolji je, stvara šanse, povisuje ton kada je im je šansa, očekuje izjednačenje, tako je bilo i protiv Francuske, a naročito protiv Turske. Ne znam, mozda je to samo subjektivan utisak

Marijana

pre 10 godina

Lepo ide uz Hej Sloveni.
Kao sto je Jugoslavija bila država za razliku od Srbije, tako je i državna himna bila znatno lepša i melodičnija.

Ja

pre 10 godina

mitrovic sto dalje od repke.. covek samo rusi jedinstvo..svi se muce i trce samo on lagano.. kako je na kraju izveo penal uslo je maestralno ali pristup penalu je bio kao da je kristijano ronaldo u najmanju ruku a ne da tek treba da gradi ime..
(., 29. jul 2013 18:27)

И овде вас муче комплекси!!! Митар у 120 минуту шпринта за лоптом док сви падају од умора!!!

Andrej

pre 10 godina

И овде вас муче комплекси!!! Митар у 120 минуту шпринта за лоптом док сви падају од умора!!!
(Ja, 29. jul 2013 18:36)

Pa dok su ti ostali ginuli on je trcao samo kad je morao:). Inace, vazno je da ti generalizujes na osnovu jednog komentara pa pises u drugom licu mnozine.

Beograđanin

pre 10 godina

Cestitke momcima i selektoru Drulovicu! Sada na titulu, kada ako ne sada, to mora biti jedini cilj, a ne da se zadovoljimo finalnim ucescem. Ako izgubimo, ok, ali da damo sve od sebe, da se ne uplasimo velike prilike.
Sto se tice himne, nije to obican propust, jer nije bio prvi mec nasih na turniru, nego cetvrti. Volim Srbiju, zivim vani, ali kada dodjem u Beograd, cesto imam utisak da nisam u Srbiji, da sam u nepostojecoj drzavi, ta nekakva nostalgija za nepostojecim, prevazidjenim, nemogucim, iluzornim, besmislenim, je nesto nepojmljivo, to je farsa, i nigde nisam to drugde video i osetio. Drugi vole i cene vise sebe. Ovi momci mi medjutim daju nadu, na njihovoj generaciji je da vrate/izgrade identitet sebi i svojoj zemlji, koji nije izmisljan poput jugoslovenstva, koji je jedini postojao u kontinuitetu. Svaka cast na potezu posle intoniranja. Idemo po titulu, napred Srbija!
(Vaterpolo-fan, 29. jul 2013 19:28)
E prosto obožavam vas "od vani" kad se javljate i držite još predavanja! Šta ti znaš kako je ovde, dođeš na pet dana, i još ti ništa ne valja..što si onda pobegao, vrati se pa napravi postojeću državu!

Sajmon

pre 10 godina

A ovi sto misle da se ja ne razumem u fudbal evo sad mi izadje tiket..bohum x,3.30..esbjerg 2,3.20..ljungskil 2,4.00..sa 500 din.. 21120 din..malo li je ;)

Mile

pre 10 godina

Jos jednom li samo neko zatrazi Partizanu bilo kog bitnog igraca da im krse noge poreg drugorazrednih sudija, treba ga odbiti cak i ako ne moze da igra za klub u tom periodu. Benfika nije pustila Lazara Markovica iako im nije pocela ni domaca liga.

Zlatko

pre 10 godina

Kako B92 nezvanično saznaje, u toku poluvremena došlo je do sukoba na relaciji Mihajlović-Drulović. Čuvši njihovo pevanje Mihajlović je zatražio od Drulovića da kompletna ekipa igra protiv Hrvatske. Ipak, Drulović je to odbio, rekavši da tog dana njegova deca imaju zakazanu utakmicu i da ne mogu stići i na hor. Nije isključena mogućnost da FSS pošalje pismo UEFA sa zahtevom da se utakmica protiv Hrvatske odloži za jedan dan, kako bi Siniša imao hor na raspolaganju. Nadamo se da taj sukob iz svalčionice neće poremetiti naše dečake, i da će u drugom poluvremenu uspeti da sačuvaju prednost i plasiraju se u finale EP-a u FUDBALU.

Croasan Pinokio

pre 10 godina

Izgubimo, nevalja. Pobedimo, nevalja. Dali je moguce ugoditi ovom Srpskom narodu
(Djepeto, 29. jul 2013 18:57)

A sto se krijes susjede, potpisi se lepo, ne izigravaj Srbina, molim lepo i hvala!

krastavčević, beograd

pre 10 godina

Pobedi Srbija, braaaaaavooo momci! Slabo pratim nogomet, ko igra drugo polufinale? Ako se dobro sećam Hrvatska - Luksemburg, Hrvati su favoriti sigurno!

bistrać

pre 10 godina

Da li se to meni prividja, da smo mi igrali sa 12 fudbalera u postavi ili su ovi sa B92 upisali jednog igraca vise. Zbog toga ce nas verovatno diskvalifikovati, a za to je Tole kriv.

Ratko

pre 10 godina

Ma pojma nemamo! U drugom delu nismo imali sut na gol Portugalaca. Oni nista posebno ne igraju i zabiju nam dva gola. Stvarno sramota a sve smo imali.u rukama za finale. Da smo ponovili igru iz prvog dela lagano bi zavrsili mec sa 2:0. A ovaj sudija je obican klovan, onakvu destrukciju i udarce od strane Portugalaca nije sankcionisao. Sada moramo u pruduzetke a Portugalci to nisu zasluzili. Mislim da smo u ovom mecu pokazali karakter i upornost a igra nam je katastrofa.

Labud

pre 10 godina

fascinantno je kako nacionalisti i antinacionalisti pohrle da kpmentarisu sve i ironicno o himni uvek ima vise komentara nego o samoj utakmice. ostavite nas koji smo zbog fudbala ovde

Baki Zemunac

pre 10 godina

Ovo je nehumano tjerati djecu da igraju po suncu 120 minuta. Trebalo je preći na penale odmah poslije 90 minuta.
(ja, 29. jul 2013 17:51)

Daj prosipaj pamet na bagmintonu Hrvoje! Fudbal je igra gde se trci, puno trci! Uzgred, koliko godina decko imas i od kada pratis fudbal$

Vaske_tb

pre 10 godina

Odbrana nam je krš. Levi bek je rupa, probijaju nam po levoj svaki put, beka nema nigde, barem imamo dobar napad samo da se ovaj Mitrović uozbilji.

Torcida_Opuzen

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto

Napred nasi, malo vise trcanja mora....

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!
(Stevan, 29. jul 2013 16:42)

I ja volim Drulovica, ali on nema pojma sa trenerskim poslom... Kasni sa izmenama, povlacimo se uvek kada damo gol i igramo tipicno srpski fudbal, svi iza lopte u blok,, ne zanima nas da predjemo centar i molimo se Bogu da ce ovi da promasuju u sledecih sat vremena... Potencijala ima u ovoj ekipi, i ona igra i ispod svojih mogucnosti, za sada je to dovoljno, ali mi generalno nemamo viziju kako odigrati svih devedeset minuta... Blistavih pola sata, a onda otaljavanje posla preostalih sat vremena. Sto se tice izmena, Antic nije smeo ni da pocne jer je najslabiji igrac ove ekipe(menja ga tek kad smo zbog njega primili gol i to zato sto se povredio), a trojac Mitrovic, Djurdjevic, Pavlovski nije smeo da igra zajedno drugo poluvreme... Zvog toga smo primili drugi, jer igramo bukvalno sa osam ipo igraca celo drugo (Djurdjevic je ponesto i pretrcao)....

Sajmon

pre 10 godina

realno@...nemas ti pojma sta je savremeni fudbal..nek se tako seta u nekom evropskom klubu pa ces ga videt na tribine gde sedi a ne seta..

Vaterpolo-fan

pre 10 godina

Cestitke momcima i selektoru Drulovicu! Sada na titulu, kada ako ne sada, to mora biti jedini cilj, a ne da se zadovoljimo finalnim ucescem. Ako izgubimo, ok, ali da damo sve od sebe, da se ne uplasimo velike prilike.
Sto se tice himne, nije to obican propust, jer nije bio prvi mec nasih na turniru, nego cetvrti. Volim Srbiju, zivim vani, ali kada dodjem u Beograd, cesto imam utisak da nisam u Srbiji, da sam u nepostojecoj drzavi, ta nekakva nostalgija za nepostojecim, prevazidjenim, nemogucim, iluzornim, besmislenim, je nesto nepojmljivo, to je farsa, i nigde nisam to drugde video i osetio. Drugi vole i cene vise sebe. Ovi momci mi medjutim daju nadu, na njihovoj generaciji je da vrate/izgrade identitet sebi i svojoj zemlji, koji nije izmisljan poput jugoslovenstva, koji je jedini postojao u kontinuitetu. Svaka cast na potezu posle intoniranja. Idemo po titulu, napred Srbija!

Sabre

pre 10 godina

Da u Zvezdi malo mozga imaju pozdravili bi se sa Bajkom i PODHITNO Dzaju angazovali da krene u realizaciju transfera iz Jagodine.. ovaj mali je ogroman potencijal, i moze postati samo bolji, a vec je, iskreno, bolji golman daleko od Bajka-macke, Stojketa, i ekipe..

Svaka cast nasima, ne verujem da imamo mnogo sanse u finalu, ali nije ni bitno, momci zasluzuju ogromne cestitke sta god da se u finalu desi.

Stevan

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!

SRB

pre 10 godina

@Sajmon

Da si gledao ceo mec video bi da je Mitrovic trcao na svaku loptu.Ako ga ti pljujes sto u 100+ minutu ne trci jer,ocigledno nema vise snage da jurca na svaku loptu,nesto sa tobom nije u redu.Bar jednom mani se klubastva i da Srbija bude ispred tvog kluba(a pretpostavljam i koji je).
Cestitke momcima,svaka cast!

djordjevic

pre 10 godina

A sto da nam ne puste "Hej, Sloveni"? Pa zar jedni drugima kao iz nekih bizarnih navijackih "sala" ne namestamo da se pusti ta bivsa himna (KKPu u Pireju)? Kad ne postujemo sebe, ne postujemo jedni druge, sto i drugi da nas ne zezaju? Sreca pa ovi klinci odgovaraju na provokacije bas onako kako treba. Nisu oni krivi za bolest nacije.

AJMO SRBI!

Dejan

pre 10 godina

Nisu loši naši, Mitrovic prelezeran, fali Marković... I nije mi jasno zašto posle dobrog prvog poluvremena, prepuštamo inicijativu Portugalu, i odmah primamo 2 gola... Srećno dođosmo do produzetaka... Sad nam je ostalo ili penali ili gubimo... Naši pocrkali već na pocetku drugog poluvremena, kao da nije lopta stalno kod Portugalaca... Svi mladi u svim sportovima nam imaju slabu kondiciju, i potrebnu definiciju mišića, moraju na tome da rade...

Nejasno...

pre 10 godina

Nasi fudbaleri i definitivno snagu imaju za poluvreme i desetak minuta u drugom... I tako je i sa klubovima i sa reprezentacijom...

NemanJA

pre 10 godina

Vidim neki komentarisu Mitrovica, ali ti ljudi su ocigledno fudbal igrali samo na soniju...Pogledajte koliko je duela i skokova imao Mitar sa njihovim stoperima, da ste nekad igrali fudbal znali bi da na to odlazi daleko vise snage nego na sirovo trcanje...Mitrovic je takav tip igraca koji trazi kontakt, a ne sprinter kao Markovic npr...Zato molim bez nepotrebnih navijackih ostrascenosti i podrzimo ove momke svi zajedno do kraja...

sofronije

pre 10 godina

(Sajmon, 29. jul 2013 18:00)

Taj Mitrovic je ginuo ceo mec, i nosio odbranu na ledjima. To se naravno ne moze videti uvek, ali on se vrlo dobro gradio i oslobadjao cuvara, i na kraju niko od nasih nije imao snage. A onda, nonsalantno izvodjenje sa bele tacke, cisto da pokaze koliko hladan moze da bude. Samo neka nastavi da radi i imacemo pravog napadaca posle dugo dugo godina, a nekima je krivo.

djordjevic

pre 10 godina

Samo da kazem ovima sto kritikuju Mitrovica...On je, za svoje godine, najbolji klasican centarfor koga je Srbija imala u poslednjih 20+ godina. Ne bude li potpuno prso (a objasnicu zasto mislim da nece) bice sigurno bolji od Save, Kovacevica, Pantelica, Zigica, Lazovica...Ma ne bolji od njih (sto stvarno nije tesko), nego ce biti 2-3 klase iznad.

A sto mislim da nece da prsne, pa zato sto uprkos tome sto je drzak i izgleda prepotentno (nije to lose za centarfora), onakva fizicka snaga mu SIGURNO nije pala sa marsa. Decko je radnik i zato je tu gde je...A ako je neko radnik kao klinac, stvarno je malo verovatno da ce prestati da bude radnik. Usput, ima osecaj za igru i sebican je bas onoliko koliko to centarfor treba da bude. Drugim recima, ako moze je u poziciji da moze da sutne na gol, NEMA SANSE da nekome doda...ali nece da drvi i dribla i zadrzava loptu bez razloga.

el.special#2

pre 10 godina

Видео бих ове "коментаторе" да су они на месту младог Митровића! Играш са 18година нашу лигу где је циљ свим штоперима против Партизана, да те удвоје, пребију и ако имају среће повреде. После тога играш и тренираш за младу, па за А-селекцију, 330дана у години по 2тренинга дневно и онда не одеш да се одмориш него играш за омладинце где те тек туку јер све лопте иду на тебе. Ало људи?? -18год., спортски живот, трчиш и по киши и на 40степени, зар му не би било лакше da узме од кеве паре од ћалета лову и лепо оде на сплав, а не ту да трпи батине, ако већ кажете да се НЕ ТРУДИ !?

mica

pre 10 godina

Мени се баш свиђа коментатор са Еуроспорта, све је то субјективно. Ја волим и Ацу Стојановића, али баш гледам на Еуроспорту због исто доброг коментатора. Ови Португалци прљаво играју а онај ударац лактом над Ђурђевићем судија је видео и потпуно искулирао, ни жути да да.

realno

pre 10 godina

@Sajmon
Mitrovic se setka, setka, pa na kraju dade i oducujuci penal istim tim setkanjem.
On jednostavno igra u napadu i takvi igraci nikada ne trce puno, jer 90% vremena provedu na polovini protivnika.
Seti se samo na primer Savicevica i nekih slicnih napadaca.
Isto tako su se setali, ali radili ono sto i treba da rade - davali golove.
U fudbalu bekovi i vezni igraci najvise trce, a napadaci najmanje.
To je oduvek tako, ali izgleda da si ti poceo juce da pratis ovaj sport.

nenad

pre 10 godina

Bravo, momci. Svaka cast. Ovaj mali Rajkovic mnogo dobar golman. Odusevio me. Dovodite ga u Zvezdu pod hitno i dajte mu 5 godisnji ili 6 godisnji ugovor. Jos jednom bravo momci.

Rondon

pre 10 godina

Inace, Lazar Markovic ne moze da igra za ovu repku zato sto je vec standardan A rep, i igrace 80 posto prvu postavu u Benfici, tako da i nije za ovu repku, ipak je i previse nego dokazan za ove ostale igraci. Ovi svi, izuzetni talenti, ali jos nijedan nije standardan clan svojih prvih timova u Superligi. Osim Mitrovica, koji posle ovoga postoje standardan clan A reprezentacije.

Sloba

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto
(Torcida_Opuzen, 29. jul 2013 16:02)

Nije cudno ako si upoznat kako stvari funkcionisu kod nas. U reprezentaciji ne igraju najbolji nego oni koje menadzeri treba da "zavale", kumovi, is sl. (Neke zemlje imaju zakon po kojem dozvolu za igru moze da dobije samo fudbaler koji je igrao X meceva za reprezentaciju.) Za mladu igraju oni koji nemaju pametnija posla - tako je Mitrovic u timu jer ima kartone pa ne moze da igra za Partizan. Vidis, cak i tako je bolje nego kad menadzeri sastavljaju spisak.
U nasoj reprezentaciji nema kapitena Mancester Junajteda Vidica, nema najboljeg igraca Portugala Nemanje Matica, ali "igra" Scepakadabra. Ako neki selektor pocne da pokazuje rezultate i znake samostalnosti bice u najkracem roku zamenjen karikaturama.

Konstantno ista prica... Otkazati pripreme, jer ocigledno nemaju nikakvog efekta na nase fudbalere...

pre 10 godina

Mene samojedno kopka, da li se svi u svetu drogiraju, ili nasi najmanje treniraju? Mi smo u svakoj utakmici, bilo klupskoj, ili reprezentativnoj debelo inferiorni kada je trcanje u pitanju... Dobro kad svi nasi zivi docekase penale...

Nije prvi put

pre 10 godina

Da se nikad vise ne dogadjaju ovakve greske s himnom (i protokolom, uopste), mislim da je najbolje poslati Nikol F. Dzemiju da ona to sredi. Garant, nikom vise nista slicno nece pasti napamet.

Nego:

Slicna stvar sa nasom drzavnom himnom desila se i nekoliko godina pred rat (u kojem Srbija "nije" ucestvovala, jelte!) i dok je jos bila aktuelna za celu SFRJ "Hej, Sloveni".

Naime, repr. SFRJ je igrala neki nezvanicni turnir u nekoj od zemalja Beneluksa (cini mi se) i tada je umesto "Hej, Sloveni" pustena "Lijepa nasa". Rukovodstvo repr. je munjevito reagovalo, pa je himna prekinuta. Nasi nisu hteli da igraju dok se ne odsvira prava, vazeca himna.
Stvar je spasao neki taksista (nas covek) koji je slusao prenos u svom autu. I on je odneo himnu koja je odsvirana, pa je i utakmica odigrana.

PS Ovi nasi momci me mnogo podsecaju na onu ekipu koja je u Cileu osvojila Sv.prvenstvo (Mijatovic, Prosinecki, Boban, Suker...). Vidi se da su odlucni da se nadigravaju i POBEDE.

PS2: Is, bre, hejteri. Vi znate ko se zalaze, a ko ne. Sram vas bilo!!!

Djepeto

pre 10 godina

Izgubimo, nevalja. Pobedimo, nevalja. Dali je moguce ugoditi ovom Srpskom narodu
(Djepeto, 29. jul 2013 18:57)

A sto se krijes susjede, potpisi se lepo, ne izigravaj Srbina, molim lepo i hvala!
(Croasan Pinokio, 29. jul 2013 19:52)
Ti li si baba Vanga? Mora da u privatnom zivotu gatas po pticama ili gledas u pasulj

pes 3000

pre 10 godina

Citam komentare pa se pitam dali je igrala Srbija protiv Portugala ili su to bila samo 2 igraca...Aj za Rajkovica je jasno da je igrac utakmice ali gde je tu mesto Mitrovicu?Decko je neosporan talenat ali nije nista zasluzniji od ostalih momaka za dalji prolazak i neznam koji je cilj dizati samo njega u nebesa?Vidim neki pominju komplekse ako se isti igrac kritikuje-ko da nema pravo da se komentarise takva "velicina" od 18 leta...Ponavljam opet-decko je dobar fudbaler ali molim ostrascene partizanovce da ne padaju u vatru ako neko iskritikuje momka jer to su automatski "kompleksi" a to na ovoj vesti nije potrebno ni malo!Cestitke svima u Reprezentaciji i sto pre najurimo Ramadanija i njemu slicne iz naseg fudbala-pre gledamo finale Srbija - Spanija(Brazil,Nemacka...) jer... tako smo u mogucnosti :)

gandalf

pre 10 godina

Rajkovic, Golubovic, Maksimovic, Pavlovski, Djurdjevic i Mitrovic...odmah poziv za A reprezentaciju!!! Zvezda bolje da je dovela malog Pavlovskog nego Ninkovica, em mladji em ce biti mnogo bolji igrac!!!

ccc, steta

pre 10 godina

Rece neko da je trener Drulovic genije. Nije jos dokazan. Ne znam sta sad moze da kaze taj komentator? U drugom poluvremenu nismo pokazali nista od igre. Gubimo. Ne znam da li je kriv trener ili igraci, ali dobro... i ovo je uspeh.

crni

pre 10 godina

Iskrene čestitke momci. Mitrović nije normalan, ali baš zato je neviđen igrač. Sve u svemu ogroman uspeh, a onako kako je počelo "svetom pesmom" tako je i završeno - tipično jugoslovenski.
P.S. ove MOMČINE nije trebalo terati da pevaju himnu, sami su se organizovali i makar samo zbog toga - MOMČINE kapa i naklon do zemlje.

Boki

pre 10 godina

Bravo deco, svaka vam cast, cestitam i Ljubinku Drulovicu, krivo mi je samo sto ce Tole i ostala svita u savezu ovaj uspeh da pripisuje sebi.

neko

pre 10 godina

@ja
A sta je tu nehumano?
Pa i treba da trce. To im je posao, a za to su i lepo placeni.
Kad ce da trce ako ne sa 17-18 godina?
Pa ja sam u njihovim godinama trcao i vise od njih i to besplatno.
Fudbal se i svodi na trcanje.
Ako nisu hteli da trce, trebali su da izaberu stoni tenis.
Svasta covek ovde moze procitati.

spale

pre 10 godina

Generacija Baneta Ivanovica, Jankovica i ostalih je u Nemackoj 2003. igrala finale na euro U21 i tad smo mislili da imamo ekipu za narednih 10ak godina..kad ono ni plasman na neko EP..a na rang listi FIFA 40i...sta li ce sa ovim momcima biti?

Bunar

pre 10 godina

Samo da kazem ovima sto kritikuju Mitrovica...On je, za svoje godine, najbolji klasican centarfor koga je Srbija imala u poslednjih 20+ godina. Ne bude li potpuno prso (a objasnicu zasto mislim da nece) bice sigurno bolji od Save, Kovacevica, Pantelica, Zigica, Lazovica...Ma ne bolji od njih (sto stvarno nije tesko), nego ce biti 2-3 klase iznad. A sto mislim da nece da prsne, pa zato sto uprkos tome sto je drzak i izgleda prepotentno (nije to lose za centarfora), onakva fizicka snaga mu SIGURNO nije pala sa marsa. Decko je radnik i zato je tu gde je...A ako je neko radnik kao klinac, stvarno je malo verovatno da ce prestati da bude radnik. Usput, ima osecaj za igru i sebican je bas onoliko koliko to centarfor treba da bude. Drugim recima, ako moze je u poziciji da moze da sutne na gol, NEMA SANSE da nekome doda...ali nece da drvi i dribla i zadrzava loptu bez razloga.(djordjevic, 29. jul 2013 19:05)

Navijam za Zvezdu od kada znam za sebe, i potpisujem tvoj komentar! Nadam se da ga čeka duga (inostrana) karijera, i da dugo igra za repku! Inače svaka čast momcima, zaslužili su prolaz! A sada na zlato!

ZR

pre 10 godina

Pokazalo se da boj ne bije himna, vec znanje, hrabrost, motivacija, spremnost i veliko srce.
Rajkovic pod hitno mora u A reprezentaciju, treba nam takav golman. Neka se kali i stasava. Mlad je, ali zar to nije bio i Kasiljas svojevremeno?

NastyB

pre 10 godina

Nisam 100% siguran, ali mi se čini da u ovoj reprezentaciji, izuzev Mitrovića, nema nijedan igrač Zvezde i Partizana, što je fenomenalan potez Drulovića. Jednostavno, nema tatinih i maminih sinova, menadžerskih pulena, nabeđenih novinskih zvezda splavova i "manekenki"...već momci koji žele da se dokažu i daju maksimum. Pa šta bude.
Kamo sreće kad bi Tole, Miha (ili bilo koji FSS pion) i Ramadani dozvolili da tako bude i u A selekciji...

olimpijac

pre 10 godina

au koliko dobro igramo, za razliku od seniora, lako vezemo po 3 pasa, ali mene odusevljava igra veznog reda,tj.igra u fazi odbrane kada nemamo loptu...i da ne zaboravimo, Lazar Markovic i Ninkovic su imali pravo da igraju za ovu generaciju, i hteli su, ali im klubovi nisu dali

dynamic moves

pre 10 godina

Zna li neko kakva je situacija sa ovim Đurđevićem, jel potpisao negde u inostranstvu? Dobar su tandem on i Mitar mada nije sigurno ni da ovaj drugi osataje u Partizanu.

Alex

pre 10 godina

Bravo momci, barvo Uroše. …

PS: Nisam za teorije zavere (posebno protiv nas), ali nekako mi je utisak da ovaj komentator sa Eurosporta-a večito navija za naše protivnike, tj protiv nas, sve kao Portugal ima loptu, bolji je, stvara šanse, povisuje ton kada je im je šansa, očekuje izjednačenje, tako je bilo i protiv Francuske, a naročito protiv Turske. Ne znam, mozda je to samo subjektivan utisak
(Bryan Zentz, 29. jul 2013 16:07)

Verujem ti da je tako. Retko sam doziveo da neki strani komentator navija za nas.
Ja gledam isto na Eurosportu, ali na nemackom Eurosportu, a taj nemacki komentator je do sada odusevljen nasom igrom, pogotovo Mitrovicem.

Sta se tice utakmice, ja sam iznenadjen kako disciplinirano igraju nasi. Mozda bi trebali samo malo ofanzivnije da krenu u akcije i tako da stignu do drugog gola, da zavrse utakmicu. Do sada smo jos bolji, ali brzo moze da padne neki glupi gol, i onda je sve bilo uzalud.

A sta se tice himne ;) LUDILO ;)

Gajetano

pre 10 godina

U 1. poluvremenu bili smo fizicki, takticki i tehnicki superiorni. Trebalo je da povedemo sa 2-3 gola razlike, ali nismo. U drugom je sve to netragom nestalo...

Zasto je Drulovic naredio da se "parkira autobus" u 2. poluvremenu? Nedostatak kondicije, cuvanje rezultata, ili nesto trece? Nista novo u nasem selektorskom a verovatno i igrackom mentalitetu. Gde se radja taj kukavicko-gubitnicki mentalitet, pitanje je svih pitanja. Ipak, bez obzira na rezultat i limitiranog selektora jasno je sledece:

1) Nasi klubovi imaju dobre omladinske skole i ovo je samo jedan od niza uspeha omladinskih selekcija. A fali nam nekoliko igraca ovog uzrasta koji su priznate fudbalske nade i vec igraju u ozbiljnim evropskim klubovima. Da pomenem Lazu Markovica...

2) Seniorska selekcija tone sve dublje. Gde nestaju ove mlade generacije, gde se izgubi fizika, tehnika, taktika? Ovo je za ozbiljnu antropolosko-sociolosku studiju (mislim da nema veze sa sportskom dimenzijom), mada sustinu vec znamo: gube se u politicko-birokratsko-menadzerskom brlogu, gde nam uglavnom i cela zemlja pociva.

P.S. Nase fudbalske omladinske selekcije vec neko vreme postizu bolje rezultate od kosarkaskih, sto je vec fenomen za sebe. A onda nestaju u vidu lastinog repa. Cudno, zar ne? Moja teza je da je "seniorska fudbalska reprezentacija najverniji odraz nacionalnog bica". Ko misli da je ovo glupost, mozemo da polemisemo (ali kulturno).

Pozdrav,

branko

pre 10 godina

Не знам хоће ли имати знања и среће , али онаквим пуцањем одлучујућег пенала Митровић је показао да има карактер великог играча. Ипак за ову победу најзаслужнији је голман Рајковић. Браво момци! Трачак наде за наш фудбал.
По ко зна који пут се потврдило моје запажање: одлучујуће пенале не треба да пуцају левоноги играчи. Нису погодили ни наш ни Португалац.

Sumadinac_91

pre 10 godina

Bravo momci,napred Srbija!
Taman ce ovaj gudacki orkestar lepo da uvezba "Boze pravde" za finale,a ovih par ovde mozda i provale da Jugoslavija ne postoji.

Kapetan Esid

pre 10 godina

Bravo za Rajkovića! Genije na golu. Mitrović rastura! Bravo za ceo tim, a nije mi jasno zašto vređati Mitrovića kad je dečko i snažan i spretan, a i odlično je igrao.

LM

pre 10 godina

Za one koji ne znaju...
Predrag Rajkovic.
Pozicija: Golman.
Rodjen: 31.10.1995.god.
Mesto rodjenja: Negotin.
Klubovi: Hajduk Veljko Negotin, Jagodina.

Pedja

pre 10 godina

Pustili su nam pogresnu himnu, Portugalci igraju kao mesari u klanici, sudija Englez se pravi Englez...ali idemo u finale! Napred, Srbija!

Nataeos

pre 10 godina

samo naprijed srbi navijam za vas ta necu za portugal. ali cudno je da ste u ovim manjim izrastima strasno dobri dok ova starija celjad vam nista ne vole trcat.sramota. u nas je obrnuto
(Torcida_Opuzen, 29. jul 2013 16:02)
U vas nemate nase Menadjere...

Crveno-bela Munja

pre 10 godina

Bravo momci,kupili ste nas ovim potezom i dokazali da ste prave patriote a posto ste pevali ko jedan zasluzujete da igrate kompletno u istom sastavu umesto onih manekena u A timu! P.s samo hrabro u nastavku,za nasu Srbiju i radost fudbalsku!

i lozi se :)

pre 10 godina

Au, Brajane. Pa ne znam jel mislis na srpskog komentatora sa Eurosporta ili na onog sto prenosi na engleskom? Ovaj nas, Smiljan Banjac, bas navija za nase.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Meni stvarno nije jasna srpska fudbalska skola ... Iz kog razloga smo se mi povukli u drugom poluvremenu i pustili ih da drze loptu nikad necu shvatiti ... Onaj njihov desni bek sto je posle odigrao desno krilo je bio jedina opasnost i sam tim smo trebali da vrsimo presing non stop i da napadamo samo po levoj strani - umesto toga mi smo se povukli i bunarili prema Mitrovicu (ko Englezi, a koliko oni znaju najbolje govore njihovi rezultati) i tako davali tom jedinom opasnom igracu sansu da se odmara.

Inace svi oni kojima je klub vazniji od reprezentacije mogu samo da .....

Миле

pre 10 godina

Крај регуларног дела утакмице, бледуњаво, али има још шансе, осим ако се иницијатива препусти Португалу.
Две ствари хоћу да истакнем у овом тренутку.
Прва: Да га не урекнем до краја утакмице, али мислим да смо коначно добили доброг голмана у овом момку Рајковићу. У ових деведесет минута нити једна грешка, нити један нерезонски потез, сигура. Само настави момче младо.
Друга: Коментатор. Замислите хрватског (или било којег другог) коментатора који каже Хрватска репрезентација је ово или оно, него искључиво НАША. Ко зна можда српска репрезентација и није НАША за овог Сзојановића.
Са срећом у наставку.

Barcaboy

pre 10 godina

Svaka cast nasim igracima!! Svaka cast Mitrovicu za penal,pogodio je malu mrezu sto nije nimalo lako PLUS je bio odlucujuci penal..Svaka cast svim igracima i golmanu Rajkovicu!!

njaVa

pre 10 godina

Bravo Rajkovicu majstore !!!
Njega treba zvati, a ne Stojkovica, Brkica, Jorgancevica u reprezentaciju.
Idemo po zlato !
Srbijo moja ponosna budi !

Bole

pre 10 godina

Za ove koji pljuju Mitrovica, pravo cudo da je uopste mogao da odigra mec do kraja posle pogibeljnog starta nad njim pocetkom 2. poluvremena.

Tottenham

pre 10 godina

svaka cast svakom momku,ali mene je zadivio Rajkovic sto zbog penala sto zbog igre,prvo poluvreme sjajno,posle smo nenormalno pali,ali sve se odlicno zavrsilo,jos jednom svaka cast svima od strucnog staba do svakog igraca po na osob

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

svaka cast nasim deckicima..kad sem gledao prvu utakmicu protiv turske nisam verovao mnogo da ce mo nesto znacajnije napraviti na EP ,ekipa se uz utakmicu u utakmicu sve bolje snalazila i tu im treba skinuti kapu do poda.sa ovim finalom srbija je definitivno najuspesnija zemlja balkana na omladinskim turnirima.(2 u21 ep finala ,jedno finale u 19EP i jedno polufinale u 19EP) komsije hrvati su se mnogo hvalili da imaju super mega talentovanu momcad kad su pre mesec ipo igrali u 19 EP pa su onda kukali kao nisu im igrali dva najbolja igraca.nisu ni srbima na ovom turniru igrala dva najbolja(lazar markovic i ninkovic iz partizana) pa smo stigli do finala.daje ovo nadu samo uvek je veliki korak od juniora do seniora ,verujem da ce mitrovic ,pavlovski ,djurdjevic biti igraci velikog kalibra pogotovo pavlovski..

bilo kako bilo ajmo ajde svi u napad;)!!!

Dejan78

pre 10 godina

Bravo, momci!
Nije u redu posebno izdvajati bilo koga, ali ipak, Rajkovic je dokazao da je golman koji odlicno zna da cita penale. Sinisa, odlazi; Ljubinka za skeletora!

savio

pre 10 godina

Batalite Zvezdu, Partizan i ostale klubove! Ovo je reprezenzacija SRBIJE i tu treba da smo udruzeni i slozni! Srecno momci i u finalu!

Fika

pre 10 godina

Nisam 100% siguran, ali mi se čini da u ovoj reprezentaciji, izuzev Mitrovića, nema nijedan igrač Zvezde i Partizana, što je fenomenalan potez Drulovića. Jednostavno, nema tatinih i maminih sinova, menadžerskih pulena, nabeđenih novinskih zvezda splavova i "manekenki"...već momci koji žele da se dokažu i daju maksimum. Pa šta bude.

Kamo sreće kad bi Tole, Miha (ili bilo koji FSS pion) i Ramadani dozvolili da tako bude i u A selekciji...

(NastyB, 29. jul 2013 20:52)
# Link komentara
Ima Ozegovic iz Zvezde,ali je pozajmljen Banatu.Inace su standardni Markec i Ninkovic,a jos sa Vukanom Savicevicem,bicemo ubjedljivo najjaci u Evropi.

Rondon

pre 10 godina

A sa Francuzima u grupi 1:1, ni mi ni oni u najjacim sastavima. Mozda bi nam bolje odgovarali Spanci, koji napadaju, uvek igraju, nisu grubi. A ne Francuska, ciji nam stil ne odgovara. Inace njihov poluspic, igrac PSG-a, doktor fudbala, igra kao da ima milion utakmica u nogama, fantasticna resenja. Trenirao sa sa njima kao klinci, u Evianu, camp Adidasa kao. Strasan igrac. Ali sve u svemu, mozemo do titule.

drmr

pre 10 godina

@Torcida_Opuzen
Nije to do igraca kada dodju do seniora, nego do Toleta i selektora koji naprave pakt,i razigravaju od raznoraznih menadzera igrace.Sto se tice mladjih kategorija njih vode odlicni selektori koji biraju najbolje igrace a ne one koji im nametnu menadzeri.E u tome ti je razlika zbog toga od odlaska gospodina Antica nas fudbal nevidjenom brzinom propada.
AJMO MOMCI DO POBEDE,pa u finalu sta bog da!

Stirpa

pre 10 godina

Манекени из А селекције угледајте се мало на ове момке. Тако се игра за Србију бре!

Đon-travolta

pre 10 godina

Bravo! :))) Fantastičan uspjeh, kada se uzme u obzir kako su se Portugalci ponašali nakon primljenog gola u prvom poluvremenu, i šta je sve glavni sudija zaboravio da sankcioniše! Sjajan gol za 2:2! Prijem i kontrola lopte za udženike! :) Još jednom sve čestitke na finalu! ;)

sale_bcn

pre 10 godina

BRAVO ORLICI!!!
Vidim Zvezda i Partizan dovode mlade reprezentativce Gane i Perua....A ovi sto stizu do finala Evropskog Prvenstva nemaju mesta kod vecitih..,ajd jos Partizan i nekako ima dobru skolu u Teleoptiku ali Zvezda uzas,pouzdano znam da je Golubovic gotovo najuren iz Zvezde pa je decko otiso u OFK,takvih primera ima na pretek....Danas smo videli da decko od 17 god. brani kao da ima 30,siguran u vazduhu istrcava perfektno Rajkovic za cistu desetku,Zvezdi fali golman ali neko je slep da vidi Talenat u ovom klincu.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Ako se malo prisetimo bili smo na evropskim dva puta u finalima i polufinalima do 21g.Veliki uspeh.E onda se umesaju tzv.menadzeri unistenja srpskog fudbala i na kraju ga i uniste Kod nas se klinci radjaju sa talentom i to nebitno sa kojim.Dar od Boga.Medjutim onda roditelji upropaste to jer poveruju neznancima koji se bogate na tudjim ledjima i samo za svoju korist.Mnogi klinci ne postanu ono sto bi realno mogli da budu.Na zalost sami smo krivi nasem destruktivnom zivotu misleci da samo novac donosi uspeh i srecu.

Nataeos

pre 10 godina

Lepo je videti vecinu komentara za nasu ekipu Srbije i bez prepucavanja pfc-czv!! Momcima bravo i da se ne zaboravi cestitke Ljubinku!!!!!!!

Markonato-RSA

pre 10 godina

Ako Drula ne ume i ne uspe da ih pripremi psihički za finalni meč, onda niko neće. Zaboraviti privremeno na provokacije i jeftina izazivanja, i samo u finalu do daske, a posle sve uz osmeh...

Rondon

pre 10 godina

Gajetano- Ti ne trebas da komentarises ovo, zato sto ti fudbal ne znas, tako da se prebaci na neke druge vesti. Tekst ti nema veze sa vezom.

Sajmon

pre 10 godina

Svaki igrac koji trci i bez lopte otvara se i trazi i dolazi u bolju poziciju za sansu za asistenciju..teze ga prati protivnicka odbrana..i uvek je u igri i daje veci izbor u resenjima sta sa loptom..a najvaznije je sto trcanjem hvata ritam igre i uvek je aktivan,zagrejan,koncetrisan...jos plus ako je tehnicki potkovan..to je put ka vrhunskom fudbaleru i sportisti ..

Rondon

pre 10 godina

Da Ozegovic je iz Zvezde, a u Banatu je bio prosle jeseni. Trebao je da dodje sada i Marko Zivkovic, ali nzm iz kog razloga ga Partizan nije pustio, desni bek inace. Ninkovica nije isto pustio, a on je mogao umesto Lukovica po levoj. Sto se Savicevica tice, odlican igrac, i ma mesja u ovoj repki, i za prvih 11, iza Pavlovskog, umesto Milinkovica npr, ali nije tip igraca koji se svidja Drulovicu, a Drulke se kune u Pavlovskog, i misli da Vukan ne moze nikada da igra pored njega.

Rondon

pre 10 godina

Inace, ovde ima jos igraca. Golman Stosic, stoperi Stefan i Milan Savic, pa onda stoperi, Marinkovic i Lazic, pa Radakovic iz Bolonje, pa Luka Stojanovic iz Sportinga, inace fenomenalan par zadnjih veznih. Pa Jesic iz Kelna, fantastican tehnicar, pa Nastic, levi bek Vosa, pa spic Zvezde Stefan Mihajlovic, naravno i Vukan Savicevic... Ima jos dosta. Odlicna gener 94godista. Ali Drulovic bira. I izgleda da nije pogresio.

ja

pre 10 godina

A Ljubinko Drulović Vam je selektor? Kako sam volio tog igrača, pogotovo dok je igrao za Porto. Sretno s Portugalcima, oni su jedna od rijetkih reprezentacija koju Hrvatska nikada nije pobijedila.

gandalf

pre 10 godina

Odbrana nam je losa, jedino golman(Rajkovic) i desni bek(Golubovic) su dobri...od veznih Pavlovski je pravi plejmejker, Lukovic e dobar sa loptom kao Meleg, Mitrovic i Djurdjevic konacno 2 savremena napadaca, brza, jaka, konkretna sa loptom...ako iz ove generacije izvucemo barem 5-6 igraca plus L.Markovic i Ninkovic, uz Matica i Ljajica i odbrane iz trenutne reprezentacije i nekoliko dobrih ofanzivnih veznih, imamo sasvim dobru, modernu ekipu na duze staze...uz novog selektora momcima dati sansu bez pritiska, suludih ciljeva i ideja kojih ima sadasnji selektor!!!

Aleksandar

pre 10 godina

Ljubinko Drulović - genije kao igrač, genije kao selektor. Draga fudbalska mafijo, ne rasturajte ovu ekipu već ostavite Ljubinka i klince dok ne stasaju za U-21 ekipu a kasnije i za A-tim. Uspeh zagarantovan!
(Stevan, 29. jul 2013 16:42)

Jesi ti blesav, znaš li ti osnovne stvari o ekonomiji, ako uloviš i sklopiš ugovor sa fudbalerom makar on imao dve leve nogo, onda ga moraš progurati u reprezentaciju. Nema veze što se reprezentacija s njim neće usrećiti, bitno je da mu cena poraste i da onda obrneš uloženi novac. To ti je kao trgovina akcijama, kupiš jeftino, pa probaš da prodaš što skuplje. J.beš to što ovi klinci i selektor im postižu rezultate, to neće biti dobro za menadžersku elitu, njih samo lova zanima. Dok je bilo bitno naći dobre igrače i dok su ti isti igrači uživali u igri i dobrim potezima, bilo je fudbala u nas, sad kad su bitne pare, nema 2 tačna dodavanja, ne poznaju osnove fudbala (ne znaju da štopuju, šutnu, odaju, nemaju kondicije da trče...), ali ima para zato. Dobro nisu milioni u pitanju, ali zar je i par stotina hiljada evra malo na ovu skupoću!

Stevan

pre 10 godina

Sut po zemlji i goooooooooooooolllllll, goooooooooooooollllllll. Srbija je u finalu evropskog prvenstva. Dragi gledaoci da li je ovo moguce :?

Bane

pre 10 godina

Trčanje, trčanje, i samo trčanje svih 90 minuta, to je ono što nam fali da bi ovakve utakmice završavali rutinski. Bravo momci, vi ste ponos srpskog naroda!

gremlin

pre 10 godina

...sada cemo prisustvovati tradicionalnom PRINCIPU sutiranja penala by Aca Stojanovic...btw Bata Djora sa ovom ekipom imao nula bodova,a igrali smo kuci,a on direktor za "trenerske licence"e sad ono glavno bravo orlovi,bravo Drulovicu...u finalu samo hrabro...p.s.ko se seca Druloviceve asistencije protiv Ceske u 93 minutu...Drulo spremi vojnike za boj i zlato...

Zuki

pre 10 godina

Svaka cast momci!
Kao i vecini ni meni nije jasno ono povlacenje u odbranu u drugom poluvremenu. Umor? U prvom se portugalci nisu videli jer im nismo dali prostora za igru. A onda u drugom bez razloga krenuli da se branimo ispred sesnaesterca. I manje kvalitetan tim bi iskoristio toliko poklonjenog terena.
Samo neka se momci oporave pa protiv spanaca 90 minuta da se izgine od borbe. Kad ce ako nece u finalu. Veliki uspeh je i finale u svakom slucaju.

Goran

pre 10 godina

Bravo legende, bravo momci, svaka čast, sve pohvale i golmanu, odlično je branio tokom čitave utakmice a za odbranjene penale nemam reči hvale. Ljubinko Drulović je za mene bio jedan od najboljih i najskormnijih fudbalera u Srbiji. Ajmo "Drulovci" ,čvrsto i u finalu, mada sta god uradili u finalu, ovo je ogroman uspeh.

gandalf

pre 10 godina

Pre 2 godine cuveni,jedinstveni,savremeni i covek ispred svog vremena, strucnjak zvani "Bata Djora" je sa ovim momcima u sred Srbije ispao u grupnoj fazi takmicenja sa sva 3 poraza!!! Rekao je tada da ti momci ocigledno nemaju kvalitet, a i verovatno su imali malo vremena da se sprema..tricavih godinu ipo dana je uigravao ove momke, vodio ih po raznoraznim kampovima ne bi li se sto bolje upoznali i uigrali...momci za to vreme nisu isli u skolu, nisu mesecima bili kod kuce, cak su i roditelji pisali protesno pismo savezu ne bi li dozvali pameti naseg maga, jednog jedinog, neponovljivog "Bata Djoru", a imao je tad i bolju ekipu od ove!!! Ne zelim da komentarisem Drulovica, ipak je i on izdanak cuvene trenerske skole fudbalskog saveza gde je vec pomenuti "Bata Djora" bio doskora direktor...
Nisu nama problem ni Litvanci sto nas zajedno sa UEFA-om provociraju sa himnom, ni sudije koje cesce sude na nasu stetu nego u korist( lakat nad Djurdjevicu u prvom poluvremenu,direktno iskljucenje i suspenzija jedno 5 meceva),mi sami sebe gazimo sa kvazi znanjem koje prenose kvazi strucnjaci i demagogija koja ih vec decenijama krasi...pustite vise tu decu da IGRAJU FUDBAL, a sistem koji je izbacio "Bata Djoru" i njemu slicne podhitno menjati dok nije kasno, nije dovoljno promeniti dva tri coveka, nego svi napolje pa sve iz pocetka...jer kolko god da oni upropaste opet se pojave ova talentovana deca(ne znam odakle vise) i pokazu nam da ima nada za nas fudbal !!!

Talični Tom

pre 10 godina

Lep uspeh ovih klinaca, ali je glavni problem ovde kako ih sačuvati menadžerskog uticaja, pa napraviti od njih solidan tim za jedno pet godina kada bude sledeći Svetski kup.
Takođe, tu je i "problem" mentaliteta - odsustvo agresivnosti i aktivnosti kada je potrebno...(Mada su pokazali kada krenu napred posle 5-6 minuta daju gol!!!)
Isto tako, veliko je pitanje da li Srbija ima ljude u fudbalskom savezu koji bi ispratili kvalitet igrača koji je ISPRED njih...
U svakom slučaju, SREĆNO MOMCI U FINALU !!!

Babin_zub

pre 10 godina

Bravo momci!
Mislim da nam je vec u drugom delu ponestalo snage,da je koncentracija bila ispod nivoa,ali da portugalci nisu prikazali nista zbog cega bi trebali da zale sto nisu prosli.Mislim da ce spanci pregaziti francuze.
Nas golman skolski brani,vidi se da se radi sa njim,dok iz Mitrovica izbija iskustvo i rutina.Sta znaci kada igras standardno za prvi tim...
Ajmo do kraja,svaka cast!

jagodinac

pre 10 godina

Za one koji ne znaju...
Predrag Rajkovic.
Pozicija: Golman.
Rodjen: 31.10.1995.god.
Mesto rodjenja: Negotin.
Klubovi: Hajduk Veljko Negotin, Jagodina.
(LM, 29. jul 2013 19:56)

samo mala dopuna: on i 'RISE' FILIPOVIC su ucenici Elektrotehnicke i gradjevinske skole NIKOLA TESLA u Jagodini( na sta smo mi u skoli ponosni!)

misa

pre 10 godina

Mitrovic lagano poslednji penal u stilu Didijea Drogbe protiv Bajerna u finalu Lige sampiona. Bravo momci svaka cast fenomenalni Rajkovic i svi ostali nista losiji. Portugalci prljavi, sudije sa ''par" sumnjivih odluka u njihovu korist al na kraju mi smo u finalu. Samo hrabro sa kim god budemo igrali. Pozdrav

abraksas89

pre 10 godina

Rajkovicu care!! Konacno golman za reprezentaciju! Jedna velika retkost u bednom srpskom fudbalu jer je on neko ko je: velikim radom, talentom ( jer mu je otac takodje bio golman) a najvise srcem i zeljom dospeo do uspeha i videla za razliku od mnogih "onih drugih" ciji put do reprezentacije dobro znamo i uglavnom sledi formulu: mamini i tatini sinovi + puno $$$ + puno€€ Pedja sa srecom!! Ti si ponos Negotina!! :)

NikolaŠA

pre 10 godina

I čovek se zapita,šta se desi sa ovim momcima kroz par godina. Finale evropskog prvenstva,kroz nekoliko godina ni učešće nemožemo da izborimo.

Rondon

pre 10 godina

Rajkovic fenomenalan, Golubovic bek za A repku, odlican sa loptom, Antic danas slabiji, inace sa najvecom fudbalskom inteligencijom. Filipovic i Veljkovic sasvim solidni, u finalu jos agresivnije. Maksimovic iako bez kluba, radi najveci posao, koji ne vidi svako preko tv. Milinkovic moze bolje. Pavlovski majstor fudbala, jednim potezom moze da resi. Djuka odlican, samo treba jos blize golu. Mitrovic najbolji igrac, nemoguc za cuvanje(iz licnog iskustva), najbolji spic Srbije, a tek 19god.

Bum tras

pre 10 godina

Neko pomenu da Partizan i Zvezda dovode strane igrace mlade a ne ove nase.
pa znate li koliko kosto jedan Pavlovski ili Djurdjevic, verovatno 300 000 i 30-40% od prodaje. a kad se preracunas i ne isplatti se cekati mladog igraca jer neko uspe neko ne.
e sad kad se bolje razmisli iskljucivi krivac za to je Karadzic. smanjenjem broja stranaca dozvolio je Stojicu i njemu slicnima da Partizanu i Zvezdi prodaju igrace po nenormalnim uslovima. za Milivojevica znamo kako je otiso u Cz a sto ne kaze za koliko su otisli Kojic i Luka u Partizan. Ne volim strance bolje nek igraju nasa deca,ali nek poveca broj stranaca,pa kad menadzer pocne da trazi astronomske cifre dovedes stranca, i tako jednom,dva puta i onda se spusta menadjerska provizija.

PimPong

pre 10 godina

Svaka cast momci! Nisam imao priliku da gledam utakmicu - pogledao sam skraceni snimak. Odusevili su me golovi i nasih i Portugalaca. Tako se igra fudbal. Rajkovic je bio fenomenalan. Kod golova nije nista mogao da ucini, a imao je nekoliko fantasticnih odbrana, naravno, ukljucujuci i penale.

Marko

pre 10 godina

@Rondon
Hvala na informativnim komentarima. Stvarno izgleda da imamo veoma perspektivnu mladu generaciju. Plasim se samo da je ne upropaste ovi u FSS-u. Vec sad vidim kako posle ovog ogromnog uspeha (nezavisno od rezultata u finalu) FSS dovodi Drulovica u A reprezentaciju, da zamaze oci narodu, pa ga posle 6-12 meseci tera napolje, kao sto su ne tako davno uradili sa Djukicem.

bistrać

pre 10 godina

Bistrac- Milinkovic-Savic, je jedno prezime.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rondon, 29. jul 2013 21:07)

Kako jedno, kad su dva. Nista mi nije jasno.

Rondon

pre 10 godina

Bistrac- Milinkovic-Savic, je jedno prezime.[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rondon, 29. jul 2013 21:07) Kako jedno, kad su dva. Nista mi nije jasno. (bistrać, 30. jul 2013 14:34)
Okej, upravu si, dva prezimena, moja greska, ali je jedan igrac sa DVA prezimena.

Dimitrije

pre 10 godina

Moze li neko da mi kaze da li ima Svetski kup za ovaj uzrast i kada se odrzava? I kako moze tamo da se plasira? Hvala. Dobro igramo samo mi se ne svidja sto nismo poveli u prvom sa dva razlike a mogli smo. Nadam se da cemo stisnuti i do kraja zavrsiti posao.

Carlo

pre 10 godina

Nevezano za rezultat koji će biti na kraju, kad smo se povukli ubili su nas i dali nam dva gola, cik sko počeli da igramo napadački dali smo gol. Naravoučenije- napadaj jer se fudbal igra zbog golova.

Vlada

pre 10 godina

Izgleda vec dugo da momci nemaju dovoljno snage.

Sve u svemu bravo za postignuto do sada a do kraja ovih produzetaka nek bude sta bude. Ja nisam ni blizu 4 u Evropi u bilo cemu, sem kad bi se eventualno takmicile ovce za sisanje, a vi cete deco imati o cemu i unucima da pricate.

Ostanite ponosni i ne dozvolite da vas iskvare bas do kraja u, na zalost, skoroj buducnosti.

BranimiRS

pre 10 godina

Hej Sloveni, hej Evropljani, SRBI SU U FINALU !!!
Svaka cast orlici ! Rajkovica na gol orlova protiv Hrvatske !
p.s. Siguran sam da cemo Boze pravde slusati jos DVA PUTA !

Dulex

pre 10 godina

@gremlin - Govedarica cini mi se proigrava na levu stranu, Drulovic sprintuje do sesnaesterca i majstorski Savi centira loptu za 2:1 protiv Ceske!

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Bravo momci, sve čestitke! Stigo sam kući taman na početak produžetaka. Bilo je gusto ali sreća prati hrabre! U finale dajte sve od sebe pa šta bude, niko vam neće zameriti! Napred Srbija

ALex

pre 10 godina

Svaka cast momci fenomenalan uspeh ali netreba stati na ovome idemo do kraja ,samo mi jedno nije jasno gde isceznu ovi momci i oni do dvedeset jedne godine kad treba da zaigraju u A selekciju nego imamo debitante u trideset u kusur godina u A timu, neko treba da stavi prst na celo i dobro da se razmisli....

Marko

pre 10 godina

@Privatizacija
Prodaja igraca je sastavni deo fudbala i profesionalnog sporta uopste. Igraci igraju u reprezentaciji da brane boje svoje zemlje ali i zato sto je to odlicna sansa da budu vidjeni i prodati. I tu nema ama bas nista pogresno. Sasvim je logicno i zdravo da talentovan mlad covek ima ambiciju da napreduje u zivotu, nezavisno od zanimanja. Tako i mlad fudbaler koji ima talenat i zeljan je uspeha moze i treba da zeli nesto vise od domace lige. Ako nam najbolji igraju u reprezentaciji, dokazu se i prodaju se, sjajno. Problem je sto se kod nas forsiraju menadzerski igraci koji igrom nikako ne zasluzuju tu sansu, ali je dobijaju 'preko veze'. Ali to je vec druga prica.