Petak, 04.02.2022.

17:15

MVP trka: Jokić gubi bitku

Džoel Embid, centar Filadelfija Seventisiksersa prestigao je Nikolu Jokića na prvom mestu MVP trke u NBA ligi.

Izvor: SN

MVP trka: Jokiæ gubi bitku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 2 godine

Zašto bi za NBA ligu bilo bolje da Embid osvoji titulu najkorisnijeg igrača? Prosto što bi košarku u Kamerunu (koji ima oko 29 miliona stanovnika) kao i u mnogoljudnim zemljama u susedstvu (Nigerija npr.) učinili sportom br. 1.

Petar

pre 2 godine

Zašto bi za NBA ligu bilo bolje da Embid osvoji titulu najkorisnijeg igrača? Prosto što bi košarku u Kamerunu (koji ima oko 29 miliona stanovnika) kao i u mnogoljudnim zemljama u susedstvu (Nigerija npr.) učinili sportom br. 1.

Aleks

pre 2 godine

E vidis to je bas zanimljivo, CP je isto vazan za Phx ali ni upola onoliko koliko je Jokara za Denver a opet je 4? A ovaj ima duplo bolju statistiku, naprednu i da ne spominjem nema potrebe. Ako izdrzi Jokara do zadnjih 5 utakmica da dominira vrlo verovatno ce biti b2b MVP.
(bigule, 4. februar 2022 20:04)

CP3 je važan za Finiks "samo" toliko da su najbolja ekipa lige. Ali se to ne vidi u statistici.

Gledao sam pre neko vece Filadelfiju,jedna prosecna ekipica pa zato sve ide preko njega,zato puni kolone,Jokari ne moze da prismrdi ni po jednom parametru.
(ivan, 4. februar 2022 17:56)

Znači da Denver ipak nije prosečna ekipa? Vi stalno pišete kako Jokić igra s balvanima koje vuče. Šta je problem kad neki drugi igrač to radi?

Vanja Petrović

pre 2 godine

Zašto forsirati svaki dan o čoveku koji samo gleda svoj interes i koga reprezentacija ne zanima.
(Kritična masa, 4. februar 2022 19:06)

Naravno da treba da se forsiraju vesti o jednom od najboljih igrača najjače košarkaške lige na svetu koji je rodom iz naših krajeva. On je UZOR najbolji mogući;talentovan, radan, skroman, porodična osoba koja čuva svoju privatnost i nema nijedan nalog na društvenim mrežama.
I naravno da igra za sebe i za svoj tim i svoju platu; bilo bi nelogično da je drugačije.

To što tebe on ne zanima jer njega ne zanima reprezentacija je irelevantno. Nemoj da ulaziš na tekstove u kojima stoji Jokićevo ime i mirna Bačka.

SMeJUrija

pre 2 godine

Ako je Amerima mvp=biznis,onda Steve Nash nikada ne bi uzeo nagrade ispred Kobija i Lebrona,a i Dirk isto.
(vince carter, 4. februar 2022 23:49)
--------------------------------------

Slabo kapiraš kako biznis funkcioniše. Neš je kanadjanin, tojest, novo tržište/novi kupci. Takodje je belac, uvek, UVEK dobro za biznis, jer se lože onda mali belci da mogu i oni (zato se forsira Kari, a ne recimo, Durent, koji je 10x bolji igrač). Takodje, Feniks je jako veliko tržište koju liga protežira jer imaju populaciju da se približe Čikagu i Filiju što se tiče broja potencijalnih kupaca. Od ovih pomenutih ni LeBron, ni Dirk nisu u tim sezonama odigrali svoje najbolje, a Kobi je morao da plaća kaznu zbog priče da je silovao devojku u tom periodu.

Ostin A

pre 2 godine

Ембид 3 поена више, 3 скока мање, 3.5 асистенције мање и он први...Свашта
(skywalker, 4. februar 2022 17:32) # Link komentara

I klub koji je de facto gubio utakmice samo kad on nije igrao. Da nije dobio koronu Embid, Filadelfija bi bila prvi tim Istoka. Igra bez pola time, pre svega Ben Simonsa.

Lako je Jokiću da igra u klubu koji je pitanje i da li će ući u plejof i koji nema neka velika očekivanja zbog povreda. Uz to je i Jokić svako malo te povređen, te odmara. Još Jokić ima daleko lošiju sezonu od prošle. A i već je osvojio MVP titulu.

Bez brige, da mogu da daju belom igraču MVP, daće. Potpuno nezasluženo su dobili nagrade Stiv Neš i Dirk Novicki. Pa eto i taj Dirk Novicki kad je 2 sezone kasnije zaslužio MVP nagradu, nije je dobio, jer mu je već jednom poklonjena. Većina glasača su belci, većina publike belci, a apsolutna većina Amerike koja ima para, isto belci.

Džordanu je isto oduzeta 2x MVP nagrada iako je dominirao statistikama i bio ubedljivo najbolji igrač u ubedljivo najboljem timu lige. Jednom je data Barkliju, jednom Maloneu. Čisto da eto dobije neko drugi.

zmajognjeni

pre 2 godine

Pozicija na tabeli ce odluciti ako ostane ovakva situacija do kraja. Samo jednom je MVP bio igrac koji je bio deo tima koji je zauzimao nizu poziciju od cetvrtre, i to Vestbruk u prvoj triple double sezoni. A mvp iz cetvrtoplasiranog tima je bio Jokic, i nisam siguran da je jos neko drugi ikada bio. Ideja je da ces lakse imati dobru statistiku u krs timu nego u dobrom tiMu. A na kraju, ipak se igra za pobede.

Mix

pre 2 godine

Jokić je taman stvoren za NBA cirkus do plejofa. Posle toga nema niti može šta datraži.
(Strahotni, 4. februar 2022 20:57)

Tacno tako, samo prosek tripldabl i finale zapada.

jk

pre 2 godine

Obe liste su samo relevantne po tome sto ce neko od top 3 na tim listama 99.99% osvojiti MVP nagradu. Ko ce to biti, nije nuzno stvar brojeva, vec """osecaja za filing""" sto bi Ceca rekla; najvazniji su narativi, percepcija i osecanja novinara koji glasaju.

Seek & Destroy

pre 2 godine

@Seek & Destroy
Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.
(drvobradi, 04. februar 2022 20:11)
I kakve to veze ima sa biznisom? Beo crno,pa više se vi bakcete time nego Amerikanci,više ste vi time optereceni nego oni.Ajde da su u pitanju Lebron i recimo Kari pa da kazemo u pitanju je biznis.Denver i Fila su nepopularne franšize u odnosu na neke druge.Isto ste ste pisali i prošle godine.Nema sanse da dobije zato što je belac,zato što je iz Srbije bla,bla,bla i Jokic postao MVP i onda ste se ucutali.A sada ste krenuli isto sa teorijama zavere.Ljudi mi ne gledamo realno, Embid ima strašnu sezonu,on je vrhunski centar i jedan od najboljih igraca u NBA.Mi mislimo da samo Jokic igra i da samo on jedini nosi ceo tim i niko više.To što vi ovde pricate to verovatno pricaju i u Kamerunu samo za Embida,verujem da je on tamo božanstvo.A to ako Embid dobije to je biznis,samo niko da mi objasni kakav je to biznis.Ono Embid MVP sjatile se milijarde u NBA kasu.

shpile

pre 2 godine

sto se tice MVP trke Jokic je i dalje prvi, Giannis drugi Embiid, LeBron Durant, to je poredak... jer se gleda sveukupna efikasnost, i doprinos ekipi a ne samo poeni skokovi i asistencije, daleko je jos Nikola ispred svih njih

sergio

pre 2 godine

Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.
(drvobradi, 04. februar 2022 20:11)

Nema veze jel' iz istocne ili zapadne Evrope. Danas se u USA sve primarno gleda kroz prizmu rasizma. I Jokic je belac. Ne postoji segregacija na ove ili one belce. Crncima, manjinama, i liberalima koji dominiraju medijima i industrijom zabave je nebitno jesil' sa istoka ili zapada.

JPR24

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?
(Seek & Destroy, 04. februar 2022 19:34)

Misliš osim toga sto je jedan malo tamniji od drugog ?

Dylan Dog

pre 2 godine

@Seek&Destroy
Kazi da se salis? Ovako. Jokic je Evropljanin belac koji nije privlacan marketinski. Drugo igra za Denver koji je malo trziste. Trece njegov stil igre je takav da ne zakucava i dosta neobicno za jednog centra. Cetvrto zamisli listu gde je on non stop na prvom mesto i onda o cemu da se prave emisije analize itd itd. Namerno se sve kao zakuvava da bude interesantnije. Sve u svemu sve je to biznis.

trajkoni018

pre 2 godine

I prosle sezone su mediji i zvanicna NBA sve vreme gurali Embida i Karija ispred Jokica. Jedini relevantan portal je baskteball reference, gde Jokic (jos uvek) ubedljivo vodi u MVP trci.

pobor

pre 2 godine

U kosarci je bitna samo pobeda, pojedicne nagrade, tripl dablovi, mvp i drugi pojedinacni uspesi nemaju nikakvu vrednost, ako nema pobeda, titula ili barem finala. Nije to tenis. Ovo se pretvori u jurnjavu za nekim rekordima, vise nije bitno sta vas tim napravi, bitno je napraviti dabl, dabl ili tripl dabl. Koje ludilo.

Somborac

pre 2 godine

Jokić i dalje ima bolje brojke i vise utakmica odigranih.Iskoristili su 2 poraza Denvera da malo promene priču.Po meni Embild je treći tek za sada.Adetokumbo je jedini od početka konstantan uz Jokića i rekordan Per posle Jokića.Denver mora minimum biti 4-ti da Jokić dobije mvp inače će to biti izgovor da mu ne daju nagradu.Treba da se vrati Marej uskoro.Ako sa njim krenu da pobedjuju to će presuditi.

dd

pre 2 godine

embid je bolji samo u poenima,sve ostalo je na strani Jokica.

pa on ukupno ni matematicki nije bolji po toj statistici.ako se gledaju samo poeni,onda ok.ali poeni nisu presudni i ne odlucuju samo oni.tu su skokovi,asistencije....itd

PA KAKO MOZE DA BUDE BOLJI U TOJ MVP TRCI????neverovatno!!!

neka kazu e Jokicu neces ponoviti to.i kraj price,koje su bre ovo gluposti???pa ovo se nikada nije desilo da se samo poeni racunaju?

znaci ovu godinu mora da bude embid,ili sta???ovo je skandal!!!

Strucnjak

pre 2 godine

Kaze Nikola,Filadelfija dobila Memfis bez Embida,a Memfis dobio Dnever bez Bejna,Brooksa,Andersona,Jonesa sa sve Jokicem....pa sta tu onda nije jasno🤣🤣🤣 Jolova sekta,nadmasila Lebronove fanove,najgori fanovi svih vremena😂

Vasa

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?
(Seek & Destroy, 04. februar 2022 19:34)

Aj razmisli jos jednom

drvobradi

pre 2 godine

@Seek & Destroy
Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.

Osiin A

pre 2 godine

Jokić igra lošiju sezonu nego prošle godine. Denver je mnogo lošiji tim nego prošle godine.

Za drugo MVP priznanje moraš da podigneš i nivo svog tima i sebe. I Majkl Džordan 2x nije dobio nagradu u sezonama kada je dominirao statistikama, a njegov klub ubedljivo najbolji tim lige. Dali su nagrade Barkliju i Karl Malonu, čisto da neko drugi dobije. Šeku i Kobiju su isto ukradene nagrade jer Stiv Neš je pobedio samo jer je belac. Iz istog razloga je i Novicki dobio, a za 2 sezone, kada je Novicki zaista zaslužio MVP, nagrada je izostala.

Za uzastopnu titulu moraš daleko bolji da budeš nego prethodne sezone. Jokić to nije.

vrg

pre 2 godine

kako mogu 3 poena da budu vredija od po tri skoka i asistencije (koje donose od 6 do 9 poena)?
pa, nikako, dok ne pogledas u pasos. ako nemas americki, svemu sto uradis ti se skida 30%.

kakogod, jokic je i u takvim uslovima mvp i ta titula mu ostaje zauvek. oko toga nema vise drame. mnogo je veca razlika izmedju jedne i nijedne, nego sto je izmedju jedne i 10 njih.

Vasa

pre 2 godine

Čitam napisane komentare i naravno da se razlikuju isključivo po subjektivnim merilima svakog komentatora.Neki komentari sadrže stručno(naravno subjetivno)objašnjenje a neki su čista pakost ali i to se računa u mišljenje.Ono što je meni palo na pamet,da smo svi mi koji cenimo Jokića,po ko zna koji put bezobrazni kad su naši sportisti u pitanju.Taj bezobrazluk se zove,ili prvi ili ništa ne računamo.A da budemo realni i kažemo,alo ljudi,pa zar je malo što se Jokić opet pominje kao mogući MVP,zar je malo što je jedan od dvojice najvećih kandidata.Ja mu iskreno želim da osvoji prsten sa prosekom 12 koševa, 10 skokova i 5 asistencija.
(To bi bilo to, 04. februar 2022 19:14)

Vi pametnjakovicu ste jos gori. Pa ko je rekao da je to malo, i da je nula od igraca ako ne bude opet MVP? Ne vidim sta je strasno u tome sto zelimo i navijamo da uzme opet tu nagradu posto je itekako zasluzuje.

pant-LA

pre 2 godine

Od kad ponovo radi bioskop, odnosno od kad sam krenuo opet da pratim nba, od pojave jokica, trebalo mi je nekih dobrih 3 sezona da ukapiram i prihvatim njihov nacin razmisljanja i filozofiju.. Ok, biznis.. Oni imaju 30 ekipa i samo jednog sampiona, milion nebitnih utakmica, treba privuci i zadržati paznju i onda se pali mašina, hiljadu statistika, svakakvih nekakvih rekorda, mvpijeva nedelja, meseca, regularne sezone, plej ofa, finala, draftova, tankovanja, šablona, čudamuda, non stop se vrti neka prica, poredjenja, tripl dablovi, super heroji, 30bacanja, 40skokova, svako vece neki matrix..

Vaše ime

pre 2 godine

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.
(Radijator, 04. februar 2022 19:25)

Pozdravio Kuzma i tebe i Embida

bigule

pre 2 godine

Sve, sve ali Kris Pol četvrti sa 14 poena prosečno :D
(milan, 04. februar 2022 17:45)

E vidis to je bas zanimljivo, CP je isto vazan za Phx ali ni upola onoliko koliko je Jokara za Denver a opet je 4? A ovaj ima duplo bolju statistiku, naprednu i da ne spominjem nema potrebe. Ako izdrzi Jokara do zadnjih 5 utakmica da dominira vrlo verovatno ce biti b2b MVP.

Vaše ime

pre 2 godine

Mrtva trka ce se voditi izmedju njih dvojice do kraja regularnog dela
(Marko, 04. februar 2022 17:24)

Marketinski i po medijima da, ali ako budu realni tu nema mnogo dileme.

To bi bilo to

pre 2 godine

Čitam napisane komentare i naravno da se razlikuju isključivo po subjektivnim merilima svakog komentatora.Neki komentari sadrže stručno(naravno subjetivno)objašnjenje a neki su čista pakost ali i to se računa u mišljenje.Ono što je meni palo na pamet,da smo svi mi koji cenimo Jokića,po ko zna koji put bezobrazni kad su naši sportisti u pitanju.Taj bezobrazluk se zove,ili prvi ili ništa ne računamo.A da budemo realni i kažemo,alo ljudi,pa zar je malo što se Jokić opet pominje kao mogući MVP,zar je malo što je jedan od dvojice najvećih kandidata.Ja mu iskreno želim da osvoji prsten sa prosekom 12 koševa, 10 skokova i 5 asistencija.

realno

pre 2 godine

I ne moze da se racuna plasman filadelfije na smesnom istoku sa denverom na zapadu koji prsti od kvaliteta. Denver bi bio u top 3 na istoku sigurno.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?

Radijator

pre 2 godine

Jokic po ofanzivnom i defanzivnom boks plus minusu razbija Embida prijatelju. Po čemu je to bolji Embid? Kad je Jokić na terenu Denver je jedna od najboljih defanzivnih ekipa, a kad nije onda su najgori. Statistika ne laze. Embid nešto bolji u blokiranju a Jokić u ukradenim loptama. Kuzma skoro posterizovao Embida a preksinoć mu je i blokadu skucao kad je Embid mogao da reši meč. Preko Embida kuca ko stigne, nebitna je visina. Još samo Kampaco nije kucao preko njega.
(Nikola, 04. februar 2022 18:54)

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.

Nikola

pre 2 godine

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.
(Radijator, 04. februar 2022 19:25)

Pa ja ne znam koji je centar nadigrao Jokića u utakmici u zadnje 2 sezone? Svaku utakmicu sam ispratio. A za Embida mogu da ti navedem nekoliko utakmice samo ove sezone.

Basket Decak

pre 2 godine

Sramota nekog poroditi sa jokicem koji trecinu poena postize sa linije slobodnodnih bacanja

Jokic je bolji I tacka vise vredi I vazniji je za njegovu ekipu.

123

pre 2 godine

Ima veci broj postignutih poena i u cemu je jos bolji? Ocekujem da uskoro ne odigra par utakmica pa odigra pa opet ne odigra.. i to je bolji igrac? Od 51. utakmice odigrao je 31.?? Jokic 45?? Embiid nije odigrao 20 utakmica, Jokic 6?? Sta mislite koliko ce odigrati ili nece odigrati do kraja prvenstva?

Grdoje

pre 2 godine

Ne ložite se.
Ove godine MVP će biti Tematrius Jamel.
I vreme je za nova lica, stasala je generacija zbog koje će Curry, LBJ, Vestbruk, Harden... polako da odšetaju u penziju.

Fox

pre 2 godine

@realno
Odakle tebi da je istok smešan? Kakvi to mozgovi ovde pišu konstantno da je istok smešan već godinama... Šampion lige je smešan? Bruklin je smešan? Čikago? Majami? Boston? Atlanta? To su smešni timovi?
Ne znam ko ti je ove godine ludilo na zapadu osim Finiksa i GSW? Ostali nisu ništa manje smešniji od ovih na istoku, pa i ova dva tima čak.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Jokic je generalno bolji.
Problem ce na kraju biti broj pobeda Denvera. Ako ovako nastave Filadelfija ce imati bolji skor dosta i to bi moglo da presudi u trci izmedju njih dvojice.

ej bre

pre 2 godine

Gotovo da nema parametra gde je Embid bolji. Vestacka trka gde jedan odskace astronomski u odnosu na drugog. Naravno, tesko ce Jokic ponovo osvojiti titulu najboljeg jer NBA jeste rasisticka organizacija i nece sozvoliti da jos jednom belac a jos i stranac bude najbolji. Da nije tako debata bi vec bila zavrsena.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Kazu Jokicevci ali on ima vise skokova i asistencija ha ha ha i opet ha ha ha.A to sto je u odbrani Embid svemirski brod za njega i sto ce mu ekipa biti bolje plasirana to nista.Embid je bolji strijelac i bolje igra odbranu i sta tu nije jasno.

alen

pre 2 godine

skywalker, 4. februar 2022 17:32

pa ni meni nije jasno ali sta reci. jokicev tim se bori da udje u play off a filadelfija je na 3 mestu. pre vise od 15god isto tako sam se cudio stiv nes je bio mvp 2 puta bukvalno kobi pokraden ali je finiks na tabeli bio bolji od lekersa a kobi sezone bukvalno 35p 8sk 7as a stiv nes smijurija za kobija ok je igrac bio ali 2 klase ispod defazivno da ni ne pricamo ali je finiks bio bolji tim.

Vlada

pre 2 godine

Milan je smešan. Kao da se igrač meri samo poenima... A Feniks prvi, a Kris Pol vođa. Više nego zaslužuje mesto među najboljima.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ako su centri u pitanju broj skokova je vazniji parametar ako su bliski po broju poena. Pisem kao ljubitelj kosarke a ne kao NBA poznavalac ili statisticar.
Takodje ovaj broj asistencija je za postovanje na poziciji centra.
A da li je 25 ili 28 poena prosek nebitno je.
Neko ko solira da vise koseva a Jokic je i timski igrac i uvek bi zrtvovao dvojih 10 poena za pobedu.

Dumper

pre 2 godine

@Jim Beam
Ne uzima se u obzir prva runda plejofa, niti se ikada uzimala. Glasa se odmah po završetku regularnog dela, pre početka plejofa, samo se nagrade sada kasnije objavljuju, što je po meni čista glupost..

Nikola

pre 2 godine

Meni je dovoljno sto sam video da je Filadelfija pobedila pre neko vece Memfis bez Embida. Zamislite da Denver pobedi tim koji je medju 3 najbolja ove sezone bez Jokica. Nikad.

epik

pre 2 godine

@kozuki oden

Ma cini ti se, oni su stalno gurali embida, ali jednostavno (sto je za pohvalu) na kraju su ipak bili realni jer je jokic cini mi se igrao sve utakmice, a embid propustio dosta (zaboravio sam sad tacno brojeve). Upravu si, ne glasaju svi koji stvaraju narativ, medjutim dobar njih i ima pravo glasa tako da je bitno i to uzeti u obzir. Moje misljenje je ako bude za dlaku samo jokic bolji da ce dati nagradu embidu. Naravno navijam za "debelog" naseg :)

Ddd

pre 2 godine

Totalno nebitna nagrada za Jokica vise. On ju je vec osvojio, stekao preduslov za Super Max (svakako bi ga stekao i sa All NBA selekcijama). Opet ovo nema veze sa realnim stanjem, niti to stanje postoji kao neki presek necijih glasova na nedeljnom ili mesecnom nivou. Ovo je sponzorski serijal sa sajta NBA lige. Glasa na kraju 100 novinara, od kojih 70-80% cak i nije sa mainstream medija. Nikola ima dobru priliku da odbrani, ali ni Embiid nije daleko, rame uz rame.

Nikola

pre 2 godine

Kazu Jokicevci ali on ima vise skokova i asistencija ha ha ha i opet ha ha ha.A to sto je u odbrani Embid svemirski brod za njega i sto ce mu ekipa biti bolje plasirana to nista.Embid je bolji strijelac i bolje igra odbranu i sta tu nije jasno.
(Mr_Melbourne, 04. februar 2022 18:01)

Jokic po ofanzivnom i defanzivnom boks plus minusu razbija Embida prijatelju. Po čemu je to bolji Embid? Kad je Jokić na terenu Denver je jedna od najboljih defanzivnih ekipa, a kad nije onda su najgori. Statistika ne laze. Embid nešto bolji u blokiranju a Jokić u ukradenim loptama. Kuzma skoro posterizovao Embida a preksinoć mu je i blokadu skucao kad je Embid mogao da reši meč. Preko Embida kuca ko stigne, nebitna je visina. Još samo Kampaco nije kucao preko njega.

ivan

pre 2 godine

Gledao sam pre neko vece Filadelfiju,jedna prosecna ekipica pa zato sve ide preko njega,zato puni kolone,Jokari ne moze da prismrdi ni po jednom parametru.

Ja Morant

pre 2 godine

Treba biti ponosan na ovu listu pa neka je Jokic i drugi trenutno. Svima nam je krivo jer svi osjecamo da je Jokic bolji igrač od Embida. Čak iako Embid osvoji nagradu, Jokic će to bez problema podnijeti ali ono sto bih volio da vidim ako Jokic opet osvoji kako će dotični sada da reaguje. Prošle godine je kmečao do bola.

Jim Beam

pre 2 godine

Ovo je samo naglabanje i procena, na kraju sezone se tek glasa. Lično mislim da će odlučiti to ko se kako pokaže u prvoj rundi plejofa (iako je titula samo za regularni deo, odluka ide tek kasnije i uzima se u obzir prva runda), ako Fila ispadne (a vrlo moguće da će naleteti na Bruklin ili Milvoki odmah) nema šanse da dobije Embid, niti će Jokić dobiti ako ispadnu u prvoj rundi od bilo koga.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Embid igra sjajno. Stvarno su razlike male. Ali ima još da se igra. Nikola malo odmaže i pozicija Denvera. Propustio je i jednu utakmicu…, ali ima sigurno još šansi.

aca

pre 2 godine

prosle sezone mnogo bolje igrali sa Simonsom bez Embida nego ove sa Embidom bez Simonsa. Da Jokic ne igra Denver bi bio ubedljvo poslednji.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Prosle godine sam bio za to da podele MVP nagradu. Iskreno, Embid mi se vise svidjao prosle sezone nego ove jer lik bulvalno simulira kao u fudbalu (sam je to priznao) i skoro celu sezonu je imao oko 10% losiji ucinak iz igre od Jokica. Sada je 50% vs 57% jer mu sviraju mnogo vise nego od decembra i svi ti silni promasaji postaju slobodna bacanja (8.9 vs 4.5, obojica 81%).

epik
Pa prosla sezona je i dokazala da oni koji forsiraju odredjene narative (kampanja - bilo ko ko se ne zove Jokic da bude MVP) nemaju pravo da glasaju (sem njih par)...

Seek & Destroy

pre 2 godine

I jedan i drugi igraju vrhunski i dobro je što se igra malo vratila centrima.
Jedno vreme centri su bili skrajnuti sada imamo Jokica,Embida,Taunsa,Dejvisa,Adebaja,
Vucevica,Ajtona itd.
Svi igraju na vrhunskom nivou.

Jovan

pre 2 godine

Embid ima dosta losiji procenat suta od Jokica tako da ukupno gledano Jokic ima bolje parametre. Ovo je samo lozenje za navijace i nista vise.

epik

pre 2 godine

pojednostavljeno- Mvp moderni je nagrada narativa medija, realno jokic ima najbolju statistiku, ali ovaj put to nece biti dovoljno jer nisu u top3 tima na zapadu, a tesko ce mediji podrzati njega bez toga, plus kao narativ je da je embid trebao dobiti Mvp nagradu prosle godine da se nije povredio, tako da ce mu je sada dati, 90% su sanse, ako se neko cudo ne desi...

Cole

pre 2 godine

Jel imaju neki kriterijumi za MVP ili to ide po principu "ajmo sad malo ovaj da bude"?
(Iii, 4. februar 2022 17:19)

Pa konkretni kriterijumi
ne postoje. Sve se gleda,
cak i na kojem ti je mestu
fransiza za koju igra neki
igrac. Recimo, od svih igraca
koji su osvajali MVP priznanje,
bar 85% njih je bilo iz timova
koji su bili prvi ili drugi u
konferenciji u kojoj igraju.

Najlosije plasirani tim je bila
Oklahoma (sesto mesto), kada je
Vestbruk zbog serije TD, bio MVP
i sezoni 2016/17. Poz.

P.S.
Procitaj moj komentar ako mi ga
objave, verovatnocu da ce Jokic
ponovo da bude MVP.

JPR24

pre 2 godine

Malo da ga napale, ali kad ga Nidža sastavi biće kukanja. A za pocetak, neka Embiid počne da igra protiv Jokare, od 2019e nije ni jednom igrao u direktnim duelima, te povrede, a najviše odmaranje.

Cinjenice, not biased

pre 2 godine

Ako neko treba da bude MVP ispred Jokica, to nije Embid. Gledao sam nekoliko utakmica File ove sezone, mnogo bolji roster imaju od Denvera.
Embid jeste top 5 igrac NBA, ali nije znacajniji za tim od Jokica.
Koliko bi Denver dobio utakmica da im klupa nema -8 po utakmici, da umesto toga imaju barem blizu 0? Verovatno bi se klali sa Finiksom, jer starteri imaju top 3 plus/minusu celoj ligi.

ff

pre 2 godine

Embid ima mnogo vise slobodnih bacanja(izvodi ih jako efikasno jer se vec uvezbao od stalnog ponavljanja),i ubedljivo vise vremena provodi na podu,dakle realno MVP :)

Cole

pre 2 godine

Cista glupost!!! Smenjivace se
oni do kraja sezone jos XY puta,
a to je samo marketing i nista
vise. Ono sto je najveznije, to
je da je Jokic na Basketball-reference
ubedljivo prvi sa 41% da ce opet biti
MVP, na drugom mestu je Embid sa 20,6%
i na trecem mesu Adetokumbo sa 11,5%.

Usput, koliko god paradoksalno bilo,
oni verovatnocu stavljaju u odnosu
na kvote koje kladionice izbacuju,
a one su sve samo ne dobrotvorne
ustanove. Tako da...

Nemanja

pre 2 godine

Sanse po basketball reference sajtu koji uglavnom pogodi MVP-a. Racunaju naprednu statistiku ljudi.

Jokic 41%
Janis 20.6%
Embid 11.5%

Svi ostali daleko manje.

Locutus

pre 2 godine

U pitanju je mišljenje jednog novinara, a evo malo statistike (Basketball Reference)

Igrac MVP PER

Jokic 41.0% 33.1
Janis 20.6% 31.1
Embiid 11.5% 31.3

Nemanja

pre 2 godine

Sanse po basketball reference sajtu koji uglavnom pogodi MVP-a. Racunaju naprednu statistiku ljudi.

Jokic 41%
Janis 20.6%
Embid 11.5%

Svi ostali daleko manje.

Cole

pre 2 godine

Cista glupost!!! Smenjivace se
oni do kraja sezone jos XY puta,
a to je samo marketing i nista
vise. Ono sto je najveznije, to
je da je Jokic na Basketball-reference
ubedljivo prvi sa 41% da ce opet biti
MVP, na drugom mestu je Embid sa 20,6%
i na trecem mesu Adetokumbo sa 11,5%.

Usput, koliko god paradoksalno bilo,
oni verovatnocu stavljaju u odnosu
na kvote koje kladionice izbacuju,
a one su sve samo ne dobrotvorne
ustanove. Tako da...

aca

pre 2 godine

prosle sezone mnogo bolje igrali sa Simonsom bez Embida nego ove sa Embidom bez Simonsa. Da Jokic ne igra Denver bi bio ubedljvo poslednji.

Locutus

pre 2 godine

U pitanju je mišljenje jednog novinara, a evo malo statistike (Basketball Reference)

Igrac MVP PER

Jokic 41.0% 33.1
Janis 20.6% 31.1
Embiid 11.5% 31.3

Cinjenice, not biased

pre 2 godine

Ako neko treba da bude MVP ispred Jokica, to nije Embid. Gledao sam nekoliko utakmica File ove sezone, mnogo bolji roster imaju od Denvera.
Embid jeste top 5 igrac NBA, ali nije znacajniji za tim od Jokica.
Koliko bi Denver dobio utakmica da im klupa nema -8 po utakmici, da umesto toga imaju barem blizu 0? Verovatno bi se klali sa Finiksom, jer starteri imaju top 3 plus/minusu celoj ligi.

Seek & Destroy

pre 2 godine

I jedan i drugi igraju vrhunski i dobro je što se igra malo vratila centrima.
Jedno vreme centri su bili skrajnuti sada imamo Jokica,Embida,Taunsa,Dejvisa,Adebaja,
Vucevica,Ajtona itd.
Svi igraju na vrhunskom nivou.

Nikola

pre 2 godine

Kazu Jokicevci ali on ima vise skokova i asistencija ha ha ha i opet ha ha ha.A to sto je u odbrani Embid svemirski brod za njega i sto ce mu ekipa biti bolje plasirana to nista.Embid je bolji strijelac i bolje igra odbranu i sta tu nije jasno.
(Mr_Melbourne, 04. februar 2022 18:01)

Jokic po ofanzivnom i defanzivnom boks plus minusu razbija Embida prijatelju. Po čemu je to bolji Embid? Kad je Jokić na terenu Denver je jedna od najboljih defanzivnih ekipa, a kad nije onda su najgori. Statistika ne laze. Embid nešto bolji u blokiranju a Jokić u ukradenim loptama. Kuzma skoro posterizovao Embida a preksinoć mu je i blokadu skucao kad je Embid mogao da reši meč. Preko Embida kuca ko stigne, nebitna je visina. Još samo Kampaco nije kucao preko njega.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ako su centri u pitanju broj skokova je vazniji parametar ako su bliski po broju poena. Pisem kao ljubitelj kosarke a ne kao NBA poznavalac ili statisticar.
Takodje ovaj broj asistencija je za postovanje na poziciji centra.
A da li je 25 ili 28 poena prosek nebitno je.
Neko ko solira da vise koseva a Jokic je i timski igrac i uvek bi zrtvovao dvojih 10 poena za pobedu.

Ja Morant

pre 2 godine

Treba biti ponosan na ovu listu pa neka je Jokic i drugi trenutno. Svima nam je krivo jer svi osjecamo da je Jokic bolji igrač od Embida. Čak iako Embid osvoji nagradu, Jokic će to bez problema podnijeti ali ono sto bih volio da vidim ako Jokic opet osvoji kako će dotični sada da reaguje. Prošle godine je kmečao do bola.

Nikola

pre 2 godine

Meni je dovoljno sto sam video da je Filadelfija pobedila pre neko vece Memfis bez Embida. Zamislite da Denver pobedi tim koji je medju 3 najbolja ove sezone bez Jokica. Nikad.

Ddd

pre 2 godine

Totalno nebitna nagrada za Jokica vise. On ju je vec osvojio, stekao preduslov za Super Max (svakako bi ga stekao i sa All NBA selekcijama). Opet ovo nema veze sa realnim stanjem, niti to stanje postoji kao neki presek necijih glasova na nedeljnom ili mesecnom nivou. Ovo je sponzorski serijal sa sajta NBA lige. Glasa na kraju 100 novinara, od kojih 70-80% cak i nije sa mainstream medija. Nikola ima dobru priliku da odbrani, ali ni Embiid nije daleko, rame uz rame.

epik

pre 2 godine

pojednostavljeno- Mvp moderni je nagrada narativa medija, realno jokic ima najbolju statistiku, ali ovaj put to nece biti dovoljno jer nisu u top3 tima na zapadu, a tesko ce mediji podrzati njega bez toga, plus kao narativ je da je embid trebao dobiti Mvp nagradu prosle godine da se nije povredio, tako da ce mu je sada dati, 90% su sanse, ako se neko cudo ne desi...

Jovan

pre 2 godine

Embid ima dosta losiji procenat suta od Jokica tako da ukupno gledano Jokic ima bolje parametre. Ovo je samo lozenje za navijace i nista vise.

Vaše ime

pre 2 godine

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.
(Radijator, 04. februar 2022 19:25)

Pozdravio Kuzma i tebe i Embida

Nikola

pre 2 godine

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.
(Radijator, 04. februar 2022 19:25)

Pa ja ne znam koji je centar nadigrao Jokića u utakmici u zadnje 2 sezone? Svaku utakmicu sam ispratio. A za Embida mogu da ti navedem nekoliko utakmice samo ove sezone.

Dumper

pre 2 godine

@Jim Beam
Ne uzima se u obzir prva runda plejofa, niti se ikada uzimala. Glasa se odmah po završetku regularnog dela, pre početka plejofa, samo se nagrade sada kasnije objavljuju, što je po meni čista glupost..

vrg

pre 2 godine

kako mogu 3 poena da budu vredija od po tri skoka i asistencije (koje donose od 6 do 9 poena)?
pa, nikako, dok ne pogledas u pasos. ako nemas americki, svemu sto uradis ti se skida 30%.

kakogod, jokic je i u takvim uslovima mvp i ta titula mu ostaje zauvek. oko toga nema vise drame. mnogo je veca razlika izmedju jedne i nijedne, nego sto je izmedju jedne i 10 njih.

trajkoni018

pre 2 godine

I prosle sezone su mediji i zvanicna NBA sve vreme gurali Embida i Karija ispred Jokica. Jedini relevantan portal je baskteball reference, gde Jokic (jos uvek) ubedljivo vodi u MVP trci.

Vanja Petrović

pre 2 godine

Zašto forsirati svaki dan o čoveku koji samo gleda svoj interes i koga reprezentacija ne zanima.
(Kritična masa, 4. februar 2022 19:06)

Naravno da treba da se forsiraju vesti o jednom od najboljih igrača najjače košarkaške lige na svetu koji je rodom iz naših krajeva. On je UZOR najbolji mogući;talentovan, radan, skroman, porodična osoba koja čuva svoju privatnost i nema nijedan nalog na društvenim mrežama.
I naravno da igra za sebe i za svoj tim i svoju platu; bilo bi nelogično da je drugačije.

To što tebe on ne zanima jer njega ne zanima reprezentacija je irelevantno. Nemoj da ulaziš na tekstove u kojima stoji Jokićevo ime i mirna Bačka.

JPR24

pre 2 godine

Malo da ga napale, ali kad ga Nidža sastavi biće kukanja. A za pocetak, neka Embiid počne da igra protiv Jokare, od 2019e nije ni jednom igrao u direktnim duelima, te povrede, a najviše odmaranje.

pant-LA

pre 2 godine

Od kad ponovo radi bioskop, odnosno od kad sam krenuo opet da pratim nba, od pojave jokica, trebalo mi je nekih dobrih 3 sezona da ukapiram i prihvatim njihov nacin razmisljanja i filozofiju.. Ok, biznis.. Oni imaju 30 ekipa i samo jednog sampiona, milion nebitnih utakmica, treba privuci i zadržati paznju i onda se pali mašina, hiljadu statistika, svakakvih nekakvih rekorda, mvpijeva nedelja, meseca, regularne sezone, plej ofa, finala, draftova, tankovanja, šablona, čudamuda, non stop se vrti neka prica, poredjenja, tripl dablovi, super heroji, 30bacanja, 40skokova, svako vece neki matrix..

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Embid igra sjajno. Stvarno su razlike male. Ali ima još da se igra. Nikola malo odmaže i pozicija Denvera. Propustio je i jednu utakmicu…, ali ima sigurno još šansi.

epik

pre 2 godine

@kozuki oden

Ma cini ti se, oni su stalno gurali embida, ali jednostavno (sto je za pohvalu) na kraju su ipak bili realni jer je jokic cini mi se igrao sve utakmice, a embid propustio dosta (zaboravio sam sad tacno brojeve). Upravu si, ne glasaju svi koji stvaraju narativ, medjutim dobar njih i ima pravo glasa tako da je bitno i to uzeti u obzir. Moje misljenje je ako bude za dlaku samo jokic bolji da ce dati nagradu embidu. Naravno navijam za "debelog" naseg :)

Vaše ime

pre 2 godine

Mrtva trka ce se voditi izmedju njih dvojice do kraja regularnog dela
(Marko, 04. februar 2022 17:24)

Marketinski i po medijima da, ali ako budu realni tu nema mnogo dileme.

Basket Decak

pre 2 godine

Sramota nekog poroditi sa jokicem koji trecinu poena postize sa linije slobodnodnih bacanja

Jokic je bolji I tacka vise vredi I vazniji je za njegovu ekipu.

To bi bilo to

pre 2 godine

Čitam napisane komentare i naravno da se razlikuju isključivo po subjektivnim merilima svakog komentatora.Neki komentari sadrže stručno(naravno subjetivno)objašnjenje a neki su čista pakost ali i to se računa u mišljenje.Ono što je meni palo na pamet,da smo svi mi koji cenimo Jokića,po ko zna koji put bezobrazni kad su naši sportisti u pitanju.Taj bezobrazluk se zove,ili prvi ili ništa ne računamo.A da budemo realni i kažemo,alo ljudi,pa zar je malo što se Jokić opet pominje kao mogući MVP,zar je malo što je jedan od dvojice najvećih kandidata.Ja mu iskreno želim da osvoji prsten sa prosekom 12 koševa, 10 skokova i 5 asistencija.

drvobradi

pre 2 godine

@Seek & Destroy
Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.

ivan

pre 2 godine

Gledao sam pre neko vece Filadelfiju,jedna prosecna ekipica pa zato sve ide preko njega,zato puni kolone,Jokari ne moze da prismrdi ni po jednom parametru.

ff

pre 2 godine

Embid ima mnogo vise slobodnih bacanja(izvodi ih jako efikasno jer se vec uvezbao od stalnog ponavljanja),i ubedljivo vise vremena provodi na podu,dakle realno MVP :)

ej bre

pre 2 godine

Gotovo da nema parametra gde je Embid bolji. Vestacka trka gde jedan odskace astronomski u odnosu na drugog. Naravno, tesko ce Jokic ponovo osvojiti titulu najboljeg jer NBA jeste rasisticka organizacija i nece sozvoliti da jos jednom belac a jos i stranac bude najbolji. Da nije tako debata bi vec bila zavrsena.

Cole

pre 2 godine

Jel imaju neki kriterijumi za MVP ili to ide po principu "ajmo sad malo ovaj da bude"?
(Iii, 4. februar 2022 17:19)

Pa konkretni kriterijumi
ne postoje. Sve se gleda,
cak i na kojem ti je mestu
fransiza za koju igra neki
igrac. Recimo, od svih igraca
koji su osvajali MVP priznanje,
bar 85% njih je bilo iz timova
koji su bili prvi ili drugi u
konferenciji u kojoj igraju.

Najlosije plasirani tim je bila
Oklahoma (sesto mesto), kada je
Vestbruk zbog serije TD, bio MVP
i sezoni 2016/17. Poz.

P.S.
Procitaj moj komentar ako mi ga
objave, verovatnocu da ce Jokic
ponovo da bude MVP.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Kazu Jokicevci ali on ima vise skokova i asistencija ha ha ha i opet ha ha ha.A to sto je u odbrani Embid svemirski brod za njega i sto ce mu ekipa biti bolje plasirana to nista.Embid je bolji strijelac i bolje igra odbranu i sta tu nije jasno.

123

pre 2 godine

Ima veci broj postignutih poena i u cemu je jos bolji? Ocekujem da uskoro ne odigra par utakmica pa odigra pa opet ne odigra.. i to je bolji igrac? Od 51. utakmice odigrao je 31.?? Jokic 45?? Embiid nije odigrao 20 utakmica, Jokic 6?? Sta mislite koliko ce odigrati ili nece odigrati do kraja prvenstva?

Seek & Destroy

pre 2 godine

@Seek & Destroy
Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.
(drvobradi, 04. februar 2022 20:11)
I kakve to veze ima sa biznisom? Beo crno,pa više se vi bakcete time nego Amerikanci,više ste vi time optereceni nego oni.Ajde da su u pitanju Lebron i recimo Kari pa da kazemo u pitanju je biznis.Denver i Fila su nepopularne franšize u odnosu na neke druge.Isto ste ste pisali i prošle godine.Nema sanse da dobije zato što je belac,zato što je iz Srbije bla,bla,bla i Jokic postao MVP i onda ste se ucutali.A sada ste krenuli isto sa teorijama zavere.Ljudi mi ne gledamo realno, Embid ima strašnu sezonu,on je vrhunski centar i jedan od najboljih igraca u NBA.Mi mislimo da samo Jokic igra i da samo on jedini nosi ceo tim i niko više.To što vi ovde pricate to verovatno pricaju i u Kamerunu samo za Embida,verujem da je on tamo božanstvo.A to ako Embid dobije to je biznis,samo niko da mi objasni kakav je to biznis.Ono Embid MVP sjatile se milijarde u NBA kasu.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?

Vasa

pre 2 godine

Čitam napisane komentare i naravno da se razlikuju isključivo po subjektivnim merilima svakog komentatora.Neki komentari sadrže stručno(naravno subjetivno)objašnjenje a neki su čista pakost ali i to se računa u mišljenje.Ono što je meni palo na pamet,da smo svi mi koji cenimo Jokića,po ko zna koji put bezobrazni kad su naši sportisti u pitanju.Taj bezobrazluk se zove,ili prvi ili ništa ne računamo.A da budemo realni i kažemo,alo ljudi,pa zar je malo što se Jokić opet pominje kao mogući MVP,zar je malo što je jedan od dvojice najvećih kandidata.Ja mu iskreno želim da osvoji prsten sa prosekom 12 koševa, 10 skokova i 5 asistencija.
(To bi bilo to, 04. februar 2022 19:14)

Vi pametnjakovicu ste jos gori. Pa ko je rekao da je to malo, i da je nula od igraca ako ne bude opet MVP? Ne vidim sta je strasno u tome sto zelimo i navijamo da uzme opet tu nagradu posto je itekako zasluzuje.

Fox

pre 2 godine

@realno
Odakle tebi da je istok smešan? Kakvi to mozgovi ovde pišu konstantno da je istok smešan već godinama... Šampion lige je smešan? Bruklin je smešan? Čikago? Majami? Boston? Atlanta? To su smešni timovi?
Ne znam ko ti je ove godine ludilo na zapadu osim Finiksa i GSW? Ostali nisu ništa manje smešniji od ovih na istoku, pa i ova dva tima čak.

pobor

pre 2 godine

U kosarci je bitna samo pobeda, pojedicne nagrade, tripl dablovi, mvp i drugi pojedinacni uspesi nemaju nikakvu vrednost, ako nema pobeda, titula ili barem finala. Nije to tenis. Ovo se pretvori u jurnjavu za nekim rekordima, vise nije bitno sta vas tim napravi, bitno je napraviti dabl, dabl ili tripl dabl. Koje ludilo.

Somborac

pre 2 godine

Jokić i dalje ima bolje brojke i vise utakmica odigranih.Iskoristili su 2 poraza Denvera da malo promene priču.Po meni Embild je treći tek za sada.Adetokumbo je jedini od početka konstantan uz Jokića i rekordan Per posle Jokića.Denver mora minimum biti 4-ti da Jokić dobije mvp inače će to biti izgovor da mu ne daju nagradu.Treba da se vrati Marej uskoro.Ako sa njim krenu da pobedjuju to će presuditi.

realno

pre 2 godine

I ne moze da se racuna plasman filadelfije na smesnom istoku sa denverom na zapadu koji prsti od kvaliteta. Denver bi bio u top 3 na istoku sigurno.

shpile

pre 2 godine

sto se tice MVP trke Jokic je i dalje prvi, Giannis drugi Embiid, LeBron Durant, to je poredak... jer se gleda sveukupna efikasnost, i doprinos ekipi a ne samo poeni skokovi i asistencije, daleko je jos Nikola ispred svih njih

Vasa

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?
(Seek & Destroy, 04. februar 2022 19:34)

Aj razmisli jos jednom

Mix

pre 2 godine

Jokić je taman stvoren za NBA cirkus do plejofa. Posle toga nema niti može šta datraži.
(Strahotni, 4. februar 2022 20:57)

Tacno tako, samo prosek tripldabl i finale zapada.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Jokic je generalno bolji.
Problem ce na kraju biti broj pobeda Denvera. Ako ovako nastave Filadelfija ce imati bolji skor dosta i to bi moglo da presudi u trci izmedju njih dvojice.

Radijator

pre 2 godine

Jokic po ofanzivnom i defanzivnom boks plus minusu razbija Embida prijatelju. Po čemu je to bolji Embid? Kad je Jokić na terenu Denver je jedna od najboljih defanzivnih ekipa, a kad nije onda su najgori. Statistika ne laze. Embid nešto bolji u blokiranju a Jokić u ukradenim loptama. Kuzma skoro posterizovao Embida a preksinoć mu je i blokadu skucao kad je Embid mogao da reši meč. Preko Embida kuca ko stigne, nebitna je visina. Još samo Kampaco nije kucao preko njega.
(Nikola, 04. februar 2022 18:54)

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.

bigule

pre 2 godine

Sve, sve ali Kris Pol četvrti sa 14 poena prosečno :D
(milan, 04. februar 2022 17:45)

E vidis to je bas zanimljivo, CP je isto vazan za Phx ali ni upola onoliko koliko je Jokara za Denver a opet je 4? A ovaj ima duplo bolju statistiku, naprednu i da ne spominjem nema potrebe. Ako izdrzi Jokara do zadnjih 5 utakmica da dominira vrlo verovatno ce biti b2b MVP.

Vlada

pre 2 godine

Milan je smešan. Kao da se igrač meri samo poenima... A Feniks prvi, a Kris Pol vođa. Više nego zaslužuje mesto među najboljima.

dd

pre 2 godine

embid je bolji samo u poenima,sve ostalo je na strani Jokica.

pa on ukupno ni matematicki nije bolji po toj statistici.ako se gledaju samo poeni,onda ok.ali poeni nisu presudni i ne odlucuju samo oni.tu su skokovi,asistencije....itd

PA KAKO MOZE DA BUDE BOLJI U TOJ MVP TRCI????neverovatno!!!

neka kazu e Jokicu neces ponoviti to.i kraj price,koje su bre ovo gluposti???pa ovo se nikada nije desilo da se samo poeni racunaju?

znaci ovu godinu mora da bude embid,ili sta???ovo je skandal!!!

Kozuki Oden

pre 2 godine

Prosle godine sam bio za to da podele MVP nagradu. Iskreno, Embid mi se vise svidjao prosle sezone nego ove jer lik bulvalno simulira kao u fudbalu (sam je to priznao) i skoro celu sezonu je imao oko 10% losiji ucinak iz igre od Jokica. Sada je 50% vs 57% jer mu sviraju mnogo vise nego od decembra i svi ti silni promasaji postaju slobodna bacanja (8.9 vs 4.5, obojica 81%).

epik
Pa prosla sezona je i dokazala da oni koji forsiraju odredjene narative (kampanja - bilo ko ko se ne zove Jokic da bude MVP) nemaju pravo da glasaju (sem njih par)...

jk

pre 2 godine

Obe liste su samo relevantne po tome sto ce neko od top 3 na tim listama 99.99% osvojiti MVP nagradu. Ko ce to biti, nije nuzno stvar brojeva, vec """osecaja za filing""" sto bi Ceca rekla; najvazniji su narativi, percepcija i osecanja novinara koji glasaju.

Jim Beam

pre 2 godine

Ovo je samo naglabanje i procena, na kraju sezone se tek glasa. Lično mislim da će odlučiti to ko se kako pokaže u prvoj rundi plejofa (iako je titula samo za regularni deo, odluka ide tek kasnije i uzima se u obzir prva runda), ako Fila ispadne (a vrlo moguće da će naleteti na Bruklin ili Milvoki odmah) nema šanse da dobije Embid, niti će Jokić dobiti ako ispadnu u prvoj rundi od bilo koga.

Strucnjak

pre 2 godine

Kaze Nikola,Filadelfija dobila Memfis bez Embida,a Memfis dobio Dnever bez Bejna,Brooksa,Andersona,Jonesa sa sve Jokicem....pa sta tu onda nije jasno🤣🤣🤣 Jolova sekta,nadmasila Lebronove fanove,najgori fanovi svih vremena😂

Osiin A

pre 2 godine

Jokić igra lošiju sezonu nego prošle godine. Denver je mnogo lošiji tim nego prošle godine.

Za drugo MVP priznanje moraš da podigneš i nivo svog tima i sebe. I Majkl Džordan 2x nije dobio nagradu u sezonama kada je dominirao statistikama, a njegov klub ubedljivo najbolji tim lige. Dali su nagrade Barkliju i Karl Malonu, čisto da neko drugi dobije. Šeku i Kobiju su isto ukradene nagrade jer Stiv Neš je pobedio samo jer je belac. Iz istog razloga je i Novicki dobio, a za 2 sezone, kada je Novicki zaista zaslužio MVP, nagrada je izostala.

Za uzastopnu titulu moraš daleko bolji da budeš nego prethodne sezone. Jokić to nije.

sergio

pre 2 godine

Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.
(drvobradi, 04. februar 2022 20:11)

Nema veze jel' iz istocne ili zapadne Evrope. Danas se u USA sve primarno gleda kroz prizmu rasizma. I Jokic je belac. Ne postoji segregacija na ove ili one belce. Crncima, manjinama, i liberalima koji dominiraju medijima i industrijom zabave je nebitno jesil' sa istoka ili zapada.

alen

pre 2 godine

skywalker, 4. februar 2022 17:32

pa ni meni nije jasno ali sta reci. jokicev tim se bori da udje u play off a filadelfija je na 3 mestu. pre vise od 15god isto tako sam se cudio stiv nes je bio mvp 2 puta bukvalno kobi pokraden ali je finiks na tabeli bio bolji od lekersa a kobi sezone bukvalno 35p 8sk 7as a stiv nes smijurija za kobija ok je igrac bio ali 2 klase ispod defazivno da ni ne pricamo ali je finiks bio bolji tim.

Dylan Dog

pre 2 godine

@Seek&Destroy
Kazi da se salis? Ovako. Jokic je Evropljanin belac koji nije privlacan marketinski. Drugo igra za Denver koji je malo trziste. Trece njegov stil igre je takav da ne zakucava i dosta neobicno za jednog centra. Cetvrto zamisli listu gde je on non stop na prvom mesto i onda o cemu da se prave emisije analize itd itd. Namerno se sve kao zakuvava da bude interesantnije. Sve u svemu sve je to biznis.

SMeJUrija

pre 2 godine

Ako je Amerima mvp=biznis,onda Steve Nash nikada ne bi uzeo nagrade ispred Kobija i Lebrona,a i Dirk isto.
(vince carter, 4. februar 2022 23:49)
--------------------------------------

Slabo kapiraš kako biznis funkcioniše. Neš je kanadjanin, tojest, novo tržište/novi kupci. Takodje je belac, uvek, UVEK dobro za biznis, jer se lože onda mali belci da mogu i oni (zato se forsira Kari, a ne recimo, Durent, koji je 10x bolji igrač). Takodje, Feniks je jako veliko tržište koju liga protežira jer imaju populaciju da se približe Čikagu i Filiju što se tiče broja potencijalnih kupaca. Od ovih pomenutih ni LeBron, ni Dirk nisu u tim sezonama odigrali svoje najbolje, a Kobi je morao da plaća kaznu zbog priče da je silovao devojku u tom periodu.

JPR24

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?
(Seek & Destroy, 04. februar 2022 19:34)

Misliš osim toga sto je jedan malo tamniji od drugog ?

Grdoje

pre 2 godine

Ne ložite se.
Ove godine MVP će biti Tematrius Jamel.
I vreme je za nova lica, stasala je generacija zbog koje će Curry, LBJ, Vestbruk, Harden... polako da odšetaju u penziju.

Ostin A

pre 2 godine

Ембид 3 поена више, 3 скока мање, 3.5 асистенције мање и он први...Свашта
(skywalker, 4. februar 2022 17:32) # Link komentara

I klub koji je de facto gubio utakmice samo kad on nije igrao. Da nije dobio koronu Embid, Filadelfija bi bila prvi tim Istoka. Igra bez pola time, pre svega Ben Simonsa.

Lako je Jokiću da igra u klubu koji je pitanje i da li će ući u plejof i koji nema neka velika očekivanja zbog povreda. Uz to je i Jokić svako malo te povređen, te odmara. Još Jokić ima daleko lošiju sezonu od prošle. A i već je osvojio MVP titulu.

Bez brige, da mogu da daju belom igraču MVP, daće. Potpuno nezasluženo su dobili nagrade Stiv Neš i Dirk Novicki. Pa eto i taj Dirk Novicki kad je 2 sezone kasnije zaslužio MVP nagradu, nije je dobio, jer mu je već jednom poklonjena. Većina glasača su belci, većina publike belci, a apsolutna većina Amerike koja ima para, isto belci.

Džordanu je isto oduzeta 2x MVP nagrada iako je dominirao statistikama i bio ubedljivo najbolji igrač u ubedljivo najboljem timu lige. Jednom je data Barkliju, jednom Maloneu. Čisto da eto dobije neko drugi.

zmajognjeni

pre 2 godine

Pozicija na tabeli ce odluciti ako ostane ovakva situacija do kraja. Samo jednom je MVP bio igrac koji je bio deo tima koji je zauzimao nizu poziciju od cetvrtre, i to Vestbruk u prvoj triple double sezoni. A mvp iz cetvrtoplasiranog tima je bio Jokic, i nisam siguran da je jos neko drugi ikada bio. Ideja je da ces lakse imati dobru statistiku u krs timu nego u dobrom tiMu. A na kraju, ipak se igra za pobede.

Aleks

pre 2 godine

E vidis to je bas zanimljivo, CP je isto vazan za Phx ali ni upola onoliko koliko je Jokara za Denver a opet je 4? A ovaj ima duplo bolju statistiku, naprednu i da ne spominjem nema potrebe. Ako izdrzi Jokara do zadnjih 5 utakmica da dominira vrlo verovatno ce biti b2b MVP.
(bigule, 4. februar 2022 20:04)

CP3 je važan za Finiks "samo" toliko da su najbolja ekipa lige. Ali se to ne vidi u statistici.

Gledao sam pre neko vece Filadelfiju,jedna prosecna ekipica pa zato sve ide preko njega,zato puni kolone,Jokari ne moze da prismrdi ni po jednom parametru.
(ivan, 4. februar 2022 17:56)

Znači da Denver ipak nije prosečna ekipa? Vi stalno pišete kako Jokić igra s balvanima koje vuče. Šta je problem kad neki drugi igrač to radi?

Petar

pre 2 godine

Zašto bi za NBA ligu bilo bolje da Embid osvoji titulu najkorisnijeg igrača? Prosto što bi košarku u Kamerunu (koji ima oko 29 miliona stanovnika) kao i u mnogoljudnim zemljama u susedstvu (Nigerija npr.) učinili sportom br. 1.

Petar

pre 2 godine

Zašto bi za NBA ligu bilo bolje da Embid osvoji titulu najkorisnijeg igrača? Prosto što bi košarku u Kamerunu (koji ima oko 29 miliona stanovnika) kao i u mnogoljudnim zemljama u susedstvu (Nigerija npr.) učinili sportom br. 1.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Kazu Jokicevci ali on ima vise skokova i asistencija ha ha ha i opet ha ha ha.A to sto je u odbrani Embid svemirski brod za njega i sto ce mu ekipa biti bolje plasirana to nista.Embid je bolji strijelac i bolje igra odbranu i sta tu nije jasno.

Strucnjak

pre 2 godine

Kaze Nikola,Filadelfija dobila Memfis bez Embida,a Memfis dobio Dnever bez Bejna,Brooksa,Andersona,Jonesa sa sve Jokicem....pa sta tu onda nije jasno🤣🤣🤣 Jolova sekta,nadmasila Lebronove fanove,najgori fanovi svih vremena😂

Osiin A

pre 2 godine

Jokić igra lošiju sezonu nego prošle godine. Denver je mnogo lošiji tim nego prošle godine.

Za drugo MVP priznanje moraš da podigneš i nivo svog tima i sebe. I Majkl Džordan 2x nije dobio nagradu u sezonama kada je dominirao statistikama, a njegov klub ubedljivo najbolji tim lige. Dali su nagrade Barkliju i Karl Malonu, čisto da neko drugi dobije. Šeku i Kobiju su isto ukradene nagrade jer Stiv Neš je pobedio samo jer je belac. Iz istog razloga je i Novicki dobio, a za 2 sezone, kada je Novicki zaista zaslužio MVP, nagrada je izostala.

Za uzastopnu titulu moraš daleko bolji da budeš nego prethodne sezone. Jokić to nije.

Radijator

pre 2 godine

Jokic po ofanzivnom i defanzivnom boks plus minusu razbija Embida prijatelju. Po čemu je to bolji Embid? Kad je Jokić na terenu Denver je jedna od najboljih defanzivnih ekipa, a kad nije onda su najgori. Statistika ne laze. Embid nešto bolji u blokiranju a Jokić u ukradenim loptama. Kuzma skoro posterizovao Embida a preksinoć mu je i blokadu skucao kad je Embid mogao da reši meč. Preko Embida kuca ko stigne, nebitna je visina. Još samo Kampaco nije kucao preko njega.
(Nikola, 04. februar 2022 18:54)

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.

drvobradi

pre 2 godine

@Seek & Destroy
Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.

Grdoje

pre 2 godine

Ne ložite se.
Ove godine MVP će biti Tematrius Jamel.
I vreme je za nova lica, stasala je generacija zbog koje će Curry, LBJ, Vestbruk, Harden... polako da odšetaju u penziju.

Jim Beam

pre 2 godine

Ovo je samo naglabanje i procena, na kraju sezone se tek glasa. Lično mislim da će odlučiti to ko se kako pokaže u prvoj rundi plejofa (iako je titula samo za regularni deo, odluka ide tek kasnije i uzima se u obzir prva runda), ako Fila ispadne (a vrlo moguće da će naleteti na Bruklin ili Milvoki odmah) nema šanse da dobije Embid, niti će Jokić dobiti ako ispadnu u prvoj rundi od bilo koga.

Ostin A

pre 2 godine

Ембид 3 поена више, 3 скока мање, 3.5 асистенције мање и он први...Свашта
(skywalker, 4. februar 2022 17:32) # Link komentara

I klub koji je de facto gubio utakmice samo kad on nije igrao. Da nije dobio koronu Embid, Filadelfija bi bila prvi tim Istoka. Igra bez pola time, pre svega Ben Simonsa.

Lako je Jokiću da igra u klubu koji je pitanje i da li će ući u plejof i koji nema neka velika očekivanja zbog povreda. Uz to je i Jokić svako malo te povređen, te odmara. Još Jokić ima daleko lošiju sezonu od prošle. A i već je osvojio MVP titulu.

Bez brige, da mogu da daju belom igraču MVP, daće. Potpuno nezasluženo su dobili nagrade Stiv Neš i Dirk Novicki. Pa eto i taj Dirk Novicki kad je 2 sezone kasnije zaslužio MVP nagradu, nije je dobio, jer mu je već jednom poklonjena. Većina glasača su belci, većina publike belci, a apsolutna većina Amerike koja ima para, isto belci.

Džordanu je isto oduzeta 2x MVP nagrada iako je dominirao statistikama i bio ubedljivo najbolji igrač u ubedljivo najboljem timu lige. Jednom je data Barkliju, jednom Maloneu. Čisto da eto dobije neko drugi.

ivan

pre 2 godine

Gledao sam pre neko vece Filadelfiju,jedna prosecna ekipica pa zato sve ide preko njega,zato puni kolone,Jokari ne moze da prismrdi ni po jednom parametru.

alen

pre 2 godine

skywalker, 4. februar 2022 17:32

pa ni meni nije jasno ali sta reci. jokicev tim se bori da udje u play off a filadelfija je na 3 mestu. pre vise od 15god isto tako sam se cudio stiv nes je bio mvp 2 puta bukvalno kobi pokraden ali je finiks na tabeli bio bolji od lekersa a kobi sezone bukvalno 35p 8sk 7as a stiv nes smijurija za kobija ok je igrac bio ali 2 klase ispod defazivno da ni ne pricamo ali je finiks bio bolji tim.

ff

pre 2 godine

Embid ima mnogo vise slobodnih bacanja(izvodi ih jako efikasno jer se vec uvezbao od stalnog ponavljanja),i ubedljivo vise vremena provodi na podu,dakle realno MVP :)

realno

pre 2 godine

I ne moze da se racuna plasman filadelfije na smesnom istoku sa denverom na zapadu koji prsti od kvaliteta. Denver bi bio u top 3 na istoku sigurno.

dd

pre 2 godine

embid je bolji samo u poenima,sve ostalo je na strani Jokica.

pa on ukupno ni matematicki nije bolji po toj statistici.ako se gledaju samo poeni,onda ok.ali poeni nisu presudni i ne odlucuju samo oni.tu su skokovi,asistencije....itd

PA KAKO MOZE DA BUDE BOLJI U TOJ MVP TRCI????neverovatno!!!

neka kazu e Jokicu neces ponoviti to.i kraj price,koje su bre ovo gluposti???pa ovo se nikada nije desilo da se samo poeni racunaju?

znaci ovu godinu mora da bude embid,ili sta???ovo je skandal!!!

Seek & Destroy

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?

Nikola

pre 2 godine

Meni je dovoljno sto sam video da je Filadelfija pobedila pre neko vece Memfis bez Embida. Zamislite da Denver pobedi tim koji je medju 3 najbolja ove sezone bez Jokica. Nikad.

ej bre

pre 2 godine

Gotovo da nema parametra gde je Embid bolji. Vestacka trka gde jedan odskace astronomski u odnosu na drugog. Naravno, tesko ce Jokic ponovo osvojiti titulu najboljeg jer NBA jeste rasisticka organizacija i nece sozvoliti da jos jednom belac a jos i stranac bude najbolji. Da nije tako debata bi vec bila zavrsena.

pobor

pre 2 godine

U kosarci je bitna samo pobeda, pojedicne nagrade, tripl dablovi, mvp i drugi pojedinacni uspesi nemaju nikakvu vrednost, ako nema pobeda, titula ili barem finala. Nije to tenis. Ovo se pretvori u jurnjavu za nekim rekordima, vise nije bitno sta vas tim napravi, bitno je napraviti dabl, dabl ili tripl dabl. Koje ludilo.

Locutus

pre 2 godine

U pitanju je mišljenje jednog novinara, a evo malo statistike (Basketball Reference)

Igrac MVP PER

Jokic 41.0% 33.1
Janis 20.6% 31.1
Embiid 11.5% 31.3

Vasa

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?
(Seek & Destroy, 04. februar 2022 19:34)

Aj razmisli jos jednom

Cole

pre 2 godine

Cista glupost!!! Smenjivace se
oni do kraja sezone jos XY puta,
a to je samo marketing i nista
vise. Ono sto je najveznije, to
je da je Jokic na Basketball-reference
ubedljivo prvi sa 41% da ce opet biti
MVP, na drugom mestu je Embid sa 20,6%
i na trecem mesu Adetokumbo sa 11,5%.

Usput, koliko god paradoksalno bilo,
oni verovatnocu stavljaju u odnosu
na kvote koje kladionice izbacuju,
a one su sve samo ne dobrotvorne
ustanove. Tako da...

Ja Morant

pre 2 godine

Treba biti ponosan na ovu listu pa neka je Jokic i drugi trenutno. Svima nam je krivo jer svi osjecamo da je Jokic bolji igrač od Embida. Čak iako Embid osvoji nagradu, Jokic će to bez problema podnijeti ali ono sto bih volio da vidim ako Jokic opet osvoji kako će dotični sada da reaguje. Prošle godine je kmečao do bola.

bigule

pre 2 godine

Sve, sve ali Kris Pol četvrti sa 14 poena prosečno :D
(milan, 04. februar 2022 17:45)

E vidis to je bas zanimljivo, CP je isto vazan za Phx ali ni upola onoliko koliko je Jokara za Denver a opet je 4? A ovaj ima duplo bolju statistiku, naprednu i da ne spominjem nema potrebe. Ako izdrzi Jokara do zadnjih 5 utakmica da dominira vrlo verovatno ce biti b2b MVP.

Vasa

pre 2 godine

Čitam napisane komentare i naravno da se razlikuju isključivo po subjektivnim merilima svakog komentatora.Neki komentari sadrže stručno(naravno subjetivno)objašnjenje a neki su čista pakost ali i to se računa u mišljenje.Ono što je meni palo na pamet,da smo svi mi koji cenimo Jokića,po ko zna koji put bezobrazni kad su naši sportisti u pitanju.Taj bezobrazluk se zove,ili prvi ili ništa ne računamo.A da budemo realni i kažemo,alo ljudi,pa zar je malo što se Jokić opet pominje kao mogući MVP,zar je malo što je jedan od dvojice najvećih kandidata.Ja mu iskreno želim da osvoji prsten sa prosekom 12 koševa, 10 skokova i 5 asistencija.
(To bi bilo to, 04. februar 2022 19:14)

Vi pametnjakovicu ste jos gori. Pa ko je rekao da je to malo, i da je nula od igraca ako ne bude opet MVP? Ne vidim sta je strasno u tome sto zelimo i navijamo da uzme opet tu nagradu posto je itekako zasluzuje.

aca

pre 2 godine

prosle sezone mnogo bolje igrali sa Simonsom bez Embida nego ove sa Embidom bez Simonsa. Da Jokic ne igra Denver bi bio ubedljvo poslednji.

JPR24

pre 2 godine

Malo da ga napale, ali kad ga Nidža sastavi biće kukanja. A za pocetak, neka Embiid počne da igra protiv Jokare, od 2019e nije ni jednom igrao u direktnim duelima, te povrede, a najviše odmaranje.

Basket Decak

pre 2 godine

Sramota nekog poroditi sa jokicem koji trecinu poena postize sa linije slobodnodnih bacanja

Jokic je bolji I tacka vise vredi I vazniji je za njegovu ekipu.

Cinjenice, not biased

pre 2 godine

Ako neko treba da bude MVP ispred Jokica, to nije Embid. Gledao sam nekoliko utakmica File ove sezone, mnogo bolji roster imaju od Denvera.
Embid jeste top 5 igrac NBA, ali nije znacajniji za tim od Jokica.
Koliko bi Denver dobio utakmica da im klupa nema -8 po utakmici, da umesto toga imaju barem blizu 0? Verovatno bi se klali sa Finiksom, jer starteri imaju top 3 plus/minusu celoj ligi.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ako su centri u pitanju broj skokova je vazniji parametar ako su bliski po broju poena. Pisem kao ljubitelj kosarke a ne kao NBA poznavalac ili statisticar.
Takodje ovaj broj asistencija je za postovanje na poziciji centra.
A da li je 25 ili 28 poena prosek nebitno je.
Neko ko solira da vise koseva a Jokic je i timski igrac i uvek bi zrtvovao dvojih 10 poena za pobedu.

Vaše ime

pre 2 godine

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.
(Radijator, 04. februar 2022 19:25)

Pozdravio Kuzma i tebe i Embida

vrg

pre 2 godine

kako mogu 3 poena da budu vredija od po tri skoka i asistencije (koje donose od 6 do 9 poena)?
pa, nikako, dok ne pogledas u pasos. ako nemas americki, svemu sto uradis ti se skida 30%.

kakogod, jokic je i u takvim uslovima mvp i ta titula mu ostaje zauvek. oko toga nema vise drame. mnogo je veca razlika izmedju jedne i nijedne, nego sto je izmedju jedne i 10 njih.

Seek & Destroy

pre 2 godine

@Seek & Destroy
Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.
(drvobradi, 04. februar 2022 20:11)
I kakve to veze ima sa biznisom? Beo crno,pa više se vi bakcete time nego Amerikanci,više ste vi time optereceni nego oni.Ajde da su u pitanju Lebron i recimo Kari pa da kazemo u pitanju je biznis.Denver i Fila su nepopularne franšize u odnosu na neke druge.Isto ste ste pisali i prošle godine.Nema sanse da dobije zato što je belac,zato što je iz Srbije bla,bla,bla i Jokic postao MVP i onda ste se ucutali.A sada ste krenuli isto sa teorijama zavere.Ljudi mi ne gledamo realno, Embid ima strašnu sezonu,on je vrhunski centar i jedan od najboljih igraca u NBA.Mi mislimo da samo Jokic igra i da samo on jedini nosi ceo tim i niko više.To što vi ovde pricate to verovatno pricaju i u Kamerunu samo za Embida,verujem da je on tamo božanstvo.A to ako Embid dobije to je biznis,samo niko da mi objasni kakav je to biznis.Ono Embid MVP sjatile se milijarde u NBA kasu.

epik

pre 2 godine

pojednostavljeno- Mvp moderni je nagrada narativa medija, realno jokic ima najbolju statistiku, ali ovaj put to nece biti dovoljno jer nisu u top3 tima na zapadu, a tesko ce mediji podrzati njega bez toga, plus kao narativ je da je embid trebao dobiti Mvp nagradu prosle godine da se nije povredio, tako da ce mu je sada dati, 90% su sanse, ako se neko cudo ne desi...

Nemanja

pre 2 godine

Sanse po basketball reference sajtu koji uglavnom pogodi MVP-a. Racunaju naprednu statistiku ljudi.

Jokic 41%
Janis 20.6%
Embid 11.5%

Svi ostali daleko manje.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Embid igra sjajno. Stvarno su razlike male. Ali ima još da se igra. Nikola malo odmaže i pozicija Denvera. Propustio je i jednu utakmicu…, ali ima sigurno još šansi.

Vlada

pre 2 godine

Milan je smešan. Kao da se igrač meri samo poenima... A Feniks prvi, a Kris Pol vođa. Više nego zaslužuje mesto među najboljima.

Ddd

pre 2 godine

Totalno nebitna nagrada za Jokica vise. On ju je vec osvojio, stekao preduslov za Super Max (svakako bi ga stekao i sa All NBA selekcijama). Opet ovo nema veze sa realnim stanjem, niti to stanje postoji kao neki presek necijih glasova na nedeljnom ili mesecnom nivou. Ovo je sponzorski serijal sa sajta NBA lige. Glasa na kraju 100 novinara, od kojih 70-80% cak i nije sa mainstream medija. Nikola ima dobru priliku da odbrani, ali ni Embiid nije daleko, rame uz rame.

Nikola

pre 2 godine

Kazu Jokicevci ali on ima vise skokova i asistencija ha ha ha i opet ha ha ha.A to sto je u odbrani Embid svemirski brod za njega i sto ce mu ekipa biti bolje plasirana to nista.Embid je bolji strijelac i bolje igra odbranu i sta tu nije jasno.
(Mr_Melbourne, 04. februar 2022 18:01)

Jokic po ofanzivnom i defanzivnom boks plus minusu razbija Embida prijatelju. Po čemu je to bolji Embid? Kad je Jokić na terenu Denver je jedna od najboljih defanzivnih ekipa, a kad nije onda su najgori. Statistika ne laze. Embid nešto bolji u blokiranju a Jokić u ukradenim loptama. Kuzma skoro posterizovao Embida a preksinoć mu je i blokadu skucao kad je Embid mogao da reši meč. Preko Embida kuca ko stigne, nebitna je visina. Još samo Kampaco nije kucao preko njega.

Nikola

pre 2 godine

Treba malo i gledati utakmice, a ne samo statistiku. Koliko puta ljudi obilaze reket i koliko se menja napad zbog Embida? To nigde ne piše. Jokica se niko ne plaši.. cak se i plejevi zalecu preko njega na koš.
(Radijator, 04. februar 2022 19:25)

Pa ja ne znam koji je centar nadigrao Jokića u utakmici u zadnje 2 sezone? Svaku utakmicu sam ispratio. A za Embida mogu da ti navedem nekoliko utakmice samo ove sezone.

sergio

pre 2 godine

Evo da probam ja. Embid je crn (to što je iz Kameruna je nebitno, ima američki pasoš), Jokić beo u sportu u kome su crni igrači dominantni i koji je važan deo u njihovoj kulturi.
Pored toga što je beo, on je iz istočne Evrope, samim tim za tu ligu, on nije američki beo. Ne može lik na ić da 2x bude MVP. Teško ga prodati.
(drvobradi, 04. februar 2022 20:11)

Nema veze jel' iz istocne ili zapadne Evrope. Danas se u USA sve primarno gleda kroz prizmu rasizma. I Jokic je belac. Ne postoji segregacija na ove ili one belce. Crncima, manjinama, i liberalima koji dominiraju medijima i industrijom zabave je nebitno jesil' sa istoka ili zapada.

Dylan Dog

pre 2 godine

@Seek&Destroy
Kazi da se salis? Ovako. Jokic je Evropljanin belac koji nije privlacan marketinski. Drugo igra za Denver koji je malo trziste. Trece njegov stil igre je takav da ne zakucava i dosta neobicno za jednog centra. Cetvrto zamisli listu gde je on non stop na prvom mesto i onda o cemu da se prave emisije analize itd itd. Namerno se sve kao zakuvava da bude interesantnije. Sve u svemu sve je to biznis.

Vanja Petrović

pre 2 godine

Zašto forsirati svaki dan o čoveku koji samo gleda svoj interes i koga reprezentacija ne zanima.
(Kritična masa, 4. februar 2022 19:06)

Naravno da treba da se forsiraju vesti o jednom od najboljih igrača najjače košarkaške lige na svetu koji je rodom iz naših krajeva. On je UZOR najbolji mogući;talentovan, radan, skroman, porodična osoba koja čuva svoju privatnost i nema nijedan nalog na društvenim mrežama.
I naravno da igra za sebe i za svoj tim i svoju platu; bilo bi nelogično da je drugačije.

To što tebe on ne zanima jer njega ne zanima reprezentacija je irelevantno. Nemoj da ulaziš na tekstove u kojima stoji Jokićevo ime i mirna Bačka.

Jovan

pre 2 godine

Embid ima dosta losiji procenat suta od Jokica tako da ukupno gledano Jokic ima bolje parametre. Ovo je samo lozenje za navijace i nista vise.

123

pre 2 godine

Ima veci broj postignutih poena i u cemu je jos bolji? Ocekujem da uskoro ne odigra par utakmica pa odigra pa opet ne odigra.. i to je bolji igrac? Od 51. utakmice odigrao je 31.?? Jokic 45?? Embiid nije odigrao 20 utakmica, Jokic 6?? Sta mislite koliko ce odigrati ili nece odigrati do kraja prvenstva?

pant-LA

pre 2 godine

Od kad ponovo radi bioskop, odnosno od kad sam krenuo opet da pratim nba, od pojave jokica, trebalo mi je nekih dobrih 3 sezona da ukapiram i prihvatim njihov nacin razmisljanja i filozofiju.. Ok, biznis.. Oni imaju 30 ekipa i samo jednog sampiona, milion nebitnih utakmica, treba privuci i zadržati paznju i onda se pali mašina, hiljadu statistika, svakakvih nekakvih rekorda, mvpijeva nedelja, meseca, regularne sezone, plej ofa, finala, draftova, tankovanja, šablona, čudamuda, non stop se vrti neka prica, poredjenja, tripl dablovi, super heroji, 30bacanja, 40skokova, svako vece neki matrix..

Cole

pre 2 godine

Jel imaju neki kriterijumi za MVP ili to ide po principu "ajmo sad malo ovaj da bude"?
(Iii, 4. februar 2022 17:19)

Pa konkretni kriterijumi
ne postoje. Sve se gleda,
cak i na kojem ti je mestu
fransiza za koju igra neki
igrac. Recimo, od svih igraca
koji su osvajali MVP priznanje,
bar 85% njih je bilo iz timova
koji su bili prvi ili drugi u
konferenciji u kojoj igraju.

Najlosije plasirani tim je bila
Oklahoma (sesto mesto), kada je
Vestbruk zbog serije TD, bio MVP
i sezoni 2016/17. Poz.

P.S.
Procitaj moj komentar ako mi ga
objave, verovatnocu da ce Jokic
ponovo da bude MVP.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Prosle godine sam bio za to da podele MVP nagradu. Iskreno, Embid mi se vise svidjao prosle sezone nego ove jer lik bulvalno simulira kao u fudbalu (sam je to priznao) i skoro celu sezonu je imao oko 10% losiji ucinak iz igre od Jokica. Sada je 50% vs 57% jer mu sviraju mnogo vise nego od decembra i svi ti silni promasaji postaju slobodna bacanja (8.9 vs 4.5, obojica 81%).

epik
Pa prosla sezona je i dokazala da oni koji forsiraju odredjene narative (kampanja - bilo ko ko se ne zove Jokic da bude MVP) nemaju pravo da glasaju (sem njih par)...

Dumper

pre 2 godine

@Jim Beam
Ne uzima se u obzir prva runda plejofa, niti se ikada uzimala. Glasa se odmah po završetku regularnog dela, pre početka plejofa, samo se nagrade sada kasnije objavljuju, što je po meni čista glupost..

JPR24

pre 2 godine

Jel vi stvarno verujete u ovo? Sve je to biznis. Embiid nije ni drugi.
(Dylan Dog, 04. februar 2022 18:19)
Aj objasni mi kakve veze ima neki igrac iz Kameruna sa biznisom?
Kao i neki igrac iz Srbije koji je prošle godine bio MVP?
Aj majke ti prosvetli me kakve veze imaju igrac iz Srbije i Kameruna za americkim biznisom.Kakve veze ima Denver i Filadelfija sa NBA biznisom?
(Seek & Destroy, 04. februar 2022 19:34)

Misliš osim toga sto je jedan malo tamniji od drugog ?

shpile

pre 2 godine

sto se tice MVP trke Jokic je i dalje prvi, Giannis drugi Embiid, LeBron Durant, to je poredak... jer se gleda sveukupna efikasnost, i doprinos ekipi a ne samo poeni skokovi i asistencije, daleko je jos Nikola ispred svih njih

Petar

pre 2 godine

Zašto bi za NBA ligu bilo bolje da Embid osvoji titulu najkorisnijeg igrača? Prosto što bi košarku u Kamerunu (koji ima oko 29 miliona stanovnika) kao i u mnogoljudnim zemljama u susedstvu (Nigerija npr.) učinili sportom br. 1.

Seek & Destroy

pre 2 godine

I jedan i drugi igraju vrhunski i dobro je što se igra malo vratila centrima.
Jedno vreme centri su bili skrajnuti sada imamo Jokica,Embida,Taunsa,Dejvisa,Adebaja,
Vucevica,Ajtona itd.
Svi igraju na vrhunskom nivou.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Jokic je generalno bolji.
Problem ce na kraju biti broj pobeda Denvera. Ako ovako nastave Filadelfija ce imati bolji skor dosta i to bi moglo da presudi u trci izmedju njih dvojice.

trajkoni018

pre 2 godine

I prosle sezone su mediji i zvanicna NBA sve vreme gurali Embida i Karija ispred Jokica. Jedini relevantan portal je baskteball reference, gde Jokic (jos uvek) ubedljivo vodi u MVP trci.

Somborac

pre 2 godine

Jokić i dalje ima bolje brojke i vise utakmica odigranih.Iskoristili su 2 poraza Denvera da malo promene priču.Po meni Embild je treći tek za sada.Adetokumbo je jedini od početka konstantan uz Jokića i rekordan Per posle Jokića.Denver mora minimum biti 4-ti da Jokić dobije mvp inače će to biti izgovor da mu ne daju nagradu.Treba da se vrati Marej uskoro.Ako sa njim krenu da pobedjuju to će presuditi.

SMeJUrija

pre 2 godine

Ako je Amerima mvp=biznis,onda Steve Nash nikada ne bi uzeo nagrade ispred Kobija i Lebrona,a i Dirk isto.
(vince carter, 4. februar 2022 23:49)
--------------------------------------

Slabo kapiraš kako biznis funkcioniše. Neš je kanadjanin, tojest, novo tržište/novi kupci. Takodje je belac, uvek, UVEK dobro za biznis, jer se lože onda mali belci da mogu i oni (zato se forsira Kari, a ne recimo, Durent, koji je 10x bolji igrač). Takodje, Feniks je jako veliko tržište koju liga protežira jer imaju populaciju da se približe Čikagu i Filiju što se tiče broja potencijalnih kupaca. Od ovih pomenutih ni LeBron, ni Dirk nisu u tim sezonama odigrali svoje najbolje, a Kobi je morao da plaća kaznu zbog priče da je silovao devojku u tom periodu.

To bi bilo to

pre 2 godine

Čitam napisane komentare i naravno da se razlikuju isključivo po subjektivnim merilima svakog komentatora.Neki komentari sadrže stručno(naravno subjetivno)objašnjenje a neki su čista pakost ali i to se računa u mišljenje.Ono što je meni palo na pamet,da smo svi mi koji cenimo Jokića,po ko zna koji put bezobrazni kad su naši sportisti u pitanju.Taj bezobrazluk se zove,ili prvi ili ništa ne računamo.A da budemo realni i kažemo,alo ljudi,pa zar je malo što se Jokić opet pominje kao mogući MVP,zar je malo što je jedan od dvojice najvećih kandidata.Ja mu iskreno želim da osvoji prsten sa prosekom 12 koševa, 10 skokova i 5 asistencija.

Fox

pre 2 godine

@realno
Odakle tebi da je istok smešan? Kakvi to mozgovi ovde pišu konstantno da je istok smešan već godinama... Šampion lige je smešan? Bruklin je smešan? Čikago? Majami? Boston? Atlanta? To su smešni timovi?
Ne znam ko ti je ove godine ludilo na zapadu osim Finiksa i GSW? Ostali nisu ništa manje smešniji od ovih na istoku, pa i ova dva tima čak.

Vaše ime

pre 2 godine

Mrtva trka ce se voditi izmedju njih dvojice do kraja regularnog dela
(Marko, 04. februar 2022 17:24)

Marketinski i po medijima da, ali ako budu realni tu nema mnogo dileme.

Mix

pre 2 godine

Jokić je taman stvoren za NBA cirkus do plejofa. Posle toga nema niti može šta datraži.
(Strahotni, 4. februar 2022 20:57)

Tacno tako, samo prosek tripldabl i finale zapada.

epik

pre 2 godine

@kozuki oden

Ma cini ti se, oni su stalno gurali embida, ali jednostavno (sto je za pohvalu) na kraju su ipak bili realni jer je jokic cini mi se igrao sve utakmice, a embid propustio dosta (zaboravio sam sad tacno brojeve). Upravu si, ne glasaju svi koji stvaraju narativ, medjutim dobar njih i ima pravo glasa tako da je bitno i to uzeti u obzir. Moje misljenje je ako bude za dlaku samo jokic bolji da ce dati nagradu embidu. Naravno navijam za "debelog" naseg :)

zmajognjeni

pre 2 godine

Pozicija na tabeli ce odluciti ako ostane ovakva situacija do kraja. Samo jednom je MVP bio igrac koji je bio deo tima koji je zauzimao nizu poziciju od cetvrtre, i to Vestbruk u prvoj triple double sezoni. A mvp iz cetvrtoplasiranog tima je bio Jokic, i nisam siguran da je jos neko drugi ikada bio. Ideja je da ces lakse imati dobru statistiku u krs timu nego u dobrom tiMu. A na kraju, ipak se igra za pobede.

Aleks

pre 2 godine

E vidis to je bas zanimljivo, CP je isto vazan za Phx ali ni upola onoliko koliko je Jokara za Denver a opet je 4? A ovaj ima duplo bolju statistiku, naprednu i da ne spominjem nema potrebe. Ako izdrzi Jokara do zadnjih 5 utakmica da dominira vrlo verovatno ce biti b2b MVP.
(bigule, 4. februar 2022 20:04)

CP3 je važan za Finiks "samo" toliko da su najbolja ekipa lige. Ali se to ne vidi u statistici.

Gledao sam pre neko vece Filadelfiju,jedna prosecna ekipica pa zato sve ide preko njega,zato puni kolone,Jokari ne moze da prismrdi ni po jednom parametru.
(ivan, 4. februar 2022 17:56)

Znači da Denver ipak nije prosečna ekipa? Vi stalno pišete kako Jokić igra s balvanima koje vuče. Šta je problem kad neki drugi igrač to radi?

jk

pre 2 godine

Obe liste su samo relevantne po tome sto ce neko od top 3 na tim listama 99.99% osvojiti MVP nagradu. Ko ce to biti, nije nuzno stvar brojeva, vec """osecaja za filing""" sto bi Ceca rekla; najvazniji su narativi, percepcija i osecanja novinara koji glasaju.

Petar

pre 2 godine

Zašto bi za NBA ligu bilo bolje da Embid osvoji titulu najkorisnijeg igrača? Prosto što bi košarku u Kamerunu (koji ima oko 29 miliona stanovnika) kao i u mnogoljudnim zemljama u susedstvu (Nigerija npr.) učinili sportom br. 1.