42

Nedelja, 06.04.2008.

20:49

Davidenko dominantno do titule

Davidenko dominantno do titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Maria

pre 16 godina

@komentar41

Nadaj se da ce da izbrisu i Roland Garros i Wimbledon, mozda se nadas da Nadalu i zabrane da igra, sve u cilju da Novak dodje na to prvo mesto :)))
Nadal je igrao veoma dobro u Miami-u, u finalu je pruzio losu partiju i izgubio, ali izgubio je u FINALU, tako da je to dobar rezultat. Steta sto nije dosao do DESETE Masters titule.
A sto se tice sezone na sljaci koja uskoro pocinje, naravno da ce biti tesko odraniti titulu iz MC-a, Rima, ali Nadal vec dve godine brani te titule i to uspesno, ima tri MC i tri titule iz Rima, mada ce ove sezone biti manje odmora izmedju turnira, pa cemo videti kako ce ici. Ja mu zelim sve najbolje, odlican je igrac!

Marko

pre 16 godina

tennis danas igraju svi, bez nekog preteranog respekta svako svakoga moze da dobije. Davidenko je odlicno odigrao turnir i sasvim sigurno titula je zasluzena. Nadal po mom misljenju bez obzira na polufinale i finale u Americi ne igra nista specijalno, cak na izvlacenje. Taj momak koji je izjavio da ide sljaka na kojoj je Nadal kralj? Bio do sada a sta ce biti videcemo. s druge strane on ne moze sem u Hamburgu da uzme ni jedan poen a brani skoro 3000 tako da moze samo da padne . To sto je igrao sjajno ranije na sljaci sada je nadomestio igrom na betonu i moze samo da pokvari svoj uticaj na istoj a uz ovakvku igru pitanje sta ce uraditi. Ja licno mislim da ce i na sljaci biti jako zanimljivo a da ce Nalbandijan na proradi na istoj kao i Federer. Ono sto je izvesno Nole ima jako mesta za napredak za istoj podlozi jer je njegov ucinak prosle sezone na mastersima u Monte carlu, Romi i Hamburgu bio skoro pa nikakav a od naredne sezone Hamburg se brise pa su Nadalove sanse jos manje a u planu je brisanje Monte Carla pa su sanse onda tek nikakve. Napred nasi teniseri

Komentarisanje... hmm...

pre 16 godina

Davidenko je oduvek bio zilav protivnik, kondicija mu je neverovatna (uvek bila), mogao je da trci ceo dan za lopticom i da je prebacuje preko mreze (kao i Nadal). Problem su mu uvek bili neki tehnicki detalji, a ponekad i psiha. Medjutim, na poslednjih par meceva se videlo da je sasvim lepo doterao servis (koji mu ranije nije bio jaca strana), kao i da je dobio dosta poena na mrezi. Znaci, napredovao je i stoga nije nikakvo cudo sto je dobio i Rodika i Nadala. Mozda su ga ova dvojica malo i podcenila, tj. nisu bila svesna njegovog napretka, pa nisu nasli odgovarajuci odgovor. U svakom slucaju Nadal je juce zasluzeno izgubio, igrao je previse defanzivno, gotovo 2m iza osnovne linije, a tako ne moze da se pobedi poboljsani Davidenko. Videcemo da li ce ova forma da ga drzi duze i kako ce drugi teniseri reagovati, sada kada su videli koje je promene uneo u svoju igru. U svakom slucaju bice zanimljivo u Estorilu, gde igraju i Federer i Davidenko (mozda Davidenko pobedi prvi put i Federera ;) svojim novim reketom).

Jos jedan ateista

pre 16 godina

Daj Svetlana ogranici se na temu: tenis, a religioznu propagandu nosi na neko drugo mesto. (Ako mi sta ide na zivce to je tvrdnja novoosvescenih "hriscana" da samo oni znaju da "vole bliznjeg svog", razlikuju dobro od loseg itd., kao da smo mi ostali, koji ne verujemo u to da je Bog stvorio svet za 7 dana, nekakve ubice i zlocinci).

mhfzf

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku,vise nego zasluzeno.I jos nesto,komentari da bi ancic osvojio turnir i tako to-da li zaista odrasla osoba moze ozbiljno da tcrdi tako nesto...E,ancic da osvoji Majami...Pa pre cu ja da igram fudbal u Realu:)

Sasha LFC

pre 16 godina

Sto se tice komentara koji govore o mogucnosti Djokovica ili Nadala da prestignu Federera i postanu No.1, zelim da kazem da nije potrebno da se to potencira od turnira do turnira. Jednostavno na kraju teniske godine uvek je realan poredak. Ako tako gledamo Djokovic je vec u prednosti nad Federerom i Nadalom, i nad svim ostalim igracima na svetu. Racunica je prosta, Nole treba da osvoji jos jedan Grand slam ove godine i ukoliko preostala dva ne osvoji ista osoba ogromne su sanse da bude na kraju godine broj 1. Posebno je vazno da je Novak igrao vrlo lose na zavrsnom Mastersu u Kini i da tamo moze da dobije ogroman broj poena. Pobeda na tom, zavrsnom, turniru bi znacilo stopostotno prvo mesto. I to je tako. A to sto ce Federer sigurno da bude jos 15-ak nedelja broj jedan i nije toliko bitno. Zato molim malo za strpljenje.

Vlada

pre 16 godina

ajde ljudi, da l' je moguce da ne vidite da je lik bio dopingovan (i to bas dobro!) . Posle Janka sam sumnjao, al' posle ovoga nikako! Covek koji se jedva dovuce do polufinala i koji vidi da ce Janko da ga demolira, mora nekako da se snadje. E kad je video da je proslo u polufinalu, sto da ne proba opet...

letelica

pre 16 godina

a sada da se svi izvine na pljuvanju Janka i sto mu nista nije mogao. Pa vi vidite sta li je Davidenko pogadjao! Bravo Janko opet si izgubio od sampiona. Ne daj se i samo napred!

BL

pre 16 godina

@RAFA94, Kao prvo neumjesno je uopste porediti dva igraca kao sto su Nadal I Djokovic, a pogotovo reci da je Nadal bolji "mnooooogo", je i vise neg smijesno! Slicno je kao da poredite Mercedes i Ficu!!! To su dva razlicita svijeta tenisa, Djokovic je po kvalitetu svjetlosnim godinama ispred Nadala, onaj ko kaze suprotno nema blage veze sa tenisom!!!! Sta vise tvrdim i stojim iza rijeci da Nadal nije ni medju prvih pet igraca trenutno vjerovatnoi nece nikada ni biti i ono sto ga drzi trenutno na drugom mjestu je snaga i turniri na sljaci gdje bas na snagu dobija meceve....

Dusan

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku, izuzetno kvalitetno odigran meca u finalu i osim samog starta i citav turnir. Nadal danas neprepoznatljiv, suvise je lako pao. Dosta izneneadjujuci pocetak teniske godine, nadam se da je ovo samo najava jos zanimljivijih obracuna u nastavku sezone.

Misssy

pre 16 godina

Nadal danas nije igrao ni sa 40% svojih mogucnosti, pa ga je normalno Davidenko i pobedio..... svako moze da ima losh dan, ali sada dolazi shljaka i videcemo ko ce biti najbolji...
VAMOS RAFA!!!!

nataly

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku.
Ovog puta se ne slazem sa zenevljaninom u potpunosti.Naime,mislim da je Rafa ipak daleko od svoje forme(sigurna sam da ce se pokazati tako i na sljaci)Vuce povredu.
Dugo nije osvojio nista...a i sama cinjenica da je izgubio od Davidenka koji je po meni ipak slabiji teniser od njega ide u prilog ovoj tvrdnji(naravno da svako moze izgubiti od svakog,ali fakat je da se nasao u situaciji da osvoji turnir-a odavno nije...i nije iskoristio priliku).To se prosle godine ne bi moglo dogoditi.To je moje licno misljenje.
Ukoliko i bude prvi na atp listi...bice vrlo kratko(ili dok se Fedex ne vrati u formu ili dok Nole ne napravi iskorak).Neko rece da ce Nole zaostati 1000 bodova,ali...Nadal sa sljake brani pobede skoro na svim mogucim turnirima,tako da je Nole u najboljoj situaciji od njih...ne uzimam u obzir tenisere plasirane ispod treceg mesta na atp listi.Nadal ce imati malo prilike da osvaja nove poene(na ovoj vrsti podloge)..mocice samo ili da ih brani,ili da ih izgubi.I ako se priblizi Fedex-u,bice to samo ako Rodzer bude pravio propuste(kao do sad)
Gledajuci do sad(od pocetka godine),ako zadrzi ovu formu...Nole ima najvise sansi za napredovanje(ili skupljanje novih bodova).U svakom slucaju,postaje sve zanimljivije i zanimljivije
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

svetlana

pre 16 godina

Zenevljanine,
brate, znam da je danas biti kul ateista, verovati u poreklo od majmuna i sve ostalo osim da te je Bog stvorio, ali ljlubav prema tebi, (bliznjem svome) mi nalaze da ti kazem da u paklu ateista nema...ti si pametan covek pa ces to da shvatis na pravi nacin.
Thre is a way that seems right unto a man but the end thereof is death.
Neka me svi sad kamenuju, al meni je barem savest cista!
P.s.
ne dozvoli da te od pravog hriscanstva odbiju razni licemeri, mantilasi itd...citaj Bozju rec, i nema kiksa!
i neka te Bog cuva tamo u Zenevi, nije ti lako!

Vamos Brigade

pre 16 godina

Nadalu danas defintivno nije bio dan, a Davidenko je pogadjao sve.. Nema veze, na redu je sljaka a tu je Rafa najjaci.
VAMOS RAFA!!!

beauty from the inside

pre 16 godina

Rus, inače, unliked my many, unrecognizable by almost everybody ima jednu od najlepših žena na Tour-u.
evo jedan super link sa slikama cica najboljih tenisera, trenutnih, a i legendi.


hit mi je kad uporedim Davyjevu i Fedovu ili Rafinu i Paradomovu...

a zašto je Canas tako lako rasturao Feda prošle sezone, pogledajte na ovo linku

http://tennisplanet.wordpress.com/2008/03/25/ladies-that-are-having-had-sex-with-atp-players/

srkki RS

pre 16 godina

Kada je Davidenko pobjedio Tipsarevica napisao sam da nisam gledao njegov bolji mec i nisam vjerovao da moze odigrati bolje.Medjutim covjek me je demantovao prvo u polufinalu pa zatim i u finalu ,jednostavno ovog Davidenka i Rodzer u najboljoj formi bi tesko dobio.Zenevljanin svaka cast na komentaru mada se ne bih slozio da ce Rafa biti ubjedljivo prvi poslije sljake ,prvi ce biti sigurno(da nebude zabune govorim o ATP trci)ali cisto sumnjam da ce da osvoji sve kao prosle godine kada je imao skoro savrsenu sezonu,ipak tu ima jos tenisera koji su jako dobri na sljaci i ako sruse Nadalov oreol nepobjedivosti svasta tu moze biti.

Dule

pre 16 godina

Znao sam da Nadal nema sta da trazi u mecu sa ovakvim Davidenkom. Cim je on uspeo da dobije Rodika koji je uvek lako izlazio na kraj sa njim (5:0 u pobedama do polufinalnog meca), bio sam siguran da osvaja turnir. Dule

beba

pre 16 godina

ne volim ga ni na slici.iako nisaqm ljubitelj nadalove igre,sada sam navijala za njega,ali ovaj pobedi.ne volim davidenka zbog namestanja meca,zna se vec o tome,prema tome to mi nije sportista.pobedio je jer nadal nije dao sve od sebe,nije mu bio dan,inace,davidenko veze nema.on moze da pobedjuje ubedljivo samo naseg noleta kad nole preda mec zbog bolesti.

deda

pre 16 godina

Cestitke Davidenku. Jedino mu je Ancic pruzio dostojan otpor i Davidenko je bio na koljenima u tom mecu. Steta sto je nedostajalo malo srece jer bi danas Mario bio pobjednik turnira u Miamiu.

Ženevljanin

pre 16 godina

Davidenko je ubedljivo pobedio Nadala i tako krunisao možda najbolju tenisku nedelju svog života -prvi put je pobedio Rodika, prvi put Nadala i prvi put (mislim) je zaradio 590 000 dolara. Istina, dolaru je prilično opala vrednost, ali ipak... svota nije za potcenjivanje. Čak je i Tipsija pobedio, što mu je sigurno posebno značajno.:-) Pošto je ovo kraj zimsko-prolećne sezone na tvrdim terenima, ljubitelji tenisa i navijači (ova dva skupa imaju zajednički presek ali nisu identična) pokušavaju da sagledaju kakve su šanse glavnih pretendenata na presto leta gospodnjeg 2008. (Iako sam 100% ateista nisam mogao da odolim ovoj zavodljivoj stilskoj figuri:-)). Zamara me branjenje,oduzimanje i sabiranje bodova, neophodno za računice bazirane na ATP ulaznoj listi, pa ću se osloniti na 'prostačku' ATP trku. To mi daje drugačiji ugao/dioptriju u odnosu na klasičan pristup. Umesto da kažem: "Nadal je nadrljao zato što BRANI ogroman broj bodova osvojenih prošle godine", ustvrdiću nešto mnogo lepše (za Rafu): Čovek je pokazao da i na TVRDIM terenima igra odlično pa je u ATP trci DRUGI (diše Novaku za vrat a Rodžeru značajno beži). I sad, na ZEMLJI.... šta mislite ko će osvojiti najviše poena? Ako je istorija učiteljica života, onda će Nadal nakon Rolan Garosa biti ubedljivo prvi u ATP trci... Znamo da je i na travi dolazio do finala Vimbldona a posle opet dolaze tvrdi tereni... All in all - Nadal može lako da bude šampion 2008, iako su ga mnogi otpisali , tvrdeći da će Rodžer abdicirati u Novakovu korist, direktno. Ne kažem - mož' da bidne al' ne mora da znači. Rodžer i Novak, da ne budem pogrešno protumačen, ostaju veoma ozbiljni konkurenti, ali su mi i jedan i drugi pomalo misteriozni. Ipak, naginjem ka školi mišljenja da će Federer savladati monukleozu (šta god to znači) a da će Đoković nastaviti da napreduje u igri... pa ćemo verovatno imati veoma zanimljivo proleće, dugo toplo leto (produženo sve do oktobra/novembra) sa neizvesnim ishodom ovog troboja.

Ivana

pre 16 godina

Hvala Bogu da je pobedio Nikolaj Davidenko! Ako nije naša JJ bar on, pravoslavac.

Zaslužio je u potpunosti. Valjda će sada dobiti na samopouzdanju.

Jedan skoroman sportista blagog i toplog osmeha.

Ana

pre 16 godina

Bravo za Davidjenka!Igrao je najbolji tenis u karijeri. Al nije igrao onolko dobro kolko je Rafa igrao lose. valjda ce da nauci nesto iz toga i promeni trenera. Nije bio tu cak ni da ga psihicki podrzi.
Al da nije Rafa izgubio ne bi danas svet video sta je to pravo sportsko drzanje jednog junaka cak i posle onakvog poraza. Vamos Rafa zemlja je tvoja a i sljaka!

A.N.P.

pre 16 godina

Pocinjem da verujem u namestanje meceva...

Salu na stranu Davidenko je bio bolji i zasluzio pobedu,mada sam svim srcem bila uz Nadala.

Jeca

pre 16 godina

Bravo Nikolaj!
Svaka cast!
Potpuno zasluzena titula!
Sada sledi sezona sljake...Sta ce se desavati ne znam,ali u svakom slucaju bice zanimljivo!:)

Мире НС

pre 16 godina

Брат Рус је краљина. Има најбољи ритерн на свету.
Ова сезона ће бити сјајна. Опасна конкуренција.
Сви туку без респекта...

Natasha

pre 16 godina

Kolya care!!
Svaka cast. Pribran, ubitacan, sa jako popravljenim servisom.. koje uglove je nalazio, ono nije normalno!
I uspeo je da dobije i Rodika i Nadala, koje nikada do sad nije pobedio..
Sjajan nastup!

dragan

pre 16 godina

Rafa i Rodja se utrkuju ko ce manje titula osvojiti ove godine..za sada im ide dobro od ruke..samo napred momci..

Pa Rus ga je oduvao...haos..

RAFA94

pre 16 godina

Strasno da ovaj shutko pobedi cara kao sto je Nadal!!! Nema veze iako je izgubio sada idu turniri sa sljakom tako da ce Rafa za mesec dana da bude prvo mesto u svetu jer mu fali samo jos 500 poena do prvog mesta a Djokovicu do drugog js 1000!!! Nije da ne volim Djokovica ali po meni je Rafa mnoooooooooogo bolji!!!!

Dijaspora

pre 16 godina

E sada dolazi sljaka, 3 mastersa pa Roland Garos. Nadal zakljucno sa Roland Garos-om brani 4 prva mesta ( Monte Carlo, Rim, Barselona i Pariz ) i jedno finale ( Hamburg ), prakticno ne moze da osvoji gotovo nista od novih poena ( brani ukupno 2650 !!!), Federer je malo u boljoj situaciji brani zakljucno sa Francuskom 1625 a Nole "samo" 975 ( od toga se sa 200 vec "oprostio" zato sto nece braniti titulu u Estorilu ). Federerove muke pocinju posle Francuske, od tada pa do kraja sezone brani uzasno mnogo poena, tako da sve u svemu, realno je sve moguce...

clay cut

pre 16 godina

zanimljivo je još da je davydenko ODLIČAN na šljaci...
pokupio čovek 500 poena, Novak u minusu 350+200 Estorija poena, Rafa negde na pozitivnoj nuli, izbalansirao gubitak na IW i vrlo je blizu Federu

nije Davydenko neki ok lik mislim ona izjava sa Davis kupa ''znao sam da ću da ga dobijem...'' je baš bila fuj, ali da je zaslužio svojom igrom ovu titulu, itekako ju je zaslužio, tako da, nek se Nole mani politike i pisanja, imamo takvih već dosta, i nek iskoristi slabiju formu No.1 i No.2 jer ima i ljudi ispod njega na ATP listi koji vrlo lako mogu da preokrenu stvari..nadole.

svetlana

pre 16 godina

Lepo ja reko' onomad, otkad Federer i Nadal nista ne osvojise....NOle da se dobro spremi za sljaku, ovaj Davideno je u stanju da igra 10 setova na sljaci!
Federer izgleda k'o deda u poredjenju s njegovom brzinom.
IDEMO NOLEEEE (uzivaj, i nemoj nista da radis dok se sit ne odmoris!)

Ženevljanin

pre 16 godina

Davidenko je ubedljivo pobedio Nadala i tako krunisao možda najbolju tenisku nedelju svog života -prvi put je pobedio Rodika, prvi put Nadala i prvi put (mislim) je zaradio 590 000 dolara. Istina, dolaru je prilično opala vrednost, ali ipak... svota nije za potcenjivanje. Čak je i Tipsija pobedio, što mu je sigurno posebno značajno.:-) Pošto je ovo kraj zimsko-prolećne sezone na tvrdim terenima, ljubitelji tenisa i navijači (ova dva skupa imaju zajednički presek ali nisu identična) pokušavaju da sagledaju kakve su šanse glavnih pretendenata na presto leta gospodnjeg 2008. (Iako sam 100% ateista nisam mogao da odolim ovoj zavodljivoj stilskoj figuri:-)). Zamara me branjenje,oduzimanje i sabiranje bodova, neophodno za računice bazirane na ATP ulaznoj listi, pa ću se osloniti na 'prostačku' ATP trku. To mi daje drugačiji ugao/dioptriju u odnosu na klasičan pristup. Umesto da kažem: "Nadal je nadrljao zato što BRANI ogroman broj bodova osvojenih prošle godine", ustvrdiću nešto mnogo lepše (za Rafu): Čovek je pokazao da i na TVRDIM terenima igra odlično pa je u ATP trci DRUGI (diše Novaku za vrat a Rodžeru značajno beži). I sad, na ZEMLJI.... šta mislite ko će osvojiti najviše poena? Ako je istorija učiteljica života, onda će Nadal nakon Rolan Garosa biti ubedljivo prvi u ATP trci... Znamo da je i na travi dolazio do finala Vimbldona a posle opet dolaze tvrdi tereni... All in all - Nadal može lako da bude šampion 2008, iako su ga mnogi otpisali , tvrdeći da će Rodžer abdicirati u Novakovu korist, direktno. Ne kažem - mož' da bidne al' ne mora da znači. Rodžer i Novak, da ne budem pogrešno protumačen, ostaju veoma ozbiljni konkurenti, ali su mi i jedan i drugi pomalo misteriozni. Ipak, naginjem ka školi mišljenja da će Federer savladati monukleozu (šta god to znači) a da će Đoković nastaviti da napreduje u igri... pa ćemo verovatno imati veoma zanimljivo proleće, dugo toplo leto (produženo sve do oktobra/novembra) sa neizvesnim ishodom ovog troboja.

dragan

pre 16 godina

Rafa i Rodja se utrkuju ko ce manje titula osvojiti ove godine..za sada im ide dobro od ruke..samo napred momci..

Pa Rus ga je oduvao...haos..

Natasha

pre 16 godina

Kolya care!!
Svaka cast. Pribran, ubitacan, sa jako popravljenim servisom.. koje uglove je nalazio, ono nije normalno!
I uspeo je da dobije i Rodika i Nadala, koje nikada do sad nije pobedio..
Sjajan nastup!

Мире НС

pre 16 godina

Брат Рус је краљина. Има најбољи ритерн на свету.
Ова сезона ће бити сјајна. Опасна конкуренција.
Сви туку без респекта...

Ivana

pre 16 godina

Hvala Bogu da je pobedio Nikolaj Davidenko! Ako nije naša JJ bar on, pravoslavac.

Zaslužio je u potpunosti. Valjda će sada dobiti na samopouzdanju.

Jedan skoroman sportista blagog i toplog osmeha.

Dijaspora

pre 16 godina

E sada dolazi sljaka, 3 mastersa pa Roland Garos. Nadal zakljucno sa Roland Garos-om brani 4 prva mesta ( Monte Carlo, Rim, Barselona i Pariz ) i jedno finale ( Hamburg ), prakticno ne moze da osvoji gotovo nista od novih poena ( brani ukupno 2650 !!!), Federer je malo u boljoj situaciji brani zakljucno sa Francuskom 1625 a Nole "samo" 975 ( od toga se sa 200 vec "oprostio" zato sto nece braniti titulu u Estorilu ). Federerove muke pocinju posle Francuske, od tada pa do kraja sezone brani uzasno mnogo poena, tako da sve u svemu, realno je sve moguce...

Dule

pre 16 godina

Znao sam da Nadal nema sta da trazi u mecu sa ovakvim Davidenkom. Cim je on uspeo da dobije Rodika koji je uvek lako izlazio na kraj sa njim (5:0 u pobedama do polufinalnog meca), bio sam siguran da osvaja turnir. Dule

svetlana

pre 16 godina

Zenevljanine,
brate, znam da je danas biti kul ateista, verovati u poreklo od majmuna i sve ostalo osim da te je Bog stvorio, ali ljlubav prema tebi, (bliznjem svome) mi nalaze da ti kazem da u paklu ateista nema...ti si pametan covek pa ces to da shvatis na pravi nacin.
Thre is a way that seems right unto a man but the end thereof is death.
Neka me svi sad kamenuju, al meni je barem savest cista!
P.s.
ne dozvoli da te od pravog hriscanstva odbiju razni licemeri, mantilasi itd...citaj Bozju rec, i nema kiksa!
i neka te Bog cuva tamo u Zenevi, nije ti lako!

Ana

pre 16 godina

Bravo za Davidjenka!Igrao je najbolji tenis u karijeri. Al nije igrao onolko dobro kolko je Rafa igrao lose. valjda ce da nauci nesto iz toga i promeni trenera. Nije bio tu cak ni da ga psihicki podrzi.
Al da nije Rafa izgubio ne bi danas svet video sta je to pravo sportsko drzanje jednog junaka cak i posle onakvog poraza. Vamos Rafa zemlja je tvoja a i sljaka!

A.N.P.

pre 16 godina

Pocinjem da verujem u namestanje meceva...

Salu na stranu Davidenko je bio bolji i zasluzio pobedu,mada sam svim srcem bila uz Nadala.

Jeca

pre 16 godina

Bravo Nikolaj!
Svaka cast!
Potpuno zasluzena titula!
Sada sledi sezona sljake...Sta ce se desavati ne znam,ali u svakom slucaju bice zanimljivo!:)

clay cut

pre 16 godina

zanimljivo je još da je davydenko ODLIČAN na šljaci...
pokupio čovek 500 poena, Novak u minusu 350+200 Estorija poena, Rafa negde na pozitivnoj nuli, izbalansirao gubitak na IW i vrlo je blizu Federu

nije Davydenko neki ok lik mislim ona izjava sa Davis kupa ''znao sam da ću da ga dobijem...'' je baš bila fuj, ali da je zaslužio svojom igrom ovu titulu, itekako ju je zaslužio, tako da, nek se Nole mani politike i pisanja, imamo takvih već dosta, i nek iskoristi slabiju formu No.1 i No.2 jer ima i ljudi ispod njega na ATP listi koji vrlo lako mogu da preokrenu stvari..nadole.

nataly

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku.
Ovog puta se ne slazem sa zenevljaninom u potpunosti.Naime,mislim da je Rafa ipak daleko od svoje forme(sigurna sam da ce se pokazati tako i na sljaci)Vuce povredu.
Dugo nije osvojio nista...a i sama cinjenica da je izgubio od Davidenka koji je po meni ipak slabiji teniser od njega ide u prilog ovoj tvrdnji(naravno da svako moze izgubiti od svakog,ali fakat je da se nasao u situaciji da osvoji turnir-a odavno nije...i nije iskoristio priliku).To se prosle godine ne bi moglo dogoditi.To je moje licno misljenje.
Ukoliko i bude prvi na atp listi...bice vrlo kratko(ili dok se Fedex ne vrati u formu ili dok Nole ne napravi iskorak).Neko rece da ce Nole zaostati 1000 bodova,ali...Nadal sa sljake brani pobede skoro na svim mogucim turnirima,tako da je Nole u najboljoj situaciji od njih...ne uzimam u obzir tenisere plasirane ispod treceg mesta na atp listi.Nadal ce imati malo prilike da osvaja nove poene(na ovoj vrsti podloge)..mocice samo ili da ih brani,ili da ih izgubi.I ako se priblizi Fedex-u,bice to samo ako Rodzer bude pravio propuste(kao do sad)
Gledajuci do sad(od pocetka godine),ako zadrzi ovu formu...Nole ima najvise sansi za napredovanje(ili skupljanje novih bodova).U svakom slucaju,postaje sve zanimljivije i zanimljivije
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

svetlana

pre 16 godina

Lepo ja reko' onomad, otkad Federer i Nadal nista ne osvojise....NOle da se dobro spremi za sljaku, ovaj Davideno je u stanju da igra 10 setova na sljaci!
Federer izgleda k'o deda u poredjenju s njegovom brzinom.
IDEMO NOLEEEE (uzivaj, i nemoj nista da radis dok se sit ne odmoris!)

beauty from the inside

pre 16 godina

Rus, inače, unliked my many, unrecognizable by almost everybody ima jednu od najlepših žena na Tour-u.
evo jedan super link sa slikama cica najboljih tenisera, trenutnih, a i legendi.


hit mi je kad uporedim Davyjevu i Fedovu ili Rafinu i Paradomovu...

a zašto je Canas tako lako rasturao Feda prošle sezone, pogledajte na ovo linku

http://tennisplanet.wordpress.com/2008/03/25/ladies-that-are-having-had-sex-with-atp-players/

RAFA94

pre 16 godina

Strasno da ovaj shutko pobedi cara kao sto je Nadal!!! Nema veze iako je izgubio sada idu turniri sa sljakom tako da ce Rafa za mesec dana da bude prvo mesto u svetu jer mu fali samo jos 500 poena do prvog mesta a Djokovicu do drugog js 1000!!! Nije da ne volim Djokovica ali po meni je Rafa mnoooooooooogo bolji!!!!

Dusan

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku, izuzetno kvalitetno odigran meca u finalu i osim samog starta i citav turnir. Nadal danas neprepoznatljiv, suvise je lako pao. Dosta izneneadjujuci pocetak teniske godine, nadam se da je ovo samo najava jos zanimljivijih obracuna u nastavku sezone.

BL

pre 16 godina

@RAFA94, Kao prvo neumjesno je uopste porediti dva igraca kao sto su Nadal I Djokovic, a pogotovo reci da je Nadal bolji "mnooooogo", je i vise neg smijesno! Slicno je kao da poredite Mercedes i Ficu!!! To su dva razlicita svijeta tenisa, Djokovic je po kvalitetu svjetlosnim godinama ispred Nadala, onaj ko kaze suprotno nema blage veze sa tenisom!!!! Sta vise tvrdim i stojim iza rijeci da Nadal nije ni medju prvih pet igraca trenutno vjerovatnoi nece nikada ni biti i ono sto ga drzi trenutno na drugom mjestu je snaga i turniri na sljaci gdje bas na snagu dobija meceve....

srkki RS

pre 16 godina

Kada je Davidenko pobjedio Tipsarevica napisao sam da nisam gledao njegov bolji mec i nisam vjerovao da moze odigrati bolje.Medjutim covjek me je demantovao prvo u polufinalu pa zatim i u finalu ,jednostavno ovog Davidenka i Rodzer u najboljoj formi bi tesko dobio.Zenevljanin svaka cast na komentaru mada se ne bih slozio da ce Rafa biti ubjedljivo prvi poslije sljake ,prvi ce biti sigurno(da nebude zabune govorim o ATP trci)ali cisto sumnjam da ce da osvoji sve kao prosle godine kada je imao skoro savrsenu sezonu,ipak tu ima jos tenisera koji su jako dobri na sljaci i ako sruse Nadalov oreol nepobjedivosti svasta tu moze biti.

Vamos Brigade

pre 16 godina

Nadalu danas defintivno nije bio dan, a Davidenko je pogadjao sve.. Nema veze, na redu je sljaka a tu je Rafa najjaci.
VAMOS RAFA!!!

mhfzf

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku,vise nego zasluzeno.I jos nesto,komentari da bi ancic osvojio turnir i tako to-da li zaista odrasla osoba moze ozbiljno da tcrdi tako nesto...E,ancic da osvoji Majami...Pa pre cu ja da igram fudbal u Realu:)

Jos jedan ateista

pre 16 godina

Daj Svetlana ogranici se na temu: tenis, a religioznu propagandu nosi na neko drugo mesto. (Ako mi sta ide na zivce to je tvrdnja novoosvescenih "hriscana" da samo oni znaju da "vole bliznjeg svog", razlikuju dobro od loseg itd., kao da smo mi ostali, koji ne verujemo u to da je Bog stvorio svet za 7 dana, nekakve ubice i zlocinci).

deda

pre 16 godina

Cestitke Davidenku. Jedino mu je Ancic pruzio dostojan otpor i Davidenko je bio na koljenima u tom mecu. Steta sto je nedostajalo malo srece jer bi danas Mario bio pobjednik turnira u Miamiu.

Misssy

pre 16 godina

Nadal danas nije igrao ni sa 40% svojih mogucnosti, pa ga je normalno Davidenko i pobedio..... svako moze da ima losh dan, ali sada dolazi shljaka i videcemo ko ce biti najbolji...
VAMOS RAFA!!!!

letelica

pre 16 godina

a sada da se svi izvine na pljuvanju Janka i sto mu nista nije mogao. Pa vi vidite sta li je Davidenko pogadjao! Bravo Janko opet si izgubio od sampiona. Ne daj se i samo napred!

Sasha LFC

pre 16 godina

Sto se tice komentara koji govore o mogucnosti Djokovica ili Nadala da prestignu Federera i postanu No.1, zelim da kazem da nije potrebno da se to potencira od turnira do turnira. Jednostavno na kraju teniske godine uvek je realan poredak. Ako tako gledamo Djokovic je vec u prednosti nad Federerom i Nadalom, i nad svim ostalim igracima na svetu. Racunica je prosta, Nole treba da osvoji jos jedan Grand slam ove godine i ukoliko preostala dva ne osvoji ista osoba ogromne su sanse da bude na kraju godine broj 1. Posebno je vazno da je Novak igrao vrlo lose na zavrsnom Mastersu u Kini i da tamo moze da dobije ogroman broj poena. Pobeda na tom, zavrsnom, turniru bi znacilo stopostotno prvo mesto. I to je tako. A to sto ce Federer sigurno da bude jos 15-ak nedelja broj jedan i nije toliko bitno. Zato molim malo za strpljenje.

Maria

pre 16 godina

@komentar41

Nadaj se da ce da izbrisu i Roland Garros i Wimbledon, mozda se nadas da Nadalu i zabrane da igra, sve u cilju da Novak dodje na to prvo mesto :)))
Nadal je igrao veoma dobro u Miami-u, u finalu je pruzio losu partiju i izgubio, ali izgubio je u FINALU, tako da je to dobar rezultat. Steta sto nije dosao do DESETE Masters titule.
A sto se tice sezone na sljaci koja uskoro pocinje, naravno da ce biti tesko odraniti titulu iz MC-a, Rima, ali Nadal vec dve godine brani te titule i to uspesno, ima tri MC i tri titule iz Rima, mada ce ove sezone biti manje odmora izmedju turnira, pa cemo videti kako ce ici. Ja mu zelim sve najbolje, odlican je igrac!

beba

pre 16 godina

ne volim ga ni na slici.iako nisaqm ljubitelj nadalove igre,sada sam navijala za njega,ali ovaj pobedi.ne volim davidenka zbog namestanja meca,zna se vec o tome,prema tome to mi nije sportista.pobedio je jer nadal nije dao sve od sebe,nije mu bio dan,inace,davidenko veze nema.on moze da pobedjuje ubedljivo samo naseg noleta kad nole preda mec zbog bolesti.

Vlada

pre 16 godina

ajde ljudi, da l' je moguce da ne vidite da je lik bio dopingovan (i to bas dobro!) . Posle Janka sam sumnjao, al' posle ovoga nikako! Covek koji se jedva dovuce do polufinala i koji vidi da ce Janko da ga demolira, mora nekako da se snadje. E kad je video da je proslo u polufinalu, sto da ne proba opet...

Komentarisanje... hmm...

pre 16 godina

Davidenko je oduvek bio zilav protivnik, kondicija mu je neverovatna (uvek bila), mogao je da trci ceo dan za lopticom i da je prebacuje preko mreze (kao i Nadal). Problem su mu uvek bili neki tehnicki detalji, a ponekad i psiha. Medjutim, na poslednjih par meceva se videlo da je sasvim lepo doterao servis (koji mu ranije nije bio jaca strana), kao i da je dobio dosta poena na mrezi. Znaci, napredovao je i stoga nije nikakvo cudo sto je dobio i Rodika i Nadala. Mozda su ga ova dvojica malo i podcenila, tj. nisu bila svesna njegovog napretka, pa nisu nasli odgovarajuci odgovor. U svakom slucaju Nadal je juce zasluzeno izgubio, igrao je previse defanzivno, gotovo 2m iza osnovne linije, a tako ne moze da se pobedi poboljsani Davidenko. Videcemo da li ce ova forma da ga drzi duze i kako ce drugi teniseri reagovati, sada kada su videli koje je promene uneo u svoju igru. U svakom slucaju bice zanimljivo u Estorilu, gde igraju i Federer i Davidenko (mozda Davidenko pobedi prvi put i Federera ;) svojim novim reketom).

Marko

pre 16 godina

tennis danas igraju svi, bez nekog preteranog respekta svako svakoga moze da dobije. Davidenko je odlicno odigrao turnir i sasvim sigurno titula je zasluzena. Nadal po mom misljenju bez obzira na polufinale i finale u Americi ne igra nista specijalno, cak na izvlacenje. Taj momak koji je izjavio da ide sljaka na kojoj je Nadal kralj? Bio do sada a sta ce biti videcemo. s druge strane on ne moze sem u Hamburgu da uzme ni jedan poen a brani skoro 3000 tako da moze samo da padne . To sto je igrao sjajno ranije na sljaci sada je nadomestio igrom na betonu i moze samo da pokvari svoj uticaj na istoj a uz ovakvku igru pitanje sta ce uraditi. Ja licno mislim da ce i na sljaci biti jako zanimljivo a da ce Nalbandijan na proradi na istoj kao i Federer. Ono sto je izvesno Nole ima jako mesta za napredak za istoj podlozi jer je njegov ucinak prosle sezone na mastersima u Monte carlu, Romi i Hamburgu bio skoro pa nikakav a od naredne sezone Hamburg se brise pa su Nadalove sanse jos manje a u planu je brisanje Monte Carla pa su sanse onda tek nikakve. Napred nasi teniseri

RAFA94

pre 16 godina

Strasno da ovaj shutko pobedi cara kao sto je Nadal!!! Nema veze iako je izgubio sada idu turniri sa sljakom tako da ce Rafa za mesec dana da bude prvo mesto u svetu jer mu fali samo jos 500 poena do prvog mesta a Djokovicu do drugog js 1000!!! Nije da ne volim Djokovica ali po meni je Rafa mnoooooooooogo bolji!!!!

Ivana

pre 16 godina

Hvala Bogu da je pobedio Nikolaj Davidenko! Ako nije naša JJ bar on, pravoslavac.

Zaslužio je u potpunosti. Valjda će sada dobiti na samopouzdanju.

Jedan skoroman sportista blagog i toplog osmeha.

svetlana

pre 16 godina

Zenevljanine,
brate, znam da je danas biti kul ateista, verovati u poreklo od majmuna i sve ostalo osim da te je Bog stvorio, ali ljlubav prema tebi, (bliznjem svome) mi nalaze da ti kazem da u paklu ateista nema...ti si pametan covek pa ces to da shvatis na pravi nacin.
Thre is a way that seems right unto a man but the end thereof is death.
Neka me svi sad kamenuju, al meni je barem savest cista!
P.s.
ne dozvoli da te od pravog hriscanstva odbiju razni licemeri, mantilasi itd...citaj Bozju rec, i nema kiksa!
i neka te Bog cuva tamo u Zenevi, nije ti lako!

beba

pre 16 godina

ne volim ga ni na slici.iako nisaqm ljubitelj nadalove igre,sada sam navijala za njega,ali ovaj pobedi.ne volim davidenka zbog namestanja meca,zna se vec o tome,prema tome to mi nije sportista.pobedio je jer nadal nije dao sve od sebe,nije mu bio dan,inace,davidenko veze nema.on moze da pobedjuje ubedljivo samo naseg noleta kad nole preda mec zbog bolesti.

Ana

pre 16 godina

Bravo za Davidjenka!Igrao je najbolji tenis u karijeri. Al nije igrao onolko dobro kolko je Rafa igrao lose. valjda ce da nauci nesto iz toga i promeni trenera. Nije bio tu cak ni da ga psihicki podrzi.
Al da nije Rafa izgubio ne bi danas svet video sta je to pravo sportsko drzanje jednog junaka cak i posle onakvog poraza. Vamos Rafa zemlja je tvoja a i sljaka!

Ženevljanin

pre 16 godina

Davidenko je ubedljivo pobedio Nadala i tako krunisao možda najbolju tenisku nedelju svog života -prvi put je pobedio Rodika, prvi put Nadala i prvi put (mislim) je zaradio 590 000 dolara. Istina, dolaru je prilično opala vrednost, ali ipak... svota nije za potcenjivanje. Čak je i Tipsija pobedio, što mu je sigurno posebno značajno.:-) Pošto je ovo kraj zimsko-prolećne sezone na tvrdim terenima, ljubitelji tenisa i navijači (ova dva skupa imaju zajednički presek ali nisu identična) pokušavaju da sagledaju kakve su šanse glavnih pretendenata na presto leta gospodnjeg 2008. (Iako sam 100% ateista nisam mogao da odolim ovoj zavodljivoj stilskoj figuri:-)). Zamara me branjenje,oduzimanje i sabiranje bodova, neophodno za računice bazirane na ATP ulaznoj listi, pa ću se osloniti na 'prostačku' ATP trku. To mi daje drugačiji ugao/dioptriju u odnosu na klasičan pristup. Umesto da kažem: "Nadal je nadrljao zato što BRANI ogroman broj bodova osvojenih prošle godine", ustvrdiću nešto mnogo lepše (za Rafu): Čovek je pokazao da i na TVRDIM terenima igra odlično pa je u ATP trci DRUGI (diše Novaku za vrat a Rodžeru značajno beži). I sad, na ZEMLJI.... šta mislite ko će osvojiti najviše poena? Ako je istorija učiteljica života, onda će Nadal nakon Rolan Garosa biti ubedljivo prvi u ATP trci... Znamo da je i na travi dolazio do finala Vimbldona a posle opet dolaze tvrdi tereni... All in all - Nadal može lako da bude šampion 2008, iako su ga mnogi otpisali , tvrdeći da će Rodžer abdicirati u Novakovu korist, direktno. Ne kažem - mož' da bidne al' ne mora da znači. Rodžer i Novak, da ne budem pogrešno protumačen, ostaju veoma ozbiljni konkurenti, ali su mi i jedan i drugi pomalo misteriozni. Ipak, naginjem ka školi mišljenja da će Federer savladati monukleozu (šta god to znači) a da će Đoković nastaviti da napreduje u igri... pa ćemo verovatno imati veoma zanimljivo proleće, dugo toplo leto (produženo sve do oktobra/novembra) sa neizvesnim ishodom ovog troboja.

deda

pre 16 godina

Cestitke Davidenku. Jedino mu je Ancic pruzio dostojan otpor i Davidenko je bio na koljenima u tom mecu. Steta sto je nedostajalo malo srece jer bi danas Mario bio pobjednik turnira u Miamiu.

svetlana

pre 16 godina

Lepo ja reko' onomad, otkad Federer i Nadal nista ne osvojise....NOle da se dobro spremi za sljaku, ovaj Davideno je u stanju da igra 10 setova na sljaci!
Federer izgleda k'o deda u poredjenju s njegovom brzinom.
IDEMO NOLEEEE (uzivaj, i nemoj nista da radis dok se sit ne odmoris!)

A.N.P.

pre 16 godina

Pocinjem da verujem u namestanje meceva...

Salu na stranu Davidenko je bio bolji i zasluzio pobedu,mada sam svim srcem bila uz Nadala.

dragan

pre 16 godina

Rafa i Rodja se utrkuju ko ce manje titula osvojiti ove godine..za sada im ide dobro od ruke..samo napred momci..

Pa Rus ga je oduvao...haos..

Jeca

pre 16 godina

Bravo Nikolaj!
Svaka cast!
Potpuno zasluzena titula!
Sada sledi sezona sljake...Sta ce se desavati ne znam,ali u svakom slucaju bice zanimljivo!:)

Мире НС

pre 16 godina

Брат Рус је краљина. Има најбољи ритерн на свету.
Ова сезона ће бити сјајна. Опасна конкуренција.
Сви туку без респекта...

Misssy

pre 16 godina

Nadal danas nije igrao ni sa 40% svojih mogucnosti, pa ga je normalno Davidenko i pobedio..... svako moze da ima losh dan, ali sada dolazi shljaka i videcemo ko ce biti najbolji...
VAMOS RAFA!!!!

Vlada

pre 16 godina

ajde ljudi, da l' je moguce da ne vidite da je lik bio dopingovan (i to bas dobro!) . Posle Janka sam sumnjao, al' posle ovoga nikako! Covek koji se jedva dovuce do polufinala i koji vidi da ce Janko da ga demolira, mora nekako da se snadje. E kad je video da je proslo u polufinalu, sto da ne proba opet...

clay cut

pre 16 godina

zanimljivo je još da je davydenko ODLIČAN na šljaci...
pokupio čovek 500 poena, Novak u minusu 350+200 Estorija poena, Rafa negde na pozitivnoj nuli, izbalansirao gubitak na IW i vrlo je blizu Federu

nije Davydenko neki ok lik mislim ona izjava sa Davis kupa ''znao sam da ću da ga dobijem...'' je baš bila fuj, ali da je zaslužio svojom igrom ovu titulu, itekako ju je zaslužio, tako da, nek se Nole mani politike i pisanja, imamo takvih već dosta, i nek iskoristi slabiju formu No.1 i No.2 jer ima i ljudi ispod njega na ATP listi koji vrlo lako mogu da preokrenu stvari..nadole.

BL

pre 16 godina

@RAFA94, Kao prvo neumjesno je uopste porediti dva igraca kao sto su Nadal I Djokovic, a pogotovo reci da je Nadal bolji "mnooooogo", je i vise neg smijesno! Slicno je kao da poredite Mercedes i Ficu!!! To su dva razlicita svijeta tenisa, Djokovic je po kvalitetu svjetlosnim godinama ispred Nadala, onaj ko kaze suprotno nema blage veze sa tenisom!!!! Sta vise tvrdim i stojim iza rijeci da Nadal nije ni medju prvih pet igraca trenutno vjerovatnoi nece nikada ni biti i ono sto ga drzi trenutno na drugom mjestu je snaga i turniri na sljaci gdje bas na snagu dobija meceve....

Jos jedan ateista

pre 16 godina

Daj Svetlana ogranici se na temu: tenis, a religioznu propagandu nosi na neko drugo mesto. (Ako mi sta ide na zivce to je tvrdnja novoosvescenih "hriscana" da samo oni znaju da "vole bliznjeg svog", razlikuju dobro od loseg itd., kao da smo mi ostali, koji ne verujemo u to da je Bog stvorio svet za 7 dana, nekakve ubice i zlocinci).

Marko

pre 16 godina

tennis danas igraju svi, bez nekog preteranog respekta svako svakoga moze da dobije. Davidenko je odlicno odigrao turnir i sasvim sigurno titula je zasluzena. Nadal po mom misljenju bez obzira na polufinale i finale u Americi ne igra nista specijalno, cak na izvlacenje. Taj momak koji je izjavio da ide sljaka na kojoj je Nadal kralj? Bio do sada a sta ce biti videcemo. s druge strane on ne moze sem u Hamburgu da uzme ni jedan poen a brani skoro 3000 tako da moze samo da padne . To sto je igrao sjajno ranije na sljaci sada je nadomestio igrom na betonu i moze samo da pokvari svoj uticaj na istoj a uz ovakvku igru pitanje sta ce uraditi. Ja licno mislim da ce i na sljaci biti jako zanimljivo a da ce Nalbandijan na proradi na istoj kao i Federer. Ono sto je izvesno Nole ima jako mesta za napredak za istoj podlozi jer je njegov ucinak prosle sezone na mastersima u Monte carlu, Romi i Hamburgu bio skoro pa nikakav a od naredne sezone Hamburg se brise pa su Nadalove sanse jos manje a u planu je brisanje Monte Carla pa su sanse onda tek nikakve. Napred nasi teniseri

nataly

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku.
Ovog puta se ne slazem sa zenevljaninom u potpunosti.Naime,mislim da je Rafa ipak daleko od svoje forme(sigurna sam da ce se pokazati tako i na sljaci)Vuce povredu.
Dugo nije osvojio nista...a i sama cinjenica da je izgubio od Davidenka koji je po meni ipak slabiji teniser od njega ide u prilog ovoj tvrdnji(naravno da svako moze izgubiti od svakog,ali fakat je da se nasao u situaciji da osvoji turnir-a odavno nije...i nije iskoristio priliku).To se prosle godine ne bi moglo dogoditi.To je moje licno misljenje.
Ukoliko i bude prvi na atp listi...bice vrlo kratko(ili dok se Fedex ne vrati u formu ili dok Nole ne napravi iskorak).Neko rece da ce Nole zaostati 1000 bodova,ali...Nadal sa sljake brani pobede skoro na svim mogucim turnirima,tako da je Nole u najboljoj situaciji od njih...ne uzimam u obzir tenisere plasirane ispod treceg mesta na atp listi.Nadal ce imati malo prilike da osvaja nove poene(na ovoj vrsti podloge)..mocice samo ili da ih brani,ili da ih izgubi.I ako se priblizi Fedex-u,bice to samo ako Rodzer bude pravio propuste(kao do sad)
Gledajuci do sad(od pocetka godine),ako zadrzi ovu formu...Nole ima najvise sansi za napredovanje(ili skupljanje novih bodova).U svakom slucaju,postaje sve zanimljivije i zanimljivije
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Sasha LFC

pre 16 godina

Sto se tice komentara koji govore o mogucnosti Djokovica ili Nadala da prestignu Federera i postanu No.1, zelim da kazem da nije potrebno da se to potencira od turnira do turnira. Jednostavno na kraju teniske godine uvek je realan poredak. Ako tako gledamo Djokovic je vec u prednosti nad Federerom i Nadalom, i nad svim ostalim igracima na svetu. Racunica je prosta, Nole treba da osvoji jos jedan Grand slam ove godine i ukoliko preostala dva ne osvoji ista osoba ogromne su sanse da bude na kraju godine broj 1. Posebno je vazno da je Novak igrao vrlo lose na zavrsnom Mastersu u Kini i da tamo moze da dobije ogroman broj poena. Pobeda na tom, zavrsnom, turniru bi znacilo stopostotno prvo mesto. I to je tako. A to sto ce Federer sigurno da bude jos 15-ak nedelja broj jedan i nije toliko bitno. Zato molim malo za strpljenje.

Natasha

pre 16 godina

Kolya care!!
Svaka cast. Pribran, ubitacan, sa jako popravljenim servisom.. koje uglove je nalazio, ono nije normalno!
I uspeo je da dobije i Rodika i Nadala, koje nikada do sad nije pobedio..
Sjajan nastup!

Dijaspora

pre 16 godina

E sada dolazi sljaka, 3 mastersa pa Roland Garos. Nadal zakljucno sa Roland Garos-om brani 4 prva mesta ( Monte Carlo, Rim, Barselona i Pariz ) i jedno finale ( Hamburg ), prakticno ne moze da osvoji gotovo nista od novih poena ( brani ukupno 2650 !!!), Federer je malo u boljoj situaciji brani zakljucno sa Francuskom 1625 a Nole "samo" 975 ( od toga se sa 200 vec "oprostio" zato sto nece braniti titulu u Estorilu ). Federerove muke pocinju posle Francuske, od tada pa do kraja sezone brani uzasno mnogo poena, tako da sve u svemu, realno je sve moguce...

Dule

pre 16 godina

Znao sam da Nadal nema sta da trazi u mecu sa ovakvim Davidenkom. Cim je on uspeo da dobije Rodika koji je uvek lako izlazio na kraj sa njim (5:0 u pobedama do polufinalnog meca), bio sam siguran da osvaja turnir. Dule

srkki RS

pre 16 godina

Kada je Davidenko pobjedio Tipsarevica napisao sam da nisam gledao njegov bolji mec i nisam vjerovao da moze odigrati bolje.Medjutim covjek me je demantovao prvo u polufinalu pa zatim i u finalu ,jednostavno ovog Davidenka i Rodzer u najboljoj formi bi tesko dobio.Zenevljanin svaka cast na komentaru mada se ne bih slozio da ce Rafa biti ubjedljivo prvi poslije sljake ,prvi ce biti sigurno(da nebude zabune govorim o ATP trci)ali cisto sumnjam da ce da osvoji sve kao prosle godine kada je imao skoro savrsenu sezonu,ipak tu ima jos tenisera koji su jako dobri na sljaci i ako sruse Nadalov oreol nepobjedivosti svasta tu moze biti.

Vamos Brigade

pre 16 godina

Nadalu danas defintivno nije bio dan, a Davidenko je pogadjao sve.. Nema veze, na redu je sljaka a tu je Rafa najjaci.
VAMOS RAFA!!!

beauty from the inside

pre 16 godina

Rus, inače, unliked my many, unrecognizable by almost everybody ima jednu od najlepših žena na Tour-u.
evo jedan super link sa slikama cica najboljih tenisera, trenutnih, a i legendi.


hit mi je kad uporedim Davyjevu i Fedovu ili Rafinu i Paradomovu...

a zašto je Canas tako lako rasturao Feda prošle sezone, pogledajte na ovo linku

http://tennisplanet.wordpress.com/2008/03/25/ladies-that-are-having-had-sex-with-atp-players/

Dusan

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku, izuzetno kvalitetno odigran meca u finalu i osim samog starta i citav turnir. Nadal danas neprepoznatljiv, suvise je lako pao. Dosta izneneadjujuci pocetak teniske godine, nadam se da je ovo samo najava jos zanimljivijih obracuna u nastavku sezone.

letelica

pre 16 godina

a sada da se svi izvine na pljuvanju Janka i sto mu nista nije mogao. Pa vi vidite sta li je Davidenko pogadjao! Bravo Janko opet si izgubio od sampiona. Ne daj se i samo napred!

mhfzf

pre 16 godina

Svaka cast Davidenku,vise nego zasluzeno.I jos nesto,komentari da bi ancic osvojio turnir i tako to-da li zaista odrasla osoba moze ozbiljno da tcrdi tako nesto...E,ancic da osvoji Majami...Pa pre cu ja da igram fudbal u Realu:)

Komentarisanje... hmm...

pre 16 godina

Davidenko je oduvek bio zilav protivnik, kondicija mu je neverovatna (uvek bila), mogao je da trci ceo dan za lopticom i da je prebacuje preko mreze (kao i Nadal). Problem su mu uvek bili neki tehnicki detalji, a ponekad i psiha. Medjutim, na poslednjih par meceva se videlo da je sasvim lepo doterao servis (koji mu ranije nije bio jaca strana), kao i da je dobio dosta poena na mrezi. Znaci, napredovao je i stoga nije nikakvo cudo sto je dobio i Rodika i Nadala. Mozda su ga ova dvojica malo i podcenila, tj. nisu bila svesna njegovog napretka, pa nisu nasli odgovarajuci odgovor. U svakom slucaju Nadal je juce zasluzeno izgubio, igrao je previse defanzivno, gotovo 2m iza osnovne linije, a tako ne moze da se pobedi poboljsani Davidenko. Videcemo da li ce ova forma da ga drzi duze i kako ce drugi teniseri reagovati, sada kada su videli koje je promene uneo u svoju igru. U svakom slucaju bice zanimljivo u Estorilu, gde igraju i Federer i Davidenko (mozda Davidenko pobedi prvi put i Federera ;) svojim novim reketom).

Maria

pre 16 godina

@komentar41

Nadaj se da ce da izbrisu i Roland Garros i Wimbledon, mozda se nadas da Nadalu i zabrane da igra, sve u cilju da Novak dodje na to prvo mesto :)))
Nadal je igrao veoma dobro u Miami-u, u finalu je pruzio losu partiju i izgubio, ali izgubio je u FINALU, tako da je to dobar rezultat. Steta sto nije dosao do DESETE Masters titule.
A sto se tice sezone na sljaci koja uskoro pocinje, naravno da ce biti tesko odraniti titulu iz MC-a, Rima, ali Nadal vec dve godine brani te titule i to uspesno, ima tri MC i tri titule iz Rima, mada ce ove sezone biti manje odmora izmedju turnira, pa cemo videti kako ce ici. Ja mu zelim sve najbolje, odlican je igrac!