Subota, 05.02.2022.

21:15

Del Potro objavio kraj: Ovo je najteža poruka u životu

Argentinski teniser Huan Martin del Potro najavio je kraj profesionalne karijere.

Izvor: MT

Del Potro objavio kraj: Ovo je najteža poruka u životu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Dejo

pre 2 godine

Hvala Delpo za sjajne mečeve,hvala što si bio uvek Novaku dobar prijatelj i lepo pričao o njemu,hvala veliki čoveče,nedostajaćeš kao što si nedostajao i prethodne dve i po godine na teniskim turnirima i terenima širom sveta. Uživaj u penziji majstore i sve najbolje.

Pedroni

pre 2 godine

Znaci Delpo i Mala Mo bi imali jos 10 grend slemova da ih nesto nije sprecilo? Bez obzira sto su ih Graf bez bekhenda i velika 3 tukli kao vola u kupusu? Kakvi ste vi mitomani i koliko volite sbbkbb pa to nema nigde. Ali to je vasa muka, ne tudja:)

Negativni

pre 2 godine

Čak i onaj teški Novakov poraz nije mu se mogao uzeti za zlo. Gospodin i šmeker. Kao Gabrijela Sabatini nekad,nivo.
(Glad, 05. februar 2022 22:43) A od koga se poraz moze uzeti za ‘zlo’ panjino? Pricamo o sportu, tebi treba strucna pomoc!

Bleki

pre 2 godine

@ Tn

A zašto bi bilo koji teniser,bio Noletov direktni konkurent ili ne,bio Noletov “prijatelj” ili ne,bio u biti za vakcinu ili ne,pružio javno podršku Novaku i tako sebe stavio u isti koš sa njim?!? Neću da zalazim u temu da li je vakcina pravi izbor ili ne,ali generalno na svim kontinentima nevakcinisani su grupacija na lošem glasu. U jeku globalne podele na vakcinisane i nevakcinisane,zašto bi ijedna javna ličnost rizikovala da bude postavljena na pogrešnu stranu,rizikovala ono što je godinama sticala,za šta je lila krv i znoj,zarad podrške Novaku? Mislite da su svi Novak? Da li smo svesni koliko Novak ustvari može da izgubi,koliko je izgubio do sada,a koliko će tek izgubiti? Jer se bori za pravu stvar? Lepo je i hrabro stati iza svojih principa,ali po koju cenu? Poštuj onda principe zemlje koja te takvog ne želi na svom tlu i ne traži/tražimo druge razloge i izgovore jer te blokiraju.

Nisu mi jasna pljuvanja kojekoga,od Bekera preko Nadala,do evo Delpa,iz jednog jedinog razloga - jer Novak uporno tera svoje. Australija je proizišla kao produkt toga,i niko nema prava da se ljuti jer povrh svega što se dešavalo tamo,princip je prost - mi želimo da zaštitimo naše stanovništvo od nevakcinih pojedinaca,vi ste gospodine nevakcinisani,dakle ovde nema mesta za vas. E sad,da li je iza svega toga nešto drugo ili ne,jel’ Nole u pravu ili Australija,možemo o tome danima. Ono što sam ja video je da je Novak morao da se povinuje odluci tamošnje vlasti i da napusti zemlju. Tačka.

Negativni

pre 2 godine

Svaka čast care što si rastužio Noljovića na olimpijadi tada...
(PG CG, 05. februar 2022 23:32)
Tada? Nije tada nego dva puta (slovima: DVA). Patosirao ih. Vratio ga na fabricka! Uveo ga u vestinu kmecanja koju je doticni doveo do savrsenstva protiv Medvedeva! Hahaha

Vrg

pre 2 godine

E ovaj lik je bio STVARNO povredjen i sprecen da napravi vecu karijeru, a ne kao neki koji su "povredjeni" svake godine u isto doba godine.
Steta za Del Potra. Verovatno najjaci forhend u istoriji tenisa.

DzoniBGood

pre 2 godine

Auuuu,sada pročitah da Del Potro ima 33 godine. a ja sam mislio i bio uveren da ima preko 40 godina. meni je on uvek delovao sasvim normalno,čovek sa manirima i u pobedi i u porazu,a dugo je u svetskom tenisu,bio je učesnik svih kvalitetnih turnira. poželimo Del Potru srećnu penziju,neka nastavi da radi kao trener

Aleksis Sanco Panco

pre 2 godine

Iskreno, mnogo mi se više sviđalo da gledam Hjuita, Vavrinku, Del Potra, Marija, Federera, Đokovića, Nadala, Nalbandijana, Rodika, nego ove današnje 'top' igrače. Stvarno su do 2013', 2014' igrači imali nekako više duše... Ne znam... Slično mi je i sa ženskim tenisom od pre petnaestak godina. Imali smo dominantnu Serenu, Šarapovu koja je bila kakva-takva manje-više konstantna, imali smo Zistin Enan, Jankovićku, Ivanović, Venus, Kuznjecovu... Ja sad ni ne znam ko igra na WTA. Tenis ne napreduje kvalitetom poslednjih 15ak godina. U stalnom je padu.

Musavi klinci

pre 2 godine

Šta vi znate o njemu, da je ljudina i da je veliki čovek? Ne lupajte, ne znate ni odakle je ili možda znate ali ne znate gde je Arhentina, u oba meča na OI, London i Rio, igrao je kao zver protiv Novaka, nisam u njemu video čoveka nego zver, a protiv Mareja nije se video. Da li se oglasio kad su Novaka poslali u zatvor? Srbi k'o Srbi, vole Potra "k'o brata rođenog".

Keni

pre 2 godine

Delpo je uvek odlazio na "bolovanje" posle maratonskih meceva sa Noletom, Polufinale Wijmbldona, Rio OI i finale US opena.Nadal posle maratona na RG je bio fizicki unisten. Wawrinka posle US opena kad je pobedio vise nije bio isti igrac, povrede. Marej posle RG operacije kukova.

reflektor

pre 2 godine

Sa dva metra nije klasičan server, već ima sve elemente i bekend i kretnju i volej i slajs i "meša" u igri, e to je igrač. Forhend mu je u top3 svih vremena kad mu legne razbija reklamu iza. Dobijao je veliku trojku. Povrede su ga razbile, to koleno je načeto davno, nije isto 185cm i 2m. Obožavao sam da ga gledam baš zato što nije pucač već je kompletan igrač. Čak i Raonić, Izner, Berdih, Zverev nemaju bolji forhend, da imaju jačinu ali i više grešaka. Uz Nadala, Federera i Samprasa najbolji/ efektivniji udarac u istoriji.

Ahab

pre 2 godine

Svi ovi sampioni wannabe su spram Safina plisani medvedici, a cak ni on nije mogao onako neozbiljan da uradi nesto vise.
Vavrinka, Del, Dmitrov, Cilic, Medvedev, Zverev,etc., svi oni stanu u taj "jedan korak" koji pravi razliku.
Tenis je masina za mlevenje mesa i tim pre je "velika trojka" velicanstvena.
Pogotovo ona dvojica koji se ne dopinguju.

Olja

pre 2 godine

On je bio i ostao gospodin za razliku od Novaka !
(veteran, 05. februar 2022 23:11)

Gospodin je prije svega za vas. Vi ste ovom izjavom pokazali ruzno lice karaktera kojem nista nece pomoci da se proljepsa.

Tn

pre 2 godine

Ja razumem da se Federer nije oglasavao, i da Nadal nije podrzao Djokovica, ipak su oni stoka, sline, licemeri, pudlice i ostalo.
E sad, nije mi jasno, zasto se Del Potro, kao veliki Djokovicev i uopsteno srpski prijatelj, poznat kao ljudina, mnogo bolji covek od Nadala i Federera, nije oglasavao povodom Djokoviceve deportacije? Sto ne dade velika ljudina podrsku svom prijatelju?

Nemaš dostojanstva

pre 2 godine

Čak i onaj teški Novakov poraz nije mu se mogao uzeti za zlo. Gospodin i šmeker. Kao Gabrijela Sabatini nekad,nivo.
(Glad, 5. februar 2022 22:43)

Nije jedan, nega dva poraza - na OI u Londonu i u Riju. Nije mu dozvolio ni bronzu. Ne sećam se da je Sabatini obilovala nekim gospodstvom, uveren sam ne znaš ni kako je cura izgledala, ali teško ti je da pomeneš Anu Ivanović, jer si sitna srbska duša, ne želim da te vređam ali zaista si... Ana je jedanaest godina "pobeđivala" kao najšarmantnija i najseksipilnija teniserka na svetu. Mislim da je rođena Beograđanka i da je igrala za Srbiju.

Tn

pre 2 godine

Poslao Federera u penziju u finalu US Opena, od tad više nikad nije video trofej...
(no1e, 05. februar 2022 22:40)
Steta za finale zaista. Ali bilo je predivno gledati Federera u polufinalu i kako Djokovic, uprkos odlicnom tenisu, nije uspeo da osvoji ni set. Lepa neka vremena bila.

mate

pre 2 godine

Imo sam cast gledat ga uzivo u 3 meca. Finale Davis cupa 2016 u zagrebu. Mada je Hrvatska izgubila, drago mi je da samuzivo ima priliku vidit sta je razorni forehand. Cudo kako je cilicu okrenio 0-2.

presko

pre 2 godine

To ne mora da znači kraj. Mnogi su bili u takvim a možda i gorim povredama pa su se vremenom polako vraćali. Trebao bi ipak da sačeka još malo i da još malo razmisli pre nego ishitreno donese konačnu odluku. Možeš da igraš i do trideset i osme, pa i do 40-e. Ako se oporaviš, sledeće godine bi mogao da se vratiš tenisu i da igraš bar još 4 godine.

Coabree

pre 2 godine

Shvatam zasto Novak nije bio ljubitelj operativnih zahvata. Novak je operisao lakat posle dugo premisljanja. U tenisu lakat je mozda i najbezbolnije mesto za operaciju, nedavno je Cicipas operisao lakat i brzo se oporavio. Nazalost koleno ni Federer nece moci da izleci... A zao mi je jer je igrao dobar tenis Rodzer 2019te... Delpo svaka cast na karijeri, steta jer mogla je biti dosta bolja, pravi raspaljivac!

Goran

pre 2 godine

On je dokaz koliko je tesko predvideti krajnje domete jednog tenisera. Del Potro je osvojio US Open sa 21 godinom i to pobedom u finalu nad Federerom iz najboljeg perioda. Predvidjana mu je blistava karijera. Ko zna koliko slemova. Ali to je bilo sve od njega. Ostao je na toj jednoj jedinoj grand slem tituli.

Gogo

pre 2 godine

Tebi je Delpo najbitnije da ti nolomani ne pokusaju pomoci tipa Dobar si covek, Bog sve vidi jer onda nema nista od tebe. Bog je trebao nesto videti i na ao, a turnir osvojio Rafa i Australijanci. hhahahhahhahha

dare slovenac

pre 2 godine

Da je DelPo bio zdrav sasvim sigurno sada ne bi imali bilans slemova 21,20,20. Velika velika šteta što su povrede upropastile njegovu karijeru.
(Lester Bo McCaleb, 5. februar 2022 21:23) # Link komentara

Da Novak nije gubio sigurna finala,da nije alternativno zdravio lakat, da ga nisu izbacili sa turnira, izbacili iz države... nebi imali 21,20,20...

milos

pre 2 godine

To onaj isti Delpo koji sa ni jednom recju nije izasao u javnost da stane u odbranu Novaka a satro ceo zivot glumi dobrog prijatelja, videlo sve dok je bio zatvoren ko zeli Novaku dobro ko se pravi englez

Slave

pre 2 godine

@keni
Kakav mec? Kazem da se patetise da bi imao 10 gs da je bio zdrav. Nema veze finale Uso sa mojim komentarom, osim da je samo taj mec dobio od toliko bitnih lrotiv velike 3. Uglavnom slozili smo se izgleda u svemu:)

keni

pre 2 godine

(Slave, 5. februar 2022 21:41)

Da si Slave gledao taj mec ne bi pricao da je patetika.
Covek je bio sjajan, ali njegova konstitucija, cak i da nije igrao tim stilom , ne bi mu dozovolilia znacajniju karijeru.

Loznica, Gučevo, Cer..

pre 2 godine

I Nole je bio utučen posle OI igara kad si igrao kao u transu, pa nikom ništa.. Mada posle onog Noletovog gostovanja pre par dana, više mi nije ni žao. Bravo Delpo majstore, šteta što nećeš biti u prilici i ubudućnosti da ga pobeđuješ, mada koliko vidim neće ni Nole više igrati tenis. Sportski pozdrav!

Ken Norton

pre 2 godine

Brate Juane, okaci reket o klin.
Neki veliki uspeh ne bi vise mogao da napravi, a treba on jos da zivi.
Tek mu je 30 i nesto godina.
Citam pre neki dan intervju sa Dirk Nowitzkom, u kome je govorio da se pita da li je trebao da igra zadnje dve sezone, jer niti je igrao dobro, niti je ekipa bila na nekom nivou. A sada u 'penziji' kaze da ga sve boli kad u dvoristu igra fudbal sa decom i pita se da li bi bio u boljem fizickom stanju da je na vreme zavrsio karijeru.
Tako i Delpo - dva metra su dva metra plus tenis je neverovatno naporan sport za zglobove.
Imao je dobru karijeru - svi znamo da je mogao da ima uspeh jednog Murray-a ili Wawrinke da nije imao sve te povrede, ali sta je tu je.
Taj jedan GS (US Open 2009) necu nikad da zaboravim. Federer je jos dominirao scenu, Novak jos nije bio taj Novak, a ja se na svakom GS-u nadam da neko konacno skine Federera (uvek sam navijao za 'autsajdere'), nagledajuci se raznih Gonzaleza i Bagdatisa...
Cale posle treceg seta ugasi TV i ode da spava ("Nema od toga nista"), otisao sam u moju sobu i tamo gledao neverovatan preokret dobrog diva iz Tandila.
Sledeceg jutra pricam Caletu sta se desilo i nije mogao da veruje kakav spektakl je propustio.
Hvala Delpo i sve najbolje!

Lester Bo McCaleb

pre 2 godine

Da je DelPo bio zdrav sasvim sigurno sada ne bi imali bilans slemova 21,20,20. Velika velika šteta što su povrede upropastile njegovu karijeru.

питам за друга

pre 2 godine

20 je vece od 21.
(Srbo nebeski matematicar, 5. februar 2022 21:27)

Друже, прича се о Дел Потру, то што тебе мучи се лечи.

Legolas

pre 2 godine

Drećno u daljem životu,velik i dobar čovek.Jesi zagorčao kako Novaku tako i meni neke trenutke,ali to je sport samo.Ne mrzim te zbog toga.
Sve najbolje Delpo.

GM

pre 2 godine

Delpo je istinski sportista i borac. Pritom bez i jedne mrlje i cista pozitiva.

Nije cudno sto je Novaku dobar drugar. Zasluzio je da dodje u Beograd i bude pocasni gost kod Novaka, i kao predstavnik Argentine koja je zaljubljena u sport kao i Srbija, a onda i kao sportista i teniser.

Slave

pre 2 godine

Covek pobedio jednom u bitnom mecu Federera pre 13 g na Uso a patetika u komentarima doatize vrhunac kako bi imao 10 gs da nije bio povredjen. Pa nije bio povredjen 10 g. I kada nije bio povredjen, a i kada je izlazio iz povreda, granica su mu bili velika 3 i to je to. Kakav Del Potro??

Lester Bo McCaleb

pre 2 godine

Da je DelPo bio zdrav sasvim sigurno sada ne bi imali bilans slemova 21,20,20. Velika velika šteta što su povrede upropastile njegovu karijeru.

Ken Norton

pre 2 godine

Brate Juane, okaci reket o klin.
Neki veliki uspeh ne bi vise mogao da napravi, a treba on jos da zivi.
Tek mu je 30 i nesto godina.
Citam pre neki dan intervju sa Dirk Nowitzkom, u kome je govorio da se pita da li je trebao da igra zadnje dve sezone, jer niti je igrao dobro, niti je ekipa bila na nekom nivou. A sada u 'penziji' kaze da ga sve boli kad u dvoristu igra fudbal sa decom i pita se da li bi bio u boljem fizickom stanju da je na vreme zavrsio karijeru.
Tako i Delpo - dva metra su dva metra plus tenis je neverovatno naporan sport za zglobove.
Imao je dobru karijeru - svi znamo da je mogao da ima uspeh jednog Murray-a ili Wawrinke da nije imao sve te povrede, ali sta je tu je.
Taj jedan GS (US Open 2009) necu nikad da zaboravim. Federer je jos dominirao scenu, Novak jos nije bio taj Novak, a ja se na svakom GS-u nadam da neko konacno skine Federera (uvek sam navijao za 'autsajdere'), nagledajuci se raznih Gonzaleza i Bagdatisa...
Cale posle treceg seta ugasi TV i ode da spava ("Nema od toga nista"), otisao sam u moju sobu i tamo gledao neverovatan preokret dobrog diva iz Tandila.
Sledeceg jutra pricam Caletu sta se desilo i nije mogao da veruje kakav spektakl je propustio.
Hvala Delpo i sve najbolje!

питам за друга

pre 2 godine

20 je vece od 21.
(Srbo nebeski matematicar, 5. februar 2022 21:27)

Друже, прича се о Дел Потру, то што тебе мучи се лечи.

GM

pre 2 godine

Delpo je istinski sportista i borac. Pritom bez i jedne mrlje i cista pozitiva.

Nije cudno sto je Novaku dobar drugar. Zasluzio je da dodje u Beograd i bude pocasni gost kod Novaka, i kao predstavnik Argentine koja je zaljubljena u sport kao i Srbija, a onda i kao sportista i teniser.

Legolas

pre 2 godine

Drećno u daljem životu,velik i dobar čovek.Jesi zagorčao kako Novaku tako i meni neke trenutke,ali to je sport samo.Ne mrzim te zbog toga.
Sve najbolje Delpo.

Olja

pre 2 godine

On je bio i ostao gospodin za razliku od Novaka !
(veteran, 05. februar 2022 23:11)

Gospodin je prije svega za vas. Vi ste ovom izjavom pokazali ruzno lice karaktera kojem nista nece pomoci da se proljepsa.

dare slovenac

pre 2 godine

Da je DelPo bio zdrav sasvim sigurno sada ne bi imali bilans slemova 21,20,20. Velika velika šteta što su povrede upropastile njegovu karijeru.
(Lester Bo McCaleb, 5. februar 2022 21:23) # Link komentara

Da Novak nije gubio sigurna finala,da nije alternativno zdravio lakat, da ga nisu izbacili sa turnira, izbacili iz države... nebi imali 21,20,20...

Keni

pre 2 godine

Delpo je uvek odlazio na "bolovanje" posle maratonskih meceva sa Noletom, Polufinale Wijmbldona, Rio OI i finale US opena.Nadal posle maratona na RG je bio fizicki unisten. Wawrinka posle US opena kad je pobedio vise nije bio isti igrac, povrede. Marej posle RG operacije kukova.

Goran

pre 2 godine

On je dokaz koliko je tesko predvideti krajnje domete jednog tenisera. Del Potro je osvojio US Open sa 21 godinom i to pobedom u finalu nad Federerom iz najboljeg perioda. Predvidjana mu je blistava karijera. Ko zna koliko slemova. Ali to je bilo sve od njega. Ostao je na toj jednoj jedinoj grand slem tituli.

Coabree

pre 2 godine

Shvatam zasto Novak nije bio ljubitelj operativnih zahvata. Novak je operisao lakat posle dugo premisljanja. U tenisu lakat je mozda i najbezbolnije mesto za operaciju, nedavno je Cicipas operisao lakat i brzo se oporavio. Nazalost koleno ni Federer nece moci da izleci... A zao mi je jer je igrao dobar tenis Rodzer 2019te... Delpo svaka cast na karijeri, steta jer mogla je biti dosta bolja, pravi raspaljivac!

mate

pre 2 godine

Imo sam cast gledat ga uzivo u 3 meca. Finale Davis cupa 2016 u zagrebu. Mada je Hrvatska izgubila, drago mi je da samuzivo ima priliku vidit sta je razorni forehand. Cudo kako je cilicu okrenio 0-2.

reflektor

pre 2 godine

Sa dva metra nije klasičan server, već ima sve elemente i bekend i kretnju i volej i slajs i "meša" u igri, e to je igrač. Forhend mu je u top3 svih vremena kad mu legne razbija reklamu iza. Dobijao je veliku trojku. Povrede su ga razbile, to koleno je načeto davno, nije isto 185cm i 2m. Obožavao sam da ga gledam baš zato što nije pucač već je kompletan igrač. Čak i Raonić, Izner, Berdih, Zverev nemaju bolji forhend, da imaju jačinu ali i više grešaka. Uz Nadala, Federera i Samprasa najbolji/ efektivniji udarac u istoriji.

Loznica, Gučevo, Cer..

pre 2 godine

I Nole je bio utučen posle OI igara kad si igrao kao u transu, pa nikom ništa.. Mada posle onog Noletovog gostovanja pre par dana, više mi nije ni žao. Bravo Delpo majstore, šteta što nećeš biti u prilici i ubudućnosti da ga pobeđuješ, mada koliko vidim neće ni Nole više igrati tenis. Sportski pozdrav!

Tn

pre 2 godine

Ja razumem da se Federer nije oglasavao, i da Nadal nije podrzao Djokovica, ipak su oni stoka, sline, licemeri, pudlice i ostalo.
E sad, nije mi jasno, zasto se Del Potro, kao veliki Djokovicev i uopsteno srpski prijatelj, poznat kao ljudina, mnogo bolji covek od Nadala i Federera, nije oglasavao povodom Djokoviceve deportacije? Sto ne dade velika ljudina podrsku svom prijatelju?

Ahab

pre 2 godine

Svi ovi sampioni wannabe su spram Safina plisani medvedici, a cak ni on nije mogao onako neozbiljan da uradi nesto vise.
Vavrinka, Del, Dmitrov, Cilic, Medvedev, Zverev,etc., svi oni stanu u taj "jedan korak" koji pravi razliku.
Tenis je masina za mlevenje mesa i tim pre je "velika trojka" velicanstvena.
Pogotovo ona dvojica koji se ne dopinguju.

Vrg

pre 2 godine

E ovaj lik je bio STVARNO povredjen i sprecen da napravi vecu karijeru, a ne kao neki koji su "povredjeni" svake godine u isto doba godine.
Steta za Del Potra. Verovatno najjaci forhend u istoriji tenisa.

milos

pre 2 godine

To onaj isti Delpo koji sa ni jednom recju nije izasao u javnost da stane u odbranu Novaka a satro ceo zivot glumi dobrog prijatelja, videlo sve dok je bio zatvoren ko zeli Novaku dobro ko se pravi englez

Nemaš dostojanstva

pre 2 godine

Čak i onaj teški Novakov poraz nije mu se mogao uzeti za zlo. Gospodin i šmeker. Kao Gabrijela Sabatini nekad,nivo.
(Glad, 5. februar 2022 22:43)

Nije jedan, nega dva poraza - na OI u Londonu i u Riju. Nije mu dozvolio ni bronzu. Ne sećam se da je Sabatini obilovala nekim gospodstvom, uveren sam ne znaš ni kako je cura izgledala, ali teško ti je da pomeneš Anu Ivanović, jer si sitna srbska duša, ne želim da te vređam ali zaista si... Ana je jedanaest godina "pobeđivala" kao najšarmantnija i najseksipilnija teniserka na svetu. Mislim da je rođena Beograđanka i da je igrala za Srbiju.

Tn

pre 2 godine

Poslao Federera u penziju u finalu US Opena, od tad više nikad nije video trofej...
(no1e, 05. februar 2022 22:40)
Steta za finale zaista. Ali bilo je predivno gledati Federera u polufinalu i kako Djokovic, uprkos odlicnom tenisu, nije uspeo da osvoji ni set. Lepa neka vremena bila.

Slave

pre 2 godine

Covek pobedio jednom u bitnom mecu Federera pre 13 g na Uso a patetika u komentarima doatize vrhunac kako bi imao 10 gs da nije bio povredjen. Pa nije bio povredjen 10 g. I kada nije bio povredjen, a i kada je izlazio iz povreda, granica su mu bili velika 3 i to je to. Kakav Del Potro??

Aleksis Sanco Panco

pre 2 godine

Iskreno, mnogo mi se više sviđalo da gledam Hjuita, Vavrinku, Del Potra, Marija, Federera, Đokovića, Nadala, Nalbandijana, Rodika, nego ove današnje 'top' igrače. Stvarno su do 2013', 2014' igrači imali nekako više duše... Ne znam... Slično mi je i sa ženskim tenisom od pre petnaestak godina. Imali smo dominantnu Serenu, Šarapovu koja je bila kakva-takva manje-više konstantna, imali smo Zistin Enan, Jankovićku, Ivanović, Venus, Kuznjecovu... Ja sad ni ne znam ko igra na WTA. Tenis ne napreduje kvalitetom poslednjih 15ak godina. U stalnom je padu.

DzoniBGood

pre 2 godine

Auuuu,sada pročitah da Del Potro ima 33 godine. a ja sam mislio i bio uveren da ima preko 40 godina. meni je on uvek delovao sasvim normalno,čovek sa manirima i u pobedi i u porazu,a dugo je u svetskom tenisu,bio je učesnik svih kvalitetnih turnira. poželimo Del Potru srećnu penziju,neka nastavi da radi kao trener

Negativni

pre 2 godine

Čak i onaj teški Novakov poraz nije mu se mogao uzeti za zlo. Gospodin i šmeker. Kao Gabrijela Sabatini nekad,nivo.
(Glad, 05. februar 2022 22:43) A od koga se poraz moze uzeti za ‘zlo’ panjino? Pricamo o sportu, tebi treba strucna pomoc!

Bleki

pre 2 godine

@ Tn

A zašto bi bilo koji teniser,bio Noletov direktni konkurent ili ne,bio Noletov “prijatelj” ili ne,bio u biti za vakcinu ili ne,pružio javno podršku Novaku i tako sebe stavio u isti koš sa njim?!? Neću da zalazim u temu da li je vakcina pravi izbor ili ne,ali generalno na svim kontinentima nevakcinisani su grupacija na lošem glasu. U jeku globalne podele na vakcinisane i nevakcinisane,zašto bi ijedna javna ličnost rizikovala da bude postavljena na pogrešnu stranu,rizikovala ono što je godinama sticala,za šta je lila krv i znoj,zarad podrške Novaku? Mislite da su svi Novak? Da li smo svesni koliko Novak ustvari može da izgubi,koliko je izgubio do sada,a koliko će tek izgubiti? Jer se bori za pravu stvar? Lepo je i hrabro stati iza svojih principa,ali po koju cenu? Poštuj onda principe zemlje koja te takvog ne želi na svom tlu i ne traži/tražimo druge razloge i izgovore jer te blokiraju.

Nisu mi jasna pljuvanja kojekoga,od Bekera preko Nadala,do evo Delpa,iz jednog jedinog razloga - jer Novak uporno tera svoje. Australija je proizišla kao produkt toga,i niko nema prava da se ljuti jer povrh svega što se dešavalo tamo,princip je prost - mi želimo da zaštitimo naše stanovništvo od nevakcinih pojedinaca,vi ste gospodine nevakcinisani,dakle ovde nema mesta za vas. E sad,da li je iza svega toga nešto drugo ili ne,jel’ Nole u pravu ili Australija,možemo o tome danima. Ono što sam ja video je da je Novak morao da se povinuje odluci tamošnje vlasti i da napusti zemlju. Tačka.

Gogo

pre 2 godine

Tebi je Delpo najbitnije da ti nolomani ne pokusaju pomoci tipa Dobar si covek, Bog sve vidi jer onda nema nista od tebe. Bog je trebao nesto videti i na ao, a turnir osvojio Rafa i Australijanci. hhahahhahhahha

Slave

pre 2 godine

@keni
Kakav mec? Kazem da se patetise da bi imao 10 gs da je bio zdrav. Nema veze finale Uso sa mojim komentarom, osim da je samo taj mec dobio od toliko bitnih lrotiv velike 3. Uglavnom slozili smo se izgleda u svemu:)

keni

pre 2 godine

(Slave, 5. februar 2022 21:41)

Da si Slave gledao taj mec ne bi pricao da je patetika.
Covek je bio sjajan, ali njegova konstitucija, cak i da nije igrao tim stilom , ne bi mu dozovolilia znacajniju karijeru.

Musavi klinci

pre 2 godine

Šta vi znate o njemu, da je ljudina i da je veliki čovek? Ne lupajte, ne znate ni odakle je ili možda znate ali ne znate gde je Arhentina, u oba meča na OI, London i Rio, igrao je kao zver protiv Novaka, nisam u njemu video čoveka nego zver, a protiv Mareja nije se video. Da li se oglasio kad su Novaka poslali u zatvor? Srbi k'o Srbi, vole Potra "k'o brata rođenog".

Dejo

pre 2 godine

Hvala Delpo za sjajne mečeve,hvala što si bio uvek Novaku dobar prijatelj i lepo pričao o njemu,hvala veliki čoveče,nedostajaćeš kao što si nedostajao i prethodne dve i po godine na teniskim turnirima i terenima širom sveta. Uživaj u penziji majstore i sve najbolje.

Negativni

pre 2 godine

Svaka čast care što si rastužio Noljovića na olimpijadi tada...
(PG CG, 05. februar 2022 23:32)
Tada? Nije tada nego dva puta (slovima: DVA). Patosirao ih. Vratio ga na fabricka! Uveo ga u vestinu kmecanja koju je doticni doveo do savrsenstva protiv Medvedeva! Hahaha

Pedroni

pre 2 godine

Znaci Delpo i Mala Mo bi imali jos 10 grend slemova da ih nesto nije sprecilo? Bez obzira sto su ih Graf bez bekhenda i velika 3 tukli kao vola u kupusu? Kakvi ste vi mitomani i koliko volite sbbkbb pa to nema nigde. Ali to je vasa muka, ne tudja:)

presko

pre 2 godine

To ne mora da znači kraj. Mnogi su bili u takvim a možda i gorim povredama pa su se vremenom polako vraćali. Trebao bi ipak da sačeka još malo i da još malo razmisli pre nego ishitreno donese konačnu odluku. Možeš da igraš i do trideset i osme, pa i do 40-e. Ako se oporaviš, sledeće godine bi mogao da se vratiš tenisu i da igraš bar još 4 godine.

Loznica, Gučevo, Cer..

pre 2 godine

I Nole je bio utučen posle OI igara kad si igrao kao u transu, pa nikom ništa.. Mada posle onog Noletovog gostovanja pre par dana, više mi nije ni žao. Bravo Delpo majstore, šteta što nećeš biti u prilici i ubudućnosti da ga pobeđuješ, mada koliko vidim neće ni Nole više igrati tenis. Sportski pozdrav!

Negativni

pre 2 godine

Svaka čast care što si rastužio Noljovića na olimpijadi tada...
(PG CG, 05. februar 2022 23:32)
Tada? Nije tada nego dva puta (slovima: DVA). Patosirao ih. Vratio ga na fabricka! Uveo ga u vestinu kmecanja koju je doticni doveo do savrsenstva protiv Medvedeva! Hahaha

Slave

pre 2 godine

Covek pobedio jednom u bitnom mecu Federera pre 13 g na Uso a patetika u komentarima doatize vrhunac kako bi imao 10 gs da nije bio povredjen. Pa nije bio povredjen 10 g. I kada nije bio povredjen, a i kada je izlazio iz povreda, granica su mu bili velika 3 i to je to. Kakav Del Potro??

milos

pre 2 godine

To onaj isti Delpo koji sa ni jednom recju nije izasao u javnost da stane u odbranu Novaka a satro ceo zivot glumi dobrog prijatelja, videlo sve dok je bio zatvoren ko zeli Novaku dobro ko se pravi englez

Gogo

pre 2 godine

Tebi je Delpo najbitnije da ti nolomani ne pokusaju pomoci tipa Dobar si covek, Bog sve vidi jer onda nema nista od tebe. Bog je trebao nesto videti i na ao, a turnir osvojio Rafa i Australijanci. hhahahhahhahha

Nemaš dostojanstva

pre 2 godine

Čak i onaj teški Novakov poraz nije mu se mogao uzeti za zlo. Gospodin i šmeker. Kao Gabrijela Sabatini nekad,nivo.
(Glad, 5. februar 2022 22:43)

Nije jedan, nega dva poraza - na OI u Londonu i u Riju. Nije mu dozvolio ni bronzu. Ne sećam se da je Sabatini obilovala nekim gospodstvom, uveren sam ne znaš ni kako je cura izgledala, ali teško ti je da pomeneš Anu Ivanović, jer si sitna srbska duša, ne želim da te vređam ali zaista si... Ana je jedanaest godina "pobeđivala" kao najšarmantnija i najseksipilnija teniserka na svetu. Mislim da je rođena Beograđanka i da je igrala za Srbiju.

Tn

pre 2 godine

Ja razumem da se Federer nije oglasavao, i da Nadal nije podrzao Djokovica, ipak su oni stoka, sline, licemeri, pudlice i ostalo.
E sad, nije mi jasno, zasto se Del Potro, kao veliki Djokovicev i uopsteno srpski prijatelj, poznat kao ljudina, mnogo bolji covek od Nadala i Federera, nije oglasavao povodom Djokoviceve deportacije? Sto ne dade velika ljudina podrsku svom prijatelju?

Tn

pre 2 godine

Poslao Federera u penziju u finalu US Opena, od tad više nikad nije video trofej...
(no1e, 05. februar 2022 22:40)
Steta za finale zaista. Ali bilo je predivno gledati Federera u polufinalu i kako Djokovic, uprkos odlicnom tenisu, nije uspeo da osvoji ni set. Lepa neka vremena bila.

Pedroni

pre 2 godine

Znaci Delpo i Mala Mo bi imali jos 10 grend slemova da ih nesto nije sprecilo? Bez obzira sto su ih Graf bez bekhenda i velika 3 tukli kao vola u kupusu? Kakvi ste vi mitomani i koliko volite sbbkbb pa to nema nigde. Ali to je vasa muka, ne tudja:)

Musavi klinci

pre 2 godine

Šta vi znate o njemu, da je ljudina i da je veliki čovek? Ne lupajte, ne znate ni odakle je ili možda znate ali ne znate gde je Arhentina, u oba meča na OI, London i Rio, igrao je kao zver protiv Novaka, nisam u njemu video čoveka nego zver, a protiv Mareja nije se video. Da li se oglasio kad su Novaka poslali u zatvor? Srbi k'o Srbi, vole Potra "k'o brata rođenog".

Bleki

pre 2 godine

@ Tn

A zašto bi bilo koji teniser,bio Noletov direktni konkurent ili ne,bio Noletov “prijatelj” ili ne,bio u biti za vakcinu ili ne,pružio javno podršku Novaku i tako sebe stavio u isti koš sa njim?!? Neću da zalazim u temu da li je vakcina pravi izbor ili ne,ali generalno na svim kontinentima nevakcinisani su grupacija na lošem glasu. U jeku globalne podele na vakcinisane i nevakcinisane,zašto bi ijedna javna ličnost rizikovala da bude postavljena na pogrešnu stranu,rizikovala ono što je godinama sticala,za šta je lila krv i znoj,zarad podrške Novaku? Mislite da su svi Novak? Da li smo svesni koliko Novak ustvari može da izgubi,koliko je izgubio do sada,a koliko će tek izgubiti? Jer se bori za pravu stvar? Lepo je i hrabro stati iza svojih principa,ali po koju cenu? Poštuj onda principe zemlje koja te takvog ne želi na svom tlu i ne traži/tražimo druge razloge i izgovore jer te blokiraju.

Nisu mi jasna pljuvanja kojekoga,od Bekera preko Nadala,do evo Delpa,iz jednog jedinog razloga - jer Novak uporno tera svoje. Australija je proizišla kao produkt toga,i niko nema prava da se ljuti jer povrh svega što se dešavalo tamo,princip je prost - mi želimo da zaštitimo naše stanovništvo od nevakcinih pojedinaca,vi ste gospodine nevakcinisani,dakle ovde nema mesta za vas. E sad,da li je iza svega toga nešto drugo ili ne,jel’ Nole u pravu ili Australija,možemo o tome danima. Ono što sam ja video je da je Novak morao da se povinuje odluci tamošnje vlasti i da napusti zemlju. Tačka.

Lester Bo McCaleb

pre 2 godine

Da je DelPo bio zdrav sasvim sigurno sada ne bi imali bilans slemova 21,20,20. Velika velika šteta što su povrede upropastile njegovu karijeru.

Olja

pre 2 godine

On je bio i ostao gospodin za razliku od Novaka !
(veteran, 05. februar 2022 23:11)

Gospodin je prije svega za vas. Vi ste ovom izjavom pokazali ruzno lice karaktera kojem nista nece pomoci da se proljepsa.

presko

pre 2 godine

To ne mora da znači kraj. Mnogi su bili u takvim a možda i gorim povredama pa su se vremenom polako vraćali. Trebao bi ipak da sačeka još malo i da još malo razmisli pre nego ishitreno donese konačnu odluku. Možeš da igraš i do trideset i osme, pa i do 40-e. Ako se oporaviš, sledeće godine bi mogao da se vratiš tenisu i da igraš bar još 4 godine.

GM

pre 2 godine

Delpo je istinski sportista i borac. Pritom bez i jedne mrlje i cista pozitiva.

Nije cudno sto je Novaku dobar drugar. Zasluzio je da dodje u Beograd i bude pocasni gost kod Novaka, i kao predstavnik Argentine koja je zaljubljena u sport kao i Srbija, a onda i kao sportista i teniser.

Keni

pre 2 godine

Delpo je uvek odlazio na "bolovanje" posle maratonskih meceva sa Noletom, Polufinale Wijmbldona, Rio OI i finale US opena.Nadal posle maratona na RG je bio fizicki unisten. Wawrinka posle US opena kad je pobedio vise nije bio isti igrac, povrede. Marej posle RG operacije kukova.

питам за друга

pre 2 godine

20 je vece od 21.
(Srbo nebeski matematicar, 5. februar 2022 21:27)

Друже, прича се о Дел Потру, то што тебе мучи се лечи.

dare slovenac

pre 2 godine

Da je DelPo bio zdrav sasvim sigurno sada ne bi imali bilans slemova 21,20,20. Velika velika šteta što su povrede upropastile njegovu karijeru.
(Lester Bo McCaleb, 5. februar 2022 21:23) # Link komentara

Da Novak nije gubio sigurna finala,da nije alternativno zdravio lakat, da ga nisu izbacili sa turnira, izbacili iz države... nebi imali 21,20,20...

Negativni

pre 2 godine

Čak i onaj teški Novakov poraz nije mu se mogao uzeti za zlo. Gospodin i šmeker. Kao Gabrijela Sabatini nekad,nivo.
(Glad, 05. februar 2022 22:43) A od koga se poraz moze uzeti za ‘zlo’ panjino? Pricamo o sportu, tebi treba strucna pomoc!

Ahab

pre 2 godine

Svi ovi sampioni wannabe su spram Safina plisani medvedici, a cak ni on nije mogao onako neozbiljan da uradi nesto vise.
Vavrinka, Del, Dmitrov, Cilic, Medvedev, Zverev,etc., svi oni stanu u taj "jedan korak" koji pravi razliku.
Tenis je masina za mlevenje mesa i tim pre je "velika trojka" velicanstvena.
Pogotovo ona dvojica koji se ne dopinguju.

Ken Norton

pre 2 godine

Brate Juane, okaci reket o klin.
Neki veliki uspeh ne bi vise mogao da napravi, a treba on jos da zivi.
Tek mu je 30 i nesto godina.
Citam pre neki dan intervju sa Dirk Nowitzkom, u kome je govorio da se pita da li je trebao da igra zadnje dve sezone, jer niti je igrao dobro, niti je ekipa bila na nekom nivou. A sada u 'penziji' kaze da ga sve boli kad u dvoristu igra fudbal sa decom i pita se da li bi bio u boljem fizickom stanju da je na vreme zavrsio karijeru.
Tako i Delpo - dva metra su dva metra plus tenis je neverovatno naporan sport za zglobove.
Imao je dobru karijeru - svi znamo da je mogao da ima uspeh jednog Murray-a ili Wawrinke da nije imao sve te povrede, ali sta je tu je.
Taj jedan GS (US Open 2009) necu nikad da zaboravim. Federer je jos dominirao scenu, Novak jos nije bio taj Novak, a ja se na svakom GS-u nadam da neko konacno skine Federera (uvek sam navijao za 'autsajdere'), nagledajuci se raznih Gonzaleza i Bagdatisa...
Cale posle treceg seta ugasi TV i ode da spava ("Nema od toga nista"), otisao sam u moju sobu i tamo gledao neverovatan preokret dobrog diva iz Tandila.
Sledeceg jutra pricam Caletu sta se desilo i nije mogao da veruje kakav spektakl je propustio.
Hvala Delpo i sve najbolje!

Legolas

pre 2 godine

Drećno u daljem životu,velik i dobar čovek.Jesi zagorčao kako Novaku tako i meni neke trenutke,ali to je sport samo.Ne mrzim te zbog toga.
Sve najbolje Delpo.

Coabree

pre 2 godine

Shvatam zasto Novak nije bio ljubitelj operativnih zahvata. Novak je operisao lakat posle dugo premisljanja. U tenisu lakat je mozda i najbezbolnije mesto za operaciju, nedavno je Cicipas operisao lakat i brzo se oporavio. Nazalost koleno ni Federer nece moci da izleci... A zao mi je jer je igrao dobar tenis Rodzer 2019te... Delpo svaka cast na karijeri, steta jer mogla je biti dosta bolja, pravi raspaljivac!

reflektor

pre 2 godine

Sa dva metra nije klasičan server, već ima sve elemente i bekend i kretnju i volej i slajs i "meša" u igri, e to je igrač. Forhend mu je u top3 svih vremena kad mu legne razbija reklamu iza. Dobijao je veliku trojku. Povrede su ga razbile, to koleno je načeto davno, nije isto 185cm i 2m. Obožavao sam da ga gledam baš zato što nije pucač već je kompletan igrač. Čak i Raonić, Izner, Berdih, Zverev nemaju bolji forhend, da imaju jačinu ali i više grešaka. Uz Nadala, Federera i Samprasa najbolji/ efektivniji udarac u istoriji.

Aleksis Sanco Panco

pre 2 godine

Iskreno, mnogo mi se više sviđalo da gledam Hjuita, Vavrinku, Del Potra, Marija, Federera, Đokovića, Nadala, Nalbandijana, Rodika, nego ove današnje 'top' igrače. Stvarno su do 2013', 2014' igrači imali nekako više duše... Ne znam... Slično mi je i sa ženskim tenisom od pre petnaestak godina. Imali smo dominantnu Serenu, Šarapovu koja je bila kakva-takva manje-više konstantna, imali smo Zistin Enan, Jankovićku, Ivanović, Venus, Kuznjecovu... Ja sad ni ne znam ko igra na WTA. Tenis ne napreduje kvalitetom poslednjih 15ak godina. U stalnom je padu.

Vrg

pre 2 godine

E ovaj lik je bio STVARNO povredjen i sprecen da napravi vecu karijeru, a ne kao neki koji su "povredjeni" svake godine u isto doba godine.
Steta za Del Potra. Verovatno najjaci forhend u istoriji tenisa.

mate

pre 2 godine

Imo sam cast gledat ga uzivo u 3 meca. Finale Davis cupa 2016 u zagrebu. Mada je Hrvatska izgubila, drago mi je da samuzivo ima priliku vidit sta je razorni forehand. Cudo kako je cilicu okrenio 0-2.

DzoniBGood

pre 2 godine

Auuuu,sada pročitah da Del Potro ima 33 godine. a ja sam mislio i bio uveren da ima preko 40 godina. meni je on uvek delovao sasvim normalno,čovek sa manirima i u pobedi i u porazu,a dugo je u svetskom tenisu,bio je učesnik svih kvalitetnih turnira. poželimo Del Potru srećnu penziju,neka nastavi da radi kao trener

keni

pre 2 godine

(Slave, 5. februar 2022 21:41)

Da si Slave gledao taj mec ne bi pricao da je patetika.
Covek je bio sjajan, ali njegova konstitucija, cak i da nije igrao tim stilom , ne bi mu dozovolilia znacajniju karijeru.

Slave

pre 2 godine

@keni
Kakav mec? Kazem da se patetise da bi imao 10 gs da je bio zdrav. Nema veze finale Uso sa mojim komentarom, osim da je samo taj mec dobio od toliko bitnih lrotiv velike 3. Uglavnom slozili smo se izgleda u svemu:)

Dejo

pre 2 godine

Hvala Delpo za sjajne mečeve,hvala što si bio uvek Novaku dobar prijatelj i lepo pričao o njemu,hvala veliki čoveče,nedostajaćeš kao što si nedostajao i prethodne dve i po godine na teniskim turnirima i terenima širom sveta. Uživaj u penziji majstore i sve najbolje.

Goran

pre 2 godine

On je dokaz koliko je tesko predvideti krajnje domete jednog tenisera. Del Potro je osvojio US Open sa 21 godinom i to pobedom u finalu nad Federerom iz najboljeg perioda. Predvidjana mu je blistava karijera. Ko zna koliko slemova. Ali to je bilo sve od njega. Ostao je na toj jednoj jedinoj grand slem tituli.