177

Četvrtak, 08.09.2022.

13:30

Hrvatska verovatno "pobegla" od Srbije

Košarkaši Hrvatske savladali su Ukrajinu 90:85, u poslednjem kolu Grupe C Evrobasketa i verovatno izbegli duel sa Srbijom u osmini finala.

Hrvatska verovatno "pobegla" od Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

177 Komentari

Sortiraj po:

hans steplec

pre 2 godine

Šta znači egal?
(Krle, 08. septembar 2022 15:25)

To je deo regala.
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 8. septembar 2022 15:36)

I Senegala, ako se ne varam.

eustahije

pre 2 godine

Kao Hrvatu, drago mi je da se eventualni meč sa Srbijom odgodi što dalje.
Prvo, Srbija je objektivno puno jača pa bismo vjerojatno izgubili, a drugo,
zamaraju me tenzije i mržnja koja se u tom slučaju uvijek potpiruju....
Ako se baš moramo sastati, onda recimo u finalu ne bi bilo loše, tada nema favorita...

Đorđe

pre 2 godine

Oduvek su bežali od nas.
(marko, 08. septembar 2022 18:41)

Da verovatno, zato su Hrvati u skoro svim sportovima bolji, što beze od nas?

sale-ns

pre 2 godine

KOMENTARI

Hrvatska verovatno "pobegla" od Srbije

Da se ne lazemo i nama to odgovara. Ne zbog kvaliteta vec sveg ostalog vankosarkaskog. I da su hrvati izgubili kari bi povukao rucnu. Ne bi igrali s njima u to sam siguran

dare slovenac

pre 2 godine

Srbija nema pleja koji konstantno zabija 30 poena, to je problem koji če se pojaviti u nastavku, isti problem imaju fracuzi bez parkera, a koliko to znači se vidi kod slovenije sa dončićem i dragičom, ostali suvi prosek ali zato imaju te pleje koji razigravaju ekipu i zabijaju poene...

duledudule

pre 2 godine

Srbija nema pleja koji konstantno zabija 30 poena, to je problem koji če se pojaviti u nastavku, isti problem imaju fracuzi bez parkera, a koliko to znači se vidi kod slovenije sa dončićem i dragičom, ostali suvi prosek ali zato imaju te pleje koji razigravaju ekipu i zabijaju poene...
(dare slovenac, 08. septembar 2022 18:48)
Imamo mi i pleja i 2 i 3 i 4 i 5 sve upakovano u mvp ja Jokica. Al ako ti kazes da Vasa nije plej i to mvp takodje vrhunski, onda ok.

aca

pre 2 godine

Ali vrhunac svega je što većina komentatora spominje namjeru, namještanje, promašeno bacanje (čak izvjesni nobelovac ide do toga da koristi izraz “kvaran narod”, ej, ni manje ni više cijeli narod), a onda svi kao jedan (osim onog inteligentnog koji kaže da bi lakše preživio poraz od Italije nego od nas jer se u jednoj utakmici nikad ne zna) zatizavaju, ni malo kvarno i ful sportski, poraz od Poljske. Ne jedno bacanje, nego 40 minuta namještanja. Neprocjenjivi ste, stvarno, najjači :)
(prika iz susjedstva, 08. septembar 2022 16:37)

hehehe,ima i onih koji spominju drugi svetski rat :) da se pitaju kosarkasi Srbije isli bi logikom sto slabiji timovi do finala. Najsmesniji su oni koji pisu da ako hoces da uzmes prvenstvo moras najjace da pobedis, to je jako lako napisati dok lezis u krevetu i ostavljas komentare po portalima, na terenu je mislim malo drugacija situacija. Igrati jednu tekmu protiv ekipe koja ima veoma kvalitetne NBA i EL igrace i pritom u taj eventualni mec ulaze rastereceni jer niko ne veruje u njihovu pobedu je najteza stvar na nekom prvenstvu.

New England Patriots

pre 2 godine

Navijam za Izrael protiv Ceske, jer ce u slucaju pobede Izraela Poljaci morati da igraju na pobedu da bi izbegli Grke i gledacemo dobru utakmicu. U slucaju da Cesi pobede, Poljaci idu na Ukrajince kao treci sto im je najbolja opcija i smoricemo se veceras.

Joker

pre 2 godine

Dobro ljudi, jeste li vi normalni? O kakvom kalkuriranju vi pričate, pa mi (reprezentacija Hrvatske) se mučimo s Britancima, a ne da idemo nešto kalkulirati. Inače, ovdje u HR smo svi manje više odustali od košarke odavno, pa se više niti ne sekiramo oko bilo kakvih utakmica, a ne da razmišljamo o pobjedama protiv jakih ekipa kao što je Srbija. Pozdrav i sretno u ostatku turnira.

Srbi

pre 2 godine

Hrvatske je svoje napravila pobjedila i osvojila 3. Mjesto. Sad ste jedino vi u poziciji da izbjegnete nekoga a nekako ne sumnjam da hocete
(josip_zg, 08. septembar 2022 16:46)

Hr je druga jer je dobila Ukrajinu. Isti broj bodova. Znači Srbija može da bira izmedju Ukrajine i Italije. Ali nema biranja jer u 1/4 bi išli na Grčku

Andrea Djani

pre 2 godine

U nastavku ce veliku ulogu igrati i navijaci . Tu ce u prednosti biti Nemacka , Turska , Litvanija i Slovenija . Nadam se da ce i nasa diaspora biti u elementu , tako da medju ovim timovima treba traziti prvaka Evrope . Sto se tice Hrvatske oni deluju zaista tanko i za njih je uspeh plasman u 1/8 finala . Sve ostalo je previse . Sto se and tice mislim da cemo posle Italije ici na Tursku , pa na Sloveniju i u finalu na Nemacku ili Grcku . Tu bi bilo bolje da bude Grcka , jer mirise mi da bi ovo mogla i Nemacka da osvoji. , ako dodje do finala . Tu vec mi ne bi bili favoriti.

Basketas

pre 2 godine

Izvucese pobedu protiv Ukrajine jedino dobro sto imaju petorku a klupa tanka i ranije su ima li bolje sastav pa nista.

Bitna hemija a oni to nemaju. Zao Bogdanovica igra i polomi se i Simon a svi staticni. Naravno tesko do medalje.

NemanjaBb

pre 2 godine

Drazen najbolji exYu igrac??
Mozda bi bio, ali to nazalost nije doziveo. Jedini Jokic ima sansu da prestigne Dirka, Toni Parkera, Gasola..

sport i razonoda

pre 2 godine

Baš mi je krivo očekivao sam da igramo protiv Srbije da ih natanburamo kao što ih tamburamo u rukometu vaterpolu i naj slađe u nogometu,sad je na redu tzv zemlja košarke,imaju sreće ali nadam se da će na nas,da ih odućimo i od košarke.

New England Patriots

pre 2 godine

Najidealnije je da ITA pusti GBR, a mi Poljake pa bismo igrali sa Ukrajnom i isli na Spance, ali bih svakako isao na pobedu i izbegao Grke do finala

Jeremija

pre 2 godine

Ahahahaha..., kakva mameštaljka. Previše vam je providna ova predstava susjedi. Ali, Kari i ekipa večeras biraju žrtvu za 1/8 finala, pa ova bežanija od Srbije može lako da vam propadne.

Mohikanac

pre 2 godine

Zoke

Pa i Srbija je 1997. bila sa C možda B timom... šta je problem?

Bez Divca, Danilovića, Paspalja... verovatno još neko nije igrao.

Đorđević je i počeo prvenstvo tom utakmicom ili prethodnom jer je takođe bio povređen.

Ante

pre 2 godine

E sada bi volio da Srbija tankira protiv Poljaka, i da ide na nas , i preko nas sa cca. +20 poena razlike. Kada ovaj Bogdanović tankira jer kao gleda sa kime će u 1/4 finalu , pa možda ipak bolje zaobići Slovence?!
Nadam se da kazna za ovo stiže.
A vama idealno. Danas odmarate sve bitne igrače, pogotovo Jokića, i onda lagano u 1/4 finale preko Bogdanovića "tankera"

Srbi

pre 2 godine

Koliko samo nagadjanja. Hrvati su drugi bez obzira šta Italija uradi jer se stvara krug od tri ekipe sa istim brojem bodova a tu su Italijani najslabiji jer su ubedljivo izgubili od Ukrajine. Drugo. Srbija ako pobedi Poljsku ide na Italiju u 1/4 na nekog iz grupa B ali ne na prvaka Španiju pod uslovom da oni prodju 1/8. Ako sve ide po planu 1/2 sa Slovenijom

Josip eurobasket

pre 2 godine

Glupo je uopće pričati da smo izbjegavali srbe vlastitom pobjedom, to smo mogli naletjeti eventualno porazom, a tko je lud ići srljati u poraz da bi dobio srbe(mada i to nije isključeno, ako vi izgubite, a to je već vaša briga). Ovdje je ipak bila riječ o drugačijim kalkulacijama. Svako dobro i sretno dalje.

UŽEGLI ČOVEK

pre 2 godine

@Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Izbegli Sloveniju u 1/4, radije bi na Spaniju/Litvaniju.
Realno crna im se pogibija piše u svakom slučaju :)
(Drogba, 08. septembar 2022 16:16)
A otkud to da se Slovenija direktno plasirala u 1/4f? Šta ako izgubi u 1/8f?

Đorđe

pre 2 godine

Finska razbija Hrvatsku - njima Poljaci bolje lezu.
A Srbija se ne bi trebala radovati igrat protiv Italije, nezgodini su.
To su i grci oseteli.
(sale, 08. septembar 2022 16:03)

Hrvati su Poljace prij 2 ili 3 nedelje u pripremnim kvalifikacijama zgazili.

Gambeeet

pre 2 godine

Prešao sam se, ako izgubimo od Poljaka, išli bismo na Hrvate, ne Ukrajince, verovatno su izbegli pobedu većom razlikom da bi zaobišli Slovence u 1/4 finala, mada s ovom igrom, teško da su i favoriti protiv Finaca, kamoli Litvanaca kasnije.

DS

pre 2 godine

Uh mislio sam da igramo sa Ukrajinom ako Hrvatska pobedi sada vidim da je u krugu Hrvatska nekako najbolja ? Najgori protivnik koga smo mogli dobiti , Hrvatska i Ukrajina bi bili dosta laksi a Italijani nam ne leze.

Jaki su i dobijaju nas stalno bice mnogo teze nego grupni mecevi...Naravno prvo moramo dobiti Poljsku

sunce zareno

pre 2 godine

Ispada da su Hrvati mogli biti drugi u grupi ali nisu htjeli jer im to ne odgovara. Vodili su i 12 razlike na kraju pobijedili sa 5 a Bojan B. propustio da poentira da ne bi bili drugi jer drugi ide na tezeg protivnika. Ali ako Srbija večeras izgubi onda su Hrvati nagrabusili.

Ćiro

pre 2 godine

Alo ljudi, ajmo realno.
Hrvati su se toliko borili u grupi i dali sve od sebe, pa zaslužili su valjda da ispadnu u osmini finala od Finske a ne od nas. Hahahahah

ITA

pre 2 godine

Bas steta ako se sretnemo vec na prvoj stepenici.
Nadam se da ce Srbija izgubiti veceras namerno od Poljske pa da ode na drugu stranu zreba.
Bolje za jedne i druge.

Wllaxy

pre 2 godine

Ali Bogdanovicevo bacanje na kraju, smehotres. Glupi trener mu urla, Masi, da ne idemo slucajno da prejake fince, on mu pokazuje da ne brine, trener ne kapira pa ponovo vice kao lud masiiiii plasi me Markanen, a Bogdanovic jedva dobacuje do obruca. Mala reprezentacija, mali narod, I rezultati ce biti u skladu sa tim. Sve bih dao da nas poljska pobedi i onda da vidimo ko je koga hteo.
(Kg, 08. septembar 2022 16:00)

Pa baš kao trećima su veće šanse da idu na Fince nego da su bili drugoplasirani...

Uz pretpostavku da mi sigurno dobijemo Poljake, Finci su sigurno drugi, bez obzira na rezultat meča Češka - Izrael (ako dobiju Česi, Finci su u krugu sa Poljacima i Izraelcima najbolji zbog koš razlike, a ako dobije Izrael Finci i Česi prave krug gde su Finci bolji zbog pobede u međusobnom susretu).

milan

pre 2 godine

Ne znam zasto se svi ponasaju kao da je prvo mesto osigurno za nas. A sta ako Poljska nas dobije?
(aabb, 08. septembar 2022 16:03)

Poljska može da nas dobije samo ako budemo igrali ubedljivo najgoru utakmicu u zadnjih mesec dana. Sa bilo kojom igrom od one prve sa Crnom Gorom pa preko onih sa Slovenijom, Italijom, Nemačkom, Grčkom, Turskom, Holandijom... do ove zadnje sa Izraelom, razbijamo Poljsku. Teoretski je moguće ako budu svi imali užasan dan, inače 99.99% dobijamo.

Da dodam

pre 2 godine

I Italija moze da odluci na kom mestu ce biti Hrvatska, a na kom Ukrajina.
Ako Italija "namerno" izgubi od V. Britanije, Hrvatska je 2., Ukrajina 3., Italija 4.
Ako Italija pobedi V. Britaniju, Ukrajina je 2., Hrvatska 3., Italija 4.
Dakle, ako Italija pobedi V. Britaniju, a Srbija izgubi od Poljske, onda ce u osmini finala igrati Srbija (D2) protiv Hrvatske (C3), a pobednik D2-C3 bi igrao sa pobednikom Spanija-Litvanija.

roten

pre 2 godine

NAMEŠTENA UTAKMICA kroz celu istoriju dva velika saveznika.Da Hrvatska dobije, ali manje od 8...Pogledajte kako Bogdanović namerno promašuje zadnje bacanje, to svi vide, osim Dende naravno.A šta je samo Ukrajina radila poslednjih 5 minuta, koliko su lopti namerno bacili u aut. Nama sledi užasno težak protivnik,jer nam Italija baš i ne leži, pogotovo ovi na poziciji 3-4-5(Polonara,Fontekio, Meli), jer su sva trojica fizički moćni i mogu da te unište šutem za 3 poena,pogotovo Polonara i Fontekio, a i onaj Manion odigra vrhunski samo protiv nas.

prika iz susjedstva

pre 2 godine

Ali vrhunac svega je što većina komentatora spominje namjeru, namještanje, promašeno bacanje (čak izvjesni nobelovac ide do toga da koristi izraz “kvaran narod”, ej, ni manje ni više cijeli narod), a onda svi kao jedan (osim onog inteligentnog koji kaže da bi lakše preživio poraz od Italije nego od nas jer se u jednoj utakmici nikad ne zna) zatizavaju, ni malo kvarno i ful sportski, poraz od Poljske. Ne jedno bacanje, nego 40 minuta namještanja. Neprocjenjivi ste, stvarno, najjači :)

Šokre

pre 2 godine

Zašto smo smanjili gas pred kraj tako da budemo treći? Ako pobjedimo u osmini finala onda u cetvrtfinalu izbjegavamo Slovence. Ka¿em ako pobjedimo u osmini finala. Lako vama Srbima. Samo mazohisti gledaju kosarku hrvatske reprezentacije.

aabb

pre 2 godine

Ne znam zasto se svi ponasaju kao da je prvo mesto osigurno za nas. A sta ako Posljka nas dobije? Sta ako Pesic bude odmarao Jokica npr i izgubimo?
I Poljaci i mi cemo imati 4/1 al oni su nas pobedili.
Odakle vam ideja da pricate da sigurno igramo sa Italijom.
Eto ja mislim da je bolje da izgubimo od Poljske i igramo sa Ukrajinom.

Drogba

pre 2 godine

@Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Izbegli Sloveniju u 1/4, radije bi na Spaniju/Litvaniju.
Realno crna im se pogibija piše u svakom slučaju :)

Not

pre 2 godine

Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Zato sto drugi ide na Slovence u cetvrtfinalu.

NikolaK

pre 2 godine

Sto znaci da je sa drugog mesta lakse.. Ne verujem da ce nasi da kalkulisu ali ovde idemo na Italiju/Francusku/Sloveniju a sa drugog mesta se ide na Ukrajinu/Spaniju/Grcku.. (naravno ako svi favoriti pobede )

Cetvrtfinale je tesko kako god ali Italiju jedino nisam zeleo vec sada i naravno nju smo dobili ...

F.T.W.

pre 2 godine

Hrvatska je treća, na +7 Bogdanoviću naređeno da namerno promaši bacanje jer sa +8 bi bili drugi.
Žele Fince u osmini pa Špance ili Litvance u četvrtfinalu.

josip_zg

pre 2 godine

Hrvatske je svoje napravila pobjedila i osvojila 3. Mjesto. Sad ste jedino vi u poziciji da izbjegnete nekoga a nekako ne sumnjam da hocete

croata

pre 2 godine

Ulazi Simon 6 minuta pre kraja umesto Hezonje i preokreće utakmici, daje dve trojke i deli tri asistencije i to sve za 2 minuta
(resa, 08. septembar 2022 16:02)

I tri puta proda loptu nicim izazvan.ako mi iko moze pokidat zivce to je simon. Sta vrijedi sto ima klikere kad je uvijek bio beskrvan

mag are est

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

( 08. septembar 2022 15:05)

Bio si u pravu, bacanje Bogdanovića 10 sekundi pre kraja a zatim jalov napad ukrajinaca, pokazuju da stvarno nemaju stida.

Još sa klupe Hrvatske, dok se Bogdanović priprema da izvede bacanja, dobacuju da promaši šut, šta reći!

Zoke

pre 2 godine

Manite se Hrvata, sa njima su utakmice uvek na nož kakvi god da su i uvek u infarktnoj završnici pobedi Srbija uz veliku psihofizičku potrošnju. Krenulo je 1997. sa Saletovom trojkom iz trka sa sirenom a Hrvati su tada bili sa C timom i do utakmice sa nama imali skor 1-6, nema ko ih nije trpao na tom šampionatu pa su svi očekivali potop od 20-30 razlike. Jednom će se ta infarktna završnica okrenut na njiovu stranu nekom ludom srećom kao šta se znalo i u vaterpolu desit, zakon brojeva. Ako pobedimo idemo na Litvaniju koja nam tradicionalno igrom najmanje odgovara jer su uz Srbiju najškolovanija košarkaška nacija i skloni kontakt igri.Italijani su smešno izgledali ovaj šampionat, uz domaći teren i sudije Hrvati su bukvalno pobedili sami sebe a Ukrajinci ih razvalili, a i ti Italijani nam mnogo duguju. Slovenci se uvek muče sa exYu momčadima, pobeđivali su ih i Hrvati i mi, a bogami i Bosanci.

sale

pre 2 godine

Finska razbija Hrvatsku - njima Poljaci bolje lezu.
A Srbija se ne bi trebala radovati igrat protiv Italije, nezgodini su.
To su i grci oseteli.

Aspera

pre 2 godine

Italija igra protiv Britanije, ukoliko pobedi Hrvatska je 4. u grupi!
(ćumur, 08. septembar 2022 16:34)

Ako Italija pobedi
1.GRE
2.UKR
3.CRO
4.ITA

Ako Britanija pobedi
1.GRE
2.CRO
3.UKR
4.ITA

Jos se Italijani pitaju, a ono promaseno slobodno moze da ih iznervira.

i to vam je tako

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

Sad je poluvreme.
(Grobari Železnik, 08. septembar 2022 15:05)

Kako se ne umorite više
(Mikeli, 08. septembar 2022 15:17)

I sta cemo sad ?

piko

pre 2 godine

Hezonja je najbezobrazniji košarkaš ikad
U napadi čim primi šutira u odbrani non stop ide ispod bloka čuva se
Da Simom ne uđe umesto njega izgubili bi 10 razlike

@prika iz susjedstva

pre 2 godine

Najgore od svega sto ste sebe namestili na Fince :)
Mi cemo sa Italijanima i nekako al kako cete vi sa Fincima to je bas enigma.

izgubiti

pre 2 godine

od poljske veceras i idemo na Ukrajinu. Kad ovi koji su bili saveznici u drugom svetskom ratu ukr i kro mogu ovako da dogovoreno odigraju mec, zasto bi mi bili posteni? cuvaj micica i jokica veceras, odmaraj ih, nek igraju rezerve i nek izgube.

žžž

pre 2 godine

Dobro je. Ne zato što Srbija nije bolja od Hrvatske već je uvek taj duel bio pun tenzija a mi dobijali košem u poslednjoj sekundi. Italija ne bi trebalo da predstavlja problem

mateo

pre 2 godine

i naravno srbi znaju da je bojan namjerno promasio, da je onaj ono da je ovaj ono smo da bi izbjegli duel sa samoproglasenom velesilom. hrvatska ide na svaku tekmu po pobjedu, boli njih k da li ce igrat protiv srbije, poljske ili finske. uz katastrofalne igrace poput hezonje i sarica nas maksimum je uz dosta srece mozda cetvrtfinale, jos nemamo klupu a kamoli trenera. jasno da mozemo svakoga pobijedit ako se sve poklopi, dobar sut i bojan u formi. i srbiji je max cetvrtfinale, cim nalete na prvu bolju ekipu ispadaju.

Ivan

pre 2 godine

Ma dajte ljudi, kalkulisanje nije sigurno Pesicev izbor. Siguran sam da igramo na pobedu večeras uz max angažovanje, jer bez obzira na sve Poljaci su dobra reprezentacija i ne mozemo ih pobediti sa "pola snage". Druga stvar, Italijani igrali kod kuće i doživeli da budu četvrti. Realno msm da ih lagano pobeđujemo. Mislim da mi navijači ni sami nismo svesni koliko smo odlična ekipa.

nenad

pre 2 godine

ozbiljno namestena utakmica...
mi i da izgubimo veceras ne igramo sa Ukrajinom,ne znam sta je nekima ovde sto komentarisu,Ukrajina je druga i to je i bio dogovora sa Hrvatima,da oni ostanu drugi i da ih puste da bi Hrvati bili treci..e kad bi mi izgubili od Poljske onda bi igrali sa Hrvatskom..ali onda jaci protivnik u cetvrtfinalu,onda ides na prvog iz grupa,da li Slovenija,Grcka ili pobednik Spanija Litvanija..po meni bolje veceras pobeda i obraz protiv Poljske pa onda Italija,pa ako pobedimo Italiju onda pobednik Turska Francuska

Kg

pre 2 godine

Ali Bogdanovicevo bacanje na kraju, smehotres. Glupi trener mu urla, Masi, da ne idemo slucajno da prejake fince, on mu pokazuje da ne brine, trener ne kapira pa ponovo vice kao lud masiiiii plasi me Markanen, a Bogdanovic jedva dobacuje do obruca. Mala reprezentacija, mali narod, I rezultati ce biti u skladu sa tim. Sve bih dao da nas poljska pobedi i onda da vidimo ko je koga hteo.

nenad

pre 2 godine

ali kad kazu ovde neki,nisu hteli da daju slobodno bacanje da ne bi bili drugii..alo nije zbog toga nego je bio dogovor pre meca da niko ne zapinje da ostanu kako jeste samo da Hrvatska izbegne Srbiju,jer da su Ukrajinci pobedili Hrvati protiv nas bi igrali,i onda daj samo da pobedimo da nas izbegnu da ne ispadnu u osmini finala skoro pa sigurno ovako mogu da se bore do cetvrtfinala mada tesko sa fincima,ali Litvanija ili Spanija,mada mislim da ce biti Litvanija,nemaju sanse da prodju...
toliko je bila miroljubiva utakmica da je to smesno bilo,pogotovo smehotres poslednjih pet minuta,samo sipaj ali gledaj da bude tu oko 3,4,5 razlike

croata

pre 2 godine

Ako ništa drugo dosta ste visoki pošto ste se svima u regionu
dobrano popeli na k...c legendama o nekoj imaginarnoj moći
CRO basketa.
(MIle, 08. septembar 2022 15:48

Covjek napisao da iza amera hrvati imaju najvise igraca u kuci slavnih, da je jugoplastika zvanicno najbolji evropski klub 20.stoljeca, da hrvati imaju 3 igraca u top 5 naj igraca evrope svih vremena, da su hr klubovi bili 5 puta prvaci evrope.. i po tebi to sve imaginarno?

Gambeeet

pre 2 godine

Koja tuga, čemer i jad od nazovi košarke koje igraju ove dve reprezentacije (čast Bojanu i Kruni), pa kako su ovi Ukrajinci dobili Italijane, ne ulazi mi u glavu. Sve same solo akcije i šutevi iz neizgrađenih pozicija, najjači je bio onaj balvan, koji umesto da zakuca loptu, jer 2m nikog pored njega nije bilo ispod koša, on polaže i maši zicer nad zicerima za +4 i potom primaju trojku i gube naravno u nastavku. Obe ove ekipe bi odrali sa minimum 20 razlike, a ovako ćemo imati najteži put od svih do same završnice: Italija (valjda ih neće do te mere krenuti šut i trojka koju slabo branimo, a i onaj riđi verovatno opet nas čeka da odigra partiju života, kao po običaju), Francuska, pa Slovenija (imaju lakšu šetnju do polufinala, mada nije da je nisu ni zaslužili nakon prvog mesta u onakvoj grupi) i verovatno Grci sa Janisom u finalu, ako, nadam se, dođemo do njega. Sa drugog mesta bi put bio sledeći: Ukrajina, Litvanija (nakon onog što ih je zadesilo u grupi, prilično sam ubeđen da prolaze Španiju u ovom sastavu) i Grčka 1/2 finale, ali mislim da Kari neće dozvoliti nikakve kalkulacije i da ćemo i večeras ići na uverljivu pobedu i overiti ovu nešto težu polovinu žreba, prvenstveno zbog neugodnog protivnika već u prvom eliminacionom meču. Maksimalni fokus od starta i da se zapne jednom i na početku te treće četvrtine, u kojoj smo se uglavnom opuštali do sada. Ma možemo mi to, Srbija do ZLATA!!!

smeh

pre 2 godine

Koliko se obe reprezentacije ubiše da nas izbegnu. Sada bi bila fora da Pešić naredi da izgubimo kako bi imali lakšeg protivnika u osmini finala.

Mohikanac

pre 2 godine

Iskreno sam više priželjkivao Hrvatsku nego Italiju šta je tu je.

Hrvatska je bila zicer i ovo nije podcenjivački stav nego realnost.

Italija igra atipičnu košarku, igra bez centra sa širokim spejsingom, dosta trčanja i gomilom šuta za 3. Ima i polivalentne igrače i najveća prednost su im krilni centri a i Fontekio koji je uz Kalinića najbolje krilo EL.

Biće vrlo interesantan meč. Uostalom tako je bilo i na turniru u Nemačkoj.

veliki strumf

pre 2 godine

Украјинце није занимала победа, већ да изгубе са мање од 18 разлике, што су лагано остварили и сачували друго место. Јесте ли ијад видели тесну утакмицу да се брже заврши? Задњих 2 и по минута трајало је свега 3 минута - само један фаул, без тајм аута, ичега… У нормалним околностима трајало би 20 минута. У 4/4 укупно само 5 фаулова… Слутим да ће се Италијани жалити, с правом, али и они би исто урадили без сумње! Е сад да се ми жабарима реванширамо за елиминацију са ОИ! Велики су нам дужници!

nenad

pre 2 godine

finska je sigurno druga ukoliko mi dobijemo Poljsku..a Hrvati su dogovorili pre meca sa Ukrajinom da igraju bez rizika,tj..da Ukrajina ostane druga a da ih Hrvati pobede od 1do 7 razlike,da ne zapinju bilo ko pa da u slucaju pobede Ukrajine budu Hrvati 4 pa da igraju sa nama..sto je i normalno da beze od nas jer smo najjaci u ovoj grupi,i bolje im je treci sigurno nego da bez dogovora sa Ukrajinom jure drugo mesto..a Finska se znalo da ce dobiti Holandiju i da ce biti druga najverovatnije posle nase pobede protiv Poljske..i ne znam zbog cega ovaj malopre komentar da je Bogdanovic namerni masio da izbegnu Fince,pa oni sa njima i igraju,a masio je zbog dogovora pre meca da ne bude 8 razlike...u nasoj grupi ako Izrael pobedi Cesku on je treci a Poljska cetvrta..a ako Cesi pobede oni su cetvrti a Poljska treca ,a Izrael ispada..naravno sve ovo ako mi dobijemo Poljsku...
ali ajde sto mi komentarisemo ko skim cr da igra,ali Petar Denda sa Rts na kraju meca uzvikuje dobili smo protivnika a to je Italija,stani malo majstore ti si sa televizije,sacekaj kraj meca nasih pa onda kazi skim igramo..

Gazda Dojkan

pre 2 godine

I dalje mislim da bi nam Hrvati bili laksi protivnik i od Italije i od Ukrajine. Al sta je tu je. Dobicemo zabare kako god okrenes.

Један Убод

pre 2 godine

Срамота како Богдановић неће да погоди слободно бацање.
Пре тога играчи Украјине маше зицере.
Ово је намештена утакмица и да има правде, била би под истрагом.
Али, као и у свему, уздамо се у правду Свевишњег.

JPR24

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике
(јд123, 08. septembar 2022 14:57)

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.

Rale

pre 2 godine

Da mi lepo sada dobijemo Ukrajince, da pomognemo ljudima, pošaljemo ih kući da mogu da ratuju fino, da ne pate odvojeni od kuće na prvenstvu.

Dragan Borca

pre 2 godine

Strasno je iritantno citati i kada Srbi potcenjuju hrvatsku kosarku a i kada Hrvati potcenjuju srpski fudbal. I kosarka i fudbal se ne igraju samo zadnjih 20-30 godina. Nema vece gluposti nego omalovazavati legende poput Drazena, Pixija, Tonija, Dzaju, Sekija, Radju itd.

Jova

pre 2 godine

Beznadezni kosarkasi Hrvatske... ko zna, mogu lako i da izgube, bukvalno je sve moguce. Nikada nisam video tim da decenijama ima toliko kvalitetnih igraca a da je tako nepouzdan.

Džoni

pre 2 godine

Denda uporno u prenosu špekuliše ko će i kom scenariju na nas, a mi još nismo odigrali meč i možemo ako izgubimo da budemo i drugi u grupi?

Mikeli

pre 2 godine

Hrvati stvarno nemaju kvalitet. Niti skoka, niti odbrane, niti kreacije. Prvi po broju izgubljenih lopti na šampionatu. Oni su nam realno najlakši protivnik u toj grupi.

alek

pre 2 godine

Brate mili,koliko ce puta tokom prenosa da ovaj Denda ponovi koje su opcije,ko ce sa nama igrati,a da mi nismo ni odigrali nasu utakmicu.
Kakvo je mucenje slusati njegovo komentarisanje.

kiza

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...
(Zdenko, 08. septembar 2022 14:44)
Da, ja sam isto čuo da je Jokić prešao na kriket

Sramota

pre 2 godine

A slusaj ovog Dendu izgubljenog u vremenu i prostoru. O kakvih on 18 razlike prica. sa Italijom skoro da nema promil sanse da igramo osim ako izgube od Britanije, pobeda Ukrajine igramo sa Hrvatskom i svaka pobeda Hrvatske ispod devet razlike takodje igramo sa Hrvatskom. sa Ukrajinom igramo ako Hrvatska dobije vise od osam razlike. Pa kako je bre moguce da je neko komentator na nacionalknoj televiziji, a da osnovne stvari ne poznaje. Ovaj RTS stvarno treba ugasiti za primer. I koji djavo uopste uzimaju prava na prenose kad sve to nepismeno, pusti da rade ljudi koji razumeju sport i koji nisu senilni.

јд123

pre 2 godine

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.
(JPR24, 08. septembar 2022 15:16)

Финци су добили Пољаке са 30 разлике и ако добију задњу а Пољаци изгубе од нас они су други.

Dulo

pre 2 godine

Kako ovi rvati pokvareno kalkulisu.Namerno nece da pobede 18+ razlike nego salju Italijane na nas.
(Prc Milojka, 08. septembar 2022 15:26)

Jeste toliko su moćni da mogu da kalkulišu sa kim god žele. Evo 5 minuta pred kraj vode 2 poena razlike. Prava istina je da ne znaju gde biju.

Đorđe

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Poljacu su nezgodni. Hrvati su igrali u pripremim igrama protiv nijh i pobjedili ih ali dosta knap.

aca

pre 2 godine

nekako bih da izbegnemo Hrvate, neka se drugi bave njima. Poraz od Italije bih nekako i preziveo ali od Hrvata tesko. Sve to stoji da smo bolji, ali nikad se ne zna pogotovo kod takvih ekipa koje ceo turnir igraju toplo hladno.

JPR24

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике
(јд123, 08. septembar 2022 14:57)

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.
(JPR24, 08. septembar 2022 15:16)

Moja greska, gledam dve stvari i paf… Finci su drugi ako Poljska izgubi od nas, Finci su razbili Poljaku a ne obrnuto kako sam ja to smuljao popreko !

MIle

pre 2 godine

@Zdenko
Verovatno ti pena krene na usta i na sva usta psuješ "ćetnićke bandite"
kad neko tvog mentalnog sklopa prisvoji zlata u basketu pre '91 i '95
za Srbiju. Ako Cibona jeste bila skoro 100% hrvatski klub za
Jugopalstiku/POP84 to baš i nije bilo tako. Rađa i Kukoč su bili
najbolji igrači ali da li stvarno misliš da bi uzeli titule bez
Sretenovića i Savića pa (pogotovo prvu) i bez Duška IVanovića?
Interesantno je da sam navijao za vas na OI u Barseloni protiv
Amera ali sad me stvarno čudi da nemate bolje rezultate u basketu.
Ako ništa drugo dosta ste visoki pošto ste se svima u regionu
dobrano popeli na k...c legendama o nekoj imaginarnoj moći
CRO basketa.

Đorđe

pre 2 godine

Kako ovi rvati pokvareno kalkulisu.Namerno nece da pobede 18+ razlike nego salju Italijane na nas.
(Prc Milojka, 08. septembar 2022 15:26)

Nije bitno ko protiv koga igra.
Ako imaš dobru ekipa ne treba strah da te bude.

i to vam je tako

pre 2 godine

Strasno je iritantno citati i kada Srbi potcenjuju hrvatsku kosarku a i kada Hrvati potcenjuju srpski fudbal. I kosarka i fudbal se ne igraju samo zadnjih 20-30 godina. Nema vece gluposti nego omalovazavati legende poput Drazena, Pixija, Tonija, Dzaju, Sekija, Radju itd.
(Dragan Borca, 08. septembar 2022 15:35)

Ali oni od Drazena i Tonija nemaju nikoga...a to je preko 25 godina tisine.

nevski

pre 2 godine

Simon i Bogdanovic vode Hrvatsku,igraci realno u godinama,tempo celokupne ekipe je zbog toga jako spor,svi pricamo o individualnim kvalitetima....ne znam,ovo je realno nikakva timska igra.

učinkoviti doprvak

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...
(Zdenko, 08. septembar 2022 14:44)

Heheh... duhovito. Zaboravio si Aramisa Naglića, Franju Arapovića i Adnana Benčića,onda 3 mesta prazno pa idu Jokić, Bodiroga, Divac, Djordjević, Danilović, Radivoje Korać, Kićanović...

lignjoslab

pre 2 godine

dobijaju ovo hrvati između do 16 razlike, kako bi i jedni i drugi izbegli nas, a Italiju koja bi u tom trouglu bila najgora, njih bi poslali na nas.
I Ukrajina i Hrvatska žele da nas izbegnu i tako će iuraditi

lule

pre 2 godine

@zdenko
Petrović i Kukoč bukvalno ni zajedno nisu blizu samog Jokića po kvalitetu i korisnosti.
Ne bih ulazio u ostalo. Npr jednog jedinog čak ni prosečnog pleja niste imali ikada!!! To je meni prosto neverovatno. Makedonija je imala bolje plejeve od Hrvata.

Dag Kristi

pre 2 godine

Svi ovi koji pišu da Hrvati i Ukrajinci dogovorili rezultat, kako bi izbegli naše, zaboravljaju jedno. Mi se pitamo protiv koga igramo. Večeras možemo i da izgubimo protiv Poljaka ako nam ne odgovara protivnik.

Mikeli

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

Sad je poluvreme.
(Grobari Železnik, 08. septembar 2022 15:05)

Kako se ne umorite više

pelo

pre 2 godine

dragan

Simon ima 37 godina, čeka da se završi prvenstvo da vidi u kakvom će stanju biti i da li može da izgura još jednu sezonu. Mada je verovatnije da ode u penziju

Peraboto

pre 2 godine

Zasto se zanemaruje opcija da Srbija izgubi od poljske i bude druga u grupi? Verujem da je verovatnoca mala ali ipak i ta opcija postoji. Kao i da u tom slucaju ne bismo isli na Sloveniju do finala i druge kalkulacije, nebitne ali moguce.

јд123

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике

Zdenko

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...

Kg

pre 2 godine

Daj boze Hrvatska. Ko se plasi ekipe ciji je glavni igrac, Kruno Simon, malo mladji od mog caleta, a ja vec imam dvoje male dece. Ukrajina solidan kolektiv, Italija ako ih krene sut Vrlo nezgodna. A Hrvatska trulez, nikad nista nije uradila. Cak ni prvu fazu KV za SP nije prosla. Jedva top 30 ekipa na svetu.

Krajišnik

pre 2 godine

Zdena, znaš da bi sve to sto si nabrojao mijenjao za titulu prvaka Evrope ili svijeta sa reprezentacijom .
A mi ih imamo kao sto vidiš,koliko hoćeš.

zare

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.

klik

pre 2 godine

Ovaj hrvatski tim bi demolirali 20+ razlike samo da se oni uvek ne iskompleksiraju i pruže 200% kada igraju protiv Srbije, e to me nervira. Pobeda u svakom slučaju, ali naši će se dosta izmoriti u odnosu na bilo koju drugu reprezentaciju kao protivnika.

Folender

pre 2 godine

Po nekim mojim visokointeligentnim kalkulacijama, iskljucujuci utakmicu sa Poljskom,ako dobijemo sve do kraja bićemo šampioni.Tako sam ja izračunao

Folender

pre 2 godine

Po nekim mojim visokointeligentnim kalkulacijama, iskljucujuci utakmicu sa Poljskom,ako dobijemo sve do kraja bićemo šampioni.Tako sam ja izračunao

kiza

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...
(Zdenko, 08. septembar 2022 14:44)
Da, ja sam isto čuo da je Jokić prešao na kriket

klik

pre 2 godine

Ovaj hrvatski tim bi demolirali 20+ razlike samo da se oni uvek ne iskompleksiraju i pruže 200% kada igraju protiv Srbije, e to me nervira. Pobeda u svakom slučaju, ali naši će se dosta izmoriti u odnosu na bilo koju drugu reprezentaciju kao protivnika.

Peraboto

pre 2 godine

Zasto se zanemaruje opcija da Srbija izgubi od poljske i bude druga u grupi? Verujem da je verovatnoca mala ali ipak i ta opcija postoji. Kao i da u tom slucaju ne bismo isli na Sloveniju do finala i druge kalkulacije, nebitne ali moguce.

Kg

pre 2 godine

Daj boze Hrvatska. Ko se plasi ekipe ciji je glavni igrac, Kruno Simon, malo mladji od mog caleta, a ja vec imam dvoje male dece. Ukrajina solidan kolektiv, Italija ako ih krene sut Vrlo nezgodna. A Hrvatska trulez, nikad nista nije uradila. Cak ni prvu fazu KV za SP nije prosla. Jedva top 30 ekipa na svetu.

MIle

pre 2 godine

@Zdenko
Verovatno ti pena krene na usta i na sva usta psuješ "ćetnićke bandite"
kad neko tvog mentalnog sklopa prisvoji zlata u basketu pre '91 i '95
za Srbiju. Ako Cibona jeste bila skoro 100% hrvatski klub za
Jugopalstiku/POP84 to baš i nije bilo tako. Rađa i Kukoč su bili
najbolji igrači ali da li stvarno misliš da bi uzeli titule bez
Sretenovića i Savića pa (pogotovo prvu) i bez Duška IVanovića?
Interesantno je da sam navijao za vas na OI u Barseloni protiv
Amera ali sad me stvarno čudi da nemate bolje rezultate u basketu.
Ako ništa drugo dosta ste visoki pošto ste se svima u regionu
dobrano popeli na k...c legendama o nekoj imaginarnoj moći
CRO basketa.

Kg

pre 2 godine

Ali Bogdanovicevo bacanje na kraju, smehotres. Glupi trener mu urla, Masi, da ne idemo slucajno da prejake fince, on mu pokazuje da ne brine, trener ne kapira pa ponovo vice kao lud masiiiii plasi me Markanen, a Bogdanovic jedva dobacuje do obruca. Mala reprezentacija, mali narod, I rezultati ce biti u skladu sa tim. Sve bih dao da nas poljska pobedi i onda da vidimo ko je koga hteo.

i to vam je tako

pre 2 godine

Strasno je iritantno citati i kada Srbi potcenjuju hrvatsku kosarku a i kada Hrvati potcenjuju srpski fudbal. I kosarka i fudbal se ne igraju samo zadnjih 20-30 godina. Nema vece gluposti nego omalovazavati legende poput Drazena, Pixija, Tonija, Dzaju, Sekija, Radju itd.
(Dragan Borca, 08. septembar 2022 15:35)

Ali oni od Drazena i Tonija nemaju nikoga...a to je preko 25 godina tisine.

aca

pre 2 godine

nekako bih da izbegnemo Hrvate, neka se drugi bave njima. Poraz od Italije bih nekako i preziveo ali od Hrvata tesko. Sve to stoji da smo bolji, ali nikad se ne zna pogotovo kod takvih ekipa koje ceo turnir igraju toplo hladno.

Džoni

pre 2 godine

Denda uporno u prenosu špekuliše ko će i kom scenariju na nas, a mi još nismo odigrali meč i možemo ako izgubimo da budemo i drugi u grupi?

Dulo

pre 2 godine

Kako ovi rvati pokvareno kalkulisu.Namerno nece da pobede 18+ razlike nego salju Italijane na nas.
(Prc Milojka, 08. septembar 2022 15:26)

Jeste toliko su moćni da mogu da kalkulišu sa kim god žele. Evo 5 minuta pred kraj vode 2 poena razlike. Prava istina je da ne znaju gde biju.

alek

pre 2 godine

Brate mili,koliko ce puta tokom prenosa da ovaj Denda ponovi koje su opcije,ko ce sa nama igrati,a da mi nismo ni odigrali nasu utakmicu.
Kakvo je mucenje slusati njegovo komentarisanje.

i to vam je tako

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

Sad je poluvreme.
(Grobari Železnik, 08. septembar 2022 15:05)

Kako se ne umorite više
(Mikeli, 08. septembar 2022 15:17)

I sta cemo sad ?

Jova

pre 2 godine

Beznadezni kosarkasi Hrvatske... ko zna, mogu lako i da izgube, bukvalno je sve moguce. Nikada nisam video tim da decenijama ima toliko kvalitetnih igraca a da je tako nepouzdan.

Zdenko

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...

Mikeli

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

Sad je poluvreme.
(Grobari Železnik, 08. septembar 2022 15:05)

Kako se ne umorite više

Dag Kristi

pre 2 godine

Svi ovi koji pišu da Hrvati i Ukrajinci dogovorili rezultat, kako bi izbegli naše, zaboravljaju jedno. Mi se pitamo protiv koga igramo. Večeras možemo i da izgubimo protiv Poljaka ako nam ne odgovara protivnik.

croata

pre 2 godine

Ako ništa drugo dosta ste visoki pošto ste se svima u regionu
dobrano popeli na k...c legendama o nekoj imaginarnoj moći
CRO basketa.
(MIle, 08. septembar 2022 15:48

Covjek napisao da iza amera hrvati imaju najvise igraca u kuci slavnih, da je jugoplastika zvanicno najbolji evropski klub 20.stoljeca, da hrvati imaju 3 igraca u top 5 naj igraca evrope svih vremena, da su hr klubovi bili 5 puta prvaci evrope.. i po tebi to sve imaginarno?

Један Убод

pre 2 godine

Срамота како Богдановић неће да погоди слободно бацање.
Пре тога играчи Украјине маше зицере.
Ово је намештена утакмица и да има правде, била би под истрагом.
Али, као и у свему, уздамо се у правду Свевишњег.

Ivan

pre 2 godine

Ma dajte ljudi, kalkulisanje nije sigurno Pesicev izbor. Siguran sam da igramo na pobedu večeras uz max angažovanje, jer bez obzira na sve Poljaci su dobra reprezentacija i ne mozemo ih pobediti sa "pola snage". Druga stvar, Italijani igrali kod kuće i doživeli da budu četvrti. Realno msm da ih lagano pobeđujemo. Mislim da mi navijači ni sami nismo svesni koliko smo odlična ekipa.

zare

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.

izgubiti

pre 2 godine

od poljske veceras i idemo na Ukrajinu. Kad ovi koji su bili saveznici u drugom svetskom ratu ukr i kro mogu ovako da dogovoreno odigraju mec, zasto bi mi bili posteni? cuvaj micica i jokica veceras, odmaraj ih, nek igraju rezerve i nek izgube.

piko

pre 2 godine

Hezonja je najbezobrazniji košarkaš ikad
U napadi čim primi šutira u odbrani non stop ide ispod bloka čuva se
Da Simom ne uđe umesto njega izgubili bi 10 razlike

prika iz susjedstva

pre 2 godine

Ali vrhunac svega je što većina komentatora spominje namjeru, namještanje, promašeno bacanje (čak izvjesni nobelovac ide do toga da koristi izraz “kvaran narod”, ej, ni manje ni više cijeli narod), a onda svi kao jedan (osim onog inteligentnog koji kaže da bi lakše preživio poraz od Italije nego od nas jer se u jednoj utakmici nikad ne zna) zatizavaju, ni malo kvarno i ful sportski, poraz od Poljske. Ne jedno bacanje, nego 40 minuta namještanja. Neprocjenjivi ste, stvarno, najjači :)

Joker

pre 2 godine

Dobro ljudi, jeste li vi normalni? O kakvom kalkuriranju vi pričate, pa mi (reprezentacija Hrvatske) se mučimo s Britancima, a ne da idemo nešto kalkulirati. Inače, ovdje u HR smo svi manje više odustali od košarke odavno, pa se više niti ne sekiramo oko bilo kakvih utakmica, a ne da razmišljamo o pobjedama protiv jakih ekipa kao što je Srbija. Pozdrav i sretno u ostatku turnira.

Đorđe

pre 2 godine

Kako ovi rvati pokvareno kalkulisu.Namerno nece da pobede 18+ razlike nego salju Italijane na nas.
(Prc Milojka, 08. septembar 2022 15:26)

Nije bitno ko protiv koga igra.
Ako imaš dobru ekipa ne treba strah da te bude.

lule

pre 2 godine

@zdenko
Petrović i Kukoč bukvalno ni zajedno nisu blizu samog Jokića po kvalitetu i korisnosti.
Ne bih ulazio u ostalo. Npr jednog jedinog čak ni prosečnog pleja niste imali ikada!!! To je meni prosto neverovatno. Makedonija je imala bolje plejeve od Hrvata.

veliki strumf

pre 2 godine

Украјинце није занимала победа, већ да изгубе са мање од 18 разлике, што су лагано остварили и сачували друго место. Јесте ли ијад видели тесну утакмицу да се брже заврши? Задњих 2 и по минута трајало је свега 3 минута - само један фаул, без тајм аута, ичега… У нормалним околностима трајало би 20 минута. У 4/4 укупно само 5 фаулова… Слутим да ће се Италијани жалити, с правом, али и они би исто урадили без сумње! Е сад да се ми жабарима реванширамо за елиминацију са ОИ! Велики су нам дужници!

Zoke

pre 2 godine

Manite se Hrvata, sa njima su utakmice uvek na nož kakvi god da su i uvek u infarktnoj završnici pobedi Srbija uz veliku psihofizičku potrošnju. Krenulo je 1997. sa Saletovom trojkom iz trka sa sirenom a Hrvati su tada bili sa C timom i do utakmice sa nama imali skor 1-6, nema ko ih nije trpao na tom šampionatu pa su svi očekivali potop od 20-30 razlike. Jednom će se ta infarktna završnica okrenut na njiovu stranu nekom ludom srećom kao šta se znalo i u vaterpolu desit, zakon brojeva. Ako pobedimo idemo na Litvaniju koja nam tradicionalno igrom najmanje odgovara jer su uz Srbiju najškolovanija košarkaška nacija i skloni kontakt igri.Italijani su smešno izgledali ovaj šampionat, uz domaći teren i sudije Hrvati su bukvalno pobedili sami sebe a Ukrajinci ih razvalili, a i ti Italijani nam mnogo duguju. Slovenci se uvek muče sa exYu momčadima, pobeđivali su ih i Hrvati i mi, a bogami i Bosanci.

Krajišnik

pre 2 godine

Zdena, znaš da bi sve to sto si nabrojao mijenjao za titulu prvaka Evrope ili svijeta sa reprezentacijom .
A mi ih imamo kao sto vidiš,koliko hoćeš.

učinkoviti doprvak

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...
(Zdenko, 08. septembar 2022 14:44)

Heheh... duhovito. Zaboravio si Aramisa Naglića, Franju Arapovića i Adnana Benčića,onda 3 mesta prazno pa idu Jokić, Bodiroga, Divac, Djordjević, Danilović, Radivoje Korać, Kićanović...

roten

pre 2 godine

NAMEŠTENA UTAKMICA kroz celu istoriju dva velika saveznika.Da Hrvatska dobije, ali manje od 8...Pogledajte kako Bogdanović namerno promašuje zadnje bacanje, to svi vide, osim Dende naravno.A šta je samo Ukrajina radila poslednjih 5 minuta, koliko su lopti namerno bacili u aut. Nama sledi užasno težak protivnik,jer nam Italija baš i ne leži, pogotovo ovi na poziciji 3-4-5(Polonara,Fontekio, Meli), jer su sva trojica fizički moćni i mogu da te unište šutem za 3 poena,pogotovo Polonara i Fontekio, a i onaj Manion odigra vrhunski samo protiv nas.

Gazda Dojkan

pre 2 godine

I dalje mislim da bi nam Hrvati bili laksi protivnik i od Italije i od Ukrajine. Al sta je tu je. Dobicemo zabare kako god okrenes.

Đorđe

pre 2 godine

Oduvek su bežali od nas.
(marko, 08. septembar 2022 18:41)

Da verovatno, zato su Hrvati u skoro svim sportovima bolji, što beze od nas?

Ćiro

pre 2 godine

Alo ljudi, ajmo realno.
Hrvati su se toliko borili u grupi i dali sve od sebe, pa zaslužili su valjda da ispadnu u osmini finala od Finske a ne od nas. Hahahahah

NemanjaBb

pre 2 godine

Drazen najbolji exYu igrac??
Mozda bi bio, ali to nazalost nije doziveo. Jedini Jokic ima sansu da prestigne Dirka, Toni Parkera, Gasola..

milan

pre 2 godine

Ne znam zasto se svi ponasaju kao da je prvo mesto osigurno za nas. A sta ako Poljska nas dobije?
(aabb, 08. septembar 2022 16:03)

Poljska može da nas dobije samo ako budemo igrali ubedljivo najgoru utakmicu u zadnjih mesec dana. Sa bilo kojom igrom od one prve sa Crnom Gorom pa preko onih sa Slovenijom, Italijom, Nemačkom, Grčkom, Turskom, Holandijom... do ove zadnje sa Izraelom, razbijamo Poljsku. Teoretski je moguće ako budu svi imali užasan dan, inače 99.99% dobijamo.

јд123

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике

lignjoslab

pre 2 godine

dobijaju ovo hrvati između do 16 razlike, kako bi i jedni i drugi izbegli nas, a Italiju koja bi u tom trouglu bila najgora, njih bi poslali na nas.
I Ukrajina i Hrvatska žele da nas izbegnu i tako će iuraditi

јд123

pre 2 godine

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.
(JPR24, 08. septembar 2022 15:16)

Финци су добили Пољаке са 30 разлике и ако добију задњу а Пољаци изгубе од нас они су други.

žžž

pre 2 godine

Dobro je. Ne zato što Srbija nije bolja od Hrvatske već je uvek taj duel bio pun tenzija a mi dobijali košem u poslednjoj sekundi. Italija ne bi trebalo da predstavlja problem

nenad

pre 2 godine

ozbiljno namestena utakmica...
mi i da izgubimo veceras ne igramo sa Ukrajinom,ne znam sta je nekima ovde sto komentarisu,Ukrajina je druga i to je i bio dogovora sa Hrvatima,da oni ostanu drugi i da ih puste da bi Hrvati bili treci..e kad bi mi izgubili od Poljske onda bi igrali sa Hrvatskom..ali onda jaci protivnik u cetvrtfinalu,onda ides na prvog iz grupa,da li Slovenija,Grcka ili pobednik Spanija Litvanija..po meni bolje veceras pobeda i obraz protiv Poljske pa onda Italija,pa ako pobedimo Italiju onda pobednik Turska Francuska

Dragan Borca

pre 2 godine

Strasno je iritantno citati i kada Srbi potcenjuju hrvatsku kosarku a i kada Hrvati potcenjuju srpski fudbal. I kosarka i fudbal se ne igraju samo zadnjih 20-30 godina. Nema vece gluposti nego omalovazavati legende poput Drazena, Pixija, Tonija, Dzaju, Sekija, Radju itd.

Gambeeet

pre 2 godine

Koja tuga, čemer i jad od nazovi košarke koje igraju ove dve reprezentacije (čast Bojanu i Kruni), pa kako su ovi Ukrajinci dobili Italijane, ne ulazi mi u glavu. Sve same solo akcije i šutevi iz neizgrađenih pozicija, najjači je bio onaj balvan, koji umesto da zakuca loptu, jer 2m nikog pored njega nije bilo ispod koša, on polaže i maši zicer nad zicerima za +4 i potom primaju trojku i gube naravno u nastavku. Obe ove ekipe bi odrali sa minimum 20 razlike, a ovako ćemo imati najteži put od svih do same završnice: Italija (valjda ih neće do te mere krenuti šut i trojka koju slabo branimo, a i onaj riđi verovatno opet nas čeka da odigra partiju života, kao po običaju), Francuska, pa Slovenija (imaju lakšu šetnju do polufinala, mada nije da je nisu ni zaslužili nakon prvog mesta u onakvoj grupi) i verovatno Grci sa Janisom u finalu, ako, nadam se, dođemo do njega. Sa drugog mesta bi put bio sledeći: Ukrajina, Litvanija (nakon onog što ih je zadesilo u grupi, prilično sam ubeđen da prolaze Španiju u ovom sastavu) i Grčka 1/2 finale, ali mislim da Kari neće dozvoliti nikakve kalkulacije i da ćemo i večeras ići na uverljivu pobedu i overiti ovu nešto težu polovinu žreba, prvenstveno zbog neugodnog protivnika već u prvom eliminacionom meču. Maksimalni fokus od starta i da se zapne jednom i na početku te treće četvrtine, u kojoj smo se uglavnom opuštali do sada. Ma možemo mi to, Srbija do ZLATA!!!

Šokre

pre 2 godine

Zašto smo smanjili gas pred kraj tako da budemo treći? Ako pobjedimo u osmini finala onda u cetvrtfinalu izbjegavamo Slovence. Ka¿em ako pobjedimo u osmini finala. Lako vama Srbima. Samo mazohisti gledaju kosarku hrvatske reprezentacije.

sport i razonoda

pre 2 godine

Baš mi je krivo očekivao sam da igramo protiv Srbije da ih natanburamo kao što ih tamburamo u rukometu vaterpolu i naj slađe u nogometu,sad je na redu tzv zemlja košarke,imaju sreće ali nadam se da će na nas,da ih odućimo i od košarke.

Josip eurobasket

pre 2 godine

Glupo je uopće pričati da smo izbjegavali srbe vlastitom pobjedom, to smo mogli naletjeti eventualno porazom, a tko je lud ići srljati u poraz da bi dobio srbe(mada i to nije isključeno, ako vi izgubite, a to je već vaša briga). Ovdje je ipak bila riječ o drugačijim kalkulacijama. Svako dobro i sretno dalje.

Ante

pre 2 godine

E sada bi volio da Srbija tankira protiv Poljaka, i da ide na nas , i preko nas sa cca. +20 poena razlike. Kada ovaj Bogdanović tankira jer kao gleda sa kime će u 1/4 finalu , pa možda ipak bolje zaobići Slovence?!
Nadam se da kazna za ovo stiže.
A vama idealno. Danas odmarate sve bitne igrače, pogotovo Jokića, i onda lagano u 1/4 finale preko Bogdanovića "tankera"

mag are est

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

( 08. septembar 2022 15:05)

Bio si u pravu, bacanje Bogdanovića 10 sekundi pre kraja a zatim jalov napad ukrajinaca, pokazuju da stvarno nemaju stida.

Još sa klupe Hrvatske, dok se Bogdanović priprema da izvede bacanja, dobacuju da promaši šut, šta reći!

Not

pre 2 godine

Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Zato sto drugi ide na Slovence u cetvrtfinalu.

Drogba

pre 2 godine

@Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Izbegli Sloveniju u 1/4, radije bi na Spaniju/Litvaniju.
Realno crna im se pogibija piše u svakom slučaju :)

Đorđe

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Poljacu su nezgodni. Hrvati su igrali u pripremim igrama protiv nijh i pobjedili ih ali dosta knap.

F.T.W.

pre 2 godine

Hrvatska je treća, na +7 Bogdanoviću naređeno da namerno promaši bacanje jer sa +8 bi bili drugi.
Žele Fince u osmini pa Špance ili Litvance u četvrtfinalu.

nevski

pre 2 godine

Simon i Bogdanovic vode Hrvatsku,igraci realno u godinama,tempo celokupne ekipe je zbog toga jako spor,svi pricamo o individualnim kvalitetima....ne znam,ovo je realno nikakva timska igra.

JPR24

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике
(јд123, 08. septembar 2022 14:57)

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.
(JPR24, 08. septembar 2022 15:16)

Moja greska, gledam dve stvari i paf… Finci su drugi ako Poljska izgubi od nas, Finci su razbili Poljaku a ne obrnuto kako sam ja to smuljao popreko !

sale-ns

pre 2 godine

KOMENTARI

Hrvatska verovatno "pobegla" od Srbije

Da se ne lazemo i nama to odgovara. Ne zbog kvaliteta vec sveg ostalog vankosarkaskog. I da su hrvati izgubili kari bi povukao rucnu. Ne bi igrali s njima u to sam siguran

Jeremija

pre 2 godine

Ahahahaha..., kakva mameštaljka. Previše vam je providna ova predstava susjedi. Ali, Kari i ekipa večeras biraju žrtvu za 1/8 finala, pa ova bežanija od Srbije može lako da vam propadne.

duledudule

pre 2 godine

Srbija nema pleja koji konstantno zabija 30 poena, to je problem koji če se pojaviti u nastavku, isti problem imaju fracuzi bez parkera, a koliko to znači se vidi kod slovenije sa dončićem i dragičom, ostali suvi prosek ali zato imaju te pleje koji razigravaju ekipu i zabijaju poene...
(dare slovenac, 08. septembar 2022 18:48)
Imamo mi i pleja i 2 i 3 i 4 i 5 sve upakovano u mvp ja Jokica. Al ako ti kazes da Vasa nije plej i to mvp takodje vrhunski, onda ok.

Rale

pre 2 godine

Da mi lepo sada dobijemo Ukrajince, da pomognemo ljudima, pošaljemo ih kući da mogu da ratuju fino, da ne pate odvojeni od kuće na prvenstvu.

sunce zareno

pre 2 godine

Ispada da su Hrvati mogli biti drugi u grupi ali nisu htjeli jer im to ne odgovara. Vodili su i 12 razlike na kraju pobijedili sa 5 a Bojan B. propustio da poentira da ne bi bili drugi jer drugi ide na tezeg protivnika. Ali ako Srbija večeras izgubi onda su Hrvati nagrabusili.

josip_zg

pre 2 godine

Hrvatske je svoje napravila pobjedila i osvojila 3. Mjesto. Sad ste jedino vi u poziciji da izbjegnete nekoga a nekako ne sumnjam da hocete

mateo

pre 2 godine

i naravno srbi znaju da je bojan namjerno promasio, da je onaj ono da je ovaj ono smo da bi izbjegli duel sa samoproglasenom velesilom. hrvatska ide na svaku tekmu po pobjedu, boli njih k da li ce igrat protiv srbije, poljske ili finske. uz katastrofalne igrace poput hezonje i sarica nas maksimum je uz dosta srece mozda cetvrtfinale, jos nemamo klupu a kamoli trenera. jasno da mozemo svakoga pobijedit ako se sve poklopi, dobar sut i bojan u formi. i srbiji je max cetvrtfinale, cim nalete na prvu bolju ekipu ispadaju.

Gambeeet

pre 2 godine

Prešao sam se, ako izgubimo od Poljaka, išli bismo na Hrvate, ne Ukrajince, verovatno su izbegli pobedu većom razlikom da bi zaobišli Slovence u 1/4 finala, mada s ovom igrom, teško da su i favoriti protiv Finaca, kamoli Litvanaca kasnije.

aca

pre 2 godine

Ali vrhunac svega je što većina komentatora spominje namjeru, namještanje, promašeno bacanje (čak izvjesni nobelovac ide do toga da koristi izraz “kvaran narod”, ej, ni manje ni više cijeli narod), a onda svi kao jedan (osim onog inteligentnog koji kaže da bi lakše preživio poraz od Italije nego od nas jer se u jednoj utakmici nikad ne zna) zatizavaju, ni malo kvarno i ful sportski, poraz od Poljske. Ne jedno bacanje, nego 40 minuta namještanja. Neprocjenjivi ste, stvarno, najjači :)
(prika iz susjedstva, 08. septembar 2022 16:37)

hehehe,ima i onih koji spominju drugi svetski rat :) da se pitaju kosarkasi Srbije isli bi logikom sto slabiji timovi do finala. Najsmesniji su oni koji pisu da ako hoces da uzmes prvenstvo moras najjace da pobedis, to je jako lako napisati dok lezis u krevetu i ostavljas komentare po portalima, na terenu je mislim malo drugacija situacija. Igrati jednu tekmu protiv ekipe koja ima veoma kvalitetne NBA i EL igrace i pritom u taj eventualni mec ulaze rastereceni jer niko ne veruje u njihovu pobedu je najteza stvar na nekom prvenstvu.

aabb

pre 2 godine

Ne znam zasto se svi ponasaju kao da je prvo mesto osigurno za nas. A sta ako Posljka nas dobije? Sta ako Pesic bude odmarao Jokica npr i izgubimo?
I Poljaci i mi cemo imati 4/1 al oni su nas pobedili.
Odakle vam ideja da pricate da sigurno igramo sa Italijom.
Eto ja mislim da je bolje da izgubimo od Poljske i igramo sa Ukrajinom.

nenad

pre 2 godine

finska je sigurno druga ukoliko mi dobijemo Poljsku..a Hrvati su dogovorili pre meca sa Ukrajinom da igraju bez rizika,tj..da Ukrajina ostane druga a da ih Hrvati pobede od 1do 7 razlike,da ne zapinju bilo ko pa da u slucaju pobede Ukrajine budu Hrvati 4 pa da igraju sa nama..sto je i normalno da beze od nas jer smo najjaci u ovoj grupi,i bolje im je treci sigurno nego da bez dogovora sa Ukrajinom jure drugo mesto..a Finska se znalo da ce dobiti Holandiju i da ce biti druga najverovatnije posle nase pobede protiv Poljske..i ne znam zbog cega ovaj malopre komentar da je Bogdanovic namerni masio da izbegnu Fince,pa oni sa njima i igraju,a masio je zbog dogovora pre meca da ne bude 8 razlike...u nasoj grupi ako Izrael pobedi Cesku on je treci a Poljska cetvrta..a ako Cesi pobede oni su cetvrti a Poljska treca ,a Izrael ispada..naravno sve ovo ako mi dobijemo Poljsku...
ali ajde sto mi komentarisemo ko skim cr da igra,ali Petar Denda sa Rts na kraju meca uzvikuje dobili smo protivnika a to je Italija,stani malo majstore ti si sa televizije,sacekaj kraj meca nasih pa onda kazi skim igramo..

Đorđe

pre 2 godine

Finska razbija Hrvatsku - njima Poljaci bolje lezu.
A Srbija se ne bi trebala radovati igrat protiv Italije, nezgodini su.
To su i grci oseteli.
(sale, 08. septembar 2022 16:03)

Hrvati su Poljace prij 2 ili 3 nedelje u pripremnim kvalifikacijama zgazili.

Mikeli

pre 2 godine

Hrvati stvarno nemaju kvalitet. Niti skoka, niti odbrane, niti kreacije. Prvi po broju izgubljenih lopti na šampionatu. Oni su nam realno najlakši protivnik u toj grupi.

New England Patriots

pre 2 godine

Navijam za Izrael protiv Ceske, jer ce u slucaju pobede Izraela Poljaci morati da igraju na pobedu da bi izbegli Grke i gledacemo dobru utakmicu. U slucaju da Cesi pobede, Poljaci idu na Ukrajince kao treci sto im je najbolja opcija i smoricemo se veceras.

pelo

pre 2 godine

dragan

Simon ima 37 godina, čeka da se završi prvenstvo da vidi u kakvom će stanju biti i da li može da izgura još jednu sezonu. Mada je verovatnije da ode u penziju

@prika iz susjedstva

pre 2 godine

Najgore od svega sto ste sebe namestili na Fince :)
Mi cemo sa Italijanima i nekako al kako cete vi sa Fincima to je bas enigma.

sale

pre 2 godine

Finska razbija Hrvatsku - njima Poljaci bolje lezu.
A Srbija se ne bi trebala radovati igrat protiv Italije, nezgodini su.
To su i grci oseteli.

Mohikanac

pre 2 godine

Iskreno sam više priželjkivao Hrvatsku nego Italiju šta je tu je.

Hrvatska je bila zicer i ovo nije podcenjivački stav nego realnost.

Italija igra atipičnu košarku, igra bez centra sa širokim spejsingom, dosta trčanja i gomilom šuta za 3. Ima i polivalentne igrače i najveća prednost su im krilni centri a i Fontekio koji je uz Kalinića najbolje krilo EL.

Biće vrlo interesantan meč. Uostalom tako je bilo i na turniru u Nemačkoj.

New England Patriots

pre 2 godine

Najidealnije je da ITA pusti GBR, a mi Poljake pa bismo igrali sa Ukrajnom i isli na Spance, ali bih svakako isao na pobedu i izbegao Grke do finala

croata

pre 2 godine

Ulazi Simon 6 minuta pre kraja umesto Hezonje i preokreće utakmici, daje dve trojke i deli tri asistencije i to sve za 2 minuta
(resa, 08. septembar 2022 16:02)

I tri puta proda loptu nicim izazvan.ako mi iko moze pokidat zivce to je simon. Sta vrijedi sto ima klikere kad je uvijek bio beskrvan

nenad

pre 2 godine

ali kad kazu ovde neki,nisu hteli da daju slobodno bacanje da ne bi bili drugii..alo nije zbog toga nego je bio dogovor pre meca da niko ne zapinje da ostanu kako jeste samo da Hrvatska izbegne Srbiju,jer da su Ukrajinci pobedili Hrvati protiv nas bi igrali,i onda daj samo da pobedimo da nas izbegnu da ne ispadnu u osmini finala skoro pa sigurno ovako mogu da se bore do cetvrtfinala mada tesko sa fincima,ali Litvanija ili Spanija,mada mislim da ce biti Litvanija,nemaju sanse da prodju...
toliko je bila miroljubiva utakmica da je to smesno bilo,pogotovo smehotres poslednjih pet minuta,samo sipaj ali gledaj da bude tu oko 3,4,5 razlike

Mohikanac

pre 2 godine

Zoke

Pa i Srbija je 1997. bila sa C možda B timom... šta je problem?

Bez Divca, Danilovića, Paspalja... verovatno još neko nije igrao.

Đorđević je i počeo prvenstvo tom utakmicom ili prethodnom jer je takođe bio povređen.

smeh

pre 2 godine

Koliko se obe reprezentacije ubiše da nas izbegnu. Sada bi bila fora da Pešić naredi da izgubimo kako bi imali lakšeg protivnika u osmini finala.

Aspera

pre 2 godine

Italija igra protiv Britanije, ukoliko pobedi Hrvatska je 4. u grupi!
(ćumur, 08. septembar 2022 16:34)

Ako Italija pobedi
1.GRE
2.UKR
3.CRO
4.ITA

Ako Britanija pobedi
1.GRE
2.CRO
3.UKR
4.ITA

Jos se Italijani pitaju, a ono promaseno slobodno moze da ih iznervira.

Basketas

pre 2 godine

Izvucese pobedu protiv Ukrajine jedino dobro sto imaju petorku a klupa tanka i ranije su ima li bolje sastav pa nista.

Bitna hemija a oni to nemaju. Zao Bogdanovica igra i polomi se i Simon a svi staticni. Naravno tesko do medalje.

Da dodam

pre 2 godine

I Italija moze da odluci na kom mestu ce biti Hrvatska, a na kom Ukrajina.
Ako Italija "namerno" izgubi od V. Britanije, Hrvatska je 2., Ukrajina 3., Italija 4.
Ako Italija pobedi V. Britaniju, Ukrajina je 2., Hrvatska 3., Italija 4.
Dakle, ako Italija pobedi V. Britaniju, a Srbija izgubi od Poljske, onda ce u osmini finala igrati Srbija (D2) protiv Hrvatske (C3), a pobednik D2-C3 bi igrao sa pobednikom Spanija-Litvanija.

UŽEGLI ČOVEK

pre 2 godine

@Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Izbegli Sloveniju u 1/4, radije bi na Spaniju/Litvaniju.
Realno crna im se pogibija piše u svakom slučaju :)
(Drogba, 08. septembar 2022 16:16)
A otkud to da se Slovenija direktno plasirala u 1/4f? Šta ako izgubi u 1/8f?

Srbi

pre 2 godine

Koliko samo nagadjanja. Hrvati su drugi bez obzira šta Italija uradi jer se stvara krug od tri ekipe sa istim brojem bodova a tu su Italijani najslabiji jer su ubedljivo izgubili od Ukrajine. Drugo. Srbija ako pobedi Poljsku ide na Italiju u 1/4 na nekog iz grupa B ali ne na prvaka Španiju pod uslovom da oni prodju 1/8. Ako sve ide po planu 1/2 sa Slovenijom

JPR24

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике
(јд123, 08. septembar 2022 14:57)

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.

DS

pre 2 godine

Uh mislio sam da igramo sa Ukrajinom ako Hrvatska pobedi sada vidim da je u krugu Hrvatska nekako najbolja ? Najgori protivnik koga smo mogli dobiti , Hrvatska i Ukrajina bi bili dosta laksi a Italijani nam ne leze.

Jaki su i dobijaju nas stalno bice mnogo teze nego grupni mecevi...Naravno prvo moramo dobiti Poljsku

NikolaK

pre 2 godine

Sto znaci da je sa drugog mesta lakse.. Ne verujem da ce nasi da kalkulisu ali ovde idemo na Italiju/Francusku/Sloveniju a sa drugog mesta se ide na Ukrajinu/Spaniju/Grcku.. (naravno ako svi favoriti pobede )

Cetvrtfinale je tesko kako god ali Italiju jedino nisam zeleo vec sada i naravno nju smo dobili ...

ITA

pre 2 godine

Bas steta ako se sretnemo vec na prvoj stepenici.
Nadam se da ce Srbija izgubiti veceras namerno od Poljske pa da ode na drugu stranu zreba.
Bolje za jedne i druge.

Srbi

pre 2 godine

Hrvatske je svoje napravila pobjedila i osvojila 3. Mjesto. Sad ste jedino vi u poziciji da izbjegnete nekoga a nekako ne sumnjam da hocete
(josip_zg, 08. septembar 2022 16:46)

Hr je druga jer je dobila Ukrajinu. Isti broj bodova. Znači Srbija može da bira izmedju Ukrajine i Italije. Ali nema biranja jer u 1/4 bi išli na Grčku

Sramota

pre 2 godine

A slusaj ovog Dendu izgubljenog u vremenu i prostoru. O kakvih on 18 razlike prica. sa Italijom skoro da nema promil sanse da igramo osim ako izgube od Britanije, pobeda Ukrajine igramo sa Hrvatskom i svaka pobeda Hrvatske ispod devet razlike takodje igramo sa Hrvatskom. sa Ukrajinom igramo ako Hrvatska dobije vise od osam razlike. Pa kako je bre moguce da je neko komentator na nacionalknoj televiziji, a da osnovne stvari ne poznaje. Ovaj RTS stvarno treba ugasiti za primer. I koji djavo uopste uzimaju prava na prenose kad sve to nepismeno, pusti da rade ljudi koji razumeju sport i koji nisu senilni.

Wllaxy

pre 2 godine

Ali Bogdanovicevo bacanje na kraju, smehotres. Glupi trener mu urla, Masi, da ne idemo slucajno da prejake fince, on mu pokazuje da ne brine, trener ne kapira pa ponovo vice kao lud masiiiii plasi me Markanen, a Bogdanovic jedva dobacuje do obruca. Mala reprezentacija, mali narod, I rezultati ce biti u skladu sa tim. Sve bih dao da nas poljska pobedi i onda da vidimo ko je koga hteo.
(Kg, 08. septembar 2022 16:00)

Pa baš kao trećima su veće šanse da idu na Fince nego da su bili drugoplasirani...

Uz pretpostavku da mi sigurno dobijemo Poljake, Finci su sigurno drugi, bez obzira na rezultat meča Češka - Izrael (ako dobiju Česi, Finci su u krugu sa Poljacima i Izraelcima najbolji zbog koš razlike, a ako dobije Izrael Finci i Česi prave krug gde su Finci bolji zbog pobede u međusobnom susretu).

eustahije

pre 2 godine

Kao Hrvatu, drago mi je da se eventualni meč sa Srbijom odgodi što dalje.
Prvo, Srbija je objektivno puno jača pa bismo vjerojatno izgubili, a drugo,
zamaraju me tenzije i mržnja koja se u tom slučaju uvijek potpiruju....
Ako se baš moramo sastati, onda recimo u finalu ne bi bilo loše, tada nema favorita...

Andrea Djani

pre 2 godine

U nastavku ce veliku ulogu igrati i navijaci . Tu ce u prednosti biti Nemacka , Turska , Litvanija i Slovenija . Nadam se da ce i nasa diaspora biti u elementu , tako da medju ovim timovima treba traziti prvaka Evrope . Sto se tice Hrvatske oni deluju zaista tanko i za njih je uspeh plasman u 1/8 finala . Sve ostalo je previse . Sto se and tice mislim da cemo posle Italije ici na Tursku , pa na Sloveniju i u finalu na Nemacku ili Grcku . Tu bi bilo bolje da bude Grcka , jer mirise mi da bi ovo mogla i Nemacka da osvoji. , ako dodje do finala . Tu vec mi ne bi bili favoriti.

hans steplec

pre 2 godine

Šta znači egal?
(Krle, 08. septembar 2022 15:25)

To je deo regala.
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 8. septembar 2022 15:36)

I Senegala, ako se ne varam.

dare slovenac

pre 2 godine

Srbija nema pleja koji konstantno zabija 30 poena, to je problem koji če se pojaviti u nastavku, isti problem imaju fracuzi bez parkera, a koliko to znači se vidi kod slovenije sa dončićem i dragičom, ostali suvi prosek ali zato imaju te pleje koji razigravaju ekipu i zabijaju poene...

Zdenko

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...

Kg

pre 2 godine

Daj boze Hrvatska. Ko se plasi ekipe ciji je glavni igrac, Kruno Simon, malo mladji od mog caleta, a ja vec imam dvoje male dece. Ukrajina solidan kolektiv, Italija ako ih krene sut Vrlo nezgodna. A Hrvatska trulez, nikad nista nije uradila. Cak ni prvu fazu KV za SP nije prosla. Jedva top 30 ekipa na svetu.

Sramota

pre 2 godine

A slusaj ovog Dendu izgubljenog u vremenu i prostoru. O kakvih on 18 razlike prica. sa Italijom skoro da nema promil sanse da igramo osim ako izgube od Britanije, pobeda Ukrajine igramo sa Hrvatskom i svaka pobeda Hrvatske ispod devet razlike takodje igramo sa Hrvatskom. sa Ukrajinom igramo ako Hrvatska dobije vise od osam razlike. Pa kako je bre moguce da je neko komentator na nacionalknoj televiziji, a da osnovne stvari ne poznaje. Ovaj RTS stvarno treba ugasiti za primer. I koji djavo uopste uzimaju prava na prenose kad sve to nepismeno, pusti da rade ljudi koji razumeju sport i koji nisu senilni.

sport i razonoda

pre 2 godine

Baš mi je krivo očekivao sam da igramo protiv Srbije da ih natanburamo kao što ih tamburamo u rukometu vaterpolu i naj slađe u nogometu,sad je na redu tzv zemlja košarke,imaju sreće ali nadam se da će na nas,da ih odućimo i od košarke.

mateo

pre 2 godine

i naravno srbi znaju da je bojan namjerno promasio, da je onaj ono da je ovaj ono smo da bi izbjegli duel sa samoproglasenom velesilom. hrvatska ide na svaku tekmu po pobjedu, boli njih k da li ce igrat protiv srbije, poljske ili finske. uz katastrofalne igrace poput hezonje i sarica nas maksimum je uz dosta srece mozda cetvrtfinale, jos nemamo klupu a kamoli trenera. jasno da mozemo svakoga pobijedit ako se sve poklopi, dobar sut i bojan u formi. i srbiji je max cetvrtfinale, cim nalete na prvu bolju ekipu ispadaju.

lule

pre 2 godine

@zdenko
Petrović i Kukoč bukvalno ni zajedno nisu blizu samog Jokića po kvalitetu i korisnosti.
Ne bih ulazio u ostalo. Npr jednog jedinog čak ni prosečnog pleja niste imali ikada!!! To je meni prosto neverovatno. Makedonija je imala bolje plejeve od Hrvata.

josip_zg

pre 2 godine

Hrvatske je svoje napravila pobjedila i osvojila 3. Mjesto. Sad ste jedino vi u poziciji da izbjegnete nekoga a nekako ne sumnjam da hocete

klik

pre 2 godine

Ovaj hrvatski tim bi demolirali 20+ razlike samo da se oni uvek ne iskompleksiraju i pruže 200% kada igraju protiv Srbije, e to me nervira. Pobeda u svakom slučaju, ali naši će se dosta izmoriti u odnosu na bilo koju drugu reprezentaciju kao protivnika.

kiza

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...
(Zdenko, 08. septembar 2022 14:44)
Da, ja sam isto čuo da je Jokić prešao na kriket

prika iz susjedstva

pre 2 godine

Ali vrhunac svega je što većina komentatora spominje namjeru, namještanje, promašeno bacanje (čak izvjesni nobelovac ide do toga da koristi izraz “kvaran narod”, ej, ni manje ni više cijeli narod), a onda svi kao jedan (osim onog inteligentnog koji kaže da bi lakše preživio poraz od Italije nego od nas jer se u jednoj utakmici nikad ne zna) zatizavaju, ni malo kvarno i ful sportski, poraz od Poljske. Ne jedno bacanje, nego 40 minuta namještanja. Neprocjenjivi ste, stvarno, najjači :)

Kg

pre 2 godine

Ali Bogdanovicevo bacanje na kraju, smehotres. Glupi trener mu urla, Masi, da ne idemo slucajno da prejake fince, on mu pokazuje da ne brine, trener ne kapira pa ponovo vice kao lud masiiiii plasi me Markanen, a Bogdanovic jedva dobacuje do obruca. Mala reprezentacija, mali narod, I rezultati ce biti u skladu sa tim. Sve bih dao da nas poljska pobedi i onda da vidimo ko je koga hteo.

MIle

pre 2 godine

@Zdenko
Verovatno ti pena krene na usta i na sva usta psuješ "ćetnićke bandite"
kad neko tvog mentalnog sklopa prisvoji zlata u basketu pre '91 i '95
za Srbiju. Ako Cibona jeste bila skoro 100% hrvatski klub za
Jugopalstiku/POP84 to baš i nije bilo tako. Rađa i Kukoč su bili
najbolji igrači ali da li stvarno misliš da bi uzeli titule bez
Sretenovića i Savića pa (pogotovo prvu) i bez Duška IVanovića?
Interesantno je da sam navijao za vas na OI u Barseloni protiv
Amera ali sad me stvarno čudi da nemate bolje rezultate u basketu.
Ako ništa drugo dosta ste visoki pošto ste se svima u regionu
dobrano popeli na k...c legendama o nekoj imaginarnoj moći
CRO basketa.

dare slovenac

pre 2 godine

Srbija nema pleja koji konstantno zabija 30 poena, to je problem koji če se pojaviti u nastavku, isti problem imaju fracuzi bez parkera, a koliko to znači se vidi kod slovenije sa dončićem i dragičom, ostali suvi prosek ali zato imaju te pleje koji razigravaju ekipu i zabijaju poene...

Folender

pre 2 godine

Po nekim mojim visokointeligentnim kalkulacijama, iskljucujuci utakmicu sa Poljskom,ako dobijemo sve do kraja bićemo šampioni.Tako sam ja izračunao

croata

pre 2 godine

Ako ništa drugo dosta ste visoki pošto ste se svima u regionu
dobrano popeli na k...c legendama o nekoj imaginarnoj moći
CRO basketa.
(MIle, 08. septembar 2022 15:48

Covjek napisao da iza amera hrvati imaju najvise igraca u kuci slavnih, da je jugoplastika zvanicno najbolji evropski klub 20.stoljeca, da hrvati imaju 3 igraca u top 5 naj igraca evrope svih vremena, da su hr klubovi bili 5 puta prvaci evrope.. i po tebi to sve imaginarno?

i to vam je tako

pre 2 godine

Strasno je iritantno citati i kada Srbi potcenjuju hrvatsku kosarku a i kada Hrvati potcenjuju srpski fudbal. I kosarka i fudbal se ne igraju samo zadnjih 20-30 godina. Nema vece gluposti nego omalovazavati legende poput Drazena, Pixija, Tonija, Dzaju, Sekija, Radju itd.
(Dragan Borca, 08. septembar 2022 15:35)

Ali oni od Drazena i Tonija nemaju nikoga...a to je preko 25 godina tisine.

izgubiti

pre 2 godine

od poljske veceras i idemo na Ukrajinu. Kad ovi koji su bili saveznici u drugom svetskom ratu ukr i kro mogu ovako da dogovoreno odigraju mec, zasto bi mi bili posteni? cuvaj micica i jokica veceras, odmaraj ih, nek igraju rezerve i nek izgube.

učinkoviti doprvak

pre 2 godine

Hrvati su nakon Amerikanaca najbrojniji u kući slavnih, Hrvatski klubovi bili pet puta prvaci Europe, srpski jednom, dva najbolja Europska kosarkasa ikad su Drazen i Toni...
(Zdenko, 08. septembar 2022 14:44)

Heheh... duhovito. Zaboravio si Aramisa Naglića, Franju Arapovića i Adnana Benčića,onda 3 mesta prazno pa idu Jokić, Bodiroga, Divac, Djordjević, Danilović, Radivoje Korać, Kićanović...

Ćiro

pre 2 godine

Alo ljudi, ajmo realno.
Hrvati su se toliko borili u grupi i dali sve od sebe, pa zaslužili su valjda da ispadnu u osmini finala od Finske a ne od nas. Hahahahah

Peraboto

pre 2 godine

Zasto se zanemaruje opcija da Srbija izgubi od poljske i bude druga u grupi? Verujem da je verovatnoca mala ali ipak i ta opcija postoji. Kao i da u tom slucaju ne bismo isli na Sloveniju do finala i druge kalkulacije, nebitne ali moguce.

Mikeli

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

Sad je poluvreme.
(Grobari Železnik, 08. septembar 2022 15:05)

Kako se ne umorite više

Dragan Borca

pre 2 godine

Strasno je iritantno citati i kada Srbi potcenjuju hrvatsku kosarku a i kada Hrvati potcenjuju srpski fudbal. I kosarka i fudbal se ne igraju samo zadnjih 20-30 godina. Nema vece gluposti nego omalovazavati legende poput Drazena, Pixija, Tonija, Dzaju, Sekija, Radju itd.

Krajišnik

pre 2 godine

Zdena, znaš da bi sve to sto si nabrojao mijenjao za titulu prvaka Evrope ili svijeta sa reprezentacijom .
A mi ih imamo kao sto vidiš,koliko hoćeš.

Jeremija

pre 2 godine

Ahahahaha..., kakva mameštaljka. Previše vam je providna ova predstava susjedi. Ali, Kari i ekipa večeras biraju žrtvu za 1/8 finala, pa ova bežanija od Srbije može lako da vam propadne.

Josip eurobasket

pre 2 godine

Glupo je uopće pričati da smo izbjegavali srbe vlastitom pobjedom, to smo mogli naletjeti eventualno porazom, a tko je lud ići srljati u poraz da bi dobio srbe(mada i to nije isključeno, ako vi izgubite, a to je već vaša briga). Ovdje je ipak bila riječ o drugačijim kalkulacijama. Svako dobro i sretno dalje.

Andrea Djani

pre 2 godine

U nastavku ce veliku ulogu igrati i navijaci . Tu ce u prednosti biti Nemacka , Turska , Litvanija i Slovenija . Nadam se da ce i nasa diaspora biti u elementu , tako da medju ovim timovima treba traziti prvaka Evrope . Sto se tice Hrvatske oni deluju zaista tanko i za njih je uspeh plasman u 1/8 finala . Sve ostalo je previse . Sto se and tice mislim da cemo posle Italije ici na Tursku , pa na Sloveniju i u finalu na Nemacku ili Grcku . Tu bi bilo bolje da bude Grcka , jer mirise mi da bi ovo mogla i Nemacka da osvoji. , ako dodje do finala . Tu vec mi ne bi bili favoriti.

Mikeli

pre 2 godine

Hrvati stvarno nemaju kvalitet. Niti skoka, niti odbrane, niti kreacije. Prvi po broju izgubljenih lopti na šampionatu. Oni su nam realno najlakši protivnik u toj grupi.

aca

pre 2 godine

nekako bih da izbegnemo Hrvate, neka se drugi bave njima. Poraz od Italije bih nekako i preziveo ali od Hrvata tesko. Sve to stoji da smo bolji, ali nikad se ne zna pogotovo kod takvih ekipa koje ceo turnir igraju toplo hladno.

nenad

pre 2 godine

ali kad kazu ovde neki,nisu hteli da daju slobodno bacanje da ne bi bili drugii..alo nije zbog toga nego je bio dogovor pre meca da niko ne zapinje da ostanu kako jeste samo da Hrvatska izbegne Srbiju,jer da su Ukrajinci pobedili Hrvati protiv nas bi igrali,i onda daj samo da pobedimo da nas izbegnu da ne ispadnu u osmini finala skoro pa sigurno ovako mogu da se bore do cetvrtfinala mada tesko sa fincima,ali Litvanija ili Spanija,mada mislim da ce biti Litvanija,nemaju sanse da prodju...
toliko je bila miroljubiva utakmica da je to smesno bilo,pogotovo smehotres poslednjih pet minuta,samo sipaj ali gledaj da bude tu oko 3,4,5 razlike

zare

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.

JPR24

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике
(јд123, 08. septembar 2022 14:57)

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.

NemanjaBb

pre 2 godine

Drazen najbolji exYu igrac??
Mozda bi bio, ali to nazalost nije doziveo. Jedini Jokic ima sansu da prestigne Dirka, Toni Parkera, Gasola..

Gazda Dojkan

pre 2 godine

I dalje mislim da bi nam Hrvati bili laksi protivnik i od Italije i od Ukrajine. Al sta je tu je. Dobicemo zabare kako god okrenes.

Dulo

pre 2 godine

Kako ovi rvati pokvareno kalkulisu.Namerno nece da pobede 18+ razlike nego salju Italijane na nas.
(Prc Milojka, 08. septembar 2022 15:26)

Jeste toliko su moćni da mogu da kalkulišu sa kim god žele. Evo 5 minuta pred kraj vode 2 poena razlike. Prava istina je da ne znaju gde biju.

roten

pre 2 godine

NAMEŠTENA UTAKMICA kroz celu istoriju dva velika saveznika.Da Hrvatska dobije, ali manje od 8...Pogledajte kako Bogdanović namerno promašuje zadnje bacanje, to svi vide, osim Dende naravno.A šta je samo Ukrajina radila poslednjih 5 minuta, koliko su lopti namerno bacili u aut. Nama sledi užasno težak protivnik,jer nam Italija baš i ne leži, pogotovo ovi na poziciji 3-4-5(Polonara,Fontekio, Meli), jer su sva trojica fizički moćni i mogu da te unište šutem za 3 poena,pogotovo Polonara i Fontekio, a i onaj Manion odigra vrhunski samo protiv nas.

i to vam je tako

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

Sad je poluvreme.
(Grobari Železnik, 08. septembar 2022 15:05)

Kako se ne umorite više
(Mikeli, 08. septembar 2022 15:17)

I sta cemo sad ?

Ante

pre 2 godine

E sada bi volio da Srbija tankira protiv Poljaka, i da ide na nas , i preko nas sa cca. +20 poena razlike. Kada ovaj Bogdanović tankira jer kao gleda sa kime će u 1/4 finalu , pa možda ipak bolje zaobići Slovence?!
Nadam se da kazna za ovo stiže.
A vama idealno. Danas odmarate sve bitne igrače, pogotovo Jokića, i onda lagano u 1/4 finale preko Bogdanovića "tankera"

aca

pre 2 godine

Ali vrhunac svega je što većina komentatora spominje namjeru, namještanje, promašeno bacanje (čak izvjesni nobelovac ide do toga da koristi izraz “kvaran narod”, ej, ni manje ni više cijeli narod), a onda svi kao jedan (osim onog inteligentnog koji kaže da bi lakše preživio poraz od Italije nego od nas jer se u jednoj utakmici nikad ne zna) zatizavaju, ni malo kvarno i ful sportski, poraz od Poljske. Ne jedno bacanje, nego 40 minuta namještanja. Neprocjenjivi ste, stvarno, najjači :)
(prika iz susjedstva, 08. septembar 2022 16:37)

hehehe,ima i onih koji spominju drugi svetski rat :) da se pitaju kosarkasi Srbije isli bi logikom sto slabiji timovi do finala. Najsmesniji su oni koji pisu da ako hoces da uzmes prvenstvo moras najjace da pobedis, to je jako lako napisati dok lezis u krevetu i ostavljas komentare po portalima, na terenu je mislim malo drugacija situacija. Igrati jednu tekmu protiv ekipe koja ima veoma kvalitetne NBA i EL igrace i pritom u taj eventualni mec ulaze rastereceni jer niko ne veruje u njihovu pobedu je najteza stvar na nekom prvenstvu.

Rale

pre 2 godine

Da mi lepo sada dobijemo Ukrajince, da pomognemo ljudima, pošaljemo ih kući da mogu da ratuju fino, da ne pate odvojeni od kuće na prvenstvu.

Један Убод

pre 2 godine

Срамота како Богдановић неће да погоди слободно бацање.
Пре тога играчи Украјине маше зицере.
Ово је намештена утакмица и да има правде, била би под истрагом.
Али, као и у свему, уздамо се у правду Свевишњег.

mag are est

pre 2 godine

Ko će u opladu da su ovi dogovorili da Hrvatska dobije od 1 do 7 razlike, da
Italija ide na nas??

( 08. septembar 2022 15:05)

Bio si u pravu, bacanje Bogdanovića 10 sekundi pre kraja a zatim jalov napad ukrajinaca, pokazuju da stvarno nemaju stida.

Još sa klupe Hrvatske, dok se Bogdanović priprema da izvede bacanja, dobacuju da promaši šut, šta reći!

Đorđe

pre 2 godine

Finska razbija Hrvatsku - njima Poljaci bolje lezu.
A Srbija se ne bi trebala radovati igrat protiv Italije, nezgodini su.
To su i grci oseteli.
(sale, 08. septembar 2022 16:03)

Hrvati su Poljace prij 2 ili 3 nedelje u pripremnim kvalifikacijama zgazili.

Đorđe

pre 2 godine

Oduvek su bežali od nas.
(marko, 08. septembar 2022 18:41)

Da verovatno, zato su Hrvati u skoro svim sportovima bolji, što beze od nas?

ITA

pre 2 godine

Bas steta ako se sretnemo vec na prvoj stepenici.
Nadam se da ce Srbija izgubiti veceras namerno od Poljske pa da ode na drugu stranu zreba.
Bolje za jedne i druge.

Srbi

pre 2 godine

Hrvatske je svoje napravila pobjedila i osvojila 3. Mjesto. Sad ste jedino vi u poziciji da izbjegnete nekoga a nekako ne sumnjam da hocete
(josip_zg, 08. septembar 2022 16:46)

Hr je druga jer je dobila Ukrajinu. Isti broj bodova. Znači Srbija može da bira izmedju Ukrajine i Italije. Ali nema biranja jer u 1/4 bi išli na Grčku

Joker

pre 2 godine

Dobro ljudi, jeste li vi normalni? O kakvom kalkuriranju vi pričate, pa mi (reprezentacija Hrvatske) se mučimo s Britancima, a ne da idemo nešto kalkulirati. Inače, ovdje u HR smo svi manje više odustali od košarke odavno, pa se više niti ne sekiramo oko bilo kakvih utakmica, a ne da razmišljamo o pobjedama protiv jakih ekipa kao što je Srbija. Pozdrav i sretno u ostatku turnira.

Gambeeet

pre 2 godine

Koja tuga, čemer i jad od nazovi košarke koje igraju ove dve reprezentacije (čast Bojanu i Kruni), pa kako su ovi Ukrajinci dobili Italijane, ne ulazi mi u glavu. Sve same solo akcije i šutevi iz neizgrađenih pozicija, najjači je bio onaj balvan, koji umesto da zakuca loptu, jer 2m nikog pored njega nije bilo ispod koša, on polaže i maši zicer nad zicerima za +4 i potom primaju trojku i gube naravno u nastavku. Obe ove ekipe bi odrali sa minimum 20 razlike, a ovako ćemo imati najteži put od svih do same završnice: Italija (valjda ih neće do te mere krenuti šut i trojka koju slabo branimo, a i onaj riđi verovatno opet nas čeka da odigra partiju života, kao po običaju), Francuska, pa Slovenija (imaju lakšu šetnju do polufinala, mada nije da je nisu ni zaslužili nakon prvog mesta u onakvoj grupi) i verovatno Grci sa Janisom u finalu, ako, nadam se, dođemo do njega. Sa drugog mesta bi put bio sledeći: Ukrajina, Litvanija (nakon onog što ih je zadesilo u grupi, prilično sam ubeđen da prolaze Španiju u ovom sastavu) i Grčka 1/2 finale, ali mislim da Kari neće dozvoliti nikakve kalkulacije i da ćemo i večeras ići na uverljivu pobedu i overiti ovu nešto težu polovinu žreba, prvenstveno zbog neugodnog protivnika već u prvom eliminacionom meču. Maksimalni fokus od starta i da se zapne jednom i na početku te treće četvrtine, u kojoj smo se uglavnom opuštali do sada. Ma možemo mi to, Srbija do ZLATA!!!

žžž

pre 2 godine

Dobro je. Ne zato što Srbija nije bolja od Hrvatske već je uvek taj duel bio pun tenzija a mi dobijali košem u poslednjoj sekundi. Italija ne bi trebalo da predstavlja problem

Aspera

pre 2 godine

Italija igra protiv Britanije, ukoliko pobedi Hrvatska je 4. u grupi!
(ćumur, 08. septembar 2022 16:34)

Ako Italija pobedi
1.GRE
2.UKR
3.CRO
4.ITA

Ako Britanija pobedi
1.GRE
2.CRO
3.UKR
4.ITA

Jos se Italijani pitaju, a ono promaseno slobodno moze da ih iznervira.

aabb

pre 2 godine

Ne znam zasto se svi ponasaju kao da je prvo mesto osigurno za nas. A sta ako Posljka nas dobije? Sta ako Pesic bude odmarao Jokica npr i izgubimo?
I Poljaci i mi cemo imati 4/1 al oni su nas pobedili.
Odakle vam ideja da pricate da sigurno igramo sa Italijom.
Eto ja mislim da je bolje da izgubimo od Poljske i igramo sa Ukrajinom.

smeh

pre 2 godine

Koliko se obe reprezentacije ubiše da nas izbegnu. Sada bi bila fora da Pešić naredi da izgubimo kako bi imali lakšeg protivnika u osmini finala.

Drogba

pre 2 godine

@Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Izbegli Sloveniju u 1/4, radije bi na Spaniju/Litvaniju.
Realno crna im se pogibija piše u svakom slučaju :)

nenad

pre 2 godine

finska je sigurno druga ukoliko mi dobijemo Poljsku..a Hrvati su dogovorili pre meca sa Ukrajinom da igraju bez rizika,tj..da Ukrajina ostane druga a da ih Hrvati pobede od 1do 7 razlike,da ne zapinju bilo ko pa da u slucaju pobede Ukrajine budu Hrvati 4 pa da igraju sa nama..sto je i normalno da beze od nas jer smo najjaci u ovoj grupi,i bolje im je treci sigurno nego da bez dogovora sa Ukrajinom jure drugo mesto..a Finska se znalo da ce dobiti Holandiju i da ce biti druga najverovatnije posle nase pobede protiv Poljske..i ne znam zbog cega ovaj malopre komentar da je Bogdanovic namerni masio da izbegnu Fince,pa oni sa njima i igraju,a masio je zbog dogovora pre meca da ne bude 8 razlike...u nasoj grupi ako Izrael pobedi Cesku on je treci a Poljska cetvrta..a ako Cesi pobede oni su cetvrti a Poljska treca ,a Izrael ispada..naravno sve ovo ako mi dobijemo Poljsku...
ali ajde sto mi komentarisemo ko skim cr da igra,ali Petar Denda sa Rts na kraju meca uzvikuje dobili smo protivnika a to je Italija,stani malo majstore ti si sa televizije,sacekaj kraj meca nasih pa onda kazi skim igramo..

Srbi

pre 2 godine

Koliko samo nagadjanja. Hrvati su drugi bez obzira šta Italija uradi jer se stvara krug od tri ekipe sa istim brojem bodova a tu su Italijani najslabiji jer su ubedljivo izgubili od Ukrajine. Drugo. Srbija ako pobedi Poljsku ide na Italiju u 1/4 na nekog iz grupa B ali ne na prvaka Španiju pod uslovom da oni prodju 1/8. Ako sve ide po planu 1/2 sa Slovenijom

lignjoslab

pre 2 godine

dobijaju ovo hrvati između do 16 razlike, kako bi i jedni i drugi izbegli nas, a Italiju koja bi u tom trouglu bila najgora, njih bi poslali na nas.
I Ukrajina i Hrvatska žele da nas izbegnu i tako će iuraditi

sale

pre 2 godine

Finska razbija Hrvatsku - njima Poljaci bolje lezu.
A Srbija se ne bi trebala radovati igrat protiv Italije, nezgodini su.
To su i grci oseteli.

sunce zareno

pre 2 godine

Ispada da su Hrvati mogli biti drugi u grupi ali nisu htjeli jer im to ne odgovara. Vodili su i 12 razlike na kraju pobijedili sa 5 a Bojan B. propustio da poentira da ne bi bili drugi jer drugi ide na tezeg protivnika. Ali ako Srbija večeras izgubi onda su Hrvati nagrabusili.

milan

pre 2 godine

Ne znam zasto se svi ponasaju kao da je prvo mesto osigurno za nas. A sta ako Poljska nas dobije?
(aabb, 08. septembar 2022 16:03)

Poljska može da nas dobije samo ako budemo igrali ubedljivo najgoru utakmicu u zadnjih mesec dana. Sa bilo kojom igrom od one prve sa Crnom Gorom pa preko onih sa Slovenijom, Italijom, Nemačkom, Grčkom, Turskom, Holandijom... do ove zadnje sa Izraelom, razbijamo Poljsku. Teoretski je moguće ako budu svi imali užasan dan, inače 99.99% dobijamo.

Ivan

pre 2 godine

Ma dajte ljudi, kalkulisanje nije sigurno Pesicev izbor. Siguran sam da igramo na pobedu večeras uz max angažovanje, jer bez obzira na sve Poljaci su dobra reprezentacija i ne mozemo ih pobediti sa "pola snage". Druga stvar, Italijani igrali kod kuće i doživeli da budu četvrti. Realno msm da ih lagano pobeđujemo. Mislim da mi navijači ni sami nismo svesni koliko smo odlična ekipa.

Gambeeet

pre 2 godine

Prešao sam se, ako izgubimo od Poljaka, išli bismo na Hrvate, ne Ukrajince, verovatno su izbegli pobedu većom razlikom da bi zaobišli Slovence u 1/4 finala, mada s ovom igrom, teško da su i favoriti protiv Finaca, kamoli Litvanaca kasnije.

Zoke

pre 2 godine

Manite se Hrvata, sa njima su utakmice uvek na nož kakvi god da su i uvek u infarktnoj završnici pobedi Srbija uz veliku psihofizičku potrošnju. Krenulo je 1997. sa Saletovom trojkom iz trka sa sirenom a Hrvati su tada bili sa C timom i do utakmice sa nama imali skor 1-6, nema ko ih nije trpao na tom šampionatu pa su svi očekivali potop od 20-30 razlike. Jednom će se ta infarktna završnica okrenut na njiovu stranu nekom ludom srećom kao šta se znalo i u vaterpolu desit, zakon brojeva. Ako pobedimo idemo na Litvaniju koja nam tradicionalno igrom najmanje odgovara jer su uz Srbiju najškolovanija košarkaška nacija i skloni kontakt igri.Italijani su smešno izgledali ovaj šampionat, uz domaći teren i sudije Hrvati su bukvalno pobedili sami sebe a Ukrajinci ih razvalili, a i ti Italijani nam mnogo duguju. Slovenci se uvek muče sa exYu momčadima, pobeđivali su ih i Hrvati i mi, a bogami i Bosanci.

sale-ns

pre 2 godine

KOMENTARI

Hrvatska verovatno "pobegla" od Srbije

Da se ne lazemo i nama to odgovara. Ne zbog kvaliteta vec sveg ostalog vankosarkaskog. I da su hrvati izgubili kari bi povukao rucnu. Ne bi igrali s njima u to sam siguran

Đorđe

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Poljacu su nezgodni. Hrvati su igrali u pripremim igrama protiv nijh i pobjedili ih ali dosta knap.

Dag Kristi

pre 2 godine

Svi ovi koji pišu da Hrvati i Ukrajinci dogovorili rezultat, kako bi izbegli naše, zaboravljaju jedno. Mi se pitamo protiv koga igramo. Večeras možemo i da izgubimo protiv Poljaka ako nam ne odgovara protivnik.

nevski

pre 2 godine

Simon i Bogdanovic vode Hrvatsku,igraci realno u godinama,tempo celokupne ekipe je zbog toga jako spor,svi pricamo o individualnim kvalitetima....ne znam,ovo je realno nikakva timska igra.

piko

pre 2 godine

Hezonja je najbezobrazniji košarkaš ikad
U napadi čim primi šutira u odbrani non stop ide ispod bloka čuva se
Da Simom ne uđe umesto njega izgubili bi 10 razlike

@prika iz susjedstva

pre 2 godine

Najgore od svega sto ste sebe namestili na Fince :)
Mi cemo sa Italijanima i nekako al kako cete vi sa Fincima to je bas enigma.

Šokre

pre 2 godine

Zašto smo smanjili gas pred kraj tako da budemo treći? Ako pobjedimo u osmini finala onda u cetvrtfinalu izbjegavamo Slovence. Ka¿em ako pobjedimo u osmini finala. Lako vama Srbima. Samo mazohisti gledaju kosarku hrvatske reprezentacije.

nenad

pre 2 godine

ozbiljno namestena utakmica...
mi i da izgubimo veceras ne igramo sa Ukrajinom,ne znam sta je nekima ovde sto komentarisu,Ukrajina je druga i to je i bio dogovora sa Hrvatima,da oni ostanu drugi i da ih puste da bi Hrvati bili treci..e kad bi mi izgubili od Poljske onda bi igrali sa Hrvatskom..ali onda jaci protivnik u cetvrtfinalu,onda ides na prvog iz grupa,da li Slovenija,Grcka ili pobednik Spanija Litvanija..po meni bolje veceras pobeda i obraz protiv Poljske pa onda Italija,pa ako pobedimo Italiju onda pobednik Turska Francuska

UŽEGLI ČOVEK

pre 2 godine

@Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Izbegli Sloveniju u 1/4, radije bi na Spaniju/Litvaniju.
Realno crna im se pogibija piše u svakom slučaju :)
(Drogba, 08. septembar 2022 16:16)
A otkud to da se Slovenija direktno plasirala u 1/4f? Šta ako izgubi u 1/8f?

јд123

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике

alek

pre 2 godine

Brate mili,koliko ce puta tokom prenosa da ovaj Denda ponovi koje su opcije,ko ce sa nama igrati,a da mi nismo ni odigrali nasu utakmicu.
Kakvo je mucenje slusati njegovo komentarisanje.

јд123

pre 2 godine

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.
(JPR24, 08. septembar 2022 15:16)

Финци су добили Пољаке са 30 разлике и ако добију задњу а Пољаци изгубе од нас они су други.

NikolaK

pre 2 godine

Sto znaci da je sa drugog mesta lakse.. Ne verujem da ce nasi da kalkulisu ali ovde idemo na Italiju/Francusku/Sloveniju a sa drugog mesta se ide na Ukrajinu/Spaniju/Grcku.. (naravno ako svi favoriti pobede )

Cetvrtfinale je tesko kako god ali Italiju jedino nisam zeleo vec sada i naravno nju smo dobili ...

Basketas

pre 2 godine

Izvucese pobedu protiv Ukrajine jedino dobro sto imaju petorku a klupa tanka i ranije su ima li bolje sastav pa nista.

Bitna hemija a oni to nemaju. Zao Bogdanovica igra i polomi se i Simon a svi staticni. Naravno tesko do medalje.

duledudule

pre 2 godine

Srbija nema pleja koji konstantno zabija 30 poena, to je problem koji če se pojaviti u nastavku, isti problem imaju fracuzi bez parkera, a koliko to znači se vidi kod slovenije sa dončićem i dragičom, ostali suvi prosek ali zato imaju te pleje koji razigravaju ekipu i zabijaju poene...
(dare slovenac, 08. septembar 2022 18:48)
Imamo mi i pleja i 2 i 3 i 4 i 5 sve upakovano u mvp ja Jokica. Al ako ti kazes da Vasa nije plej i to mvp takodje vrhunski, onda ok.

Jova

pre 2 godine

Beznadezni kosarkasi Hrvatske... ko zna, mogu lako i da izgube, bukvalno je sve moguce. Nikada nisam video tim da decenijama ima toliko kvalitetnih igraca a da je tako nepouzdan.

Đorđe

pre 2 godine

Kako ovi rvati pokvareno kalkulisu.Namerno nece da pobede 18+ razlike nego salju Italijane na nas.
(Prc Milojka, 08. septembar 2022 15:26)

Nije bitno ko protiv koga igra.
Ako imaš dobru ekipa ne treba strah da te bude.

DS

pre 2 godine

Uh mislio sam da igramo sa Ukrajinom ako Hrvatska pobedi sada vidim da je u krugu Hrvatska nekako najbolja ? Najgori protivnik koga smo mogli dobiti , Hrvatska i Ukrajina bi bili dosta laksi a Italijani nam ne leze.

Jaki su i dobijaju nas stalno bice mnogo teze nego grupni mecevi...Naravno prvo moramo dobiti Poljsku

F.T.W.

pre 2 godine

Hrvatska je treća, na +7 Bogdanoviću naređeno da namerno promaši bacanje jer sa +8 bi bili drugi.
Žele Fince u osmini pa Špance ili Litvance u četvrtfinalu.

veliki strumf

pre 2 godine

Украјинце није занимала победа, већ да изгубе са мање од 18 разлике, што су лагано остварили и сачували друго место. Јесте ли ијад видели тесну утакмицу да се брже заврши? Задњих 2 и по минута трајало је свега 3 минута - само један фаул, без тајм аута, ичега… У нормалним околностима трајало би 20 минута. У 4/4 укупно само 5 фаулова… Слутим да ће се Италијани жалити, с правом, али и они би исто урадили без сумње! Е сад да се ми жабарима реванширамо за елиминацију са ОИ! Велики су нам дужници!

Not

pre 2 godine

Bojan namerno promasio bacanje?! Nisu hteli drugo mesto, zele trece? Zasto?
(Bojan, 08. septembar 2022 15:59)

Zato sto drugi ide na Slovence u cetvrtfinalu.

Džoni

pre 2 godine

Denda uporno u prenosu špekuliše ko će i kom scenariju na nas, a mi još nismo odigrali meč i možemo ako izgubimo da budemo i drugi u grupi?

pelo

pre 2 godine

dragan

Simon ima 37 godina, čeka da se završi prvenstvo da vidi u kakvom će stanju biti i da li može da izgura još jednu sezonu. Mada je verovatnije da ode u penziju

croata

pre 2 godine

Ulazi Simon 6 minuta pre kraja umesto Hezonje i preokreće utakmici, daje dve trojke i deli tri asistencije i to sve za 2 minuta
(resa, 08. septembar 2022 16:02)

I tri puta proda loptu nicim izazvan.ako mi iko moze pokidat zivce to je simon. Sta vrijedi sto ima klikere kad je uvijek bio beskrvan

JPR24

pre 2 godine

Hrvatima je najbolje da budu 3. (da pobede Ukrajinu sa 1 do 7 razlike) tako da igraju sa Poljacima, 4. mesto (poraz) ih vodi na nas, a 2. mesto (pobda 8 ili više razlike) na nezgodni Izrael ili Finsku.
(zare, 08. septembar 2022 14:07)

Ако ми добијемо Пољаке а Финци Израел, зар није Финска онда друга? Добили су Пољаке са 30 разлике
(јд123, 08. septembar 2022 14:57)

Finci su izgubili od Izraela. No Poljska je dobila Fince, i Izrael, i u slučaju da svi na kraju imaju po 3 pobede, Poljaci u krugu Između te tri slekcije imaju 2 pobede i postaju drugi.
(JPR24, 08. septembar 2022 15:16)

Moja greska, gledam dve stvari i paf… Finci su drugi ako Poljska izgubi od nas, Finci su razbili Poljaku a ne obrnuto kako sam ja to smuljao popreko !

Mohikanac

pre 2 godine

Iskreno sam više priželjkivao Hrvatsku nego Italiju šta je tu je.

Hrvatska je bila zicer i ovo nije podcenjivački stav nego realnost.

Italija igra atipičnu košarku, igra bez centra sa širokim spejsingom, dosta trčanja i gomilom šuta za 3. Ima i polivalentne igrače i najveća prednost su im krilni centri a i Fontekio koji je uz Kalinića najbolje krilo EL.

Biće vrlo interesantan meč. Uostalom tako je bilo i na turniru u Nemačkoj.

Wllaxy

pre 2 godine

Ali Bogdanovicevo bacanje na kraju, smehotres. Glupi trener mu urla, Masi, da ne idemo slucajno da prejake fince, on mu pokazuje da ne brine, trener ne kapira pa ponovo vice kao lud masiiiii plasi me Markanen, a Bogdanovic jedva dobacuje do obruca. Mala reprezentacija, mali narod, I rezultati ce biti u skladu sa tim. Sve bih dao da nas poljska pobedi i onda da vidimo ko je koga hteo.
(Kg, 08. septembar 2022 16:00)

Pa baš kao trećima su veće šanse da idu na Fince nego da su bili drugoplasirani...

Uz pretpostavku da mi sigurno dobijemo Poljake, Finci su sigurno drugi, bez obzira na rezultat meča Češka - Izrael (ako dobiju Česi, Finci su u krugu sa Poljacima i Izraelcima najbolji zbog koš razlike, a ako dobije Izrael Finci i Česi prave krug gde su Finci bolji zbog pobede u međusobnom susretu).

Da dodam

pre 2 godine

I Italija moze da odluci na kom mestu ce biti Hrvatska, a na kom Ukrajina.
Ako Italija "namerno" izgubi od V. Britanije, Hrvatska je 2., Ukrajina 3., Italija 4.
Ako Italija pobedi V. Britaniju, Ukrajina je 2., Hrvatska 3., Italija 4.
Dakle, ako Italija pobedi V. Britaniju, a Srbija izgubi od Poljske, onda ce u osmini finala igrati Srbija (D2) protiv Hrvatske (C3), a pobednik D2-C3 bi igrao sa pobednikom Spanija-Litvanija.

New England Patriots

pre 2 godine

Najidealnije je da ITA pusti GBR, a mi Poljake pa bismo igrali sa Ukrajnom i isli na Spance, ali bih svakako isao na pobedu i izbegao Grke do finala

Mohikanac

pre 2 godine

Zoke

Pa i Srbija je 1997. bila sa C možda B timom... šta je problem?

Bez Divca, Danilovića, Paspalja... verovatno još neko nije igrao.

Đorđević je i počeo prvenstvo tom utakmicom ili prethodnom jer je takođe bio povređen.

eustahije

pre 2 godine

Kao Hrvatu, drago mi je da se eventualni meč sa Srbijom odgodi što dalje.
Prvo, Srbija je objektivno puno jača pa bismo vjerojatno izgubili, a drugo,
zamaraju me tenzije i mržnja koja se u tom slučaju uvijek potpiruju....
Ako se baš moramo sastati, onda recimo u finalu ne bi bilo loše, tada nema favorita...

New England Patriots

pre 2 godine

Navijam za Izrael protiv Ceske, jer ce u slucaju pobede Izraela Poljaci morati da igraju na pobedu da bi izbegli Grke i gledacemo dobru utakmicu. U slucaju da Cesi pobede, Poljaci idu na Ukrajince kao treci sto im je najbolja opcija i smoricemo se veceras.

hans steplec

pre 2 godine

Šta znači egal?
(Krle, 08. septembar 2022 15:25)

To je deo regala.
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 8. septembar 2022 15:36)

I Senegala, ako se ne varam.