Subota, 05.02.2022.

12:25

Mekinro: Nadal ima veliku šansu, može da ostavi Đokovića i Federera

Legendarni Amerikanac Džon Mekinro govorio je o trci "velike trojke" za Grend slem titule.

Izvor: MS

Mekinro: Nadal ima veliku šansu, može da ostavi Ðokoviæa i Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Samo nedelje!

pre 2 godine

@Samo pitaš
Pitaj, nije zabranjeno, ali odakle ti to da će neko neku teniserku da "proglasi" za goata, može samo za goateljicu ili goateljku. Naravno da su nedelje najvažnije, igra je nevažna. Zato Federer ne spada ni u prvih devet.

Pera

pre 2 godine

Čekajte malo, pa zar elegancija i lepršavost nisu više osnovni kriterijumi za najboljeg tenisera?
Meni stvarno u celoj ovoj debati više ništa nije jasno, izgleda da svako može da izabere sebi najboljeg na osnovu kriterijuma koji njemu najviše odgovara i svima lepo! :)

Posmatrac

pre 2 godine

Videcemo sto ce biti.

Novak i Rafa su ti koji odlucuju oko GS a FedEx to bi bilo lepo kad bi se oprostio sa grend slem.. Naravno zasad Rafa je blizi nekako da bude sa najvise GS sljaka pa posle Vimbldonu gde mozda imati sansu a na US Open tu ima uvek izgled.

Pera

pre 2 godine

Čekajte malo, pa zar elegancija i lepršavost nisu više osnovni kriterijumi za najboljeg tenisera?
Meni stvarno u celoj ovoj debati više ništa nije jasno, izgleda da svako može da izabere sebi najboljeg na osnovu kriterijuma koji njemu najviše odgovara i svima lepo! :)

Nema sanse

pre 2 godine

Ako Novak ne igra, ako Sapa, Mateo i slicni igraju kao na AO protiv njega, ako izbegne Zvereva, Cicipasa i Medvedeva u dobrom izdanju, moguce je.

Samo pitam

pre 2 godine

Kad su se već tako rasplamsale ove GOAT rasprave - da li neko može da mi kaže: ko je GOAT u ženskom tenisu? Neko će reći da je to Margaret Kort (zbog najvećeg broja GS u istoriji), neki da je to Serena Vilijams (zbog najviše osvojenih GS u open-eri), a neki da je to Štefi Graf (zbog najvećeg broja nedelja na čelu WTA liste i zlatnog slema 1988.). Iz ovoga se vidi da se može desiti da i u odmeravanju Novak-Rafael nikada ne dobijemo konačan odgovor...

Bob

pre 2 godine

@Keine Talent
Po toj tvojoj logici Realu bi se racunale samo titule prvaka Evrope do '66 kada ih je sakupio 6!
A od '98 on ih je osvojio jos 7!
Interesantno!

ime

pre 2 godine

(Zoran, 05. februar 2022 16:40)

I Kirjos se smeje velikoj trojci. Kaze da moze da pobedi svakog.
To se zove kiselo grozdje, kao i u onom slucaju.

Lista je realna, matematicki potkrepljena i najrealnija. Tu nema subjektivnosti koje ti iznosis (“ko se kome smejao”, “ko koga voli ili ne voli”, itd) i logickih ispada (“mesaju se babe i zabe”: pa i u kosarci imas +\- indeks, u hokeju se sabiraju golovi i asistencije, itd…).

Napokon, a mozda i najvaznije pitanje. Koja je prica bila pre AO? Ko je tad bio GOAT?
Ne menja se to na nedeljnom nivou.

Mnogo je gimnastike, spina, nategnutosti i fantazija u tvojoj zelji da nekog drugog, bilo kog samo ne Novaka, proglasis za GOATa.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Hahahaha, hihihihi bibibibib!
Šta nam rade ZLE sluge ZAPADNIH sila!
Ameriknac protiv Koreanca, Tadžikistanac protiv Kazahstanca!

Srbin

pre 2 godine

JEDINI koji Novaku zabranjuje da se takmici je Novakova tvrdoglavost. Uzmi vakcinu i titule su MNOGO blize.
(Alex, 5. februar 2022 15:19)

Ma nemoj, prosle godine su imali mehure, karantine, testiranja svaki dan, turnir bio 10 bezbedniji nego ove godine kada je masa tenisera koji su igrali bila pozitivna... Znaci moze itekako da se odrzi turnir ali ovde se ne radi ni o tenisu ni o bezbednosti, radi se o milijardama koje neko stavlja u dzep i to su cinjenice ! Mogu ti navesti jos milion kontradiktornih i nelogicnih stvari. Znaci ili organizujte turnir gde svi mogu da igraju TENIS ili ga nemojte organizovati. Jer ovo nije bio turnir gde se odlucivalo ko je najbolji teniser, nego ko je najbolji vakcinisani(samo odredjenim vakcinama) teniser ! Prema tome sto bi pristao na tako nesto, sta je sledece sto ce zahtevati...

Statističar

pre 2 godine

Новак има најсавршенију сезону у историји тениса - 2015. година. Никад нико бољу сезону није имао. Слободно провери.
Мени је само жао што Новак нема више титула у категорији 250. Ту је Федерер стварно бољи, то треба признати. Све остало је на Новаковој страни.
(sempervivum, 5. februar 2022 15:09)

Jel to ona sezona, kad ga je Vavrinka razbio na RG kao beba zvečku ?
Što se tiče svih osvojenih trofeja, statistika uopšte nije na Novakovoj strani.
Od svih mogućih teniskih takmičenja u muškoj konkurenciji, Novak Đoković ima jedan Masters serije 1000, više od Nadala i to je jedino gde je na čelu, barem do sezone šljake.
Sve ostalo, GS titule, Završni Mastersi, ATP 500, ATP 250, Olimpijske igre, Davis Cup, Dublovi, kao i ukupan broj titula, rekorde drže drugi teniseri.
Nisam proveravao fjučerse i čelendžere, možda tamo drži neki rekord.

Maja

pre 2 godine

Ja ne znam kako ljudi mogu pricati o Rafi kao najvecem kad covek nije osvojio nijednom zavrsni masters, po broju nedelja na prvom mestu je na dalekom 5,6 mestu, a i nije prvi po masters titulama. Realnije je da Nivak odvoji jos 2, 3 Grend Slema nego on zavrsne masterse, da bude opet prvi itd. Jer po mom skromnom misljenju ne moze biti najveci ako mu fali ovoliko rekorda. Ako bude i imao vise slemova onda ce sva trojica biti tu negde zajedno. A i ne razumem cemu otpisivanje Novaka ide Wimbldon, RG, a i razlika je samo jedan GS. Na kraju ovaj Slem nije izgubio zato sto je Rafa bio bolji od njega vec jer mu nije dozvoljeno ucesce. Tu gde politika umesa prste u sport nema vise onaj lep ukus niti car

Helmut Scekic-clan kluba 21

pre 2 godine

Pre ce nas Rafo da prestigne Margaritu Koht po slemovima nego sto ce Nolo prestici nasu Stefi po broju nedjelja na prvom mestu!Uzdravlje!Pozdrav iz Hamburgera!

Keine Talent

pre 2 godine

@Zoran
Veliki teniseri najviše titula osvojili su do svoje 27-28. godine, Nolo je, posle svih meditacija i nenormalnih treninga, 12 sati dnevno, titule uzimao posle TRIDESETE, dakle teniser robot. Kad se povukao, Borg je bio osam godina mlađi, a u legende svrstao bih i Roda Lejvera.

ime

pre 2 godine

@statisticar

Guglaj:

“Djokovic kills Nadal and Federer according to the statistics of the most important records: There is no doubt who GOAT is”

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

(Zoran, 5. februar 2022 16:40)

A ti Zorana iz srca Srbije rodila te majka koliko imaš godina ??

Lendl je bio pojam i Novak je sada pojam, A OBOJICA DOLAZE , GLE ČUDA, IZ SLOVENSKIH ZEMALJA - ČEŠKE I SRBIJE. Zapad ne voli nikog do sebe i TAČNIJE JE REĆI MRZI SVE ŠTO NIJE ZAPAD A MRZI I SVOJE ŠTO JE ISTO ISTINA - sam Lendl iako je čas i oženio Amerikanku imao je grdnih problema da postane njihov državljanin a sunarodnica mu Navratilova kada je prešla odmah je vrbovana od homoseksi populacije na čelu sa vodećom Bili Džin KIng pa se ubrzo prešaltovala na lezbos.

Drag im je lepi Marat Safin jer nije opasnost sa samo 2 gs titule i ukupno smešnih 15 titula i draga im je lepa Ana Ivanović sa samo 1 gs titulom i ukupno isto 15 titula - to su bezobasni a zgodni pioni koji ih čuvaju i igraju igricu sa onima poput tebe - eto ima nekoga koga Zapad voli i koga publika voli hahahah buabuabua ahahahaah smehotresno !!

Oni su na svoju nesreću imali decu migranata iz Grčke i Jermenije - Saprasa i Agasija !! Njihova želja je bila uspeh Rodika ali nije bio pobednički duh hahaha nego ćorak prgavi američki.

Potpis sve govori

pre 2 godine

Nagradno pitanje : Kada je i koje godine Nadal pobedio Djokovica u Australiji na njegovom terenu? Djokovic je dva puta tukao Rafu na Roland Garosu, a Nadal njega u Australiji?
(zvezdas-rajvoSa, 5. februar 2022 15:07)

Nagradno pitanje br.2: Koliko puta je specijalista za beton Đoković, osvojio US Open, a koliko puta šljakaš Nadal.
Nagradno pitanje br.3: Kakav međusobni skor ima šljakaš Nadal protiv Đokovića u finalima US Opena ?

Zoran

pre 2 godine

Idi begaj…
(ha ha ha, 5. februar 2022 14:36)

Toj listi se i teniseri smeju, gde se boduju babe i žabe, kako im se prohte.
Pitaj Novakovog idola, Samprasa, šta misli o toj listi, da vidiš koliko si ispao smešan.
Ćovek uzeo 15 GS titula, a i on i Borg su iza Lendla na toj listi, jer eto nemaju dovoljno atp poena, koji su se u njihovo vreme računali sasvim drugačije.
Znaš kad će Lendl i Novak da budu isped legendi svtskog tenisa: Borga, Samprasa i Federera ? Nikad, pa ni tad.
Oni su svaki u svoje vreme bili sinonim za tenis, čitav svet ih je slavio i poštovao.
To je ono za čim Novak čezne, ali nikad neće imati, kao ni Lendl što nije.

Bane

pre 2 godine

Pa ima šansu kad ovom ne daju da igra. Kakva lakrdija. Nadala žreb tobože spoji sa Novakom i onda ovoga isteraju drugi dan…fazon tipa izvini bilo je namjerno ;)
Konačno im je kašika pala u med. Smislili novi način kako da ovog izguraju na silu na vrh.

zvezdas-rajvoSa

pre 2 godine

Nagradno pitanje : Kada je i koje godine Nadal pobedio Djokovica u Australiji na njegovom terenu? Djokovic je dva puta tukao Rafu na Roland Garosu, a Nadal njega u Australiji?

Alex

pre 2 godine

Samo i jedino ako Novaku zabrane da se takmiči,inače već na Vimbldonu ga prestiže.
(..., 5. februar 2022 12:58)

JEDINI koji Novaku zabranjuje da se takmici je Novakova tvrdoglavost. Uzmi vakcinu i titule su MNOGO blize.

west side

pre 2 godine

@Do juce je to bilo "jasno" i za Nadala. Samo budala moze da otpise Federera.
Ako bude zdrav, uz Novaka je glavni favorit na Vimbldonu.
(@, 05. februar 2022 14:42)
E pa dođe li do toga, muški tenis je definitivno prop'o, je l tako?! Mislim na situaciju da Federer nešto napravi na Wimbledonu, da ne bude zabune.

sempervivum

pre 2 godine

Nole tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!
(Bob, 05. februar 2022 14:13)
---
Новак има најсавршенију сезону у историји тениса - 2015. година. Никад нико бољу сезону није имао. Слободно провери.
Мени је само жао што Новак нема више титула у категорији 250. Ту је Федерер стварно бољи, то треба признати. Све остало је на Новаковој страни.

Tarabić

pre 2 godine

Mekinro, Vilander i ostali filozofi će jednog dana reći - bio sam u pravu. Naravno kada svaki čas lupetaju. Kad je Nole osvojio RG onda je on bio taj, sada je Nadal, ako Nole pobedi u Parizu onda će opet njega istaći u prvi plan. I tako u krug.

ha ha ha

pre 2 godine

Kad je Novak ima najvise slemova (poravnat sa onom dvojicom), onda je bila prica kako je ipak Federerova igra najlepsa i sl.
Kad je imao najvise nedelja, onda su iskopali Stefi Graf koja ipak ima vise.
Kad je imao 4 vezana slema, onda je ispalo kako tamo neki lik ima kalendarske slemove.
Itd, itd…

Sta god Novak da uradi, nece biti dovoljno.

Na Ultimatgoatlisti, Nadal je na dalekom 3. mestu. Ne racunaju se samo slemovi. Inace se ostali turniri ne bi ni igrali. Inace ni Steaua bila veca od Arsenala, a Darko Milicic od Barklija.

Svezali Noksu i sad ga tabaju ko vrecu i potvrdjuju svoju velicinu.

Idi begaj…

Stanoja iz Rsovci

pre 2 godine

Licno se nadam da ce Djokovic ostati dosledan sebi, kao sto je i do sada uvek tvrdoglavo bio i da se nece vakcinisati. Nadam se da ove godine zbog svoje sumanutosti ni na jednom GS nece igrati cime bi svojoj sumanutosti ostao dosledan do kraja. Istovremeno se nadam da ce Rafa na RG osvojiti svoj 22 GS, a mozda i neki vise na naredna dva GS. Rafa je na AO pokazao da i te kako zna da igra na "betonu".

Sterling - Cooper

pre 2 godine

@Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.
(Mina, 05. februar 2022 13:29)
Jao divno i ja sam so happy,
baš me je obradovao!

lennox

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !
(darkknight, 5. februar 2022 13:48)

Nema vece utehe za prosecnog Novakovog navijaca od neke statistike, zbog koje ce Novak samo u njihovim glavama biti GOAT, tj. vec je (???), iako svako pametan zna da GOAT trku odlucuje pobede na GS, a ne ko je koliko pobeda imao na mastersima i koliko nedelja je neko na ATP listi bio prvi. Ali, Srbi, trenirani kroz svoju istoriju poraza, naucili su vremenom dobro da svaki poraz pretvore, bar u svojim glavama, u pobedu. Tako ce Nole u njihovim glavama biti GOAT cak i kad Nadal u Parizu osvoji svoj 22. GS.

Tako znači

pre 2 godine

Nolo će morati godinu dana da se oporavlja od gladovanja, zar je normalno da čovek živi od jednog grgeča ili kesege, da ujutru popije samo čašu limunade a uveče pojede šaku senenki? Kad je pre dva dana bio kod Golema, mogao je da se uveri, kad je video koliko je kuvarica koje neprestano kuvaju za Golema došlo da ga vidi, mogao je da shvati odakle Golemu toliko nergije, pa od najboljih i najukusnijih jela.

079

pre 2 godine

@Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera.
(Dejan, 05. februar 2022 13:43)
Kakva konstrukcija, zapanjen sam.

Bob

pre 2 godine

Nole tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!

Goati

pre 2 godine

Tenis je sport gde se samo statistika gleda, igra i lepota poteza potpuno je nevažna. Niko ne ide na tribine da bi uživao u igri, nego samo da pribeleži poene.

@

pre 2 godine

@Šou Biznis
Do juce je to bilo "jasno" i za Nadala. Samo budala moze da otpise Federera.
Ako bude zdrav, uz Novaka je glavni favorit na Vimbldonu.

Sale

pre 2 godine

Dosadni su vise sa tom pricom o GOAT-u.Postaje besmisleno, gubi se ideja sporta kao zabave. Ali dobro, to je samo moje skromno misljenne.

@c72

pre 2 godine

@Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera.
(Dejan, 05. februar 2022 13:43)
Nije primarno ništa, može svako da podržava koga želi, možeš se izjasniti i kao eskim ili klingonac pa navijati za Nišikorija, ali postoji neki logičan red stvari. Pitam se je l ima Španaca koji ovako rezonuju kad je u pitanju rivalstvo Novaka i Rafe?! Pa naravno da nema iako je individualni sport, državljanstvo, ovo ono, kako li si već to uspio sročiti...

Samo se nedelje broje

pre 2 godine

Zar ono bese nisu bitne titule,ni broj nedelja vec lepota igre itd...
(ja, 5. februar 2022 13:10)

Lepota igre nije bitna, naprotiv, to niko ne gčleda, gledaju se samo nedelje, posebno ove što su bile zuamrtznuite - nedelje iu korona open ere.

Mihajlo

pre 2 godine

Sto se mene tice Djokovic je najbolji teniser svih vremena pa taman Nadal uzeo 30 grend slemova,toliko je Novak iznad ostalih da moraju da mu zabranjuju da igra. Isto tako Monika Seles je najbolja teniserka svih vremena jer su morali ludog nacistu da posalju na nju kako bi je zaustavili u osvajanju grend slemova,redjala ih je kao i Djokovic.

Klub 21

pre 2 godine

Samo jedan covek pise tenisku istoriju. To ceo svet zna i to ceo svet ocekuje. Dame i gospodo - Rafael Nadal!!!!
Najveci teniser koji je ikada igrao ovaj sport.

stipumetebra

pre 2 godine

Može jer je pametan i srčan. Žuti žutuju, crveni putuju. Tako je i sa njegovom karijerom. Veliki broj ljudi misli da se raspada da je ispovređivan i istrošen, ali jasno se videlo da to nije tako. On može uz ovako doziranje sigurno još tri sezone da odigra. Još ako neku od podloga malo više uspore njegove šanse se višestruko povećavaju za osvajanje tog turnira. Malo igra, malo odmara. A onda strikan po potrebi piše o povredama. Godinama su to bila kolena, sada su stopala. I svi nasedaju na te priče, otpisuju ga već duže vreme, ali on je manje više uvek prisutan samo što je Nole bio mnogo dominantan pa je manje više izgledalo da je Nadal nemoćan ali ne i manje lukav. Vreme će pokazati, ali realno gledano Nadal je sad u naletu i ako ga iskoristi može završiti karijeru sa najvećim brojem osvojenih GS turnira. Ako Novak zaista želi da učestvuje u toj trci onda mora brzo da odluči šta i kako.

kimiko

pre 2 godine

Rafa je svakako pun iskustva i znanja, naročito na RG. Međutim, ne bih ja potcenio ni mladje. Zverev, Cicipas, Medvedev, Beretini....itd. Svi imaju šansu

Mina

pre 2 godine

Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.

Mikii

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !
(darkknight, 05. februar 2022 13:48)

Nadal ce biti smatran najvecim svih vremena ukoliko bude imao jedan jedini slem vise. I vi to vrlo dobro znate, ali je u osnovi prosecnog Srbina da gura glavu u pesak i zavarava samoga sebe. Zato i jesmo na dnu. Tako ste pricali o cudu nevidjenom kad su deportovali Djokovica. I? Pricalo se o tome dva dana, iskljucivo u srpskim medijima, i nikom nista. Srbin laje, karavani prolaze.

Vanja

pre 2 godine

2019 novinari: Roger, ko ce zavrsiti sa najvecim brojem GS titula? Roger: Mislim da ce to biti Nadal.

E sad...vidovit ili samo malo bolje prostudirao situaciju, ne znam.

Goran

pre 2 godine

Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.
(Mina, 5. februar 2022 13:29)

Nije sve u broju GS-ova, nije ni međusobni skor. Ne zarađuje Federer bez razloga najviše čak i kad sad već godinama praktično ne igra. Njegov stil i ponašanje ga dižu na nivo iznad.

Bob

pre 2 godine

Nadal tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!

Goksi

pre 2 godine

Ode Nole u penziju svaka čast na predivnoj karijeri mi smo uživali. Na kraju je malo uprskao sve ali oprašta mu se. Ostaće večna nedoumica do koliko GS titula je mogao da ide ali nije uspeo zato što se nije vakcinisao. Za 20-30 godina ima da se ljudi pitaju jel bilo moguće da je samo to bio razlog? Ali sve je moguće.

darkknight

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !

dush

pre 2 godine

Ljudi tenis he nepredvidljiv kao i zivot. Nadal moze da se povredi i da prestane da igra. Ko je davao Nadalu sense na AO pa my se otvorilo sve, od deportacije Novak do ispadanje Zvereva I na kraju psihicke nestabilnosti Medvedeva, koji je realno dosta bolji igrac na betonu od Nadala. Realno Federer nece osvojiti vise GS, trka se nastavlja izmedju Novaka I Nadala. I dalje mislim da je Novak favorit( Naravno zavisi od vakcine), zato sto ce igrati duze od Nadala a I bolji je od njega na svim podlogama osim sljake( I to je sad diskutabilno).

Miki

pre 2 godine

Zar su Titule toliko bitne ? Dodji ce mladja generacija koja ce biti gladna uspeha. Sta se tice Nadala bez konzumacija DOPINGA nebi nijednu Titulu osvojio , to je cinjenica.

Dejan

pre 2 godine

Sto bi rekao Mekinro svakom iole razumnom (nolomaniju i srbende ne racunam) je jasno da ce Rafa zavrsiti konacnu trku kao GOAT. Danas je trenutno takodje GOAT. I ne treba da iznenadjuje ogroman broj Rafinih navijaca ovde u Srbiji. Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera. Uvek navijam za Rafu, bez ozira sa kom igra. Tako je bilo i pre, tako ce biti dok god bude igrao.

patriota

pre 2 godine

Ima šansu Nadal, a verovatno će je iskoristiti već na predstojećem GS. Međutim gospodine Mekinro, Nole će i pored toga poslati apsolutni vladar. Za 50, 100 godina ovaj sport se više neće zvati tenis, već će se zvati NOVAK

Šou Biznis

pre 2 godine

Nagadjanja i misljenja se mijenjaju iz dana u dan i niko ne zna ko ce imati najvise GS dok sva trojica zvanicno ne objave da su se penzionisali.
(Manimal, 05. februar 2022 12:43)

Pa mislim da je sada jasno da Federer nece imati najvise titula...

Mikii

pre 2 godine

Sve zavisi od toga u kakvom ce fizickom stanju Nadal da bude. Ako proredi turnire pred Roland Garos, bude odmoran pred mec sa Djokovicem (ili se udrogira, kako to vec nolovci tvrde) i ne desi mu se mrcvarenje kao sa Svarcmanom prosle godine, titula je njegova. Ostali nemaju ni 10% sansi cak ni protiv umornog Rafe, tako da ce taj mec odluciti pobednika. Ako Nolo ne bude ucestvovao, Nadal vec ima 22 titule, to je svima jasno.

Šou Biznis

pre 2 godine

Najgore sto neko moze da uradi je da upise sebi ili nekom drugom titulu! Nadal jeste veliki favorit, ali nije tako jednostavno uzeti GS...videcemo jos

Manimal

pre 2 godine

Nagadjanja i misljenja se mijenjaju iz dana u dan i niko ne zna ko ce imati najvise GS dok sva trojica zvanicno ne objave da su se penzionisali.

Čovek iz mase

pre 2 godine

Neka samo vrše pritisak na najskromnikeg čoveka na kugli zemaljskoj - Nadala.

Ps: jel video neko nekad odvratnije radovanje nego ono kad je počistio Novaka u finalu RG? ?

Šou Biznis

pre 2 godine

Nagadjanja i misljenja se mijenjaju iz dana u dan i niko ne zna ko ce imati najvise GS dok sva trojica zvanicno ne objave da su se penzionisali.
(Manimal, 05. februar 2022 12:43)

Pa mislim da je sada jasno da Federer nece imati najvise titula...

Šou Biznis

pre 2 godine

Najgore sto neko moze da uradi je da upise sebi ili nekom drugom titulu! Nadal jeste veliki favorit, ali nije tako jednostavno uzeti GS...videcemo jos

patriota

pre 2 godine

Ima šansu Nadal, a verovatno će je iskoristiti već na predstojećem GS. Međutim gospodine Mekinro, Nole će i pored toga poslati apsolutni vladar. Za 50, 100 godina ovaj sport se više neće zvati tenis, već će se zvati NOVAK

Mikii

pre 2 godine

Sve zavisi od toga u kakvom ce fizickom stanju Nadal da bude. Ako proredi turnire pred Roland Garos, bude odmoran pred mec sa Djokovicem (ili se udrogira, kako to vec nolovci tvrde) i ne desi mu se mrcvarenje kao sa Svarcmanom prosle godine, titula je njegova. Ostali nemaju ni 10% sansi cak ni protiv umornog Rafe, tako da ce taj mec odluciti pobednika. Ako Nolo ne bude ucestvovao, Nadal vec ima 22 titule, to je svima jasno.

Mina

pre 2 godine

Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.

Mihajlo

pre 2 godine

Sto se mene tice Djokovic je najbolji teniser svih vremena pa taman Nadal uzeo 30 grend slemova,toliko je Novak iznad ostalih da moraju da mu zabranjuju da igra. Isto tako Monika Seles je najbolja teniserka svih vremena jer su morali ludog nacistu da posalju na nju kako bi je zaustavili u osvajanju grend slemova,redjala ih je kao i Djokovic.

Goksi

pre 2 godine

Ode Nole u penziju svaka čast na predivnoj karijeri mi smo uživali. Na kraju je malo uprskao sve ali oprašta mu se. Ostaće večna nedoumica do koliko GS titula je mogao da ide ali nije uspeo zato što se nije vakcinisao. Za 20-30 godina ima da se ljudi pitaju jel bilo moguće da je samo to bio razlog? Ali sve je moguće.

Dejan

pre 2 godine

Sto bi rekao Mekinro svakom iole razumnom (nolomaniju i srbende ne racunam) je jasno da ce Rafa zavrsiti konacnu trku kao GOAT. Danas je trenutno takodje GOAT. I ne treba da iznenadjuje ogroman broj Rafinih navijaca ovde u Srbiji. Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera. Uvek navijam za Rafu, bez ozira sa kom igra. Tako je bilo i pre, tako ce biti dok god bude igrao.

Manimal

pre 2 godine

Nagadjanja i misljenja se mijenjaju iz dana u dan i niko ne zna ko ce imati najvise GS dok sva trojica zvanicno ne objave da su se penzionisali.

darkknight

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !

Čovek iz mase

pre 2 godine

Neka samo vrše pritisak na najskromnikeg čoveka na kugli zemaljskoj - Nadala.

Ps: jel video neko nekad odvratnije radovanje nego ono kad je počistio Novaka u finalu RG? ?

Klub 21

pre 2 godine

Samo jedan covek pise tenisku istoriju. To ceo svet zna i to ceo svet ocekuje. Dame i gospodo - Rafael Nadal!!!!
Najveci teniser koji je ikada igrao ovaj sport.

dush

pre 2 godine

Ljudi tenis he nepredvidljiv kao i zivot. Nadal moze da se povredi i da prestane da igra. Ko je davao Nadalu sense na AO pa my se otvorilo sve, od deportacije Novak do ispadanje Zvereva I na kraju psihicke nestabilnosti Medvedeva, koji je realno dosta bolji igrac na betonu od Nadala. Realno Federer nece osvojiti vise GS, trka se nastavlja izmedju Novaka I Nadala. I dalje mislim da je Novak favorit( Naravno zavisi od vakcine), zato sto ce igrati duze od Nadala a I bolji je od njega na svim podlogama osim sljake( I to je sad diskutabilno).

ha ha ha

pre 2 godine

Kad je Novak ima najvise slemova (poravnat sa onom dvojicom), onda je bila prica kako je ipak Federerova igra najlepsa i sl.
Kad je imao najvise nedelja, onda su iskopali Stefi Graf koja ipak ima vise.
Kad je imao 4 vezana slema, onda je ispalo kako tamo neki lik ima kalendarske slemove.
Itd, itd…

Sta god Novak da uradi, nece biti dovoljno.

Na Ultimatgoatlisti, Nadal je na dalekom 3. mestu. Ne racunaju se samo slemovi. Inace se ostali turniri ne bi ni igrali. Inace ni Steaua bila veca od Arsenala, a Darko Milicic od Barklija.

Svezali Noksu i sad ga tabaju ko vrecu i potvrdjuju svoju velicinu.

Idi begaj…

stipumetebra

pre 2 godine

Može jer je pametan i srčan. Žuti žutuju, crveni putuju. Tako je i sa njegovom karijerom. Veliki broj ljudi misli da se raspada da je ispovređivan i istrošen, ali jasno se videlo da to nije tako. On može uz ovako doziranje sigurno još tri sezone da odigra. Još ako neku od podloga malo više uspore njegove šanse se višestruko povećavaju za osvajanje tog turnira. Malo igra, malo odmara. A onda strikan po potrebi piše o povredama. Godinama su to bila kolena, sada su stopala. I svi nasedaju na te priče, otpisuju ga već duže vreme, ali on je manje više uvek prisutan samo što je Nole bio mnogo dominantan pa je manje više izgledalo da je Nadal nemoćan ali ne i manje lukav. Vreme će pokazati, ali realno gledano Nadal je sad u naletu i ako ga iskoristi može završiti karijeru sa najvećim brojem osvojenih GS turnira. Ako Novak zaista želi da učestvuje u toj trci onda mora brzo da odluči šta i kako.

Alex

pre 2 godine

Samo i jedino ako Novaku zabrane da se takmiči,inače već na Vimbldonu ga prestiže.
(..., 5. februar 2022 12:58)

JEDINI koji Novaku zabranjuje da se takmici je Novakova tvrdoglavost. Uzmi vakcinu i titule su MNOGO blize.

Miki

pre 2 godine

Zar su Titule toliko bitne ? Dodji ce mladja generacija koja ce biti gladna uspeha. Sta se tice Nadala bez konzumacija DOPINGA nebi nijednu Titulu osvojio , to je cinjenica.

lennox

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !
(darkknight, 5. februar 2022 13:48)

Nema vece utehe za prosecnog Novakovog navijaca od neke statistike, zbog koje ce Novak samo u njihovim glavama biti GOAT, tj. vec je (???), iako svako pametan zna da GOAT trku odlucuje pobede na GS, a ne ko je koliko pobeda imao na mastersima i koliko nedelja je neko na ATP listi bio prvi. Ali, Srbi, trenirani kroz svoju istoriju poraza, naucili su vremenom dobro da svaki poraz pretvore, bar u svojim glavama, u pobedu. Tako ce Nole u njihovim glavama biti GOAT cak i kad Nadal u Parizu osvoji svoj 22. GS.

Tarabić

pre 2 godine

Mekinro, Vilander i ostali filozofi će jednog dana reći - bio sam u pravu. Naravno kada svaki čas lupetaju. Kad je Nole osvojio RG onda je on bio taj, sada je Nadal, ako Nole pobedi u Parizu onda će opet njega istaći u prvi plan. I tako u krug.

Potpis sve govori

pre 2 godine

Nagradno pitanje : Kada je i koje godine Nadal pobedio Djokovica u Australiji na njegovom terenu? Djokovic je dva puta tukao Rafu na Roland Garosu, a Nadal njega u Australiji?
(zvezdas-rajvoSa, 5. februar 2022 15:07)

Nagradno pitanje br.2: Koliko puta je specijalista za beton Đoković, osvojio US Open, a koliko puta šljakaš Nadal.
Nagradno pitanje br.3: Kakav međusobni skor ima šljakaš Nadal protiv Đokovića u finalima US Opena ?

Mikii

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !
(darkknight, 05. februar 2022 13:48)

Nadal ce biti smatran najvecim svih vremena ukoliko bude imao jedan jedini slem vise. I vi to vrlo dobro znate, ali je u osnovi prosecnog Srbina da gura glavu u pesak i zavarava samoga sebe. Zato i jesmo na dnu. Tako ste pricali o cudu nevidjenom kad su deportovali Djokovica. I? Pricalo se o tome dva dana, iskljucivo u srpskim medijima, i nikom nista. Srbin laje, karavani prolaze.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

(Zoran, 5. februar 2022 16:40)

A ti Zorana iz srca Srbije rodila te majka koliko imaš godina ??

Lendl je bio pojam i Novak je sada pojam, A OBOJICA DOLAZE , GLE ČUDA, IZ SLOVENSKIH ZEMALJA - ČEŠKE I SRBIJE. Zapad ne voli nikog do sebe i TAČNIJE JE REĆI MRZI SVE ŠTO NIJE ZAPAD A MRZI I SVOJE ŠTO JE ISTO ISTINA - sam Lendl iako je čas i oženio Amerikanku imao je grdnih problema da postane njihov državljanin a sunarodnica mu Navratilova kada je prešla odmah je vrbovana od homoseksi populacije na čelu sa vodećom Bili Džin KIng pa se ubrzo prešaltovala na lezbos.

Drag im je lepi Marat Safin jer nije opasnost sa samo 2 gs titule i ukupno smešnih 15 titula i draga im je lepa Ana Ivanović sa samo 1 gs titulom i ukupno isto 15 titula - to su bezobasni a zgodni pioni koji ih čuvaju i igraju igricu sa onima poput tebe - eto ima nekoga koga Zapad voli i koga publika voli hahahah buabuabua ahahahaah smehotresno !!

Oni su na svoju nesreću imali decu migranata iz Grčke i Jermenije - Saprasa i Agasija !! Njihova želja je bila uspeh Rodika ali nije bio pobednički duh hahaha nego ćorak prgavi američki.

Srbin

pre 2 godine

JEDINI koji Novaku zabranjuje da se takmici je Novakova tvrdoglavost. Uzmi vakcinu i titule su MNOGO blize.
(Alex, 5. februar 2022 15:19)

Ma nemoj, prosle godine su imali mehure, karantine, testiranja svaki dan, turnir bio 10 bezbedniji nego ove godine kada je masa tenisera koji su igrali bila pozitivna... Znaci moze itekako da se odrzi turnir ali ovde se ne radi ni o tenisu ni o bezbednosti, radi se o milijardama koje neko stavlja u dzep i to su cinjenice ! Mogu ti navesti jos milion kontradiktornih i nelogicnih stvari. Znaci ili organizujte turnir gde svi mogu da igraju TENIS ili ga nemojte organizovati. Jer ovo nije bio turnir gde se odlucivalo ko je najbolji teniser, nego ko je najbolji vakcinisani(samo odredjenim vakcinama) teniser ! Prema tome sto bi pristao na tako nesto, sta je sledece sto ce zahtevati...

Stanoja iz Rsovci

pre 2 godine

Licno se nadam da ce Djokovic ostati dosledan sebi, kao sto je i do sada uvek tvrdoglavo bio i da se nece vakcinisati. Nadam se da ove godine zbog svoje sumanutosti ni na jednom GS nece igrati cime bi svojoj sumanutosti ostao dosledan do kraja. Istovremeno se nadam da ce Rafa na RG osvojiti svoj 22 GS, a mozda i neki vise na naredna dva GS. Rafa je na AO pokazao da i te kako zna da igra na "betonu".

Sterling - Cooper

pre 2 godine

@Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.
(Mina, 05. februar 2022 13:29)
Jao divno i ja sam so happy,
baš me je obradovao!

Maja

pre 2 godine

Ja ne znam kako ljudi mogu pricati o Rafi kao najvecem kad covek nije osvojio nijednom zavrsni masters, po broju nedelja na prvom mestu je na dalekom 5,6 mestu, a i nije prvi po masters titulama. Realnije je da Nivak odvoji jos 2, 3 Grend Slema nego on zavrsne masterse, da bude opet prvi itd. Jer po mom skromnom misljenju ne moze biti najveci ako mu fali ovoliko rekorda. Ako bude i imao vise slemova onda ce sva trojica biti tu negde zajedno. A i ne razumem cemu otpisivanje Novaka ide Wimbldon, RG, a i razlika je samo jedan GS. Na kraju ovaj Slem nije izgubio zato sto je Rafa bio bolji od njega vec jer mu nije dozvoljeno ucesce. Tu gde politika umesa prste u sport nema vise onaj lep ukus niti car

ime

pre 2 godine

@statisticar

Guglaj:

“Djokovic kills Nadal and Federer according to the statistics of the most important records: There is no doubt who GOAT is”

Vanja

pre 2 godine

2019 novinari: Roger, ko ce zavrsiti sa najvecim brojem GS titula? Roger: Mislim da ce to biti Nadal.

E sad...vidovit ili samo malo bolje prostudirao situaciju, ne znam.

ime

pre 2 godine

(Zoran, 05. februar 2022 16:40)

I Kirjos se smeje velikoj trojci. Kaze da moze da pobedi svakog.
To se zove kiselo grozdje, kao i u onom slucaju.

Lista je realna, matematicki potkrepljena i najrealnija. Tu nema subjektivnosti koje ti iznosis (“ko se kome smejao”, “ko koga voli ili ne voli”, itd) i logickih ispada (“mesaju se babe i zabe”: pa i u kosarci imas +\- indeks, u hokeju se sabiraju golovi i asistencije, itd…).

Napokon, a mozda i najvaznije pitanje. Koja je prica bila pre AO? Ko je tad bio GOAT?
Ne menja se to na nedeljnom nivou.

Mnogo je gimnastike, spina, nategnutosti i fantazija u tvojoj zelji da nekog drugog, bilo kog samo ne Novaka, proglasis za GOATa.

Bob

pre 2 godine

Nadal tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!

zvezdas-rajvoSa

pre 2 godine

Nagradno pitanje : Kada je i koje godine Nadal pobedio Djokovica u Australiji na njegovom terenu? Djokovic je dva puta tukao Rafu na Roland Garosu, a Nadal njega u Australiji?

sempervivum

pre 2 godine

Nole tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!
(Bob, 05. februar 2022 14:13)
---
Новак има најсавршенију сезону у историји тениса - 2015. година. Никад нико бољу сезону није имао. Слободно провери.
Мени је само жао што Новак нема више титула у категорији 250. Ту је Федерер стварно бољи, то треба признати. Све остало је на Новаковој страни.

Bane

pre 2 godine

Pa ima šansu kad ovom ne daju da igra. Kakva lakrdija. Nadala žreb tobože spoji sa Novakom i onda ovoga isteraju drugi dan…fazon tipa izvini bilo je namjerno ;)
Konačno im je kašika pala u med. Smislili novi način kako da ovog izguraju na silu na vrh.

Pera

pre 2 godine

Čekajte malo, pa zar elegancija i lepršavost nisu više osnovni kriterijumi za najboljeg tenisera?
Meni stvarno u celoj ovoj debati više ništa nije jasno, izgleda da svako može da izabere sebi najboljeg na osnovu kriterijuma koji njemu najviše odgovara i svima lepo! :)

Tako znači

pre 2 godine

Nolo će morati godinu dana da se oporavlja od gladovanja, zar je normalno da čovek živi od jednog grgeča ili kesege, da ujutru popije samo čašu limunade a uveče pojede šaku senenki? Kad je pre dva dana bio kod Golema, mogao je da se uveri, kad je video koliko je kuvarica koje neprestano kuvaju za Golema došlo da ga vidi, mogao je da shvati odakle Golemu toliko nergije, pa od najboljih i najukusnijih jela.

Samo pitam

pre 2 godine

Kad su se već tako rasplamsale ove GOAT rasprave - da li neko može da mi kaže: ko je GOAT u ženskom tenisu? Neko će reći da je to Margaret Kort (zbog najvećeg broja GS u istoriji), neki da je to Serena Vilijams (zbog najviše osvojenih GS u open-eri), a neki da je to Štefi Graf (zbog najvećeg broja nedelja na čelu WTA liste i zlatnog slema 1988.). Iz ovoga se vidi da se može desiti da i u odmeravanju Novak-Rafael nikada ne dobijemo konačan odgovor...

Pera

pre 2 godine

Čekajte malo, pa zar elegancija i lepršavost nisu više osnovni kriterijumi za najboljeg tenisera?
Meni stvarno u celoj ovoj debati više ništa nije jasno, izgleda da svako može da izabere sebi najboljeg na osnovu kriterijuma koji njemu najviše odgovara i svima lepo! :)

Sale

pre 2 godine

Dosadni su vise sa tom pricom o GOAT-u.Postaje besmisleno, gubi se ideja sporta kao zabave. Ali dobro, to je samo moje skromno misljenne.

@c72

pre 2 godine

@Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera.
(Dejan, 05. februar 2022 13:43)
Nije primarno ništa, može svako da podržava koga želi, možeš se izjasniti i kao eskim ili klingonac pa navijati za Nišikorija, ali postoji neki logičan red stvari. Pitam se je l ima Španaca koji ovako rezonuju kad je u pitanju rivalstvo Novaka i Rafe?! Pa naravno da nema iako je individualni sport, državljanstvo, ovo ono, kako li si već to uspio sročiti...

Zoran

pre 2 godine

Idi begaj…
(ha ha ha, 5. februar 2022 14:36)

Toj listi se i teniseri smeju, gde se boduju babe i žabe, kako im se prohte.
Pitaj Novakovog idola, Samprasa, šta misli o toj listi, da vidiš koliko si ispao smešan.
Ćovek uzeo 15 GS titula, a i on i Borg su iza Lendla na toj listi, jer eto nemaju dovoljno atp poena, koji su se u njihovo vreme računali sasvim drugačije.
Znaš kad će Lendl i Novak da budu isped legendi svtskog tenisa: Borga, Samprasa i Federera ? Nikad, pa ni tad.
Oni su svaki u svoje vreme bili sinonim za tenis, čitav svet ih je slavio i poštovao.
To je ono za čim Novak čezne, ali nikad neće imati, kao ni Lendl što nije.

079

pre 2 godine

@Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera.
(Dejan, 05. februar 2022 13:43)
Kakva konstrukcija, zapanjen sam.

Helmut Scekic-clan kluba 21

pre 2 godine

Pre ce nas Rafo da prestigne Margaritu Koht po slemovima nego sto ce Nolo prestici nasu Stefi po broju nedjelja na prvom mestu!Uzdravlje!Pozdrav iz Hamburgera!

Nema sanse

pre 2 godine

Ako Novak ne igra, ako Sapa, Mateo i slicni igraju kao na AO protiv njega, ako izbegne Zvereva, Cicipasa i Medvedeva u dobrom izdanju, moguce je.

kimiko

pre 2 godine

Rafa je svakako pun iskustva i znanja, naročito na RG. Međutim, ne bih ja potcenio ni mladje. Zverev, Cicipas, Medvedev, Beretini....itd. Svi imaju šansu

Samo se nedelje broje

pre 2 godine

Zar ono bese nisu bitne titule,ni broj nedelja vec lepota igre itd...
(ja, 5. februar 2022 13:10)

Lepota igre nije bitna, naprotiv, to niko ne gčleda, gledaju se samo nedelje, posebno ove što su bile zuamrtznuite - nedelje iu korona open ere.

Statističar

pre 2 godine

Новак има најсавршенију сезону у историји тениса - 2015. година. Никад нико бољу сезону није имао. Слободно провери.
Мени је само жао што Новак нема више титула у категорији 250. Ту је Федерер стварно бољи, то треба признати. Све остало је на Новаковој страни.
(sempervivum, 5. februar 2022 15:09)

Jel to ona sezona, kad ga je Vavrinka razbio na RG kao beba zvečku ?
Što se tiče svih osvojenih trofeja, statistika uopšte nije na Novakovoj strani.
Od svih mogućih teniskih takmičenja u muškoj konkurenciji, Novak Đoković ima jedan Masters serije 1000, više od Nadala i to je jedino gde je na čelu, barem do sezone šljake.
Sve ostalo, GS titule, Završni Mastersi, ATP 500, ATP 250, Olimpijske igre, Davis Cup, Dublovi, kao i ukupan broj titula, rekorde drže drugi teniseri.
Nisam proveravao fjučerse i čelendžere, možda tamo drži neki rekord.

Goati

pre 2 godine

Tenis je sport gde se samo statistika gleda, igra i lepota poteza potpuno je nevažna. Niko ne ide na tribine da bi uživao u igri, nego samo da pribeleži poene.

west side

pre 2 godine

@Do juce je to bilo "jasno" i za Nadala. Samo budala moze da otpise Federera.
Ako bude zdrav, uz Novaka je glavni favorit na Vimbldonu.
(@, 05. februar 2022 14:42)
E pa dođe li do toga, muški tenis je definitivno prop'o, je l tako?! Mislim na situaciju da Federer nešto napravi na Wimbledonu, da ne bude zabune.

Bob

pre 2 godine

Nole tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!

Keine Talent

pre 2 godine

@Zoran
Veliki teniseri najviše titula osvojili su do svoje 27-28. godine, Nolo je, posle svih meditacija i nenormalnih treninga, 12 sati dnevno, titule uzimao posle TRIDESETE, dakle teniser robot. Kad se povukao, Borg je bio osam godina mlađi, a u legende svrstao bih i Roda Lejvera.

Posmatrac

pre 2 godine

Videcemo sto ce biti.

Novak i Rafa su ti koji odlucuju oko GS a FedEx to bi bilo lepo kad bi se oprostio sa grend slem.. Naravno zasad Rafa je blizi nekako da bude sa najvise GS sljaka pa posle Vimbldonu gde mozda imati sansu a na US Open tu ima uvek izgled.

@

pre 2 godine

@Šou Biznis
Do juce je to bilo "jasno" i za Nadala. Samo budala moze da otpise Federera.
Ako bude zdrav, uz Novaka je glavni favorit na Vimbldonu.

Bob

pre 2 godine

@Keine Talent
Po toj tvojoj logici Realu bi se racunale samo titule prvaka Evrope do '66 kada ih je sakupio 6!
A od '98 on ih je osvojio jos 7!
Interesantno!

Samo nedelje!

pre 2 godine

@Samo pitaš
Pitaj, nije zabranjeno, ali odakle ti to da će neko neku teniserku da "proglasi" za goata, može samo za goateljicu ili goateljku. Naravno da su nedelje najvažnije, igra je nevažna. Zato Federer ne spada ni u prvih devet.

Goran

pre 2 godine

Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.
(Mina, 5. februar 2022 13:29)

Nije sve u broju GS-ova, nije ni međusobni skor. Ne zarađuje Federer bez razloga najviše čak i kad sad već godinama praktično ne igra. Njegov stil i ponašanje ga dižu na nivo iznad.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Hahahaha, hihihihi bibibibib!
Šta nam rade ZLE sluge ZAPADNIH sila!
Ameriknac protiv Koreanca, Tadžikistanac protiv Kazahstanca!

patriota

pre 2 godine

Ima šansu Nadal, a verovatno će je iskoristiti već na predstojećem GS. Međutim gospodine Mekinro, Nole će i pored toga poslati apsolutni vladar. Za 50, 100 godina ovaj sport se više neće zvati tenis, već će se zvati NOVAK

Mina

pre 2 godine

Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.

Klub 21

pre 2 godine

Samo jedan covek pise tenisku istoriju. To ceo svet zna i to ceo svet ocekuje. Dame i gospodo - Rafael Nadal!!!!
Najveci teniser koji je ikada igrao ovaj sport.

Mihajlo

pre 2 godine

Sto se mene tice Djokovic je najbolji teniser svih vremena pa taman Nadal uzeo 30 grend slemova,toliko je Novak iznad ostalih da moraju da mu zabranjuju da igra. Isto tako Monika Seles je najbolja teniserka svih vremena jer su morali ludog nacistu da posalju na nju kako bi je zaustavili u osvajanju grend slemova,redjala ih je kao i Djokovic.

Dejan

pre 2 godine

Sto bi rekao Mekinro svakom iole razumnom (nolomaniju i srbende ne racunam) je jasno da ce Rafa zavrsiti konacnu trku kao GOAT. Danas je trenutno takodje GOAT. I ne treba da iznenadjuje ogroman broj Rafinih navijaca ovde u Srbiji. Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera. Uvek navijam za Rafu, bez ozira sa kom igra. Tako je bilo i pre, tako ce biti dok god bude igrao.

Miki

pre 2 godine

Zar su Titule toliko bitne ? Dodji ce mladja generacija koja ce biti gladna uspeha. Sta se tice Nadala bez konzumacija DOPINGA nebi nijednu Titulu osvojio , to je cinjenica.

Mikii

pre 2 godine

Sve zavisi od toga u kakvom ce fizickom stanju Nadal da bude. Ako proredi turnire pred Roland Garos, bude odmoran pred mec sa Djokovicem (ili se udrogira, kako to vec nolovci tvrde) i ne desi mu se mrcvarenje kao sa Svarcmanom prosle godine, titula je njegova. Ostali nemaju ni 10% sansi cak ni protiv umornog Rafe, tako da ce taj mec odluciti pobednika. Ako Nolo ne bude ucestvovao, Nadal vec ima 22 titule, to je svima jasno.

darkknight

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !

Bob

pre 2 godine

Nadal tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!

Čovek iz mase

pre 2 godine

Neka samo vrše pritisak na najskromnikeg čoveka na kugli zemaljskoj - Nadala.

Ps: jel video neko nekad odvratnije radovanje nego ono kad je počistio Novaka u finalu RG? ?

lennox

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !
(darkknight, 5. februar 2022 13:48)

Nema vece utehe za prosecnog Novakovog navijaca od neke statistike, zbog koje ce Novak samo u njihovim glavama biti GOAT, tj. vec je (???), iako svako pametan zna da GOAT trku odlucuje pobede na GS, a ne ko je koliko pobeda imao na mastersima i koliko nedelja je neko na ATP listi bio prvi. Ali, Srbi, trenirani kroz svoju istoriju poraza, naucili su vremenom dobro da svaki poraz pretvore, bar u svojim glavama, u pobedu. Tako ce Nole u njihovim glavama biti GOAT cak i kad Nadal u Parizu osvoji svoj 22. GS.

Vanja

pre 2 godine

2019 novinari: Roger, ko ce zavrsiti sa najvecim brojem GS titula? Roger: Mislim da ce to biti Nadal.

E sad...vidovit ili samo malo bolje prostudirao situaciju, ne znam.

Goksi

pre 2 godine

Ode Nole u penziju svaka čast na predivnoj karijeri mi smo uživali. Na kraju je malo uprskao sve ali oprašta mu se. Ostaće večna nedoumica do koliko GS titula je mogao da ide ali nije uspeo zato što se nije vakcinisao. Za 20-30 godina ima da se ljudi pitaju jel bilo moguće da je samo to bio razlog? Ali sve je moguće.

Mikii

pre 2 godine

Nadal mora da ima bar 4-5 GS vise od Novaka da bi uopste usao u raspravu za GOAT s' obzirom da nema nijedan zavrsni masters (koji je najjaci turnir u godini jer nema slabih protivnika) i da je u nedeljama na prvom mestu u ogromnom zaostatku !
(darkknight, 05. februar 2022 13:48)

Nadal ce biti smatran najvecim svih vremena ukoliko bude imao jedan jedini slem vise. I vi to vrlo dobro znate, ali je u osnovi prosecnog Srbina da gura glavu u pesak i zavarava samoga sebe. Zato i jesmo na dnu. Tako ste pricali o cudu nevidjenom kad su deportovali Djokovica. I? Pricalo se o tome dva dana, iskljucivo u srpskim medijima, i nikom nista. Srbin laje, karavani prolaze.

Alex

pre 2 godine

Samo i jedino ako Novaku zabrane da se takmiči,inače već na Vimbldonu ga prestiže.
(..., 5. februar 2022 12:58)

JEDINI koji Novaku zabranjuje da se takmici je Novakova tvrdoglavost. Uzmi vakcinu i titule su MNOGO blize.

Bane

pre 2 godine

Pa ima šansu kad ovom ne daju da igra. Kakva lakrdija. Nadala žreb tobože spoji sa Novakom i onda ovoga isteraju drugi dan…fazon tipa izvini bilo je namjerno ;)
Konačno im je kašika pala u med. Smislili novi način kako da ovog izguraju na silu na vrh.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

(Zoran, 5. februar 2022 16:40)

A ti Zorana iz srca Srbije rodila te majka koliko imaš godina ??

Lendl je bio pojam i Novak je sada pojam, A OBOJICA DOLAZE , GLE ČUDA, IZ SLOVENSKIH ZEMALJA - ČEŠKE I SRBIJE. Zapad ne voli nikog do sebe i TAČNIJE JE REĆI MRZI SVE ŠTO NIJE ZAPAD A MRZI I SVOJE ŠTO JE ISTO ISTINA - sam Lendl iako je čas i oženio Amerikanku imao je grdnih problema da postane njihov državljanin a sunarodnica mu Navratilova kada je prešla odmah je vrbovana od homoseksi populacije na čelu sa vodećom Bili Džin KIng pa se ubrzo prešaltovala na lezbos.

Drag im je lepi Marat Safin jer nije opasnost sa samo 2 gs titule i ukupno smešnih 15 titula i draga im je lepa Ana Ivanović sa samo 1 gs titulom i ukupno isto 15 titula - to su bezobasni a zgodni pioni koji ih čuvaju i igraju igricu sa onima poput tebe - eto ima nekoga koga Zapad voli i koga publika voli hahahah buabuabua ahahahaah smehotresno !!

Oni su na svoju nesreću imali decu migranata iz Grčke i Jermenije - Saprasa i Agasija !! Njihova želja je bila uspeh Rodika ali nije bio pobednički duh hahaha nego ćorak prgavi američki.

Statističar

pre 2 godine

Новак има најсавршенију сезону у историји тениса - 2015. година. Никад нико бољу сезону није имао. Слободно провери.
Мени је само жао што Новак нема више титула у категорији 250. Ту је Федерер стварно бољи, то треба признати. Све остало је на Новаковој страни.
(sempervivum, 5. februar 2022 15:09)

Jel to ona sezona, kad ga je Vavrinka razbio na RG kao beba zvečku ?
Što se tiče svih osvojenih trofeja, statistika uopšte nije na Novakovoj strani.
Od svih mogućih teniskih takmičenja u muškoj konkurenciji, Novak Đoković ima jedan Masters serije 1000, više od Nadala i to je jedino gde je na čelu, barem do sezone šljake.
Sve ostalo, GS titule, Završni Mastersi, ATP 500, ATP 250, Olimpijske igre, Davis Cup, Dublovi, kao i ukupan broj titula, rekorde drže drugi teniseri.
Nisam proveravao fjučerse i čelendžere, možda tamo drži neki rekord.

Maja

pre 2 godine

Ja ne znam kako ljudi mogu pricati o Rafi kao najvecem kad covek nije osvojio nijednom zavrsni masters, po broju nedelja na prvom mestu je na dalekom 5,6 mestu, a i nije prvi po masters titulama. Realnije je da Nivak odvoji jos 2, 3 Grend Slema nego on zavrsne masterse, da bude opet prvi itd. Jer po mom skromnom misljenju ne moze biti najveci ako mu fali ovoliko rekorda. Ako bude i imao vise slemova onda ce sva trojica biti tu negde zajedno. A i ne razumem cemu otpisivanje Novaka ide Wimbldon, RG, a i razlika je samo jedan GS. Na kraju ovaj Slem nije izgubio zato sto je Rafa bio bolji od njega vec jer mu nije dozvoljeno ucesce. Tu gde politika umesa prste u sport nema vise onaj lep ukus niti car

kimiko

pre 2 godine

Rafa je svakako pun iskustva i znanja, naročito na RG. Međutim, ne bih ja potcenio ni mladje. Zverev, Cicipas, Medvedev, Beretini....itd. Svi imaju šansu

zvezdas-rajvoSa

pre 2 godine

Nagradno pitanje : Kada je i koje godine Nadal pobedio Djokovica u Australiji na njegovom terenu? Djokovic je dva puta tukao Rafu na Roland Garosu, a Nadal njega u Australiji?

Srbin

pre 2 godine

JEDINI koji Novaku zabranjuje da se takmici je Novakova tvrdoglavost. Uzmi vakcinu i titule su MNOGO blize.
(Alex, 5. februar 2022 15:19)

Ma nemoj, prosle godine su imali mehure, karantine, testiranja svaki dan, turnir bio 10 bezbedniji nego ove godine kada je masa tenisera koji su igrali bila pozitivna... Znaci moze itekako da se odrzi turnir ali ovde se ne radi ni o tenisu ni o bezbednosti, radi se o milijardama koje neko stavlja u dzep i to su cinjenice ! Mogu ti navesti jos milion kontradiktornih i nelogicnih stvari. Znaci ili organizujte turnir gde svi mogu da igraju TENIS ili ga nemojte organizovati. Jer ovo nije bio turnir gde se odlucivalo ko je najbolji teniser, nego ko je najbolji vakcinisani(samo odredjenim vakcinama) teniser ! Prema tome sto bi pristao na tako nesto, sta je sledece sto ce zahtevati...

dush

pre 2 godine

Ljudi tenis he nepredvidljiv kao i zivot. Nadal moze da se povredi i da prestane da igra. Ko je davao Nadalu sense na AO pa my se otvorilo sve, od deportacije Novak do ispadanje Zvereva I na kraju psihicke nestabilnosti Medvedeva, koji je realno dosta bolji igrac na betonu od Nadala. Realno Federer nece osvojiti vise GS, trka se nastavlja izmedju Novaka I Nadala. I dalje mislim da je Novak favorit( Naravno zavisi od vakcine), zato sto ce igrati duze od Nadala a I bolji je od njega na svim podlogama osim sljake( I to je sad diskutabilno).

ha ha ha

pre 2 godine

Kad je Novak ima najvise slemova (poravnat sa onom dvojicom), onda je bila prica kako je ipak Federerova igra najlepsa i sl.
Kad je imao najvise nedelja, onda su iskopali Stefi Graf koja ipak ima vise.
Kad je imao 4 vezana slema, onda je ispalo kako tamo neki lik ima kalendarske slemove.
Itd, itd…

Sta god Novak da uradi, nece biti dovoljno.

Na Ultimatgoatlisti, Nadal je na dalekom 3. mestu. Ne racunaju se samo slemovi. Inace se ostali turniri ne bi ni igrali. Inace ni Steaua bila veca od Arsenala, a Darko Milicic od Barklija.

Svezali Noksu i sad ga tabaju ko vrecu i potvrdjuju svoju velicinu.

Idi begaj…

Zoran

pre 2 godine

Idi begaj…
(ha ha ha, 5. februar 2022 14:36)

Toj listi se i teniseri smeju, gde se boduju babe i žabe, kako im se prohte.
Pitaj Novakovog idola, Samprasa, šta misli o toj listi, da vidiš koliko si ispao smešan.
Ćovek uzeo 15 GS titula, a i on i Borg su iza Lendla na toj listi, jer eto nemaju dovoljno atp poena, koji su se u njihovo vreme računali sasvim drugačije.
Znaš kad će Lendl i Novak da budu isped legendi svtskog tenisa: Borga, Samprasa i Federera ? Nikad, pa ni tad.
Oni su svaki u svoje vreme bili sinonim za tenis, čitav svet ih je slavio i poštovao.
To je ono za čim Novak čezne, ali nikad neće imati, kao ni Lendl što nije.

Keine Talent

pre 2 godine

@Zoran
Veliki teniseri najviše titula osvojili su do svoje 27-28. godine, Nolo je, posle svih meditacija i nenormalnih treninga, 12 sati dnevno, titule uzimao posle TRIDESETE, dakle teniser robot. Kad se povukao, Borg je bio osam godina mlađi, a u legende svrstao bih i Roda Lejvera.

Goran

pre 2 godine

Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.
(Mina, 5. februar 2022 13:29)

Nije sve u broju GS-ova, nije ni međusobni skor. Ne zarađuje Federer bez razloga najviše čak i kad sad već godinama praktično ne igra. Njegov stil i ponašanje ga dižu na nivo iznad.

Stanoja iz Rsovci

pre 2 godine

Licno se nadam da ce Djokovic ostati dosledan sebi, kao sto je i do sada uvek tvrdoglavo bio i da se nece vakcinisati. Nadam se da ove godine zbog svoje sumanutosti ni na jednom GS nece igrati cime bi svojoj sumanutosti ostao dosledan do kraja. Istovremeno se nadam da ce Rafa na RG osvojiti svoj 22 GS, a mozda i neki vise na naredna dva GS. Rafa je na AO pokazao da i te kako zna da igra na "betonu".

Šou Biznis

pre 2 godine

Nagadjanja i misljenja se mijenjaju iz dana u dan i niko ne zna ko ce imati najvise GS dok sva trojica zvanicno ne objave da su se penzionisali.
(Manimal, 05. februar 2022 12:43)

Pa mislim da je sada jasno da Federer nece imati najvise titula...

Potpis sve govori

pre 2 godine

Nagradno pitanje : Kada je i koje godine Nadal pobedio Djokovica u Australiji na njegovom terenu? Djokovic je dva puta tukao Rafu na Roland Garosu, a Nadal njega u Australiji?
(zvezdas-rajvoSa, 5. februar 2022 15:07)

Nagradno pitanje br.2: Koliko puta je specijalista za beton Đoković, osvojio US Open, a koliko puta šljakaš Nadal.
Nagradno pitanje br.3: Kakav međusobni skor ima šljakaš Nadal protiv Đokovića u finalima US Opena ?

sempervivum

pre 2 godine

Nole tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!
(Bob, 05. februar 2022 14:13)
---
Новак има најсавршенију сезону у историји тениса - 2015. година. Никад нико бољу сезону није имао. Слободно провери.
Мени је само жао што Новак нема више титула у категорији 250. Ту је Федерер стварно бољи, то треба признати. Све остало је на Новаковој страни.

Bob

pre 2 godine

Nole tek treba da osvaja i osvaja kako bi se primakao Federeru na listi najboljih igraca ikada!
Za taj napad na drugu poziciju potrebno je da ima savrsenu sezonu!
A ako zeli da dosegne sam vrh morace da veze nekoliko savrsenih sezona sto u njegovim godinama i nije nemoguce!

Helmut Scekic-clan kluba 21

pre 2 godine

Pre ce nas Rafo da prestigne Margaritu Koht po slemovima nego sto ce Nolo prestici nasu Stefi po broju nedjelja na prvom mestu!Uzdravlje!Pozdrav iz Hamburgera!

ime

pre 2 godine

@statisticar

Guglaj:

“Djokovic kills Nadal and Federer according to the statistics of the most important records: There is no doubt who GOAT is”

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Hahahaha, hihihihi bibibibib!
Šta nam rade ZLE sluge ZAPADNIH sila!
Ameriknac protiv Koreanca, Tadžikistanac protiv Kazahstanca!

ime

pre 2 godine

(Zoran, 05. februar 2022 16:40)

I Kirjos se smeje velikoj trojci. Kaze da moze da pobedi svakog.
To se zove kiselo grozdje, kao i u onom slucaju.

Lista je realna, matematicki potkrepljena i najrealnija. Tu nema subjektivnosti koje ti iznosis (“ko se kome smejao”, “ko koga voli ili ne voli”, itd) i logickih ispada (“mesaju se babe i zabe”: pa i u kosarci imas +\- indeks, u hokeju se sabiraju golovi i asistencije, itd…).

Napokon, a mozda i najvaznije pitanje. Koja je prica bila pre AO? Ko je tad bio GOAT?
Ne menja se to na nedeljnom nivou.

Mnogo je gimnastike, spina, nategnutosti i fantazija u tvojoj zelji da nekog drugog, bilo kog samo ne Novaka, proglasis za GOATa.

Nema sanse

pre 2 godine

Ako Novak ne igra, ako Sapa, Mateo i slicni igraju kao na AO protiv njega, ako izbegne Zvereva, Cicipasa i Medvedeva u dobrom izdanju, moguce je.

stipumetebra

pre 2 godine

Može jer je pametan i srčan. Žuti žutuju, crveni putuju. Tako je i sa njegovom karijerom. Veliki broj ljudi misli da se raspada da je ispovređivan i istrošen, ali jasno se videlo da to nije tako. On može uz ovako doziranje sigurno još tri sezone da odigra. Još ako neku od podloga malo više uspore njegove šanse se višestruko povećavaju za osvajanje tog turnira. Malo igra, malo odmara. A onda strikan po potrebi piše o povredama. Godinama su to bila kolena, sada su stopala. I svi nasedaju na te priče, otpisuju ga već duže vreme, ali on je manje više uvek prisutan samo što je Nole bio mnogo dominantan pa je manje više izgledalo da je Nadal nemoćan ali ne i manje lukav. Vreme će pokazati, ali realno gledano Nadal je sad u naletu i ako ga iskoristi može završiti karijeru sa najvećim brojem osvojenih GS turnira. Ako Novak zaista želi da učestvuje u toj trci onda mora brzo da odluči šta i kako.

Samo nedelje!

pre 2 godine

@Samo pitaš
Pitaj, nije zabranjeno, ali odakle ti to da će neko neku teniserku da "proglasi" za goata, može samo za goateljicu ili goateljku. Naravno da su nedelje najvažnije, igra je nevažna. Zato Federer ne spada ni u prvih devet.

Šou Biznis

pre 2 godine

Najgore sto neko moze da uradi je da upise sebi ili nekom drugom titulu! Nadal jeste veliki favorit, ali nije tako jednostavno uzeti GS...videcemo jos

Tarabić

pre 2 godine

Mekinro, Vilander i ostali filozofi će jednog dana reći - bio sam u pravu. Naravno kada svaki čas lupetaju. Kad je Nole osvojio RG onda je on bio taj, sada je Nadal, ako Nole pobedi u Parizu onda će opet njega istaći u prvi plan. I tako u krug.

Tako znači

pre 2 godine

Nolo će morati godinu dana da se oporavlja od gladovanja, zar je normalno da čovek živi od jednog grgeča ili kesege, da ujutru popije samo čašu limunade a uveče pojede šaku senenki? Kad je pre dva dana bio kod Golema, mogao je da se uveri, kad je video koliko je kuvarica koje neprestano kuvaju za Golema došlo da ga vidi, mogao je da shvati odakle Golemu toliko nergije, pa od najboljih i najukusnijih jela.

Manimal

pre 2 godine

Nagadjanja i misljenja se mijenjaju iz dana u dan i niko ne zna ko ce imati najvise GS dok sva trojica zvanicno ne objave da su se penzionisali.

Goati

pre 2 godine

Tenis je sport gde se samo statistika gleda, igra i lepota poteza potpuno je nevažna. Niko ne ide na tribine da bi uživao u igri, nego samo da pribeleži poene.

Sterling - Cooper

pre 2 godine

@Toliko radosti donela nam je Rafina 21 GS titula. S potpunim pravom ocekujemo i 22 GS titulu u Parizu. Neka je sa srecom Rafi. Potpuno zasluzeno najveci ikada.
(Mina, 05. februar 2022 13:29)
Jao divno i ja sam so happy,
baš me je obradovao!

Sale

pre 2 godine

Dosadni su vise sa tom pricom o GOAT-u.Postaje besmisleno, gubi se ideja sporta kao zabave. Ali dobro, to je samo moje skromno misljenne.

@c72

pre 2 godine

@Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera.
(Dejan, 05. februar 2022 13:43)
Nije primarno ništa, može svako da podržava koga želi, možeš se izjasniti i kao eskim ili klingonac pa navijati za Nišikorija, ali postoji neki logičan red stvari. Pitam se je l ima Španaca koji ovako rezonuju kad je u pitanju rivalstvo Novaka i Rafe?! Pa naravno da nema iako je individualni sport, državljanstvo, ovo ono, kako li si već to uspio sročiti...

Pera

pre 2 godine

Čekajte malo, pa zar elegancija i lepršavost nisu više osnovni kriterijumi za najboljeg tenisera?
Meni stvarno u celoj ovoj debati više ništa nije jasno, izgleda da svako može da izabere sebi najboljeg na osnovu kriterijuma koji njemu najviše odgovara i svima lepo! :)

Pera

pre 2 godine

Čekajte malo, pa zar elegancija i lepršavost nisu više osnovni kriterijumi za najboljeg tenisera?
Meni stvarno u celoj ovoj debati više ništa nije jasno, izgleda da svako može da izabere sebi najboljeg na osnovu kriterijuma koji njemu najviše odgovara i svima lepo! :)

079

pre 2 godine

@Tenis je individualni sport, tenis je najizrazeniji sport gde drzavljanstvo tenisera nije primarno za navijanje istih drzavljana za bas tog tenisera.
(Dejan, 05. februar 2022 13:43)
Kakva konstrukcija, zapanjen sam.

Samo se nedelje broje

pre 2 godine

Zar ono bese nisu bitne titule,ni broj nedelja vec lepota igre itd...
(ja, 5. februar 2022 13:10)

Lepota igre nije bitna, naprotiv, to niko ne gčleda, gledaju se samo nedelje, posebno ove što su bile zuamrtznuite - nedelje iu korona open ere.

@

pre 2 godine

@Šou Biznis
Do juce je to bilo "jasno" i za Nadala. Samo budala moze da otpise Federera.
Ako bude zdrav, uz Novaka je glavni favorit na Vimbldonu.

west side

pre 2 godine

@Do juce je to bilo "jasno" i za Nadala. Samo budala moze da otpise Federera.
Ako bude zdrav, uz Novaka je glavni favorit na Vimbldonu.
(@, 05. februar 2022 14:42)
E pa dođe li do toga, muški tenis je definitivno prop'o, je l tako?! Mislim na situaciju da Federer nešto napravi na Wimbledonu, da ne bude zabune.

Posmatrac

pre 2 godine

Videcemo sto ce biti.

Novak i Rafa su ti koji odlucuju oko GS a FedEx to bi bilo lepo kad bi se oprostio sa grend slem.. Naravno zasad Rafa je blizi nekako da bude sa najvise GS sljaka pa posle Vimbldonu gde mozda imati sansu a na US Open tu ima uvek izgled.

Bob

pre 2 godine

@Keine Talent
Po toj tvojoj logici Realu bi se racunale samo titule prvaka Evrope do '66 kada ih je sakupio 6!
A od '98 on ih je osvojio jos 7!
Interesantno!

Samo pitam

pre 2 godine

Kad su se već tako rasplamsale ove GOAT rasprave - da li neko može da mi kaže: ko je GOAT u ženskom tenisu? Neko će reći da je to Margaret Kort (zbog najvećeg broja GS u istoriji), neki da je to Serena Vilijams (zbog najviše osvojenih GS u open-eri), a neki da je to Štefi Graf (zbog najvećeg broja nedelja na čelu WTA liste i zlatnog slema 1988.). Iz ovoga se vidi da se može desiti da i u odmeravanju Novak-Rafael nikada ne dobijemo konačan odgovor...