Utorak, 29.03.2016.

22:50

Izazivač savladan: Novak slomio hrabrog Tima

Novak Đoković pobedio je Dominika Tima sa 6:3, 6:4 u četvrtom kolu turnira u Majamiju.

Izvor: SO

Izazivaè savladan: Novak slomio hrabrog Tima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

252 Komentari

Sortiraj po:

veder

pre 8 godina

AleksandaR, 30. mart 2016 15:47)

Moj predhodni odgovor na tvoj komentar o fejk Novaku nije objavljen,nadam se da ovaj hoćr jer se ovo ne može ignorisati, velika je uvreda za Novaka da ga neki analfabeta naziva fejk igračem. Možda uredniku ove stranice ne odgovara to što sam napisao, a napisao sam da si ti iskompleksiran i fejk, upravio ti a ne Novak. Ako za nekoga možeš da kažeš da nije fejk onda to svakako jest Novak, najbolji na planeti. To što ga patološki mrziš je drugi par cipela, a o tenisu o kojem govoriš nemaš pojma, jer da znaš ne bi tako pisao.
Nije mi samo jasno na osnovu kojih parametara si ti na volšeban način zaključio da je Novak fejk igrač?
Neverovatno koliko sumanutih i glupih komentara čovek može pročitati na ovom portalu.
Ispade da si ti neki vanzemaljac koji poznaje filozofiju teniske igre s druge planete,a ja bih zaključio da ti upravo govoriš o sebi kakav si...fejk?

AleksandaR

pre 8 godina

@Mare
Fejk je žargon koji predstavlja jezičku varijaciju srpskog jezika i ima isto značenje kao lažnjak. Svaki jezik, a pogotovu srpski je nesavršen i on se vremenom menja i modernizuje. Tako da sam ja zagovornik modernog srpskog a tvoj izbor da budeš tradicionalnista. Nije mi jasno što nisi žargon preveo na staroslovenski, možda bi bio samozadovoljniji.
Fejk ili kako kažeš lažnjak je nešto što tvoj mozak ne može da razume, zato što se nisi bavio individualnim sportom, kao što tvrdiš za mene. Mnogi veliki šampioni su bili veliki lažnjaci, rečeno tvojim jezikom, tako da je iluzorno govoriti o tome sa tobom. A što se tiče tenisa, tu sigurno znam više o tebe, tako da ću ti oprostiti tvoju površnost. Da se u tenis razumeš znao bi da je Thiem naterao Đokovića da izgleda kao da ovom nije bio dan, i da je moglo, uz malo sreće da bude obrnut rezultat. Novak igra jedan dosadan tenis, igra ga na sigurno, pimplerski, jer je video da može sa tom igrom da obori sve rekorde. To je deo fejka, kako volim da kažem, i to je moj stav.
Nadam se da sam zadovoljio tvoj jezički kriterijum, patrioto (opet žargon), Srbine.
Voli te tvoj cyber (žargon) drug.

Mare

pre 8 godina

AleksandaR

Izdominirao? Pa kako je onda taj tvoj Tim izgubio mec, genije?

Novak je fejk? Kao prvo postoji izraz u srpskom jeziku za rec fejk, a to je rec laznjak, dakle nauci srpski. Kao drugo, reci za osvajaca 11 Gren Slemova, jednog od najtrofejnijih tenisera svih vremena, ma za bilo kog sportistu koji postize takve uspehe, da je laznjak, moze samo neko ko je operisan od bilo kakvog sporta a ti ocigledno jesi operisan od sporta.

AleksandaR

pre 8 godina

Novak Đoković je najiritantniji teniser na Touru, i nažalost, jedan veliki Fejk koji koristi dečije fore da sakrije komplekse koje ima.
Što se tiče meča, odavno nisam video da je neko tako, kao što je Dominic Thiem, izdominirao, u svim segmentima, nad brojem jedan.

Hmmm

pre 8 godina

Ja ne znam kako ovaj Nole ima motivaciju vise da igra ova prva kola na turnirima. Njega bi trebalo odmah u cetvrtfinale pa odatle da krece. Mukica bre.

Kada bi moja baba imala...

pre 8 godina

@kada
"E zamislite sad da za 3 godine ovo budu mecevi, Djokovic 32 a Thiem 24... I kad bude Thiem dobijao, samo nemojte da se vadite na godine".
Kao prvo, nešto ti loše ide matematika.A kao drugo Novak je sa 22 godina već bio za 2 klase iznad Tema.Jel kako naš narod kaže, samo jedan je "Great Of All Time".

expert pera

pre 8 godina

Idemo još samo 3 GSma ove godine i OI i ne treba ništa više , sve je ovo zagrevanje i tempiranje forme kod pametnih tenisera... Potpuno je očigledno da se novak igrao i ubacivao u četvrtu samo po potrebi . Pedpostavljam da će Tima sledeći put još ubedljivije pobediti i kad bude 3 : 0 u duelu neče Tim više biti ovako drčan . A tek 5 : 0 kad bude - ode Tim pre Noleta u zasluženu penziju !

Mirko

pre 8 godina

(PAJA, 30. mart 2016 02:39)

Čovek je objasnio.


Tim igra fino, možda će i biti nekad u TOP 5, možda uzeti neki turnir kad se Novak penzioniše, ali ovo najbolji na svetu - to će teško biti moguće, jer ako svi ostali teniseri budu slabiji od njega ovakvog, to će biti mnogo jadno. Osim ako vremenom ne postane daleko bolji. Ali, mnogima se to nije desilo - ni Dimitrovu, ni Del Potru, Nišikoriju, Gulbisu i mnogim drugima, tako da nije obavezno da će Tim napraviti nešto više, može, ali garancije nema.

Treba da shvatimo i da se pomirimo sa time da je Novak jedan jedini, unikat, i nikad takav neće da se ponovi.

2CRAZY

pre 8 godina

Prizeljkivao sam vec neko vreme da gledam Dominik Tima protiv Novaka, znao sam da je veoma ozbiljna pretnja i hteo sam da vidim kako stoji protiv najboljeg... mogu reci da me je odusevio lik, fenomenalno igra i bice bez sumnje najveca Novakova pretnja u godinama koje dolaze.
Odma me je tom agresivnom igrom, sa jakim, preciznim i dubokim loptama podsetio na Wavrinku i to je Novak posle u intervju-u i potvrdio.
To je i jedini nacin da se dobije Novak, i Tim je bio blizu, ali sva sreca Nole je ovaj mec dobio na iskustvo bez ikakve sumnje, ko ne veruje nek pogleda statistiku meca ;)
Dakle stvarno su mi smesni likovi (ili se jednostavno ne razumeju u tenis) koji su pred ovaj duel pisali kako ce Nole laganica oprati ovog lika.
Ljudi, prvo malo postovanja za Novakove protivnike, drugo, upotrebite i malo logike, Novak je igrao protiv igraca koji ima najvise, tj isti broj pobeda ko Nole u ovoj godini.

Tihi

pre 8 godina

Kakav crni klinac!? Ima 22 godine! Novak je sa 19 osvojio Majami. Sa 20 gren slem, i bio je treci na ATP listi!! Dobar je Tim, ali puno kaska za Novakom. Mozda jednog dana kada Nole bude bio veteran, i kada kaze zbogom aktivnom igranju tenisa, Tim mozda zauzme Novakovo mesto. Iskreno, za sad ne vidim novog Noleta, Nadala, Federera. Takvi igraci se ne radjaju bas cesto. Atormska era! Tri aktivna igraca sa dvocifrenim brojem gren slem titula! Na kraju ce Novak biti najveci. Bez ikakve sumnje! Mecevi kao ovaj, ili protiv Simona na AO, oslikavaju njegovu mentalnu snagu. Nesalomiv je. Jos dugo ce da vlada. Da je najbolji u istoriji tenisa, imace potvrdu u Maju 2018. godine! Idemoo Nole!!

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Svi ovi jaki igrači su pukli , samo je jedan još tu !!! NOLE možeš sve da izgubis do kraja karijere ti si najjači srpski sportista koji je ikada postojao i hvala ti !!! A ovi sto te ne vole pa dabogda ih Federer usrećio , ha ha ha !!!

2fahija

pre 8 godina

Ko god misli da je Tim posebno talentovan, neka pogleda pogleda polufinale majami 2007 izmedju 19-godisnjeg Noleta i 20-godisnjeg nadala..Najbolji tenis za vjeki vjekov..amin.

Gradjanin Z

pre 8 godina

Bravo Nole srbendo! Dokle god pobedjujes ti si ponos nacije. A ako ikada izgubis i umoris se od pobeda, nemoj nam se vracati. A do tada si nas i mi smo tvoji!

Amerikanac

pre 8 godina

Nole daleko ispod forme sto je dobro u ovom trenutku sezone. Pojacava malo samo kad treba. Ostatak odradjuje. Mislim da tempira za sljaku i RG. Bole ga uvo iskreno za Majami. A i ovakav kilav ce da osvoji. Mislim da ce da umre od smeha ako se to desi.

PAJA

pre 8 godina

Sacekao sam malo da se slegne prasina I da se smire strasti…pa da rezimiramo…na teren su izasla dva momka,jedan vladajuci I jedan,moguce je,buduci TOP 5 igrac.Mec je bio sjajan a Dominik je dobro oznojao Novaka.I to je kraj price.Bar za sada.Austrijanac ima talenat,agresivnost,jake udarce,lep jednorucni bekhend,osecaj da izgradi poen…Da li je sve ovo sto smo videli dovoljno da on bude buduci broj 1?Nije.Zasto?Ima nekoliko rupa u svojoj igri.A nisu male.
Prva: jednorucni bekhend! U danasnjem atomskom,spartanskom tenisu ovo vise “ne prolazi”.Jeste spektakularno za publiku,moze resiti neke poene u mecu,ali ne i ceo mec.Niko ne moze ceo mec nepogresivo pogadjati jednorucnim bekhendom.Ni Federer to ne moze.
Druga: ritern! Sjajna je stvar ako imate razoran servis.Ali isto tako morate umeti vracati i servise protivnika.Ako to ne mozete,ne mozete u kontinuitetu dobijati meceve.
Treca: trosenje snage! Dominik,poput Nadala,trosi mnogo snage u mecu,ne zna za “kocnicu”.Jako lose za ceo mec,pogotovo za karijeru,gledajuci dugorocno.
Sigurno je ispred “nadolazecih” Zvereva (18),Rubljeva (18),Frica (18),Kirijosa (20) itd.Ipak on uskoro puni 23 godine.Ne zaboravimo da su Federe,Nadal i Djokovic osvajali Gren Slemove vec sa 19,20 i 21.godinom.Kada ode ova garniture sa scene,morace da se za mesto pod suncem prvo izbori sa Nisikorijem,Raonicem,Dimitrovim…i sa mladjima koje sam nabrojao.Veliki talenat ali nema onih vrhunskih rezultata.Na ATP turu je vec 7-mu godinu.
Pozdrav svima :)

Igor Pg

pre 8 godina

Ovaj Tim sa 23 godine talenat, a Novak sa 20 godina osvojio AUS OPEN pobedivsi 3:0 Federera (26). Novak je 2011 izdominirao u najjacoj konkureciji ikada (Nadal 25, Federer 29-30 god). Sta su osvojili Tim, Nisikori, Dimitrov... ne radja se Novak svaki dan gospodo, nego jednom u 100 godina. Laku noc!
(to mogu samo Srbi, 30. mart 2016 01:51) # Link komentara

Pa sto ako ima 22 godine.. Momak je teniski biser. Federer je imao losije rezultate sa svoje 22 godine od Tima, ali je uzeo svoj prvi slem sa 23 i nakon toga poceo da dominira. Naravno, takav je bio splet okolnosti, bio je dominantan u odnosu na konkurenciju i ostvario to sto je ostvario. Ne kazem da ce se dogoditi i Timu, ali ce mali sigurno posle Noletovog pada dominirati svjetskim tenisom i osvojiti nekoliko slemova. Ovi strucnjaci koji uporedjuju Tima sa Kirgiosom, Zverevim, Dimitrovim itd, bas se strasno razumiju, mora da su poceli da prate tenis od 2011. tj. kad je Novak postao br.1 . Pozdrav

perica

pre 8 godina

Dobar je mali, ali s druge strane i nije toliko mali s obzirim da ima 23g. Ima sanse da bude br 1 kada se Nole, Fed i Nadal penzionisu... mada mi se cini da ce tada muski tenis izgledati kao zenski danas :/

Кривокапић

pre 8 godina

Овај мали је био одличан. Мало искуства и следећи број 1, за једно 3 године. Много је бољи и профедионалнији од Борне или Ника к.

E kralja :)

pre 8 godina

Ovaj momak Tim je bliži tome da bude sledeći broj jedan, kada Nole ode, nego Marej, Raonić, Čilić, Nišikori
(Druid, 29. mart 2016 23:24)

Pa koliko to godina ima Marej, 16?

DINO

pre 8 godina

@lame,ne brini za mene, zanimanje mi dozvoljava da se odmaram kad hoću, da se bavim sportom i da ga pratim! Sa sportistima sam često u kontaktu, neke vrhunske lečim!
Otkud ti da smo komšije i zaštp neki Džumhura spominju kad se meni obraćaju?

Dylan Dog

pre 8 godina

Tim sa trenutnom formom jeste neugodan protivnik za 4. kolo, ako se uzme u obzir da se pik forme tempira za samu završnicu.
Momak je dobar teniser, ima oružja sa obe strane, dobar servis i dobro se kreće po terenu. Realno gledano, ima igru za TOP 10, ali bi trebalo da ovako igra u dužem periodu da bi to ostvario. Što se tiče priče o budućem br. 1,. ovaj meč ne ide Austrijancu u prilog - naprotiv! Momku pre svega fali sportska drskost. Novak je odigrao blago rečeno - očajno. Servis - možda i najlošiji od početka godine, bekhend - klimav, forhend - nepouzdan. Igra na mreži 0/0. A sve to nema prevelike veze sa protivnikom, jer govorim o neiznuđenim, a ne o iznuđenim greškama. Novak uopšte nije forsirao udarce, kao Tim, čije su neiznuđene greške uglavnom bile posledica teškog preigravanja i mlaćenja po lopti iz svih pozicija. Kada tim u ovim okolnostima nije uzeo bar 1 set - pa kada će?
Na Zapadu očajnički traže nekoga na koga bi mogli da se klade protiv Novaka, ali im teško polazi za rukom. Glavne vedete muče muku sa zdravljem, a ovi sa dugim jezicima nisu u formi. Mediji na mlade snage stavljaju preveliki pritisak, što je Tima možda koštalo i celog prvog seta.
Sve u svemu, Dominik Tim ima potencijala (trenutno je blizu ranga npr. Conge u tom uzrastu, minus igra na mreži, a + bekhend), a gde će završiti, pre svega zavisi od njega.
Za Novaka je obzirom na prikazano - ovo vredna pobeda i dobar test.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku turnira!
Uzdravlje!

veliki strumf

pre 8 godina

@kada Pun si kamenca, kado :-) Koje rivalstvo Novak-Tim, o cemu pricas? Rivalstvo Novaka i Federera pocelo je kad je Novak imao 19 godina, sa 20 ga dobio u finalu mastersa u Montrealu, pa u polufinalu AO 3-0, kad je i uzeo prvi GS. Tim ima 22 godine, ovo im tek drugi mec i to u 4. kolu! Uzeo decko po 7 gemova u oba meca, o kakvom rivalstvu pricas. Mnogo on mleka treba da popije, tek treba da udje u neko polufinale mastersa, cetvrtfinale GS pa da pricamo o potencijalu. A o rivalstvu sa Novakom mozemo da pricamo tek kad budu odigrali 20+ meceva, i to u zavrsnicama turnira (kako me nerviraju likovi koji kreiraju rivalstvo posle nekoliko brejk lopti, ej cak ni brejkova, i uporedjuju ga sa 10ogodisnjim rivalstvom koje iznedrilo 45 meceva)!

Adrijan

pre 8 godina

Ne bih se ja palio na ovog Tima. Ima već 22 godine, a bar da ima neko finale mastersa ili makar polufinale GS do sada. Dečko nema štofa da bi ikad bio prvi na listi, ili će po odlasku Novaka&Co konkurencija stvarno biti očajna, pa možda i njemu zapadne na ruletu da bude prvi. Ima udarac i kretanje, i može još tu da napreduje, ali je ključno da mu fale cojones, jer u protivnom ne bi bio na 1 od 15 na brejk loptama protiv danas očajnog Novaka. Nole je još daleko od pune forme, i ponovio je Dan Z, a možda je danas bilo i gore izdanje od meča protiv Simona. Nenormalno je grešio i prosto se nudio Timu da ga dobije, a ovaj je došao do jedinog brejka tek posle Noletove duple greške!!! Sa ovako nesigurnom igrom Novak ne bi prošao Berdiha ili Nišikorija, ali verujem da će svi naredni nastupi ovde biti mnogo bolji i dovoljni za titulu.

to mogu samo Srbi

pre 8 godina

Ovaj Tim sa 23 godine talenat, a Novak sa 20 godina osvojio AUS OPEN pobedivsi 3:0 Federera (26). Novak je 2011 izdominirao u najjacoj konkureciji ikada (Nadal 25, Federer 29-30 god). Sta su osvojili Tim, Nisikori, Dimitrov... ne radja se Novak svaki dan gospodo, nego jednom u 100 godina. Laku noc!

dejan čurug city

pre 8 godina

U prvom redu čestitke Velikom Noletu. Kako se čovek izdiže iznad "rulje" od publike koja jedva čeka njegov pad.
Nole želim ti da iz inata traješ onoliko koliko Ti to budeš želeo.
Uživanje je biti tvoj savremenik.

pusa

pre 8 godina

Novak Djokovic najtalicniji teniser u istoriji ovog sporta.
(Xman, 30. mart 2016 00:00)

Posle Federera.

PS: Filipusus, Gonzales, Bagdatis, Nalbandijan, Ljubičić, Rodik, Hjuit! Ahahahaaahihi!!!!!

bb

pre 8 godina

Da ne bude kao beby Federer(Dimitrov)vise ga i ne zovu tako. Lose izdanje Djoleta ali i pored toga pobeda sto je najbitnije. Svi koji pisu o konkurenciji velicaju Nadala i Federera i njihovo vreme da objasne samo otkud onaj onoliki medjusobni skor izmedju njih i Djoleta ako isti koristi njihov zalazak karijere...

Nole superstar

pre 8 godina

Nedajte se zavarati. Mnogi su bljesnuli i ugasili se. Novak je konstantan, snazan, istrajan i jos dugo ce vladati. Bravo Novace!

Temerinac

pre 8 godina

Bravo Nole, svaka ti čast na pobedi.I kada ti ne ide kako želiš, ti i onda uspevaš da pobediš na radost svih nas koji te volimo i poštujemo. Kamo puste sreće da naš narod ima tu tvoju volju i želju za uspehom, kao što imaš ti, mi bi uspeli da iziđemo iz apatije i krize u koju smo upali. Želim ti mnogo zdravlja i uspeha na svim poljima.

he he

pre 8 godina

Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.
(novica, 29. mart 2016 23:51)

Ma cvikaju i od Frantanđela!

činjenica

pre 8 godina

Koji je kralj Novak! Katastrofa udarci danas, i pobedi ovog malog koji je veliki potencijal ukoliko bude igrao sa više mozga a manje napucavanja ubuduće.
Ali ona skraćena forhend dijagonala!?! Koje majstorstvo!! To ne može Nadal, ne može ni Federer, samo maestro Novak!

Laza

pre 8 godina

Dobar je Tim, samo mi se cini da je vec "tezak za svoje godine". Tesko ce sa takvom kilazom (ili mozda gradjom) da izdrzi duzi niz meseci bez povreda.

Zurkolomac

pre 8 godina

Nole i kada igra sa 0,01% mogucnosti ne moze niko da ga pobedi. Dzaba im sav trud. Gazice ih i demolirati iducih 6-7 godina dok ne ode u penziju...

Milan

pre 8 godina

Opasan mali. Novak nekako mlak,
dozira i .......dobije. Pakleno tezak mec.
A sada Berdih. Red je da posle ove muke bude laganica. Ovekujem mskar jedan krompir. Zivi bili pa videli

Ogre

pre 8 godina

Ovi su najjaci sto kao Nole je igrao sa %50. Kao namerno je igrao sa %50. Svako igra onoliko dobro koliko je protivnik u stanju da mu dozvoli. Novak je znao da ce biti tvrdo, na kladionicama je i dalje bio veliki favorit 1.08 ali u stomaku je osecao da mec moze lako biti 50-50. zato je i igrao u zentu i stegnuto.Sva sreca sto mali nije iskoristio 20 brejk lopti inace bi bilo zdravo dovidjenja.

fancy

pre 8 godina

svaka cast malom, predvidjam top 5 do kraja godine. iskreno voleo bih da ga nole izbegne na RG...bar do 1/2 ili finala samog...jeste mlad ali kida decko. ja da sam nole na mrezi bi mu rekao welcome to the club! :)..

alija

pre 8 godina

Katastrofalna slaba igra je dovoljna da pobijede ove druge igrace jer je za njih klasa.9 DUPLIH GRESAKA TO NE MOZE NAPRAVITI NI Ana U DVA SETA.Sta bi sa onim iz bosnije levatom Raonamu dade nulu zgaziga .Budimo realni kada bi ovaj iz bosnije bio neki igrac ovaj tenis bi bio jadan na najnizim granama.

Goran

pre 8 godina

Tim je upropastio nekoliko vrlo laganih lopti u zadnjem gemu. Mladi se napale, naprave dosta dobrih poteza ali kada dodje stani-pani odseku im se noge. Novaku ne odgovaraju losi uslovi a uz ovoliku vrucinu i vetar uslovi jedva da su bili regularni. Nikada Novak ne pravi toliko duplih servis gresaka u mecu sa 2 dobijena seta, ali vetar je ucino svoje.

Ljubisa

pre 8 godina

Tale, ne bih se slozio da je Novak bio frustriran, nervozan (sve ovo prethodno i jos sa malom tremom u smislu da se prvi put susrece sa velikom pretnjom nekog mladog igraca sto danas sto u perspektivi) samo zbog toga sto mu nije "isao" prvi servis. Tacno je da je na kraju imao 9 duplih greski ali je isto tako spasao 14od 15 brejk prilika. Najvise zahvaljujuci dobrim servisima spasavao ih je, bez obzira sto je imao samo nekoliko asova.
Tu malu tremu sam video u njegovim ocima i ja je kao navijac osetio nije to bila "nervoza" zbog loseg prvog servisa vec zbog protivnikove snazne, hrabre, precizne i uporne igre.

Mislim, da nikada Novak nije napravio ovoliko (9) duplih greski ni u mecevima na tri dobijena seta. Isto tako nikada nije za samo dva seta dozvolio 15 brejk sansi protivniku. I dobio mec, mali fenomen, kao nedavno 100 neiznudjenih protiv Simona !!!

veliki strumf

pre 8 godina

I da dodam: decko ga jeste namucio, a opet je uzeo samo 7 gemova! Ni blizu nije bio da uzme set, a kamo li da ima ikakvu sansu da dobije mec.

Tihi

pre 8 godina

Novak je igrao daleko ispod svojih standarda. Da ne kazem da je igrao lose. 34 neiznudjene greske, 9 duplih, us zamo 6 vinera. I opet je pobedio! Supermen!! To je velika odlika sampiona. Pobedjuje i kada lose igra!! Bravo Nole!!!! A sad lagana setnja do 6. trofeja u Majamiju. Sledeci stepenik je dobra Novakova musterija. Berdih :-) Idemoo!!!

Realno

pre 8 godina

Decko ima slifa ,morace Novak da obrati paznju vise na ovr mladje igrace koji su svd bolji .Koliko gledam u poslednjih par meseci Kirjos i Tim igraju najbolje od te generwcije a i Zverev je iza njih mada bi in deluje nekako nezgrapno sa onolikom visinom a ima odli ne udarce .

Dacha

pre 8 godina

Ja samo ne mogu da poverujem da Novak sa ovolikim samopouzdanjem ovoliko lose i nesigurno igra smec i to ne samo na ovom mecu nego na svakom,nijednom ne sme da udari lopticu punom snagom i da odmah zavrsi poen nego skoro uvek pruza sansu protivniku da mu vrati udarac! Izgleda da je svojevremeno onaj promaseni smec protiv Nadala ako se ne varam stvorio trajne posledice kod Noleta i ako mozemo da mu trazimo manu eto to je jedna,verovatno i najveca!

papaja

pre 8 godina

Tim je pokazao zasto je potencijalni broj jedan, odlicne fizicke predispozicije, razoran forhend. Daleko od toga da sam odusevljen jer jos mnogo vode treba da potece da bi on sazreo kao igrac.

Novak je veceras bio na jako losem nivou, slab servis i koncentracija ali to opet nekako govori na koji standard nas je navikao!

Ne vidim kako neko moze da mu uzme titulu ovde. Eventualno da ga Vemic odvede u provod na kvarnjaka :)

Mili

pre 8 godina

Ajte ljudi, koji Tiem. Lik nema sta da izgubi protiv najboljeg pa igra rastereceno agresivno. S takovom igrom se potrosis za sat vremena. Taj bi puko na grand slemu od Novaka zadnji set sa 6-0. Djole je mastor za sve protivnike.

Novak najbolji u istoriji

pre 8 godina

Ljudi,sve je to lepo,Tim igra odlicno,vidi se da ce biti zaista dobar igrac..U ovom sportu je potrebna hladna glava i jaka psiha,a svi znamo ko je kralj,jedan jedini i neponovljivi,kada je to u pitanju..

swe

pre 8 godina

@roger17 iliti jumko iliti mikii iliti whatever

Za Djokovica ne znamo kako ce zavrsiti, vreme ce da pokaze ali za tebe se zna kako si zavrsio, kao mali, zlobni trol. Nimalo slavno.

swe

pre 8 godina

@roger17 iliti jumko iliti mikii iliti whatever

Za Djokovica ne znamo kako ce zavrsiti, vreme ce da pokaze ali za tebe se zna kako si zavrsio, kao mali, zlobni trol. Nimalo slavno.

Samo gledam

pre 8 godina

Samo da "mali"(puni 23 u Sept.) ne bude u istom kosturu do finala sa Noletom na Roland Garros-u, posto ima 4 titule na sljaci, I moze biti jako tesko Noletu sa njime.

Knez

pre 8 godina

To sto Tim ima 'vec' 22 godine ne znaci da je los igrac. Nekim igracima prosto treba vise da sazru ali to ne umanjuje njihove kvalitete. Mali je odlican igrac i uz pravi razvoj bice visoko plasiran.

dzin

pre 8 godina

Da Tim nije ovoliko predefanzivan davno bi već dobio ovaj meč! Da je napadao svaku drugu brejk loptu, bar pola bi iskoristio!
(DINO, 30. mart 2016 00:42)

da je Novak igrao bez reketa...

Predo

pre 8 godina

Neko je danas rekao da bi NOvak mogao da izgubi ovaj meč, jer su mu svi glavni konkurenti ispali. Može sutra od Berdiha, ali ovaj meč je vrlo važan i zato je Novak bio izrazito nervozan. Jednog dana će on izgubiti od Tima, ali će sledeći meč dobiti mnogo lakše nego ovaj. NOvak će biti manje nervozan, a Tim pod većim pritiskom nego danas. Tada će verovati da može pobediti. Danas je verovao potajno i odigrao je dosta slobodno protiv relativno lošeg Noleta, lošeg u smislu da nije kontrolisao meč, ali je ipak nekako odigrao solidno najvažnije poene. Servis niej toliki problem. Malo je pojačao drugi, ali NOvak ima padove koncentracije, kao i u Indian Velsu, ali videli ste kako je završio. Još je daleko od top forme i to je jako dobro. Gledam upravo Monfisa i Dimitrova. Gledalište se ispraznilo u udarnom terminu. Pa to je meč za sladoskusce. Majami tradicionalno ima problem sa gledaocima do polufinala. Onda dolaze snobovi.

Dacha

pre 8 godina

Mali je dobar igrač biće igračina ro je normalno da neko preuzme tron a kada će pa to mislim da mnogo zavisi od Noleta koliko će biti mentalno jak da odbrani isto
(Džan, 30. mart 2016 00:22)
Kakav bre "mali"??? Taj mali ima 22 god! Pa Roger, Rafa i Nole su imali Grand Slam titule u tim godinama! Decko je malo iznad proseka. Realno ako u 2016 ne osvoji Masters 1000 ili bar odigra finale Grand Slam nece se o njemu ni cuti u 2017. Toliko.

novica

pre 8 godina

Mali je igračina!Ne znam da li je Djoković ikada imao situaciju da skoro sve gemove na svoj servis dobija na razliku i u proreku za 10 minuta.Mali je kombinacija Rafe iDjokovića,atomski teniser,nema šta.Još ako Kirgios dodje do finala,biće još jedan spektakl,možda još neizvesniji.
Nije dobro za Noleta što su se u olimpijskoj godini pojavili ovako mladi a vrlo jaki igrači.Medalja na OI je pod velikim znakom pitanja.

Plavi269

pre 8 godina

Svaka čast obojici. Tim odigrao vrhunski na momente, ali ta njegova igra je naterala i Đokovića da pruži skoro 100% svojih mogućnosti. A kad obojica pruže maksimum desi se i završi se kao večeras...
I kao što neko reče da Tim može da bude među prva 3. Apsolutno da, više mi se on sviđa od Zvereva, večitog apsolventa Dmitrova pa čak i Raonića, ali je trenutno još uvek zelen...

Zoran

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
(ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

A ja tebi "prije neki dan" na to tvoje pisanje u vezi sreće i Novaka lepo odgovorih ali mi nisu objavili. Nadam se da sada hoće.

Od silne sreće koja ga prati taj srećni Novak je počeo u petoj godini života da udara i MORAO barem jedno milijardu puta da udari tenisku lopticu pre nego je dospeo u situaciju da odigra iole ozbiljan meč. Takođe je MORAO da pretrči brat bratu stotinak hiljada kilometara da nabije kondiciju. Takođe je MORAO da podigne hiljade tona tereta u teretanama da nabije snagu! Itd...itd...

Eto brate Hrvate sreće i tebi. Uzmi reket u ruku i koliko sutra kreni. Ko zna? Možda ti nije kasno da se i tebi osmehne sreća kao Novaku!

Svete

pre 8 godina

Novak ko Novak, ne spektakularan u ovoj rundi takmicenja ali psiholoski u mecu od prvog poena i sama ta cinjenica predstavlja najveci kompliment za Tima, naterao je Djokovica da 100 minuta bude maksimalno fokusiran, verovatno Novakovih najtezih 6-3 6-4 u karijeri i sigurno najtezih 6-3.
Tim odlican, ima sve udarce, ima snagu, ima tenisku gradju nije prenizak kao recimo Ferer ili previsok, udara sa svih strana i sve udarce ne bezi od nicega, ima dobar stav i bice tj vec jeste odlican igrac. On je taj mladi koji je vec tu, za koga ne mora da se govori jos treba da prodje vremena, jos mora da radi, neiskusan je, svetla buducnost pred njim i slicne floskule ON je taj pravi igrac, e sada sto je danas igrao protiv tate Novaka koji je nestvarno alav i koji hoce da dobije svaki mec to je vec druga stvar, steta sto ovo nije bilo finale !
Sutra sledi Novakov redovni pacijent, da bude isti nivo koncentracije kao i danas i to dobija uz mnogo manje problema...

Magi

pre 8 godina

Obično ishod zavisi od Novakove igre i raspoloženja. Sada je bio previše inferioran. Samo 6 vinera u dva seta, a 34 neiznuđene greške. I tako loš Novak dobija izuzetno opasnog Tima. Najteži meč ove godine.

ОХО

pre 8 godina

Тием је тип играча нешто као микс Делпотра и Димитрова, али на терену нешто интелигентнији од њих. Јак ударач али само у првих 1-1.5 сет. Тек ће се следеће године видети какав је.

veliki strumf

pre 8 godina

I odmah su krenule price o Timu da ce pobedjivati Novaka, biti mu konkurencija, preuzeti broj 1... Polako, ljudi. Prvo, naravno da ce pobedjivati Novaka (toliko puta su ga dobili i Fed, Rafa, Marej, pa i Ferer, Berdih, Conga...), normalno je to, Novak se nece podmladiti, a Tim ce ojacati i dobiti ga koji put. Drugo, mnogo je rano pricati o tome da ce neko biti broj 1. Potreban je tu KONTINUITET, mnogo vrhunski odigranih turnira, titula, a Tim je u formi tek 2-3 meseca i videcemo koliko ce izdrzati. Mnogo poena treba do prvog mesta, Novak je strahovito visoko postavio lestvicu i drzace je dugo gore, a da bi se doslo treba stalno pobedjivati Rafu, Marija, Rodzera, na kraju i Novaka. Tezak je to posao. Za 4-5 godina mozda ce izazvati Noleta, ali on ce tad svakako biti na zalasku i neko ce morati da ga zameni. Tim ima potencijal, ali do realizacije nije uopste lako doci. Problem ce mu biti GS-ovi jer mu je stil takav da se mnogo trosi, mnogo gubi snagu, nece to ici tako lako. Napredovace on, mozda uci u top 5 ako zadrzi nivo igre, ali za nesto vise ce mu trebati mnogo toga.

Uvek uz Novaka

pre 8 godina

I kad je loš, Nole je bolji. Ne možemo očekivati da uvek bude toliko bolji da pobedi bez ikakvog napora. Nadam se da će mu neko reći da ovako ne sme da igra. Duge razmene sa toliko snage dovešće ga u poziciju u kojoj je sada Nadal. Istrošiće se. Tim je dobar, ali ne toliko. Nole mu je dozvolio da se razigra. A nas je razmazio. Očekujemo da se samo prošeta kroz turnir.

pusa

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

Ma "komšo", da si ti nama živ i zdrav kada dolaziš ovde da pišeš šta te muči he he.

kraja

pre 8 godina

...bio jednom mlad, perspektivan igrac, pun snage i zelje...
...potom je nekoliko puta susreo djokovica...
...epitaf: djokovic mi je upropastio karijeru...

veder

pre 8 godina

Nikakav spektakl, napetost da, i neverovatnih 36 neiznuđenih grešaka Đokovića, i 9 duplih ??? Ne pamtim da je toliko grešio, bekhend niakav, forhend očajan...neverovatno.Ljudi bi pomislili da je to zato što je preko mreže dobar igrač, da jeste, ali Novak je grešio i komplikpovao sebi život u čistim situacijama. To se dešava, niko nije idealan niti je on mašina.
Ispada da je Tim veliki igač, a nije,talenat jeste, jednostavno Novak se baš mučio, ništa mu nije polazilo od ruke, plus teške loptice pune vlage, vetar, procenat vlage visok...sve to, dakako, zna poremetiti igru. Pokazao je zašto je broj jedan, možda i najbolji u istoriji tenisa: kad mu baš ništa ne polazi za rukom ,strpljivo radi, muči se, ne predaje se i dobija. To su odlike samo najvećih, a on to svakako jeste.
U nekim drugim vremenskim uslovima, ovaj mali koji nije mali, 22.g. ne bi osvojio ni tri gema protiv Novaka. I pored ovako loše igre dobio je ovaj meč. Zato je najbolji, i svaka mu čast za to.

NI

pre 8 godina

Da Tim nije ovoliko predefanzivan davno bi već dobio ovaj meč!
Da je napadao svaku drugu brejk loptu, bar pola bi iskoristio!
(DINO, 30. mart 2016 00:42)

Pa idi u trenere ako si tol'ko pametan. O, svasta ljudi, cega necemo da se nacitamo

radmilo armenulic

pre 8 godina

taj mali kako ga nazivate imace u septembru 23 godine???dobar je ali je to daleko od broja 1... lose reternira,bekend prosecan,dobar je na sljaci...sta cemo sa ostalim podlogama???a novak je igrao 40% svojih mogucnosti

Nisam neki strucnjak

pre 8 godina

Al nakon sto sam odgledao mec ovaj mali stvarno igra odlicno ,i moram da priznam da je Novak imao i srece jer je ovaj masio mnogo a nije da ga nije imao .Jedva cekam sledeci mec koji cd Novak da odigra protiv tih talentovanih mladjih igraca jer konacno postoji malo i neizvesnosti .Ovi stariji igraci ne mogu vise nista Novaku makar tako sad izgleda .

kvrga

pre 8 godina

"Mladi, 22-godišnji Austrijanac pokazao je da će biti ozbiljna pretnja u budućnosti".
U kojoj buducnosti, kad ce ako nece sad? 6:3, 6:4, u jednoj od najslabijih novakovih partija. :)

milos

pre 8 godina

ja mislim da je novak njega namerno pustao, i kao nervirao se...jer zasto, tim je izjavio kako ce da natera novaka da se nervira..ja se kladim da ima tu necega..inace smarate sa konkurenciom ovim onim...dajte da uzivamo jos koju godinu u tenusu, i posle analizirajte sta kako...pozz

Nebojša

pre 8 godina

Srpski ljubitelji tenisa prepoznaćete ih po tome što kao niko drugi potcenjuju Mareja valjda što je Britanac i precenjuju ove mlade igrače koji je po redu budući broj jedan Dominik Tim pre dve nedelje bio je Zverev pre toga Kirios koju godinu pre Dimitrov a gde je Dimitrov sada sa 25 godina nije ni u top 20 možda se vrati ako napravi nesto ovde u Majamiju ono što hoću da kažem ovo je daleko daleko od onoga što može Novak pa je opet dobio 2-0 Tima koji ako i može bolje to su nijanse možda je budućnost ali samo ako Novak padne može nešto uraditi u naredne 2-3 godine a tu su Federer i Marej nisu se videli na ova dva mastersa ali ne zaboravite Australijan open Marej vs budući n1 Zverev 6-1 6-2 6-3.

roger17

pre 8 godina

ovako izgleda pocetak kraja,nisu to mecevi koje je gubio novak,vec ovakvi mecevi,gde sve ono njegovo najgore izlazi na povrsinu,radovanje(neumesno)na svaki osvojen poen,mucenje pri svakom udarcu i slicne stvari koje je radio pre izbacivanja glutena iz ishrane i naprasnog regulisanja disanja,pitanje je samo kako ce zavrsiti,slavno samo ako sam prekine ili kad ga razotkriju.P.S. izuzetna poseta na turniru gde igra prvi na rang listi....

Vaše ime

pre 8 godina

Nole šta radiš ovim trolovima, zevaju iza ponoći nadajući se da ćeš popustiti ali ne vredi...
Sad tek neće moći da lalaju... imaće fleševe i bliceve tvog junačkog urlika pobednika! a hahahaha

aleksandar

pre 8 godina

zna se da novak ostavlja najbolje za kraj,ali odavno nije imao jaceg protivnika,tim ima potencijal da nasledi novaka koji nije bio na svom nivou iz dva razloga.prvi i osnovni jer mu protivnik nije to dozvolio,a drugi sto se nije dobro pripremio za timov nacin igre.svaka cast obojici,rekao sam da ce se o najboljem igracu u istoriji govoriti posle oi 2020-e,ali sad je jedno jasno,nikada svetski br.1 nije imao niti ce imati konkuremciju kakvu ima NOVAK DJOKOVIC.

dado

pre 8 godina

Neverovatno mi je da se upuštaju u komentarisanje tenisa i oni kojima je Tim 'nepoznat igrač'!

Pa i oni što prate od 2011. su čuli za njega!

Filip998

pre 8 godina

Čuli ste Viškovića koji 3 puta ponavlja da gledamo vrlo verovatno budućeg broja 1...a vi što pričate da ne mogu da ga proglašavaju budućim brojem jedan posle 2 gema, zapitajte se ko se više razume u tenis... Vi ili Viško....

Gajetano

pre 8 godina

Naizgled kilava igra Novaka, uzasna statistika (6 vinera, 34 neiznudjene greske), duple servis greske (cak i na mec loptu), skoro u svakom servis gemu brejk sanse za protivnika, los govor tela, frustrirajuci izrazi lica... A opet je ladno dobio sa 6:3, 6:4! Prosto neverovatno za svakog ko je gledao mec.

Zapravo, ovo je paradigma Novakove dominacije jos tamo od US Opena 2015 naovamo: Novak je prikazao svoju "A" klasu samo u vaznim poenima, ostale je uglavnom otaljavao, a i to je bilo vise nego dovoljno za pobedu protiv jednog od najvecih mladih nada svetskog tenisa.

Sto se tice Tima: talentovan do bola, dobar servis, ubitacan forhend, solidan ali varijabilan jednorucni bekhend... Mene neodoljivo podseca na Dimitrova.

Pozdrav,

Recka

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

Mora da te strašno boli.

Žalosna sova

pre 8 godina

Mislim da će Novak ubuduće tražiti Timovo ime u žrebu. Jedan od retkih koji protiv njega igra bez straha. Ako Tima mimoiđu povrede, biće to paklen igrač. Sve udarce ima još mu nedostaje iskustva.

Ivan M

pre 8 godina

Novaku nije bilo svejedno ovde - na kraju je slavio kao da je dobio turnir. Trudio se iz petnih žila i na kraju zasluženo pobedio. Mislim da nisam nikada gledao dramatičniji meč od 6-3 6-4, gde je svaki servis gem bio neizvestan. Tim je bio sjajan u svemu sem brejk poenima (1/14), ali to je Novakova zasluga. Bio je takav i u finalu US Opena protiv Federera, kada je jednostavno bio kao zid kad je bilo najvažnije. Pokazuje zašto je najbolji danas, ali je jasno da će mu Tim biti veliki konkurent u narednih par godina. Veliki talenat čije vreme dolazi.

Lame

pre 8 godina

@DINO

Ako nista drugo zbog ovakvih kompleksasa iz komsiluka nacionalno i licno teze opterecenih Srbima mi je drago sto je Djokovic prvi i sto pobedjuje - samo vam jos vise nabija komplekse. Kakav li je to patetican zivot kada se sastoji od dezuranja po srpskom sajtu, pracenja SVIH teniskih meceva Djokovica, vesti u vezi Djokovica i navijanja PROTIV.

Deda Radoje

pre 8 godina

Nrmojte ljudi rako! Tim je nesumnjivo veliki talenat i pred njim je budućnost. Ali saldo Novaka sve govori o igri večeras : samo 6 vinera , 9 duplih , jedna na meč loptu, pet meč lopti, Tim bolji u rezmeni od 5 do 9 prebacivanja ! To je bilans za vidjen poraz! Plus govor tela. Kao da ga je i Tim nervirao što se ne predaje, pa je to uslovilo i ogroman broj grešaka. A ipak pobeda! Pa ti vidi.
Jes da nam je pokidao živce ...

Lik

pre 8 godina

Svaka cast na pobedi Novaka,al moram priznati da dugo nije bio igrac koji je svojom igrom ovoliko frustrirao Djokovica,tacno se videlo da Novak ne uziva i da igra pod grcom.
To mu se nikad nije dogadjalo protiv nekog mladog igraca,sto samo potvrdjuje veliki potencijal Tima i nema sumnje da ce on biti mozda i najveci Novakov rival u skorijoj buducnosti.

Guarana

pre 8 godina

Znači kada završe Novak, Endi, Nadal i Federer, imaćemo pet brojeva 1 na ATP listi?
Mislim, svako ko ima dan, inspirisan je jer igra sa najboljim, ili prosto Novak nije na svom nivou, taj je budući broj 1.

ATP Rang lista 2020:
1. Zverev, Dominik Tim, Kirgijos, Čung, Borna...
2. Žao nam je nema više tenisera, svi su broj 1.

Svaka čast za Dominika, ali Novak u nogama ima više mečeva ovaj mesec, umoran je, pritom je očajno servirao, i opet je pobedio u 2 seta.
Ja ovaj meč vidim kao onaj sa Simonom na AO. Manje je grešio iz igre ali mu je servis bio mizeran sa milion duplih.
Sve u svemu začin C

Rambinho

pre 8 godina

Dobar igrac ovaj Tim. Meni se cini kao da je to minimum top 8 igrac za sada. Novak nije bas tako dobro servirao veceras. Drugi set kod 5:4 bilo je bas dramaticno, svaka mu cast koj doktor mislim hirurg tako mirna ruka i zivci, kako je odbranio te break loptice ukupno 14 ili 15 pojma nemam vise svaka cast Nole DOMINACIJA!

Svete

pre 8 godina

Novak ko Novak, ne spektakularan u ovoj rundi takmicenja ali psiholoski u mecu od prvog poena i sama ta cinjenica predstavlja najveci kompliment za Tima, naterao je Djokovica da 100 minuta bude maksimalno fokusiran, verovatno Novakovih najtezih 6-3 6-4 u karijeri i sigurno najtezih 6-3.
Tim odlican, ima sve udarce, ima snagu, ima tenisku gradju nije prenizak kao recimo Ferer ili previsok, udara sa svih strana i sve udarce ne bezi od nicega, ima dobar stav i bice tj vec jeste odlican igrac. On je taj mladi koji je vec tu, za koga ne mora da se govori jos treba da prodje vremena, jos mora da radi, neiskusan je, svetla buducnost pred njim i slicne floskule ON je taj pravi igrac, e sada sto je danas igrao protiv tate Novaka koji je nestvarno alav i koji hoce da dobije svaki mec to je vec druga stvar, steta sto ovo nije bilo finale !
Sutra sledi Novakov redovni pacijent, da bude isti nivo koncentracije kao i danas i to dobija uz mnogo manje problema...

ejes

pre 8 godina

Djokovic - Jedini teniser koji urlice na protivnikove greske...
(kada, 30. mart 2016 00:02)

tom greskom je osvojio gem, znas kraj jednog perioda u mecu, pa onda pocinje novi...

Mujo

pre 8 godina

Ne zavaravajte se. Kada treba da odigra najbolje i spasi brejk lopte, Novak to učini 15 puta. Kada konačno pretrpi brejk, on u narednom gemu vrati. To govori da Novak kada reši, može da igra još bolje i da uvek može da bude onoliko dobar koliko je potrebno.
Što se tiče toga kada će Tim biti najveća pretnja Novaku, on to već jeste. Ko drugi je veća pretnja? Da nije Federer ili Nadal ili Mari? Ali to ne znači da je ta pretnja dovoljna, iako je najveća.

KRUNSKA

pre 8 godina

Da ne glumatam "strucnjaka", ali nije mi ovaj mali nesto...naravno, ima stofa i te kako, ali...to su vec 22 godine, izgleda kao zesci UDARAC, tipa Soderlinga, Andersona...i nista vise. Nigde uzivanja u igri, pa i sportske mladalacke naivnosti, zelje za nadigravanjem, vise je vidim i osecam kod onog ludog australijanca Kirijosa, pa i Zvereva...

Teo123

pre 8 godina

Strasan igrac mjesavina Federera i Nadala nevjerovatno bekend bolji od Federera,a strasno vraca lopte dva metra iza linije bolje nego Rafa,Novaku ce biti mnogo tesko da ga zadrzi.

tale

pre 8 godina

@Ljubisa
Od samog starta Noleta nije služio servis i to mu unosi nervozu. Svaka čast ovom malom, lepo igra ali daleko od igre koja bi donela tremu Novaku.

kaza

pre 8 godina

ovako izgleda pocetak kraja,nisu to mecevi koje je gubio novak,vec ovakvi mecevi,gde sve ono njegovo najgore izlazi na povrsinu,radovanje(neumesno)na svaki osvojen poen,mucenje pri svakom udarcu i slicne stvari koje je radio pre izbacivanja glutena iz ishrane i naprasnog regulisanja disanja,pitanje je samo kako ce zavrsiti,slavno samo ako sam prekine ili kad ga razotkriju.P.S. izuzetna poseta na turniru gde igra prvi na rang listi....
(roger17, 30. mart 2016 00:08)

hocete li vi autosovinisti, vise pogoditi s tim pocetkom kraja?! sta vam je Federer skrivio da se njegovim imenom kitite.

ddinje

pre 8 godina

(Žalorna sova) Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.
(novica, 29. mart 2016 23:51)

kad igra Limoz?

maxa

pre 8 godina

Ozbiljan propust Viškovića, kada nije napomenuo Timov behend-viner sredinom prvog seta, koji je imao spin od 3600 obrtaja, što je gotovo neverovatan podatak ako imamo u vidu da Nadalov forhend ima u proseku oko 3200 obrtaja (mislim da je oko 4000 bio najbrži). Takođe i onaj Timov forhen koji je Novak instinktivno vratio je verovatno jedan od najjačih ikada viđenih.

Ozbiljan izazov se postavlja pred Novaka u narednom periodu, jer nema sumnje da će namestiti Tima u Novakovom delu žreba na Rolan Garosu. Nema sumnje da je mlađani austrijanac postaje Novakova najveća pretnja.

elise

pre 8 godina

Tim odlican. Novak jedva na 50%. Kao da ga je neko silom naterao na teren. Uslovi katastrofa. Toplo, vlazno i oblacno, gore ne znam da li moze. Novakov servis los. Ali ako je nesto fantasticno, to je sto se svaki put izvukao kada je bilo gusto. Tada izvuce najbolje iz sebe. Tim je 0/8 na brejk loptama u prvom setu. To ubija. Inace mali je jedini za koga bih mogla da navijam u buducnosti od takozvane ''nove generacije''. Evo brejka u drugom. Majstorija. Idemo Nole, samo nemilosrdno. :)

ono medjutim

pre 8 godina

Djokovic - Jedini teniser koji urlice na protivnikove greske... 
(kada, 30. mart 2016 00:02) 

Posle jedne greske Djokovica, mali Austrijanac skoro da je polku zaigrao i poceo da jodluje.

...

pre 8 godina

Kakvi su ovo komentari kao mali je nevidjeni potencijal, ljud jel vi pratite tenis ... Ok nije los, ali ima 22 god., Djokovic je sa 19 god. osvojio ovaj turnir i to u kakvoj konkurenciji.

kofi anan

pre 8 godina

Dečko odigra dva dobra gema i već je budući br. 1.
Mnogo vode ima da poteče, da ne pričam o ostanku na vrhu.

Novak s pola snage ušao u meč.

Tim je bolji od Zvereva, ima "bolje" telo. Zverev je ko Šilja građen.

Elem. Tenis je sport u kojem mora mnogo toga da se skocka. I da se ponavlja svake nedelje i da traje svake nedelje i tako 10 godina da se gura napred. Da se ima šlifa, da se ima dobar tim, da se ima miran privatan život, da se nemaju povrede...

Ne može 2 dobra gema da načine nekog brojem 1.

matori

pre 8 godina

pobedi se u zube ne gleda....
nije ovaj Dominik loš, daleko od toga, ali je Novak igrao daleko ispod svog proseka....
prava slika će se dobiti kada se budu sreli drugom prilikom, a Novak bude igrao normalno ( ne mora jako dobro, jer onda nije zanimljivo).... onda ćemo znati kakav je u stvari Tim igrač....

Džan

pre 8 godina

Mali je dobar igrač biće igračina ro je normalno da neko preuzme tron a kada će pa to mislim da mnogo zavisi od Noleta koliko će biti mentalno jak da odbrani isto

Istina i to gola!

pre 8 godina

Tim trosi mnogo snage. To je velika mana u njegovoj igri. Sa druge strane nije snazan kao Rafa da to moze da dugo nosi.
(Marko NS, 30. mart 2016 00:22)

Totalno isto mislimo.Jos ovaj mec igra bukvalno na sve ili nista.Novak osrednjom igrom dodje do pobede.Vetar je malo poremetio tajming kod Noletovih udaraca ali na kraju ga Nole rutinski uze.Ako se ovaj Tim bude ovoliko trosio kod svojih udaraca sa osnovno linije i kod servisa ima da uvene od pobreda.

v

pre 8 godina

Lepo. Ipak Novak je Federeru uzimao set jos 2006. koja se smatra njegovom njboljom sezonom. Novak je odigrao mnogo ispod svog nivoa, a Tim ni do seta. Ipak treba obratiti paznju, sto ne sumnjam da Novak vec cini. Bravo Nole. Idemo do titule.

kompleksi su cudo, kaj ne?

pre 8 godina

@ivan ili ti-11111222

Ako je vec tako lako osvajati turnire, sta te tacno sprecava da se sam prijavis, osvojis koji turnir i uzmes koju kintu? Ne moras da budes prvi na rang listi ali makar medju prvih 5 bi svakako vrlo lako mogao da udjes. Sta kazes? Jer ovako, sedeti i kuckati kako je lako osvajati turnir a da istovremeno nisi u stanju ni da podignes reket je dosta jadnjikavo.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Vidi se da fale Beker i Vajda, totalno lose skautiran mec. Ocigledno je taktika bila da se protivnik pusti da gresi, sto je donekle uspelo, ali je bio hod po tankoj zici, i samo neiskustvo protivnika ga je spasilo poraza. Cinimi se 1/16 brejk lopte i samo 6 vinera Noleta, to ne pamtim.

komina

pre 8 godina

Odavno nije bio ovakav potencijal s druge strane mreze. Jedino sto mi se ne dopada kod njega je sto previse trci i stalno se izvlaci na forhend..kao Rafa. To nece da funkcionise na duze staze, pogotovo na 5 setova...u modernom tenisu. Nole daleko ispod svog nivoa veceras(ne mislim da protivnik to diktira). Ajmo kralju! Nek prsne reket pa izdominiraj!

Милош

pre 8 godina

Новак само 5 винера, чак 34 грешке, 9 дуплих, 13-14 пута одбранио брејк лопту. И добије меч!
Дакле, са 20% форме. Да је био на 100%, било би 6:-3 у оба сета.

Žalosna sova

pre 8 godina

Neverovatno koliko vas nipodaštava Novaka ali ga uporno gledate iz meča u meč. Novak ima najodanije hejtere na svetu. Samo nastavite, izgleda da ste mu talija.

Nebojša

pre 8 godina

Loš Novak i dobar Tim to bi bio najbolji opis ovog meča ali ovo nije pravi pokazatelj odnosa snaga zbog pomenute slabe partije najboljeg tenisera sveta koji se večeras izgrešio za medalju i poslao brdo kratkih lopti bez snage tu je podsetio na meč sa Simonom iz Australije da je Novak igrao na bar 80‰ drugačije bi ovo bilo ali nema veze pobeda od 2-0 je bitna sve loše može već u narednom meču ispraviti protiv stare mušterije.

goran

pre 8 godina

mislim da je ova losa novakova igra posledica onog meca u dejvis kupu.. ko ga je terao da igra nevazni dejvis kup.. koliko samo oscilacija u igri, zaista razocaravajuce. kada je bilo 3-1 za novaka u drugom setu, mislio sam da je to, to.. i da ce novak uzeti stvari u svoje ruke, ali on je pao, iako je predhodno dobio gem, odlicnom igrom..

srle

pre 8 godina

Ali kako se Dominik Tim u 1 setu ponadao da je uzeo brejk. Neverovatno šta Novak radi, on je mentalna gromada, ako i ovde pobedi, mislim da ovom malom neće biti dobro, već je počeo da se raduje kao da je uzeo grend slem titulu, ali...

pitt

pre 8 godina

Djokovic tenis radi, a Tim ga jos uvek igra. I polako sa tim, Tim ima forhend, ali ostalo nista posebno, tako su i Dimitrova najavljivali, pa eto covek vecno mlad i perspektivan.

Maja

pre 8 godina

Gotov je,gotov je,gotov je......
(Mikii, 29. mart 2016 23:21)
Pa je gotov, šta je tu čudno. Ali mali obećava, kad Nole ode u penziju.

Vlada djordjevic

pre 8 godina

I kada loše igra i protiv vrlo dobrih igrača on pobedjuje!! Ljudi gledajte i ucite šta je dobro uradjen posao i šta je velicina realna i prava!!

veliki strumf

pre 8 godina

Ocekivano tezak mec, mada niko sigurno nije ocekivao ovolike brejk lopte za Austrijanca. Mnogo razmena koje su se nazalost cesto zavrsavale greskama posle snaznih udaraca. Tim je zaista vrhunski igrac i bice top klasa. Vidi se da mu fali iskustva i prilicno snage, koju evidentno gubi u pojedinim trenucima, pa mu pada i koncentracija. Sto se Noleta tice, zabrinjavajuce mucenje na svojoj servi, enorman broj duplih, a ono sto me narocito nervira je tragican volej. Nijedan jedini nije ubacio u teren, ma nijedan. Bio je jedan period kad se cinilo da mu je Beker nastimovao volej, ali se problem ocigledno vratio. I veoma je izrazen, veoma!

мићо

pre 8 godina

Mali mu je poremetio samopouzdanje,udarci su mu bili mlaki i neubojiti,išao je na Timovu grešku.Ovo je dobio na živce i veliko iskustvo.

Kroz iglene

pre 8 godina

Dobar je Tim ali sa druge strane je očajni Novak. Ovoliko duplih i naivnih kikseva sa jako lošim prvim servisima trebalo je da izgubi iako to rezultat ne pokazuje.

vlajzi

pre 8 godina

(ivan ili ti-11111222,
29. mart 2016 23:07)

Sine, mnogo ti veliki komentar da bi trosili vreme citajuci gluposti. Sledeci put skrati malo kao onaj nesrecni juyko (ili kako vec), pa mozda i procitamo. prijatno, dovidjenja!

Cvetanka

pre 8 godina

Osnovni cilj ovog meca je, pored pobede, bio da se mali ubije u pojam i shvati ko je sef. Plasim se da ce kuci otici ubedjen da moze da parira Noletu

lloopez

pre 8 godina

Thiem dobro igra, nista novo, vec ima 2 osvojena turnira ove godine, gledao sam emisiju o njemu jos prije pola godine - decko voli da trenira i roditelji su mu bivsi uspjesni sportisti ...

99% ce novak pobjediti, u sred je meca ali ne sjecam se da je ovoliko dao snage i energije u neki mec, mnogo mnogo teskih poena, kao da igra sa najboljim Rafom, citav mec mora da odigra po nekoliko udaraca vise ...

krastavcevic bole bgd

pre 8 godina

Laka pobeda Novaka, max 5 gemova za Tima. Prognoziram 6:3 6:2 za Doktora.
(krastavcevic bole bgd, 29. mart 2016 23:05)

Izvinite, malo pogreših.....

Darko

pre 8 godina

Broj 1 je završio meč sa 6 vinera i 15 ponuđenih brejk lopti! Mislim da je to sramota za tenis, pre nekoliko godina kad su neki drugi dominirali to je bilo nezamislivo.

Miljan

pre 8 godina

Pa uz duzno postovanje svim rasnim poznavaocima tenisa i naravno bez da ovim umanjujem neciji trud bilo koga, ali...Ne kazem da decko nema pontencijala ali se vidi i da je sirovina, neko ce reci neiskustvo, izhitrena mladost...da naravno ima malo i toga ali opet, uz sve pohvale sto je imao imperativ pobede kao neko ostvarenje sna, koji iskreno imaju mnogi...decko je sirovina. Verovatno ce se pojaviti neko ko ce biti novi Broj 1, neko ko ce pobediti Djokovica i sve ostale i zauzeti Tron, ali to sigurno nije ovaj momak.

SOKI P.F.C. PRIJEDOR

pre 8 godina

Ovaj mali ima sansu da bude broj 1, ali tek kad Nole ode u penziju. Jumko izvini, ali to je surova istina na tvoju zalost.

Viva DelPo!

pre 8 godina

Kakvo čupanje prvog seta! Odličan Thiem. Dobro servira, retko greši, udara i bekhend i forhend iz sve snage, publika je uz njega... i opet gubi. Bra'o, Nole.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovo je izgleda protivnik koji bi pri kraju karijere Djokovicu mogao praviti velike probleme. Pisem na 4:1 u prvom setu. Dominik izgleda da ima sve za sampiona.

NI

pre 8 godina

Sta je bre gromada ovaj covek. 8(!) brejk je lopti spasio. Mnogo je dobra stvar ovaj celendz :), ali zasto je dobio onolike zvizduke? Pa sta, trazi celendz. Proverio covek, a posle se ispostavilo kao presudno u prvom setu, a meni milo zbog ovih bezobraznika iz publike. Americka publika je najgroznija, UBEDLJIVO

ivan ili ti-11111222

pre 8 godina

lako je ovako turnire osvajati. cini mi se da nikada ranije nije bilo lakse uspjeti u tenisu i probiti se u sami svjetski vrh mego sto je to slucaj danas. kad se samo sjetim onih finala i 2008 i 2009 izmedju nadala i federera,na wimbldonu o roland garosu,to su daleko najbolja finala ikada odigrana. a da ne spominjem one ranije godine kad mnogi ovdje i nisu pratili tenis,dok se djokovic nije pojavio,tamo jos dok je federer bio na vrhuncu svoje forme pa tada je takva konkurencija bola da je od cetvrtine finala vec sbaki mec bio spektakl. a ovo danas ne priznajem,federer i nadal na zalasku karijere,marej i ferer vjeciti gubitnici i onda djokovic dominira,pa naravmo kad nema sa kime da igra ali dobro,svakako svaka cast

Napokon uzbudljivo

pre 8 godina

Odličan je mali Tim. Već sad je bolji od raspalog Mareja, ma da Marej vodi u međusobnim duelima sa 2 : 0. Nole vodi 1:0 u setovima i dobiće, ali mali ga je dobro namučio. Vemić = baksuz u loži.

Branko as.

pre 8 godina

Prvi put gledam Tima,ruku na srce "klinac" obecava vise nego svi ostali.Novak,mora da se uozbilji i ne dozvoli mu da se razmahne!
Verujem u pobedu,ali bice tesko!Tim zaista igra dobro i hrabro ali ipak nedovoljno za najboljeg na svetu!Zna se koje tata!Onaj "spaga"forhend Novaka za anale,zasluzeno publika podigo noge!Store received Paul Anakona(komentator Tennis kanala),to je jedna od mnogih stvari sto ga razlikuje od svih zato je on najbolji!Potvrdi Jumko!

Борис

pre 8 godina

Можда мало претерујем али мени се чини да овај Новак све своје противнике пушта. Намерно греши, пушта противника да се разигра и да се публика дигне на ноге. Он ако би стално играо како зна завршавао би мечеве за сат времена најдуже, и нико не би долазио да га гледа.

Ljubisa

pre 8 godina

Djokovica pratim od pocetka karijere i vidjao sam tremu kod njega igrajuci protiv Federera, Nadala i donekle u pojedinim trenucima nekih meceva i protiv Marija. Danas prvi put vidim tremu protiv nekog novog, mladog igraca i mislim da je i on prepoznao u Dominiku veliki potencijal. Pitam se da li sam u pravu ako mislim da sada Djokovicev tim smatra i da kazu: Nole, imamo problem i on se zove Dominik, kao sto je svojevremeno Toni rekao Rafaelu Nadalu. Da li neko slicno misli???

djoker

pre 8 godina

Nole nije u top formi, ali sasvim solidno igra protiv Tima koji ce definitivno biti u top 5 uskoro. Mali ima petlju i talenta. Samo da sve dodje na svoje mesto.

zanussi

pre 8 godina

Fino igra ovaj momak. Vredan, radan, još malo iskustva i biće on Novaku najveća pretnja za godinu, dve.
(Žalosna sova, 29. mart 2016 23:38)


ma kojih 2 godine, puno pre

sone

pre 8 godina

ne znam za vas ali ja ovaj mec gledam kao da je protiv federera, koji crni berdih ili raonic do kraja..ovaj decko u skorije vreme prvo menja ferera u top 10 a onda borba sa nadalom i vavrinkom za prvih 5..

Dynamic

pre 8 godina

I Vemic koristi onaj Bekerov "tajni znak" kad se dodirne prstom leve ruke po nosu - samo mnogo upadljivo :-)
Jel provalio neko mozda sta li mu sugerise da odigra?

novica

pre 8 godina

(Žalorna sova)
Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.

ivan ili ti-11111222

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno

Branko S.

pre 8 godina

Decko (Tim) ima 87% dobijenih poena na svoj servis, protiv najboljeg riternera na svetu i izgubi set!? Novak je stvarno za on recenicu:"Ovaj covek je neunistiv!"
Znam da se sad svi odusevljavaju sad sad ovim deckom,ali nisu se poklopile kockice: on igra najbolje sto moze,a nas Novak dobro i dovoljno da zavrsi mec 2:0!Dominacija totalna!

Stevan

pre 8 godina

siguran sam da ovo nole dobija u dva seta ali se nadam da ce ovaj tim biti noletov naslednik. simpatican decko, kulturan i pre svega jako kvalitetan teniser.

Druid

pre 8 godina

Ovaj momak Tim je bliži tome da bude sledeći broj jedan, kada Nole ode, nego Marej, Raonić, Čilić, Nišikori. Nisam ga do sad gledao, odličan je...
Fali mu rutine i iskustva, a biće strahovito opasan u budućnosti.

kada

pre 8 godina

Cisto rivalstvo Djokovic - Federer 07,08,09... E zamislite sad da za 3 godine ovo budu mecevi, Djokovic 32 a Thiem 24... I kad bude Thiem dobijao, samo nemojte da se vadite na godine

stefanbot

pre 8 godina

kako nas je covek razmazio, ja ne mogu da zamislim da on izgubi od nekog nepoznatog igraca kao sto je ovaj. svaka cast, napred nole legendoooo

Andjeo sa neba

pre 8 godina

Ja ne mogu ovoj masi ameba da objasnim da Djokovic igra sa 30% snage i da dobija protivnike relativno lagano. Covek dozira , laganene sa svima..

Nebojša

pre 8 godina

Nema sunca a obojica crveni u licu izgleda da su baš teški uslovi u Majamiju ove godine nije ni čudo što je toliko igrača odustalo a što je najgore polufinale i finale će se igrati u dnevnom terminu.

Milan Nis

pre 8 godina

Najzad neko da probudi Noleta.Smorili vise ovi sto im daju titule najboljih svih vremena,kad nemogu Noletu set da uzmu.Decko razbija kako igra.

cccc

pre 8 godina

Verovatno ce Novak dobiti ovaj mec ali prvi servis tragedija. Zato i problemi jer igra drugim , rizukuje i pravi duple servis greske. Beker pod hitno da se vrati jer ako nastavi ovako da lose servira sa boljim i iskusnijim protivnikom....ne znam sta se desava sa servisom?

Nebojša

pre 8 godina

Novak sa titule glavni razlog zašto muški tenis žensko popularnija rivalstva kod tenisera uvek najbolji treba igraju završnice

NI

pre 8 godina

Sta je bre gromada ovaj covek. 8(!) brejk je lopti spasio. Mnogo je dobra stvar ovaj celendz :), ali zasto je dobio onolike zvizduke? Pa sta, trazi celendz. Proverio covek, a posle se ispostavilo kao presudno u prvom setu, a meni milo zbog ovih bezobraznika iz publike. Americka publika je najgroznija, UBEDLJIVO

ejes

pre 8 godina

Djokovic - Jedini teniser koji urlice na protivnikove greske...
(kada, 30. mart 2016 00:02)

tom greskom je osvojio gem, znas kraj jednog perioda u mecu, pa onda pocinje novi...

kofi anan

pre 8 godina

Dečko odigra dva dobra gema i već je budući br. 1.
Mnogo vode ima da poteče, da ne pričam o ostanku na vrhu.

Novak s pola snage ušao u meč.

Tim je bolji od Zvereva, ima "bolje" telo. Zverev je ko Šilja građen.

Elem. Tenis je sport u kojem mora mnogo toga da se skocka. I da se ponavlja svake nedelje i da traje svake nedelje i tako 10 godina da se gura napred. Da se ima šlifa, da se ima dobar tim, da se ima miran privatan život, da se nemaju povrede...

Ne može 2 dobra gema da načine nekog brojem 1.

Druid

pre 8 godina

Ovaj momak Tim je bliži tome da bude sledeći broj jedan, kada Nole ode, nego Marej, Raonić, Čilić, Nišikori. Nisam ga do sad gledao, odličan je...
Fali mu rutine i iskustva, a biće strahovito opasan u budućnosti.

to mogu samo Srbi

pre 8 godina

Ovaj Tim sa 23 godine talenat, a Novak sa 20 godina osvojio AUS OPEN pobedivsi 3:0 Federera (26). Novak je 2011 izdominirao u najjacoj konkureciji ikada (Nadal 25, Federer 29-30 god). Sta su osvojili Tim, Nisikori, Dimitrov... ne radja se Novak svaki dan gospodo, nego jednom u 100 godina. Laku noc!

Hmmm

pre 8 godina

Ja ne znam kako ovaj Nole ima motivaciju vise da igra ova prva kola na turnirima. Njega bi trebalo odmah u cetvrtfinale pa odatle da krece. Mukica bre.

Kada bi moja baba imala...

pre 8 godina

@kada
"E zamislite sad da za 3 godine ovo budu mecevi, Djokovic 32 a Thiem 24... I kad bude Thiem dobijao, samo nemojte da se vadite na godine".
Kao prvo, nešto ti loše ide matematika.A kao drugo Novak je sa 22 godina već bio za 2 klase iznad Tema.Jel kako naš narod kaže, samo jedan je "Great Of All Time".

PAJA

pre 8 godina

Sacekao sam malo da se slegne prasina I da se smire strasti…pa da rezimiramo…na teren su izasla dva momka,jedan vladajuci I jedan,moguce je,buduci TOP 5 igrac.Mec je bio sjajan a Dominik je dobro oznojao Novaka.I to je kraj price.Bar za sada.Austrijanac ima talenat,agresivnost,jake udarce,lep jednorucni bekhend,osecaj da izgradi poen…Da li je sve ovo sto smo videli dovoljno da on bude buduci broj 1?Nije.Zasto?Ima nekoliko rupa u svojoj igri.A nisu male.
Prva: jednorucni bekhend! U danasnjem atomskom,spartanskom tenisu ovo vise “ne prolazi”.Jeste spektakularno za publiku,moze resiti neke poene u mecu,ali ne i ceo mec.Niko ne moze ceo mec nepogresivo pogadjati jednorucnim bekhendom.Ni Federer to ne moze.
Druga: ritern! Sjajna je stvar ako imate razoran servis.Ali isto tako morate umeti vracati i servise protivnika.Ako to ne mozete,ne mozete u kontinuitetu dobijati meceve.
Treca: trosenje snage! Dominik,poput Nadala,trosi mnogo snage u mecu,ne zna za “kocnicu”.Jako lose za ceo mec,pogotovo za karijeru,gledajuci dugorocno.
Sigurno je ispred “nadolazecih” Zvereva (18),Rubljeva (18),Frica (18),Kirijosa (20) itd.Ipak on uskoro puni 23 godine.Ne zaboravimo da su Federe,Nadal i Djokovic osvajali Gren Slemove vec sa 19,20 i 21.godinom.Kada ode ova garniture sa scene,morace da se za mesto pod suncem prvo izbori sa Nisikorijem,Raonicem,Dimitrovim…i sa mladjima koje sam nabrojao.Veliki talenat ali nema onih vrhunskih rezultata.Na ATP turu je vec 7-mu godinu.
Pozdrav svima :)

sone

pre 8 godina

ne znam za vas ali ja ovaj mec gledam kao da je protiv federera, koji crni berdih ili raonic do kraja..ovaj decko u skorije vreme prvo menja ferera u top 10 a onda borba sa nadalom i vavrinkom za prvih 5..

Mirko

pre 8 godina

(PAJA, 30. mart 2016 02:39)

Čovek je objasnio.


Tim igra fino, možda će i biti nekad u TOP 5, možda uzeti neki turnir kad se Novak penzioniše, ali ovo najbolji na svetu - to će teško biti moguće, jer ako svi ostali teniseri budu slabiji od njega ovakvog, to će biti mnogo jadno. Osim ako vremenom ne postane daleko bolji. Ali, mnogima se to nije desilo - ni Dimitrovu, ni Del Potru, Nišikoriju, Gulbisu i mnogim drugima, tako da nije obavezno da će Tim napraviti nešto više, može, ali garancije nema.

Treba da shvatimo i da se pomirimo sa time da je Novak jedan jedini, unikat, i nikad takav neće da se ponovi.

Viva DelPo!

pre 8 godina

Kakvo čupanje prvog seta! Odličan Thiem. Dobro servira, retko greši, udara i bekhend i forhend iz sve snage, publika je uz njega... i opet gubi. Bra'o, Nole.

veliki strumf

pre 8 godina

I da dodam: decko ga jeste namucio, a opet je uzeo samo 7 gemova! Ni blizu nije bio da uzme set, a kamo li da ima ikakvu sansu da dobije mec.

tale

pre 8 godina

@Ljubisa
Od samog starta Noleta nije služio servis i to mu unosi nervozu. Svaka čast ovom malom, lepo igra ali daleko od igre koja bi donela tremu Novaku.

veder

pre 8 godina

Nikakav spektakl, napetost da, i neverovatnih 36 neiznuđenih grešaka Đokovića, i 9 duplih ??? Ne pamtim da je toliko grešio, bekhend niakav, forhend očajan...neverovatno.Ljudi bi pomislili da je to zato što je preko mreže dobar igrač, da jeste, ali Novak je grešio i komplikpovao sebi život u čistim situacijama. To se dešava, niko nije idealan niti je on mašina.
Ispada da je Tim veliki igač, a nije,talenat jeste, jednostavno Novak se baš mučio, ništa mu nije polazilo od ruke, plus teške loptice pune vlage, vetar, procenat vlage visok...sve to, dakako, zna poremetiti igru. Pokazao je zašto je broj jedan, možda i najbolji u istoriji tenisa: kad mu baš ništa ne polazi za rukom ,strpljivo radi, muči se, ne predaje se i dobija. To su odlike samo najvećih, a on to svakako jeste.
U nekim drugim vremenskim uslovima, ovaj mali koji nije mali, 22.g. ne bi osvojio ni tri gema protiv Novaka. I pored ovako loše igre dobio je ovaj meč. Zato je najbolji, i svaka mu čast za to.

komina

pre 8 godina

Odavno nije bio ovakav potencijal s druge strane mreze. Jedino sto mi se ne dopada kod njega je sto previse trci i stalno se izvlaci na forhend..kao Rafa. To nece da funkcionise na duze staze, pogotovo na 5 setova...u modernom tenisu. Nole daleko ispod svog nivoa veceras(ne mislim da protivnik to diktira). Ajmo kralju! Nek prsne reket pa izdominiraj!

2fahija

pre 8 godina

Ko god misli da je Tim posebno talentovan, neka pogleda pogleda polufinale majami 2007 izmedju 19-godisnjeg Noleta i 20-godisnjeg nadala..Najbolji tenis za vjeki vjekov..amin.

Andjeo sa neba

pre 8 godina

Ja ne mogu ovoj masi ameba da objasnim da Djokovic igra sa 30% snage i da dobija protivnike relativno lagano. Covek dozira , laganene sa svima..

Amerikanac

pre 8 godina

Nole daleko ispod forme sto je dobro u ovom trenutku sezone. Pojacava malo samo kad treba. Ostatak odradjuje. Mislim da tempira za sljaku i RG. Bole ga uvo iskreno za Majami. A i ovakav kilav ce da osvoji. Mislim da ce da umre od smeha ako se to desi.

dzin

pre 8 godina

Da Tim nije ovoliko predefanzivan davno bi već dobio ovaj meč! Da je napadao svaku drugu brejk loptu, bar pola bi iskoristio!
(DINO, 30. mart 2016 00:42)

da je Novak igrao bez reketa...

radmilo armenulic

pre 8 godina

taj mali kako ga nazivate imace u septembru 23 godine???dobar je ali je to daleko od broja 1... lose reternira,bekend prosecan,dobar je na sljaci...sta cemo sa ostalim podlogama???a novak je igrao 40% svojih mogucnosti

expert pera

pre 8 godina

Idemo još samo 3 GSma ove godine i OI i ne treba ništa više , sve je ovo zagrevanje i tempiranje forme kod pametnih tenisera... Potpuno je očigledno da se novak igrao i ubacivao u četvrtu samo po potrebi . Pedpostavljam da će Tima sledeći put još ubedljivije pobediti i kad bude 3 : 0 u duelu neče Tim više biti ovako drčan . A tek 5 : 0 kad bude - ode Tim pre Noleta u zasluženu penziju !

2CRAZY

pre 8 godina

Prizeljkivao sam vec neko vreme da gledam Dominik Tima protiv Novaka, znao sam da je veoma ozbiljna pretnja i hteo sam da vidim kako stoji protiv najboljeg... mogu reci da me je odusevio lik, fenomenalno igra i bice bez sumnje najveca Novakova pretnja u godinama koje dolaze.
Odma me je tom agresivnom igrom, sa jakim, preciznim i dubokim loptama podsetio na Wavrinku i to je Novak posle u intervju-u i potvrdio.
To je i jedini nacin da se dobije Novak, i Tim je bio blizu, ali sva sreca Nole je ovaj mec dobio na iskustvo bez ikakve sumnje, ko ne veruje nek pogleda statistiku meca ;)
Dakle stvarno su mi smesni likovi (ili se jednostavno ne razumeju u tenis) koji su pred ovaj duel pisali kako ce Nole laganica oprati ovog lika.
Ljudi, prvo malo postovanja za Novakove protivnike, drugo, upotrebite i malo logike, Novak je igrao protiv igraca koji ima najvise, tj isti broj pobeda ko Nole u ovoj godini.

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Svi ovi jaki igrači su pukli , samo je jedan još tu !!! NOLE možeš sve da izgubis do kraja karijere ti si najjači srpski sportista koji je ikada postojao i hvala ti !!! A ovi sto te ne vole pa dabogda ih Federer usrećio , ha ha ha !!!

veliki strumf

pre 8 godina

I odmah su krenule price o Timu da ce pobedjivati Novaka, biti mu konkurencija, preuzeti broj 1... Polako, ljudi. Prvo, naravno da ce pobedjivati Novaka (toliko puta su ga dobili i Fed, Rafa, Marej, pa i Ferer, Berdih, Conga...), normalno je to, Novak se nece podmladiti, a Tim ce ojacati i dobiti ga koji put. Drugo, mnogo je rano pricati o tome da ce neko biti broj 1. Potreban je tu KONTINUITET, mnogo vrhunski odigranih turnira, titula, a Tim je u formi tek 2-3 meseca i videcemo koliko ce izdrzati. Mnogo poena treba do prvog mesta, Novak je strahovito visoko postavio lestvicu i drzace je dugo gore, a da bi se doslo treba stalno pobedjivati Rafu, Marija, Rodzera, na kraju i Novaka. Tezak je to posao. Za 4-5 godina mozda ce izazvati Noleta, ali on ce tad svakako biti na zalasku i neko ce morati da ga zameni. Tim ima potencijal, ali do realizacije nije uopste lako doci. Problem ce mu biti GS-ovi jer mu je stil takav da se mnogo trosi, mnogo gubi snagu, nece to ici tako lako. Napredovace on, mozda uci u top 5 ako zadrzi nivo igre, ali za nesto vise ce mu trebati mnogo toga.

Ljubisa

pre 8 godina

Djokovica pratim od pocetka karijere i vidjao sam tremu kod njega igrajuci protiv Federera, Nadala i donekle u pojedinim trenucima nekih meceva i protiv Marija. Danas prvi put vidim tremu protiv nekog novog, mladog igraca i mislim da je i on prepoznao u Dominiku veliki potencijal. Pitam se da li sam u pravu ako mislim da sada Djokovicev tim smatra i da kazu: Nole, imamo problem i on se zove Dominik, kao sto je svojevremeno Toni rekao Rafaelu Nadalu. Da li neko slicno misli???

Zoran

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
(ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

A ja tebi "prije neki dan" na to tvoje pisanje u vezi sreće i Novaka lepo odgovorih ali mi nisu objavili. Nadam se da sada hoće.

Od silne sreće koja ga prati taj srećni Novak je počeo u petoj godini života da udara i MORAO barem jedno milijardu puta da udari tenisku lopticu pre nego je dospeo u situaciju da odigra iole ozbiljan meč. Takođe je MORAO da pretrči brat bratu stotinak hiljada kilometara da nabije kondiciju. Takođe je MORAO da podigne hiljade tona tereta u teretanama da nabije snagu! Itd...itd...

Eto brate Hrvate sreće i tebi. Uzmi reket u ruku i koliko sutra kreni. Ko zna? Možda ti nije kasno da se i tebi osmehne sreća kao Novaku!

Branko as.

pre 8 godina

Prvi put gledam Tima,ruku na srce "klinac" obecava vise nego svi ostali.Novak,mora da se uozbilji i ne dozvoli mu da se razmahne!
Verujem u pobedu,ali bice tesko!Tim zaista igra dobro i hrabro ali ipak nedovoljno za najboljeg na svetu!Zna se koje tata!Onaj "spaga"forhend Novaka za anale,zasluzeno publika podigo noge!Store received Paul Anakona(komentator Tennis kanala),to je jedna od mnogih stvari sto ga razlikuje od svih zato je on najbolji!Potvrdi Jumko!

Tihi

pre 8 godina

Kakav crni klinac!? Ima 22 godine! Novak je sa 19 osvojio Majami. Sa 20 gren slem, i bio je treci na ATP listi!! Dobar je Tim, ali puno kaska za Novakom. Mozda jednog dana kada Nole bude bio veteran, i kada kaze zbogom aktivnom igranju tenisa, Tim mozda zauzme Novakovo mesto. Iskreno, za sad ne vidim novog Noleta, Nadala, Federera. Takvi igraci se ne radjaju bas cesto. Atormska era! Tri aktivna igraca sa dvocifrenim brojem gren slem titula! Na kraju ce Novak biti najveci. Bez ikakve sumnje! Mecevi kao ovaj, ili protiv Simona na AO, oslikavaju njegovu mentalnu snagu. Nesalomiv je. Jos dugo ce da vlada. Da je najbolji u istoriji tenisa, imace potvrdu u Maju 2018. godine! Idemoo Nole!!

Борис

pre 8 godina

Можда мало претерујем али мени се чини да овај Новак све своје противнике пушта. Намерно греши, пушта противника да се разигра и да се публика дигне на ноге. Он ако би стално играо како зна завршавао би мечеве за сат времена најдуже, и нико не би долазио да га гледа.

veliki strumf

pre 8 godina

@kada Pun si kamenca, kado :-) Koje rivalstvo Novak-Tim, o cemu pricas? Rivalstvo Novaka i Federera pocelo je kad je Novak imao 19 godina, sa 20 ga dobio u finalu mastersa u Montrealu, pa u polufinalu AO 3-0, kad je i uzeo prvi GS. Tim ima 22 godine, ovo im tek drugi mec i to u 4. kolu! Uzeo decko po 7 gemova u oba meca, o kakvom rivalstvu pricas. Mnogo on mleka treba da popije, tek treba da udje u neko polufinale mastersa, cetvrtfinale GS pa da pricamo o potencijalu. A o rivalstvu sa Novakom mozemo da pricamo tek kad budu odigrali 20+ meceva, i to u zavrsnicama turnira (kako me nerviraju likovi koji kreiraju rivalstvo posle nekoliko brejk lopti, ej cak ni brejkova, i uporedjuju ga sa 10ogodisnjim rivalstvom koje iznedrilo 45 meceva)!

krastavcevic bole bgd

pre 8 godina

Laka pobeda Novaka, max 5 gemova za Tima. Prognoziram 6:3 6:2 za Doktora.
(krastavcevic bole bgd, 29. mart 2016 23:05)

Izvinite, malo pogreših.....

Ljubisa

pre 8 godina

Ovo je izgleda protivnik koji bi pri kraju karijere Djokovicu mogao praviti velike probleme. Pisem na 4:1 u prvom setu. Dominik izgleda da ima sve za sampiona.

Nole superstar

pre 8 godina

Nedajte se zavarati. Mnogi su bljesnuli i ugasili se. Novak je konstantan, snazan, istrajan i jos dugo ce vladati. Bravo Novace!

perica

pre 8 godina

Dobar je mali, ali s druge strane i nije toliko mali s obzirim da ima 23g. Ima sanse da bude br 1 kada se Nole, Fed i Nadal penzionisu... mada mi se cini da ce tada muski tenis izgledati kao zenski danas :/

swe

pre 8 godina

@roger17 iliti jumko iliti mikii iliti whatever

Za Djokovica ne znamo kako ce zavrsiti, vreme ce da pokaze ali za tebe se zna kako si zavrsio, kao mali, zlobni trol. Nimalo slavno.

dejan čurug city

pre 8 godina

U prvom redu čestitke Velikom Noletu. Kako se čovek izdiže iznad "rulje" od publike koja jedva čeka njegov pad.
Nole želim ti da iz inata traješ onoliko koliko Ti to budeš želeo.
Uživanje je biti tvoj savremenik.

Dylan Dog

pre 8 godina

Tim sa trenutnom formom jeste neugodan protivnik za 4. kolo, ako se uzme u obzir da se pik forme tempira za samu završnicu.
Momak je dobar teniser, ima oružja sa obe strane, dobar servis i dobro se kreće po terenu. Realno gledano, ima igru za TOP 10, ali bi trebalo da ovako igra u dužem periodu da bi to ostvario. Što se tiče priče o budućem br. 1,. ovaj meč ne ide Austrijancu u prilog - naprotiv! Momku pre svega fali sportska drskost. Novak je odigrao blago rečeno - očajno. Servis - možda i najlošiji od početka godine, bekhend - klimav, forhend - nepouzdan. Igra na mreži 0/0. A sve to nema prevelike veze sa protivnikom, jer govorim o neiznuđenim, a ne o iznuđenim greškama. Novak uopšte nije forsirao udarce, kao Tim, čije su neiznuđene greške uglavnom bile posledica teškog preigravanja i mlaćenja po lopti iz svih pozicija. Kada tim u ovim okolnostima nije uzeo bar 1 set - pa kada će?
Na Zapadu očajnički traže nekoga na koga bi mogli da se klade protiv Novaka, ali im teško polazi za rukom. Glavne vedete muče muku sa zdravljem, a ovi sa dugim jezicima nisu u formi. Mediji na mlade snage stavljaju preveliki pritisak, što je Tima možda koštalo i celog prvog seta.
Sve u svemu, Dominik Tim ima potencijala (trenutno je blizu ranga npr. Conge u tom uzrastu, minus igra na mreži, a + bekhend), a gde će završiti, pre svega zavisi od njega.
Za Novaka je obzirom na prikazano - ovo vredna pobeda i dobar test.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku turnira!
Uzdravlje!

pusa

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

Ma "komšo", da si ti nama živ i zdrav kada dolaziš ovde da pišeš šta te muči he he.

Vlada djordjevic

pre 8 godina

I kada loše igra i protiv vrlo dobrih igrača on pobedjuje!! Ljudi gledajte i ucite šta je dobro uradjen posao i šta je velicina realna i prava!!

kompleksi su cudo, kaj ne?

pre 8 godina

@ivan ili ti-11111222

Ako je vec tako lako osvajati turnire, sta te tacno sprecava da se sam prijavis, osvojis koji turnir i uzmes koju kintu? Ne moras da budes prvi na rang listi ali makar medju prvih 5 bi svakako vrlo lako mogao da udjes. Sta kazes? Jer ovako, sedeti i kuckati kako je lako osvajati turnir a da istovremeno nisi u stanju ni da podignes reket je dosta jadnjikavo.

srle

pre 8 godina

Ali kako se Dominik Tim u 1 setu ponadao da je uzeo brejk. Neverovatno šta Novak radi, on je mentalna gromada, ako i ovde pobedi, mislim da ovom malom neće biti dobro, već je počeo da se raduje kao da je uzeo grend slem titulu, ali...

pusa

pre 8 godina

Novak Djokovic najtalicniji teniser u istoriji ovog sporta.
(Xman, 30. mart 2016 00:00)

Posle Federera.

PS: Filipusus, Gonzales, Bagdatis, Nalbandijan, Ljubičić, Rodik, Hjuit! Ahahahaaahihi!!!!!

Džan

pre 8 godina

Mali je dobar igrač biće igračina ro je normalno da neko preuzme tron a kada će pa to mislim da mnogo zavisi od Noleta koliko će biti mentalno jak da odbrani isto

elise

pre 8 godina

Tim odlican. Novak jedva na 50%. Kao da ga je neko silom naterao na teren. Uslovi katastrofa. Toplo, vlazno i oblacno, gore ne znam da li moze. Novakov servis los. Ali ako je nesto fantasticno, to je sto se svaki put izvukao kada je bilo gusto. Tada izvuce najbolje iz sebe. Tim je 0/8 na brejk loptama u prvom setu. To ubija. Inace mali je jedini za koga bih mogla da navijam u buducnosti od takozvane ''nove generacije''. Evo brejka u drugom. Majstorija. Idemo Nole, samo nemilosrdno. :)

Predo

pre 8 godina

Neko je danas rekao da bi NOvak mogao da izgubi ovaj meč, jer su mu svi glavni konkurenti ispali. Može sutra od Berdiha, ali ovaj meč je vrlo važan i zato je Novak bio izrazito nervozan. Jednog dana će on izgubiti od Tima, ali će sledeći meč dobiti mnogo lakše nego ovaj. NOvak će biti manje nervozan, a Tim pod većim pritiskom nego danas. Tada će verovati da može pobediti. Danas je verovao potajno i odigrao je dosta slobodno protiv relativno lošeg Noleta, lošeg u smislu da nije kontrolisao meč, ali je ipak nekako odigrao solidno najvažnije poene. Servis niej toliki problem. Malo je pojačao drugi, ali NOvak ima padove koncentracije, kao i u Indian Velsu, ali videli ste kako je završio. Još je daleko od top forme i to je jako dobro. Gledam upravo Monfisa i Dimitrova. Gledalište se ispraznilo u udarnom terminu. Pa to je meč za sladoskusce. Majami tradicionalno ima problem sa gledaocima do polufinala. Onda dolaze snobovi.

stefanbot

pre 8 godina

kako nas je covek razmazio, ja ne mogu da zamislim da on izgubi od nekog nepoznatog igraca kao sto je ovaj. svaka cast, napred nole legendoooo

Gajetano

pre 8 godina

Naizgled kilava igra Novaka, uzasna statistika (6 vinera, 34 neiznudjene greske), duple servis greske (cak i na mec loptu), skoro u svakom servis gemu brejk sanse za protivnika, los govor tela, frustrirajuci izrazi lica... A opet je ladno dobio sa 6:3, 6:4! Prosto neverovatno za svakog ko je gledao mec.

Zapravo, ovo je paradigma Novakove dominacije jos tamo od US Opena 2015 naovamo: Novak je prikazao svoju "A" klasu samo u vaznim poenima, ostale je uglavnom otaljavao, a i to je bilo vise nego dovoljno za pobedu protiv jednog od najvecih mladih nada svetskog tenisa.

Sto se tice Tima: talentovan do bola, dobar servis, ubitacan forhend, solidan ali varijabilan jednorucni bekhend... Mene neodoljivo podseca na Dimitrova.

Pozdrav,

he he

pre 8 godina

Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.
(novica, 29. mart 2016 23:51)

Ma cvikaju i od Frantanđela!

Stevan

pre 8 godina

siguran sam da ovo nole dobija u dva seta ali se nadam da ce ovaj tim biti noletov naslednik. simpatican decko, kulturan i pre svega jako kvalitetan teniser.

maxa

pre 8 godina

Ozbiljan propust Viškovića, kada nije napomenuo Timov behend-viner sredinom prvog seta, koji je imao spin od 3600 obrtaja, što je gotovo neverovatan podatak ako imamo u vidu da Nadalov forhend ima u proseku oko 3200 obrtaja (mislim da je oko 4000 bio najbrži). Takođe i onaj Timov forhen koji je Novak instinktivno vratio je verovatno jedan od najjačih ikada viđenih.

Ozbiljan izazov se postavlja pred Novaka u narednom periodu, jer nema sumnje da će namestiti Tima u Novakovom delu žreba na Rolan Garosu. Nema sumnje da je mlađani austrijanac postaje Novakova najveća pretnja.

Milan Nis

pre 8 godina

Najzad neko da probudi Noleta.Smorili vise ovi sto im daju titule najboljih svih vremena,kad nemogu Noletu set da uzmu.Decko razbija kako igra.

kvrga

pre 8 godina

"Mladi, 22-godišnji Austrijanac pokazao je da će biti ozbiljna pretnja u budućnosti".
U kojoj buducnosti, kad ce ako nece sad? 6:3, 6:4, u jednoj od najslabijih novakovih partija. :)

Magi

pre 8 godina

Obično ishod zavisi od Novakove igre i raspoloženja. Sada je bio previše inferioran. Samo 6 vinera u dva seta, a 34 neiznuđene greške. I tako loš Novak dobija izuzetno opasnog Tima. Najteži meč ove godine.

Dacha

pre 8 godina

Mali je dobar igrač biće igračina ro je normalno da neko preuzme tron a kada će pa to mislim da mnogo zavisi od Noleta koliko će biti mentalno jak da odbrani isto
(Džan, 30. mart 2016 00:22)
Kakav bre "mali"??? Taj mali ima 22 god! Pa Roger, Rafa i Nole su imali Grand Slam titule u tim godinama! Decko je malo iznad proseka. Realno ako u 2016 ne osvoji Masters 1000 ili bar odigra finale Grand Slam nece se o njemu ni cuti u 2017. Toliko.

činjenica

pre 8 godina

Koji je kralj Novak! Katastrofa udarci danas, i pobedi ovog malog koji je veliki potencijal ukoliko bude igrao sa više mozga a manje napucavanja ubuduće.
Ali ona skraćena forhend dijagonala!?! Koje majstorstvo!! To ne može Nadal, ne može ni Federer, samo maestro Novak!

Tihi

pre 8 godina

Novak je igrao daleko ispod svojih standarda. Da ne kazem da je igrao lose. 34 neiznudjene greske, 9 duplih, us zamo 6 vinera. I opet je pobedio! Supermen!! To je velika odlika sampiona. Pobedjuje i kada lose igra!! Bravo Nole!!!! A sad lagana setnja do 6. trofeja u Majamiju. Sledeci stepenik je dobra Novakova musterija. Berdih :-) Idemoo!!!

ddinje

pre 8 godina

(Žalorna sova) Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.
(novica, 29. mart 2016 23:51)

kad igra Limoz?

Ljubisa

pre 8 godina

Tale, ne bih se slozio da je Novak bio frustriran, nervozan (sve ovo prethodno i jos sa malom tremom u smislu da se prvi put susrece sa velikom pretnjom nekog mladog igraca sto danas sto u perspektivi) samo zbog toga sto mu nije "isao" prvi servis. Tacno je da je na kraju imao 9 duplih greski ali je isto tako spasao 14od 15 brejk prilika. Najvise zahvaljujuci dobrim servisima spasavao ih je, bez obzira sto je imao samo nekoliko asova.
Tu malu tremu sam video u njegovim ocima i ja je kao navijac osetio nije to bila "nervoza" zbog loseg prvog servisa vec zbog protivnikove snazne, hrabre, precizne i uporne igre.

Mislim, da nikada Novak nije napravio ovoliko (9) duplih greski ni u mecevima na tri dobijena seta. Isto tako nikada nije za samo dva seta dozvolio 15 brejk sansi protivniku. I dobio mec, mali fenomen, kao nedavno 100 neiznudjenih protiv Simona !!!

Recka

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

Mora da te strašno boli.

E kralja :)

pre 8 godina

Ovaj momak Tim je bliži tome da bude sledeći broj jedan, kada Nole ode, nego Marej, Raonić, Čilić, Nišikori
(Druid, 29. mart 2016 23:24)

Pa koliko to godina ima Marej, 16?

kraja

pre 8 godina

...bio jednom mlad, perspektivan igrac, pun snage i zelje...
...potom je nekoliko puta susreo djokovica...
...epitaf: djokovic mi je upropastio karijeru...

Nebojša

pre 8 godina

Nema sunca a obojica crveni u licu izgleda da su baš teški uslovi u Majamiju ove godine nije ni čudo što je toliko igrača odustalo a što je najgore polufinale i finale će se igrati u dnevnom terminu.

Napokon uzbudljivo

pre 8 godina

Odličan je mali Tim. Već sad je bolji od raspalog Mareja, ma da Marej vodi u međusobnim duelima sa 2 : 0. Nole vodi 1:0 u setovima i dobiće, ali mali ga je dobro namučio. Vemić = baksuz u loži.

Cvetanka

pre 8 godina

Osnovni cilj ovog meca je, pored pobede, bio da se mali ubije u pojam i shvati ko je sef. Plasim se da ce kuci otici ubedjen da moze da parira Noletu

djoker

pre 8 godina

Nole nije u top formi, ali sasvim solidno igra protiv Tima koji ce definitivno biti u top 5 uskoro. Mali ima petlju i talenta. Samo da sve dodje na svoje mesto.

Guarana

pre 8 godina

Znači kada završe Novak, Endi, Nadal i Federer, imaćemo pet brojeva 1 na ATP listi?
Mislim, svako ko ima dan, inspirisan je jer igra sa najboljim, ili prosto Novak nije na svom nivou, taj je budući broj 1.

ATP Rang lista 2020:
1. Zverev, Dominik Tim, Kirgijos, Čung, Borna...
2. Žao nam je nema više tenisera, svi su broj 1.

Svaka čast za Dominika, ali Novak u nogama ima više mečeva ovaj mesec, umoran je, pritom je očajno servirao, i opet je pobedio u 2 seta.
Ja ovaj meč vidim kao onaj sa Simonom na AO. Manje je grešio iz igre ali mu je servis bio mizeran sa milion duplih.
Sve u svemu začin C

kaza

pre 8 godina

ovako izgleda pocetak kraja,nisu to mecevi koje je gubio novak,vec ovakvi mecevi,gde sve ono njegovo najgore izlazi na povrsinu,radovanje(neumesno)na svaki osvojen poen,mucenje pri svakom udarcu i slicne stvari koje je radio pre izbacivanja glutena iz ishrane i naprasnog regulisanja disanja,pitanje je samo kako ce zavrsiti,slavno samo ako sam prekine ili kad ga razotkriju.P.S. izuzetna poseta na turniru gde igra prvi na rang listi....
(roger17, 30. mart 2016 00:08)

hocete li vi autosovinisti, vise pogoditi s tim pocetkom kraja?! sta vam je Federer skrivio da se njegovim imenom kitite.

Nebojša

pre 8 godina

Srpski ljubitelji tenisa prepoznaćete ih po tome što kao niko drugi potcenjuju Mareja valjda što je Britanac i precenjuju ove mlade igrače koji je po redu budući broj jedan Dominik Tim pre dve nedelje bio je Zverev pre toga Kirios koju godinu pre Dimitrov a gde je Dimitrov sada sa 25 godina nije ni u top 20 možda se vrati ako napravi nesto ovde u Majamiju ono što hoću da kažem ovo je daleko daleko od onoga što može Novak pa je opet dobio 2-0 Tima koji ako i može bolje to su nijanse možda je budućnost ali samo ako Novak padne može nešto uraditi u naredne 2-3 godine a tu su Federer i Marej nisu se videli na ova dva mastersa ali ne zaboravite Australijan open Marej vs budući n1 Zverev 6-1 6-2 6-3.

Novak najbolji u istoriji

pre 8 godina

Ljudi,sve je to lepo,Tim igra odlicno,vidi se da ce biti zaista dobar igrac..U ovom sportu je potrebna hladna glava i jaka psiha,a svi znamo ko je kralj,jedan jedini i neponovljivi,kada je to u pitanju..

Adrijan

pre 8 godina

Ne bih se ja palio na ovog Tima. Ima već 22 godine, a bar da ima neko finale mastersa ili makar polufinale GS do sada. Dečko nema štofa da bi ikad bio prvi na listi, ili će po odlasku Novaka&Co konkurencija stvarno biti očajna, pa možda i njemu zapadne na ruletu da bude prvi. Ima udarac i kretanje, i može još tu da napreduje, ali je ključno da mu fale cojones, jer u protivnom ne bi bio na 1 od 15 na brejk loptama protiv danas očajnog Novaka. Nole je još daleko od pune forme, i ponovio je Dan Z, a možda je danas bilo i gore izdanje od meča protiv Simona. Nenormalno je grešio i prosto se nudio Timu da ga dobije, a ovaj je došao do jedinog brejka tek posle Noletove duple greške!!! Sa ovako nesigurnom igrom Novak ne bi prošao Berdiha ili Nišikorija, ali verujem da će svi naredni nastupi ovde biti mnogo bolji i dovoljni za titulu.

Laza

pre 8 godina

Dobar je Tim, samo mi se cini da je vec "tezak za svoje godine". Tesko ce sa takvom kilazom (ili mozda gradjom) da izdrzi duzi niz meseci bez povreda.

Zurkolomac

pre 8 godina

Nole i kada igra sa 0,01% mogucnosti ne moze niko da ga pobedi. Dzaba im sav trud. Gazice ih i demolirati iducih 6-7 godina dok ne ode u penziju...

cccc

pre 8 godina

Verovatno ce Novak dobiti ovaj mec ali prvi servis tragedija. Zato i problemi jer igra drugim , rizukuje i pravi duple servis greske. Beker pod hitno da se vrati jer ako nastavi ovako da lose servira sa boljim i iskusnijim protivnikom....ne znam sta se desava sa servisom?

Lame

pre 8 godina

@DINO

Ako nista drugo zbog ovakvih kompleksasa iz komsiluka nacionalno i licno teze opterecenih Srbima mi je drago sto je Djokovic prvi i sto pobedjuje - samo vam jos vise nabija komplekse. Kakav li je to patetican zivot kada se sastoji od dezuranja po srpskom sajtu, pracenja SVIH teniskih meceva Djokovica, vesti u vezi Djokovica i navijanja PROTIV.

Uvek uz Novaka

pre 8 godina

I kad je loš, Nole je bolji. Ne možemo očekivati da uvek bude toliko bolji da pobedi bez ikakvog napora. Nadam se da će mu neko reći da ovako ne sme da igra. Duge razmene sa toliko snage dovešće ga u poziciju u kojoj je sada Nadal. Istrošiće se. Tim je dobar, ali ne toliko. Nole mu je dozvolio da se razigra. A nas je razmazio. Očekujemo da se samo prošeta kroz turnir.

bb

pre 8 godina

Da ne bude kao beby Federer(Dimitrov)vise ga i ne zovu tako. Lose izdanje Djoleta ali i pored toga pobeda sto je najbitnije. Svi koji pisu o konkurenciji velicaju Nadala i Federera i njihovo vreme da objasne samo otkud onaj onoliki medjusobni skor izmedju njih i Djoleta ako isti koristi njihov zalazak karijere...

...

pre 8 godina

Kakvi su ovo komentari kao mali je nevidjeni potencijal, ljud jel vi pratite tenis ... Ok nije los, ali ima 22 god., Djokovic je sa 19 god. osvojio ovaj turnir i to u kakvoj konkurenciji.

NI

pre 8 godina

Da Tim nije ovoliko predefanzivan davno bi već dobio ovaj meč!
Da je napadao svaku drugu brejk loptu, bar pola bi iskoristio!
(DINO, 30. mart 2016 00:42)

Pa idi u trenere ako si tol'ko pametan. O, svasta ljudi, cega necemo da se nacitamo

dado

pre 8 godina

Neverovatno mi je da se upuštaju u komentarisanje tenisa i oni kojima je Tim 'nepoznat igrač'!

Pa i oni što prate od 2011. su čuli za njega!

swe

pre 8 godina

@roger17 iliti jumko iliti mikii iliti whatever

Za Djokovica ne znamo kako ce zavrsiti, vreme ce da pokaze ali za tebe se zna kako si zavrsio, kao mali, zlobni trol. Nimalo slavno.

Goran

pre 8 godina

Tim je upropastio nekoliko vrlo laganih lopti u zadnjem gemu. Mladi se napale, naprave dosta dobrih poteza ali kada dodje stani-pani odseku im se noge. Novaku ne odgovaraju losi uslovi a uz ovoliku vrucinu i vetar uslovi jedva da su bili regularni. Nikada Novak ne pravi toliko duplih servis gresaka u mecu sa 2 dobijena seta, ali vetar je ucino svoje.

ono medjutim

pre 8 godina

Djokovic - Jedini teniser koji urlice na protivnikove greske... 
(kada, 30. mart 2016 00:02) 

Posle jedne greske Djokovica, mali Austrijanac skoro da je polku zaigrao i poceo da jodluje.

Mili

pre 8 godina

Ajte ljudi, koji Tiem. Lik nema sta da izgubi protiv najboljeg pa igra rastereceno agresivno. S takovom igrom se potrosis za sat vremena. Taj bi puko na grand slemu od Novaka zadnji set sa 6-0. Djole je mastor za sve protivnike.

Žalosna sova

pre 8 godina

Neverovatno koliko vas nipodaštava Novaka ali ga uporno gledate iz meča u meč. Novak ima najodanije hejtere na svetu. Samo nastavite, izgleda da ste mu talija.

Svete

pre 8 godina

Novak ko Novak, ne spektakularan u ovoj rundi takmicenja ali psiholoski u mecu od prvog poena i sama ta cinjenica predstavlja najveci kompliment za Tima, naterao je Djokovica da 100 minuta bude maksimalno fokusiran, verovatno Novakovih najtezih 6-3 6-4 u karijeri i sigurno najtezih 6-3.
Tim odlican, ima sve udarce, ima snagu, ima tenisku gradju nije prenizak kao recimo Ferer ili previsok, udara sa svih strana i sve udarce ne bezi od nicega, ima dobar stav i bice tj vec jeste odlican igrac. On je taj mladi koji je vec tu, za koga ne mora da se govori jos treba da prodje vremena, jos mora da radi, neiskusan je, svetla buducnost pred njim i slicne floskule ON je taj pravi igrac, e sada sto je danas igrao protiv tate Novaka koji je nestvarno alav i koji hoce da dobije svaki mec to je vec druga stvar, steta sto ovo nije bilo finale !
Sutra sledi Novakov redovni pacijent, da bude isti nivo koncentracije kao i danas i to dobija uz mnogo manje problema...

Mujo

pre 8 godina

Ne zavaravajte se. Kada treba da odigra najbolje i spasi brejk lopte, Novak to učini 15 puta. Kada konačno pretrpi brejk, on u narednom gemu vrati. To govori da Novak kada reši, može da igra još bolje i da uvek može da bude onoliko dobar koliko je potrebno.
Što se tiče toga kada će Tim biti najveća pretnja Novaku, on to već jeste. Ko drugi je veća pretnja? Da nije Federer ili Nadal ili Mari? Ali to ne znači da je ta pretnja dovoljna, iako je najveća.

Istina i to gola!

pre 8 godina

Tim trosi mnogo snage. To je velika mana u njegovoj igri. Sa druge strane nije snazan kao Rafa da to moze da dugo nosi.
(Marko NS, 30. mart 2016 00:22)

Totalno isto mislimo.Jos ovaj mec igra bukvalno na sve ili nista.Novak osrednjom igrom dodje do pobede.Vetar je malo poremetio tajming kod Noletovih udaraca ali na kraju ga Nole rutinski uze.Ako se ovaj Tim bude ovoliko trosio kod svojih udaraca sa osnovno linije i kod servisa ima da uvene od pobreda.

vlajzi

pre 8 godina

(ivan ili ti-11111222,
29. mart 2016 23:07)

Sine, mnogo ti veliki komentar da bi trosili vreme citajuci gluposti. Sledeci put skrati malo kao onaj nesrecni juyko (ili kako vec), pa mozda i procitamo. prijatno, dovidjenja!

Deda Radoje

pre 8 godina

Nrmojte ljudi rako! Tim je nesumnjivo veliki talenat i pred njim je budućnost. Ali saldo Novaka sve govori o igri večeras : samo 6 vinera , 9 duplih , jedna na meč loptu, pet meč lopti, Tim bolji u rezmeni od 5 do 9 prebacivanja ! To je bilans za vidjen poraz! Plus govor tela. Kao da ga je i Tim nervirao što se ne predaje, pa je to uslovilo i ogroman broj grešaka. A ipak pobeda! Pa ti vidi.
Jes da nam je pokidao živce ...

Dacha

pre 8 godina

Ja samo ne mogu da poverujem da Novak sa ovolikim samopouzdanjem ovoliko lose i nesigurno igra smec i to ne samo na ovom mecu nego na svakom,nijednom ne sme da udari lopticu punom snagom i da odmah zavrsi poen nego skoro uvek pruza sansu protivniku da mu vrati udarac! Izgleda da je svojevremeno onaj promaseni smec protiv Nadala ako se ne varam stvorio trajne posledice kod Noleta i ako mozemo da mu trazimo manu eto to je jedna,verovatno i najveca!

Mare

pre 8 godina

AleksandaR

Izdominirao? Pa kako je onda taj tvoj Tim izgubio mec, genije?

Novak je fejk? Kao prvo postoji izraz u srpskom jeziku za rec fejk, a to je rec laznjak, dakle nauci srpski. Kao drugo, reci za osvajaca 11 Gren Slemova, jednog od najtrofejnijih tenisera svih vremena, ma za bilo kog sportistu koji postize takve uspehe, da je laznjak, moze samo neko ko je operisan od bilo kakvog sporta a ti ocigledno jesi operisan od sporta.

ОХО

pre 8 godina

Тием је тип играча нешто као микс Делпотра и Димитрова, али на терену нешто интелигентнији од њих. Јак ударач али само у првих 1-1.5 сет. Тек ће се следеће године видети какав је.

Maja

pre 8 godina

Gotov je,gotov je,gotov je......
(Mikii, 29. mart 2016 23:21)
Pa je gotov, šta je tu čudno. Ali mali obećava, kad Nole ode u penziju.

zanussi

pre 8 godina

Fino igra ovaj momak. Vredan, radan, još malo iskustva i biće on Novaku najveća pretnja za godinu, dve.
(Žalosna sova, 29. mart 2016 23:38)


ma kojih 2 godine, puno pre

Vaše ime

pre 8 godina

Nole šta radiš ovim trolovima, zevaju iza ponoći nadajući se da ćeš popustiti ali ne vredi...
Sad tek neće moći da lalaju... imaće fleševe i bliceve tvog junačkog urlika pobednika! a hahahaha

matori

pre 8 godina

pobedi se u zube ne gleda....
nije ovaj Dominik loš, daleko od toga, ali je Novak igrao daleko ispod svog proseka....
prava slika će se dobiti kada se budu sreli drugom prilikom, a Novak bude igrao normalno ( ne mora jako dobro, jer onda nije zanimljivo).... onda ćemo znati kakav je u stvari Tim igrač....

Милош

pre 8 godina

Новак само 5 винера, чак 34 грешке, 9 дуплих, 13-14 пута одбранио брејк лопту. И добије меч!
Дакле, са 20% форме. Да је био на 100%, било би 6:-3 у оба сета.

Realno

pre 8 godina

Decko ima slifa ,morace Novak da obrati paznju vise na ovr mladje igrace koji su svd bolji .Koliko gledam u poslednjih par meseci Kirjos i Tim igraju najbolje od te generwcije a i Zverev je iza njih mada bi in deluje nekako nezgrapno sa onolikom visinom a ima odli ne udarce .

v

pre 8 godina

Lepo. Ipak Novak je Federeru uzimao set jos 2006. koja se smatra njegovom njboljom sezonom. Novak je odigrao mnogo ispod svog nivoa, a Tim ni do seta. Ipak treba obratiti paznju, sto ne sumnjam da Novak vec cini. Bravo Nole. Idemo do titule.

Samo gledam

pre 8 godina

Samo da "mali"(puni 23 u Sept.) ne bude u istom kosturu do finala sa Noletom na Roland Garros-u, posto ima 4 titule na sljaci, I moze biti jako tesko Noletu sa njime.

Milan

pre 8 godina

Opasan mali. Novak nekako mlak,
dozira i .......dobije. Pakleno tezak mec.
A sada Berdih. Red je da posle ove muke bude laganica. Ovekujem mskar jedan krompir. Zivi bili pa videli

Miljan

pre 8 godina

Pa uz duzno postovanje svim rasnim poznavaocima tenisa i naravno bez da ovim umanjujem neciji trud bilo koga, ali...Ne kazem da decko nema pontencijala ali se vidi i da je sirovina, neko ce reci neiskustvo, izhitrena mladost...da naravno ima malo i toga ali opet, uz sve pohvale sto je imao imperativ pobede kao neko ostvarenje sna, koji iskreno imaju mnogi...decko je sirovina. Verovatno ce se pojaviti neko ko ce biti novi Broj 1, neko ko ce pobediti Djokovica i sve ostale i zauzeti Tron, ali to sigurno nije ovaj momak.

SOKI P.F.C. PRIJEDOR

pre 8 godina

Ovaj mali ima sansu da bude broj 1, ali tek kad Nole ode u penziju. Jumko izvini, ali to je surova istina na tvoju zalost.

Rambinho

pre 8 godina

Dobar igrac ovaj Tim. Meni se cini kao da je to minimum top 8 igrac za sada. Novak nije bas tako dobro servirao veceras. Drugi set kod 5:4 bilo je bas dramaticno, svaka mu cast koj doktor mislim hirurg tako mirna ruka i zivci, kako je odbranio te break loptice ukupno 14 ili 15 pojma nemam vise svaka cast Nole DOMINACIJA!

Igor Pg

pre 8 godina

Ovaj Tim sa 23 godine talenat, a Novak sa 20 godina osvojio AUS OPEN pobedivsi 3:0 Federera (26). Novak je 2011 izdominirao u najjacoj konkureciji ikada (Nadal 25, Federer 29-30 god). Sta su osvojili Tim, Nisikori, Dimitrov... ne radja se Novak svaki dan gospodo, nego jednom u 100 godina. Laku noc!
(to mogu samo Srbi, 30. mart 2016 01:51) # Link komentara

Pa sto ako ima 22 godine.. Momak je teniski biser. Federer je imao losije rezultate sa svoje 22 godine od Tima, ali je uzeo svoj prvi slem sa 23 i nakon toga poceo da dominira. Naravno, takav je bio splet okolnosti, bio je dominantan u odnosu na konkurenciju i ostvario to sto je ostvario. Ne kazem da ce se dogoditi i Timu, ali ce mali sigurno posle Noletovog pada dominirati svjetskim tenisom i osvojiti nekoliko slemova. Ovi strucnjaci koji uporedjuju Tima sa Kirgiosom, Zverevim, Dimitrovim itd, bas se strasno razumiju, mora da su poceli da prate tenis od 2011. tj. kad je Novak postao br.1 . Pozdrav

kada

pre 8 godina

Cisto rivalstvo Djokovic - Federer 07,08,09... E zamislite sad da za 3 godine ovo budu mecevi, Djokovic 32 a Thiem 24... I kad bude Thiem dobijao, samo nemojte da se vadite na godine

pitt

pre 8 godina

Djokovic tenis radi, a Tim ga jos uvek igra. I polako sa tim, Tim ima forhend, ali ostalo nista posebno, tako su i Dimitrova najavljivali, pa eto covek vecno mlad i perspektivan.

Nebojša

pre 8 godina

Loš Novak i dobar Tim to bi bio najbolji opis ovog meča ali ovo nije pravi pokazatelj odnosa snaga zbog pomenute slabe partije najboljeg tenisera sveta koji se večeras izgrešio za medalju i poslao brdo kratkih lopti bez snage tu je podsetio na meč sa Simonom iz Australije da je Novak igrao na bar 80‰ drugačije bi ovo bilo ali nema veze pobeda od 2-0 je bitna sve loše može već u narednom meču ispraviti protiv stare mušterije.

Svete

pre 8 godina

Novak ko Novak, ne spektakularan u ovoj rundi takmicenja ali psiholoski u mecu od prvog poena i sama ta cinjenica predstavlja najveci kompliment za Tima, naterao je Djokovica da 100 minuta bude maksimalno fokusiran, verovatno Novakovih najtezih 6-3 6-4 u karijeri i sigurno najtezih 6-3.
Tim odlican, ima sve udarce, ima snagu, ima tenisku gradju nije prenizak kao recimo Ferer ili previsok, udara sa svih strana i sve udarce ne bezi od nicega, ima dobar stav i bice tj vec jeste odlican igrac. On je taj mladi koji je vec tu, za koga ne mora da se govori jos treba da prodje vremena, jos mora da radi, neiskusan je, svetla buducnost pred njim i slicne floskule ON je taj pravi igrac, e sada sto je danas igrao protiv tate Novaka koji je nestvarno alav i koji hoce da dobije svaki mec to je vec druga stvar, steta sto ovo nije bilo finale !
Sutra sledi Novakov redovni pacijent, da bude isti nivo koncentracije kao i danas i to dobija uz mnogo manje problema...

novica

pre 8 godina

(Žalorna sova)
Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Vidi se da fale Beker i Vajda, totalno lose skautiran mec. Ocigledno je taktika bila da se protivnik pusti da gresi, sto je donekle uspelo, ali je bio hod po tankoj zici, i samo neiskustvo protivnika ga je spasilo poraza. Cinimi se 1/16 brejk lopte i samo 6 vinera Noleta, to ne pamtim.

Ivan M

pre 8 godina

Novaku nije bilo svejedno ovde - na kraju je slavio kao da je dobio turnir. Trudio se iz petnih žila i na kraju zasluženo pobedio. Mislim da nisam nikada gledao dramatičniji meč od 6-3 6-4, gde je svaki servis gem bio neizvestan. Tim je bio sjajan u svemu sem brejk poenima (1/14), ali to je Novakova zasluga. Bio je takav i u finalu US Opena protiv Federera, kada je jednostavno bio kao zid kad je bilo najvažnije. Pokazuje zašto je najbolji danas, ali je jasno da će mu Tim biti veliki konkurent u narednih par godina. Veliki talenat čije vreme dolazi.

aleksandar

pre 8 godina

zna se da novak ostavlja najbolje za kraj,ali odavno nije imao jaceg protivnika,tim ima potencijal da nasledi novaka koji nije bio na svom nivou iz dva razloga.prvi i osnovni jer mu protivnik nije to dozvolio,a drugi sto se nije dobro pripremio za timov nacin igre.svaka cast obojici,rekao sam da ce se o najboljem igracu u istoriji govoriti posle oi 2020-e,ali sad je jedno jasno,nikada svetski br.1 nije imao niti ce imati konkuremciju kakvu ima NOVAK DJOKOVIC.

Temerinac

pre 8 godina

Bravo Nole, svaka ti čast na pobedi.I kada ti ne ide kako želiš, ti i onda uspevaš da pobediš na radost svih nas koji te volimo i poštujemo. Kamo puste sreće da naš narod ima tu tvoju volju i želju za uspehom, kao što imaš ti, mi bi uspeli da iziđemo iz apatije i krize u koju smo upali. Želim ti mnogo zdravlja i uspeha na svim poljima.

papaja

pre 8 godina

Tim je pokazao zasto je potencijalni broj jedan, odlicne fizicke predispozicije, razoran forhend. Daleko od toga da sam odusevljen jer jos mnogo vode treba da potece da bi on sazreo kao igrac.

Novak je veceras bio na jako losem nivou, slab servis i koncentracija ali to opet nekako govori na koji standard nas je navikao!

Ne vidim kako neko moze da mu uzme titulu ovde. Eventualno da ga Vemic odvede u provod na kvarnjaka :)

lloopez

pre 8 godina

Thiem dobro igra, nista novo, vec ima 2 osvojena turnira ove godine, gledao sam emisiju o njemu jos prije pola godine - decko voli da trenira i roditelji su mu bivsi uspjesni sportisti ...

99% ce novak pobjediti, u sred je meca ali ne sjecam se da je ovoliko dao snage i energije u neki mec, mnogo mnogo teskih poena, kao da igra sa najboljim Rafom, citav mec mora da odigra po nekoliko udaraca vise ...

KRUNSKA

pre 8 godina

Da ne glumatam "strucnjaka", ali nije mi ovaj mali nesto...naravno, ima stofa i te kako, ali...to su vec 22 godine, izgleda kao zesci UDARAC, tipa Soderlinga, Andersona...i nista vise. Nigde uzivanja u igri, pa i sportske mladalacke naivnosti, zelje za nadigravanjem, vise je vidim i osecam kod onog ludog australijanca Kirijosa, pa i Zvereva...

Кривокапић

pre 8 godina

Овај мали је био одличан. Мало искуства и следећи број 1, за једно 3 године. Много је бољи и профедионалнији од Борне или Ника к.

Knez

pre 8 godina

To sto Tim ima 'vec' 22 godine ne znaci da je los igrac. Nekim igracima prosto treba vise da sazru ali to ne umanjuje njihove kvalitete. Mali je odlican igrac i uz pravi razvoj bice visoko plasiran.

ivan ili ti-11111222

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno

veder

pre 8 godina

AleksandaR, 30. mart 2016 15:47)

Moj predhodni odgovor na tvoj komentar o fejk Novaku nije objavljen,nadam se da ovaj hoćr jer se ovo ne može ignorisati, velika je uvreda za Novaka da ga neki analfabeta naziva fejk igračem. Možda uredniku ove stranice ne odgovara to što sam napisao, a napisao sam da si ti iskompleksiran i fejk, upravio ti a ne Novak. Ako za nekoga možeš da kažeš da nije fejk onda to svakako jest Novak, najbolji na planeti. To što ga patološki mrziš je drugi par cipela, a o tenisu o kojem govoriš nemaš pojma, jer da znaš ne bi tako pisao.
Nije mi samo jasno na osnovu kojih parametara si ti na volšeban način zaključio da je Novak fejk igrač?
Neverovatno koliko sumanutih i glupih komentara čovek može pročitati na ovom portalu.
Ispade da si ti neki vanzemaljac koji poznaje filozofiju teniske igre s druge planete,a ja bih zaključio da ti upravo govoriš o sebi kakav si...fejk?

alija

pre 8 godina

Katastrofalna slaba igra je dovoljna da pobijede ove druge igrace jer je za njih klasa.9 DUPLIH GRESAKA TO NE MOZE NAPRAVITI NI Ana U DVA SETA.Sta bi sa onim iz bosnije levatom Raonamu dade nulu zgaziga .Budimo realni kada bi ovaj iz bosnije bio neki igrac ovaj tenis bi bio jadan na najnizim granama.

veliki strumf

pre 8 godina

Ocekivano tezak mec, mada niko sigurno nije ocekivao ovolike brejk lopte za Austrijanca. Mnogo razmena koje su se nazalost cesto zavrsavale greskama posle snaznih udaraca. Tim je zaista vrhunski igrac i bice top klasa. Vidi se da mu fali iskustva i prilicno snage, koju evidentno gubi u pojedinim trenucima, pa mu pada i koncentracija. Sto se Noleta tice, zabrinjavajuce mucenje na svojoj servi, enorman broj duplih, a ono sto me narocito nervira je tragican volej. Nijedan jedini nije ubacio u teren, ma nijedan. Bio je jedan period kad se cinilo da mu je Beker nastimovao volej, ali se problem ocigledno vratio. I veoma je izrazen, veoma!

Gradjanin Z

pre 8 godina

Bravo Nole srbendo! Dokle god pobedjujes ti si ponos nacije. A ako ikada izgubis i umoris se od pobeda, nemoj nam se vracati. A do tada si nas i mi smo tvoji!

roger17

pre 8 godina

ovako izgleda pocetak kraja,nisu to mecevi koje je gubio novak,vec ovakvi mecevi,gde sve ono njegovo najgore izlazi na povrsinu,radovanje(neumesno)na svaki osvojen poen,mucenje pri svakom udarcu i slicne stvari koje je radio pre izbacivanja glutena iz ishrane i naprasnog regulisanja disanja,pitanje je samo kako ce zavrsiti,slavno samo ako sam prekine ili kad ga razotkriju.P.S. izuzetna poseta na turniru gde igra prvi na rang listi....

Kroz iglene

pre 8 godina

Dobar je Tim ali sa druge strane je očajni Novak. Ovoliko duplih i naivnih kikseva sa jako lošim prvim servisima trebalo je da izgubi iako to rezultat ne pokazuje.

Branko S.

pre 8 godina

Decko (Tim) ima 87% dobijenih poena na svoj servis, protiv najboljeg riternera na svetu i izgubi set!? Novak je stvarno za on recenicu:"Ovaj covek je neunistiv!"
Znam da se sad svi odusevljavaju sad sad ovim deckom,ali nisu se poklopile kockice: on igra najbolje sto moze,a nas Novak dobro i dovoljno da zavrsi mec 2:0!Dominacija totalna!

Nisam neki strucnjak

pre 8 godina

Al nakon sto sam odgledao mec ovaj mali stvarno igra odlicno ,i moram da priznam da je Novak imao i srece jer je ovaj masio mnogo a nije da ga nije imao .Jedva cekam sledeci mec koji cd Novak da odigra protiv tih talentovanih mladjih igraca jer konacno postoji malo i neizvesnosti .Ovi stariji igraci ne mogu vise nista Novaku makar tako sad izgleda .

Plavi269

pre 8 godina

Svaka čast obojici. Tim odigrao vrhunski na momente, ali ta njegova igra je naterala i Đokovića da pruži skoro 100% svojih mogućnosti. A kad obojica pruže maksimum desi se i završi se kao večeras...
I kao što neko reče da Tim može da bude među prva 3. Apsolutno da, više mi se on sviđa od Zvereva, večitog apsolventa Dmitrova pa čak i Raonića, ali je trenutno još uvek zelen...

goran

pre 8 godina

mislim da je ova losa novakova igra posledica onog meca u dejvis kupu.. ko ga je terao da igra nevazni dejvis kup.. koliko samo oscilacija u igri, zaista razocaravajuce. kada je bilo 3-1 za novaka u drugom setu, mislio sam da je to, to.. i da ce novak uzeti stvari u svoje ruke, ali on je pao, iako je predhodno dobio gem, odlicnom igrom..

milos

pre 8 godina

ja mislim da je novak njega namerno pustao, i kao nervirao se...jer zasto, tim je izjavio kako ce da natera novaka da se nervira..ja se kladim da ima tu necega..inace smarate sa konkurenciom ovim onim...dajte da uzivamo jos koju godinu u tenusu, i posle analizirajte sta kako...pozz

Ogre

pre 8 godina

Ovi su najjaci sto kao Nole je igrao sa %50. Kao namerno je igrao sa %50. Svako igra onoliko dobro koliko je protivnik u stanju da mu dozvoli. Novak je znao da ce biti tvrdo, na kladionicama je i dalje bio veliki favorit 1.08 ali u stomaku je osecao da mec moze lako biti 50-50. zato je i igrao u zentu i stegnuto.Sva sreca sto mali nije iskoristio 20 brejk lopti inace bi bilo zdravo dovidjenja.

ivan ili ti-11111222

pre 8 godina

lako je ovako turnire osvajati. cini mi se da nikada ranije nije bilo lakse uspjeti u tenisu i probiti se u sami svjetski vrh mego sto je to slucaj danas. kad se samo sjetim onih finala i 2008 i 2009 izmedju nadala i federera,na wimbldonu o roland garosu,to su daleko najbolja finala ikada odigrana. a da ne spominjem one ranije godine kad mnogi ovdje i nisu pratili tenis,dok se djokovic nije pojavio,tamo jos dok je federer bio na vrhuncu svoje forme pa tada je takva konkurencija bola da je od cetvrtine finala vec sbaki mec bio spektakl. a ovo danas ne priznajem,federer i nadal na zalasku karijere,marej i ferer vjeciti gubitnici i onda djokovic dominira,pa naravmo kad nema sa kime da igra ali dobro,svakako svaka cast

Dynamic

pre 8 godina

I Vemic koristi onaj Bekerov "tajni znak" kad se dodirne prstom leve ruke po nosu - samo mnogo upadljivo :-)
Jel provalio neko mozda sta li mu sugerise da odigra?

Žalosna sova

pre 8 godina

Mislim da će Novak ubuduće tražiti Timovo ime u žrebu. Jedan od retkih koji protiv njega igra bez straha. Ako Tima mimoiđu povrede, biće to paklen igrač. Sve udarce ima još mu nedostaje iskustva.

Filip998

pre 8 godina

Čuli ste Viškovića koji 3 puta ponavlja da gledamo vrlo verovatno budućeg broja 1...a vi što pričate da ne mogu da ga proglašavaju budućim brojem jedan posle 2 gema, zapitajte se ko se više razume u tenis... Vi ili Viško....

мићо

pre 8 godina

Mali mu je poremetio samopouzdanje,udarci su mu bili mlaki i neubojiti,išao je na Timovu grešku.Ovo je dobio na živce i veliko iskustvo.

novica

pre 8 godina

Mali je igračina!Ne znam da li je Djoković ikada imao situaciju da skoro sve gemove na svoj servis dobija na razliku i u proreku za 10 minuta.Mali je kombinacija Rafe iDjokovića,atomski teniser,nema šta.Još ako Kirgios dodje do finala,biće još jedan spektakl,možda još neizvesniji.
Nije dobro za Noleta što su se u olimpijskoj godini pojavili ovako mladi a vrlo jaki igrači.Medalja na OI je pod velikim znakom pitanja.

fancy

pre 8 godina

svaka cast malom, predvidjam top 5 do kraja godine. iskreno voleo bih da ga nole izbegne na RG...bar do 1/2 ili finala samog...jeste mlad ali kida decko. ja da sam nole na mrezi bi mu rekao welcome to the club! :)..

Lik

pre 8 godina

Svaka cast na pobedi Novaka,al moram priznati da dugo nije bio igrac koji je svojom igrom ovoliko frustrirao Djokovica,tacno se videlo da Novak ne uziva i da igra pod grcom.
To mu se nikad nije dogadjalo protiv nekog mladog igraca,sto samo potvrdjuje veliki potencijal Tima i nema sumnje da ce on biti mozda i najveci Novakov rival u skorijoj buducnosti.

AleksandaR

pre 8 godina

Novak Đoković je najiritantniji teniser na Touru, i nažalost, jedan veliki Fejk koji koristi dečije fore da sakrije komplekse koje ima.
Što se tiče meča, odavno nisam video da je neko tako, kao što je Dominic Thiem, izdominirao, u svim segmentima, nad brojem jedan.

Darko

pre 8 godina

Broj 1 je završio meč sa 6 vinera i 15 ponuđenih brejk lopti! Mislim da je to sramota za tenis, pre nekoliko godina kad su neki drugi dominirali to je bilo nezamislivo.

Teo123

pre 8 godina

Strasan igrac mjesavina Federera i Nadala nevjerovatno bekend bolji od Federera,a strasno vraca lopte dva metra iza linije bolje nego Rafa,Novaku ce biti mnogo tesko da ga zadrzi.

DINO

pre 8 godina

@lame,ne brini za mene, zanimanje mi dozvoljava da se odmaram kad hoću, da se bavim sportom i da ga pratim! Sa sportistima sam često u kontaktu, neke vrhunske lečim!
Otkud ti da smo komšije i zaštp neki Džumhura spominju kad se meni obraćaju?

Nebojša

pre 8 godina

Novak sa titule glavni razlog zašto muški tenis žensko popularnija rivalstva kod tenisera uvek najbolji treba igraju završnice

AleksandaR

pre 8 godina

@Mare
Fejk je žargon koji predstavlja jezičku varijaciju srpskog jezika i ima isto značenje kao lažnjak. Svaki jezik, a pogotovu srpski je nesavršen i on se vremenom menja i modernizuje. Tako da sam ja zagovornik modernog srpskog a tvoj izbor da budeš tradicionalnista. Nije mi jasno što nisi žargon preveo na staroslovenski, možda bi bio samozadovoljniji.
Fejk ili kako kažeš lažnjak je nešto što tvoj mozak ne može da razume, zato što se nisi bavio individualnim sportom, kao što tvrdiš za mene. Mnogi veliki šampioni su bili veliki lažnjaci, rečeno tvojim jezikom, tako da je iluzorno govoriti o tome sa tobom. A što se tiče tenisa, tu sigurno znam više o tebe, tako da ću ti oprostiti tvoju površnost. Da se u tenis razumeš znao bi da je Thiem naterao Đokovića da izgleda kao da ovom nije bio dan, i da je moglo, uz malo sreće da bude obrnut rezultat. Novak igra jedan dosadan tenis, igra ga na sigurno, pimplerski, jer je video da može sa tom igrom da obori sve rekorde. To je deo fejka, kako volim da kažem, i to je moj stav.
Nadam se da sam zadovoljio tvoj jezički kriterijum, patrioto (opet žargon), Srbine.
Voli te tvoj cyber (žargon) drug.

roger17

pre 8 godina

ovako izgleda pocetak kraja,nisu to mecevi koje je gubio novak,vec ovakvi mecevi,gde sve ono njegovo najgore izlazi na povrsinu,radovanje(neumesno)na svaki osvojen poen,mucenje pri svakom udarcu i slicne stvari koje je radio pre izbacivanja glutena iz ishrane i naprasnog regulisanja disanja,pitanje je samo kako ce zavrsiti,slavno samo ako sam prekine ili kad ga razotkriju.P.S. izuzetna poseta na turniru gde igra prvi na rang listi....

ivan ili ti-11111222

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno

novica

pre 8 godina

(Žalorna sova)
Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.

ivan ili ti-11111222

pre 8 godina

lako je ovako turnire osvajati. cini mi se da nikada ranije nije bilo lakse uspjeti u tenisu i probiti se u sami svjetski vrh mego sto je to slucaj danas. kad se samo sjetim onih finala i 2008 i 2009 izmedju nadala i federera,na wimbldonu o roland garosu,to su daleko najbolja finala ikada odigrana. a da ne spominjem one ranije godine kad mnogi ovdje i nisu pratili tenis,dok se djokovic nije pojavio,tamo jos dok je federer bio na vrhuncu svoje forme pa tada je takva konkurencija bola da je od cetvrtine finala vec sbaki mec bio spektakl. a ovo danas ne priznajem,federer i nadal na zalasku karijere,marej i ferer vjeciti gubitnici i onda djokovic dominira,pa naravmo kad nema sa kime da igra ali dobro,svakako svaka cast

Ljubisa

pre 8 godina

Djokovica pratim od pocetka karijere i vidjao sam tremu kod njega igrajuci protiv Federera, Nadala i donekle u pojedinim trenucima nekih meceva i protiv Marija. Danas prvi put vidim tremu protiv nekog novog, mladog igraca i mislim da je i on prepoznao u Dominiku veliki potencijal. Pitam se da li sam u pravu ako mislim da sada Djokovicev tim smatra i da kazu: Nole, imamo problem i on se zove Dominik, kao sto je svojevremeno Toni rekao Rafaelu Nadalu. Da li neko slicno misli???

Igor Pg

pre 8 godina

Ovaj Tim sa 23 godine talenat, a Novak sa 20 godina osvojio AUS OPEN pobedivsi 3:0 Federera (26). Novak je 2011 izdominirao u najjacoj konkureciji ikada (Nadal 25, Federer 29-30 god). Sta su osvojili Tim, Nisikori, Dimitrov... ne radja se Novak svaki dan gospodo, nego jednom u 100 godina. Laku noc!
(to mogu samo Srbi, 30. mart 2016 01:51) # Link komentara

Pa sto ako ima 22 godine.. Momak je teniski biser. Federer je imao losije rezultate sa svoje 22 godine od Tima, ali je uzeo svoj prvi slem sa 23 i nakon toga poceo da dominira. Naravno, takav je bio splet okolnosti, bio je dominantan u odnosu na konkurenciju i ostvario to sto je ostvario. Ne kazem da ce se dogoditi i Timu, ali ce mali sigurno posle Noletovog pada dominirati svjetskim tenisom i osvojiti nekoliko slemova. Ovi strucnjaci koji uporedjuju Tima sa Kirgiosom, Zverevim, Dimitrovim itd, bas se strasno razumiju, mora da su poceli da prate tenis od 2011. tj. kad je Novak postao br.1 . Pozdrav

kada

pre 8 godina

Cisto rivalstvo Djokovic - Federer 07,08,09... E zamislite sad da za 3 godine ovo budu mecevi, Djokovic 32 a Thiem 24... I kad bude Thiem dobijao, samo nemojte da se vadite na godine

AleksandaR

pre 8 godina

Novak Đoković je najiritantniji teniser na Touru, i nažalost, jedan veliki Fejk koji koristi dečije fore da sakrije komplekse koje ima.
Što se tiče meča, odavno nisam video da je neko tako, kao što je Dominic Thiem, izdominirao, u svim segmentima, nad brojem jedan.

Gradjanin Z

pre 8 godina

Bravo Nole srbendo! Dokle god pobedjujes ti si ponos nacije. A ako ikada izgubis i umoris se od pobeda, nemoj nam se vracati. A do tada si nas i mi smo tvoji!

Ogre

pre 8 godina

Ovi su najjaci sto kao Nole je igrao sa %50. Kao namerno je igrao sa %50. Svako igra onoliko dobro koliko je protivnik u stanju da mu dozvoli. Novak je znao da ce biti tvrdo, na kladionicama je i dalje bio veliki favorit 1.08 ali u stomaku je osecao da mec moze lako biti 50-50. zato je i igrao u zentu i stegnuto.Sva sreca sto mali nije iskoristio 20 brejk lopti inace bi bilo zdravo dovidjenja.

zanussi

pre 8 godina

Fino igra ovaj momak. Vredan, radan, još malo iskustva i biće on Novaku najveća pretnja za godinu, dve.
(Žalosna sova, 29. mart 2016 23:38)


ma kojih 2 godine, puno pre

Darko

pre 8 godina

Broj 1 je završio meč sa 6 vinera i 15 ponuđenih brejk lopti! Mislim da je to sramota za tenis, pre nekoliko godina kad su neki drugi dominirali to je bilo nezamislivo.

Dynamic

pre 8 godina

I Vemic koristi onaj Bekerov "tajni znak" kad se dodirne prstom leve ruke po nosu - samo mnogo upadljivo :-)
Jel provalio neko mozda sta li mu sugerise da odigra?

novica

pre 8 godina

Mali je igračina!Ne znam da li je Djoković ikada imao situaciju da skoro sve gemove na svoj servis dobija na razliku i u proreku za 10 minuta.Mali je kombinacija Rafe iDjokovića,atomski teniser,nema šta.Još ako Kirgios dodje do finala,biće još jedan spektakl,možda još neizvesniji.
Nije dobro za Noleta što su se u olimpijskoj godini pojavili ovako mladi a vrlo jaki igrači.Medalja na OI je pod velikim znakom pitanja.

Nebojša

pre 8 godina

Novak sa titule glavni razlog zašto muški tenis žensko popularnija rivalstva kod tenisera uvek najbolji treba igraju završnice

DINO

pre 8 godina

@lame,ne brini za mene, zanimanje mi dozvoljava da se odmaram kad hoću, da se bavim sportom i da ga pratim! Sa sportistima sam često u kontaktu, neke vrhunske lečim!
Otkud ti da smo komšije i zaštp neki Džumhura spominju kad se meni obraćaju?

maxa

pre 8 godina

Ozbiljan propust Viškovića, kada nije napomenuo Timov behend-viner sredinom prvog seta, koji je imao spin od 3600 obrtaja, što je gotovo neverovatan podatak ako imamo u vidu da Nadalov forhend ima u proseku oko 3200 obrtaja (mislim da je oko 4000 bio najbrži). Takođe i onaj Timov forhen koji je Novak instinktivno vratio je verovatno jedan od najjačih ikada viđenih.

Ozbiljan izazov se postavlja pred Novaka u narednom periodu, jer nema sumnje da će namestiti Tima u Novakovom delu žreba na Rolan Garosu. Nema sumnje da je mlađani austrijanac postaje Novakova najveća pretnja.

Кривокапић

pre 8 godina

Овај мали је био одличан. Мало искуства и следећи број 1, за једно 3 године. Много је бољи и профедионалнији од Борне или Ника к.

fancy

pre 8 godina

svaka cast malom, predvidjam top 5 do kraja godine. iskreno voleo bih da ga nole izbegne na RG...bar do 1/2 ili finala samog...jeste mlad ali kida decko. ja da sam nole na mrezi bi mu rekao welcome to the club! :)..

Filip998

pre 8 godina

Čuli ste Viškovića koji 3 puta ponavlja da gledamo vrlo verovatno budućeg broja 1...a vi što pričate da ne mogu da ga proglašavaju budućim brojem jedan posle 2 gema, zapitajte se ko se više razume u tenis... Vi ili Viško....

NI

pre 8 godina

Sta je bre gromada ovaj covek. 8(!) brejk je lopti spasio. Mnogo je dobra stvar ovaj celendz :), ali zasto je dobio onolike zvizduke? Pa sta, trazi celendz. Proverio covek, a posle se ispostavilo kao presudno u prvom setu, a meni milo zbog ovih bezobraznika iz publike. Americka publika je najgroznija, UBEDLJIVO

Andjeo sa neba

pre 8 godina

Ja ne mogu ovoj masi ameba da objasnim da Djokovic igra sa 30% snage i da dobija protivnike relativno lagano. Covek dozira , laganene sa svima..

Teo123

pre 8 godina

Strasan igrac mjesavina Federera i Nadala nevjerovatno bekend bolji od Federera,a strasno vraca lopte dva metra iza linije bolje nego Rafa,Novaku ce biti mnogo tesko da ga zadrzi.

AleksandaR

pre 8 godina

@Mare
Fejk je žargon koji predstavlja jezičku varijaciju srpskog jezika i ima isto značenje kao lažnjak. Svaki jezik, a pogotovu srpski je nesavršen i on se vremenom menja i modernizuje. Tako da sam ja zagovornik modernog srpskog a tvoj izbor da budeš tradicionalnista. Nije mi jasno što nisi žargon preveo na staroslovenski, možda bi bio samozadovoljniji.
Fejk ili kako kažeš lažnjak je nešto što tvoj mozak ne može da razume, zato što se nisi bavio individualnim sportom, kao što tvrdiš za mene. Mnogi veliki šampioni su bili veliki lažnjaci, rečeno tvojim jezikom, tako da je iluzorno govoriti o tome sa tobom. A što se tiče tenisa, tu sigurno znam više o tebe, tako da ću ti oprostiti tvoju površnost. Da se u tenis razumeš znao bi da je Thiem naterao Đokovića da izgleda kao da ovom nije bio dan, i da je moglo, uz malo sreće da bude obrnut rezultat. Novak igra jedan dosadan tenis, igra ga na sigurno, pimplerski, jer je video da može sa tom igrom da obori sve rekorde. To je deo fejka, kako volim da kažem, i to je moj stav.
Nadam se da sam zadovoljio tvoj jezički kriterijum, patrioto (opet žargon), Srbine.
Voli te tvoj cyber (žargon) drug.

Kada bi moja baba imala...

pre 8 godina

@kada
"E zamislite sad da za 3 godine ovo budu mecevi, Djokovic 32 a Thiem 24... I kad bude Thiem dobijao, samo nemojte da se vadite na godine".
Kao prvo, nešto ti loše ide matematika.A kao drugo Novak je sa 22 godina već bio za 2 klase iznad Tema.Jel kako naš narod kaže, samo jedan je "Great Of All Time".

ddinje

pre 8 godina

(Žalorna sova) Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.
(novica, 29. mart 2016 23:51)

kad igra Limoz?

milos

pre 8 godina

ja mislim da je novak njega namerno pustao, i kao nervirao se...jer zasto, tim je izjavio kako ce da natera novaka da se nervira..ja se kladim da ima tu necega..inace smarate sa konkurenciom ovim onim...dajte da uzivamo jos koju godinu u tenusu, i posle analizirajte sta kako...pozz

ejes

pre 8 godina

Djokovic - Jedini teniser koji urlice na protivnikove greske...
(kada, 30. mart 2016 00:02)

tom greskom je osvojio gem, znas kraj jednog perioda u mecu, pa onda pocinje novi...

kofi anan

pre 8 godina

Dečko odigra dva dobra gema i već je budući br. 1.
Mnogo vode ima da poteče, da ne pričam o ostanku na vrhu.

Novak s pola snage ušao u meč.

Tim je bolji od Zvereva, ima "bolje" telo. Zverev je ko Šilja građen.

Elem. Tenis je sport u kojem mora mnogo toga da se skocka. I da se ponavlja svake nedelje i da traje svake nedelje i tako 10 godina da se gura napred. Da se ima šlifa, da se ima dobar tim, da se ima miran privatan život, da se nemaju povrede...

Ne može 2 dobra gema da načine nekog brojem 1.

Борис

pre 8 godina

Можда мало претерујем али мени се чини да овај Новак све своје противнике пушта. Намерно греши, пушта противника да се разигра и да се публика дигне на ноге. Он ако би стално играо како зна завршавао би мечеве за сат времена најдуже, и нико не би долазио да га гледа.

Cvetanka

pre 8 godina

Osnovni cilj ovog meca je, pored pobede, bio da se mali ubije u pojam i shvati ko je sef. Plasim se da ce kuci otici ubedjen da moze da parira Noletu

Plavi269

pre 8 godina

Svaka čast obojici. Tim odigrao vrhunski na momente, ali ta njegova igra je naterala i Đokovića da pruži skoro 100% svojih mogućnosti. A kad obojica pruže maksimum desi se i završi se kao večeras...
I kao što neko reče da Tim može da bude među prva 3. Apsolutno da, više mi se on sviđa od Zvereva, večitog apsolventa Dmitrova pa čak i Raonića, ali je trenutno još uvek zelen...

PAJA

pre 8 godina

Sacekao sam malo da se slegne prasina I da se smire strasti…pa da rezimiramo…na teren su izasla dva momka,jedan vladajuci I jedan,moguce je,buduci TOP 5 igrac.Mec je bio sjajan a Dominik je dobro oznojao Novaka.I to je kraj price.Bar za sada.Austrijanac ima talenat,agresivnost,jake udarce,lep jednorucni bekhend,osecaj da izgradi poen…Da li je sve ovo sto smo videli dovoljno da on bude buduci broj 1?Nije.Zasto?Ima nekoliko rupa u svojoj igri.A nisu male.
Prva: jednorucni bekhend! U danasnjem atomskom,spartanskom tenisu ovo vise “ne prolazi”.Jeste spektakularno za publiku,moze resiti neke poene u mecu,ali ne i ceo mec.Niko ne moze ceo mec nepogresivo pogadjati jednorucnim bekhendom.Ni Federer to ne moze.
Druga: ritern! Sjajna je stvar ako imate razoran servis.Ali isto tako morate umeti vracati i servise protivnika.Ako to ne mozete,ne mozete u kontinuitetu dobijati meceve.
Treca: trosenje snage! Dominik,poput Nadala,trosi mnogo snage u mecu,ne zna za “kocnicu”.Jako lose za ceo mec,pogotovo za karijeru,gledajuci dugorocno.
Sigurno je ispred “nadolazecih” Zvereva (18),Rubljeva (18),Frica (18),Kirijosa (20) itd.Ipak on uskoro puni 23 godine.Ne zaboravimo da su Federe,Nadal i Djokovic osvajali Gren Slemove vec sa 19,20 i 21.godinom.Kada ode ova garniture sa scene,morace da se za mesto pod suncem prvo izbori sa Nisikorijem,Raonicem,Dimitrovim…i sa mladjima koje sam nabrojao.Veliki talenat ali nema onih vrhunskih rezultata.Na ATP turu je vec 7-mu godinu.
Pozdrav svima :)

cccc

pre 8 godina

Verovatno ce Novak dobiti ovaj mec ali prvi servis tragedija. Zato i problemi jer igra drugim , rizukuje i pravi duple servis greske. Beker pod hitno da se vrati jer ako nastavi ovako da lose servira sa boljim i iskusnijim protivnikom....ne znam sta se desava sa servisom?

krastavcevic bole bgd

pre 8 godina

Laka pobeda Novaka, max 5 gemova za Tima. Prognoziram 6:3 6:2 za Doktora.
(krastavcevic bole bgd, 29. mart 2016 23:05)

Izvinite, malo pogreših.....

Nebojša

pre 8 godina

Srpski ljubitelji tenisa prepoznaćete ih po tome što kao niko drugi potcenjuju Mareja valjda što je Britanac i precenjuju ove mlade igrače koji je po redu budući broj jedan Dominik Tim pre dve nedelje bio je Zverev pre toga Kirios koju godinu pre Dimitrov a gde je Dimitrov sada sa 25 godina nije ni u top 20 možda se vrati ako napravi nesto ovde u Majamiju ono što hoću da kažem ovo je daleko daleko od onoga što može Novak pa je opet dobio 2-0 Tima koji ako i može bolje to su nijanse možda je budućnost ali samo ako Novak padne može nešto uraditi u naredne 2-3 godine a tu su Federer i Marej nisu se videli na ova dva mastersa ali ne zaboravite Australijan open Marej vs budući n1 Zverev 6-1 6-2 6-3.

dado

pre 8 godina

Neverovatno mi je da se upuštaju u komentarisanje tenisa i oni kojima je Tim 'nepoznat igrač'!

Pa i oni što prate od 2011. su čuli za njega!

Hmmm

pre 8 godina

Ja ne znam kako ovaj Nole ima motivaciju vise da igra ova prva kola na turnirima. Njega bi trebalo odmah u cetvrtfinale pa odatle da krece. Mukica bre.

Druid

pre 8 godina

Ovaj momak Tim je bliži tome da bude sledeći broj jedan, kada Nole ode, nego Marej, Raonić, Čilić, Nišikori. Nisam ga do sad gledao, odličan je...
Fali mu rutine i iskustva, a biće strahovito opasan u budućnosti.

radmilo armenulic

pre 8 godina

taj mali kako ga nazivate imace u septembru 23 godine???dobar je ali je to daleko od broja 1... lose reternira,bekend prosecan,dobar je na sljaci...sta cemo sa ostalim podlogama???a novak je igrao 40% svojih mogucnosti

expert pera

pre 8 godina

Idemo još samo 3 GSma ove godine i OI i ne treba ništa više , sve je ovo zagrevanje i tempiranje forme kod pametnih tenisera... Potpuno je očigledno da se novak igrao i ubacivao u četvrtu samo po potrebi . Pedpostavljam da će Tima sledeći put još ubedljivije pobediti i kad bude 3 : 0 u duelu neče Tim više biti ovako drčan . A tek 5 : 0 kad bude - ode Tim pre Noleta u zasluženu penziju !

stefanbot

pre 8 godina

kako nas je covek razmazio, ja ne mogu da zamislim da on izgubi od nekog nepoznatog igraca kao sto je ovaj. svaka cast, napred nole legendoooo

to mogu samo Srbi

pre 8 godina

Ovaj Tim sa 23 godine talenat, a Novak sa 20 godina osvojio AUS OPEN pobedivsi 3:0 Federera (26). Novak je 2011 izdominirao u najjacoj konkureciji ikada (Nadal 25, Federer 29-30 god). Sta su osvojili Tim, Nisikori, Dimitrov... ne radja se Novak svaki dan gospodo, nego jednom u 100 godina. Laku noc!

2CRAZY

pre 8 godina

Prizeljkivao sam vec neko vreme da gledam Dominik Tima protiv Novaka, znao sam da je veoma ozbiljna pretnja i hteo sam da vidim kako stoji protiv najboljeg... mogu reci da me je odusevio lik, fenomenalno igra i bice bez sumnje najveca Novakova pretnja u godinama koje dolaze.
Odma me je tom agresivnom igrom, sa jakim, preciznim i dubokim loptama podsetio na Wavrinku i to je Novak posle u intervju-u i potvrdio.
To je i jedini nacin da se dobije Novak, i Tim je bio blizu, ali sva sreca Nole je ovaj mec dobio na iskustvo bez ikakve sumnje, ko ne veruje nek pogleda statistiku meca ;)
Dakle stvarno su mi smesni likovi (ili se jednostavno ne razumeju u tenis) koji su pred ovaj duel pisali kako ce Nole laganica oprati ovog lika.
Ljudi, prvo malo postovanja za Novakove protivnike, drugo, upotrebite i malo logike, Novak je igrao protiv igraca koji ima najvise, tj isti broj pobeda ko Nole u ovoj godini.

Napokon uzbudljivo

pre 8 godina

Odličan je mali Tim. Već sad je bolji od raspalog Mareja, ma da Marej vodi u međusobnim duelima sa 2 : 0. Nole vodi 1:0 u setovima i dobiće, ali mali ga je dobro namučio. Vemić = baksuz u loži.

мићо

pre 8 godina

Mali mu je poremetio samopouzdanje,udarci su mu bili mlaki i neubojiti,išao je na Timovu grešku.Ovo je dobio na živce i veliko iskustvo.

sone

pre 8 godina

ne znam za vas ali ja ovaj mec gledam kao da je protiv federera, koji crni berdih ili raonic do kraja..ovaj decko u skorije vreme prvo menja ferera u top 10 a onda borba sa nadalom i vavrinkom za prvih 5..

Milan Nis

pre 8 godina

Najzad neko da probudi Noleta.Smorili vise ovi sto im daju titule najboljih svih vremena,kad nemogu Noletu set da uzmu.Decko razbija kako igra.

Lik

pre 8 godina

Svaka cast na pobedi Novaka,al moram priznati da dugo nije bio igrac koji je svojom igrom ovoliko frustrirao Djokovica,tacno se videlo da Novak ne uziva i da igra pod grcom.
To mu se nikad nije dogadjalo protiv nekog mladog igraca,sto samo potvrdjuje veliki potencijal Tima i nema sumnje da ce on biti mozda i najveci Novakov rival u skorijoj buducnosti.

Laza

pre 8 godina

Dobar je Tim, samo mi se cini da je vec "tezak za svoje godine". Tesko ce sa takvom kilazom (ili mozda gradjom) da izdrzi duzi niz meseci bez povreda.

Mirko

pre 8 godina

(PAJA, 30. mart 2016 02:39)

Čovek je objasnio.


Tim igra fino, možda će i biti nekad u TOP 5, možda uzeti neki turnir kad se Novak penzioniše, ali ovo najbolji na svetu - to će teško biti moguće, jer ako svi ostali teniseri budu slabiji od njega ovakvog, to će biti mnogo jadno. Osim ako vremenom ne postane daleko bolji. Ali, mnogima se to nije desilo - ni Dimitrovu, ni Del Potru, Nišikoriju, Gulbisu i mnogim drugima, tako da nije obavezno da će Tim napraviti nešto više, može, ali garancije nema.

Treba da shvatimo i da se pomirimo sa time da je Novak jedan jedini, unikat, i nikad takav neće da se ponovi.

veder

pre 8 godina

Nikakav spektakl, napetost da, i neverovatnih 36 neiznuđenih grešaka Đokovića, i 9 duplih ??? Ne pamtim da je toliko grešio, bekhend niakav, forhend očajan...neverovatno.Ljudi bi pomislili da je to zato što je preko mreže dobar igrač, da jeste, ali Novak je grešio i komplikpovao sebi život u čistim situacijama. To se dešava, niko nije idealan niti je on mašina.
Ispada da je Tim veliki igač, a nije,talenat jeste, jednostavno Novak se baš mučio, ništa mu nije polazilo od ruke, plus teške loptice pune vlage, vetar, procenat vlage visok...sve to, dakako, zna poremetiti igru. Pokazao je zašto je broj jedan, možda i najbolji u istoriji tenisa: kad mu baš ništa ne polazi za rukom ,strpljivo radi, muči se, ne predaje se i dobija. To su odlike samo najvećih, a on to svakako jeste.
U nekim drugim vremenskim uslovima, ovaj mali koji nije mali, 22.g. ne bi osvojio ni tri gema protiv Novaka. I pored ovako loše igre dobio je ovaj meč. Zato je najbolji, i svaka mu čast za to.

veliki strumf

pre 8 godina

I da dodam: decko ga jeste namucio, a opet je uzeo samo 7 gemova! Ni blizu nije bio da uzme set, a kamo li da ima ikakvu sansu da dobije mec.

pusa

pre 8 godina

Novak Djokovic najtalicniji teniser u istoriji ovog sporta.
(Xman, 30. mart 2016 00:00)

Posle Federera.

PS: Filipusus, Gonzales, Bagdatis, Nalbandijan, Ljubičić, Rodik, Hjuit! Ahahahaaahihi!!!!!

perica

pre 8 godina

Dobar je mali, ali s druge strane i nije toliko mali s obzirim da ima 23g. Ima sanse da bude br 1 kada se Nole, Fed i Nadal penzionisu... mada mi se cini da ce tada muski tenis izgledati kao zenski danas :/

Viva DelPo!

pre 8 godina

Kakvo čupanje prvog seta! Odličan Thiem. Dobro servira, retko greši, udara i bekhend i forhend iz sve snage, publika je uz njega... i opet gubi. Bra'o, Nole.

goran

pre 8 godina

mislim da je ova losa novakova igra posledica onog meca u dejvis kupu.. ko ga je terao da igra nevazni dejvis kup.. koliko samo oscilacija u igri, zaista razocaravajuce. kada je bilo 3-1 za novaka u drugom setu, mislio sam da je to, to.. i da ce novak uzeti stvari u svoje ruke, ali on je pao, iako je predhodno dobio gem, odlicnom igrom..

Zurkolomac

pre 8 godina

Nole i kada igra sa 0,01% mogucnosti ne moze niko da ga pobedi. Dzaba im sav trud. Gazice ih i demolirati iducih 6-7 godina dok ne ode u penziju...

Tihi

pre 8 godina

Kakav crni klinac!? Ima 22 godine! Novak je sa 19 osvojio Majami. Sa 20 gren slem, i bio je treci na ATP listi!! Dobar je Tim, ali puno kaska za Novakom. Mozda jednog dana kada Nole bude bio veteran, i kada kaze zbogom aktivnom igranju tenisa, Tim mozda zauzme Novakovo mesto. Iskreno, za sad ne vidim novog Noleta, Nadala, Federera. Takvi igraci se ne radjaju bas cesto. Atormska era! Tri aktivna igraca sa dvocifrenim brojem gren slem titula! Na kraju ce Novak biti najveci. Bez ikakve sumnje! Mecevi kao ovaj, ili protiv Simona na AO, oslikavaju njegovu mentalnu snagu. Nesalomiv je. Jos dugo ce da vlada. Da je najbolji u istoriji tenisa, imace potvrdu u Maju 2018. godine! Idemoo Nole!!

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Svi ovi jaki igrači su pukli , samo je jedan još tu !!! NOLE možeš sve da izgubis do kraja karijere ti si najjači srpski sportista koji je ikada postojao i hvala ti !!! A ovi sto te ne vole pa dabogda ih Federer usrećio , ha ha ha !!!

Branko as.

pre 8 godina

Prvi put gledam Tima,ruku na srce "klinac" obecava vise nego svi ostali.Novak,mora da se uozbilji i ne dozvoli mu da se razmahne!
Verujem u pobedu,ali bice tesko!Tim zaista igra dobro i hrabro ali ipak nedovoljno za najboljeg na svetu!Zna se koje tata!Onaj "spaga"forhend Novaka za anale,zasluzeno publika podigo noge!Store received Paul Anakona(komentator Tennis kanala),to je jedna od mnogih stvari sto ga razlikuje od svih zato je on najbolji!Potvrdi Jumko!

Žalosna sova

pre 8 godina

Mislim da će Novak ubuduće tražiti Timovo ime u žrebu. Jedan od retkih koji protiv njega igra bez straha. Ako Tima mimoiđu povrede, biće to paklen igrač. Sve udarce ima još mu nedostaje iskustva.

Kroz iglene

pre 8 godina

Dobar je Tim ali sa druge strane je očajni Novak. Ovoliko duplih i naivnih kikseva sa jako lošim prvim servisima trebalo je da izgubi iako to rezultat ne pokazuje.

2fahija

pre 8 godina

Ko god misli da je Tim posebno talentovan, neka pogleda pogleda polufinale majami 2007 izmedju 19-godisnjeg Noleta i 20-godisnjeg nadala..Najbolji tenis za vjeki vjekov..amin.

Dacha

pre 8 godina

Ja samo ne mogu da poverujem da Novak sa ovolikim samopouzdanjem ovoliko lose i nesigurno igra smec i to ne samo na ovom mecu nego na svakom,nijednom ne sme da udari lopticu punom snagom i da odmah zavrsi poen nego skoro uvek pruza sansu protivniku da mu vrati udarac! Izgleda da je svojevremeno onaj promaseni smec protiv Nadala ako se ne varam stvorio trajne posledice kod Noleta i ako mozemo da mu trazimo manu eto to je jedna,verovatno i najveca!

Adrijan

pre 8 godina

Ne bih se ja palio na ovog Tima. Ima već 22 godine, a bar da ima neko finale mastersa ili makar polufinale GS do sada. Dečko nema štofa da bi ikad bio prvi na listi, ili će po odlasku Novaka&Co konkurencija stvarno biti očajna, pa možda i njemu zapadne na ruletu da bude prvi. Ima udarac i kretanje, i može još tu da napreduje, ali je ključno da mu fale cojones, jer u protivnom ne bi bio na 1 od 15 na brejk loptama protiv danas očajnog Novaka. Nole je još daleko od pune forme, i ponovio je Dan Z, a možda je danas bilo i gore izdanje od meča protiv Simona. Nenormalno je grešio i prosto se nudio Timu da ga dobije, a ovaj je došao do jedinog brejka tek posle Noletove duple greške!!! Sa ovako nesigurnom igrom Novak ne bi prošao Berdiha ili Nišikorija, ali verujem da će svi naredni nastupi ovde biti mnogo bolji i dovoljni za titulu.

dzin

pre 8 godina

Da Tim nije ovoliko predefanzivan davno bi već dobio ovaj meč! Da je napadao svaku drugu brejk loptu, bar pola bi iskoristio!
(DINO, 30. mart 2016 00:42)

da je Novak igrao bez reketa...

Miljan

pre 8 godina

Pa uz duzno postovanje svim rasnim poznavaocima tenisa i naravno bez da ovim umanjujem neciji trud bilo koga, ali...Ne kazem da decko nema pontencijala ali se vidi i da je sirovina, neko ce reci neiskustvo, izhitrena mladost...da naravno ima malo i toga ali opet, uz sve pohvale sto je imao imperativ pobede kao neko ostvarenje sna, koji iskreno imaju mnogi...decko je sirovina. Verovatno ce se pojaviti neko ko ce biti novi Broj 1, neko ko ce pobediti Djokovica i sve ostale i zauzeti Tron, ali to sigurno nije ovaj momak.

swe

pre 8 godina

@roger17 iliti jumko iliti mikii iliti whatever

Za Djokovica ne znamo kako ce zavrsiti, vreme ce da pokaze ali za tebe se zna kako si zavrsio, kao mali, zlobni trol. Nimalo slavno.

alija

pre 8 godina

Katastrofalna slaba igra je dovoljna da pobijede ove druge igrace jer je za njih klasa.9 DUPLIH GRESAKA TO NE MOZE NAPRAVITI NI Ana U DVA SETA.Sta bi sa onim iz bosnije levatom Raonamu dade nulu zgaziga .Budimo realni kada bi ovaj iz bosnije bio neki igrac ovaj tenis bi bio jadan na najnizim granama.

Knez

pre 8 godina

To sto Tim ima 'vec' 22 godine ne znaci da je los igrac. Nekim igracima prosto treba vise da sazru ali to ne umanjuje njihove kvalitete. Mali je odlican igrac i uz pravi razvoj bice visoko plasiran.

Stevan

pre 8 godina

siguran sam da ovo nole dobija u dva seta ali se nadam da ce ovaj tim biti noletov naslednik. simpatican decko, kulturan i pre svega jako kvalitetan teniser.

elise

pre 8 godina

Tim odlican. Novak jedva na 50%. Kao da ga je neko silom naterao na teren. Uslovi katastrofa. Toplo, vlazno i oblacno, gore ne znam da li moze. Novakov servis los. Ali ako je nesto fantasticno, to je sto se svaki put izvukao kada je bilo gusto. Tada izvuce najbolje iz sebe. Tim je 0/8 na brejk loptama u prvom setu. To ubija. Inace mali je jedini za koga bih mogla da navijam u buducnosti od takozvane ''nove generacije''. Evo brejka u drugom. Majstorija. Idemo Nole, samo nemilosrdno. :)

Vlada djordjevic

pre 8 godina

I kada loše igra i protiv vrlo dobrih igrača on pobedjuje!! Ljudi gledajte i ucite šta je dobro uradjen posao i šta je velicina realna i prava!!

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Vidi se da fale Beker i Vajda, totalno lose skautiran mec. Ocigledno je taktika bila da se protivnik pusti da gresi, sto je donekle uspelo, ali je bio hod po tankoj zici, i samo neiskustvo protivnika ga je spasilo poraza. Cinimi se 1/16 brejk lopte i samo 6 vinera Noleta, to ne pamtim.

aleksandar

pre 8 godina

zna se da novak ostavlja najbolje za kraj,ali odavno nije imao jaceg protivnika,tim ima potencijal da nasledi novaka koji nije bio na svom nivou iz dva razloga.prvi i osnovni jer mu protivnik nije to dozvolio,a drugi sto se nije dobro pripremio za timov nacin igre.svaka cast obojici,rekao sam da ce se o najboljem igracu u istoriji govoriti posle oi 2020-e,ali sad je jedno jasno,nikada svetski br.1 nije imao niti ce imati konkuremciju kakvu ima NOVAK DJOKOVIC.

Magi

pre 8 godina

Obično ishod zavisi od Novakove igre i raspoloženja. Sada je bio previše inferioran. Samo 6 vinera u dva seta, a 34 neiznuđene greške. I tako loš Novak dobija izuzetno opasnog Tima. Najteži meč ove godine.

Samo gledam

pre 8 godina

Samo da "mali"(puni 23 u Sept.) ne bude u istom kosturu do finala sa Noletom na Roland Garros-u, posto ima 4 titule na sljaci, I moze biti jako tesko Noletu sa njime.

Nebojša

pre 8 godina

Nema sunca a obojica crveni u licu izgleda da su baš teški uslovi u Majamiju ove godine nije ni čudo što je toliko igrača odustalo a što je najgore polufinale i finale će se igrati u dnevnom terminu.

komina

pre 8 godina

Odavno nije bio ovakav potencijal s druge strane mreze. Jedino sto mi se ne dopada kod njega je sto previse trci i stalno se izvlaci na forhend..kao Rafa. To nece da funkcionise na duze staze, pogotovo na 5 setova...u modernom tenisu. Nole daleko ispod svog nivoa veceras(ne mislim da protivnik to diktira). Ajmo kralju! Nek prsne reket pa izdominiraj!

tale

pre 8 godina

@Ljubisa
Od samog starta Noleta nije služio servis i to mu unosi nervozu. Svaka čast ovom malom, lepo igra ali daleko od igre koja bi donela tremu Novaku.

Džan

pre 8 godina

Mali je dobar igrač biće igračina ro je normalno da neko preuzme tron a kada će pa to mislim da mnogo zavisi od Noleta koliko će biti mentalno jak da odbrani isto

Ivan M

pre 8 godina

Novaku nije bilo svejedno ovde - na kraju je slavio kao da je dobio turnir. Trudio se iz petnih žila i na kraju zasluženo pobedio. Mislim da nisam nikada gledao dramatičniji meč od 6-3 6-4, gde je svaki servis gem bio neizvestan. Tim je bio sjajan u svemu sem brejk poenima (1/14), ali to je Novakova zasluga. Bio je takav i u finalu US Opena protiv Federera, kada je jednostavno bio kao zid kad je bilo najvažnije. Pokazuje zašto je najbolji danas, ali je jasno da će mu Tim biti veliki konkurent u narednih par godina. Veliki talenat čije vreme dolazi.

kaza

pre 8 godina

ovako izgleda pocetak kraja,nisu to mecevi koje je gubio novak,vec ovakvi mecevi,gde sve ono njegovo najgore izlazi na povrsinu,radovanje(neumesno)na svaki osvojen poen,mucenje pri svakom udarcu i slicne stvari koje je radio pre izbacivanja glutena iz ishrane i naprasnog regulisanja disanja,pitanje je samo kako ce zavrsiti,slavno samo ako sam prekine ili kad ga razotkriju.P.S. izuzetna poseta na turniru gde igra prvi na rang listi....
(roger17, 30. mart 2016 00:08)

hocete li vi autosovinisti, vise pogoditi s tim pocetkom kraja?! sta vam je Federer skrivio da se njegovim imenom kitite.

Dacha

pre 8 godina

Mali je dobar igrač biće igračina ro je normalno da neko preuzme tron a kada će pa to mislim da mnogo zavisi od Noleta koliko će biti mentalno jak da odbrani isto
(Džan, 30. mart 2016 00:22)
Kakav bre "mali"??? Taj mali ima 22 god! Pa Roger, Rafa i Nole su imali Grand Slam titule u tim godinama! Decko je malo iznad proseka. Realno ako u 2016 ne osvoji Masters 1000 ili bar odigra finale Grand Slam nece se o njemu ni cuti u 2017. Toliko.

he he

pre 8 godina

Koja ,bre,godina ,dve,ovaj mali ga već sad cepaOn će možda i da izgubi ovaj meč,ali od ovog malog već cvikaju svi,pa i No1.
(novica, 29. mart 2016 23:51)

Ma cvikaju i od Frantanđela!

Amerikanac

pre 8 godina

Nole daleko ispod forme sto je dobro u ovom trenutku sezone. Pojacava malo samo kad treba. Ostatak odradjuje. Mislim da tempira za sljaku i RG. Bole ga uvo iskreno za Majami. A i ovakav kilav ce da osvoji. Mislim da ce da umre od smeha ako se to desi.

djoker

pre 8 godina

Nole nije u top formi, ali sasvim solidno igra protiv Tima koji ce definitivno biti u top 5 uskoro. Mali ima petlju i talenta. Samo da sve dodje na svoje mesto.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovo je izgleda protivnik koji bi pri kraju karijere Djokovicu mogao praviti velike probleme. Pisem na 4:1 u prvom setu. Dominik izgleda da ima sve za sampiona.

srle

pre 8 godina

Ali kako se Dominik Tim u 1 setu ponadao da je uzeo brejk. Neverovatno šta Novak radi, on je mentalna gromada, ako i ovde pobedi, mislim da ovom malom neće biti dobro, već je počeo da se raduje kao da je uzeo grend slem titulu, ali...

Милош

pre 8 godina

Новак само 5 винера, чак 34 грешке, 9 дуплих, 13-14 пута одбранио брејк лопту. И добије меч!
Дакле, са 20% форме. Да је био на 100%, било би 6:-3 у оба сета.

činjenica

pre 8 godina

Koji je kralj Novak! Katastrofa udarci danas, i pobedi ovog malog koji je veliki potencijal ukoliko bude igrao sa više mozga a manje napucavanja ubuduće.
Ali ona skraćena forhend dijagonala!?! Koje majstorstvo!! To ne može Nadal, ne može ni Federer, samo maestro Novak!

Nole superstar

pre 8 godina

Nedajte se zavarati. Mnogi su bljesnuli i ugasili se. Novak je konstantan, snazan, istrajan i jos dugo ce vladati. Bravo Novace!

veliki strumf

pre 8 godina

I odmah su krenule price o Timu da ce pobedjivati Novaka, biti mu konkurencija, preuzeti broj 1... Polako, ljudi. Prvo, naravno da ce pobedjivati Novaka (toliko puta su ga dobili i Fed, Rafa, Marej, pa i Ferer, Berdih, Conga...), normalno je to, Novak se nece podmladiti, a Tim ce ojacati i dobiti ga koji put. Drugo, mnogo je rano pricati o tome da ce neko biti broj 1. Potreban je tu KONTINUITET, mnogo vrhunski odigranih turnira, titula, a Tim je u formi tek 2-3 meseca i videcemo koliko ce izdrzati. Mnogo poena treba do prvog mesta, Novak je strahovito visoko postavio lestvicu i drzace je dugo gore, a da bi se doslo treba stalno pobedjivati Rafu, Marija, Rodzera, na kraju i Novaka. Tezak je to posao. Za 4-5 godina mozda ce izazvati Noleta, ali on ce tad svakako biti na zalasku i neko ce morati da ga zameni. Tim ima potencijal, ali do realizacije nije uopste lako doci. Problem ce mu biti GS-ovi jer mu je stil takav da se mnogo trosi, mnogo gubi snagu, nece to ici tako lako. Napredovace on, mozda uci u top 5 ako zadrzi nivo igre, ali za nesto vise ce mu trebati mnogo toga.

pusa

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

Ma "komšo", da si ti nama živ i zdrav kada dolaziš ovde da pišeš šta te muči he he.

veliki strumf

pre 8 godina

@kada Pun si kamenca, kado :-) Koje rivalstvo Novak-Tim, o cemu pricas? Rivalstvo Novaka i Federera pocelo je kad je Novak imao 19 godina, sa 20 ga dobio u finalu mastersa u Montrealu, pa u polufinalu AO 3-0, kad je i uzeo prvi GS. Tim ima 22 godine, ovo im tek drugi mec i to u 4. kolu! Uzeo decko po 7 gemova u oba meca, o kakvom rivalstvu pricas. Mnogo on mleka treba da popije, tek treba da udje u neko polufinale mastersa, cetvrtfinale GS pa da pricamo o potencijalu. A o rivalstvu sa Novakom mozemo da pricamo tek kad budu odigrali 20+ meceva, i to u zavrsnicama turnira (kako me nerviraju likovi koji kreiraju rivalstvo posle nekoliko brejk lopti, ej cak ni brejkova, i uporedjuju ga sa 10ogodisnjim rivalstvom koje iznedrilo 45 meceva)!

Ljubisa

pre 8 godina

Tale, ne bih se slozio da je Novak bio frustriran, nervozan (sve ovo prethodno i jos sa malom tremom u smislu da se prvi put susrece sa velikom pretnjom nekog mladog igraca sto danas sto u perspektivi) samo zbog toga sto mu nije "isao" prvi servis. Tacno je da je na kraju imao 9 duplih greski ali je isto tako spasao 14od 15 brejk prilika. Najvise zahvaljujuci dobrim servisima spasavao ih je, bez obzira sto je imao samo nekoliko asova.
Tu malu tremu sam video u njegovim ocima i ja je kao navijac osetio nije to bila "nervoza" zbog loseg prvog servisa vec zbog protivnikove snazne, hrabre, precizne i uporne igre.

Mislim, da nikada Novak nije napravio ovoliko (9) duplih greski ni u mecevima na tri dobijena seta. Isto tako nikada nije za samo dva seta dozvolio 15 brejk sansi protivniku. I dobio mec, mali fenomen, kao nedavno 100 neiznudjenih protiv Simona !!!

kompleksi su cudo, kaj ne?

pre 8 godina

@ivan ili ti-11111222

Ako je vec tako lako osvajati turnire, sta te tacno sprecava da se sam prijavis, osvojis koji turnir i uzmes koju kintu? Ne moras da budes prvi na rang listi ali makar medju prvih 5 bi svakako vrlo lako mogao da udjes. Sta kazes? Jer ovako, sedeti i kuckati kako je lako osvajati turnir a da istovremeno nisi u stanju ni da podignes reket je dosta jadnjikavo.

Gajetano

pre 8 godina

Naizgled kilava igra Novaka, uzasna statistika (6 vinera, 34 neiznudjene greske), duple servis greske (cak i na mec loptu), skoro u svakom servis gemu brejk sanse za protivnika, los govor tela, frustrirajuci izrazi lica... A opet je ladno dobio sa 6:3, 6:4! Prosto neverovatno za svakog ko je gledao mec.

Zapravo, ovo je paradigma Novakove dominacije jos tamo od US Opena 2015 naovamo: Novak je prikazao svoju "A" klasu samo u vaznim poenima, ostale je uglavnom otaljavao, a i to je bilo vise nego dovoljno za pobedu protiv jednog od najvecih mladih nada svetskog tenisa.

Sto se tice Tima: talentovan do bola, dobar servis, ubitacan forhend, solidan ali varijabilan jednorucni bekhend... Mene neodoljivo podseca na Dimitrova.

Pozdrav,

vlajzi

pre 8 godina

(ivan ili ti-11111222,
29. mart 2016 23:07)

Sine, mnogo ti veliki komentar da bi trosili vreme citajuci gluposti. Sledeci put skrati malo kao onaj nesrecni juyko (ili kako vec), pa mozda i procitamo. prijatno, dovidjenja!

Recka

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

Mora da te strašno boli.

Novak najbolji u istoriji

pre 8 godina

Ljudi,sve je to lepo,Tim igra odlicno,vidi se da ce biti zaista dobar igrac..U ovom sportu je potrebna hladna glava i jaka psiha,a svi znamo ko je kralj,jedan jedini i neponovljivi,kada je to u pitanju..

E kralja :)

pre 8 godina

Ovaj momak Tim je bliži tome da bude sledeći broj jedan, kada Nole ode, nego Marej, Raonić, Čilić, Nišikori
(Druid, 29. mart 2016 23:24)

Pa koliko to godina ima Marej, 16?

swe

pre 8 godina

@roger17 iliti jumko iliti mikii iliti whatever

Za Djokovica ne znamo kako ce zavrsiti, vreme ce da pokaze ali za tebe se zna kako si zavrsio, kao mali, zlobni trol. Nimalo slavno.

Predo

pre 8 godina

Neko je danas rekao da bi NOvak mogao da izgubi ovaj meč, jer su mu svi glavni konkurenti ispali. Može sutra od Berdiha, ali ovaj meč je vrlo važan i zato je Novak bio izrazito nervozan. Jednog dana će on izgubiti od Tima, ali će sledeći meč dobiti mnogo lakše nego ovaj. NOvak će biti manje nervozan, a Tim pod većim pritiskom nego danas. Tada će verovati da može pobediti. Danas je verovao potajno i odigrao je dosta slobodno protiv relativno lošeg Noleta, lošeg u smislu da nije kontrolisao meč, ali je ipak nekako odigrao solidno najvažnije poene. Servis niej toliki problem. Malo je pojačao drugi, ali NOvak ima padove koncentracije, kao i u Indian Velsu, ali videli ste kako je završio. Još je daleko od top forme i to je jako dobro. Gledam upravo Monfisa i Dimitrova. Gledalište se ispraznilo u udarnom terminu. Pa to je meč za sladoskusce. Majami tradicionalno ima problem sa gledaocima do polufinala. Onda dolaze snobovi.

papaja

pre 8 godina

Tim je pokazao zasto je potencijalni broj jedan, odlicne fizicke predispozicije, razoran forhend. Daleko od toga da sam odusevljen jer jos mnogo vode treba da potece da bi on sazreo kao igrac.

Novak je veceras bio na jako losem nivou, slab servis i koncentracija ali to opet nekako govori na koji standard nas je navikao!

Ne vidim kako neko moze da mu uzme titulu ovde. Eventualno da ga Vemic odvede u provod na kvarnjaka :)

kraja

pre 8 godina

...bio jednom mlad, perspektivan igrac, pun snage i zelje...
...potom je nekoliko puta susreo djokovica...
...epitaf: djokovic mi je upropastio karijeru...

Goran

pre 8 godina

Tim je upropastio nekoliko vrlo laganih lopti u zadnjem gemu. Mladi se napale, naprave dosta dobrih poteza ali kada dodje stani-pani odseku im se noge. Novaku ne odgovaraju losi uslovi a uz ovoliku vrucinu i vetar uslovi jedva da su bili regularni. Nikada Novak ne pravi toliko duplih servis gresaka u mecu sa 2 dobijena seta, ali vetar je ucino svoje.

kvrga

pre 8 godina

"Mladi, 22-godišnji Austrijanac pokazao je da će biti ozbiljna pretnja u budućnosti".
U kojoj buducnosti, kad ce ako nece sad? 6:3, 6:4, u jednoj od najslabijih novakovih partija. :)

Realno

pre 8 godina

Decko ima slifa ,morace Novak da obrati paznju vise na ovr mladje igrace koji su svd bolji .Koliko gledam u poslednjih par meseci Kirjos i Tim igraju najbolje od te generwcije a i Zverev je iza njih mada bi in deluje nekako nezgrapno sa onolikom visinom a ima odli ne udarce .

Mare

pre 8 godina

AleksandaR

Izdominirao? Pa kako je onda taj tvoj Tim izgubio mec, genije?

Novak je fejk? Kao prvo postoji izraz u srpskom jeziku za rec fejk, a to je rec laznjak, dakle nauci srpski. Kao drugo, reci za osvajaca 11 Gren Slemova, jednog od najtrofejnijih tenisera svih vremena, ma za bilo kog sportistu koji postize takve uspehe, da je laznjak, moze samo neko ko je operisan od bilo kakvog sporta a ti ocigledno jesi operisan od sporta.

KRUNSKA

pre 8 godina

Da ne glumatam "strucnjaka", ali nije mi ovaj mali nesto...naravno, ima stofa i te kako, ali...to su vec 22 godine, izgleda kao zesci UDARAC, tipa Soderlinga, Andersona...i nista vise. Nigde uzivanja u igri, pa i sportske mladalacke naivnosti, zelje za nadigravanjem, vise je vidim i osecam kod onog ludog australijanca Kirijosa, pa i Zvereva...

Deda Radoje

pre 8 godina

Nrmojte ljudi rako! Tim je nesumnjivo veliki talenat i pred njim je budućnost. Ali saldo Novaka sve govori o igri večeras : samo 6 vinera , 9 duplih , jedna na meč loptu, pet meč lopti, Tim bolji u rezmeni od 5 do 9 prebacivanja ! To je bilans za vidjen poraz! Plus govor tela. Kao da ga je i Tim nervirao što se ne predaje, pa je to uslovilo i ogroman broj grešaka. A ipak pobeda! Pa ti vidi.
Jes da nam je pokidao živce ...

Svete

pre 8 godina

Novak ko Novak, ne spektakularan u ovoj rundi takmicenja ali psiholoski u mecu od prvog poena i sama ta cinjenica predstavlja najveci kompliment za Tima, naterao je Djokovica da 100 minuta bude maksimalno fokusiran, verovatno Novakovih najtezih 6-3 6-4 u karijeri i sigurno najtezih 6-3.
Tim odlican, ima sve udarce, ima snagu, ima tenisku gradju nije prenizak kao recimo Ferer ili previsok, udara sa svih strana i sve udarce ne bezi od nicega, ima dobar stav i bice tj vec jeste odlican igrac. On je taj mladi koji je vec tu, za koga ne mora da se govori jos treba da prodje vremena, jos mora da radi, neiskusan je, svetla buducnost pred njim i slicne floskule ON je taj pravi igrac, e sada sto je danas igrao protiv tate Novaka koji je nestvarno alav i koji hoce da dobije svaki mec to je vec druga stvar, steta sto ovo nije bilo finale !
Sutra sledi Novakov redovni pacijent, da bude isti nivo koncentracije kao i danas i to dobija uz mnogo manje problema...

Svete

pre 8 godina

Novak ko Novak, ne spektakularan u ovoj rundi takmicenja ali psiholoski u mecu od prvog poena i sama ta cinjenica predstavlja najveci kompliment za Tima, naterao je Djokovica da 100 minuta bude maksimalno fokusiran, verovatno Novakovih najtezih 6-3 6-4 u karijeri i sigurno najtezih 6-3.
Tim odlican, ima sve udarce, ima snagu, ima tenisku gradju nije prenizak kao recimo Ferer ili previsok, udara sa svih strana i sve udarce ne bezi od nicega, ima dobar stav i bice tj vec jeste odlican igrac. On je taj mladi koji je vec tu, za koga ne mora da se govori jos treba da prodje vremena, jos mora da radi, neiskusan je, svetla buducnost pred njim i slicne floskule ON je taj pravi igrac, e sada sto je danas igrao protiv tate Novaka koji je nestvarno alav i koji hoce da dobije svaki mec to je vec druga stvar, steta sto ovo nije bilo finale !
Sutra sledi Novakov redovni pacijent, da bude isti nivo koncentracije kao i danas i to dobija uz mnogo manje problema...

Milan

pre 8 godina

Opasan mali. Novak nekako mlak,
dozira i .......dobije. Pakleno tezak mec.
A sada Berdih. Red je da posle ove muke bude laganica. Ovekujem mskar jedan krompir. Zivi bili pa videli

Temerinac

pre 8 godina

Bravo Nole, svaka ti čast na pobedi.I kada ti ne ide kako želiš, ti i onda uspevaš da pobediš na radost svih nas koji te volimo i poštujemo. Kamo puste sreće da naš narod ima tu tvoju volju i želju za uspehom, kao što imaš ti, mi bi uspeli da iziđemo iz apatije i krize u koju smo upali. Želim ti mnogo zdravlja i uspeha na svim poljima.

dejan čurug city

pre 8 godina

U prvom redu čestitke Velikom Noletu. Kako se čovek izdiže iznad "rulje" od publike koja jedva čeka njegov pad.
Nole želim ti da iz inata traješ onoliko koliko Ti to budeš želeo.
Uživanje je biti tvoj savremenik.

Zoran

pre 8 godina

i jos sam ovo zaboravio da dodam,godinam tenis pratim,ali nikada ja nisam vidio igraca koji ovoliko srece ima kao djokovic. vec prije neki dan napisah najbolji svih vremena nije ali najsrexniji svih vremena jeste,to sigurno
(ivan ili ti-11111222, 29. mart 2016 23:43)

A ja tebi "prije neki dan" na to tvoje pisanje u vezi sreće i Novaka lepo odgovorih ali mi nisu objavili. Nadam se da sada hoće.

Od silne sreće koja ga prati taj srećni Novak je počeo u petoj godini života da udara i MORAO barem jedno milijardu puta da udari tenisku lopticu pre nego je dospeo u situaciju da odigra iole ozbiljan meč. Takođe je MORAO da pretrči brat bratu stotinak hiljada kilometara da nabije kondiciju. Takođe je MORAO da podigne hiljade tona tereta u teretanama da nabije snagu! Itd...itd...

Eto brate Hrvate sreće i tebi. Uzmi reket u ruku i koliko sutra kreni. Ko zna? Možda ti nije kasno da se i tebi osmehne sreća kao Novaku!

ono medjutim

pre 8 godina

Djokovic - Jedini teniser koji urlice na protivnikove greske... 
(kada, 30. mart 2016 00:02) 

Posle jedne greske Djokovica, mali Austrijanac skoro da je polku zaigrao i poceo da jodluje.

Lame

pre 8 godina

@DINO

Ako nista drugo zbog ovakvih kompleksasa iz komsiluka nacionalno i licno teze opterecenih Srbima mi je drago sto je Djokovic prvi i sto pobedjuje - samo vam jos vise nabija komplekse. Kakav li je to patetican zivot kada se sastoji od dezuranja po srpskom sajtu, pracenja SVIH teniskih meceva Djokovica, vesti u vezi Djokovica i navijanja PROTIV.

Guarana

pre 8 godina

Znači kada završe Novak, Endi, Nadal i Federer, imaćemo pet brojeva 1 na ATP listi?
Mislim, svako ko ima dan, inspirisan je jer igra sa najboljim, ili prosto Novak nije na svom nivou, taj je budući broj 1.

ATP Rang lista 2020:
1. Zverev, Dominik Tim, Kirgijos, Čung, Borna...
2. Žao nam je nema više tenisera, svi su broj 1.

Svaka čast za Dominika, ali Novak u nogama ima više mečeva ovaj mesec, umoran je, pritom je očajno servirao, i opet je pobedio u 2 seta.
Ja ovaj meč vidim kao onaj sa Simonom na AO. Manje je grešio iz igre ali mu je servis bio mizeran sa milion duplih.
Sve u svemu začin C

Nisam neki strucnjak

pre 8 godina

Al nakon sto sam odgledao mec ovaj mali stvarno igra odlicno ,i moram da priznam da je Novak imao i srece jer je ovaj masio mnogo a nije da ga nije imao .Jedva cekam sledeci mec koji cd Novak da odigra protiv tih talentovanih mladjih igraca jer konacno postoji malo i neizvesnosti .Ovi stariji igraci ne mogu vise nista Novaku makar tako sad izgleda .

Dylan Dog

pre 8 godina

Tim sa trenutnom formom jeste neugodan protivnik za 4. kolo, ako se uzme u obzir da se pik forme tempira za samu završnicu.
Momak je dobar teniser, ima oružja sa obe strane, dobar servis i dobro se kreće po terenu. Realno gledano, ima igru za TOP 10, ali bi trebalo da ovako igra u dužem periodu da bi to ostvario. Što se tiče priče o budućem br. 1,. ovaj meč ne ide Austrijancu u prilog - naprotiv! Momku pre svega fali sportska drskost. Novak je odigrao blago rečeno - očajno. Servis - možda i najlošiji od početka godine, bekhend - klimav, forhend - nepouzdan. Igra na mreži 0/0. A sve to nema prevelike veze sa protivnikom, jer govorim o neiznuđenim, a ne o iznuđenim greškama. Novak uopšte nije forsirao udarce, kao Tim, čije su neiznuđene greške uglavnom bile posledica teškog preigravanja i mlaćenja po lopti iz svih pozicija. Kada tim u ovim okolnostima nije uzeo bar 1 set - pa kada će?
Na Zapadu očajnički traže nekoga na koga bi mogli da se klade protiv Novaka, ali im teško polazi za rukom. Glavne vedete muče muku sa zdravljem, a ovi sa dugim jezicima nisu u formi. Mediji na mlade snage stavljaju preveliki pritisak, što je Tima možda koštalo i celog prvog seta.
Sve u svemu, Dominik Tim ima potencijala (trenutno je blizu ranga npr. Conge u tom uzrastu, minus igra na mreži, a + bekhend), a gde će završiti, pre svega zavisi od njega.
Za Novaka je obzirom na prikazano - ovo vredna pobeda i dobar test.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u nastavku turnira!
Uzdravlje!

lloopez

pre 8 godina

Thiem dobro igra, nista novo, vec ima 2 osvojena turnira ove godine, gledao sam emisiju o njemu jos prije pola godine - decko voli da trenira i roditelji su mu bivsi uspjesni sportisti ...

99% ce novak pobjediti, u sred je meca ali ne sjecam se da je ovoliko dao snage i energije u neki mec, mnogo mnogo teskih poena, kao da igra sa najboljim Rafom, citav mec mora da odigra po nekoliko udaraca vise ...

veliki strumf

pre 8 godina

Ocekivano tezak mec, mada niko sigurno nije ocekivao ovolike brejk lopte za Austrijanca. Mnogo razmena koje su se nazalost cesto zavrsavale greskama posle snaznih udaraca. Tim je zaista vrhunski igrac i bice top klasa. Vidi se da mu fali iskustva i prilicno snage, koju evidentno gubi u pojedinim trenucima, pa mu pada i koncentracija. Sto se Noleta tice, zabrinjavajuce mucenje na svojoj servi, enorman broj duplih, a ono sto me narocito nervira je tragican volej. Nijedan jedini nije ubacio u teren, ma nijedan. Bio je jedan period kad se cinilo da mu je Beker nastimovao volej, ali se problem ocigledno vratio. I veoma je izrazen, veoma!

Žalosna sova

pre 8 godina

Neverovatno koliko vas nipodaštava Novaka ali ga uporno gledate iz meča u meč. Novak ima najodanije hejtere na svetu. Samo nastavite, izgleda da ste mu talija.

SOKI P.F.C. PRIJEDOR

pre 8 godina

Ovaj mali ima sansu da bude broj 1, ali tek kad Nole ode u penziju. Jumko izvini, ali to je surova istina na tvoju zalost.

Maja

pre 8 godina

Gotov je,gotov je,gotov je......
(Mikii, 29. mart 2016 23:21)
Pa je gotov, šta je tu čudno. Ali mali obećava, kad Nole ode u penziju.

Rambinho

pre 8 godina

Dobar igrac ovaj Tim. Meni se cini kao da je to minimum top 8 igrac za sada. Novak nije bas tako dobro servirao veceras. Drugi set kod 5:4 bilo je bas dramaticno, svaka mu cast koj doktor mislim hirurg tako mirna ruka i zivci, kako je odbranio te break loptice ukupno 14 ili 15 pojma nemam vise svaka cast Nole DOMINACIJA!

Uvek uz Novaka

pre 8 godina

I kad je loš, Nole je bolji. Ne možemo očekivati da uvek bude toliko bolji da pobedi bez ikakvog napora. Nadam se da će mu neko reći da ovako ne sme da igra. Duge razmene sa toliko snage dovešće ga u poziciju u kojoj je sada Nadal. Istrošiće se. Tim je dobar, ali ne toliko. Nole mu je dozvolio da se razigra. A nas je razmazio. Očekujemo da se samo prošeta kroz turnir.

Tihi

pre 8 godina

Novak je igrao daleko ispod svojih standarda. Da ne kazem da je igrao lose. 34 neiznudjene greske, 9 duplih, us zamo 6 vinera. I opet je pobedio! Supermen!! To je velika odlika sampiona. Pobedjuje i kada lose igra!! Bravo Nole!!!! A sad lagana setnja do 6. trofeja u Majamiju. Sledeci stepenik je dobra Novakova musterija. Berdih :-) Idemoo!!!

ОХО

pre 8 godina

Тием је тип играча нешто као микс Делпотра и Димитрова, али на терену нешто интелигентнији од њих. Јак ударач али само у првих 1-1.5 сет. Тек ће се следеће године видети какав је.

veder

pre 8 godina

AleksandaR, 30. mart 2016 15:47)

Moj predhodni odgovor na tvoj komentar o fejk Novaku nije objavljen,nadam se da ovaj hoćr jer se ovo ne može ignorisati, velika je uvreda za Novaka da ga neki analfabeta naziva fejk igračem. Možda uredniku ove stranice ne odgovara to što sam napisao, a napisao sam da si ti iskompleksiran i fejk, upravio ti a ne Novak. Ako za nekoga možeš da kažeš da nije fejk onda to svakako jest Novak, najbolji na planeti. To što ga patološki mrziš je drugi par cipela, a o tenisu o kojem govoriš nemaš pojma, jer da znaš ne bi tako pisao.
Nije mi samo jasno na osnovu kojih parametara si ti na volšeban način zaključio da je Novak fejk igrač?
Neverovatno koliko sumanutih i glupih komentara čovek može pročitati na ovom portalu.
Ispade da si ti neki vanzemaljac koji poznaje filozofiju teniske igre s druge planete,a ja bih zaključio da ti upravo govoriš o sebi kakav si...fejk?

...

pre 8 godina

Kakvi su ovo komentari kao mali je nevidjeni potencijal, ljud jel vi pratite tenis ... Ok nije los, ali ima 22 god., Djokovic je sa 19 god. osvojio ovaj turnir i to u kakvoj konkurenciji.

v

pre 8 godina

Lepo. Ipak Novak je Federeru uzimao set jos 2006. koja se smatra njegovom njboljom sezonom. Novak je odigrao mnogo ispod svog nivoa, a Tim ni do seta. Ipak treba obratiti paznju, sto ne sumnjam da Novak vec cini. Bravo Nole. Idemo do titule.

Mujo

pre 8 godina

Ne zavaravajte se. Kada treba da odigra najbolje i spasi brejk lopte, Novak to učini 15 puta. Kada konačno pretrpi brejk, on u narednom gemu vrati. To govori da Novak kada reši, može da igra još bolje i da uvek može da bude onoliko dobar koliko je potrebno.
Što se tiče toga kada će Tim biti najveća pretnja Novaku, on to već jeste. Ko drugi je veća pretnja? Da nije Federer ili Nadal ili Mari? Ali to ne znači da je ta pretnja dovoljna, iako je najveća.

pitt

pre 8 godina

Djokovic tenis radi, a Tim ga jos uvek igra. I polako sa tim, Tim ima forhend, ali ostalo nista posebno, tako su i Dimitrova najavljivali, pa eto covek vecno mlad i perspektivan.

Vaše ime

pre 8 godina

Nole šta radiš ovim trolovima, zevaju iza ponoći nadajući se da ćeš popustiti ali ne vredi...
Sad tek neće moći da lalaju... imaće fleševe i bliceve tvog junačkog urlika pobednika! a hahahaha

matori

pre 8 godina

pobedi se u zube ne gleda....
nije ovaj Dominik loš, daleko od toga, ali je Novak igrao daleko ispod svog proseka....
prava slika će se dobiti kada se budu sreli drugom prilikom, a Novak bude igrao normalno ( ne mora jako dobro, jer onda nije zanimljivo).... onda ćemo znati kakav je u stvari Tim igrač....

Mili

pre 8 godina

Ajte ljudi, koji Tiem. Lik nema sta da izgubi protiv najboljeg pa igra rastereceno agresivno. S takovom igrom se potrosis za sat vremena. Taj bi puko na grand slemu od Novaka zadnji set sa 6-0. Djole je mastor za sve protivnike.

NI

pre 8 godina

Da Tim nije ovoliko predefanzivan davno bi već dobio ovaj meč!
Da je napadao svaku drugu brejk loptu, bar pola bi iskoristio!
(DINO, 30. mart 2016 00:42)

Pa idi u trenere ako si tol'ko pametan. O, svasta ljudi, cega necemo da se nacitamo

Branko S.

pre 8 godina

Decko (Tim) ima 87% dobijenih poena na svoj servis, protiv najboljeg riternera na svetu i izgubi set!? Novak je stvarno za on recenicu:"Ovaj covek je neunistiv!"
Znam da se sad svi odusevljavaju sad sad ovim deckom,ali nisu se poklopile kockice: on igra najbolje sto moze,a nas Novak dobro i dovoljno da zavrsi mec 2:0!Dominacija totalna!

Istina i to gola!

pre 8 godina

Tim trosi mnogo snage. To je velika mana u njegovoj igri. Sa druge strane nije snazan kao Rafa da to moze da dugo nosi.
(Marko NS, 30. mart 2016 00:22)

Totalno isto mislimo.Jos ovaj mec igra bukvalno na sve ili nista.Novak osrednjom igrom dodje do pobede.Vetar je malo poremetio tajming kod Noletovih udaraca ali na kraju ga Nole rutinski uze.Ako se ovaj Tim bude ovoliko trosio kod svojih udaraca sa osnovno linije i kod servisa ima da uvene od pobreda.

Nebojša

pre 8 godina

Loš Novak i dobar Tim to bi bio najbolji opis ovog meča ali ovo nije pravi pokazatelj odnosa snaga zbog pomenute slabe partije najboljeg tenisera sveta koji se večeras izgrešio za medalju i poslao brdo kratkih lopti bez snage tu je podsetio na meč sa Simonom iz Australije da je Novak igrao na bar 80‰ drugačije bi ovo bilo ali nema veze pobeda od 2-0 je bitna sve loše može već u narednom meču ispraviti protiv stare mušterije.

bb

pre 8 godina

Da ne bude kao beby Federer(Dimitrov)vise ga i ne zovu tako. Lose izdanje Djoleta ali i pored toga pobeda sto je najbitnije. Svi koji pisu o konkurenciji velicaju Nadala i Federera i njihovo vreme da objasne samo otkud onaj onoliki medjusobni skor izmedju njih i Djoleta ako isti koristi njihov zalazak karijere...