Utorak, 09.03.2021.

08:25

Švajcarci se teše – koje rekorde sada juri Federer?

Novak Đoković je 8. marta oborio još jedan rekord koji je dugo bio u rukama Rodžera Federera.

Izvor: Z.K.

Švajcarci se teše – koje rekorde sada juri Federer? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 3 godine

@(Brane, 11. mart 2021 00:54)

Sto generalizujes ljude? Koji to MI? Koji to VI? Ceo svet zna da su GS turniri najveci turniri u tenisu i logicno je da se oni najvise vrednuju i da privlace najvise paznje. Ja sam odgovorio coveku koji je Nalbandijana svrstao u nekakve levate, samo zato sto nema GS titulu. Statistika ume da laze i nije sve u rezultatima, medjutim takvi koji sport prate samo preko TVa i kladionicarskih listica kroz rezultate, i koji reket u ruke nikad nisu uzeli a kamoli trenirali tenis, to nikad nece moci da razumeju.

Brane

pre 3 godine

Nije sve u prostim brojevima i statistici, strucnjace 2011.
(Jovan, 10. mart 2021 22:21) # Link komentara

A u cemu je? Do sada je bilo koliko pamtim. Kako ste samo arlaukali sPominjujuci Federererove slemove. Sada kada se i tome blizi kraj ni to se vise ne racuna? Pa sta se racuna onda strucnjace? Gracioznost , elegencija. Koga vise voli zapad? Pa nije tenis izbor za miss universe ili umjetnicko klizanje...strucnjace.

Jovan

pre 3 godine

@ostace mu jedan rekord za zivota, to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.. to su one 4 godine najtuznijeg doba tenisa, kad je premocni ljubicic bio 3. na svetu, a konkurenciju jos upotpunjavala imena poput davidenka, huana karlosa ferera, nalbandiana, hjuita i rodika
(rumenko, 9. mart 2021 11:12)

Evo ga, klasican ali klasican "2011 navijac" koji deli tenis na weak eru pre nego sto je Djokovic usao u peak karijere, i golden eru posle te famozne 2011. Nalbandijan je igracina boticu neobavesteni. Ima titulu sa Masters kupa iz 2005 gde je dobio Federera iz najboljih dana, a i Nadala je pobedio tamo. 2007 je osvojio Madrid pobedivsi Djokovica, Nadala i Federera u 3 meca zaredom, kada je Federer igrao najbolji tenis u zivotu. Ima 8-11 H2H sa Federerom, ONIM Federerom. Da je imao bolje zdravlje i manje povreda, bio bi igrac sa mozda i dvocifrenim brojem GS titula. Davidenko iz najboljih dana je bio masina takodje, koja bi razbila sve ove danas next gen igrace. Nije sve u prostim brojevima i statistici, strucnjace 2011.

Milos

pre 3 godine

Nolo juri 2 GS jos i OI singl ili dubl.. Vidim ko se tesi ovde.. Jedan je GOAT.. RF.. Inace najplaceniji sportista sveta.. Pozdrav.

Trash

pre 3 godine

Ima jedan rekord koji niko nikada Federeru nece oduzeti. Medjutim taj rekord se ne spominje cesto, nekako ne ide uz tzv. najboljeg igraca svih vremena. Covek je ladno najduze u istoriji tenisa drzao 3. mesto. Nadal ima 209 nedelja na prvom mestu a Novak 311. Zajedno 520 nedelja - punih 10 godina kako se medjusobno smenjuju a Fedrer je vecito bio 3. u tom periodu. Nekako ne zvuci lepo da je najbolji igrac svih vremena ujedno i igrac koji je najduze bio 3.ci u istorji. Jer uvek moze da se postavi pitanje a sta su ova dvojica koji su bili bolji od njega?

Bex

pre 3 godine

Ima tu jos rekorda koje verovatno niko u skorije vreme nece oboriti. Recimo 9 puta je osvajao cuveni turnir u Bazelu i jos cuveniji Halle Open koji je osvajao 10 puta. Ti turniri su toliko jaki da je eto jednom prilikom naleteo na prejakog Bornu Corica koji ga je zaustavio da otpocne 311. nedelju kao No.1. A i torta bila spremna da to ovekoveci... Kada se samo setim koliko su Novaka prozivali sto je igrao Becki turnir prosle godine da bi zadrzao No.1 u stilu to je ispod casti jednog sampiona iako je to ATP500 turnir. A Halle i Bazel su vecim delom bili ATP250 kada ih je Federer osvajao, tek pre nekoliko godina su postali ATP 500. A Dzemperku niko nije zamerao sto se osvajanjem tih malih turnira slepao pored Nadala I Novaka da bude vecito No.3 u poslednjoj deceniji.

Lazar

pre 3 godine

Federer ima 25 osvojena turnira kategorije 250, dok Nadal i Nole imaju 8 turnira kategorije 250. Zato ce i stici Konorsa, jer Nadal i Nole da igraju te turnire, imali bi 150+ turnira. Jednostavno ovo nije merilo i rekord. Dzaba i 8 Wimbldona, Nadal ima 12 RG, Nole 8 AO, pa sta? Igraju GS, a racuna se ukupan broj GS-ova. Takodje ovo ko je najstariji osvajac i to, potpuno nebitni rekordi. Kao da sam bude rekord Novaka po tome koliko je turnira osvojio bez Vajde?? Ili rekord koliko je Nadal puta izvukao donji ves, bas glupi rekordi. Samo racunaju, da bi ga negde gurnuli blizu Nadala i Noleta. Ipak su njih dvojica najbolji u istoriji, ali Nole prednjaci zbog raznovrsnosti dominacije na svim podlogama, a Nadal vecinu hvata na sljaci, sto ga ne umanjuje.

neutralni felš

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Pa možeš da vidiš po minusima, svaki pozitivan komentar o Novaku ima max 15 minusa, što znači da ima 15 hejtera, koji su 99,99 posto stanovnici nekih drugih država, a ne Srbije. A ne bi me čudilo da je svih 15 ustvari jedan slepac sa VPN-om
(vlasnik, 09. mart 2021 16:28)


čime se vi opterećujete...

Dior

pre 3 godine

@rumenko A sad je prejaka konkurencija klinaca koji se plaše da pobede u finalu GS hahahahahah, kakvi ste licemeri pa to nigde nema, konkurencija je takva da ga sad svi gledaju kao boga, ako ništa Federer je bar tada bio najmlađi a ostali iskusni i odlični igrači.

alfabet

pre 3 godine

Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.
(Kaiser Roger, 09. mart 2021 14:00)

Pa to je i logično. To da si okružen sličnima sebi. Šta tu ima novo?
(auh!!, 09. mart 2021 14:41)

ahaha al si ga spustio, svaka čast brate

Cinjenice

pre 3 godine

Evo ja sam iz Srbije, tačnije sa Kosova. Ovo pišem zbog onog koji kaže da su minusi samo od stanovnika drugih država. Svi bi voleli da je Novak bolji od Federera, ali ne može da bude bolji makar igrao još 200 godina sa svojim nakaradnim i dekadentnim tenisom(stil gde samo vraća lopticu i ceka da protivnik pogreši i smešnim tkz drop sopovima. To je ceo repertoar njegove igre). Sa druge strane Federer koji ima najviše trofeja, sa najlepšim stilom igre u istoriji, sa igrom bez umaranja, sa gospodskim ponašanjem i manirima. Za mene Djokovic nije i nikada neće da bude šampion posle onih sramnih predaja 2008-09 godine protiv Federera i Nadala i to uvek kada je gubio. Nije po stilu igre i kvalitetu ni medju 10 u istoriji. Najružniji stil igre u istoriji broja 1 ima Djokovic. I ovo su cinjenice, svidelo se to nekom ili ne.

absent

pre 3 godine

ja sam za to da se uvedu nove kategorije u tenisu "umetnički tenis", sinhrono udaranje loptica i teniski X faktor, da naš Baka Rodžer bude GOAT definitivno.

Dior

pre 3 godine

Ima 20 GS i nije kao da ga je briga za nedelje, džaba pumpate te rekorde koje je vaš teniser nabio nakon što je Roger napunio 30 godina. Kad je Roger bio mlad svi znamo ko je bio otac i ko je koga drao. Kraj priče.

vlasnik

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Pa možeš da vidiš po minusima, svaki pozitivan komentar o Novaku ima max 15 minusa, što znači da ima 15 hejtera, koji su 99,99 posto stanovnici nekih drugih država, a ne Srbije. A ne bi me čudilo da je svih 15 ustvari jedan slepac sa VPN-om

Borkes

pre 3 godine

Eto prilike da već u maju poboljša broj osvojenih turnira. Neka dođe u BGD. Mislim da će, sudeći po komentarima na ovom sajtu, podrška navijača biti gromoglasna. Kaiser, jumko, ovaj "realni" i ostali će zastavama duginih boja ukrasiti tribine. U finalu će mu Novak, kao pravi Srpski domaćin, pokloniti ta dva seta da nam se Roža malo odobrovolji.
Idemo dalje.

auh!!

pre 3 godine

Najbolje je kad pričaju o Federerovoj eleganciji... Još treba da ukinu igranje na poene i uvedu žiri koji bi ocenjivao umetnički dojam...
(Kiki, 09. mart 2021 12:07)

Nažalost, umrla je Milka Babović koja bi nam to najbolje prenela, kao nekad u umetničkom klizanju.

auh!!

pre 3 godine

Ostace kralj Vimbldona. Nije mala stvar biti rekorder na najvecem turniru. Za ostalo...neka ga "ne zanima", kao sto i sam kaze. Bice mu lakse.
(Pera Magic Mitic, 09. mart 2021 11:38)

Ne zanima ga, a u drugoj vesti ona slika sa 311 tortom... da, da, ne zanima ga.
Nego, ima jedan što je kralju tri puta skinuo krunu na tom Vimbldonu.

auh!!

pre 3 godine

Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.
(Kaiser Roger, 09. mart 2021 14:00)

Pa to je i logično. To da si okružen sličnima sebi. Šta tu ima novo?

Matori Laki

pre 3 godine

Ma RF čeka da napuni 65 g. pa da ode u starosnu penziju. Svaki franak je bitan.
Da nije Mirke odavno bi okačio patike o klin.

JPR24

pre 3 godine

to znaci da su svi njegovi buduci rekordi vezani za veteranski staz. nek mu je sa srecom u tom ostvarivanju
(DiscoNinja, 09. mart 2021 11:46)

Tu nema šta da traži. Mansur Bahrami je bogotac lično, i za zabavu i za sve sto ide uz to kad si veteran.

JPR24

pre 3 godine

Jadni Švajcarci, imaju dobre plate i visok standard, ali neće moći da spavaju jer Federer ne drži sve rekorde. Važi.
(Extreminator, 09. mart 2021 11:49)

Plate... standard... a svi vise po francuskoj, austriji, nemačkoj i italiji da pazare za svakodnevne potrebe, a da nema tih istih da rade u svajcarskoj, kao i stranaca na mestu, riknuli bi odavno. Već 70ih su počeli, iscrpili zlato nacista u bankama pa otvorili granice...

auh!!

pre 3 godine

Хахахахах све небитне ствари. Најстарији ово, најстарији оно, и само то. Измишњају неке рекорде да би их држао Федерер... Једино (а вјероватно и најважније) што држи и даље су Гренд Слемови. Ако Новак узме још 3, биће и званично најбољи тенисер икад, мада за мене је то већ.
(jovan ds, 09. mart 2021 11:40)

Ako ćemo realno, ni to ne drži, nego deli sa Nadalom. Ipak, Nadal još ima šanse da osvoji RG (mada bi većina nas volela da to bude Novek, ne treba otpisati Nadala) i da Fed ostane čak i bez te deobe prvog mesta.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Zahvaljujemo se na glasu.


Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.

inženjer

pre 3 godine

Molim vas da prestanete da obraćate pažnju na Kaiser, Jumko itd., jer je to njihova jedina motivacija da pišu i dalje na ovom forumu. Prestanite da im lupate minuse, jer se oni time hrane.

Mike

pre 3 godine

Ma da, sada mu je odjednom kao svejedno, a cenim da se jede, besni, kulja... Nije prijatno, posebno što Novak nema pedigre - znamo odakle je. Sada Federeru nalaze neke gluposti za rekorde, neka igra do 47 godine i eto mu rekord... Boli ovo mnogo cenim, ne samo Federera već i dobar deo teniskog sveta...

smeh

pre 3 godine

Možda da postane legenda 250-ica? Zna li neko ko je najstariji osvajač nekog 250 turnira? Ili ko ih ima najviše osvojenih? Uglavnom ima čovek zbog čega da igra tenis a i njegovi sunarodnici čime da se nadaju.

Примеро Гериљеро

pre 3 godine

Сунце те калаисано, па РоГеру конкуренција и мерило остао само Пантелија Топаловић.

milan

pre 3 godine

Dok vam je Federer bio na vrhu postojalo a sad ga nema jer ga stiže xD
Smešno...
(aj ćao, 09. mart 2021 13:00)
nije postojalo nikad , bar ne zvanicno

statisticar

pre 3 godine

Puno komentara, svakakvog sadrzaja.
Meni brojke i analiza ovog sajta sve vrlo jasno pokazuje: https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_Masters_Series_records_and_statistics

Podgorica

pre 3 godine

Najjaci moguci parametar su velike titule. Novak Djokovic 59, Rafael Nadal 55, Rodzer Federer 54. A turniri serije 250 i 500 su obicne mrvice koje ne mogu biti nikakav parametar za GOAT-a tu je Federer svakako broj 1. Pametnom dosta. Kraj. Tacka.

prangija

pre 3 godine

Da bi bio najveći moraš da imaš i manire i ponašanje, pored trofeja i ostalih stvari. U svemu je Djokovic slabiji od Federera. Niko ne zaboravlja sramna odustajanja protiv Federera i Nadala pocev od 2008-09 god i to uvek kada je gubio od ove dvojice, pritom tipično balkansko ponašanje na mečevima. O igri i samom stilu igre i da ne pišem. Nakaradni i odbrambeni tenis koji igra Djokovic, gde samo vraća lopticu i čeka da protivnik pogreši naspram prelepog Federerovog tenisa, bez muke i umaranja. Neće da se rodi nikad bolji od Federera, kao što neće da se rodi bolji od Džordana!
(Cinjenice, 9. mart 2021 12:02)

Cvili slobodno. Nije sramota plakati. :*

Vuja neznalica

pre 3 godine

Ostaće nekoliko nebitnih rekorda koje će ipak ostati u vlasništvu RF ali svi najrelevantniji i najbitniji - sada je izvesno - biće u Noletovom vlasništvu. Tešite se švajcarci, i drugi ili treći svih vremena je veliki uspeh

RAPE

pre 3 godine

Hahah RF imao konkurenciju. Pod 1 pogledaj konkurenciju u prvih 8 Federeeovih GS titula.2. Kada je Novak imao 5 a Rođa 11 eto slučajno si zaboravio da je RF stariji 5 godina .3.Novak je u 16 Svojih GS titula morao preko Rafe ili RFa....dok je RF u samo 3 ili 4 slučaja išao preko ove dvojice.Nikako se ne može porediti Filipisis ,Bagdadis,Agasi na zalasku Davidenko,Safin, sa Novakovom konkurencijom,Nadal,RF,Marej,Sten,Delpotro,Conga,Tim,Ferer sada ovi mlađi ...Sve ovo i ti znaš ali ...

Luidji

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.

prangija

pre 3 godine

Auuu, oboren jedan rekord i Švajcarci se teše, pa Federer je čovek-rekord, ljudi šta vam je, Nole je pred kraj svoje karijere tek prvi bitan rekord oborio!
(Janko, 9. mart 2021 12:58)

Jedan rekord? Au kako bol ume da pomuti razum pa se od lupetanja izgubi osećaj za realnost. Za tvoju informaciju Federer više ni u čemu bitnom nije prvi!

Idemo redom:

- nema najviše nedelja kao br1
- nema najviše titula, Jimmy Connors ima 109
- nema najviše GS trofeja, Nadal ima isto kao i on
- nema najviše Mastersa, Novak ovde gospodari a Nadal je odmah iza
- nema najviše velikih titula, Novak 59, Nadal 56, on 54
- nema najviše titula na jednom GS, Nadal prvi 13, Novak drugi 9
- nema najviše godina završenih na prvom mestu, Novak i Sampras po 6, on 5
- nema najviše olimpijskih zlata, Marej 2, Nadal 1 a on samo u dublu
- nema najveći procenat pobeda na ATP turu, Novak prvi a on tek četvrti
- nema najveći Elo rejting, Novak prvi a on tek peti
- nema osvojeno sva 4 GS istovremeno, Novak jedini ima

Ima ovoga još ali hajde da ne zatrpavam dalje. A tvoj "čovek-rekord" šta još drži? Leba ti nabroj nam da se smejemo zajedno. :)

lal

pre 3 godine

Federer moze da ostane u top 10 sledece 2 godine jedino ako ATP opet promeni brojanje, pa kaze da se racunaju samo najbolji rezultati bilo koje godine.
(Pedja, 09. mart 2021 11:45)
to bi bilo ekstra, posto bi djokovic bio prvi do sudnjega dana... svI GS + svi mastersi... ^^

zuti

pre 3 godine

Teše se švicarci, plaču a neki ne mogu ni da rade danas pa će time izgubiti prosečnu srpsku platu na kraju mesečnog obračuna.

A za Novaka je računica vrlo jednostavna, uzmi još 3gsa i biti ćeš bolji od Rođe, kakvi golden mastersi i nedelje, koba briga za 20 godina.
Da li zna itko koliko je Margareth Court provela nedelja na broju 1? Pamte se samo njezina 24GSa GSa i jadna Serena koje će valja kao i Rođo igrati do 50 da je prestigne.

mlekadzija

pre 3 godine

За Новака и Надала ће 9 Базела остати недосањани сан! Нико никад неће оборити овај рекорд. Без премца Роџер је највећи икада. Јел тако Јумко и остали?

aj ćao

pre 3 godine

@Hendris
"Ultimate tennis statistics" je običan portal, pravi ga privatnik, nikoga on zvanično ne progšava ni za šta.
(Ne postoji ni titula ni zvanje Goat, 9. mart 2021 12:24)
Dok vam je Federer bio na vrhu postojalo a sad ga nema jer ga stiže xD
Smešno...

Podgorica

pre 3 godine

Najjaci moguci parametar su velike titule. Novak Djokovic 59, Rafael Nadal 55, Rodzer Federer 54. A turniri serije 250 i 500 su obicne mrvice koje ne mogu biti nikakav parametar za GOAT-a tu je Federer svakako broj 1. Pametnom dosta. Kraj. Tacka.

Nenad

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?
(Momčilo, 09. mart 2021 11:43)

Nije 13 nego 15 puta, ovo si sve lepo rekao.
(Kaiser Roger, 9. mart 2021 11:48)

Samo što ti nisi ukapirao.

remax

pre 3 godine

Treba biti realan i reći da postoje još 2 vrlo važna rekorda koje već drži i može dodatno da ih učvrsti.
To je broj titula u Bazelu i broj izlazaka u džemperu na finale završnog Mastersa.

NikolaKG80

pre 3 godine

Prema sajtu ultimate tennis statistics, Federer je i dalje GOAT. Ja sam uvek za činjenice i brojke, posebno u situacijama kada sam pristrasan. Hajde još malo da se strpimo pa da Novaku dodelimo tu titulu

Kiki

pre 3 godine

Najbolje je kad pričaju o Federerovoj eleganciji... Još treba da ukinu igranje na poene i uvedu žiri koji bi ocenjivao umetnički dojam...

cento

pre 3 godine

ima tu par rejorda koje još drži,npr, najmanje se znoji, najduže ima istu frizuru,najvise puta ga je pratila supruga na turnirima....
(james, 9. mart 2021 11:48)

I najviše je puta izlazio u džemperu da otkaže (pobjegne) meč.

Ne postoji ni titula ni zvanje Goat

pre 3 godine

@Hendris
"Ultimate tennis statistics" je običan portal, pravi ga privatnik, nikoga on zvanično ne progšava ni za šta.

Logika

pre 3 godine

Federer zaradjuje ogroman novac i niko normalan na njegovom mestu se ne bi penzionisao.Igrace dokle god bude mogao da osvaja bar manje turnire i dok ima jake sponzore.On je covek koji zasluzuje nase postovanje i da nema naseg Noleta sigurno bih za njega navijao.

Lazar Ka

pre 3 godine

Sta je sledeci "rekord" koji ce smisliti - najduze na terenu bez povrede ? Broj nedelja od kad nije slomio reket ili opsovao sudiju ?

Ovo je sve cista glupost.

dugu

pre 3 godine

Đoković bi utišao sve glasove protiv sebe, pogotovo britanske, ako pobedi Nadala u finalu rolan garosa. To je nesto što Federer nikad ne bi mogao da uradi, ni da je 15 godina mladji u punoj snazi.

nesa i Neša

pre 3 godine

@nesa
mali nesa slagao, ima 8 a ne 7, a to što ti misliš da je boza bolja od šardonea i da je Vimbldon isto što i Australija korona open, nalazim u tvom klinačkom nihilizmu, a karakter se formira dok si dete.

Cinjenice

pre 3 godine

Da bi bio najveći moraš da imaš i manire i ponašanje, pored trofeja i ostalih stvari. U svemu je Djokovic slabiji od Federera. Niko ne zaboravlja sramna odustajanja protiv Federera i Nadala pocev od 2008-09 god i to uvek kada je gubio od ove dvojice, pritom tipično balkansko ponašanje na mečevima. O igri i samom stilu igre i da ne pišem. Nakaradni i odbrambeni tenis koji igra Djokovic, gde samo vraća lopticu i čeka da protivnik pogreši naspram prelepog Federerovog tenisa, bez muke i umaranja. Neće da se rodi nikad bolji od Federera, kao što neće da se rodi bolji od Džordana!

John

pre 3 godine

"dodaje se i da ima najviše titula na Vimbldonu, ukupno osam"

Jaka stvar. Đoković je 9 puta osvajao Australijan open, a Nadal 13 titula na Rolan Garosu.

sve je moguce

pre 3 godine

Sada juri rekord o vremenu provedenom razmisljajuci kada ce opet zauzeti prvo mesto na listi(taj rekord je drzao od 1981.do 2004.)

Saki

pre 3 godine

Mučenici... Moraće da se zadovolje time što imaju 10 puta veće plate od nas... Verujem da se niko od Vas ne bi menjao sa njima, jel da? Mislim Djoković je Djoković...

macconi

pre 3 godine

Zasto sportsmen koji redovno osvaja fer plej nagrade nije cestitao obaranje rekorda ili mu odjednom broj nedelja i rekord koji je drzao godinama postao kao nebitan sada kad je oboren

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Da sajdzija osvoji jos 6 turnira i ostvari jos 32 pobede,ne da je blizu nego je daleko svetlosnu godinu realno pitanje je jos koliko meceva ce biti u stanju da odigra i da li ce uopste da igra i ako igra na kom nivou ce to biti, s obzirom na celokupnu situaciju povreda i godine,a o ovim GS titulama necu ni da komentarisem jer je za njega to misaona imenica!.

gagi

pre 3 godine

Federer je imao fantastičnu priliku da ode kao najveći i da zacementira bilo kakvu priču o GOAT debati... Baš onog dana kada je osvojio 20. GS , u tom trenutku je on imao 20 a Nole 12... Da je tad rekao kraj, bukvalno bi otišao u penziju kao gazda i svi ovi Noletovi uspesi bi bili mnogo osporavaniji baš iz razloga što Federer više ne učestvuje itd... ovako je sam sebi uništio život, nastavio da igra, Novak ga ponižavao u Australiji, na Vimbldonu , osvojio 6 GS od tog momenta, osvojiće ih još... Federer je samo imao loš tajming i razmišljanje.. sada je kasno bato, pomiri se s tim..

miodrag

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?
(Momčilo, 09. mart 2021 11:43)

Prvi sam za to da budemo malo ozbiljni! Zato ne treba pisati ovakve neozbiljne komentare, Momcilo, druze nas. Najtrofejniji-nije, najpopularniji ? Najlepsi-ne. Skroman-hahahaha. Ne pravi skandale- skandalozno je sto nije cestitao kolegi na postavljanju rekorda 311. To za fair play je skandalozno samo po sebi jer on to nicim ne zasluzuje- gubi samo zato sto on lose igra-nikad zato sto je protivnik bio bolji.Kretanje po terenu!!!??? Mozda na terenima u Alpima.Ofanzivni-za diskusiju. Gospodin covek-hahahahaha!!! Sta on da juri??? Kasno je za jurcanje, kasno.....jedan drugi juri kao raketa i vec je tvoj Foco ostao u njegovoj prasini i tragu. E moj Momcilo!

Janko

pre 3 godine

Auuu, oboren jedan rekord i Švajcarci se teše, pa Federer je čovek-rekord, ljudi šta vam je, Nole je pred kraj svoje karijere tek prvi bitan rekord oborio!

Zdenko

pre 3 godine

Jak mi je to rekord u broju titula koje drži Federer u odnosu na Nadala i Novaka, kad ih je 49 u rangu 250 i 500 serije. Skoro polovina iz najslabijeg nivoa. Ne znam kako ko gleda na ovo, ali zbrajati te turnire sa onima iz Masters serije i GS je van svake pameti. Ako ih uporedimo, mislim na svu trojicu, sa odnosom titula onih najvećih, šta treba da se komentariše? Novak je svoje rekao.

Podgorica

pre 3 godine

Federer ne moze biti GOAT nikad jer covjek od 103 titule 49 ima na turnirima serije 250 i 500. 25 titula Atp 250 i 24 titule serije 500. Najbolji parametri su velike titule Federer ima 64 velike titule a Nadal i Djokovic preko 80. Federer je 3 najbolji teniser svih vremena. To je cinjenica. Tacka.

Deda Rade

pre 3 godine

Legenda odmara u krugu porodice i planira gde će da igra a gde neće. Jednostavno on ne juri nigde i nikog on je najveći sportista u istoriji sporta. On i Majkl Džordan! Milijarde ljudi su ih izabrale.

Soko sivi

pre 3 godine

Za mene će Rodžer uvek ostati kao glavni kandidat Novaku za zvanje GOAT, ma koliko još titula Nadal da osvoji. Ne sviđa mi se ovo nepoštovanje za velikog šampiona koje se toliko potencira u komentarima i naslovima. Bez obzira na konkurenciju ne može se ipak izbrisati period do 2003-2008 kada je osvojio 13 titula - to je kao čitava nečija karijera i to kakva. Pet puta zaredom Vimbldon, pet puta zaredom U.S open, tri sezone sa po tri gren slema, mislim da je prirodno i normalno da dođe i do zasićenja i pada. E sad, što je tada sazrelio i jedan drugi i verovatno najveći GOAT to je teško ispratiti a da ne pominjemo GOATa šljake. Ipak i ono što je uspeo 2017-18 je za divljenje a bio je vrlo blizu da sve godine posta poništi na Vimbldonu. 40:15 blizu..

alfabet

pre 3 godine

broj titula ne drži kao rekord i pitanje je da li će ga oboriti. Broj odigranih mečeva i dobijenih je važan samo ukoliko se vadi procenat uspešnosti, gde Novak vodi. sa 82.7 % dobijenih mečeva, možda brojka nije tačna ali uglavnom je suština tačna. Broj uzastopnih sedmica na prvom mestu je bitan isto koliko je bitno i koliko ima ovaca na Novom Zelandu. Jedina dva rekorda koja su vredna pomena, a da ih Rodžer i dalje drži je najviše osvojenih završnih mastersa i broj wimbldona. Broj završnih mastersa mislim da će Novak bar izjednačiti jer mi fali još jedna titula, a od ove godine se igra u Torinu, u prijateljskoj italiji. Broj wimbldona jeste malo teži izazov za Novaka, ali nije i nemoguć. Da se igralo prošle godine, vrv bi sada bio i gotovo izvestan. Ali eto, ne mora i sve rekorde da poobara. Dovoljna su ova dva najvažnija i sve ostale što već ima.

Džimi Hendriks

pre 3 godine

Trenutni poredak na "Ultimate tennis statistics", GOAT listi RF 932, NĐ 898 smanjena razlika na 34. Ta razlika je isključivo zbog 2 GS više, 1 ZT i zbog ukupno više titula i više odigranih turnira. Ako Nole nastavi ovako samo je pitanje vremena kada će i zvanično postati GOAT, nakon toga može se pričati o tome ko je kome omiljeni teniser i to je ok.

Momčilo

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?

karlito

pre 3 godine

Federer treba da je zahvalan sto je imao priliku da igra dobar deo karijere bez ove dvojice ili kada su jos bili u "razvoju"...
Da su se nasli u prajmu svi u isto vreme pitanje da li bi imao i dvocofren broj slemova

Vrg

pre 3 godine

Moze rekord po broju meceva izgubljenih posle mec lopte na 40:15 od istog protivnika na grand slam-u.
Ili broj dobijenih vecernjih termina na glavnim terenima.
Ili po tome koliko dugo zavlaci fanove da ce jos da igra ozbiljan tenis.
Ima toga kolko hoces.

kickers

pre 3 godine

Ne verujem da Federer može do trofeja na bilo kom turniru iz klase 500 i više. Za njega će biti uspeh da osvoji i neki iz klase 250 ( Bela Palanka open i sl. ).

rumenko

pre 3 godine

ostace mu jedan rekord za zivota, to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.. to su one 4 godine najtuznijeg doba tenisa, kad je premocni ljubicic bio 3. na svetu, a konkurenciju jos upotpunjavala imena poput davidenka, huana karlosa ferera, nalbandiana, hjuita i rodika

nesa

pre 3 godine

Kod ove price o rekordima mi je najgluplja stvar to da ima 7 Wimbldona. Djokovic ima 9 Australija, a Nadal 13 Rolan Garosa, sta cemo sa tim?
Licno mislim da su i Nadal i Djokovic bolji teniseri od Federera.

mile

pre 3 godine

ekonomija nula, zdravstvo isto, korupcija nam je na vrhuncu al nebitno...da ne nabrajam 100 drugih stvari. važno da nolo prebacuje lopticu preko mreže najbolje na svetu. srbi srećni i zadovoljni.

Mihailo

pre 3 godine

Mhm, ubilo se kako Švajcarci opsesivno prate Federera. Boli ih baš uvo... Ljudi žive svoje živote, kvalitetno u uređenoj i bogatoj državi. Nemaju potrebu da leče komplekse i da se bave svetskom pravdom preko uspeha sportista.

unknown

pre 3 godine

E sto su mu ostali izbori i rekordi svaka mu čast,nezna više zasta da se uhvati! Al je interesantno kako gubi jedno po jedno odjedanput mu nijedan rekord i statistika nisu bitni!!

Andy

pre 3 godine

Nije lepo rugati se kao što se rugate i likujete u naslovu... Sve je prolazno pa i ovi rekordi Đokovića. Definitivno će biti u istoriji kao i mnogi drugi, ali rekordi su tu da se obaraju. Kada za desetak godina neko sruši Đokovićeve rekorde, da li će vam biti drago da neko likuje i napiše za nas "Srbi se teše..."? Ali dobro, Srbija je operisana od empatije. Sve se uvek svodi na "pobede" i ko je najbolji, pa makar i ja krenuo na žuto na semaforu deo sekunde pre vozača u traci pored. To je, pobedio sam i najbolji sam...

Posmatrač

pre 3 godine

Koliko ovo očajno izgleda. Za slamke spasa se hvataju.
Ne bi me iznenadilo da kad im ponestane stvari napišu i nešto tipa Federer je najuspešniji švajcarski teniser ikada, a Đoković nije najuspešniji švajcarski teniser ikada.

Asteriks

pre 3 godine

Ako Novak bude igrao do 40-te,kao Federer,i ne bude imao povreda,svi Rodzerovi rekordi ce biti oboreni.Cak i ovaj rekord po broju odigranih meceva i pobjeda,koji u ovom trenutku djeluju nedostizno.Ali ako bude Novak igrao do 40-te,bice dostizni i ti rekordi.

Js

pre 3 godine

“Prestići Samprasov rekord od 286 nedelja na prvom mestu mi je nekada bilo važno. Situacija se od tada promenila. Zato ne brinem mnogo sada", rekao je Federer.

Œta reći? :)))) Izjava “bez kompleksa”

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Ostace kralj Vimbldona. Nije mala stvar biti rekorder na najvecem turniru. Za ostalo...neka ga "ne zanima", kao sto i sam kaze. Bice mu lakse.

jovan ds

pre 3 godine

Хахахахах све небитне ствари. Најстарији ово, најстарији оно, и само то. Измишњају неке рекорде да би их држао Федерер... Једино (а вјероватно и најважније) што држи и даље су Гренд Слемови. Ако Новак узме још 3, биће и званично најбољи тенисер икад, мада за мене је то већ.

realno

pre 3 godine

Federer je GOAT, ne mora nista da juri, sve je davno dokazao. Uzivajmo u njegovim mecevima do kraja karijere, bolji igrac se nikad nece roditi.

Mix

pre 3 godine

Mislio sam da je jos jedini rekord koji mu je ostao najduza kosica na ATP turu,ali sam zaboravio Dastina Brauna.Tako da ni od toga nista.

Kukatilo

pre 3 godine

Svajcarci se tese tako sto bace oko na svoj licni dohodak, a onda pogledaju egzoticne lobanje koje rade za 25.000 dinara, a juce su se gurali kao sardine da proslave sa Nolom.

kio BL

pre 3 godine

he he,pa skoro sve je izgubio. Ustvari,kad se srusi br.GS ovaj nece imati skoro pa nijedan bitan rekord. U prevodu,bio jednom prosjecan teniser.

Pedja

pre 3 godine

Federer moze da ostane u top 10 sledece 2 godine jedino ako ATP opet promeni brojanje, pa kaze da se racunaju samo najbolji rezultati bilo koje godine.

lignjoslav

pre 3 godine

Kratka vam ta slamka za koju se hvatate. Ovo je vec na domenu NBA statistike, prvi beli igrac iz jugoistocne Tunguzije koji je na jednoj utakmici imao 6 licnih i imao sut za 3 poena 3/5.

Neka neka, bolece jos vise Nole.

Rodni

pre 3 godine

Pa dobro, neke rekorde može i da zadrži, ali one najbitnije neće da može: najviše nedelja na mestu broj 1 u istoriji i najviše gren slemova. Ovo prvo je već izgubio, a ovo drugo će ove ili sledeće godine

keramičar

pre 3 godine

Kada je 1. jula 2011. Novak pobedio Congu u vimbldonskom polufinalu, i tako obezbedio da prvi put bude na vrhu ATP liste, Federer je već za sobom imao 285 nedelja na čelnoj poziciji.

Sada, deset godina kasnije od trenutka kada je Nole zakoračio na tron, on vodi sa 311:25.

gagi

pre 3 godine

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
koliko jadno.. kakvi su bre ovo banana rekordi, ocete da uvedete i rekord za najvise izvedenih intervjua????

Djordje P

pre 3 godine

Rekord po broju uzastopnih nedelja kao br. 1 pokazuje odsustvo bilo kakve kokurencije, tako da ne verujem da se Federer uopste ponosi tim rekordom.

Alex

pre 3 godine

"Prestići Samprasov rekord od 286 nedelja na prvom mestu mi je nekada bilo važno".

Tako je i Novaku važno da sruši tvoj rekord.

"Situacija se od tada promenila. Zato ne brinem mnogo sada"

Promenila se, jer su ti šanse da osvojiš neki GS ravne nuli. Ne brineš, jer tu više ne možeš ništa da uradiš.

Nebojša

pre 3 godine

Neke rekorde ima neke će možda još pridodati kolekciji ali tri najbitnija grenslem rekord, no1 rekord i masters rekord to će biti u rukama nekog drugog.

rumenko

pre 3 godine

ostace mu jedan rekord za zivota, to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.. to su one 4 godine najtuznijeg doba tenisa, kad je premocni ljubicic bio 3. na svetu, a konkurenciju jos upotpunjavala imena poput davidenka, huana karlosa ferera, nalbandiana, hjuita i rodika

nesa

pre 3 godine

Kod ove price o rekordima mi je najgluplja stvar to da ima 7 Wimbldona. Djokovic ima 9 Australija, a Nadal 13 Rolan Garosa, sta cemo sa tim?
Licno mislim da su i Nadal i Djokovic bolji teniseri od Federera.

Alex

pre 3 godine

"Prestići Samprasov rekord od 286 nedelja na prvom mestu mi je nekada bilo važno".

Tako je i Novaku važno da sruši tvoj rekord.

"Situacija se od tada promenila. Zato ne brinem mnogo sada"

Promenila se, jer su ti šanse da osvojiš neki GS ravne nuli. Ne brineš, jer tu više ne možeš ništa da uradiš.

karlito

pre 3 godine

Federer treba da je zahvalan sto je imao priliku da igra dobar deo karijere bez ove dvojice ili kada su jos bili u "razvoju"...
Da su se nasli u prajmu svi u isto vreme pitanje da li bi imao i dvocofren broj slemova

gagi

pre 3 godine

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
koliko jadno.. kakvi su bre ovo banana rekordi, ocete da uvedete i rekord za najvise izvedenih intervjua????

Nebojša

pre 3 godine

Neke rekorde ima neke će možda još pridodati kolekciji ali tri najbitnija grenslem rekord, no1 rekord i masters rekord to će biti u rukama nekog drugog.

keramičar

pre 3 godine

Kada je 1. jula 2011. Novak pobedio Congu u vimbldonskom polufinalu, i tako obezbedio da prvi put bude na vrhu ATP liste, Federer je već za sobom imao 285 nedelja na čelnoj poziciji.

Sada, deset godina kasnije od trenutka kada je Nole zakoračio na tron, on vodi sa 311:25.

prangija

pre 3 godine

Auuu, oboren jedan rekord i Švajcarci se teše, pa Federer je čovek-rekord, ljudi šta vam je, Nole je pred kraj svoje karijere tek prvi bitan rekord oborio!
(Janko, 9. mart 2021 12:58)

Jedan rekord? Au kako bol ume da pomuti razum pa se od lupetanja izgubi osećaj za realnost. Za tvoju informaciju Federer više ni u čemu bitnom nije prvi!

Idemo redom:

- nema najviše nedelja kao br1
- nema najviše titula, Jimmy Connors ima 109
- nema najviše GS trofeja, Nadal ima isto kao i on
- nema najviše Mastersa, Novak ovde gospodari a Nadal je odmah iza
- nema najviše velikih titula, Novak 59, Nadal 56, on 54
- nema najviše titula na jednom GS, Nadal prvi 13, Novak drugi 9
- nema najviše godina završenih na prvom mestu, Novak i Sampras po 6, on 5
- nema najviše olimpijskih zlata, Marej 2, Nadal 1 a on samo u dublu
- nema najveći procenat pobeda na ATP turu, Novak prvi a on tek četvrti
- nema najveći Elo rejting, Novak prvi a on tek peti
- nema osvojeno sva 4 GS istovremeno, Novak jedini ima

Ima ovoga još ali hajde da ne zatrpavam dalje. A tvoj "čovek-rekord" šta još drži? Leba ti nabroj nam da se smejemo zajedno. :)

Pedja

pre 3 godine

Federer moze da ostane u top 10 sledece 2 godine jedino ako ATP opet promeni brojanje, pa kaze da se racunaju samo najbolji rezultati bilo koje godine.

Vrg

pre 3 godine

Moze rekord po broju meceva izgubljenih posle mec lopte na 40:15 od istog protivnika na grand slam-u.
Ili broj dobijenih vecernjih termina na glavnim terenima.
Ili po tome koliko dugo zavlaci fanove da ce jos da igra ozbiljan tenis.
Ima toga kolko hoces.

Mix

pre 3 godine

Mislio sam da je jos jedini rekord koji mu je ostao najduza kosica na ATP turu,ali sam zaboravio Dastina Brauna.Tako da ni od toga nista.

gagi

pre 3 godine

Federer je imao fantastičnu priliku da ode kao najveći i da zacementira bilo kakvu priču o GOAT debati... Baš onog dana kada je osvojio 20. GS , u tom trenutku je on imao 20 a Nole 12... Da je tad rekao kraj, bukvalno bi otišao u penziju kao gazda i svi ovi Noletovi uspesi bi bili mnogo osporavaniji baš iz razloga što Federer više ne učestvuje itd... ovako je sam sebi uništio život, nastavio da igra, Novak ga ponižavao u Australiji, na Vimbldonu , osvojio 6 GS od tog momenta, osvojiće ih još... Federer je samo imao loš tajming i razmišljanje.. sada je kasno bato, pomiri se s tim..

Js

pre 3 godine

“Prestići Samprasov rekord od 286 nedelja na prvom mestu mi je nekada bilo važno. Situacija se od tada promenila. Zato ne brinem mnogo sada", rekao je Federer.

Œta reći? :)))) Izjava “bez kompleksa”

jovan ds

pre 3 godine

Хахахахах све небитне ствари. Најстарији ово, најстарији оно, и само то. Измишњају неке рекорде да би их држао Федерер... Једино (а вјероватно и најважније) што држи и даље су Гренд Слемови. Ако Новак узме још 3, биће и званично најбољи тенисер икад, мада за мене је то већ.

Džimi Hendriks

pre 3 godine

Trenutni poredak na "Ultimate tennis statistics", GOAT listi RF 932, NĐ 898 smanjena razlika na 34. Ta razlika je isključivo zbog 2 GS više, 1 ZT i zbog ukupno više titula i više odigranih turnira. Ako Nole nastavi ovako samo je pitanje vremena kada će i zvanično postati GOAT, nakon toga može se pričati o tome ko je kome omiljeni teniser i to je ok.

remax

pre 3 godine

Treba biti realan i reći da postoje još 2 vrlo važna rekorda koje već drži i može dodatno da ih učvrsti.
To je broj titula u Bazelu i broj izlazaka u džemperu na finale završnog Mastersa.

Posmatrač

pre 3 godine

Koliko ovo očajno izgleda. Za slamke spasa se hvataju.
Ne bi me iznenadilo da kad im ponestane stvari napišu i nešto tipa Federer je najuspešniji švajcarski teniser ikada, a Đoković nije najuspešniji švajcarski teniser ikada.

cento

pre 3 godine

ima tu par rejorda koje još drži,npr, najmanje se znoji, najduže ima istu frizuru,najvise puta ga je pratila supruga na turnirima....
(james, 9. mart 2021 11:48)

I najviše je puta izlazio u džemperu da otkaže (pobjegne) meč.

Kukatilo

pre 3 godine

Svajcarci se tese tako sto bace oko na svoj licni dohodak, a onda pogledaju egzoticne lobanje koje rade za 25.000 dinara, a juce su se gurali kao sardine da proslave sa Nolom.

miodrag

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?
(Momčilo, 09. mart 2021 11:43)

Prvi sam za to da budemo malo ozbiljni! Zato ne treba pisati ovakve neozbiljne komentare, Momcilo, druze nas. Najtrofejniji-nije, najpopularniji ? Najlepsi-ne. Skroman-hahahaha. Ne pravi skandale- skandalozno je sto nije cestitao kolegi na postavljanju rekorda 311. To za fair play je skandalozno samo po sebi jer on to nicim ne zasluzuje- gubi samo zato sto on lose igra-nikad zato sto je protivnik bio bolji.Kretanje po terenu!!!??? Mozda na terenima u Alpima.Ofanzivni-za diskusiju. Gospodin covek-hahahahaha!!! Sta on da juri??? Kasno je za jurcanje, kasno.....jedan drugi juri kao raketa i vec je tvoj Foco ostao u njegovoj prasini i tragu. E moj Momcilo!

Podgorica

pre 3 godine

Federer ne moze biti GOAT nikad jer covjek od 103 titule 49 ima na turnirima serije 250 i 500. 25 titula Atp 250 i 24 titule serije 500. Najbolji parametri su velike titule Federer ima 64 velike titule a Nadal i Djokovic preko 80. Federer je 3 najbolji teniser svih vremena. To je cinjenica. Tacka.

prangija

pre 3 godine

Da bi bio najveći moraš da imaš i manire i ponašanje, pored trofeja i ostalih stvari. U svemu je Djokovic slabiji od Federera. Niko ne zaboravlja sramna odustajanja protiv Federera i Nadala pocev od 2008-09 god i to uvek kada je gubio od ove dvojice, pritom tipično balkansko ponašanje na mečevima. O igri i samom stilu igre i da ne pišem. Nakaradni i odbrambeni tenis koji igra Djokovic, gde samo vraća lopticu i čeka da protivnik pogreši naspram prelepog Federerovog tenisa, bez muke i umaranja. Neće da se rodi nikad bolji od Federera, kao što neće da se rodi bolji od Džordana!
(Cinjenice, 9. mart 2021 12:02)

Cvili slobodno. Nije sramota plakati. :*

mlekadzija

pre 3 godine

За Новака и Надала ће 9 Базела остати недосањани сан! Нико никад неће оборити овај рекорд. Без премца Роџер је највећи икада. Јел тако Јумко и остали?

Podgorica

pre 3 godine

Najjaci moguci parametar su velike titule. Novak Djokovic 59, Rafael Nadal 55, Rodzer Federer 54. A turniri serije 250 i 500 su obicne mrvice koje ne mogu biti nikakav parametar za GOAT-a tu je Federer svakako broj 1. Pametnom dosta. Kraj. Tacka.

absent

pre 3 godine

ja sam za to da se uvedu nove kategorije u tenisu "umetnički tenis", sinhrono udaranje loptica i teniski X faktor, da naš Baka Rodžer bude GOAT definitivno.

Kiki

pre 3 godine

Najbolje je kad pričaju o Federerovoj eleganciji... Još treba da ukinu igranje na poene i uvedu žiri koji bi ocenjivao umetnički dojam...

alfabet

pre 3 godine

broj titula ne drži kao rekord i pitanje je da li će ga oboriti. Broj odigranih mečeva i dobijenih je važan samo ukoliko se vadi procenat uspešnosti, gde Novak vodi. sa 82.7 % dobijenih mečeva, možda brojka nije tačna ali uglavnom je suština tačna. Broj uzastopnih sedmica na prvom mestu je bitan isto koliko je bitno i koliko ima ovaca na Novom Zelandu. Jedina dva rekorda koja su vredna pomena, a da ih Rodžer i dalje drži je najviše osvojenih završnih mastersa i broj wimbldona. Broj završnih mastersa mislim da će Novak bar izjednačiti jer mi fali još jedna titula, a od ove godine se igra u Torinu, u prijateljskoj italiji. Broj wimbldona jeste malo teži izazov za Novaka, ali nije i nemoguć. Da se igralo prošle godine, vrv bi sada bio i gotovo izvestan. Ali eto, ne mora i sve rekorde da poobara. Dovoljna su ova dva najvažnija i sve ostale što već ima.

Djordje P

pre 3 godine

Rekord po broju uzastopnih nedelja kao br. 1 pokazuje odsustvo bilo kakve kokurencije, tako da ne verujem da se Federer uopste ponosi tim rekordom.

inženjer

pre 3 godine

Molim vas da prestanete da obraćate pažnju na Kaiser, Jumko itd., jer je to njihova jedina motivacija da pišu i dalje na ovom forumu. Prestanite da im lupate minuse, jer se oni time hrane.

auh!!

pre 3 godine

Хахахахах све небитне ствари. Најстарији ово, најстарији оно, и само то. Измишњају неке рекорде да би их држао Федерер... Једино (а вјероватно и најважније) што држи и даље су Гренд Слемови. Ако Новак узме још 3, биће и званично најбољи тенисер икад, мада за мене је то већ.
(jovan ds, 09. mart 2021 11:40)

Ako ćemo realno, ni to ne drži, nego deli sa Nadalom. Ipak, Nadal još ima šanse da osvoji RG (mada bi većina nas volela da to bude Novek, ne treba otpisati Nadala) i da Fed ostane čak i bez te deobe prvog mesta.

auh!!

pre 3 godine

Ostace kralj Vimbldona. Nije mala stvar biti rekorder na najvecem turniru. Za ostalo...neka ga "ne zanima", kao sto i sam kaze. Bice mu lakse.
(Pera Magic Mitic, 09. mart 2021 11:38)

Ne zanima ga, a u drugoj vesti ona slika sa 311 tortom... da, da, ne zanima ga.
Nego, ima jedan što je kralju tri puta skinuo krunu na tom Vimbldonu.

lignjoslav

pre 3 godine

Kratka vam ta slamka za koju se hvatate. Ovo je vec na domenu NBA statistike, prvi beli igrac iz jugoistocne Tunguzije koji je na jednoj utakmici imao 6 licnih i imao sut za 3 poena 3/5.

Neka neka, bolece jos vise Nole.

aj ćao

pre 3 godine

@Hendris
"Ultimate tennis statistics" je običan portal, pravi ga privatnik, nikoga on zvanično ne progšava ni za šta.
(Ne postoji ni titula ni zvanje Goat, 9. mart 2021 12:24)
Dok vam je Federer bio na vrhu postojalo a sad ga nema jer ga stiže xD
Smešno...

auh!!

pre 3 godine

Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.
(Kaiser Roger, 09. mart 2021 14:00)

Pa to je i logično. To da si okružen sličnima sebi. Šta tu ima novo?

macconi

pre 3 godine

Zasto sportsmen koji redovno osvaja fer plej nagrade nije cestitao obaranje rekorda ili mu odjednom broj nedelja i rekord koji je drzao godinama postao kao nebitan sada kad je oboren

auh!!

pre 3 godine

Najbolje je kad pričaju o Federerovoj eleganciji... Još treba da ukinu igranje na poene i uvedu žiri koji bi ocenjivao umetnički dojam...
(Kiki, 09. mart 2021 12:07)

Nažalost, umrla je Milka Babović koja bi nam to najbolje prenela, kao nekad u umetničkom klizanju.

Zdenko

pre 3 godine

Jak mi je to rekord u broju titula koje drži Federer u odnosu na Nadala i Novaka, kad ih je 49 u rangu 250 i 500 serije. Skoro polovina iz najslabijeg nivoa. Ne znam kako ko gleda na ovo, ali zbrajati te turnire sa onima iz Masters serije i GS je van svake pameti. Ako ih uporedimo, mislim na svu trojicu, sa odnosom titula onih najvećih, šta treba da se komentariše? Novak je svoje rekao.

John

pre 3 godine

"dodaje se i da ima najviše titula na Vimbldonu, ukupno osam"

Jaka stvar. Đoković je 9 puta osvajao Australijan open, a Nadal 13 titula na Rolan Garosu.

kickers

pre 3 godine

Ne verujem da Federer može do trofeja na bilo kom turniru iz klase 500 i više. Za njega će biti uspeh da osvoji i neki iz klase 250 ( Bela Palanka open i sl. ).

Podgorica

pre 3 godine

Najjaci moguci parametar su velike titule. Novak Djokovic 59, Rafael Nadal 55, Rodzer Federer 54. A turniri serije 250 i 500 su obicne mrvice koje ne mogu biti nikakav parametar za GOAT-a tu je Federer svakako broj 1. Pametnom dosta. Kraj. Tacka.

alfabet

pre 3 godine

Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.
(Kaiser Roger, 09. mart 2021 14:00)

Pa to je i logično. To da si okružen sličnima sebi. Šta tu ima novo?
(auh!!, 09. mart 2021 14:41)

ahaha al si ga spustio, svaka čast brate

Trash

pre 3 godine

Ima jedan rekord koji niko nikada Federeru nece oduzeti. Medjutim taj rekord se ne spominje cesto, nekako ne ide uz tzv. najboljeg igraca svih vremena. Covek je ladno najduze u istoriji tenisa drzao 3. mesto. Nadal ima 209 nedelja na prvom mestu a Novak 311. Zajedno 520 nedelja - punih 10 godina kako se medjusobno smenjuju a Fedrer je vecito bio 3. u tom periodu. Nekako ne zvuci lepo da je najbolji igrac svih vremena ujedno i igrac koji je najduze bio 3.ci u istorji. Jer uvek moze da se postavi pitanje a sta su ova dvojica koji su bili bolji od njega?

Borkes

pre 3 godine

Eto prilike da već u maju poboljša broj osvojenih turnira. Neka dođe u BGD. Mislim da će, sudeći po komentarima na ovom sajtu, podrška navijača biti gromoglasna. Kaiser, jumko, ovaj "realni" i ostali će zastavama duginih boja ukrasiti tribine. U finalu će mu Novak, kao pravi Srpski domaćin, pokloniti ta dva seta da nam se Roža malo odobrovolji.
Idemo dalje.

Bex

pre 3 godine

Ima tu jos rekorda koje verovatno niko u skorije vreme nece oboriti. Recimo 9 puta je osvajao cuveni turnir u Bazelu i jos cuveniji Halle Open koji je osvajao 10 puta. Ti turniri su toliko jaki da je eto jednom prilikom naleteo na prejakog Bornu Corica koji ga je zaustavio da otpocne 311. nedelju kao No.1. A i torta bila spremna da to ovekoveci... Kada se samo setim koliko su Novaka prozivali sto je igrao Becki turnir prosle godine da bi zadrzao No.1 u stilu to je ispod casti jednog sampiona iako je to ATP500 turnir. A Halle i Bazel su vecim delom bili ATP250 kada ih je Federer osvajao, tek pre nekoliko godina su postali ATP 500. A Dzemperku niko nije zamerao sto se osvajanjem tih malih turnira slepao pored Nadala I Novaka da bude vecito No.3 u poslednjoj deceniji.

Lazar Ka

pre 3 godine

Sta je sledeci "rekord" koji ce smisliti - najduze na terenu bez povrede ? Broj nedelja od kad nije slomio reket ili opsovao sudiju ?

Ovo je sve cista glupost.

Примеро Гериљеро

pre 3 godine

Сунце те калаисано, па РоГеру конкуренција и мерило остао само Пантелија Топаловић.

lal

pre 3 godine

Federer moze da ostane u top 10 sledece 2 godine jedino ako ATP opet promeni brojanje, pa kaze da se racunaju samo najbolji rezultati bilo koje godine.
(Pedja, 09. mart 2021 11:45)
to bi bilo ekstra, posto bi djokovic bio prvi do sudnjega dana... svI GS + svi mastersi... ^^

Lazar

pre 3 godine

Federer ima 25 osvojena turnira kategorije 250, dok Nadal i Nole imaju 8 turnira kategorije 250. Zato ce i stici Konorsa, jer Nadal i Nole da igraju te turnire, imali bi 150+ turnira. Jednostavno ovo nije merilo i rekord. Dzaba i 8 Wimbldona, Nadal ima 12 RG, Nole 8 AO, pa sta? Igraju GS, a racuna se ukupan broj GS-ova. Takodje ovo ko je najstariji osvajac i to, potpuno nebitni rekordi. Kao da sam bude rekord Novaka po tome koliko je turnira osvojio bez Vajde?? Ili rekord koliko je Nadal puta izvukao donji ves, bas glupi rekordi. Samo racunaju, da bi ga negde gurnuli blizu Nadala i Noleta. Ipak su njih dvojica najbolji u istoriji, ali Nole prednjaci zbog raznovrsnosti dominacije na svim podlogama, a Nadal vecinu hvata na sljaci, sto ga ne umanjuje.

Rodni

pre 3 godine

Pa dobro, neke rekorde može i da zadrži, ali one najbitnije neće da može: najviše nedelja na mestu broj 1 u istoriji i najviše gren slemova. Ovo prvo je već izgubio, a ovo drugo će ove ili sledeće godine

Luidji

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.

Matori Laki

pre 3 godine

Ma RF čeka da napuni 65 g. pa da ode u starosnu penziju. Svaki franak je bitan.
Da nije Mirke odavno bi okačio patike o klin.

unknown

pre 3 godine

E sto su mu ostali izbori i rekordi svaka mu čast,nezna više zasta da se uhvati! Al je interesantno kako gubi jedno po jedno odjedanput mu nijedan rekord i statistika nisu bitni!!

vlasnik

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Pa možeš da vidiš po minusima, svaki pozitivan komentar o Novaku ima max 15 minusa, što znači da ima 15 hejtera, koji su 99,99 posto stanovnici nekih drugih država, a ne Srbije. A ne bi me čudilo da je svih 15 ustvari jedan slepac sa VPN-om

Asteriks

pre 3 godine

Ako Novak bude igrao do 40-te,kao Federer,i ne bude imao povreda,svi Rodzerovi rekordi ce biti oboreni.Cak i ovaj rekord po broju odigranih meceva i pobjeda,koji u ovom trenutku djeluju nedostizno.Ali ako bude Novak igrao do 40-te,bice dostizni i ti rekordi.

Vuja neznalica

pre 3 godine

Ostaće nekoliko nebitnih rekorda koje će ipak ostati u vlasništvu RF ali svi najrelevantniji i najbitniji - sada je izvesno - biće u Noletovom vlasništvu. Tešite se švajcarci, i drugi ili treći svih vremena je veliki uspeh

JPR24

pre 3 godine

Jadni Švajcarci, imaju dobre plate i visok standard, ali neće moći da spavaju jer Federer ne drži sve rekorde. Važi.
(Extreminator, 09. mart 2021 11:49)

Plate... standard... a svi vise po francuskoj, austriji, nemačkoj i italiji da pazare za svakodnevne potrebe, a da nema tih istih da rade u svajcarskoj, kao i stranaca na mestu, riknuli bi odavno. Već 70ih su počeli, iscrpili zlato nacista u bankama pa otvorili granice...

RAPE

pre 3 godine

Hahah RF imao konkurenciju. Pod 1 pogledaj konkurenciju u prvih 8 Federeeovih GS titula.2. Kada je Novak imao 5 a Rođa 11 eto slučajno si zaboravio da je RF stariji 5 godina .3.Novak je u 16 Svojih GS titula morao preko Rafe ili RFa....dok je RF u samo 3 ili 4 slučaja išao preko ove dvojice.Nikako se ne može porediti Filipisis ,Bagdadis,Agasi na zalasku Davidenko,Safin, sa Novakovom konkurencijom,Nadal,RF,Marej,Sten,Delpotro,Conga,Tim,Ferer sada ovi mlađi ...Sve ovo i ti znaš ali ...

kio BL

pre 3 godine

he he,pa skoro sve je izgubio. Ustvari,kad se srusi br.GS ovaj nece imati skoro pa nijedan bitan rekord. U prevodu,bio jednom prosjecan teniser.

dugu

pre 3 godine

Đoković bi utišao sve glasove protiv sebe, pogotovo britanske, ako pobedi Nadala u finalu rolan garosa. To je nesto što Federer nikad ne bi mogao da uradi, ni da je 15 godina mladji u punoj snazi.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Da sajdzija osvoji jos 6 turnira i ostvari jos 32 pobede,ne da je blizu nego je daleko svetlosnu godinu realno pitanje je jos koliko meceva ce biti u stanju da odigra i da li ce uopste da igra i ako igra na kom nivou ce to biti, s obzirom na celokupnu situaciju povreda i godine,a o ovim GS titulama necu ni da komentarisem jer je za njega to misaona imenica!.

sve je moguce

pre 3 godine

Sada juri rekord o vremenu provedenom razmisljajuci kada ce opet zauzeti prvo mesto na listi(taj rekord je drzao od 1981.do 2004.)

Mihailo

pre 3 godine

Mhm, ubilo se kako Švajcarci opsesivno prate Federera. Boli ih baš uvo... Ljudi žive svoje živote, kvalitetno u uređenoj i bogatoj državi. Nemaju potrebu da leče komplekse i da se bave svetskom pravdom preko uspeha sportista.

smeh

pre 3 godine

Možda da postane legenda 250-ica? Zna li neko ko je najstariji osvajač nekog 250 turnira? Ili ko ih ima najviše osvojenih? Uglavnom ima čovek zbog čega da igra tenis a i njegovi sunarodnici čime da se nadaju.

Mike

pre 3 godine

Ma da, sada mu je odjednom kao svejedno, a cenim da se jede, besni, kulja... Nije prijatno, posebno što Novak nema pedigre - znamo odakle je. Sada Federeru nalaze neke gluposti za rekorde, neka igra do 47 godine i eto mu rekord... Boli ovo mnogo cenim, ne samo Federera već i dobar deo teniskog sveta...

Deda Rade

pre 3 godine

Legenda odmara u krugu porodice i planira gde će da igra a gde neće. Jednostavno on ne juri nigde i nikog on je najveći sportista u istoriji sporta. On i Majkl Džordan! Milijarde ljudi su ih izabrale.

zuti

pre 3 godine

Teše se švicarci, plaču a neki ne mogu ni da rade danas pa će time izgubiti prosečnu srpsku platu na kraju mesečnog obračuna.

A za Novaka je računica vrlo jednostavna, uzmi još 3gsa i biti ćeš bolji od Rođe, kakvi golden mastersi i nedelje, koba briga za 20 godina.
Da li zna itko koliko je Margareth Court provela nedelja na broju 1? Pamte se samo njezina 24GSa GSa i jadna Serena koje će valja kao i Rođo igrati do 50 da je prestigne.

JPR24

pre 3 godine

to znaci da su svi njegovi buduci rekordi vezani za veteranski staz. nek mu je sa srecom u tom ostvarivanju
(DiscoNinja, 09. mart 2021 11:46)

Tu nema šta da traži. Mansur Bahrami je bogotac lično, i za zabavu i za sve sto ide uz to kad si veteran.

Nenad

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?
(Momčilo, 09. mart 2021 11:43)

Nije 13 nego 15 puta, ovo si sve lepo rekao.
(Kaiser Roger, 9. mart 2021 11:48)

Samo što ti nisi ukapirao.

neutralni felš

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Pa možeš da vidiš po minusima, svaki pozitivan komentar o Novaku ima max 15 minusa, što znači da ima 15 hejtera, koji su 99,99 posto stanovnici nekih drugih država, a ne Srbije. A ne bi me čudilo da je svih 15 ustvari jedan slepac sa VPN-om
(vlasnik, 09. mart 2021 16:28)


čime se vi opterećujete...

mile

pre 3 godine

ekonomija nula, zdravstvo isto, korupcija nam je na vrhuncu al nebitno...da ne nabrajam 100 drugih stvari. važno da nolo prebacuje lopticu preko mreže najbolje na svetu. srbi srećni i zadovoljni.

Momčilo

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?

Andy

pre 3 godine

Nije lepo rugati se kao što se rugate i likujete u naslovu... Sve je prolazno pa i ovi rekordi Đokovića. Definitivno će biti u istoriji kao i mnogi drugi, ali rekordi su tu da se obaraju. Kada za desetak godina neko sruši Đokovićeve rekorde, da li će vam biti drago da neko likuje i napiše za nas "Srbi se teše..."? Ali dobro, Srbija je operisana od empatije. Sve se uvek svodi na "pobede" i ko je najbolji, pa makar i ja krenuo na žuto na semaforu deo sekunde pre vozača u traci pored. To je, pobedio sam i najbolji sam...

statisticar

pre 3 godine

Puno komentara, svakakvog sadrzaja.
Meni brojke i analiza ovog sajta sve vrlo jasno pokazuje: https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_Masters_Series_records_and_statistics

Saki

pre 3 godine

Mučenici... Moraće da se zadovolje time što imaju 10 puta veće plate od nas... Verujem da se niko od Vas ne bi menjao sa njima, jel da? Mislim Djoković je Djoković...

realno

pre 3 godine

Federer je GOAT, ne mora nista da juri, sve je davno dokazao. Uzivajmo u njegovim mecevima do kraja karijere, bolji igrac se nikad nece roditi.

Soko sivi

pre 3 godine

Za mene će Rodžer uvek ostati kao glavni kandidat Novaku za zvanje GOAT, ma koliko još titula Nadal da osvoji. Ne sviđa mi se ovo nepoštovanje za velikog šampiona koje se toliko potencira u komentarima i naslovima. Bez obzira na konkurenciju ne može se ipak izbrisati period do 2003-2008 kada je osvojio 13 titula - to je kao čitava nečija karijera i to kakva. Pet puta zaredom Vimbldon, pet puta zaredom U.S open, tri sezone sa po tri gren slema, mislim da je prirodno i normalno da dođe i do zasićenja i pada. E sad, što je tada sazrelio i jedan drugi i verovatno najveći GOAT to je teško ispratiti a da ne pominjemo GOATa šljake. Ipak i ono što je uspeo 2017-18 je za divljenje a bio je vrlo blizu da sve godine posta poništi na Vimbldonu. 40:15 blizu..

NikolaKG80

pre 3 godine

Prema sajtu ultimate tennis statistics, Federer je i dalje GOAT. Ja sam uvek za činjenice i brojke, posebno u situacijama kada sam pristrasan. Hajde još malo da se strpimo pa da Novaku dodelimo tu titulu

Cinjenice

pre 3 godine

Da bi bio najveći moraš da imaš i manire i ponašanje, pored trofeja i ostalih stvari. U svemu je Djokovic slabiji od Federera. Niko ne zaboravlja sramna odustajanja protiv Federera i Nadala pocev od 2008-09 god i to uvek kada je gubio od ove dvojice, pritom tipično balkansko ponašanje na mečevima. O igri i samom stilu igre i da ne pišem. Nakaradni i odbrambeni tenis koji igra Djokovic, gde samo vraća lopticu i čeka da protivnik pogreši naspram prelepog Federerovog tenisa, bez muke i umaranja. Neće da se rodi nikad bolji od Federera, kao što neće da se rodi bolji od Džordana!

Cinjenice

pre 3 godine

Evo ja sam iz Srbije, tačnije sa Kosova. Ovo pišem zbog onog koji kaže da su minusi samo od stanovnika drugih država. Svi bi voleli da je Novak bolji od Federera, ali ne može da bude bolji makar igrao još 200 godina sa svojim nakaradnim i dekadentnim tenisom(stil gde samo vraća lopticu i ceka da protivnik pogreši i smešnim tkz drop sopovima. To je ceo repertoar njegove igre). Sa druge strane Federer koji ima najviše trofeja, sa najlepšim stilom igre u istoriji, sa igrom bez umaranja, sa gospodskim ponašanjem i manirima. Za mene Djokovic nije i nikada neće da bude šampion posle onih sramnih predaja 2008-09 godine protiv Federera i Nadala i to uvek kada je gubio. Nije po stilu igre i kvalitetu ni medju 10 u istoriji. Najružniji stil igre u istoriji broja 1 ima Djokovic. I ovo su cinjenice, svidelo se to nekom ili ne.

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Ostace kralj Vimbldona. Nije mala stvar biti rekorder na najvecem turniru. Za ostalo...neka ga "ne zanima", kao sto i sam kaze. Bice mu lakse.

Logika

pre 3 godine

Federer zaradjuje ogroman novac i niko normalan na njegovom mestu se ne bi penzionisao.Igrace dokle god bude mogao da osvaja bar manje turnire i dok ima jake sponzore.On je covek koji zasluzuje nase postovanje i da nema naseg Noleta sigurno bih za njega navijao.

Ne postoji ni titula ni zvanje Goat

pre 3 godine

@Hendris
"Ultimate tennis statistics" je običan portal, pravi ga privatnik, nikoga on zvanično ne progšava ni za šta.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Zahvaljujemo se na glasu.


Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.

nesa i Neša

pre 3 godine

@nesa
mali nesa slagao, ima 8 a ne 7, a to što ti misliš da je boza bolja od šardonea i da je Vimbldon isto što i Australija korona open, nalazim u tvom klinačkom nihilizmu, a karakter se formira dok si dete.

Janko

pre 3 godine

Auuu, oboren jedan rekord i Švajcarci se teše, pa Federer je čovek-rekord, ljudi šta vam je, Nole je pred kraj svoje karijere tek prvi bitan rekord oborio!

milan

pre 3 godine

Dok vam je Federer bio na vrhu postojalo a sad ga nema jer ga stiže xD
Smešno...
(aj ćao, 09. mart 2021 13:00)
nije postojalo nikad , bar ne zvanicno

Jovan

pre 3 godine

@ostace mu jedan rekord za zivota, to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.. to su one 4 godine najtuznijeg doba tenisa, kad je premocni ljubicic bio 3. na svetu, a konkurenciju jos upotpunjavala imena poput davidenka, huana karlosa ferera, nalbandiana, hjuita i rodika
(rumenko, 9. mart 2021 11:12)

Evo ga, klasican ali klasican "2011 navijac" koji deli tenis na weak eru pre nego sto je Djokovic usao u peak karijere, i golden eru posle te famozne 2011. Nalbandijan je igracina boticu neobavesteni. Ima titulu sa Masters kupa iz 2005 gde je dobio Federera iz najboljih dana, a i Nadala je pobedio tamo. 2007 je osvojio Madrid pobedivsi Djokovica, Nadala i Federera u 3 meca zaredom, kada je Federer igrao najbolji tenis u zivotu. Ima 8-11 H2H sa Federerom, ONIM Federerom. Da je imao bolje zdravlje i manje povreda, bio bi igrac sa mozda i dvocifrenim brojem GS titula. Davidenko iz najboljih dana je bio masina takodje, koja bi razbila sve ove danas next gen igrace. Nije sve u prostim brojevima i statistici, strucnjace 2011.

Dior

pre 3 godine

Ima 20 GS i nije kao da ga je briga za nedelje, džaba pumpate te rekorde koje je vaš teniser nabio nakon što je Roger napunio 30 godina. Kad je Roger bio mlad svi znamo ko je bio otac i ko je koga drao. Kraj priče.

Brane

pre 3 godine

Nije sve u prostim brojevima i statistici, strucnjace 2011.
(Jovan, 10. mart 2021 22:21) # Link komentara

A u cemu je? Do sada je bilo koliko pamtim. Kako ste samo arlaukali sPominjujuci Federererove slemove. Sada kada se i tome blizi kraj ni to se vise ne racuna? Pa sta se racuna onda strucnjace? Gracioznost , elegencija. Koga vise voli zapad? Pa nije tenis izbor za miss universe ili umjetnicko klizanje...strucnjace.

Jovan

pre 3 godine

@(Brane, 11. mart 2021 00:54)

Sto generalizujes ljude? Koji to MI? Koji to VI? Ceo svet zna da su GS turniri najveci turniri u tenisu i logicno je da se oni najvise vrednuju i da privlace najvise paznje. Ja sam odgovorio coveku koji je Nalbandijana svrstao u nekakve levate, samo zato sto nema GS titulu. Statistika ume da laze i nije sve u rezultatima, medjutim takvi koji sport prate samo preko TVa i kladionicarskih listica kroz rezultate, i koji reket u ruke nikad nisu uzeli a kamoli trenirali tenis, to nikad nece moci da razumeju.

Dior

pre 3 godine

@rumenko A sad je prejaka konkurencija klinaca koji se plaše da pobede u finalu GS hahahahahah, kakvi ste licemeri pa to nigde nema, konkurencija je takva da ga sad svi gledaju kao boga, ako ništa Federer je bar tada bio najmlađi a ostali iskusni i odlični igrači.

Milos

pre 3 godine

Nolo juri 2 GS jos i OI singl ili dubl.. Vidim ko se tesi ovde.. Jedan je GOAT.. RF.. Inace najplaceniji sportista sveta.. Pozdrav.

Deda Rade

pre 3 godine

Legenda odmara u krugu porodice i planira gde će da igra a gde neće. Jednostavno on ne juri nigde i nikog on je najveći sportista u istoriji sporta. On i Majkl Džordan! Milijarde ljudi su ih izabrale.

Cinjenice

pre 3 godine

Evo ja sam iz Srbije, tačnije sa Kosova. Ovo pišem zbog onog koji kaže da su minusi samo od stanovnika drugih država. Svi bi voleli da je Novak bolji od Federera, ali ne može da bude bolji makar igrao još 200 godina sa svojim nakaradnim i dekadentnim tenisom(stil gde samo vraća lopticu i ceka da protivnik pogreši i smešnim tkz drop sopovima. To je ceo repertoar njegove igre). Sa druge strane Federer koji ima najviše trofeja, sa najlepšim stilom igre u istoriji, sa igrom bez umaranja, sa gospodskim ponašanjem i manirima. Za mene Djokovic nije i nikada neće da bude šampion posle onih sramnih predaja 2008-09 godine protiv Federera i Nadala i to uvek kada je gubio. Nije po stilu igre i kvalitetu ni medju 10 u istoriji. Najružniji stil igre u istoriji broja 1 ima Djokovic. I ovo su cinjenice, svidelo se to nekom ili ne.

Momčilo

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?

Kukatilo

pre 3 godine

Svajcarci se tese tako sto bace oko na svoj licni dohodak, a onda pogledaju egzoticne lobanje koje rade za 25.000 dinara, a juce su se gurali kao sardine da proslave sa Nolom.

realno

pre 3 godine

Federer je GOAT, ne mora nista da juri, sve je davno dokazao. Uzivajmo u njegovim mecevima do kraja karijere, bolji igrac se nikad nece roditi.

Cinjenice

pre 3 godine

Da bi bio najveći moraš da imaš i manire i ponašanje, pored trofeja i ostalih stvari. U svemu je Djokovic slabiji od Federera. Niko ne zaboravlja sramna odustajanja protiv Federera i Nadala pocev od 2008-09 god i to uvek kada je gubio od ove dvojice, pritom tipično balkansko ponašanje na mečevima. O igri i samom stilu igre i da ne pišem. Nakaradni i odbrambeni tenis koji igra Djokovic, gde samo vraća lopticu i čeka da protivnik pogreši naspram prelepog Federerovog tenisa, bez muke i umaranja. Neće da se rodi nikad bolji od Federera, kao što neće da se rodi bolji od Džordana!

mile

pre 3 godine

ekonomija nula, zdravstvo isto, korupcija nam je na vrhuncu al nebitno...da ne nabrajam 100 drugih stvari. važno da nolo prebacuje lopticu preko mreže najbolje na svetu. srbi srećni i zadovoljni.

Dior

pre 3 godine

Ima 20 GS i nije kao da ga je briga za nedelje, džaba pumpate te rekorde koje je vaš teniser nabio nakon što je Roger napunio 30 godina. Kad je Roger bio mlad svi znamo ko je bio otac i ko je koga drao. Kraj priče.

Andy

pre 3 godine

Nije lepo rugati se kao što se rugate i likujete u naslovu... Sve je prolazno pa i ovi rekordi Đokovića. Definitivno će biti u istoriji kao i mnogi drugi, ali rekordi su tu da se obaraju. Kada za desetak godina neko sruši Đokovićeve rekorde, da li će vam biti drago da neko likuje i napiše za nas "Srbi se teše..."? Ali dobro, Srbija je operisana od empatije. Sve se uvek svodi na "pobede" i ko je najbolji, pa makar i ja krenuo na žuto na semaforu deo sekunde pre vozača u traci pored. To je, pobedio sam i najbolji sam...

Mihailo

pre 3 godine

Mhm, ubilo se kako Švajcarci opsesivno prate Federera. Boli ih baš uvo... Ljudi žive svoje živote, kvalitetno u uređenoj i bogatoj državi. Nemaju potrebu da leče komplekse i da se bave svetskom pravdom preko uspeha sportista.

nesa i Neša

pre 3 godine

@nesa
mali nesa slagao, ima 8 a ne 7, a to što ti misliš da je boza bolja od šardonea i da je Vimbldon isto što i Australija korona open, nalazim u tvom klinačkom nihilizmu, a karakter se formira dok si dete.

Janko

pre 3 godine

Auuu, oboren jedan rekord i Švajcarci se teše, pa Federer je čovek-rekord, ljudi šta vam je, Nole je pred kraj svoje karijere tek prvi bitan rekord oborio!

Kaiser Roger

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Zahvaljujemo se na glasu.


Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.

Soko sivi

pre 3 godine

Za mene će Rodžer uvek ostati kao glavni kandidat Novaku za zvanje GOAT, ma koliko još titula Nadal da osvoji. Ne sviđa mi se ovo nepoštovanje za velikog šampiona koje se toliko potencira u komentarima i naslovima. Bez obzira na konkurenciju ne može se ipak izbrisati period do 2003-2008 kada je osvojio 13 titula - to je kao čitava nečija karijera i to kakva. Pet puta zaredom Vimbldon, pet puta zaredom U.S open, tri sezone sa po tri gren slema, mislim da je prirodno i normalno da dođe i do zasićenja i pada. E sad, što je tada sazrelio i jedan drugi i verovatno najveći GOAT to je teško ispratiti a da ne pominjemo GOATa šljake. Ipak i ono što je uspeo 2017-18 je za divljenje a bio je vrlo blizu da sve godine posta poništi na Vimbldonu. 40:15 blizu..

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Ostace kralj Vimbldona. Nije mala stvar biti rekorder na najvecem turniru. Za ostalo...neka ga "ne zanima", kao sto i sam kaze. Bice mu lakse.

nesa

pre 3 godine

Kod ove price o rekordima mi je najgluplja stvar to da ima 7 Wimbldona. Djokovic ima 9 Australija, a Nadal 13 Rolan Garosa, sta cemo sa tim?
Licno mislim da su i Nadal i Djokovic bolji teniseri od Federera.

Ne postoji ni titula ni zvanje Goat

pre 3 godine

@Hendris
"Ultimate tennis statistics" je običan portal, pravi ga privatnik, nikoga on zvanično ne progšava ni za šta.

Logika

pre 3 godine

Federer zaradjuje ogroman novac i niko normalan na njegovom mestu se ne bi penzionisao.Igrace dokle god bude mogao da osvaja bar manje turnire i dok ima jake sponzore.On je covek koji zasluzuje nase postovanje i da nema naseg Noleta sigurno bih za njega navijao.

rumenko

pre 3 godine

ostace mu jedan rekord za zivota, to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.. to su one 4 godine najtuznijeg doba tenisa, kad je premocni ljubicic bio 3. na svetu, a konkurenciju jos upotpunjavala imena poput davidenka, huana karlosa ferera, nalbandiana, hjuita i rodika

milan

pre 3 godine

Dok vam je Federer bio na vrhu postojalo a sad ga nema jer ga stiže xD
Smešno...
(aj ćao, 09. mart 2021 13:00)
nije postojalo nikad , bar ne zvanicno

Alex

pre 3 godine

"Prestići Samprasov rekord od 286 nedelja na prvom mestu mi je nekada bilo važno".

Tako je i Novaku važno da sruši tvoj rekord.

"Situacija se od tada promenila. Zato ne brinem mnogo sada"

Promenila se, jer su ti šanse da osvojiš neki GS ravne nuli. Ne brineš, jer tu više ne možeš ništa da uradiš.

prangija

pre 3 godine

Da bi bio najveći moraš da imaš i manire i ponašanje, pored trofeja i ostalih stvari. U svemu je Djokovic slabiji od Federera. Niko ne zaboravlja sramna odustajanja protiv Federera i Nadala pocev od 2008-09 god i to uvek kada je gubio od ove dvojice, pritom tipično balkansko ponašanje na mečevima. O igri i samom stilu igre i da ne pišem. Nakaradni i odbrambeni tenis koji igra Djokovic, gde samo vraća lopticu i čeka da protivnik pogreši naspram prelepog Federerovog tenisa, bez muke i umaranja. Neće da se rodi nikad bolji od Federera, kao što neće da se rodi bolji od Džordana!
(Cinjenice, 9. mart 2021 12:02)

Cvili slobodno. Nije sramota plakati. :*

kio BL

pre 3 godine

he he,pa skoro sve je izgubio. Ustvari,kad se srusi br.GS ovaj nece imati skoro pa nijedan bitan rekord. U prevodu,bio jednom prosjecan teniser.

Dior

pre 3 godine

@rumenko A sad je prejaka konkurencija klinaca koji se plaše da pobede u finalu GS hahahahahah, kakvi ste licemeri pa to nigde nema, konkurencija je takva da ga sad svi gledaju kao boga, ako ništa Federer je bar tada bio najmlađi a ostali iskusni i odlični igrači.

Djordje P

pre 3 godine

Rekord po broju uzastopnih nedelja kao br. 1 pokazuje odsustvo bilo kakve kokurencije, tako da ne verujem da se Federer uopste ponosi tim rekordom.

Saki

pre 3 godine

Mučenici... Moraće da se zadovolje time što imaju 10 puta veće plate od nas... Verujem da se niko od Vas ne bi menjao sa njima, jel da? Mislim Djoković je Djoković...

karlito

pre 3 godine

Federer treba da je zahvalan sto je imao priliku da igra dobar deo karijere bez ove dvojice ili kada su jos bili u "razvoju"...
Da su se nasli u prajmu svi u isto vreme pitanje da li bi imao i dvocofren broj slemova

zuti

pre 3 godine

Teše se švicarci, plaču a neki ne mogu ni da rade danas pa će time izgubiti prosečnu srpsku platu na kraju mesečnog obračuna.

A za Novaka je računica vrlo jednostavna, uzmi još 3gsa i biti ćeš bolji od Rođe, kakvi golden mastersi i nedelje, koba briga za 20 godina.
Da li zna itko koliko je Margareth Court provela nedelja na broju 1? Pamte se samo njezina 24GSa GSa i jadna Serena koje će valja kao i Rođo igrati do 50 da je prestigne.

neutralni felš

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Pa možeš da vidiš po minusima, svaki pozitivan komentar o Novaku ima max 15 minusa, što znači da ima 15 hejtera, koji su 99,99 posto stanovnici nekih drugih država, a ne Srbije. A ne bi me čudilo da je svih 15 ustvari jedan slepac sa VPN-om
(vlasnik, 09. mart 2021 16:28)


čime se vi opterećujete...

gagi

pre 3 godine

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
koliko jadno.. kakvi su bre ovo banana rekordi, ocete da uvedete i rekord za najvise izvedenih intervjua????

NikolaKG80

pre 3 godine

Prema sajtu ultimate tennis statistics, Federer je i dalje GOAT. Ja sam uvek za činjenice i brojke, posebno u situacijama kada sam pristrasan. Hajde još malo da se strpimo pa da Novaku dodelimo tu titulu

mlekadzija

pre 3 godine

За Новака и Надала ће 9 Базела остати недосањани сан! Нико никад неће оборити овај рекорд. Без премца Роџер је највећи икада. Јел тако Јумко и остали?

Matori Laki

pre 3 godine

Ma RF čeka da napuni 65 g. pa da ode u starosnu penziju. Svaki franak je bitan.
Da nije Mirke odavno bi okačio patike o klin.

keramičar

pre 3 godine

Kada je 1. jula 2011. Novak pobedio Congu u vimbldonskom polufinalu, i tako obezbedio da prvi put bude na vrhu ATP liste, Federer je već za sobom imao 285 nedelja na čelnoj poziciji.

Sada, deset godina kasnije od trenutka kada je Nole zakoračio na tron, on vodi sa 311:25.

miodrag

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?
(Momčilo, 09. mart 2021 11:43)

Prvi sam za to da budemo malo ozbiljni! Zato ne treba pisati ovakve neozbiljne komentare, Momcilo, druze nas. Najtrofejniji-nije, najpopularniji ? Najlepsi-ne. Skroman-hahahaha. Ne pravi skandale- skandalozno je sto nije cestitao kolegi na postavljanju rekorda 311. To za fair play je skandalozno samo po sebi jer on to nicim ne zasluzuje- gubi samo zato sto on lose igra-nikad zato sto je protivnik bio bolji.Kretanje po terenu!!!??? Mozda na terenima u Alpima.Ofanzivni-za diskusiju. Gospodin covek-hahahahaha!!! Sta on da juri??? Kasno je za jurcanje, kasno.....jedan drugi juri kao raketa i vec je tvoj Foco ostao u njegovoj prasini i tragu. E moj Momcilo!

prangija

pre 3 godine

Auuu, oboren jedan rekord i Švajcarci se teše, pa Federer je čovek-rekord, ljudi šta vam je, Nole je pred kraj svoje karijere tek prvi bitan rekord oborio!
(Janko, 9. mart 2021 12:58)

Jedan rekord? Au kako bol ume da pomuti razum pa se od lupetanja izgubi osećaj za realnost. Za tvoju informaciju Federer više ni u čemu bitnom nije prvi!

Idemo redom:

- nema najviše nedelja kao br1
- nema najviše titula, Jimmy Connors ima 109
- nema najviše GS trofeja, Nadal ima isto kao i on
- nema najviše Mastersa, Novak ovde gospodari a Nadal je odmah iza
- nema najviše velikih titula, Novak 59, Nadal 56, on 54
- nema najviše titula na jednom GS, Nadal prvi 13, Novak drugi 9
- nema najviše godina završenih na prvom mestu, Novak i Sampras po 6, on 5
- nema najviše olimpijskih zlata, Marej 2, Nadal 1 a on samo u dublu
- nema najveći procenat pobeda na ATP turu, Novak prvi a on tek četvrti
- nema najveći Elo rejting, Novak prvi a on tek peti
- nema osvojeno sva 4 GS istovremeno, Novak jedini ima

Ima ovoga još ali hajde da ne zatrpavam dalje. A tvoj "čovek-rekord" šta još drži? Leba ti nabroj nam da se smejemo zajedno. :)

Bex

pre 3 godine

Ima tu jos rekorda koje verovatno niko u skorije vreme nece oboriti. Recimo 9 puta je osvajao cuveni turnir u Bazelu i jos cuveniji Halle Open koji je osvajao 10 puta. Ti turniri su toliko jaki da je eto jednom prilikom naleteo na prejakog Bornu Corica koji ga je zaustavio da otpocne 311. nedelju kao No.1. A i torta bila spremna da to ovekoveci... Kada se samo setim koliko su Novaka prozivali sto je igrao Becki turnir prosle godine da bi zadrzao No.1 u stilu to je ispod casti jednog sampiona iako je to ATP500 turnir. A Halle i Bazel su vecim delom bili ATP250 kada ih je Federer osvajao, tek pre nekoliko godina su postali ATP 500. A Dzemperku niko nije zamerao sto se osvajanjem tih malih turnira slepao pored Nadala I Novaka da bude vecito No.3 u poslednjoj deceniji.

Asteriks

pre 3 godine

Ako Novak bude igrao do 40-te,kao Federer,i ne bude imao povreda,svi Rodzerovi rekordi ce biti oboreni.Cak i ovaj rekord po broju odigranih meceva i pobjeda,koji u ovom trenutku djeluju nedostizno.Ali ako bude Novak igrao do 40-te,bice dostizni i ti rekordi.

kickers

pre 3 godine

Ne verujem da Federer može do trofeja na bilo kom turniru iz klase 500 i više. Za njega će biti uspeh da osvoji i neki iz klase 250 ( Bela Palanka open i sl. ).

Mix

pre 3 godine

Mislio sam da je jos jedini rekord koji mu je ostao najduza kosica na ATP turu,ali sam zaboravio Dastina Brauna.Tako da ni od toga nista.

Pedja

pre 3 godine

Federer moze da ostane u top 10 sledece 2 godine jedino ako ATP opet promeni brojanje, pa kaze da se racunaju samo najbolji rezultati bilo koje godine.

Nenad

pre 3 godine

Budimo ozbiljni, pa ne može Rodja da juri sam sebe. On je najveći, najtrofejniji, najpopularniji, najplaćeniji, igra najlepši tenis, skroman, ne pravi skandale, 13 puta ga kolege biraju kao fer plej igrača, kretanje po terenu, ofanziva tenis, gospodin čovek... Šta on da juri?
(Momčilo, 09. mart 2021 11:43)

Nije 13 nego 15 puta, ovo si sve lepo rekao.
(Kaiser Roger, 9. mart 2021 11:48)

Samo što ti nisi ukapirao.

gagi

pre 3 godine

Federer je imao fantastičnu priliku da ode kao najveći i da zacementira bilo kakvu priču o GOAT debati... Baš onog dana kada je osvojio 20. GS , u tom trenutku je on imao 20 a Nole 12... Da je tad rekao kraj, bukvalno bi otišao u penziju kao gazda i svi ovi Noletovi uspesi bi bili mnogo osporavaniji baš iz razloga što Federer više ne učestvuje itd... ovako je sam sebi uništio život, nastavio da igra, Novak ga ponižavao u Australiji, na Vimbldonu , osvojio 6 GS od tog momenta, osvojiće ih još... Federer je samo imao loš tajming i razmišljanje.. sada je kasno bato, pomiri se s tim..

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Da sajdzija osvoji jos 6 turnira i ostvari jos 32 pobede,ne da je blizu nego je daleko svetlosnu godinu realno pitanje je jos koliko meceva ce biti u stanju da odigra i da li ce uopste da igra i ako igra na kom nivou ce to biti, s obzirom na celokupnu situaciju povreda i godine,a o ovim GS titulama necu ni da komentarisem jer je za njega to misaona imenica!.

cento

pre 3 godine

ima tu par rejorda koje još drži,npr, najmanje se znoji, najduže ima istu frizuru,najvise puta ga je pratila supruga na turnirima....
(james, 9. mart 2021 11:48)

I najviše je puta izlazio u džemperu da otkaže (pobjegne) meč.

Podgorica

pre 3 godine

Federer ne moze biti GOAT nikad jer covjek od 103 titule 49 ima na turnirima serije 250 i 500. 25 titula Atp 250 i 24 titule serije 500. Najbolji parametri su velike titule Federer ima 64 velike titule a Nadal i Djokovic preko 80. Federer je 3 najbolji teniser svih vremena. To je cinjenica. Tacka.

Vuja neznalica

pre 3 godine

Ostaće nekoliko nebitnih rekorda koje će ipak ostati u vlasništvu RF ali svi najrelevantniji i najbitniji - sada je izvesno - biće u Noletovom vlasništvu. Tešite se švajcarci, i drugi ili treći svih vremena je veliki uspeh

JPR24

pre 3 godine

Jadni Švajcarci, imaju dobre plate i visok standard, ali neće moći da spavaju jer Federer ne drži sve rekorde. Važi.
(Extreminator, 09. mart 2021 11:49)

Plate... standard... a svi vise po francuskoj, austriji, nemačkoj i italiji da pazare za svakodnevne potrebe, a da nema tih istih da rade u svajcarskoj, kao i stranaca na mestu, riknuli bi odavno. Već 70ih su počeli, iscrpili zlato nacista u bankama pa otvorili granice...

auh!!

pre 3 godine

Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.
(Kaiser Roger, 09. mart 2021 14:00)

Pa to je i logično. To da si okružen sličnima sebi. Šta tu ima novo?

alfabet

pre 3 godine

broj titula ne drži kao rekord i pitanje je da li će ga oboriti. Broj odigranih mečeva i dobijenih je važan samo ukoliko se vadi procenat uspešnosti, gde Novak vodi. sa 82.7 % dobijenih mečeva, možda brojka nije tačna ali uglavnom je suština tačna. Broj uzastopnih sedmica na prvom mestu je bitan isto koliko je bitno i koliko ima ovaca na Novom Zelandu. Jedina dva rekorda koja su vredna pomena, a da ih Rodžer i dalje drži je najviše osvojenih završnih mastersa i broj wimbldona. Broj završnih mastersa mislim da će Novak bar izjednačiti jer mi fali još jedna titula, a od ove godine se igra u Torinu, u prijateljskoj italiji. Broj wimbldona jeste malo teži izazov za Novaka, ali nije i nemoguć. Da se igralo prošle godine, vrv bi sada bio i gotovo izvestan. Ali eto, ne mora i sve rekorde da poobara. Dovoljna su ova dva najvažnija i sve ostale što već ima.

Posmatrač

pre 3 godine

Koliko ovo očajno izgleda. Za slamke spasa se hvataju.
Ne bi me iznenadilo da kad im ponestane stvari napišu i nešto tipa Federer je najuspešniji švajcarski teniser ikada, a Đoković nije najuspešniji švajcarski teniser ikada.

Nebojša

pre 3 godine

Neke rekorde ima neke će možda još pridodati kolekciji ali tri najbitnija grenslem rekord, no1 rekord i masters rekord to će biti u rukama nekog drugog.

remax

pre 3 godine

Treba biti realan i reći da postoje još 2 vrlo važna rekorda koje već drži i može dodatno da ih učvrsti.
To je broj titula u Bazelu i broj izlazaka u džemperu na finale završnog Mastersa.

Podgorica

pre 3 godine

Najjaci moguci parametar su velike titule. Novak Djokovic 59, Rafael Nadal 55, Rodzer Federer 54. A turniri serije 250 i 500 su obicne mrvice koje ne mogu biti nikakav parametar za GOAT-a tu je Federer svakako broj 1. Pametnom dosta. Kraj. Tacka.

RAPE

pre 3 godine

Hahah RF imao konkurenciju. Pod 1 pogledaj konkurenciju u prvih 8 Federeeovih GS titula.2. Kada je Novak imao 5 a Rođa 11 eto slučajno si zaboravio da je RF stariji 5 godina .3.Novak je u 16 Svojih GS titula morao preko Rafe ili RFa....dok je RF u samo 3 ili 4 slučaja išao preko ove dvojice.Nikako se ne može porediti Filipisis ,Bagdadis,Agasi na zalasku Davidenko,Safin, sa Novakovom konkurencijom,Nadal,RF,Marej,Sten,Delpotro,Conga,Tim,Ferer sada ovi mlađi ...Sve ovo i ti znaš ali ...

auh!!

pre 3 godine

Najbolje je kad pričaju o Federerovoj eleganciji... Još treba da ukinu igranje na poene i uvedu žiri koji bi ocenjivao umetnički dojam...
(Kiki, 09. mart 2021 12:07)

Nažalost, umrla je Milka Babović koja bi nam to najbolje prenela, kao nekad u umetničkom klizanju.

Borkes

pre 3 godine

Eto prilike da već u maju poboljša broj osvojenih turnira. Neka dođe u BGD. Mislim da će, sudeći po komentarima na ovom sajtu, podrška navijača biti gromoglasna. Kaiser, jumko, ovaj "realni" i ostali će zastavama duginih boja ukrasiti tribine. U finalu će mu Novak, kao pravi Srpski domaćin, pokloniti ta dva seta da nam se Roža malo odobrovolji.
Idemo dalje.

vlasnik

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.
(Luidji, 09. mart 2021 13:27)

Pa možeš da vidiš po minusima, svaki pozitivan komentar o Novaku ima max 15 minusa, što znači da ima 15 hejtera, koji su 99,99 posto stanovnici nekih drugih država, a ne Srbije. A ne bi me čudilo da je svih 15 ustvari jedan slepac sa VPN-om

Lazar

pre 3 godine

Federer ima 25 osvojena turnira kategorije 250, dok Nadal i Nole imaju 8 turnira kategorije 250. Zato ce i stici Konorsa, jer Nadal i Nole da igraju te turnire, imali bi 150+ turnira. Jednostavno ovo nije merilo i rekord. Dzaba i 8 Wimbldona, Nadal ima 12 RG, Nole 8 AO, pa sta? Igraju GS, a racuna se ukupan broj GS-ova. Takodje ovo ko je najstariji osvajac i to, potpuno nebitni rekordi. Kao da sam bude rekord Novaka po tome koliko je turnira osvojio bez Vajde?? Ili rekord koliko je Nadal puta izvukao donji ves, bas glupi rekordi. Samo racunaju, da bi ga negde gurnuli blizu Nadala i Noleta. Ipak su njih dvojica najbolji u istoriji, ali Nole prednjaci zbog raznovrsnosti dominacije na svim podlogama, a Nadal vecinu hvata na sljaci, sto ga ne umanjuje.

Trash

pre 3 godine

Ima jedan rekord koji niko nikada Federeru nece oduzeti. Medjutim taj rekord se ne spominje cesto, nekako ne ide uz tzv. najboljeg igraca svih vremena. Covek je ladno najduze u istoriji tenisa drzao 3. mesto. Nadal ima 209 nedelja na prvom mestu a Novak 311. Zajedno 520 nedelja - punih 10 godina kako se medjusobno smenjuju a Fedrer je vecito bio 3. u tom periodu. Nekako ne zvuci lepo da je najbolji igrac svih vremena ujedno i igrac koji je najduze bio 3.ci u istorji. Jer uvek moze da se postavi pitanje a sta su ova dvojica koji su bili bolji od njega?

Jovan

pre 3 godine

@ostace mu jedan rekord za zivota, to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.. to su one 4 godine najtuznijeg doba tenisa, kad je premocni ljubicic bio 3. na svetu, a konkurenciju jos upotpunjavala imena poput davidenka, huana karlosa ferera, nalbandiana, hjuita i rodika
(rumenko, 9. mart 2021 11:12)

Evo ga, klasican ali klasican "2011 navijac" koji deli tenis na weak eru pre nego sto je Djokovic usao u peak karijere, i golden eru posle te famozne 2011. Nalbandijan je igracina boticu neobavesteni. Ima titulu sa Masters kupa iz 2005 gde je dobio Federera iz najboljih dana, a i Nadala je pobedio tamo. 2007 je osvojio Madrid pobedivsi Djokovica, Nadala i Federera u 3 meca zaredom, kada je Federer igrao najbolji tenis u zivotu. Ima 8-11 H2H sa Federerom, ONIM Federerom. Da je imao bolje zdravlje i manje povreda, bio bi igrac sa mozda i dvocifrenim brojem GS titula. Davidenko iz najboljih dana je bio masina takodje, koja bi razbila sve ove danas next gen igrace. Nije sve u prostim brojevima i statistici, strucnjace 2011.

unknown

pre 3 godine

E sto su mu ostali izbori i rekordi svaka mu čast,nezna više zasta da se uhvati! Al je interesantno kako gubi jedno po jedno odjedanput mu nijedan rekord i statistika nisu bitni!!

Džimi Hendriks

pre 3 godine

Trenutni poredak na "Ultimate tennis statistics", GOAT listi RF 932, NĐ 898 smanjena razlika na 34. Ta razlika je isključivo zbog 2 GS više, 1 ZT i zbog ukupno više titula i više odigranih turnira. Ako Nole nastavi ovako samo je pitanje vremena kada će i zvanično postati GOAT, nakon toga može se pričati o tome ko je kome omiljeni teniser i to je ok.

lignjoslav

pre 3 godine

Kratka vam ta slamka za koju se hvatate. Ovo je vec na domenu NBA statistike, prvi beli igrac iz jugoistocne Tunguzije koji je na jednoj utakmici imao 6 licnih i imao sut za 3 poena 3/5.

Neka neka, bolece jos vise Nole.

Js

pre 3 godine

“Prestići Samprasov rekord od 286 nedelja na prvom mestu mi je nekada bilo važno. Situacija se od tada promenila. Zato ne brinem mnogo sada", rekao je Federer.

Œta reći? :)))) Izjava “bez kompleksa”

Zdenko

pre 3 godine

Jak mi je to rekord u broju titula koje drži Federer u odnosu na Nadala i Novaka, kad ih je 49 u rangu 250 i 500 serije. Skoro polovina iz najslabijeg nivoa. Ne znam kako ko gleda na ovo, ali zbrajati te turnire sa onima iz Masters serije i GS je van svake pameti. Ako ih uporedimo, mislim na svu trojicu, sa odnosom titula onih najvećih, šta treba da se komentariše? Novak je svoje rekao.

Podgorica

pre 3 godine

Najjaci moguci parametar su velike titule. Novak Djokovic 59, Rafael Nadal 55, Rodzer Federer 54. A turniri serije 250 i 500 su obicne mrvice koje ne mogu biti nikakav parametar za GOAT-a tu je Federer svakako broj 1. Pametnom dosta. Kraj. Tacka.

Luidji

pre 3 godine

Gledajuci komentare dolazi se do zakljucka da nije Jumka Mikija i King Rogera, ne bi bilo negativnih komentara za Novaka, bukvalno cela Srbija je uz Novaka.

Mike

pre 3 godine

Ma da, sada mu je odjednom kao svejedno, a cenim da se jede, besni, kulja... Nije prijatno, posebno što Novak nema pedigre - znamo odakle je. Sada Federeru nalaze neke gluposti za rekorde, neka igra do 47 godine i eto mu rekord... Boli ovo mnogo cenim, ne samo Federera već i dobar deo teniskog sveta...

inženjer

pre 3 godine

Molim vas da prestanete da obraćate pažnju na Kaiser, Jumko itd., jer je to njihova jedina motivacija da pišu i dalje na ovom forumu. Prestanite da im lupate minuse, jer se oni time hrane.

alfabet

pre 3 godine

Hahahah samo se vi tesite time.Inace vecina koje znam kazu da ne igra za nasu zemlju ne bi nikad za njega navijao.
(Kaiser Roger, 09. mart 2021 14:00)

Pa to je i logično. To da si okružen sličnima sebi. Šta tu ima novo?
(auh!!, 09. mart 2021 14:41)

ahaha al si ga spustio, svaka čast brate

Vrg

pre 3 godine

Moze rekord po broju meceva izgubljenih posle mec lopte na 40:15 od istog protivnika na grand slam-u.
Ili broj dobijenih vecernjih termina na glavnim terenima.
Ili po tome koliko dugo zavlaci fanove da ce jos da igra ozbiljan tenis.
Ima toga kolko hoces.

Kiki

pre 3 godine

Najbolje je kad pričaju o Federerovoj eleganciji... Još treba da ukinu igranje na poene i uvedu žiri koji bi ocenjivao umetnički dojam...

macconi

pre 3 godine

Zasto sportsmen koji redovno osvaja fer plej nagrade nije cestitao obaranje rekorda ili mu odjednom broj nedelja i rekord koji je drzao godinama postao kao nebitan sada kad je oboren

John

pre 3 godine

"dodaje se i da ima najviše titula na Vimbldonu, ukupno osam"

Jaka stvar. Đoković je 9 puta osvajao Australijan open, a Nadal 13 titula na Rolan Garosu.

Lazar Ka

pre 3 godine

Sta je sledeci "rekord" koji ce smisliti - najduze na terenu bez povrede ? Broj nedelja od kad nije slomio reket ili opsovao sudiju ?

Ovo je sve cista glupost.

Примеро Гериљеро

pre 3 godine

Сунце те калаисано, па РоГеру конкуренција и мерило остао само Пантелија Топаловић.

absent

pre 3 godine

ja sam za to da se uvedu nove kategorije u tenisu "umetnički tenis", sinhrono udaranje loptica i teniski X faktor, da naš Baka Rodžer bude GOAT definitivno.

Milos

pre 3 godine

Nolo juri 2 GS jos i OI singl ili dubl.. Vidim ko se tesi ovde.. Jedan je GOAT.. RF.. Inace najplaceniji sportista sveta.. Pozdrav.

Rodni

pre 3 godine

Pa dobro, neke rekorde može i da zadrži, ali one najbitnije neće da može: najviše nedelja na mestu broj 1 u istoriji i najviše gren slemova. Ovo prvo je već izgubio, a ovo drugo će ove ili sledeće godine

jovan ds

pre 3 godine

Хахахахах све небитне ствари. Најстарији ово, најстарији оно, и само то. Измишњају неке рекорде да би их држао Федерер... Једино (а вјероватно и најважније) што држи и даље су Гренд Слемови. Ако Новак узме још 3, биће и званично најбољи тенисер икад, мада за мене је то већ.

dugu

pre 3 godine

Đoković bi utišao sve glasove protiv sebe, pogotovo britanske, ako pobedi Nadala u finalu rolan garosa. To je nesto što Federer nikad ne bi mogao da uradi, ni da je 15 godina mladji u punoj snazi.

aj ćao

pre 3 godine

@Hendris
"Ultimate tennis statistics" je običan portal, pravi ga privatnik, nikoga on zvanično ne progšava ni za šta.
(Ne postoji ni titula ni zvanje Goat, 9. mart 2021 12:24)
Dok vam je Federer bio na vrhu postojalo a sad ga nema jer ga stiže xD
Smešno...

smeh

pre 3 godine

Možda da postane legenda 250-ica? Zna li neko ko je najstariji osvajač nekog 250 turnira? Ili ko ih ima najviše osvojenih? Uglavnom ima čovek zbog čega da igra tenis a i njegovi sunarodnici čime da se nadaju.

lal

pre 3 godine

Federer moze da ostane u top 10 sledece 2 godine jedino ako ATP opet promeni brojanje, pa kaze da se racunaju samo najbolji rezultati bilo koje godine.
(Pedja, 09. mart 2021 11:45)
to bi bilo ekstra, posto bi djokovic bio prvi do sudnjega dana... svI GS + svi mastersi... ^^

statisticar

pre 3 godine

Puno komentara, svakakvog sadrzaja.
Meni brojke i analiza ovog sajta sve vrlo jasno pokazuje: https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_Masters_Series_records_and_statistics

auh!!

pre 3 godine

Ostace kralj Vimbldona. Nije mala stvar biti rekorder na najvecem turniru. Za ostalo...neka ga "ne zanima", kao sto i sam kaze. Bice mu lakse.
(Pera Magic Mitic, 09. mart 2021 11:38)

Ne zanima ga, a u drugoj vesti ona slika sa 311 tortom... da, da, ne zanima ga.
Nego, ima jedan što je kralju tri puta skinuo krunu na tom Vimbldonu.

auh!!

pre 3 godine

Хахахахах све небитне ствари. Најстарији ово, најстарији оно, и само то. Измишњају неке рекорде да би их држао Федерер... Једино (а вјероватно и најважније) што држи и даље су Гренд Слемови. Ако Новак узме још 3, биће и званично најбољи тенисер икад, мада за мене је то већ.
(jovan ds, 09. mart 2021 11:40)

Ako ćemo realno, ni to ne drži, nego deli sa Nadalom. Ipak, Nadal još ima šanse da osvoji RG (mada bi većina nas volela da to bude Novek, ne treba otpisati Nadala) i da Fed ostane čak i bez te deobe prvog mesta.

Brane

pre 3 godine

Nije sve u prostim brojevima i statistici, strucnjace 2011.
(Jovan, 10. mart 2021 22:21) # Link komentara

A u cemu je? Do sada je bilo koliko pamtim. Kako ste samo arlaukali sPominjujuci Federererove slemove. Sada kada se i tome blizi kraj ni to se vise ne racuna? Pa sta se racuna onda strucnjace? Gracioznost , elegencija. Koga vise voli zapad? Pa nije tenis izbor za miss universe ili umjetnicko klizanje...strucnjace.

sve je moguce

pre 3 godine

Sada juri rekord o vremenu provedenom razmisljajuci kada ce opet zauzeti prvo mesto na listi(taj rekord je drzao od 1981.do 2004.)

JPR24

pre 3 godine

to znaci da su svi njegovi buduci rekordi vezani za veteranski staz. nek mu je sa srecom u tom ostvarivanju
(DiscoNinja, 09. mart 2021 11:46)

Tu nema šta da traži. Mansur Bahrami je bogotac lično, i za zabavu i za sve sto ide uz to kad si veteran.

Jovan

pre 3 godine

@(Brane, 11. mart 2021 00:54)

Sto generalizujes ljude? Koji to MI? Koji to VI? Ceo svet zna da su GS turniri najveci turniri u tenisu i logicno je da se oni najvise vrednuju i da privlace najvise paznje. Ja sam odgovorio coveku koji je Nalbandijana svrstao u nekakve levate, samo zato sto nema GS titulu. Statistika ume da laze i nije sve u rezultatima, medjutim takvi koji sport prate samo preko TVa i kladionicarskih listica kroz rezultate, i koji reket u ruke nikad nisu uzeli a kamoli trenirali tenis, to nikad nece moci da razumeju.