Sreda, 30.03.2016.

22:51

"Jasno je, Novak rastužio navijače Rafe i Rodžera"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sigurno gazi prema šestoj tituli na Mastersu u Majamiju.

Izvor: ÐN

"Jasno je, Novak rastužio navijaèe Rafe i Rodžera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Smilica

pre 8 godina

@ NAJBOLJI TEXT o No11etu
Ko da voli kolegu koji te stalno pobeđuje, govori 6-7 stranih jezika.. gde god dobije pehar govori na jeziku naroda domaćina turnira, piše kineskim i japanskim pismom, igra fudbal bolje od pola reprezentativca, basket razbija, skija slalom na takmicarskom nivou, skija na vodi i surfuje na talasima, posle tri godine vežbe odlično svira gitaru, uči trenutno saksofon, ima lepu Jahtu i još lepšu ženu koja usput ima magstraturu ekonomije i već je deo svetskog sveta mode i džet seta.ima i SINA i to prvo pa muško! .ima privatan avion..vlasnik vise restorana i hotela na Kopaoniku, nosioc najvišeg ordena SPC.. monasi na Atosu za života mu već oslikali lik kao ikonu..i što ih sve najviše boli, momak je SRBIN iz Beograda, ne mogu mu na terenu ništa i ne vide kraj njegovoj dominaciji. Kako neko ko je toliko indiferentan u odnosu na broja 1. može da ga podržava.. Zavist i ljubomora su jači.. Ovo je foliranje sa Federerom.. Svi smo za deku. Eee ne vide glavnu foru.. nije više najbitnija elegancija na kojoj je Federer toliko radio i pobro sve simpatije,danas je najbitnija INTILIGENCIJA!!! a time je dragi Bog obdario Novaka do krajnjih granica.. možda će to shvatiti na 18-17.mada sumnjam.Nije bitno.. nisu važni luzeri,Jumko & Co.,shvatio je to Federer ove godine. U Londonu i New Yorku.
(VUK, 14. oktobar 2015 17:47)

OVO JE NAJBOLJI TEXT o No11ETU.
BRAVOOOO!Pozdrav!

dakiliz

pre 8 godina

Ne na jednom turniru, vec u FINALU US opena 2015. kada je Novak dobio Federera! Koliko su puta samo sudije pokusale da ukradu Novaka, ali je Eva Asderaki odsudila verovatno najbolji mec u istoriji, vrsila nevidjene korekcije i UVEK bila u pravu!


Da sećam se i čak je američki komentator duhovito prokomentarisao za nju rekavši: She's on the fir. Kao što se govori za košarkaše kad su u seriji nepromašivanja trojki.

aha

pre 8 godina

@VUK
Elementarno neznanje. Zaradio je 10 puta manje novca od Federera. Federer od sponzora zaradi 70 miliona godisnje. Zato ga Djokovic mrzi.

razlozi

pre 8 godina

Zašto ne smijete objaviti komentar u kojem se navode stvarni razlozi zašto ga publika ne voli.Ponoviću po ko zna koji put da ga ne vole zbog njegovog ponašanja na terenu ,ali i zbog providnog dodvoravanja toj istoj publici,organizatorima turnira ,gradovima u kojima se održavaju dijeljenja neiskrenih komplimenata i neiskrenih aplaudiranja rivalima zbog lijepih poteza i"poklanjanja"im poena za koje zna da im i pripadaju.

identifikacija

pre 8 godina

Mani se ti Noletove popularnosti,mogu da garantujem da coveka sa toliko negativne energije i bede koja izbija iz svakog slova SVIH komentara,NE VOLI NIKO! Kad ne volis svoga,kako ces voleti druge? ZALOSNO...
(djuli, 31. mart 2016 06:57)

Pa mozda ne smatra da je "Novak njegov.

Novi Sad

pre 8 godina

Igra protiv Berdiha haha. Berdih je vec spakovao kofere.
Naravno, ovo je fora, znam da je tekst napisan pre meca.
Samo neka budu tuzni, potrebno im je radi gradjenja nacike.
Sto se Federera i Nadala tice, njih pored naseg tenisera u Srbiji mogu voleti samo oni koji ne vole svoju zemlju, a ima i takvih.

majtimajk

pre 8 godina

... a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima
(9dart, 31. mart 2016 00:36)

-pozdrav i tebi, postovaoce plemenite vestine koju vecina ne poznaje, ne priznaje, ismeva! good darts!

majtimajk

pre 8 godina

..."kad je mislio da ga je Thiem brejknuo. Samo ti Nole lomi rekete, nek ti zvizde a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima"
(9dart, 31. mart 2016 00:36)

-9dart, nista, samo da te pozdravim, kao ljubitelja dartsa!

Ibanez

pre 8 godina

Pravi ljudi će itekako ceniti Novaka i prepoznati njegovu veličinu, svi ostali pa makar to bio ceo zapadni svet su nebitni! Novak svakako oduvek igra "Sam protiv svih" i kao takav će biti bolje upamćen nego Federer i Nadal zajedno, videćete na kraju kad svi završe karijere! Živi bili pa videli!

Viktor

pre 8 godina

@Nije teniska publika samo zapadni svet. Pitajte ljude koji zive u Aziji, Juznoj Americi, Africi. Dobićete malo drugačije odgovore. Novak je heroj zemalja "trećeg sveta", neko ko se odvažio da se umeša u sport moćnih zapadnjaka, i koji vlada istim.
(Milan, 31. mart 2016 07:12)

Samo da potvrdim i iz mog iskustva. Radim s ljudima iz celog sveta i zaista je Novak, kao sto kazes heroj za sve moje Latinoamerikance, Afrikance i bracu Filipince. :)

xl

pre 8 godina

A Navratilova?

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Washington, 31. mart 2016 02:14)

Navratilova je prebegla u ameriku i uzela njihovo drzavljanstvo tako da je jasno sto nju vole.

znalkos

pre 8 godina

Ne vole, pa ne vole... ima ko ga voli! Voleće ga kad počne da gubi, a po igri koju u poslednje vreme prikazuje to će početi veoma brzo, bez obzira na nikad lakšu konkurenciju.

neko iz gomile

pre 8 godina

@ Ako se dobro sećam Rodzer je 10 godina od strane (tenisera-igrača) i publike proglašavan za ferplej igrača godine. Eto o tome se radi. Ako ste br:1 onda treba tako i da se ponašate (kakav čelendz kakvi bakrači)....
(Andjela, 31. mart 2016 01:05)

U moru nebuloza u komentarima (bilo za Novaka ili protiv) ovo je kandidat za najgluplji meseca. Da bi bio fer plej igrac trebas da poklanjas poene tj. da neigras po pravilima. Svasta.

Zex

pre 8 godina

Samo gubitnici navijaju za favorite jer nemogu da se pomire sa porazom, mi u Srbiji volimo Novaka od kada znamo za njega i kada nije bio broj jedan.Vremenom ce Nole dobiti deo publike koji mu nedostaje jer kada odu Rafa i Roger onda ostaje Novak sam, najjaci nece imati izbora morace da navijaju za Novaka da bi izbegli licne frustracije.

Milan

pre 8 godina

Nije teniska publika samo zapadni svet. Pitajte ljude koji zive u Aziji, Juznoj Americi, Africi. Dobićete malo drugačije odgovore. Novak je heroj zemalja "trećeg sveta", neko ko se odvažio da se umeša u sport moćnih zapadnjaka, i koji vlada istim.

VUK

pre 8 godina

ovih dana smo videli u čemu je problem i to PRIMARNI! Sekundarni problem je Novakovo poreklo.Šta najviše boli njegove protivnike? Novac koji zarađuje! Količina! Panika je nastala kada su izračunali da 03.04.2016. postaje apsolutni rekorder u zarađenom novcu od tenisa! Novak je za njih elementarna nepogoda.. slučajnost koja je trebalo traje 2-3 godine.. ali on ODBIJA da gubi!!! i TRAJE! Šta da se radi?Trpite!

djuli

pre 8 godina

@Svete
Mani se ti Noletove popularnosti,mogu da garantujem da coveka sa toliko negativne energije i bede koja izbija iz svakog slova SVIH komentara,NE VOLI NIKO! Kad ne volis svoga,kako ces voleti druge? ZALOSNO...

kole

pre 8 godina

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.
(Washington, 31. mart 2016 02:14

podjela na istocnu i zapadnu evropu nije geografske, vec politicke prirode, tako da ti je bzvz savjet

avernum

pre 8 godina

Nije tacno da se uvijek navija za autsajdera. Kada god igraju Roger, Rafa pa i Mari publika je na njihovoj strani. Novak ne dolazi ni iz bogate ni iz mnogoljudne drzave i to je najveci problem. Nije posteno ali je tako.

Washington

pre 8 godina

Ovo poslednje sto je naveo Index je najtacnije. On dolazi iz Istocne Evrope, a to se ne prasta. Ne moze neko iz Istocne Evrope biti najbolji na svetu. Jer to je zaostao deo sveta, nije Svajcarska ili Spanija.
(Slobodan, 30. mart 2016 23:07)

A Navratilova?

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.

bla bla

pre 8 godina

Uvek se navija za autsajdera, da bude zanimljvije. Osim ako Roger ne igra sa nekim autsajdernom, prosto ne možeš navijati protiv nekog koje sinonim za tenis. Uvek bio i biće, što se tiče cele planete.

munze

pre 8 godina

dovoljno je da ga voli porodica i prijatelji, a ostala sitna boranija neka se izjede od zavisti i mržnje. srecno šampione i neka te zdravlje dobro služi.

QQ bre

pre 8 godina

Ne mozes neko da ga voli kad ga ne razume! Jedan Novakov navijac vredi kao 1000 rodzerovij ili nadalovih ,sto se i vidi i cuje na svakom turniru! Malo njih razume sta znaci ,Ljubav ,Vera, Nada! !!

veliki strumf

pre 8 godina

Na videu piše:”Hawk-eye who helped Djokovic win the set”. Međutim, „oko sokolovo” je samo ispravilo grešku, koju je načinio linijski sudija, a koju ni sudija u stolici nije uočio. Nisam baš siguran da su samo gledaoci na zapadu neobjektivni i navijaju protiv Novaka. To su veoma često i linijske sudije, koje pokušavaju da „otmu” poneki poen Novaku. Na jednom turniru, grčaka sudinica, mislim da se preziva Asderaki, trinaest puta je morala da ispravlja linijske sudije, koje su oštetile Novaka i uvek je bila u pravu.
(Navijanje, 30. mart 2016 23:54)

Ne na jednom turniru, vec u FINALU US opena 2015. kada je Novak dobio Federera! Koliko su puta samo sudije pokusale da ukradu Novaka, ali je Eva Asderaki odsudila verovatno najbolji mec u istoriji, vrsila nevidjene korekcije i UVEK bila u pravu!

gogi

pre 8 godina

Nije me briga i nije ga briga. Prije mnogo godina sam vjerovao u njega, i bio sam u pravu.On ce biti najbolji jer ja sam to znao. Dok oni zvizde On pobjedjuje a ja uzivam. I nije me briga zaove ili one.

Ivke

pre 8 godina

Kakvo opravdanje :) Pa isti taj Nadal i Federer su morali da rastuze necije navijace kada su poceli da dominiraju. Neko ce jednom prekinuti i Novakovu dominaciju. Tako sport funkcionise. To svakako nije razlog te mrzi ceo stadion, nego se covek nasao u cudu od sramote pa je pokusao da opravda nesto za sta ne postoji opravdanje.

Andjela

pre 8 godina

Ako se dobro sećam Rodzer je 10 godina od strane (tenisera-igrača) i publike proglašavan za ferplej igrača godine. Eto o tome se radi. Ako ste br:1 onda treba tako i da se ponašate (kakav čelendz kakvi bakrači)....

Пера

pre 8 godina

Нема то везе са пореклом, једноставно је толико доминантан да публика навија за "underdog"-а. Ни Фед ни Надал никад нису били толико доминантни јер су имали један другог. Фед је био доминантан од 2006 до 2008 али је тад био млад, много јача имена су тад била у тенису. Новака су обожавали 2011 кад је почео да руши велику двојицу.

vlada logika

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Gospodine, opet NISTE u pravu. Novak nije tipican Srbin. Da to jeste, onda bi jos posle prve GS titule okacio reket o klin i otvorio kafic.

Statuskan

pre 8 godina

Meni je Đoković lafčina iz razloga što iako sa srpstvom nema nikakve veze(otac Crnogorac a mati Hrvatica),voli svoju domovinu u kojoj je rođen...A ne ko ovi bosanski pravoslavci...Izrodi...
(Bosanac..., 31. mart 2016 00:04)
Ko te je slagao da Crnogorci nisu Srbi, jel te boli ono ić na kraju tvoga prezimena.?

Svete

pre 8 godina

Zapadnjaci nisu zbog porekla mrzeli Divca, Stojakovica, Stankovica, Mijatovica, Jugovica, Anu Ivanovic, Jelenu Jankovic.... ali zato bas mrze Novaka? Kako da ne. Mrze ga jer je los covek i to je to.

Svete

pre 8 godina

Djokovic se ubi od pokusaja da ga zavole, ali nista. Njemu je vazna njihova ljubav, dok ga ne zanima sta o njemu misle u Srbiji. A budale koje navijaju za njega misle da on mrzi Zapadnjake, a voli Srbe!? Kako da ne.

Svete

pre 8 godina

@deda-vidovnjak
Nikada nije postojao sportista kojem je pubila zvizdala gde god da se pojavi i protiv kojeg su uvek navijali. To je cinjenica! Sampione su uvek makar postovali, njega ne. Ne postoji nijedno priznanje koje je dobio od publike. To si ti nesto sanjao ili izmislio. Sto je jos zanimljivije, njega ne vole ni kolege. Bukvalno ga svi mrze i po tome ce ostati upamcen. Jos kad znamo da ga ni mediji ne vole, jasno je da ce lose da pisu o njemu pa sve da osvoji 100 GS. I nikada ga nece ubrajati u najbolje u istoriji.

Xman

pre 8 godina

Vidi, na vimbldony na mecu Federer-Mari %75 publike navija za Federera, na USO na mecu Federer-Rodik %75 navija za Federera, na RG Federer-Conga %75 navija za Federera. Slicno je i sa Nadalom. Gluposti su lupetanja o zapadnom lobiu i da se Novak ne voli samo zato sto je srbin, ili sto su Federer i Nadal u njegovoj senci.. Jedan Marat Safin je bio najomiljeniji igrac na turu gde god da se pojavi. Novaka ubija njegovo ponasanje na terenu. pogledaj smo ovde na nsem forumu koliko ga nasih ljudi ne gotivi,sta onda da ocekujes od stranca.

oblak

pre 8 godina

Ne pišite gluposti, imam nekoliko drugarica Ruskinja, nijedna ga ne voli i to nema veze sa Amerikancima. Jednostavno Novak kao lik im se ne sviđa ali ga izuzetno poštuju. A kada završi karijeru poštovaće ga svi verujte, tako to ide...

samo da dodam

pre 8 godina

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kada, 30. mart 2016 23:07)

Agasi 1970. osvojio Australija Open 2000., 2001. i 2003.
Sampras 1971. osvojio US Open 2002.
Izračunaj sam koliko su imali godina.

Bosanac...

pre 8 godina

Meni je Đoković lafčina iz razloga što iako sa srpstvom nema nikakve veze(otac Crnogorac a mati Hrvatica),voli svoju domovinu u kojoj je rođen...A ne ko ovi bosanski pravoslavci...Izrodi...

V.

pre 8 godina

Gluposti, pa ako je tako zasto onda niko nije mrzeo Nadala kada je skinuo Federera sa prvog mesta, naprotiv postso je najomiljeniji igrac na svetu.

SSUUUU

pre 8 godina

Djokovic je zastrasujuci primer sta Sloveni mogu da urade kad imaju resurse. Uvek su se i ce se ponasati prema nama kao Mujoo prema ekspres loncu jer ga je opekla parna lokomotiva. Traume su to braco!

gunner

pre 8 godina

Vidi, na vimbldony na mecu Federer-Mari %75 publike navija za Federera, na USO na mecu Federer-Rodik %75 navija za Federera, na RG Federer-Conga %75 navija za Federera. Slicno je i sa Nadalom. Gluposti su lupetanja o zapadnom lobiu i da se Novak ne voli samo zato sto je srbin, ili sto su Federer i Nadal u njegovoj senci.. Jedan Marat Safin je bio najomiljeniji igrac na turu gde god da se pojavi. Novaka ubija njegovo ponasanje na terenu. pogledaj smo ovde na nsem forumu koliko ga nasih ljudi ne gotivi,sta onda da ocekujes od stranca.
(Xman, 31. mart 2016 00:25)

Nasi ljudi koji ne vole novaka su kompleksasi koji mrze ceo svet i koji svoj neuspeh u zivotu manifestuju na taj nacin. Zaista ne vidim sta Nole lose radi na terenu? Dominantan u tenisu, a uz to je i showman. Decko za svaku pohvalu.

Mili

pre 8 godina

Bila je situacija da je Tiem imao ogroman broj brejk lopti i onda je konacno jednu iskoristio i pokazalo se kad su vec oboje seli na klupu da je ipak Novakov poen. To je malo iziritiralo publiku. Nista strasno.

malamala

pre 8 godina

@dare Svajcarac se ulizuje? Ako se niko u zivotu nije ulizivao to je Federer, uvek smiren, ozbiljan, stalozen, lice uvek isto i ceo svet ga voli. Ne zna otkad je to ulizivanje...

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@Svete nalupeta se i osta živ !! Izuzev Federera sa svim "kolegama" je u sjajnim odnosima!! Pa koliko je samo prijsteljskih meceva odigrao sa Nadalom?? Nemoj svoju mržnju siriti na sve strane!!!

nex

pre 8 godina

Pogledao sam tekst na index.hr, prilično korektno napisano. Posebno mi je interesantno da u komentarima gotovo da nema nikakve posebne negativnosti prema Novaku. Naprotiv! Više hejtera ovde na našem sajtu.

lepota

pre 8 godina

Da li je Nole najbolji? Jeste....da li ima sarma, sportskog fer ponasanje? Ima...da li je kulturan, i lepo vaspitan? Jeste.....Ma sta ga briga sto nesećna masa zvizdi. To je sve sto mogu da urade za svoje ljubimce. Neka puknu od muke sto se nije prodao nekoj bogatoj zemlji. U Srbiji ga doceka 100000 ljudi a na zapadu samo novinari. Nole uvek smo uz tebe. Kada pobeđujes i krenu zvizduci sa tribina u Srbiji nastane opste narodno veselje.....ziv bio sinko na radost ovog naroda.!

Svete

pre 8 godina

@Cinik
Ahahahahaha, stotinak miliona? Hahahahahahaha! Ma milijarda najmanje. Pa Novak je pricao da ga Kinezi vole dok se nije sastao sa RF u Sangaju! Kad ono svi Kinezi navijali za Federera. Propade i ta propaganda.

Eto me

pre 8 godina

Pa neki poljski klozeti u Srbiji su stariji od SAD,i oni sad kao glume neki kulturni nivo...Celokupna istorija(tih par stotina godina)im se zasniva se na unistenju i izrabljivanju drugih naroda.Bljak!!

Salerno

pre 8 godina

ajde ovi stranci sto ga ne vole mogu i da shvatim,nole je balkanac,, a balkanci su za zapad drugorazredni narod,, e ovi domaci bolidi ne mogu da shvatim, sitna im dusa da sitnija ne moze da bude , zato neka nole gazi ,, pa nek puknu domaci dusmani, pozdrav iz makedonije.

Dr Bot

pre 8 godina

ne razumem toliku potrebu da svi moraju da ga vole...? Ronaldo je majstor fudbala, pa ga ne vole svi... Ibrahimović takođe, Kobi Brajant itd... Novaka voli njegova supruga, sin, familija i mi njegovi navijači. Zar je potrebno nešto više...?
PS. Vučić je majstor političke demagogije pa ga pola Srbije voli...

rosonero

pre 8 godina

to da ne vole sve što dolazi sa istoka to jedino nije jasno onom ko neće to da shvati , ali mi smo narod koji voli da se zavarava ...

9dart

pre 8 godina

Ja se slazem sa tim da ih je Djokovic malo zeznuo, ali u ovom slucaju mu nisu zvizdalu zato sto je trazio celendz, nego zato sto je krenuo da udara reketom o pod kad je mislio da ga je Thiem brejknuo. Samo ti Nole lomi rekete, nek ti zvizde a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima

Рајко Четник

pre 8 godina

Сви горе у тексту наведени разлози су тачни.
Навео бих још један. Када сам почео интензивно да пратим тенис доминирао је Федерер и нисам га волео јер је деловао непобедиво.
Исто тако Ноле је данас непобедив и то убија драж спорта па је један од разлога што га не воле непобедивост.
Само напред Ноле, не окрећи се сине за завидним смртницима.

Slobodan

pre 8 godina

Ovo poslednje sto je naveo Index je najtacnije. On dolazi iz Istocne Evrope, a to se ne prasta. Ne moze neko iz Istocne Evrope biti najbolji na svetu. Jer to je zaostao deo sveta, nije Svajcarska ili Spanija.

Ministar

pre 8 godina

U pitanju je zavist povezana sa ksenofobijom.Taj zapadni svet i dalje sebe dozivljava kao visu rasu i ne mogu da veruju da neko tamo iz neke Srbije moze tako da dominira.U bilo cemu.
To svi znamo,a niko nece da kaze.
Meni samo nije jasno da li oni vise vole sebe ili mrze one koji nisu kao oni.
Znate onu staru-kod Engleza postoji ferplej samo dok je protivnik slabiji.

Tajvanska kanasta

pre 8 godina

Velika većina nas ga voli, obožava, podržava itd. On je naš najveći sportista ikada i nadamo se da će i u tenisu biti najbolji u istoriji.Napred do tog cilja!

db wonder

pre 8 godina

Ima Novak i navijace medju ljubiteljima tenisa na zapadu!
On ce ostaviti dubok trag u tenisu i niko nece moci to da ospori.
Gledao sam Novaka na mnogim svetskim turnirima uzivo i stvarno na mastersu u londonu je kad je poentirao u finalu protiv Rodjera bijo muk..
Kao da je decko izbacijo loptu u aut....
Kako li su varali Ivana Lendela kada nije postojao Hawk Eye?

Mladen Mladenović

pre 8 godina

Zato i volim Novaka. Zato što je tipičan Srbin. Zato što je uvek sam protiv svih. To je odlika naše srpske sudbine. Da radimo ono što drugi ne smeju ni da sanjaju. Da ne bežimo već da se suočavamo. Zato nas mrze. Zato i Novaka atavistički ne podnose. Takvi su i mnogi iz ove države koji smatraju da je bolje biti Branković nego Obilić. Oni zdušno navijaju za Novakove protivnike isto kao što su navijali da "Tomahavk" ne promaši metu. Novak me podseća na čoveka koji nosi ogromnu kofu vode i uvek njome pospe uspaljenu i nepristojnu publiku po zemljama "civilizovanog" Zapada, koja se ponaša kao da je na koridi a ne na tenisu. Nije mu lako ali je time čast još veća. Udri jače Novače.

zinjo

pre 8 godina

Gazi ih...deri ih...pocepaj ih pa neka imaju jos vise razloga da te ne vole i navijaju protiv tebe. Istina je jedna da ces pistati najveci u istoriji !!! Idem da dremnem malo,pa se vidimo u 3h...

kimiko

pre 8 godina

Ma nije ovo izvizdan Novak.Publici je bilo krivo zato sto je Tim konacno mogao da napravi brejk.
Pomislili su da ce set otici u neizvesnost.A Novak...seo u stolicu:)
Svaka cast Timu.Odavno nisam gledao tako talentovanog tenisera koji je bas naterao Novaka da zapne.
Tako i treba,to je Novaku vaznije od svih pohvala i zvizduka.

Rade

pre 8 godina

Neka se ugleda na Olivera Kahn njega su svi protivnićki navijaći mrzeli a on je iz toga izvukao još veću motivaciju jer je to bilo najveće priznanje za njega

Walter White

pre 8 godina

Publika je uglavnom nepravedna prema Novaku,ali on ne bi trebalo da se obazire na to a cesto im nekim svojim postupcima kao sto je na primer juce bilo radovanje na timovu gresku daje povoda za to .Takodje moramo imati u vidu da je publika na teniskim mecevima uglavnom elitisticka i da je za njih bilo kakvo pokazivanje emocija a to Novak cesto radi nije prihvatljivo.

Menadjer

pre 8 godina

Ne znam zbog cega mediji uvek stvaraju krivu sliku, publika je zvizdala jer su videli lopticu u terenu osim sudije, pa je Djokovic morao da trazi celendz.

Osoba

pre 8 godina

Uvek ce i biti protiv njega, kakve god rezultate da ostvari. Federer je za klasu bolji teniser. A i gospodin je covek. Djokovic je svojim nedolicnim ponasanjem na terenu sebi srozao rejting. Zato ga publika sirom sveta ne simpatizira. Jedino je kod nas omiljen, a i to je relativno.

Bojan

pre 8 godina

Sta bi dao da si na mom mjestu
Da te mrze a da ti se dive
Sta bi dao
Sta bi dao za veliku gestu
Mjesto svoga da tvoj zivot zive
Sta bi dao

Weber

pre 8 godina

Koliko je ovo tuzno! Bez obzira koliko si uspesan, ako te prosto ljudi ne vole bar malo, sve gubi smisao! Razlog zbog cega ga ljudi ne vole pored toga sto je iz Istocne Evrope je i to sto je i sam Novak nekako "neatraktivan". Sve tece po nekom ustaljenom sablonu, vracaj duboke lopte, napadaj agresivno a takav stil igre koliko god da je efikasan se ne dopada americkoj, pa ni engleskoj, ni francuskoj publici. Kad bi amerikanci zvizdali Rogeru? On je za njih "remek delo" pa i da izgubi mec bez osvojenog gema. Novak igra sam protiv svih. Sve ove izjave su samo maska koja mora da postoji zbog sponzora itd. ali svestan je i on sam svoje situacije i "popularnosti" u svetu.

Sofronije

pre 8 godina

Jasno je da ga ne podnose. Malo šta se može učiniti i to neće prestati. Jedino što može je da im uzima tofeje, lovu i da ih nervira praveći se da ga ništa ne dotiče.

susta istina

pre 8 godina

Uvek ce i biti protiv njega, kakve god rezultate da ostvari. Federer je za klasu bolji teniser. A i gospodin je covek. Djokovic je svojim nedolicnim ponasanjem na terenu sebi srozao rejting. Zato ga publika sirom sveta ne simpatizira. Jedino je kod nas omiljen, a i to je relativno.
(Osoba, 30. mart 2016 23:00)

Eto to vam je celo objasnjenje, covek vam je lepo objasnio. Nema to veze sa nacionalim poreklom, ni sa istocnom ili juznom Evropom, nego evo to je to.

Samo, ne zna se ko je gori. Da li ti navijaci koji mu zvizde zato sto se ponasa balkanski, ili ovi odavde koji pricaju o nekom inatu, o pravdama, ili vicu nesto tipa, Nole uzmi im svaku paru i slicno, pa zapadaju u specificna stanja svesti. Zalosno.

zagor

pre 8 godina

samo jedna rec: rasizam
p.s. mozda zvuci besmisleno, jer djokovic je ista rasa kao federer i nadal, ali zapadnjaci ga dozivljavaju kao drugu rasu i tretiraju ga onako kako su tretirali crnce u robovlasnickoj americi. to je to i nista drugo.
"Negros to the back of the buss", a ovaj mali crnac hoce da sedi napred i to onda visu rasu izludjuje.

Serdyo

pre 8 godina

Ovom temom danas se bavio i hrvatski portal Index.hr, koji ide malo dalje od ESPN-a, pa kao razloge zašto pubilka navija protiv Đokovića navodi njegovu dominaciju, da ljudi jednostavno žele da budu uz slabije, ali i u činjenici da on dalazi iz istočne Evrope.

Djokovic ne dolazi iz „istocne evrope"
Vec iz Srbije!

Scholes

pre 8 godina

Ne mozes nametnuti da se nekome svidjas.. I Nadal je trpeo slicne stvari na Rolan Garosu i Vimbldonu.. A navijaci su se zasitili Djokoviceve dominacije.. Pogotovo ameri.. Licno je i meni prijao otpor Tima juce, konacno malo tenisa u Djokovicevim mecevima, umesto apsolutne dominacije.

V

pre 8 godina

Jeste Sampras. Toliko o tvom pracenju tenisa ...

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...

veliki strumf

pre 8 godina

Potpuno normalno. Federer se prvi pojavio, bas u trenutku kada je tenisu trebao novi heroj, imao je savrseni tajming, imao je pojavu i stekao ogroman broj obozavalaca. Nekoliko godina kasnije, kada je teniski svet vapio za nekim ko ce mu biti konkurent - pojavio se Rafa, sa sasvim drugim stilom i energijom, i osvojio takodje srca miliona. Zapadni svet bio je podeljen, ali mesta za nekog treceg nije vise bilo. Ubrzo se pojavljuje i treci, koji ce brzo postati prvi - Novak, koji obozavaoce uglavnom ima na istoku (Rusija, Kina, Japan) i u Latinskoj Americi. U Evropi - samo tamo gde nisu pravi zapadnjaci, gde su ljudi vrele krvi (Italija, a bila bi i Spanija da nije Rafe, naravno). Sasvim je normalno da navijaci Rafe i Rodzera ne vole Novaka i uvek navijaju protiv njega - pa on je najveci protivnik njihovih ljubimaca! Nema tu niceg cudnog. I ja kada bih bio na tribinama uvek bih navijao protiv Rafe, Federera, Marija, Vavrinke, uvek za njihove protivnike, bas kao sto to cinim i ispred tv-a. Volim da Novak igra sa njima, da ih isprasi, ali mi je drago i kad ispadnu, pa se on posle u finalu poigra sa nekim, kao npr. sa Raonicem na IW.

ht

pre 8 godina

(Svete, 30. mart 2016 23:07)

Kakve veze imaju Rodik, Federer, Hjuit i ostali koje si nabrojao sa Srbijom i Istocnom Evropom. Poenta je, sto je naveo hrvatski sajt, da Novak dolazi iz Srbije i da ga zbog toga ne vole. Dalje, pokvario je veliko rivalstvo izmedju Federera i Nadala, trece: preti da uzdrma njihove rezultate i nekoga pomeri sa prestola. Pored toga, godinama se velicaju Federer i Nadal medijski, ljudi su prakticno kod kuce ma gde da igraju u svetu, sto Novak iz Srbije nema niti ce imati. Dozivljavaju ga kao uljeza, "Ovo je beli sport i on pripada nama", kazu mnogi otvoreno iz zapadnih zemalja. Eto, i taman se pojavi Tim i svi ocekuju da odmah smakne Novaka ali ne, Novak opet pobedi.

Glas Srbije

pre 8 godina

"Ovom temom danas se bavio i hrvatski portal Index.hr, koji ide malo dalje od ESPN-a, pa kao razloge zašto pubilka navija protiv Đokovića navodi njegovu dominaciju, da ljudi jednostavno žele da budu uz slabije, ali i u činjenici da on dalazi iz istočne Evrope." Ja bih rekao da je ta netrpeljivost ipak vezana za cinjenicu da je taj najbolji teniser sveta toliko razlicit od njih i nadasve Srbin koji se ponosi svojim srostvom a po njima trebao bi da se stidi, jer zaboga Srbi su obicno zli.

Nole superstar

pre 8 godina

Nole zna da ima svoju mnogobrojnu publiku kod kuce i u svetu. Ali njegova publika nema novca za skupe ulaznice, zato i navija jace, strasnije, iskrenije.

s6 edge

pre 8 godina

Mogu da mu pljunu pod prozor! Ja bas volim sto im ga tako lepo zavlaci onako na finjaka a oni se cesu gde ih je svrbi. Hahaha :)

P. S. Obavezno objavite komentar

A tenis volem

pre 8 godina

Ej Nole. Ovo je tek pocetak. Ili kraj jednog a pocetak novog perioda netrepeljivosti prema nekom ko po njima ne pripada belom sportu. Tek ce da navijaju za novu generaciju u svakom mecu protiv Noleta. Pre je bio izgovor da Federera i Nadala vise vole, ali cemo tek videti da u stvari Noleta mrze. Znaci imamo godinama da slusamo kako sada navijaju za slabije perspektivne shampione. Ali dobro, Nole ce i dalje da pobedjuje, samo malo je tuzno da nece dobiti tu ljubav koju definitivno zasluzuje. Mada to nikada ne bi bila prava iskrena ljubav, vec neki plasticni neiskreni iskaz dobrog vaspitanja - ajde moramo da mu cestitamo iako ne mozemo da ga trpimo. Nadam se da nisam u pravu. Cao svima i hvala svima koji komentarisu ovde. Stvarno je lepo citati vase komentare. Malo odmora i zabave na relativno poslu, i to jos on prosle decenije kako se pojavio Nole. Like od mene za sve koji uzivamo vec skoro deset godina gledajuci Novakov uspon. I mi smo deo toga nekako, svi smo tu srecu lepo podelili, i nadam se tek cemo. Uzdravlje.

zinzi

pre 8 godina

Zvizdali su Novaku na Roland Garros-u, pre nego sto je izgubio i dobio onaj veliki aplauz, sad mi pada na pamet, mozda su mu dali aplauz zato sto je izgubio, a ne kao aplauz podrske da nastavi da se bori jos jace. Zvizde mu Ameri skoro na svakom turniru, zvizdali su mu u Madridu, za Wimbldon ne znam, mozda su i tamo, verovatno bi mu zvizdali i u Nemackoj da ima neki turnir jaci koji Nole igra. Ali zapad moze samo da zvizdi...

deda-vidovnjak

pre 8 godina

Ne navijaju oni protiv Novaka, niti za Rozera ili Rafu, ovaj fenomen vezan je za americke umisljene projekcije vrednosti, jer smatraju da samo oni imaju pravo da ,,odrede" ko je najbolji! Oni navijaju za sebe i svoj komfor u gavi...i ko je taj ko ima pravo da ga narusi,pa makar to bio i najbolji! Oni si ti koji odredjuju standarde kvaliteta...ljudi glamura!!! Tenis ne gledaju...oni su dosli da tenis vidi njih...pokondirani tikvani!!!

igor

pre 8 godina

Sada je vec jasno da Nole i kad osvoji 20gs, publika ce biti protiv njega. Aj kad igra protiv Nadala, pa da navijaju protiv Noleta... ali kad igra protiv nekog 15 igraca, takvo nepostovanje je nezapamceno u sportu.

Svete

pre 8 godina

Nema to veze s tim. Ne vole ga zbog njegovog ponasanja, a ne zbog Rafe I Rodzera ili zbog porekla. I ranije je dolazilo do smena na vrhu pa publika nije toliko mrzela nekoga. Niko nije mrzeo Safina, Rodika, Hjuita kada su sa vrha sklonili Samprasa i Agasija, niti je neko mrzeo Federera kad je smenio Amerikanca Rodika ili kada je u sred US Opena pobedjivao Agasija i Rodika, Amerikance.Niko nije mrzeo Nadala kada je pravio probleme Federeru....
Novaka ne vole jer se ne ponasa sampionski, videli su kakav je covek i nikakve titule mu ne mogu pomoci. Ni titule ni vase potenciranje nekih drugih razloga. On ce jednostavno ostati upamcen kao najomrazeniji sportista u istoriji. Pa njega pola Srbije ne voli, sta vise reci?

Piksi_iz_coska

pre 8 godina

Oduvek sam bio oduševljen, na stranim forumima koliko ga ne gotive. Šta je u pitanju nemam pojma. Možda zavist možda što nije ulizica kao Švajcarac i ekipa.
(dare, 30. mart 2016 23:13)
Pa el ti lepo piše u tekstu, али мораш читати...

kada

pre 8 godina

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...

he he

pre 8 godina

"Jasno je! Novak rastužio navijače Rafe i Rodžera"

A to se najbolje vidi ovde na našem portalu! Hr federaši i nadalinci 'će plaču!

Sasa RS

pre 8 godina

Jos gore od toga je sto se Federer hrani tim sramnim ponasanjem publike.Na US openu prosle godine se vidjelo kako pakosno uziva kada Novaku zvizde.Isto se desava u Moto GP sa Rosijevim nekulturnim navijacima kojih ima najvise, gdje ovaj cak svojim ponasanje i podstice takva ponasanja tih nazovi navijaca.Bas je neki dan cuveni Rendi Mamola za sajt motorsport govorio o tome.

dare

pre 8 godina

Oduvek sam bio oduševljen, na stranim forumima koliko ga ne gotive. Šta je u pitanju nemam pojma. Možda zavist možda što nije ulizica kao Švajcarac i ekipa.

deda-vidovnjak

pre 8 godina

@Svete
Koji ti poblem imas...kad raspolazes podatkom da je Novak najomrazeniji sportista svih vremena...a priznanja i divljenje na svakom koraku...hitno kod psihologa, inace spasa ti nema!!!

Cole

pre 8 godina

..."Većina navijača su obožavaoci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Đoković ih je toliko puta rastužio, da je jasno zašto ga ne vole"...

Pa mislim da ništa nije crno i belo,
pa tako i gore navedena izjava. Po meni
je istina ta da se Novak kasnije pojavio
i da su se ljudi već odavno opredelili,
Rafa ili Rodžer, tako da za trećeg jednostavno
nije bilo mesta, uostalom, što bi rekao
Staljin - Ne moraju da me vole, niti da me
poštuju, DOVOLJNO JE DA ME SE PLAŠE.
Tako da, Đovače piši istoriju a ostalo
će doći samo od sebe.

Navijanje

pre 8 godina

Na videu piše:”Hawk-eye who helped Djokovic win the set”. Međutim, „oko sokolovo” je samo ispravilo grešku, koju je načinio linijski sudija, a koju ni sudija u stolici nije uočio. Nisam baš siguran da su samo gledaoci na zapadu neobjektivni i navijaju protiv Novaka. To su veoma često i linijske sudije, koje pokušavaju da „otmu” poneki poen Novaku. Na jednom turniru, grčaka sudinica, mislim da se preziva Asderaki, trinaest puta je morala da ispravlja linijske sudije, koje su oštetile Novaka i uvek je bila u pravu.

DR LJUBAV

pre 8 godina

I ja sam tuzan zbog Federerovih i Nadalovih navijaca.
Zao mi je sto ne mogu da prihvate realnost, ali neka se potrude ... to se vezba... neka ponavljaju svaki dan po deset puta "Novak je br 1." ...

zagor

pre 8 godina

rasisti! mrze ga istim intenzitetom i iz istog razloga sto su belci na zapadu mrzeli (i u velikoj mer i dalje mrze) crnce.
They see me rollin
They hatin
Patrolling they tryin to catch me ridin dirty
da li ovo podseca? podseca, podseca :D
UDRI DJOLEEEE!!!

Olee oleoleolee Nole!

pre 8 godina

Kad cackaju mecku gde ne treba. Mozda se on ne bi tako ni inatio da ga ne razljute. Ovako im prekraja istoriju, a on se srde. Ovima iz Juzne Amerike nekako drago. Tamo niko ne podnosi Federera. Sacekajte Rio.

Verujem ja da je zapadnjacima dojadilo da Nole stalno pobedjuje. Nama nije.

Slobodan

pre 8 godina

Ovo poslednje sto je naveo Index je najtacnije. On dolazi iz Istocne Evrope, a to se ne prasta. Ne moze neko iz Istocne Evrope biti najbolji na svetu. Jer to je zaostao deo sveta, nije Svajcarska ili Spanija.

igor

pre 8 godina

Sada je vec jasno da Nole i kad osvoji 20gs, publika ce biti protiv njega. Aj kad igra protiv Nadala, pa da navijaju protiv Noleta... ali kad igra protiv nekog 15 igraca, takvo nepostovanje je nezapamceno u sportu.

Nole superstar

pre 8 godina

Nole zna da ima svoju mnogobrojnu publiku kod kuce i u svetu. Ali njegova publika nema novca za skupe ulaznice, zato i navija jace, strasnije, iskrenije.

dare

pre 8 godina

Oduvek sam bio oduševljen, na stranim forumima koliko ga ne gotive. Šta je u pitanju nemam pojma. Možda zavist možda što nije ulizica kao Švajcarac i ekipa.

DR LJUBAV

pre 8 godina

I ja sam tuzan zbog Federerovih i Nadalovih navijaca.
Zao mi je sto ne mogu da prihvate realnost, ali neka se potrude ... to se vezba... neka ponavljaju svaki dan po deset puta "Novak je br 1." ...

s6 edge

pre 8 godina

Mogu da mu pljunu pod prozor! Ja bas volim sto im ga tako lepo zavlaci onako na finjaka a oni se cesu gde ih je svrbi. Hahaha :)

P. S. Obavezno objavite komentar

Rade

pre 8 godina

Neka se ugleda na Olivera Kahn njega su svi protivnićki navijaći mrzeli a on je iz toga izvukao još veću motivaciju jer je to bilo najveće priznanje za njega

Eto me

pre 8 godina

Pa neki poljski klozeti u Srbiji su stariji od SAD,i oni sad kao glume neki kulturni nivo...Celokupna istorija(tih par stotina godina)im se zasniva se na unistenju i izrabljivanju drugih naroda.Bljak!!

Mladen Mladenović

pre 8 godina

Zato i volim Novaka. Zato što je tipičan Srbin. Zato što je uvek sam protiv svih. To je odlika naše srpske sudbine. Da radimo ono što drugi ne smeju ni da sanjaju. Da ne bežimo već da se suočavamo. Zato nas mrze. Zato i Novaka atavistički ne podnose. Takvi su i mnogi iz ove države koji smatraju da je bolje biti Branković nego Obilić. Oni zdušno navijaju za Novakove protivnike isto kao što su navijali da "Tomahavk" ne promaši metu. Novak me podseća na čoveka koji nosi ogromnu kofu vode i uvek njome pospe uspaljenu i nepristojnu publiku po zemljama "civilizovanog" Zapada, koja se ponaša kao da je na koridi a ne na tenisu. Nije mu lako ali je time čast još veća. Udri jače Novače.

Sofronije

pre 8 godina

Jasno je da ga ne podnose. Malo šta se može učiniti i to neće prestati. Jedino što može je da im uzima tofeje, lovu i da ih nervira praveći se da ga ništa ne dotiče.

lepota

pre 8 godina

Da li je Nole najbolji? Jeste....da li ima sarma, sportskog fer ponasanje? Ima...da li je kulturan, i lepo vaspitan? Jeste.....Ma sta ga briga sto nesećna masa zvizdi. To je sve sto mogu da urade za svoje ljubimce. Neka puknu od muke sto se nije prodao nekoj bogatoj zemlji. U Srbiji ga doceka 100000 ljudi a na zapadu samo novinari. Nole uvek smo uz tebe. Kada pobeđujes i krenu zvizduci sa tribina u Srbiji nastane opste narodno veselje.....ziv bio sinko na radost ovog naroda.!

deda-vidovnjak

pre 8 godina

Ne navijaju oni protiv Novaka, niti za Rozera ili Rafu, ovaj fenomen vezan je za americke umisljene projekcije vrednosti, jer smatraju da samo oni imaju pravo da ,,odrede" ko je najbolji! Oni navijaju za sebe i svoj komfor u gavi...i ko je taj ko ima pravo da ga narusi,pa makar to bio i najbolji! Oni si ti koji odredjuju standarde kvaliteta...ljudi glamura!!! Tenis ne gledaju...oni su dosli da tenis vidi njih...pokondirani tikvani!!!

veliki strumf

pre 8 godina

Na videu piše:”Hawk-eye who helped Djokovic win the set”. Međutim, „oko sokolovo” je samo ispravilo grešku, koju je načinio linijski sudija, a koju ni sudija u stolici nije uočio. Nisam baš siguran da su samo gledaoci na zapadu neobjektivni i navijaju protiv Novaka. To su veoma često i linijske sudije, koje pokušavaju da „otmu” poneki poen Novaku. Na jednom turniru, grčaka sudinica, mislim da se preziva Asderaki, trinaest puta je morala da ispravlja linijske sudije, koje su oštetile Novaka i uvek je bila u pravu.
(Navijanje, 30. mart 2016 23:54)

Ne na jednom turniru, vec u FINALU US opena 2015. kada je Novak dobio Federera! Koliko su puta samo sudije pokusale da ukradu Novaka, ali je Eva Asderaki odsudila verovatno najbolji mec u istoriji, vrsila nevidjene korekcije i UVEK bila u pravu!

kimiko

pre 8 godina

Ma nije ovo izvizdan Novak.Publici je bilo krivo zato sto je Tim konacno mogao da napravi brejk.
Pomislili su da ce set otici u neizvesnost.A Novak...seo u stolicu:)
Svaka cast Timu.Odavno nisam gledao tako talentovanog tenisera koji je bas naterao Novaka da zapne.
Tako i treba,to je Novaku vaznije od svih pohvala i zvizduka.

Dr Bot

pre 8 godina

ne razumem toliku potrebu da svi moraju da ga vole...? Ronaldo je majstor fudbala, pa ga ne vole svi... Ibrahimović takođe, Kobi Brajant itd... Novaka voli njegova supruga, sin, familija i mi njegovi navijači. Zar je potrebno nešto više...?
PS. Vučić je majstor političke demagogije pa ga pola Srbije voli...

zinzi

pre 8 godina

Zvizdali su Novaku na Roland Garros-u, pre nego sto je izgubio i dobio onaj veliki aplauz, sad mi pada na pamet, mozda su mu dali aplauz zato sto je izgubio, a ne kao aplauz podrske da nastavi da se bori jos jace. Zvizde mu Ameri skoro na svakom turniru, zvizdali su mu u Madridu, za Wimbldon ne znam, mozda su i tamo, verovatno bi mu zvizdali i u Nemackoj da ima neki turnir jaci koji Nole igra. Ali zapad moze samo da zvizdi...

Serdyo

pre 8 godina

Ovom temom danas se bavio i hrvatski portal Index.hr, koji ide malo dalje od ESPN-a, pa kao razloge zašto pubilka navija protiv Đokovića navodi njegovu dominaciju, da ljudi jednostavno žele da budu uz slabije, ali i u činjenici da on dalazi iz istočne Evrope.

Djokovic ne dolazi iz „istocne evrope"
Vec iz Srbije!

deda-vidovnjak

pre 8 godina

@Svete
Koji ti poblem imas...kad raspolazes podatkom da je Novak najomrazeniji sportista svih vremena...a priznanja i divljenje na svakom koraku...hitno kod psihologa, inace spasa ti nema!!!

vlada logika

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Gospodine, opet NISTE u pravu. Novak nije tipican Srbin. Da to jeste, onda bi jos posle prve GS titule okacio reket o klin i otvorio kafic.

Salerno

pre 8 godina

ajde ovi stranci sto ga ne vole mogu i da shvatim,nole je balkanac,, a balkanci su za zapad drugorazredni narod,, e ovi domaci bolidi ne mogu da shvatim, sitna im dusa da sitnija ne moze da bude , zato neka nole gazi ,, pa nek puknu domaci dusmani, pozdrav iz makedonije.

Ministar

pre 8 godina

U pitanju je zavist povezana sa ksenofobijom.Taj zapadni svet i dalje sebe dozivljava kao visu rasu i ne mogu da veruju da neko tamo iz neke Srbije moze tako da dominira.U bilo cemu.
To svi znamo,a niko nece da kaze.
Meni samo nije jasno da li oni vise vole sebe ili mrze one koji nisu kao oni.
Znate onu staru-kod Engleza postoji ferplej samo dok je protivnik slabiji.

Cole

pre 8 godina

..."Većina navijača su obožavaoci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Đoković ih je toliko puta rastužio, da je jasno zašto ga ne vole"...

Pa mislim da ništa nije crno i belo,
pa tako i gore navedena izjava. Po meni
je istina ta da se Novak kasnije pojavio
i da su se ljudi već odavno opredelili,
Rafa ili Rodžer, tako da za trećeg jednostavno
nije bilo mesta, uostalom, što bi rekao
Staljin - Ne moraju da me vole, niti da me
poštuju, DOVOLJNO JE DA ME SE PLAŠE.
Tako da, Đovače piši istoriju a ostalo
će doći samo od sebe.

Olee oleoleolee Nole!

pre 8 godina

Kad cackaju mecku gde ne treba. Mozda se on ne bi tako ni inatio da ga ne razljute. Ovako im prekraja istoriju, a on se srde. Ovima iz Juzne Amerike nekako drago. Tamo niko ne podnosi Federera. Sacekajte Rio.

Verujem ja da je zapadnjacima dojadilo da Nole stalno pobedjuje. Nama nije.

ht

pre 8 godina

(Svete, 30. mart 2016 23:07)

Kakve veze imaju Rodik, Federer, Hjuit i ostali koje si nabrojao sa Srbijom i Istocnom Evropom. Poenta je, sto je naveo hrvatski sajt, da Novak dolazi iz Srbije i da ga zbog toga ne vole. Dalje, pokvario je veliko rivalstvo izmedju Federera i Nadala, trece: preti da uzdrma njihove rezultate i nekoga pomeri sa prestola. Pored toga, godinama se velicaju Federer i Nadal medijski, ljudi su prakticno kod kuce ma gde da igraju u svetu, sto Novak iz Srbije nema niti ce imati. Dozivljavaju ga kao uljeza, "Ovo je beli sport i on pripada nama", kazu mnogi otvoreno iz zapadnih zemalja. Eto, i taman se pojavi Tim i svi ocekuju da odmah smakne Novaka ali ne, Novak opet pobedi.

Tajvanska kanasta

pre 8 godina

Velika većina nas ga voli, obožava, podržava itd. On je naš najveći sportista ikada i nadamo se da će i u tenisu biti najbolji u istoriji.Napred do tog cilja!

Menadjer

pre 8 godina

Ne znam zbog cega mediji uvek stvaraju krivu sliku, publika je zvizdala jer su videli lopticu u terenu osim sudije, pa je Djokovic morao da trazi celendz.

gunner

pre 8 godina

Vidi, na vimbldony na mecu Federer-Mari %75 publike navija za Federera, na USO na mecu Federer-Rodik %75 navija za Federera, na RG Federer-Conga %75 navija za Federera. Slicno je i sa Nadalom. Gluposti su lupetanja o zapadnom lobiu i da se Novak ne voli samo zato sto je srbin, ili sto su Federer i Nadal u njegovoj senci.. Jedan Marat Safin je bio najomiljeniji igrac na turu gde god da se pojavi. Novaka ubija njegovo ponasanje na terenu. pogledaj smo ovde na nsem forumu koliko ga nasih ljudi ne gotivi,sta onda da ocekujes od stranca.
(Xman, 31. mart 2016 00:25)

Nasi ljudi koji ne vole novaka su kompleksasi koji mrze ceo svet i koji svoj neuspeh u zivotu manifestuju na taj nacin. Zaista ne vidim sta Nole lose radi na terenu? Dominantan u tenisu, a uz to je i showman. Decko za svaku pohvalu.

veliki strumf

pre 8 godina

Potpuno normalno. Federer se prvi pojavio, bas u trenutku kada je tenisu trebao novi heroj, imao je savrseni tajming, imao je pojavu i stekao ogroman broj obozavalaca. Nekoliko godina kasnije, kada je teniski svet vapio za nekim ko ce mu biti konkurent - pojavio se Rafa, sa sasvim drugim stilom i energijom, i osvojio takodje srca miliona. Zapadni svet bio je podeljen, ali mesta za nekog treceg nije vise bilo. Ubrzo se pojavljuje i treci, koji ce brzo postati prvi - Novak, koji obozavaoce uglavnom ima na istoku (Rusija, Kina, Japan) i u Latinskoj Americi. U Evropi - samo tamo gde nisu pravi zapadnjaci, gde su ljudi vrele krvi (Italija, a bila bi i Spanija da nije Rafe, naravno). Sasvim je normalno da navijaci Rafe i Rodzera ne vole Novaka i uvek navijaju protiv njega - pa on je najveci protivnik njihovih ljubimaca! Nema tu niceg cudnog. I ja kada bih bio na tribinama uvek bih navijao protiv Rafe, Federera, Marija, Vavrinke, uvek za njihove protivnike, bas kao sto to cinim i ispred tv-a. Volim da Novak igra sa njima, da ih isprasi, ali mi je drago i kad ispadnu, pa se on posle u finalu poigra sa nekim, kao npr. sa Raonicem na IW.

Navijanje

pre 8 godina

Na videu piše:”Hawk-eye who helped Djokovic win the set”. Međutim, „oko sokolovo” je samo ispravilo grešku, koju je načinio linijski sudija, a koju ni sudija u stolici nije uočio. Nisam baš siguran da su samo gledaoci na zapadu neobjektivni i navijaju protiv Novaka. To su veoma često i linijske sudije, koje pokušavaju da „otmu” poneki poen Novaku. Na jednom turniru, grčaka sudinica, mislim da se preziva Asderaki, trinaest puta je morala da ispravlja linijske sudije, koje su oštetile Novaka i uvek je bila u pravu.

Statuskan

pre 8 godina

Meni je Đoković lafčina iz razloga što iako sa srpstvom nema nikakve veze(otac Crnogorac a mati Hrvatica),voli svoju domovinu u kojoj je rođen...A ne ko ovi bosanski pravoslavci...Izrodi...
(Bosanac..., 31. mart 2016 00:04)
Ko te je slagao da Crnogorci nisu Srbi, jel te boli ono ić na kraju tvoga prezimena.?

avernum

pre 8 godina

Nije tacno da se uvijek navija za autsajdera. Kada god igraju Roger, Rafa pa i Mari publika je na njihovoj strani. Novak ne dolazi ni iz bogate ni iz mnogoljudne drzave i to je najveci problem. Nije posteno ali je tako.

Glas Srbije

pre 8 godina

"Ovom temom danas se bavio i hrvatski portal Index.hr, koji ide malo dalje od ESPN-a, pa kao razloge zašto pubilka navija protiv Đokovića navodi njegovu dominaciju, da ljudi jednostavno žele da budu uz slabije, ali i u činjenici da on dalazi iz istočne Evrope." Ja bih rekao da je ta netrpeljivost ipak vezana za cinjenicu da je taj najbolji teniser sveta toliko razlicit od njih i nadasve Srbin koji se ponosi svojim srostvom a po njima trebao bi da se stidi, jer zaboga Srbi su obicno zli.

A tenis volem

pre 8 godina

Ej Nole. Ovo je tek pocetak. Ili kraj jednog a pocetak novog perioda netrepeljivosti prema nekom ko po njima ne pripada belom sportu. Tek ce da navijaju za novu generaciju u svakom mecu protiv Noleta. Pre je bio izgovor da Federera i Nadala vise vole, ali cemo tek videti da u stvari Noleta mrze. Znaci imamo godinama da slusamo kako sada navijaju za slabije perspektivne shampione. Ali dobro, Nole ce i dalje da pobedjuje, samo malo je tuzno da nece dobiti tu ljubav koju definitivno zasluzuje. Mada to nikada ne bi bila prava iskrena ljubav, vec neki plasticni neiskreni iskaz dobrog vaspitanja - ajde moramo da mu cestitamo iako ne mozemo da ga trpimo. Nadam se da nisam u pravu. Cao svima i hvala svima koji komentarisu ovde. Stvarno je lepo citati vase komentare. Malo odmora i zabave na relativno poslu, i to jos on prosle decenije kako se pojavio Nole. Like od mene za sve koji uzivamo vec skoro deset godina gledajuci Novakov uspon. I mi smo deo toga nekako, svi smo tu srecu lepo podelili, i nadam se tek cemo. Uzdravlje.

SSUUUU

pre 8 godina

Djokovic je zastrasujuci primer sta Sloveni mogu da urade kad imaju resurse. Uvek su se i ce se ponasati prema nama kao Mujoo prema ekspres loncu jer ga je opekla parna lokomotiva. Traume su to braco!

Bojan

pre 8 godina

Sta bi dao da si na mom mjestu
Da te mrze a da ti se dive
Sta bi dao
Sta bi dao za veliku gestu
Mjesto svoga da tvoj zivot zive
Sta bi dao

zagor

pre 8 godina

samo jedna rec: rasizam
p.s. mozda zvuci besmisleno, jer djokovic je ista rasa kao federer i nadal, ali zapadnjaci ga dozivljavaju kao drugu rasu i tretiraju ga onako kako su tretirali crnce u robovlasnickoj americi. to je to i nista drugo.
"Negros to the back of the buss", a ovaj mali crnac hoce da sedi napred i to onda visu rasu izludjuje.

Sasa RS

pre 8 godina

Jos gore od toga je sto se Federer hrani tim sramnim ponasanjem publike.Na US openu prosle godine se vidjelo kako pakosno uziva kada Novaku zvizde.Isto se desava u Moto GP sa Rosijevim nekulturnim navijacima kojih ima najvise, gdje ovaj cak svojim ponasanje i podstice takva ponasanja tih nazovi navijaca.Bas je neki dan cuveni Rendi Mamola za sajt motorsport govorio o tome.

munze

pre 8 godina

dovoljno je da ga voli porodica i prijatelji, a ostala sitna boranija neka se izjede od zavisti i mržnje. srecno šampione i neka te zdravlje dobro služi.

kada

pre 8 godina

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...

db wonder

pre 8 godina

Ima Novak i navijace medju ljubiteljima tenisa na zapadu!
On ce ostaviti dubok trag u tenisu i niko nece moci to da ospori.
Gledao sam Novaka na mnogim svetskim turnirima uzivo i stvarno na mastersu u londonu je kad je poentirao u finalu protiv Rodjera bijo muk..
Kao da je decko izbacijo loptu u aut....
Kako li su varali Ivana Lendela kada nije postojao Hawk Eye?

gogi

pre 8 godina

Nije me briga i nije ga briga. Prije mnogo godina sam vjerovao u njega, i bio sam u pravu.On ce biti najbolji jer ja sam to znao. Dok oni zvizde On pobjedjuje a ja uzivam. I nije me briga zaove ili one.

Рајко Четник

pre 8 godina

Сви горе у тексту наведени разлози су тачни.
Навео бих још један. Када сам почео интензивно да пратим тенис доминирао је Федерер и нисам га волео јер је деловао непобедиво.
Исто тако Ноле је данас непобедив и то убија драж спорта па је један од разлога што га не воле непобедивост.
Само напред Ноле, не окрећи се сине за завидним смртницима.

samo da dodam

pre 8 godina

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kada, 30. mart 2016 23:07)

Agasi 1970. osvojio Australija Open 2000., 2001. i 2003.
Sampras 1971. osvojio US Open 2002.
Izračunaj sam koliko su imali godina.

rosonero

pre 8 godina

to da ne vole sve što dolazi sa istoka to jedino nije jasno onom ko neće to da shvati , ali mi smo narod koji voli da se zavarava ...

nex

pre 8 godina

Pogledao sam tekst na index.hr, prilično korektno napisano. Posebno mi je interesantno da u komentarima gotovo da nema nikakve posebne negativnosti prema Novaku. Naprotiv! Više hejtera ovde na našem sajtu.

QQ bre

pre 8 godina

Ne mozes neko da ga voli kad ga ne razume! Jedan Novakov navijac vredi kao 1000 rodzerovij ili nadalovih ,sto se i vidi i cuje na svakom turniru! Malo njih razume sta znaci ,Ljubav ,Vera, Nada! !!

neko iz gomile

pre 8 godina

@ Ako se dobro sećam Rodzer je 10 godina od strane (tenisera-igrača) i publike proglašavan za ferplej igrača godine. Eto o tome se radi. Ako ste br:1 onda treba tako i da se ponašate (kakav čelendz kakvi bakrači)....
(Andjela, 31. mart 2016 01:05)

U moru nebuloza u komentarima (bilo za Novaka ili protiv) ovo je kandidat za najgluplji meseca. Da bi bio fer plej igrac trebas da poklanjas poene tj. da neigras po pravilima. Svasta.

he he

pre 8 godina

"Jasno je! Novak rastužio navijače Rafe i Rodžera"

A to se najbolje vidi ovde na našem portalu! Hr federaši i nadalinci 'će plaču!

Ivke

pre 8 godina

Kakvo opravdanje :) Pa isti taj Nadal i Federer su morali da rastuze necije navijace kada su poceli da dominiraju. Neko ce jednom prekinuti i Novakovu dominaciju. Tako sport funkcionise. To svakako nije razlog te mrzi ceo stadion, nego se covek nasao u cudu od sramote pa je pokusao da opravda nesto za sta ne postoji opravdanje.

kole

pre 8 godina

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.
(Washington, 31. mart 2016 02:14

podjela na istocnu i zapadnu evropu nije geografske, vec politicke prirode, tako da ti je bzvz savjet

Walter White

pre 8 godina

Publika je uglavnom nepravedna prema Novaku,ali on ne bi trebalo da se obazire na to a cesto im nekim svojim postupcima kao sto je na primer juce bilo radovanje na timovu gresku daje povoda za to .Takodje moramo imati u vidu da je publika na teniskim mecevima uglavnom elitisticka i da je za njih bilo kakvo pokazivanje emocija a to Novak cesto radi nije prihvatljivo.

zagor

pre 8 godina

rasisti! mrze ga istim intenzitetom i iz istog razloga sto su belci na zapadu mrzeli (i u velikoj mer i dalje mrze) crnce.
They see me rollin
They hatin
Patrolling they tryin to catch me ridin dirty
da li ovo podseca? podseca, podseca :D
UDRI DJOLEEEE!!!

Viktor

pre 8 godina

@Nije teniska publika samo zapadni svet. Pitajte ljude koji zive u Aziji, Juznoj Americi, Africi. Dobićete malo drugačije odgovore. Novak je heroj zemalja "trećeg sveta", neko ko se odvažio da se umeša u sport moćnih zapadnjaka, i koji vlada istim.
(Milan, 31. mart 2016 07:12)

Samo da potvrdim i iz mog iskustva. Radim s ljudima iz celog sveta i zaista je Novak, kao sto kazes heroj za sve moje Latinoamerikance, Afrikance i bracu Filipince. :)

zinjo

pre 8 godina

Gazi ih...deri ih...pocepaj ih pa neka imaju jos vise razloga da te ne vole i navijaju protiv tebe. Istina je jedna da ces pistati najveci u istoriji !!! Idem da dremnem malo,pa se vidimo u 3h...

oblak

pre 8 godina

Ne pišite gluposti, imam nekoliko drugarica Ruskinja, nijedna ga ne voli i to nema veze sa Amerikancima. Jednostavno Novak kao lik im se ne sviđa ali ga izuzetno poštuju. A kada završi karijeru poštovaće ga svi verujte, tako to ide...

VUK

pre 8 godina

ovih dana smo videli u čemu je problem i to PRIMARNI! Sekundarni problem je Novakovo poreklo.Šta najviše boli njegove protivnike? Novac koji zarađuje! Količina! Panika je nastala kada su izračunali da 03.04.2016. postaje apsolutni rekorder u zarađenom novcu od tenisa! Novak je za njih elementarna nepogoda.. slučajnost koja je trebalo traje 2-3 godine.. ali on ODBIJA da gubi!!! i TRAJE! Šta da se radi?Trpite!

9dart

pre 8 godina

Ja se slazem sa tim da ih je Djokovic malo zeznuo, ali u ovom slucaju mu nisu zvizdalu zato sto je trazio celendz, nego zato sto je krenuo da udara reketom o pod kad je mislio da ga je Thiem brejknuo. Samo ti Nole lomi rekete, nek ti zvizde a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima

Xman

pre 8 godina

Vidi, na vimbldony na mecu Federer-Mari %75 publike navija za Federera, na USO na mecu Federer-Rodik %75 navija za Federera, na RG Federer-Conga %75 navija za Federera. Slicno je i sa Nadalom. Gluposti su lupetanja o zapadnom lobiu i da se Novak ne voli samo zato sto je srbin, ili sto su Federer i Nadal u njegovoj senci.. Jedan Marat Safin je bio najomiljeniji igrac na turu gde god da se pojavi. Novaka ubija njegovo ponasanje na terenu. pogledaj smo ovde na nsem forumu koliko ga nasih ljudi ne gotivi,sta onda da ocekujes od stranca.

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@Svete nalupeta se i osta živ !! Izuzev Federera sa svim "kolegama" je u sjajnim odnosima!! Pa koliko je samo prijsteljskih meceva odigrao sa Nadalom?? Nemoj svoju mržnju siriti na sve strane!!!

Svete

pre 8 godina

Nema to veze s tim. Ne vole ga zbog njegovog ponasanja, a ne zbog Rafe I Rodzera ili zbog porekla. I ranije je dolazilo do smena na vrhu pa publika nije toliko mrzela nekoga. Niko nije mrzeo Safina, Rodika, Hjuita kada su sa vrha sklonili Samprasa i Agasija, niti je neko mrzeo Federera kad je smenio Amerikanca Rodika ili kada je u sred US Opena pobedjivao Agasija i Rodika, Amerikance.Niko nije mrzeo Nadala kada je pravio probleme Federeru....
Novaka ne vole jer se ne ponasa sampionski, videli su kakav je covek i nikakve titule mu ne mogu pomoci. Ni titule ni vase potenciranje nekih drugih razloga. On ce jednostavno ostati upamcen kao najomrazeniji sportista u istoriji. Pa njega pola Srbije ne voli, sta vise reci?

Osoba

pre 8 godina

Uvek ce i biti protiv njega, kakve god rezultate da ostvari. Federer je za klasu bolji teniser. A i gospodin je covek. Djokovic je svojim nedolicnim ponasanjem na terenu sebi srozao rejting. Zato ga publika sirom sveta ne simpatizira. Jedino je kod nas omiljen, a i to je relativno.

Ibanez

pre 8 godina

Pravi ljudi će itekako ceniti Novaka i prepoznati njegovu veličinu, svi ostali pa makar to bio ceo zapadni svet su nebitni! Novak svakako oduvek igra "Sam protiv svih" i kao takav će biti bolje upamćen nego Federer i Nadal zajedno, videćete na kraju kad svi završe karijere! Živi bili pa videli!

Piksi_iz_coska

pre 8 godina

Oduvek sam bio oduševljen, na stranim forumima koliko ga ne gotive. Šta je u pitanju nemam pojma. Možda zavist možda što nije ulizica kao Švajcarac i ekipa.
(dare, 30. mart 2016 23:13)
Pa el ti lepo piše u tekstu, али мораш читати...

Milan

pre 8 godina

Nije teniska publika samo zapadni svet. Pitajte ljude koji zive u Aziji, Juznoj Americi, Africi. Dobićete malo drugačije odgovore. Novak je heroj zemalja "trećeg sveta", neko ko se odvažio da se umeša u sport moćnih zapadnjaka, i koji vlada istim.

xl

pre 8 godina

A Navratilova?

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Washington, 31. mart 2016 02:14)

Navratilova je prebegla u ameriku i uzela njihovo drzavljanstvo tako da je jasno sto nju vole.

Scholes

pre 8 godina

Ne mozes nametnuti da se nekome svidjas.. I Nadal je trpeo slicne stvari na Rolan Garosu i Vimbldonu.. A navijaci su se zasitili Djokoviceve dominacije.. Pogotovo ameri.. Licno je i meni prijao otpor Tima juce, konacno malo tenisa u Djokovicevim mecevima, umesto apsolutne dominacije.

Novi Sad

pre 8 godina

Igra protiv Berdiha haha. Berdih je vec spakovao kofere.
Naravno, ovo je fora, znam da je tekst napisan pre meca.
Samo neka budu tuzni, potrebno im je radi gradjenja nacike.
Sto se Federera i Nadala tice, njih pored naseg tenisera u Srbiji mogu voleti samo oni koji ne vole svoju zemlju, a ima i takvih.

Weber

pre 8 godina

Koliko je ovo tuzno! Bez obzira koliko si uspesan, ako te prosto ljudi ne vole bar malo, sve gubi smisao! Razlog zbog cega ga ljudi ne vole pored toga sto je iz Istocne Evrope je i to sto je i sam Novak nekako "neatraktivan". Sve tece po nekom ustaljenom sablonu, vracaj duboke lopte, napadaj agresivno a takav stil igre koliko god da je efikasan se ne dopada americkoj, pa ni engleskoj, ni francuskoj publici. Kad bi amerikanci zvizdali Rogeru? On je za njih "remek delo" pa i da izgubi mec bez osvojenog gema. Novak igra sam protiv svih. Sve ove izjave su samo maska koja mora da postoji zbog sponzora itd. ali svestan je i on sam svoje situacije i "popularnosti" u svetu.

djuli

pre 8 godina

@Svete
Mani se ti Noletove popularnosti,mogu da garantujem da coveka sa toliko negativne energije i bede koja izbija iz svakog slova SVIH komentara,NE VOLI NIKO! Kad ne volis svoga,kako ces voleti druge? ZALOSNO...

V

pre 8 godina

Jeste Sampras. Toliko o tvom pracenju tenisa ...

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...

Mili

pre 8 godina

Bila je situacija da je Tiem imao ogroman broj brejk lopti i onda je konacno jednu iskoristio i pokazalo se kad su vec oboje seli na klupu da je ipak Novakov poen. To je malo iziritiralo publiku. Nista strasno.

Bosanac...

pre 8 godina

Meni je Đoković lafčina iz razloga što iako sa srpstvom nema nikakve veze(otac Crnogorac a mati Hrvatica),voli svoju domovinu u kojoj je rođen...A ne ko ovi bosanski pravoslavci...Izrodi...

dakiliz

pre 8 godina

Ne na jednom turniru, vec u FINALU US opena 2015. kada je Novak dobio Federera! Koliko su puta samo sudije pokusale da ukradu Novaka, ali je Eva Asderaki odsudila verovatno najbolji mec u istoriji, vrsila nevidjene korekcije i UVEK bila u pravu!


Da sećam se i čak je američki komentator duhovito prokomentarisao za nju rekavši: She's on the fir. Kao što se govori za košarkaše kad su u seriji nepromašivanja trojki.

susta istina

pre 8 godina

Uvek ce i biti protiv njega, kakve god rezultate da ostvari. Federer je za klasu bolji teniser. A i gospodin je covek. Djokovic je svojim nedolicnim ponasanjem na terenu sebi srozao rejting. Zato ga publika sirom sveta ne simpatizira. Jedino je kod nas omiljen, a i to je relativno.
(Osoba, 30. mart 2016 23:00)

Eto to vam je celo objasnjenje, covek vam je lepo objasnio. Nema to veze sa nacionalim poreklom, ni sa istocnom ili juznom Evropom, nego evo to je to.

Samo, ne zna se ko je gori. Da li ti navijaci koji mu zvizde zato sto se ponasa balkanski, ili ovi odavde koji pricaju o nekom inatu, o pravdama, ili vicu nesto tipa, Nole uzmi im svaku paru i slicno, pa zapadaju u specificna stanja svesti. Zalosno.

Svete

pre 8 godina

@deda-vidovnjak
Nikada nije postojao sportista kojem je pubila zvizdala gde god da se pojavi i protiv kojeg su uvek navijali. To je cinjenica! Sampione su uvek makar postovali, njega ne. Ne postoji nijedno priznanje koje je dobio od publike. To si ti nesto sanjao ili izmislio. Sto je jos zanimljivije, njega ne vole ni kolege. Bukvalno ga svi mrze i po tome ce ostati upamcen. Jos kad znamo da ga ni mediji ne vole, jasno je da ce lose da pisu o njemu pa sve da osvoji 100 GS. I nikada ga nece ubrajati u najbolje u istoriji.

Svete

pre 8 godina

Djokovic se ubi od pokusaja da ga zavole, ali nista. Njemu je vazna njihova ljubav, dok ga ne zanima sta o njemu misle u Srbiji. A budale koje navijaju za njega misle da on mrzi Zapadnjake, a voli Srbe!? Kako da ne.

Zex

pre 8 godina

Samo gubitnici navijaju za favorite jer nemogu da se pomire sa porazom, mi u Srbiji volimo Novaka od kada znamo za njega i kada nije bio broj jedan.Vremenom ce Nole dobiti deo publike koji mu nedostaje jer kada odu Rafa i Roger onda ostaje Novak sam, najjaci nece imati izbora morace da navijaju za Novaka da bi izbegli licne frustracije.

majtimajk

pre 8 godina

... a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima
(9dart, 31. mart 2016 00:36)

-pozdrav i tebi, postovaoce plemenite vestine koju vecina ne poznaje, ne priznaje, ismeva! good darts!

V.

pre 8 godina

Gluposti, pa ako je tako zasto onda niko nije mrzeo Nadala kada je skinuo Federera sa prvog mesta, naprotiv postso je najomiljeniji igrac na svetu.

identifikacija

pre 8 godina

Mani se ti Noletove popularnosti,mogu da garantujem da coveka sa toliko negativne energije i bede koja izbija iz svakog slova SVIH komentara,NE VOLI NIKO! Kad ne volis svoga,kako ces voleti druge? ZALOSNO...
(djuli, 31. mart 2016 06:57)

Pa mozda ne smatra da je "Novak njegov.

bla bla

pre 8 godina

Uvek se navija za autsajdera, da bude zanimljvije. Osim ako Roger ne igra sa nekim autsajdernom, prosto ne možeš navijati protiv nekog koje sinonim za tenis. Uvek bio i biće, što se tiče cele planete.

majtimajk

pre 8 godina

..."kad je mislio da ga je Thiem brejknuo. Samo ti Nole lomi rekete, nek ti zvizde a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima"
(9dart, 31. mart 2016 00:36)

-9dart, nista, samo da te pozdravim, kao ljubitelja dartsa!

Пера

pre 8 godina

Нема то везе са пореклом, једноставно је толико доминантан да публика навија за "underdog"-а. Ни Фед ни Надал никад нису били толико доминантни јер су имали један другог. Фед је био доминантан од 2006 до 2008 али је тад био млад, много јача имена су тад била у тенису. Новака су обожавали 2011 кад је почео да руши велику двојицу.

Smilica

pre 8 godina

@ NAJBOLJI TEXT o No11etu
Ko da voli kolegu koji te stalno pobeđuje, govori 6-7 stranih jezika.. gde god dobije pehar govori na jeziku naroda domaćina turnira, piše kineskim i japanskim pismom, igra fudbal bolje od pola reprezentativca, basket razbija, skija slalom na takmicarskom nivou, skija na vodi i surfuje na talasima, posle tri godine vežbe odlično svira gitaru, uči trenutno saksofon, ima lepu Jahtu i još lepšu ženu koja usput ima magstraturu ekonomije i već je deo svetskog sveta mode i džet seta.ima i SINA i to prvo pa muško! .ima privatan avion..vlasnik vise restorana i hotela na Kopaoniku, nosioc najvišeg ordena SPC.. monasi na Atosu za života mu već oslikali lik kao ikonu..i što ih sve najviše boli, momak je SRBIN iz Beograda, ne mogu mu na terenu ništa i ne vide kraj njegovoj dominaciji. Kako neko ko je toliko indiferentan u odnosu na broja 1. može da ga podržava.. Zavist i ljubomora su jači.. Ovo je foliranje sa Federerom.. Svi smo za deku. Eee ne vide glavnu foru.. nije više najbitnija elegancija na kojoj je Federer toliko radio i pobro sve simpatije,danas je najbitnija INTILIGENCIJA!!! a time je dragi Bog obdario Novaka do krajnjih granica.. možda će to shvatiti na 18-17.mada sumnjam.Nije bitno.. nisu važni luzeri,Jumko & Co.,shvatio je to Federer ove godine. U Londonu i New Yorku.
(VUK, 14. oktobar 2015 17:47)

OVO JE NAJBOLJI TEXT o No11ETU.
BRAVOOOO!Pozdrav!

Svete

pre 8 godina

Zapadnjaci nisu zbog porekla mrzeli Divca, Stojakovica, Stankovica, Mijatovica, Jugovica, Anu Ivanovic, Jelenu Jankovic.... ali zato bas mrze Novaka? Kako da ne. Mrze ga jer je los covek i to je to.

Andjela

pre 8 godina

Ako se dobro sećam Rodzer je 10 godina od strane (tenisera-igrača) i publike proglašavan za ferplej igrača godine. Eto o tome se radi. Ako ste br:1 onda treba tako i da se ponašate (kakav čelendz kakvi bakrači)....

malamala

pre 8 godina

@dare Svajcarac se ulizuje? Ako se niko u zivotu nije ulizivao to je Federer, uvek smiren, ozbiljan, stalozen, lice uvek isto i ceo svet ga voli. Ne zna otkad je to ulizivanje...

Svete

pre 8 godina

@Cinik
Ahahahahaha, stotinak miliona? Hahahahahahaha! Ma milijarda najmanje. Pa Novak je pricao da ga Kinezi vole dok se nije sastao sa RF u Sangaju! Kad ono svi Kinezi navijali za Federera. Propade i ta propaganda.

Washington

pre 8 godina

Ovo poslednje sto je naveo Index je najtacnije. On dolazi iz Istocne Evrope, a to se ne prasta. Ne moze neko iz Istocne Evrope biti najbolji na svetu. Jer to je zaostao deo sveta, nije Svajcarska ili Spanija.
(Slobodan, 30. mart 2016 23:07)

A Navratilova?

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.

razlozi

pre 8 godina

Zašto ne smijete objaviti komentar u kojem se navode stvarni razlozi zašto ga publika ne voli.Ponoviću po ko zna koji put da ga ne vole zbog njegovog ponašanja na terenu ,ali i zbog providnog dodvoravanja toj istoj publici,organizatorima turnira ,gradovima u kojima se održavaju dijeljenja neiskrenih komplimenata i neiskrenih aplaudiranja rivalima zbog lijepih poteza i"poklanjanja"im poena za koje zna da im i pripadaju.

znalkos

pre 8 godina

Ne vole, pa ne vole... ima ko ga voli! Voleće ga kad počne da gubi, a po igri koju u poslednje vreme prikazuje to će početi veoma brzo, bez obzira na nikad lakšu konkurenciju.

aha

pre 8 godina

@VUK
Elementarno neznanje. Zaradio je 10 puta manje novca od Federera. Federer od sponzora zaradi 70 miliona godisnje. Zato ga Djokovic mrzi.

Osoba

pre 8 godina

Uvek ce i biti protiv njega, kakve god rezultate da ostvari. Federer je za klasu bolji teniser. A i gospodin je covek. Djokovic je svojim nedolicnim ponasanjem na terenu sebi srozao rejting. Zato ga publika sirom sveta ne simpatizira. Jedino je kod nas omiljen, a i to je relativno.

Svete

pre 8 godina

Nema to veze s tim. Ne vole ga zbog njegovog ponasanja, a ne zbog Rafe I Rodzera ili zbog porekla. I ranije je dolazilo do smena na vrhu pa publika nije toliko mrzela nekoga. Niko nije mrzeo Safina, Rodika, Hjuita kada su sa vrha sklonili Samprasa i Agasija, niti je neko mrzeo Federera kad je smenio Amerikanca Rodika ili kada je u sred US Opena pobedjivao Agasija i Rodika, Amerikance.Niko nije mrzeo Nadala kada je pravio probleme Federeru....
Novaka ne vole jer se ne ponasa sampionski, videli su kakav je covek i nikakve titule mu ne mogu pomoci. Ni titule ni vase potenciranje nekih drugih razloga. On ce jednostavno ostati upamcen kao najomrazeniji sportista u istoriji. Pa njega pola Srbije ne voli, sta vise reci?

Svete

pre 8 godina

@deda-vidovnjak
Nikada nije postojao sportista kojem je pubila zvizdala gde god da se pojavi i protiv kojeg su uvek navijali. To je cinjenica! Sampione su uvek makar postovali, njega ne. Ne postoji nijedno priznanje koje je dobio od publike. To si ti nesto sanjao ili izmislio. Sto je jos zanimljivije, njega ne vole ni kolege. Bukvalno ga svi mrze i po tome ce ostati upamcen. Jos kad znamo da ga ni mediji ne vole, jasno je da ce lose da pisu o njemu pa sve da osvoji 100 GS. I nikada ga nece ubrajati u najbolje u istoriji.

Xman

pre 8 godina

Vidi, na vimbldony na mecu Federer-Mari %75 publike navija za Federera, na USO na mecu Federer-Rodik %75 navija za Federera, na RG Federer-Conga %75 navija za Federera. Slicno je i sa Nadalom. Gluposti su lupetanja o zapadnom lobiu i da se Novak ne voli samo zato sto je srbin, ili sto su Federer i Nadal u njegovoj senci.. Jedan Marat Safin je bio najomiljeniji igrac na turu gde god da se pojavi. Novaka ubija njegovo ponasanje na terenu. pogledaj smo ovde na nsem forumu koliko ga nasih ljudi ne gotivi,sta onda da ocekujes od stranca.

Andjela

pre 8 godina

Ako se dobro sećam Rodzer je 10 godina od strane (tenisera-igrača) i publike proglašavan za ferplej igrača godine. Eto o tome se radi. Ako ste br:1 onda treba tako i da se ponašate (kakav čelendz kakvi bakrači)....

Bosanac...

pre 8 godina

Meni je Đoković lafčina iz razloga što iako sa srpstvom nema nikakve veze(otac Crnogorac a mati Hrvatica),voli svoju domovinu u kojoj je rođen...A ne ko ovi bosanski pravoslavci...Izrodi...

Svete

pre 8 godina

Djokovic se ubi od pokusaja da ga zavole, ali nista. Njemu je vazna njihova ljubav, dok ga ne zanima sta o njemu misle u Srbiji. A budale koje navijaju za njega misle da on mrzi Zapadnjake, a voli Srbe!? Kako da ne.

kada

pre 8 godina

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...

bla bla

pre 8 godina

Uvek se navija za autsajdera, da bude zanimljvije. Osim ako Roger ne igra sa nekim autsajdernom, prosto ne možeš navijati protiv nekog koje sinonim za tenis. Uvek bio i biće, što se tiče cele planete.

Walter White

pre 8 godina

Publika je uglavnom nepravedna prema Novaku,ali on ne bi trebalo da se obazire na to a cesto im nekim svojim postupcima kao sto je na primer juce bilo radovanje na timovu gresku daje povoda za to .Takodje moramo imati u vidu da je publika na teniskim mecevima uglavnom elitisticka i da je za njih bilo kakvo pokazivanje emocija a to Novak cesto radi nije prihvatljivo.

Svete

pre 8 godina

Zapadnjaci nisu zbog porekla mrzeli Divca, Stojakovica, Stankovica, Mijatovica, Jugovica, Anu Ivanovic, Jelenu Jankovic.... ali zato bas mrze Novaka? Kako da ne. Mrze ga jer je los covek i to je to.

susta istina

pre 8 godina

Uvek ce i biti protiv njega, kakve god rezultate da ostvari. Federer je za klasu bolji teniser. A i gospodin je covek. Djokovic je svojim nedolicnim ponasanjem na terenu sebi srozao rejting. Zato ga publika sirom sveta ne simpatizira. Jedino je kod nas omiljen, a i to je relativno.
(Osoba, 30. mart 2016 23:00)

Eto to vam je celo objasnjenje, covek vam je lepo objasnio. Nema to veze sa nacionalim poreklom, ni sa istocnom ili juznom Evropom, nego evo to je to.

Samo, ne zna se ko je gori. Da li ti navijaci koji mu zvizde zato sto se ponasa balkanski, ili ovi odavde koji pricaju o nekom inatu, o pravdama, ili vicu nesto tipa, Nole uzmi im svaku paru i slicno, pa zapadaju u specificna stanja svesti. Zalosno.

Svete

pre 8 godina

@Cinik
Ahahahahaha, stotinak miliona? Hahahahahahaha! Ma milijarda najmanje. Pa Novak je pricao da ga Kinezi vole dok se nije sastao sa RF u Sangaju! Kad ono svi Kinezi navijali za Federera. Propade i ta propaganda.

Weber

pre 8 godina

Koliko je ovo tuzno! Bez obzira koliko si uspesan, ako te prosto ljudi ne vole bar malo, sve gubi smisao! Razlog zbog cega ga ljudi ne vole pored toga sto je iz Istocne Evrope je i to sto je i sam Novak nekako "neatraktivan". Sve tece po nekom ustaljenom sablonu, vracaj duboke lopte, napadaj agresivno a takav stil igre koliko god da je efikasan se ne dopada americkoj, pa ni engleskoj, ni francuskoj publici. Kad bi amerikanci zvizdali Rogeru? On je za njih "remek delo" pa i da izgubi mec bez osvojenog gema. Novak igra sam protiv svih. Sve ove izjave su samo maska koja mora da postoji zbog sponzora itd. ali svestan je i on sam svoje situacije i "popularnosti" u svetu.

Washington

pre 8 godina

Ovo poslednje sto je naveo Index je najtacnije. On dolazi iz Istocne Evrope, a to se ne prasta. Ne moze neko iz Istocne Evrope biti najbolji na svetu. Jer to je zaostao deo sveta, nije Svajcarska ili Spanija.
(Slobodan, 30. mart 2016 23:07)

A Navratilova?

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.

malamala

pre 8 godina

@dare Svajcarac se ulizuje? Ako se niko u zivotu nije ulizivao to je Federer, uvek smiren, ozbiljan, stalozen, lice uvek isto i ceo svet ga voli. Ne zna otkad je to ulizivanje...

Пера

pre 8 godina

Нема то везе са пореклом, једноставно је толико доминантан да публика навија за "underdog"-а. Ни Фед ни Надал никад нису били толико доминантни јер су имали један другог. Фед је био доминантан од 2006 до 2008 али је тад био млад, много јача имена су тад била у тенису. Новака су обожавали 2011 кад је почео да руши велику двојицу.

V

pre 8 godina

Jeste Sampras. Toliko o tvom pracenju tenisa ...

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...

znalkos

pre 8 godina

Ne vole, pa ne vole... ima ko ga voli! Voleće ga kad počne da gubi, a po igri koju u poslednje vreme prikazuje to će početi veoma brzo, bez obzira na nikad lakšu konkurenciju.

razlozi

pre 8 godina

Zašto ne smijete objaviti komentar u kojem se navode stvarni razlozi zašto ga publika ne voli.Ponoviću po ko zna koji put da ga ne vole zbog njegovog ponašanja na terenu ,ali i zbog providnog dodvoravanja toj istoj publici,organizatorima turnira ,gradovima u kojima se održavaju dijeljenja neiskrenih komplimenata i neiskrenih aplaudiranja rivalima zbog lijepih poteza i"poklanjanja"im poena za koje zna da im i pripadaju.

aha

pre 8 godina

@VUK
Elementarno neznanje. Zaradio je 10 puta manje novca od Federera. Federer od sponzora zaradi 70 miliona godisnje. Zato ga Djokovic mrzi.

Menadjer

pre 8 godina

Ne znam zbog cega mediji uvek stvaraju krivu sliku, publika je zvizdala jer su videli lopticu u terenu osim sudije, pa je Djokovic morao da trazi celendz.

Eto me

pre 8 godina

Pa neki poljski klozeti u Srbiji su stariji od SAD,i oni sad kao glume neki kulturni nivo...Celokupna istorija(tih par stotina godina)im se zasniva se na unistenju i izrabljivanju drugih naroda.Bljak!!

Mladen Mladenović

pre 8 godina

Zato i volim Novaka. Zato što je tipičan Srbin. Zato što je uvek sam protiv svih. To je odlika naše srpske sudbine. Da radimo ono što drugi ne smeju ni da sanjaju. Da ne bežimo već da se suočavamo. Zato nas mrze. Zato i Novaka atavistički ne podnose. Takvi su i mnogi iz ove države koji smatraju da je bolje biti Branković nego Obilić. Oni zdušno navijaju za Novakove protivnike isto kao što su navijali da "Tomahavk" ne promaši metu. Novak me podseća na čoveka koji nosi ogromnu kofu vode i uvek njome pospe uspaljenu i nepristojnu publiku po zemljama "civilizovanog" Zapada, koja se ponaša kao da je na koridi a ne na tenisu. Nije mu lako ali je time čast još veća. Udri jače Novače.

dare

pre 8 godina

Oduvek sam bio oduševljen, na stranim forumima koliko ga ne gotive. Šta je u pitanju nemam pojma. Možda zavist možda što nije ulizica kao Švajcarac i ekipa.

Serdyo

pre 8 godina

Ovom temom danas se bavio i hrvatski portal Index.hr, koji ide malo dalje od ESPN-a, pa kao razloge zašto pubilka navija protiv Đokovića navodi njegovu dominaciju, da ljudi jednostavno žele da budu uz slabije, ali i u činjenici da on dalazi iz istočne Evrope.

Djokovic ne dolazi iz „istocne evrope"
Vec iz Srbije!

V.

pre 8 godina

Gluposti, pa ako je tako zasto onda niko nije mrzeo Nadala kada je skinuo Federera sa prvog mesta, naprotiv postso je najomiljeniji igrac na svetu.

kimiko

pre 8 godina

Ma nije ovo izvizdan Novak.Publici je bilo krivo zato sto je Tim konacno mogao da napravi brejk.
Pomislili su da ce set otici u neizvesnost.A Novak...seo u stolicu:)
Svaka cast Timu.Odavno nisam gledao tako talentovanog tenisera koji je bas naterao Novaka da zapne.
Tako i treba,to je Novaku vaznije od svih pohvala i zvizduka.

Slobodan

pre 8 godina

Ovo poslednje sto je naveo Index je najtacnije. On dolazi iz Istocne Evrope, a to se ne prasta. Ne moze neko iz Istocne Evrope biti najbolji na svetu. Jer to je zaostao deo sveta, nije Svajcarska ili Spanija.

igor

pre 8 godina

Sada je vec jasno da Nole i kad osvoji 20gs, publika ce biti protiv njega. Aj kad igra protiv Nadala, pa da navijaju protiv Noleta... ali kad igra protiv nekog 15 igraca, takvo nepostovanje je nezapamceno u sportu.

Scholes

pre 8 godina

Ne mozes nametnuti da se nekome svidjas.. I Nadal je trpeo slicne stvari na Rolan Garosu i Vimbldonu.. A navijaci su se zasitili Djokoviceve dominacije.. Pogotovo ameri.. Licno je i meni prijao otpor Tima juce, konacno malo tenisa u Djokovicevim mecevima, umesto apsolutne dominacije.

oblak

pre 8 godina

Ne pišite gluposti, imam nekoliko drugarica Ruskinja, nijedna ga ne voli i to nema veze sa Amerikancima. Jednostavno Novak kao lik im se ne sviđa ali ga izuzetno poštuju. A kada završi karijeru poštovaće ga svi verujte, tako to ide...

Glas Srbije

pre 8 godina

"Ovom temom danas se bavio i hrvatski portal Index.hr, koji ide malo dalje od ESPN-a, pa kao razloge zašto pubilka navija protiv Đokovića navodi njegovu dominaciju, da ljudi jednostavno žele da budu uz slabije, ali i u činjenici da on dalazi iz istočne Evrope." Ja bih rekao da je ta netrpeljivost ipak vezana za cinjenicu da je taj najbolji teniser sveta toliko razlicit od njih i nadasve Srbin koji se ponosi svojim srostvom a po njima trebao bi da se stidi, jer zaboga Srbi su obicno zli.

s6 edge

pre 8 godina

Mogu da mu pljunu pod prozor! Ja bas volim sto im ga tako lepo zavlaci onako na finjaka a oni se cesu gde ih je svrbi. Hahaha :)

P. S. Obavezno objavite komentar

Salerno

pre 8 godina

ajde ovi stranci sto ga ne vole mogu i da shvatim,nole je balkanac,, a balkanci su za zapad drugorazredni narod,, e ovi domaci bolidi ne mogu da shvatim, sitna im dusa da sitnija ne moze da bude , zato neka nole gazi ,, pa nek puknu domaci dusmani, pozdrav iz makedonije.

DR LJUBAV

pre 8 godina

I ja sam tuzan zbog Federerovih i Nadalovih navijaca.
Zao mi je sto ne mogu da prihvate realnost, ali neka se potrude ... to se vezba... neka ponavljaju svaki dan po deset puta "Novak je br 1." ...

Nole superstar

pre 8 godina

Nole zna da ima svoju mnogobrojnu publiku kod kuce i u svetu. Ali njegova publika nema novca za skupe ulaznice, zato i navija jace, strasnije, iskrenije.

rosonero

pre 8 godina

to da ne vole sve što dolazi sa istoka to jedino nije jasno onom ko neće to da shvati , ali mi smo narod koji voli da se zavarava ...

Statuskan

pre 8 godina

Meni je Đoković lafčina iz razloga što iako sa srpstvom nema nikakve veze(otac Crnogorac a mati Hrvatica),voli svoju domovinu u kojoj je rođen...A ne ko ovi bosanski pravoslavci...Izrodi...
(Bosanac..., 31. mart 2016 00:04)
Ko te je slagao da Crnogorci nisu Srbi, jel te boli ono ić na kraju tvoga prezimena.?

Ministar

pre 8 godina

U pitanju je zavist povezana sa ksenofobijom.Taj zapadni svet i dalje sebe dozivljava kao visu rasu i ne mogu da veruju da neko tamo iz neke Srbije moze tako da dominira.U bilo cemu.
To svi znamo,a niko nece da kaze.
Meni samo nije jasno da li oni vise vole sebe ili mrze one koji nisu kao oni.
Znate onu staru-kod Engleza postoji ferplej samo dok je protivnik slabiji.

zagor

pre 8 godina

rasisti! mrze ga istim intenzitetom i iz istog razloga sto su belci na zapadu mrzeli (i u velikoj mer i dalje mrze) crnce.
They see me rollin
They hatin
Patrolling they tryin to catch me ridin dirty
da li ovo podseca? podseca, podseca :D
UDRI DJOLEEEE!!!

Piksi_iz_coska

pre 8 godina

Oduvek sam bio oduševljen, na stranim forumima koliko ga ne gotive. Šta je u pitanju nemam pojma. Možda zavist možda što nije ulizica kao Švajcarac i ekipa.
(dare, 30. mart 2016 23:13)
Pa el ti lepo piše u tekstu, али мораш читати...

lepota

pre 8 godina

Da li je Nole najbolji? Jeste....da li ima sarma, sportskog fer ponasanje? Ima...da li je kulturan, i lepo vaspitan? Jeste.....Ma sta ga briga sto nesećna masa zvizdi. To je sve sto mogu da urade za svoje ljubimce. Neka puknu od muke sto se nije prodao nekoj bogatoj zemlji. U Srbiji ga doceka 100000 ljudi a na zapadu samo novinari. Nole uvek smo uz tebe. Kada pobeđujes i krenu zvizduci sa tribina u Srbiji nastane opste narodno veselje.....ziv bio sinko na radost ovog naroda.!

zinzi

pre 8 godina

Zvizdali su Novaku na Roland Garros-u, pre nego sto je izgubio i dobio onaj veliki aplauz, sad mi pada na pamet, mozda su mu dali aplauz zato sto je izgubio, a ne kao aplauz podrske da nastavi da se bori jos jace. Zvizde mu Ameri skoro na svakom turniru, zvizdali su mu u Madridu, za Wimbldon ne znam, mozda su i tamo, verovatno bi mu zvizdali i u Nemackoj da ima neki turnir jaci koji Nole igra. Ali zapad moze samo da zvizdi...

deda-vidovnjak

pre 8 godina

@Svete
Koji ti poblem imas...kad raspolazes podatkom da je Novak najomrazeniji sportista svih vremena...a priznanja i divljenje na svakom koraku...hitno kod psihologa, inace spasa ti nema!!!

gunner

pre 8 godina

Vidi, na vimbldony na mecu Federer-Mari %75 publike navija za Federera, na USO na mecu Federer-Rodik %75 navija za Federera, na RG Federer-Conga %75 navija za Federera. Slicno je i sa Nadalom. Gluposti su lupetanja o zapadnom lobiu i da se Novak ne voli samo zato sto je srbin, ili sto su Federer i Nadal u njegovoj senci.. Jedan Marat Safin je bio najomiljeniji igrac na turu gde god da se pojavi. Novaka ubija njegovo ponasanje na terenu. pogledaj smo ovde na nsem forumu koliko ga nasih ljudi ne gotivi,sta onda da ocekujes od stranca.
(Xman, 31. mart 2016 00:25)

Nasi ljudi koji ne vole novaka su kompleksasi koji mrze ceo svet i koji svoj neuspeh u zivotu manifestuju na taj nacin. Zaista ne vidim sta Nole lose radi na terenu? Dominantan u tenisu, a uz to je i showman. Decko za svaku pohvalu.

vlada logika

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Gospodine, opet NISTE u pravu. Novak nije tipican Srbin. Da to jeste, onda bi jos posle prve GS titule okacio reket o klin i otvorio kafic.

zagor

pre 8 godina

samo jedna rec: rasizam
p.s. mozda zvuci besmisleno, jer djokovic je ista rasa kao federer i nadal, ali zapadnjaci ga dozivljavaju kao drugu rasu i tretiraju ga onako kako su tretirali crnce u robovlasnickoj americi. to je to i nista drugo.
"Negros to the back of the buss", a ovaj mali crnac hoce da sedi napred i to onda visu rasu izludjuje.

Rade

pre 8 godina

Neka se ugleda na Olivera Kahn njega su svi protivnićki navijaći mrzeli a on je iz toga izvukao još veću motivaciju jer je to bilo najveće priznanje za njega

Cole

pre 8 godina

..."Većina navijača su obožavaoci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Đoković ih je toliko puta rastužio, da je jasno zašto ga ne vole"...

Pa mislim da ništa nije crno i belo,
pa tako i gore navedena izjava. Po meni
je istina ta da se Novak kasnije pojavio
i da su se ljudi već odavno opredelili,
Rafa ili Rodžer, tako da za trećeg jednostavno
nije bilo mesta, uostalom, što bi rekao
Staljin - Ne moraju da me vole, niti da me
poštuju, DOVOLJNO JE DA ME SE PLAŠE.
Tako da, Đovače piši istoriju a ostalo
će doći samo od sebe.

Sasa RS

pre 8 godina

Jos gore od toga je sto se Federer hrani tim sramnim ponasanjem publike.Na US openu prosle godine se vidjelo kako pakosno uziva kada Novaku zvizde.Isto se desava u Moto GP sa Rosijevim nekulturnim navijacima kojih ima najvise, gdje ovaj cak svojim ponasanje i podstice takva ponasanja tih nazovi navijaca.Bas je neki dan cuveni Rendi Mamola za sajt motorsport govorio o tome.

ht

pre 8 godina

(Svete, 30. mart 2016 23:07)

Kakve veze imaju Rodik, Federer, Hjuit i ostali koje si nabrojao sa Srbijom i Istocnom Evropom. Poenta je, sto je naveo hrvatski sajt, da Novak dolazi iz Srbije i da ga zbog toga ne vole. Dalje, pokvario je veliko rivalstvo izmedju Federera i Nadala, trece: preti da uzdrma njihove rezultate i nekoga pomeri sa prestola. Pored toga, godinama se velicaju Federer i Nadal medijski, ljudi su prakticno kod kuce ma gde da igraju u svetu, sto Novak iz Srbije nema niti ce imati. Dozivljavaju ga kao uljeza, "Ovo je beli sport i on pripada nama", kazu mnogi otvoreno iz zapadnih zemalja. Eto, i taman se pojavi Tim i svi ocekuju da odmah smakne Novaka ali ne, Novak opet pobedi.

9dart

pre 8 godina

Ja se slazem sa tim da ih je Djokovic malo zeznuo, ali u ovom slucaju mu nisu zvizdalu zato sto je trazio celendz, nego zato sto je krenuo da udara reketom o pod kad je mislio da ga je Thiem brejknuo. Samo ti Nole lomi rekete, nek ti zvizde a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima

deda-vidovnjak

pre 8 godina

Ne navijaju oni protiv Novaka, niti za Rozera ili Rafu, ovaj fenomen vezan je za americke umisljene projekcije vrednosti, jer smatraju da samo oni imaju pravo da ,,odrede" ko je najbolji! Oni navijaju za sebe i svoj komfor u gavi...i ko je taj ko ima pravo da ga narusi,pa makar to bio i najbolji! Oni si ti koji odredjuju standarde kvaliteta...ljudi glamura!!! Tenis ne gledaju...oni su dosli da tenis vidi njih...pokondirani tikvani!!!

Dr Bot

pre 8 godina

ne razumem toliku potrebu da svi moraju da ga vole...? Ronaldo je majstor fudbala, pa ga ne vole svi... Ibrahimović takođe, Kobi Brajant itd... Novaka voli njegova supruga, sin, familija i mi njegovi navijači. Zar je potrebno nešto više...?
PS. Vučić je majstor političke demagogije pa ga pola Srbije voli...

Mili

pre 8 godina

Bila je situacija da je Tiem imao ogroman broj brejk lopti i onda je konacno jednu iskoristio i pokazalo se kad su vec oboje seli na klupu da je ipak Novakov poen. To je malo iziritiralo publiku. Nista strasno.

QQ bre

pre 8 godina

Ne mozes neko da ga voli kad ga ne razume! Jedan Novakov navijac vredi kao 1000 rodzerovij ili nadalovih ,sto se i vidi i cuje na svakom turniru! Malo njih razume sta znaci ,Ljubav ,Vera, Nada! !!

Tajvanska kanasta

pre 8 godina

Velika većina nas ga voli, obožava, podržava itd. On je naš najveći sportista ikada i nadamo se da će i u tenisu biti najbolji u istoriji.Napred do tog cilja!

A tenis volem

pre 8 godina

Ej Nole. Ovo je tek pocetak. Ili kraj jednog a pocetak novog perioda netrepeljivosti prema nekom ko po njima ne pripada belom sportu. Tek ce da navijaju za novu generaciju u svakom mecu protiv Noleta. Pre je bio izgovor da Federera i Nadala vise vole, ali cemo tek videti da u stvari Noleta mrze. Znaci imamo godinama da slusamo kako sada navijaju za slabije perspektivne shampione. Ali dobro, Nole ce i dalje da pobedjuje, samo malo je tuzno da nece dobiti tu ljubav koju definitivno zasluzuje. Mada to nikada ne bi bila prava iskrena ljubav, vec neki plasticni neiskreni iskaz dobrog vaspitanja - ajde moramo da mu cestitamo iako ne mozemo da ga trpimo. Nadam se da nisam u pravu. Cao svima i hvala svima koji komentarisu ovde. Stvarno je lepo citati vase komentare. Malo odmora i zabave na relativno poslu, i to jos on prosle decenije kako se pojavio Nole. Like od mene za sve koji uzivamo vec skoro deset godina gledajuci Novakov uspon. I mi smo deo toga nekako, svi smo tu srecu lepo podelili, i nadam se tek cemo. Uzdravlje.

Рајко Четник

pre 8 godina

Сви горе у тексту наведени разлози су тачни.
Навео бих још један. Када сам почео интензивно да пратим тенис доминирао је Федерер и нисам га волео јер је деловао непобедиво.
Исто тако Ноле је данас непобедив и то убија драж спорта па је један од разлога што га не воле непобедивост.
Само напред Ноле, не окрећи се сине за завидним смртницима.

Olee oleoleolee Nole!

pre 8 godina

Kad cackaju mecku gde ne treba. Mozda se on ne bi tako ni inatio da ga ne razljute. Ovako im prekraja istoriju, a on se srde. Ovima iz Juzne Amerike nekako drago. Tamo niko ne podnosi Federera. Sacekajte Rio.

Verujem ja da je zapadnjacima dojadilo da Nole stalno pobedjuje. Nama nije.

SSUUUU

pre 8 godina

Djokovic je zastrasujuci primer sta Sloveni mogu da urade kad imaju resurse. Uvek su se i ce se ponasati prema nama kao Mujoo prema ekspres loncu jer ga je opekla parna lokomotiva. Traume su to braco!

Ivke

pre 8 godina

Kakvo opravdanje :) Pa isti taj Nadal i Federer su morali da rastuze necije navijace kada su poceli da dominiraju. Neko ce jednom prekinuti i Novakovu dominaciju. Tako sport funkcionise. To svakako nije razlog te mrzi ceo stadion, nego se covek nasao u cudu od sramote pa je pokusao da opravda nesto za sta ne postoji opravdanje.

kole

pre 8 godina

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.
(Washington, 31. mart 2016 02:14

podjela na istocnu i zapadnu evropu nije geografske, vec politicke prirode, tako da ti je bzvz savjet

zinjo

pre 8 godina

Gazi ih...deri ih...pocepaj ih pa neka imaju jos vise razloga da te ne vole i navijaju protiv tebe. Istina je jedna da ces pistati najveci u istoriji !!! Idem da dremnem malo,pa se vidimo u 3h...

he he

pre 8 godina

"Jasno je! Novak rastužio navijače Rafe i Rodžera"

A to se najbolje vidi ovde na našem portalu! Hr federaši i nadalinci 'će plaču!

Iva Jovanovic

pre 8 godina

@Svete nalupeta se i osta živ !! Izuzev Federera sa svim "kolegama" je u sjajnim odnosima!! Pa koliko je samo prijsteljskih meceva odigrao sa Nadalom?? Nemoj svoju mržnju siriti na sve strane!!!

veliki strumf

pre 8 godina

Na videu piše:”Hawk-eye who helped Djokovic win the set”. Međutim, „oko sokolovo” je samo ispravilo grešku, koju je načinio linijski sudija, a koju ni sudija u stolici nije uočio. Nisam baš siguran da su samo gledaoci na zapadu neobjektivni i navijaju protiv Novaka. To su veoma često i linijske sudije, koje pokušavaju da „otmu” poneki poen Novaku. Na jednom turniru, grčaka sudinica, mislim da se preziva Asderaki, trinaest puta je morala da ispravlja linijske sudije, koje su oštetile Novaka i uvek je bila u pravu.
(Navijanje, 30. mart 2016 23:54)

Ne na jednom turniru, vec u FINALU US opena 2015. kada je Novak dobio Federera! Koliko su puta samo sudije pokusale da ukradu Novaka, ali je Eva Asderaki odsudila verovatno najbolji mec u istoriji, vrsila nevidjene korekcije i UVEK bila u pravu!

db wonder

pre 8 godina

Ima Novak i navijace medju ljubiteljima tenisa na zapadu!
On ce ostaviti dubok trag u tenisu i niko nece moci to da ospori.
Gledao sam Novaka na mnogim svetskim turnirima uzivo i stvarno na mastersu u londonu je kad je poentirao u finalu protiv Rodjera bijo muk..
Kao da je decko izbacijo loptu u aut....
Kako li su varali Ivana Lendela kada nije postojao Hawk Eye?

Sofronije

pre 8 godina

Jasno je da ga ne podnose. Malo šta se može učiniti i to neće prestati. Jedino što može je da im uzima tofeje, lovu i da ih nervira praveći se da ga ništa ne dotiče.

veliki strumf

pre 8 godina

Potpuno normalno. Federer se prvi pojavio, bas u trenutku kada je tenisu trebao novi heroj, imao je savrseni tajming, imao je pojavu i stekao ogroman broj obozavalaca. Nekoliko godina kasnije, kada je teniski svet vapio za nekim ko ce mu biti konkurent - pojavio se Rafa, sa sasvim drugim stilom i energijom, i osvojio takodje srca miliona. Zapadni svet bio je podeljen, ali mesta za nekog treceg nije vise bilo. Ubrzo se pojavljuje i treci, koji ce brzo postati prvi - Novak, koji obozavaoce uglavnom ima na istoku (Rusija, Kina, Japan) i u Latinskoj Americi. U Evropi - samo tamo gde nisu pravi zapadnjaci, gde su ljudi vrele krvi (Italija, a bila bi i Spanija da nije Rafe, naravno). Sasvim je normalno da navijaci Rafe i Rodzera ne vole Novaka i uvek navijaju protiv njega - pa on je najveci protivnik njihovih ljubimaca! Nema tu niceg cudnog. I ja kada bih bio na tribinama uvek bih navijao protiv Rafe, Federera, Marija, Vavrinke, uvek za njihove protivnike, bas kao sto to cinim i ispred tv-a. Volim da Novak igra sa njima, da ih isprasi, ali mi je drago i kad ispadnu, pa se on posle u finalu poigra sa nekim, kao npr. sa Raonicem na IW.

Bojan

pre 8 godina

Sta bi dao da si na mom mjestu
Da te mrze a da ti se dive
Sta bi dao
Sta bi dao za veliku gestu
Mjesto svoga da tvoj zivot zive
Sta bi dao

Navijanje

pre 8 godina

Na videu piše:”Hawk-eye who helped Djokovic win the set”. Međutim, „oko sokolovo” je samo ispravilo grešku, koju je načinio linijski sudija, a koju ni sudija u stolici nije uočio. Nisam baš siguran da su samo gledaoci na zapadu neobjektivni i navijaju protiv Novaka. To su veoma često i linijske sudije, koje pokušavaju da „otmu” poneki poen Novaku. Na jednom turniru, grčaka sudinica, mislim da se preziva Asderaki, trinaest puta je morala da ispravlja linijske sudije, koje su oštetile Novaka i uvek je bila u pravu.

samo da dodam

pre 8 godina

Ja sam vecni navijac Federera i nije me rastuzio uopste. Pratim Rogera od 2003 i do 2010 igrao je kao vanzemaljac, gotovo nepobediv. U poslednjih 5 godina za svoje godine igra skoro pa odlicno ali ovo je Djokovicevo vreme i to je, pa nijedna dominacija nije trajala 100 godina. Ni Agasi ni Sampras nisu osvajali slemove posle tridesete...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kada, 30. mart 2016 23:07)

Agasi 1970. osvojio Australija Open 2000., 2001. i 2003.
Sampras 1971. osvojio US Open 2002.
Izračunaj sam koliko su imali godina.

gogi

pre 8 godina

Nije me briga i nije ga briga. Prije mnogo godina sam vjerovao u njega, i bio sam u pravu.On ce biti najbolji jer ja sam to znao. Dok oni zvizde On pobjedjuje a ja uzivam. I nije me briga zaove ili one.

Zex

pre 8 godina

Samo gubitnici navijaju za favorite jer nemogu da se pomire sa porazom, mi u Srbiji volimo Novaka od kada znamo za njega i kada nije bio broj jedan.Vremenom ce Nole dobiti deo publike koji mu nedostaje jer kada odu Rafa i Roger onda ostaje Novak sam, najjaci nece imati izbora morace da navijaju za Novaka da bi izbegli licne frustracije.

nex

pre 8 godina

Pogledao sam tekst na index.hr, prilično korektno napisano. Posebno mi je interesantno da u komentarima gotovo da nema nikakve posebne negativnosti prema Novaku. Naprotiv! Više hejtera ovde na našem sajtu.

Milan

pre 8 godina

Nije teniska publika samo zapadni svet. Pitajte ljude koji zive u Aziji, Juznoj Americi, Africi. Dobićete malo drugačije odgovore. Novak je heroj zemalja "trećeg sveta", neko ko se odvažio da se umeša u sport moćnih zapadnjaka, i koji vlada istim.

VUK

pre 8 godina

ovih dana smo videli u čemu je problem i to PRIMARNI! Sekundarni problem je Novakovo poreklo.Šta najviše boli njegove protivnike? Novac koji zarađuje! Količina! Panika je nastala kada su izračunali da 03.04.2016. postaje apsolutni rekorder u zarađenom novcu od tenisa! Novak je za njih elementarna nepogoda.. slučajnost koja je trebalo traje 2-3 godine.. ali on ODBIJA da gubi!!! i TRAJE! Šta da se radi?Trpite!

neko iz gomile

pre 8 godina

@ Ako se dobro sećam Rodzer je 10 godina od strane (tenisera-igrača) i publike proglašavan za ferplej igrača godine. Eto o tome se radi. Ako ste br:1 onda treba tako i da se ponašate (kakav čelendz kakvi bakrači)....
(Andjela, 31. mart 2016 01:05)

U moru nebuloza u komentarima (bilo za Novaka ili protiv) ovo je kandidat za najgluplji meseca. Da bi bio fer plej igrac trebas da poklanjas poene tj. da neigras po pravilima. Svasta.

xl

pre 8 godina

A Navratilova?

Usput Srbija NIJE istocna Evropa! Pogledaj atlas malo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Washington, 31. mart 2016 02:14)

Navratilova je prebegla u ameriku i uzela njihovo drzavljanstvo tako da je jasno sto nju vole.

Ibanez

pre 8 godina

Pravi ljudi će itekako ceniti Novaka i prepoznati njegovu veličinu, svi ostali pa makar to bio ceo zapadni svet su nebitni! Novak svakako oduvek igra "Sam protiv svih" i kao takav će biti bolje upamćen nego Federer i Nadal zajedno, videćete na kraju kad svi završe karijere! Živi bili pa videli!

munze

pre 8 godina

dovoljno je da ga voli porodica i prijatelji, a ostala sitna boranija neka se izjede od zavisti i mržnje. srecno šampione i neka te zdravlje dobro služi.

avernum

pre 8 godina

Nije tacno da se uvijek navija za autsajdera. Kada god igraju Roger, Rafa pa i Mari publika je na njihovoj strani. Novak ne dolazi ni iz bogate ni iz mnogoljudne drzave i to je najveci problem. Nije posteno ali je tako.

djuli

pre 8 godina

@Svete
Mani se ti Noletove popularnosti,mogu da garantujem da coveka sa toliko negativne energije i bede koja izbija iz svakog slova SVIH komentara,NE VOLI NIKO! Kad ne volis svoga,kako ces voleti druge? ZALOSNO...

Viktor

pre 8 godina

@Nije teniska publika samo zapadni svet. Pitajte ljude koji zive u Aziji, Juznoj Americi, Africi. Dobićete malo drugačije odgovore. Novak je heroj zemalja "trećeg sveta", neko ko se odvažio da se umeša u sport moćnih zapadnjaka, i koji vlada istim.
(Milan, 31. mart 2016 07:12)

Samo da potvrdim i iz mog iskustva. Radim s ljudima iz celog sveta i zaista je Novak, kao sto kazes heroj za sve moje Latinoamerikance, Afrikance i bracu Filipince. :)

Novi Sad

pre 8 godina

Igra protiv Berdiha haha. Berdih je vec spakovao kofere.
Naravno, ovo je fora, znam da je tekst napisan pre meca.
Samo neka budu tuzni, potrebno im je radi gradjenja nacike.
Sto se Federera i Nadala tice, njih pored naseg tenisera u Srbiji mogu voleti samo oni koji ne vole svoju zemlju, a ima i takvih.

majtimajk

pre 8 godina

..."kad je mislio da ga je Thiem brejknuo. Samo ti Nole lomi rekete, nek ti zvizde a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima"
(9dart, 31. mart 2016 00:36)

-9dart, nista, samo da te pozdravim, kao ljubitelja dartsa!

majtimajk

pre 8 godina

... a ti ih pobedjuj. Pozdrav svima
(9dart, 31. mart 2016 00:36)

-pozdrav i tebi, postovaoce plemenite vestine koju vecina ne poznaje, ne priznaje, ismeva! good darts!

identifikacija

pre 8 godina

Mani se ti Noletove popularnosti,mogu da garantujem da coveka sa toliko negativne energije i bede koja izbija iz svakog slova SVIH komentara,NE VOLI NIKO! Kad ne volis svoga,kako ces voleti druge? ZALOSNO...
(djuli, 31. mart 2016 06:57)

Pa mozda ne smatra da je "Novak njegov.

Smilica

pre 8 godina

@ NAJBOLJI TEXT o No11etu
Ko da voli kolegu koji te stalno pobeđuje, govori 6-7 stranih jezika.. gde god dobije pehar govori na jeziku naroda domaćina turnira, piše kineskim i japanskim pismom, igra fudbal bolje od pola reprezentativca, basket razbija, skija slalom na takmicarskom nivou, skija na vodi i surfuje na talasima, posle tri godine vežbe odlično svira gitaru, uči trenutno saksofon, ima lepu Jahtu i još lepšu ženu koja usput ima magstraturu ekonomije i već je deo svetskog sveta mode i džet seta.ima i SINA i to prvo pa muško! .ima privatan avion..vlasnik vise restorana i hotela na Kopaoniku, nosioc najvišeg ordena SPC.. monasi na Atosu za života mu već oslikali lik kao ikonu..i što ih sve najviše boli, momak je SRBIN iz Beograda, ne mogu mu na terenu ništa i ne vide kraj njegovoj dominaciji. Kako neko ko je toliko indiferentan u odnosu na broja 1. može da ga podržava.. Zavist i ljubomora su jači.. Ovo je foliranje sa Federerom.. Svi smo za deku. Eee ne vide glavnu foru.. nije više najbitnija elegancija na kojoj je Federer toliko radio i pobro sve simpatije,danas je najbitnija INTILIGENCIJA!!! a time je dragi Bog obdario Novaka do krajnjih granica.. možda će to shvatiti na 18-17.mada sumnjam.Nije bitno.. nisu važni luzeri,Jumko & Co.,shvatio je to Federer ove godine. U Londonu i New Yorku.
(VUK, 14. oktobar 2015 17:47)

OVO JE NAJBOLJI TEXT o No11ETU.
BRAVOOOO!Pozdrav!

dakiliz

pre 8 godina

Ne na jednom turniru, vec u FINALU US opena 2015. kada je Novak dobio Federera! Koliko su puta samo sudije pokusale da ukradu Novaka, ali je Eva Asderaki odsudila verovatno najbolji mec u istoriji, vrsila nevidjene korekcije i UVEK bila u pravu!


Da sećam se i čak je američki komentator duhovito prokomentarisao za nju rekavši: She's on the fir. Kao što se govori za košarkaše kad su u seriji nepromašivanja trojki.